Win een mystery pakket! (10)

Het antwoord op de vraag van gisteren was natuurlijk: de Maya kalender. jslavenburg is de winnaar van het negende mystery pakket.

Wil je ook kans maken? Beantwoord de onderstaande vraag en win het mystery pakket van de dag!  Iedereen die voor 12 uur vannacht het goede antwoord doormailt op xessive@fok.nl doet mee. De winnaar wordt geheel willekeurig gekozen uit de goede inzendingen. Zet wel even je username in het mailtje. Geen antwoorden in de reacties zetten!

Jullie vonden het allemaal zo makkelijk gisteren. Eens kijken of we de moeilijkheidsgraad wat op kunnen schroeven.

Gisteren werd bekend dat er waarschijnlijk nog wat vertaalfoutjes in de bijbel staan. De bijbel bestaat uit het oude en het nieuwe testament. Het nieuwe testament is een verzameling van 27 boeken, die tot de zogeheten canon behoren. Er zijn nog meer boeken, deze worden door de kerk echter niet erkend als gezaghebbend en daarom ook niet beschouwd als onderdeel van de bijbel. Deze verzameling van boeken wordt aangeduid met een term. Deze term gebruikte een bekende Nederlandse kunstenaar als titel voor een dichtbundel met experimentele poëzie, waarvan de eerste druk in 1952 verscheen. Wat was de naam van deze dichter en van welke literaire beweging was hij de voorman?

Google ze!

(Geen idee waar het over gaat? Bekijk de aankondiging voor meer info.)