Marco 2: Tina

deel 1

Marco doet zijn ogen dicht en doezelt zover weg als dat gaat met mokerhamers in je hoofd. Als hij weer wakker wordt hoort hij van links iemand aan komen lopen. Hij opent zijn ogen een piepklein stukje en kijkt tussen zijn wimpers door naar iets wat er op het eerste gezicht uitziet als een lopende lantaarnpaal. Hij schudt zijn hoofd, en als hij iets beter kijkt is het een dronken kerel met een flesje bier in zijn ene hand en een collectebus met een afgebladderde Leger des Heils-sticker in de andere. De dronkelap brult dat het café om de hoek echt geweldig is. Als hij precies voor Marco doorzwalkt ruikt die een vreemde, muffe lucht, zoals het alleen ruikt onder de brug buiten de stad, waar hij wel eens gevoosd heeft met een vriendinnetje. De dronken kerel smijt zijn nog halfvolle bierflesje leeg in het gezicht van Marco en gooit het glas naast Marco's hoofd tegen de muur kapot. Als de vreemde man verder loopt, likt Marco de druppels bier van zijn lippen, en proeft het bittere vocht dat hem in deze staat heeft gebracht.

Hij suft weer even weg, maar schrikt op als er iets op zijn been klautert. Als hij opkijkt ziet hij een aapje, en probeert het diertje van zijn slappe ledematen te schudden. Het aapje ziet er nogal oud, kaal en stoffig uit, en kruipt steeds verder omhoog, alsof hij zich op z'n gemak voelt. Dan schopt er iemand tegen Marco's schoen. Het is een brede, lange vrouw, en ergens komt ze Marco bekend voor, al kan hij niet bedenken waarom, tot ze haar mond open doet en met een zware stem 'hallo' zegt. Marco schrikt zich een ongeluk, schiet overeind en vergeet meteen dat hij zich niet fijn voelde.
"Jezus, Timo, ben jij het?" begroet hij de vrouw, die opeens wel heel erg lijkt op de tweelingbroer die hij al zeventien jaar niet heeft gezien.
"Tina is het tegenwoordig, maar inderdaad, vroeger heette ik Timo. Ik heb je gemist Marco, en Tonko miste je ook." Nu herkent Marco het aapje, dat Timo, of Tina, meegenomen had na die verschrikkelijke ruzie.
"Ik.. ik dacht dat je dood was! Iedereen dacht dat!" zegt hij.
"Nou, dat valt dus wel mee," antwoordt Tina met een giecheltje. "Ik had alleen even tijd nodig om mezelf te ontwikkelen. Zeg, ga je met me mee? We moeten heel wat bijpraten." Ze pakt Marco bij zijn hand en sleurt hem mee in de richting van een oranje Volkswagenbusje. Marco stribbelt een beetje tegen, maar Tina is een stuk sterker. Dat was vroeger ook al zo, en daarom verloor Marco vaak bij de gevechten die hij had met zijn tweelingbroer. Zonder te veel na te denken stapt Marco in het busje en zakt onderuit tegen het raam met Tonko op schoot. Het koude glas herinnert hem aan de gigantische hoofdpijn, en elk hobbeltje in de weg ramt keihard door zijn hersens.

Na een tijdje stopt Tina voor een huis dat Marco nog nooit heeft gezien. Ze houdt de deur voor hem open en vangt hem op als hij naar buiten struikelt. In het eerste de beste bosje geeft hij nog eens over, en liefdevol klopt ze hem op zijn rug.
"Kom, we gaan naar binnen," zegt ze, en Marco kan niet meer weigeren. Zijn gezicht is meer groen dan roze, en gedwee loopt hij achter haar aan.
Ze wijst hem binnen een stoel en verdwijnt naar de keuken. Even later komt ze terug met een kop koffie en een aspirientje, die Marco dankbaar achterover slaat. Met een zucht komt hij dan toch weer een beetje tot zichzelf.
"Sorry dat het zo moest Timo," zegt hij, en kijkt zijn tweelingbroer, of is het nu -zus, van onder zijn wimpers aan.
"Het geeft niet joh, ik ben allang blij je weer te zien!" zegt de vrouw die ooit zijn tweelingbroer was. "Ik moet je een heleboel vertellen!"

Met dank aan respectievelijk Jappr voor de lantaarnpaal, freiss voor de voorbijganger, RedFever007 voor de kroeg, HmasterII voor de collectebus, HuHu voor de bruggeur, Dark_Angelus voor het bier drinken, Krickk voor het aapje, Dungeonmasterp voor de travestiet, Bupatih voor de tweelingbroer, Anthraxx voor het oranje busje, DJMO voor de koffie en het aspirientje en MutZ omdat ze tof is.

Wat gebeurt er volgende week? Blijft Marco bij Timo/Tina? Wat heeft ze aan hem te vertellen? Is het wel zijn tweelingbroer? Waar is Marco überhaupt? Hoe gaat het met de tiepmiep? Waar zijn de dreadlocks van Tonko? Is dat aspirientje wel een aspirientje? Vertel in de reacties jouw suggesties, en wie weet worden die volgende week gebruikt!