Covered: The Ronettes

Als je terugdenkt aan de muziek uit de jaren 60 dan denk je vaak aan bands zoals The Beatles, Rolling Stones of The Doors. Wat betreft vrouwelijke bands of artiesten denk ik persoonlijk aan Jefferson Airplane en Nancy Sinatra. Voor volledig vrouwelijke bands denk ik dan vaak aan de zwarte funkbands, al heb ik het idee dat die toch wel in de jaren 70 pas populair werden.

Nou kom ik net het nummer 'He Did It' tegen van The Ronettes, en het komt me zo bekend voor.. Heb zo het idee dat het heel vaak in films gebruikt wordt die iets met de jaren 60 te maken hebben. Een zoektochtje door IMDb wijst dat echter niet uit. Hun nummers worden vaak gebruikt, maar He Did It niet.

Maar het is dus een vrouwenband uit dat leuke tijdperk, toch wel interessant om eens uit te checken. Schijnt dat ze samen met The Beatles tourden en ze speelden samen met Jimi Hendrix, toen hij nog onbekend was. Later zongen ze mee op zijn nummer 'Earth Blues'.

Ik stuitte op The Ronettes toen ik wat zat te lezen over de altijd jolige Electric Six. Een van hun eerste bandleden zat ook in The Detroit Cobras, een erg leuke coverband uit Detroit. Toen ik hun versie van He Did It hoorde kreeg ik dat "oh ja"-gevoel wat me naar The Ronettes leidde.