Marco 9: Lil' John

deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7 en deel 8.

Professor Barabas grijnst.
"Middeleeuwen, here we come!" mompelt hij voor zich uit.
Hij springt achter het stuur en rijdt slingerend weg, in de richting van de snelweg. Achterin schudt Marco, diep in slaap, heen en weer. Ze rijden een heel stuk, niet overal even recht en volgens de maximum snelheid, maar uiteindelijk komen ze aan bij een groot kasteel. Barabas plukt Marco uit de auto en draagt hem over zijn schouder in de richting van de poort. Als hij de loodzware klopper op de deur laat vallen wordt deze piepend opengedaan door een knappe jongeman in heel strakke kleren. Met roze haar. En een wenkbrauwpiercing. Hij neemt Marco van de professor over, na de laatste een heel lange zoen te hebben gegeven.
Samen lopen ze naar de kelder, waar een hele grote machine staat naast een kastdeur. De jongeman propt Marco in de kast en loopt naar Barabas. Innig tegen elkaar aangevleid bespreken de twee het plan.
"We sturen hem achter de foeilelijke draak aan!" zegt de jongen, we noemen hem Bram.
"Goed idee, Brammiepammie! Who cares about Suske en Wiske!"
"Komop, we flitsen hem weg!" en zo geschiedt. Ze halen de handels over en Marco verdwijnt uit de kast. Brammiepammie schrijft nog even een a4-tje vol met Marco’s opdracht, over de draak, en flitst dit achter de arme kerel aan.

Drie dagen later wordt Marco wakker. Hij ligt met een gigantische kater op de harde rots van een stuk grond buiten de Middeleeuwse beschaving. Langzaam opent hij zijn ogen en ziet het stuk papier op zijn buik liggen.

"jUh mOEdt dUh fO3ilEluKkuh drA4kzZz zO3kUh en dOodT m4kUhh,"
staat erop. Marco moet het zeker vier keer lezen voordat hij het begrijpt. Een draak. Doodmaken. Waar is hij eigenlijk? Hoe komt hij hier? Het laatste wat hij zich herinnert was het toverdrankje van professor... Oh! Het was wel een slaapmiddel! Woest stampt Marco met zijn voet. Dit is niet eerlijk! Hij begint te lopen, en na een hele tijd merkt hij dat hij in een gigantisch ravijn zit. De muren zijn enorm hoog en onbeklimbaar. Na een flink stuk gelopen te hebben hoort hij ineens kinderstemmetjes om hulp roepen. Hij zet er de pas in en begint te rennen in de richting van het geluid. Dan ziet hij een klein aapje, bovenin een cactus, dat stenen gooit naar een blond meisje en een donkerharig jongetje. Het meisje heeft een wit jurkje aan en een paardenstaart. Als Marco heel goed kijkt zouden het best Suske en Wiske kunnen zijn. Hij rent naar ze toe, en ziet dan pas dat ze op het randje staan van een diep meer, en het is geen luchtspiegeling, want als er een steen in het water spletsjt, vliegen de druppels alle kanten op. Als Marco probeert dichterbij de kinderen te komen gooit het aapje ook naar zijn hoofd stenen.

Dan opeens komt er een man heel hard aangerend. Onderweg sleurt hij Sus en Wis mee, en schreeuwt iets in Marco's richting, die hem kennelijk moet volgen. Marco rent supersnel achter de man aan, en door het stof ziet hij helemaal niks. Als de vreemde man dan eindelijk de kinderen loslaat en stil blijft staan bij een wand van het ravijn, kan Marco zijn ogen niet geloven. Voor hem staat een exacte kopie van hemzelf. Exact.
"Hoi, ik ben Marco," zegt hij.
"What! Gij vermaledijde!" antwoordt de man, "yeah, mijn naam is Lil' John, en ik zie mijzelf genoodzaakt u te arresteren. Okay?"
"Ho!" roept Marco, "wat is er aan de hand?" maar Lil' John luistert niet. Hij haalt een doek onder zijn gewaad vandaan en bindt hiermee Marco's handen vast. Dan sleept hij Marco mee omhoog via een provisorisch uitgehakt trapje. Suske en Wiske zitten uitgeput tegen de wand aan, en zwaaien vermoeid naar Marco, die er helemaal niets van snapt. Eenmaal bovenaan vertelt Lil' John precies wat Marco te wachten staat...

Met dank aan dennistd voor het kasteel in het heden, Glacier voor de homoseksualiteit, Hmaster-II voor de draak, Ryoga voor Tonko, Jappr ook voor Tonko, en ook voor Lil' John, samen met als Hertog_Martin en Alicia-sama.

Volgende week is het aller, aller, allerlaatste deel van Marco! Oh jee! En om het nou een spetterend einde te geven gaat de hele aflevering over het einde van Marco. Krijgt hij een langzame marteldood? En hoe dan? Of wordt hij doormidden geflitst door Barabas en Brammiepammie? Of... weet jij nog iets origineels? Zet het in de reacties en wie weet sterft Marco volgende week zoals jij het wil!