Weertje!

Gisteren het 8 uur journaal gezien? Dat werd verstoord door de dames Hilbrand en Kluijver voor het BNN programma 'De Klimaatpolitie.'

Ik heb schijt aan de NOS, maar eerlijk gezegd begin ik het gelazer over het klimaat inmiddels aardig beu te worden.

'We doen het wel zelf!'
'We doen het niet zelf!'
'Het is de zon!'
'Op Mars smelten de poolkappen ook!'
'Onze auto’s vervuilen teveel.'
'Foei! Je gebruikt nog steeds geen spaarlampen!'
'Zouden we niet weer met de hand kunnen gaan wassen?'
'De toename van koolstofdioxide in de atmosfeer is een gevolg, geen oorzaak.'

Tyft even lekker een eind op! De enige manier om dit probleem aan te pakken is als wereldwijd alle neuzen dezelfde kant op staan. Denkt iemand dat als we hier in Nederland allemaal overstappen op een spaarlampje, dat we daarmee het effect teniet doen van wat ze in de USA allemaal verpesten? Nee toch?

'Ja, maar je moet toch ergens beginnen?'

Eens. Maar toch niet bij mij in huis? Waarom moet ik Roomser zijn dan de paus? Mij interesseert het allemaal geen donder. Natuurlijk staat mijn tuintje er momenteel wat verzopen bij, maar daar verandert echt niets aan wanneer ik op een energiearm houtje ga zitten bijten. Nee, dit is nou precies de reden dat we volksvertegenwoordigers hebben. Heb je wat te zeiken, dan ga je daarheen en dan verzinnen zij een oplossing die voor iedereen geldt. En Hilbrand en Kluijver moeten gewoon alleen maar naakt poseren en verder hun mond houden, dan heb je er het meeste aan.

Heeft iemand trouwens die nieuwe spotjes van HIER al gezien? Dan voeren geïndoctrineerde kindertjes milieuacties uit in het huis van hun ouders. Kan iemand mij misschien uitleggen waarom die kinderen bivakmutsen dragen? Of zou dat zijn omdat HIER zichzelf graag profileert als een terroristische organisatie met een dubieuze agenda?