Twinky onder de douche

Douchen is erg fijn. Lekker warm, lekker nat en je wordt er nog schoon van ook. Ik hou dan ook erg van douchen. Een fijne, harde, warme straal bekoort mij ten zeerste, en vaak sta ik er dan ook nog wel even onder.
Nu ben ik kortgeleden verhuisd naar een slooppand in Utrecht. Ik bewoon het anti-kraak, en de voorzieningen zijn niet echt geweldig. Ik moest een nieuwe koelkast, oven en dergelijke kopen, gewoon omdat het er niet was. En dat maar voor een paar maanden, want uiterlijk in februari moet ik eruit. Nu is er in mijn huis ook een douche, gelukkig dat wel.

De eerste keer dat ik onder die douche stond, was een verschrikking. Niet alleen was het nog geen pisstraaltje (om eerlijk te zijn urineer ik harder dan wat er uit de douchekop komt), ook de temperatuur was erg vervelend in te stellen. Uit de hete kraan kwam gewoon een bepaalde hoeveelheid water, of misschien een hoeveelheidje. Met de koude kraan moest je dan bijmengen, tot je zowel een aangename temperatuur als enige snelheid verkrijgt met betrekking tot water dat op je schouders klettert. Of drupt, in mijn geval.
 

Dat bijmengen klinkt heel eenvoudig. Dat was het echter niet. Millimeter voor millimeter draaide ik aan de kraan, elke keer weer een halve druppel koud water erbij, om precies de temperatuur te krijgen die ik wilde. Eigenlijk wilde ik ook nog wat meer water, maar dan schoot de temperatuur er hopeloos bij in. Dus ik stond daar, naakt en koud, te millimeteren tot de perfecte hoeveelheid koud water, en bijna, bijna was ik op het moment dat ik een fijne, warm-tot-hete douche kon nemen, bijna! En toen werd het water ineens ijskoud. Om te bibberen. Brrrr. En elke keer dat ik opnieuw probeerde de juiste hoeveelheid koud water bij te mengen, gebeurde hetzelfde. Bij De Perfecte Millimeter daalde de watertemperatuur met 40 graden tot onder het vriespunt, en stond ik daar te bibberen. Mijn eerste douche in mijn nieuwe huis was dus een ijskoude.

Het voordeel van huren is dat er iemand de eigenaar is van het huis. In dit geval de SSH. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor het functioneren van de voorzieningen, zoals gas, water, licht, douches, verwarmingen, dakgoten en wc’s. Koelkasten zitten niet bij het contract inbegrepen, helaas. Met één telefoontje komen de aardige mensen van de SSH kijken wat het probleem is, en of ze kunnen helpen. Nou, dat konden ze wel degelijk, en na een week koud douchen stond douchemonteur numero één op de stoep. Douchemonteur numero één was een echte douchemonteur. Met douchemonteurkleren, douchemonteurschoenen, douchemonteurharen en douchemonteur ogen. Hij kwam, zag en constateerde dat het niet aan de douche lag maar aan de geiser. Hierna vertrok hij, met de mededeling dat geisermonteur numero één binnenkort langs zou komen, hetgeen diezelfde middag nog gebeurde.

De geisermonteur numero één zag er uit als een echte, bekwame geisermonteur. Hij had een echte geisermonteurjas aan, een geisermonteurbril op en was in het trotse bezit van oude, gerimpelde geisermonteurhanden. Ook hij kwam, en keek naar de geiser, die volgens hem prima in orde was. Gelukkig was geisermonteur numero één meer dan alleen een geisermonteur. Hij keek in de douche en constateerde dat de kraan kapot was. Helaas was hij een geisermonteur en had hij geen kranen bij zich. Hij belde dus douchemonteur numero twee.

Enkele dagen met koude danwel gloeiend hete douches later kwam ’s ochtends vroeg, toen ik nog in mijn bed lag, douchemonteur numero twee. Toen ik in mijn badjas de deur opende, schrok ik wel een beetje. Hij zag er niet uit als een douchemonteur, ondanks zijn douchemonteurkleren en dito schoenen. Douchemonteur numero twee was een erg jonge kerel. Gelukkig had hij wel kranen bij zich, en monteerde een prachtige, glimmende kraan in mijn oude douchekabine.

Vanaf die dag had ik een natte,  wárme douche. En dat douchte heerlijk, ondanks het nog-geen-pisstraaltje wat eruit kwam.