Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de Nazi’s van de PVV. 

De PVV is kwaad omdat onze collega-columnist Ton-Deuse hun leider Geert Wilders vergeleek met Adolf Hitler. Die woede is niet terecht. Godwinnen is een hobby van de Blonde Führer: de Koran vergelijken met Mein Kampf is natuurlijk de moeder aller Godwins. En ook de voorstellen van de PVV om belijdende moslima’s te weren uit overheidsfuncties en een OV-verbod op te leggen verschilt in niets van de behandeling van de Joden in bezet Nederland. De PVV slaat zich op de borst als redder van de vrijheid van meningsuiting, behalve als dat ze even niet uitkomt. Vraagje:
 Kan de PVV mij even uitleggen, waarom er geen vergelijking mag worden gemaakt met de Nazi’s, terwijl op Nationaal-Socialistische wijze wordt getracht, de opponent de mond te snoeren? De PVV deinst er zelf niet voor terug om personen of hele bevolkingsgroepen te schofferen, maar wanneer ze zelf het onderwerp zijn van spot en hoon, zijn de rapen gaar...