Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over klootjesvolk dat van voetbal houdt.

Ajax-supporters hebben zondag bij het kampioensfeest op het Mueseumplein in Amsterdam grote schade aangericht aan het Stedelijk Museum. Hoewel de bouwplaats was afgeschermd met hekken, klom toch een aantal fans op het dak. Volgens AT5 werden 25 ramen ingeslagen, hoogwerkers vernield en stukken dakbedekking losgetrokken. Het herstel zou nog weken duren. Daarnaast werd de ingang van de Albert Heijnvestiging op het plein vernield en werden in de buurt op grote schaal portieken ondergeplast en ondergekotst. De vraag kan niet uitblijven:
Kan de Amsterdamse Gemeenteraad mij even laten weten, waar het definitieve verbod blijft op het gebruik van het Museumplein voor dit soort evenementen? Een parkeerterrein aan de rand van de stad, waar niets te vernielen valt, is de enige geschikte locatie voor samenkomsten van het klootjesvolk dat zich voetbalsupporter noemt.