Prijsvraag #2: Solomon Kane

Op donderdag 25 maart is de release van de avontuurlijke fantasy film Solomon Kane. 
 
Solomon Kane, een creatie van Conan bedenker Robert E. Howard, trekt in de duistere middeleeuwen een bloederig spoor over de wereld. Gewapend met zijn pistolen, jachtmes en langzwaard vecht de moordlustige kapitein oorlog na oorlog in naam van het Britse leger. Tot hij het in de havenvesting van een exotische stad moet opnemen tegen een gezant van de duivel. Solomon weet te ontkomen, maar is dan wel tot inkeer gekomen. Hij besluit tot een geweldloos bestaan. Maar tegen welke prijs?
Na zijn laatste gevecht in een lange rij bloederige overwinningen keert Soloman Kane (James Purefoy) terug naar Engeland. Op zijn tocht door het land ontmoet hij een familie, die op de vlucht is voor kwaadaardige Raiders die Engeland in hun greep houden. Hij reist met ze mee, maar aarzelt te lang als hun dochter Meredith (Rachel Hurd-Wood) wordt ontvoerd door Raiders.
 
Haar vader William (Pete Postlethwaite) kan haar niet redden en Solomon voelt zich geroepen zijn zwaard nog één keer op te pakken. Zijn cape gaat om, de wapens worden geladen en de achtervolging begint – nu voor een hoger doel. Zijn genadeloze kruistocht tegen de Raiders brengt Solomon tot de gemaskerde Overlord die hem confronteert met een dodelijke familiegeheim. Maar Solomon heeft onderweg al het geweld dat in hem zit ontketent en is bereid tot ieder gevecht tegen het kwaad. Al is het tegen de duivel zelf.
 
Bekijk ook de trailer!
 
FOK! mag drie keer het speciale Solomon Kane 'movie souvenir' magazine weggeven! Het is een limited edition magazine over oa: hoe de film tot stand kwam, behind the scène materiaal, interview met regisseur & cast en achtergrondinformatie over de strip Solomon Kane. Om kans te maken op het magazine hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:
 
In welke serie uit de oudheid, speelde hoofdrolspeler James Purefoy een belangrijke hoofdrol?