Mogelijk laatste berichten van Amelia Earhart

Amelia Earthart blijft een van de bekendste piloten in de geschiedenis. Ze was de eerste vrouw die de Atlantische Ocean overvloog. Jammer genoeg is ze vermist geraakt in wat haar laatste vlucht zou worden: ze wilde een trip over de hele wereld maken. Ergens in de Grote Oceaan vlakbij Howland Eiland is ze met haar navigator Fred Noonan waarschijnlijk gecrashed. De laatste keer dat ze communiceerde met een dichtbijzijnd Amerikaans schip was op 2 juli 1937. Nog steeds intrigeert dit verhaal veel mensen, en er wordt nog altijd naar haar gezocht.

Er is nu een Amerikaanse vrouw die zegt dat ze mogelijk Amelia's laatste radioberichten had opgepikt. Vroeger in haar tienerjaren luisterde ze op de radio met regelmaat naar de radiogolven met behulp van een lange antenne die haar vader had gebonden aan een paal buiten het huis. Ze kon radiostations over de hele wereld oppikken. 

Ze zegt dat ze ooit een signaal oppikte van een vrouw die paniekerig praatte, en ze had geprobeerd zo veel mogelijk te noteren. Ze herinnert zich niet meer of dit voor of na Amelia's verdwijning is. Die notities staan nu online, en die kan je hier lezen.