Groover CD review + 5 albums winnen

Groover, een Nederlandse Ska/reggae/funk-band die sinds mei 2003 met eigen werk, tal van shows en festivals aandeden, hebben vanaf maart 2008 hun allereerste album.

De achtkoppige band bestaat uit 6 heren die de trombone, trompet, bas, drum en gitaar spelen. Daarnaast zijn er 2 vrouwelijke blonde schonen die de muziek ondersteunen met hun zangkunsten.

+ 5 albums winnen + 5 albums winnen + 5 albums winnen + 5 albums

Het onuitspreekbare, Pipabadamalajesa, wat overigens is opgesteld door de eerste letter van de namen van de bandleden, bevat 11 nummers. Blijkbaar durfden geen enkele platenmaatschappij het aan, of zijn ze gewoon heel erg ambitieus, en hebben ze het zelf uitgebracht. We jureren hier niet alleen op de titel, anders had het een onvoldoende gekregen, dus gaan we nog even verder.

Op de buitenkant is zoals jullie kunnen zien een opa met een blik (bier?) te bewonderen, dat begint gezellig. Laten we eens naar de inhoud luisteren.

Het album begint met een man die “Pipabadamalajesaaaahh, the natural wonders of the World. The Universal language is Music, and the dialect is SKA!” schreeuwt. Ska staat bekend om het vlotte tempo en de energieke nummers, dus dat belooft wat.

En inderdaad de nummers zijn stuk voor stuk lekker vlot maar toch ook wel relaxend.

Take it or leave it, begint lekker energiek. Maar het steeds herhalen van take or leave it, take or leave it, take or leave it, komt op mij een beetje schreeuwerig over.

Voorts zijn het allemaal vlotte nummers die je aan het swingen, ook wel skanken maakt! Skanken is het dansen op Skamuziek. De basis van de dans heeft nog het meest weg van wandelen zonder vooruit te komen, gecombineerd met het melken van een denkbeeldige koe, aldus Wikipedia.

Als laatste krijgen we XXL, een relatief sloom nummer, met een soort melange van de eerdere nummers, met oa Lucky bastard en Reggae record shop. Als je dit nummer helemaal uitluistert, krijg je na 11 minuten nog een toegift, namelijk een bonus nummer aan het einde.

Ik vind het jammer dat alles in het Engels is gezongen, de uitspraak is niet overal sterk. Ze mogen best laten zien dat ze Nederlands zijn, het zal toch nog wel even duren voordat ze (überhaupt) doorbreken in het buitenland.

Al met al is dit een vrolijke zomerse plaat, leuk om op te zetten bij een barbecue, tuinfeest of cocktail party. Ik denk dat deze band toch het beste tot zijn recht komt bij live optredens. Maar dat is met alle skabands zo, interactie is daarbij heel belangrijk.

Waardering:

Inhoud:

01. The Chase 2.41
02. Grouse In The Weedfield 3.16
03. Take Or Leave It 2.48
04. 3000 Miles 3.53
05. I Hate Your Dad 2.46
06. Grandma's Rhapsody 4.12
07. Lucky Bastard 3.06
08. V-Rally 3.41
09. The Neighbours 3.30
10. Reggae Record Shop 3.22
11. (Lucky Bastard) XXL 2.20

 Winnen:

Eén track is hier legaal te downloaden, en hier is de rest van het album, tegen betaling, legaal te downloaden.

Maarrrrrr in samenwerking met de band zijn er 5 albums te verdelen! Kans maken hierop doe je simpelweg door op deze blog te reageren. Uit alle reacties worden 5 users geloot die de cd toegestuurd krijgen.

Web 2.0:

Groover.biz
Groover op Myspace
Groover op Hyves
Groover op Cu2
Groover op Ongekendtalent
Groover op Uwartiest
Groover op Punx