Vrijdagavond crash festijn

Ik zal het maar toegeven, ik heb ergens een documentje op mijn computer staan waar ik allerlei crash filmpjes verzamel, en als ik er weer een aantal heb verzameld maak ik zoals nu een blogje.

Dus gordels om, helmen op, daar gaan we. We trappen af met een filmpje met allemaal fraaie klappers uit Engeland, en daar racen ze met sloopwagens, het zogenaamde bangerracing, de wagens zijn allemaal speciaal gebouwd, dus meer dan een lichte hoofdpijn zullen de meeste coureurs niet hebben overgehouden aan hun ongelukjes.

Dit filmpje wat zo te zien uit Amerika komt bewijst dat het werken langs en op de weg ook niet geheel vrij van risico's is, de agent in de gele jas lijkt een behoorlijke klap te krijgen, geen flauw idee hoe dit af is gelopen.

Rallysport is ook niet geheel ongevaarlijk, deze Metro 6r4 krijgt behoorlijk op z'n duvel en een fotograaf heeft verdomd veel geluk, ook deze Peugeot 206 kiest op spectaculaire wijze het luchtruim, en ook hier komen de bezoekers met de schrik vrij. We sluiten het blokje autosport af met een compilatie.

En dan denk je, autosport, veels te gevaarlijk en nog eens slecht voor het milieu ook, dus ga je lekker fietsen in de natuur, en wat denk je ook daar kan het mis gaan, maar goed sommige mensen vragen er ook wel om. Fietsen op de baan is ook knap gevaarlijk, zeker als het gaat om de Japanse variant het zogenaamde Keirin, daar zijn ongelukken als deze aan de orde van de dag.

Maar goed, zoals je weet gebeuren de meeste ongelukken nog altijd thuis, dus let op als je lekker achterover gaat hangen in je bureaustoel.