FOK! voor FOK

FOK! doet dit jaar weer een kerstactie, deze keer voor een naamgenoot, namelijk stichting FOK.
Stichting FOK zet zich in voor kinderen met taaislijm ziekte. De naam FOK staat voor Fibrosekinderen Op Kamp. Cystic Fibrosis (taaislijm ziekte) is een ongeneeslijke en aangeboren aandoening die bij één op de 3600 babies voorkomt. Patiënten met Cystic Fibrosis maken te taai slijm in hun hele lichaam. Dit zorgt voor problemen in de luhctwegen, darmen, alvleesklier en lever. Deze klachten worden in de loop der jaren steeds heftiger en lijden uiteindelijk tot de dood. De gemiddelde levensverwachting van een patiënt met Cyctic Fibrosis is slechts 30 jaar.

Stichting FOK organiseert al 30 jaar vakantiekampen voor kinderen met CF. Kinderen ontmoeten lotgenootjes en de ouders hebben een weekje "rust". Zorgen voor een kind met CF is namelijk zeer intensief vanwege alle medische poeha.

Helaas is er echter nieuw medisch inzicht gekomen waardoor kinderen (maar ook oudere patiënten) in de toekomst van elkaar afgezonderd moeten worden. Dit houdt in dat kampen, maar ook andere gelegenheden waarbij veel CF patiënten bij elkaar komen, niet meer gehouden kunnen worden. Dat is voor heel veel patiënten echt een ramp, ze hadden veel aan het lotgenoten contact.

Omdat de ervaring van de kampen zo positief was heeft het bestuur van de stichting FOK besloten om door te gaan met het organiseren van activiteiten voor CF-ers.
Ze zijn bezig met twee verschillende projecten:

1. Verschaffen van toegang tot internet (primair in kinderziekenhuizen) en daarmee onderlinge contacten mogelijk maken
2. Het organiseren van uitjes voor kinderen met broertjes of zusjes, vrienden en/of andere gezinsleden.

Dit kost natuurlijk veel geld en helaas groeit geld niet aan de bomen. Daarom wil FOK! zoveel mogelijk geld verzamelen voor FOK om ze te helpen met hun twee projecten.

Wil je een bijdrage leveren voor deze stichting, stuur dan een mailtje naar fokvoorfok@gmail.com , dan krijg je een mailtje terug met het rekeningnummer waar je je geld op over kunt maken.
Iedereen die mee wil doen: bij voorbaat al heel hartelijk bedankt !!!!!!!

Wil je meer informatie over de actie kijk dan even in dit topic. Voor meer informatie over Cyctic Fibrosis en Stichting FOK kun je natuurlijk op de website van FOK terecht!