Marco 4: Sneeuw

deel 1, deel 2 en deel 3

"We moeten gaan," zegt Timo, "ze wacht op ons!"
Marco kreunt, maar Timo sleurt hem aan zijn arm het ziekenhuisbed uit. Marco doet zijn eigen kleren weer aan en ze gaan naar buiten. Timo houdt een taxi aan, en in vloeiend Fins zegt hij iets waar Marco geen snars van begrijpt, in tegenstelling tot de taxichauffeur, die er keihard vandoor rijdt. Na door een heleboel bochtjes gescheurd te zijn komen ze aan bij een huis, een gewoon, Fins huis. Timo belt aan, en er wordt niet opengedaan. Hij belt, en belt, en belt. Na twintig keer gebeld te hebben gaat er boven een raampje open, en steekt er een knap, roodharig meisje haar hoofd naar buiten. In rap, boos Fins praat ze tegen de broertjes, en Timo praat terug. Marco voelt zich nog steeds niet zo prettig en verstaat er niks van, dus hij doet maar alsof hij er niet bij hoort.
"We gaan naar Groenland," zegt Timo zodra het raampje weer dicht is. Hij duwt Marco weer de taxi in en ze gaan naar het vliegveld. Na een paar uur gewacht en geslapen te hebben vertrekt er een vliegtuig naar Groenland. Het vliegtuig zit propvol in verband met het naderende songfestival in Groenland, maar gelukkig waren er precies twee mensen die niet kwamen opdagen. In het vliegtuig worden allemaal vreemde liedjes gedraaid, onder andere van Lordi. Bij die muziek begint Tonko elke keer wild te bewegen en te piepen, en moet Marco hem stevig vasthouden om te voorkomen dat hij door het vliegtuig gaat rennen.
Als ze aankomen in Groenland, koopt Timo twee warme jassen. In het Groenlands bestelt hij ook een slee met honden, die hen verder kan vervoeren. Marco bibbert en snapt er niks van.
"Timo, ik vindt het allemaal heel leuk enzo, maar wat gaan we nou doen! En hoe ken je al die talen?" bibbert hij.
"Hou je mond en kom nou maar gewoon mee, oetlul. Hup, op de slee, grijp even deze honden vast," zegt Timo.
Marco doet toch maar wat hem gezegd wordt, en samen rijden ze over de sleeuw. De honden rennen als gekken, alsof ze weten waar ze naartoe moeten. Nadat ze uren hebben gereden stoppen ze opeens. Midden op een gigantische sneeuwvlakte staan twee mensen, een man en een vrouw, en Marco's hart begint sneller te kloppen. Zou dit nou het einde van de reis zijn? Ze leggen de honden af, en lopen op het tweetal toe.
"Hoi Marco," zegt de vrouw, en haar stem komt hem ontzettend bekend voor. "Hoe gaat het met je?"
"Mam?" begroet hij de vrouw die hij sinds de ruzie met Timo niet meer heeft gezien. Na een kort gesprek merkt hij dat de man Gordon is, en deze vertelt dat hij in Groenland is voor het Eurovisie Songfestival. Ze staan een tijdje te praten en herinneringen op te halen, als er ineens vanuit het niets een typisch Britse, rode stadsbus tevoorschijn komt. De bus rijdt snoeihard, en recht op het groepje af. Ze duiken aan de kant, maar Timo is te laat, en wordt door de bus geschept. Een stukje verderop zwiept hij van de motorkap in een scheur in het ijs. Marco, zijn moeder en Gordon rennen er naartoe, maar het is al te laat. Timo's ene helft ligt een paar meter van zijn andere helft af, en er is niks meer aan te doen.
"Sjongejonge," zegt Marco's moeder, "en nog steeds denken er mensen dat de koude oorlog niet is afgelopen. Je weet precies waar dit vandaan komt!"
De twee, en Gordon ook, zijn kapot van dit gebeuren. Toch moet Gordon die avond optreden op het songfestival, en daarom gaan ze weer terug naar het bewoonde gedeelte van Groenland.

Sip, moe, en verward zit Marco 's avonds in het Groenlandse theater te luisteren naar de liedjes. Hij kan zijn aandacht er niet echt bijhouden, en afwezig aait hij Tonko. Tegen het einde komen dan de kandidaten voor Finland op, en het is Lordi. Tonko springt op en neer en doet helemaal gek. Hij gilt en schreeuwt, en een paar keer denkt Marco 'PSV de gekste' te verstaan, maar misschien vergist hij zich. Doordat Tonko hem elke keer wakker schudt wordt hij wel gedwongen naar het 'liedje' van Lordi te luisteren, en opeens hoort hij een boodschap die speciaal voor hem is.

Met dank aan Ryoga voor het roodharige meisje, Sj0rSz voor de Noordpool (okay, bijna dan) en de ijsscheur, sanger voor de mama, HuHu voor Gordon, Anthraxx voor de bus, Slush voor de koude oorlog, Hmaster-II voor Lordi en Glacier voor PSV.
Sorry voor guitarist.nl, dat zou een beetje te ingewikkeld zijn geworden. En HuHu, Tonko is veel te cool om zomaar dood te gaan!

Wat hoort hij? Is de boodschap voor hem? Gaan we volgende week eindelijk eens naar die andere wereld? Waar is de moeder van Marco? Kun je ook niet dood zijn als je in tweeën ligt? Wat gebeurt er met Tonko? Klimt Marco nou nog een keer de kerktoren op terwijl hij het griekse volkslied zingt? Vertel in de reacties jouw suggesties, en wie weet worden die volgende week gebruikt!