Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een enge ziekte.

Onder luid boegeroep en gefluit heeft defensieminister Hans Hillen donderdag ruim vijfduizend actievoerende militairen en Defensiepersoneel toegesproken op het Malieveld in Den Haag. Hillen zei de enorme opkomst als een ondersteuning voor zijn beleid te zien. "Ik begrijp de roep om verzachting en we zullen ons best doen om een goede werkgever te blijven", aldus de minister. Volgens hem zal de Nederlandse krijgsmacht kleiner moeten, maar '”Het zal er wel een zijn waar andere landen jaloers op zullen zijn”.
 
Vreemd. Die militairen op het Malieveld demonstreerden tégen zijn beleid, dat heel vele banen kost. Hoe Hillen er in vredesnaam bijkomt dat die demonstranten hem steunden, is mij een raadsel. Dat leidt tot en pijnlijke vraag:
 
Kan onze minister van Volksgezondheid mij even laten weten, of haar collega’s wel regelmatig worden getest op ziektes als Alzheimer? Want menig bewindspersoon is zo te zien lelijk de kluts kwijt.