Bedankt Dagblad vh Noorden!
04-05-2009 @ 09:16 door Marco (cptmarco)
Volgens mij maakt het Dagblad van het Noorden een heel klein foutje. Het lijkt mij namelijk niet de bedoeling dat je een enorme waslijst aan emailadressen online zet. Niemand wordt daar echt gelukkig van, zeker niet als je het makkelijk met Google vinden kan. Waar zouden de emailadressen van zijn? In de url komt de naam Copernica voor. Blijkbaar is dat de naam van een online marketing software pakketje.
En wat doet het Dagblad van het Noorden er mee? Het is de tool voor een spannende online F1 manager spel.
"Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en enkele regionale weekbladen hebben een competitie opgezet voor hun lezers van het spel Formule 1 Teammanager. Een crossmediale tactiek wordt gehanteerd om deelnemers te werven en informeren. In de dagbladen wordt verwezen naar de website, waar men zich kan aanmelden voor het spel en de mailinglijst die hen op de hoogte houdt."
Altijd leuk voor de deelnemers: even registreren en daarna wordt jouw emailadres in een mooi lijstje het internet opgeflikkerd. Heeft iemand enig idee wat de cijfers 0 en 1 achter de namen zouden kunnen betekenen? Zou misschien 0 betekenen wel lastig vallen per mail en 1 niet lastig vallen?
Ik geloof niet dat de gebruikers hier echt gelukking van gaan worden! Maar Dagblad van het Noorden in ieder geval bedankt namens alle spamboeren: we hebben er weer wat adressen bij...
Ohja, willen deze ambtenaren snel aan het werk gaan, beetje spelen tijdens baas zijn kostbare tijd...: willen de heren bij @mindef.nl en Fred bij @minbuza.nl snel weer gan werken...? En als je lijst doorloopt kom je nog meer ambtenaren tegen van diverse ministeries...
Volgens een snelle telling zijn het ruim 30.000 emailadressen...
Reactie van de krant:
Die 0/1 is dus voor geen/wel nieuwsbrief.
Zou het erg waarderen als je deze lijst wil verwijderen en de mensen van f1tm even op de hoogte zou willen brengen
cptmarco (Weblogger) 04-05-2009 @ 10:41
quote:zie update, handig tooltje: emailadres invullen en je weet het..Op 04-05-2009 10:38 schreef Wappie78 het volgende Kan iemand die mirror effe opnieuw posten. Er is namelijk geen zak an als je niet kunt kijken of je er ook bij zit.
En de file staat er ook nog steeds, dus als je link maar hebt kan je er gewoon nog bij...
cptmarco (Weblogger) 04-05-2009 @ 11:53
quote:kijk eens onderaan bij de update...Op 04-05-2009 11:49 schreef MaxMark het volgende Heb het niet kunnen checken, maar die van mij staat er waarschijnlijk ook wel bij :")
quote:Op 04-05-2009 11:53 schreef cptmarco het volgende [..] kijk eens onderaan bij de update...
quote:Op verzoek van het Dagblad van het Noorden is dit tooltje offline gehaald.
quote:Heb je m.b.v. die emaillijst een user kunnen hacken cptmarco?Op 04-05-2009 12:08 schreef paulzurrr. het volgende -edit- in goed overleg gaan we rechtstreekse linkjes naar de lijst verwijderen. Wil je het weten, moet je maar gaan googlen...cptmarco
Bill_E (Weblogger) 04-05-2009 @ 16:57
quote:Dus het was niet de fout van DvhN maar van Copernica?Op 04-05-2009 17:39 schreef Copernica het volgende
Jammer om te horen dat wij op deze manier in het nieuws moeten komen. Maar ja, slechte publiciteit is ook publiciteit laten we maar zeggen. Gelukkig heeft onze klant snel gehandeld en de lijst offline gehaald. Zie ook het bericht op onze frontpage (http://www.copernica.com).
En waarom werkt dat Copernica niet met een database, dat is aanmerkelijk veiliger?
quote:Ze plaatsen er nog wel een link bij en jij leest deze niet.Op 04-05-2009 18:03 schreef LordNemephis het volgende
[..]
Dus het was niet de fout van DvhN maar van Copernica?
En waarom werkt dat Copernica niet met een database, dat is aanmerkelijk veiliger?
quote:Geëxporteerd! You know?Het betrof hier een lijst met e-mailadressen die was geëxporteerd vanuit Copernica Marketing Software en op de eigen webserver was geplaatst.
quote:My bad! Waarom staat dat hele Copernica dan sowieso vermeld in het nieuwsbericht? Had om het even welk programma daarvoor kunnen zijn dus.Op 04-05-2009 19:55 schreef Dirkh het volgende
[..]
Ze plaatsen er nog wel een link bij en jij leest deze niet.
[..]
Geëxporteerd! You know?
Naja zo'n foutje is snel gemaakt, kan me er wel iets bij voorstellen. En voor registratie voor dat soort sites heb je tenslotte Hotmail.

