User van de dag: Djeez

User van de dag

Djeez, het eerste 'slachtoffer' voor de User van de dag-interviews hier op de weblog, zoals ik hem benaderde via DM. De meeste van jullie zullen hem wel kennen van de FP, daar schrijft hij al een tijdje nieuws, columns en nog veel andere dingen, waarschijnlijk? Ja, Ik moet eerlijk toegeven dat ik amper op de FP kom. Ik kende Djeez niet heel goed; ik heb zojuist een paar items van hem gelezen (voor het eerst ), je moet de persoon die je vragen gaat stellen een beetje kennen natuurlijk. Maar goed, genoeg onzin gepraat. We beginnen maar met het eerste interview op de weblog!

Wie is Djeez en wat doet hij in het dagelijks leven naast posten op het forum en stukjes schrijven voor FOK!? 
Ik ben Ronald, woon in Assen en hoop dit jaar 35 te worden (je weet maar nooit of de maffia mij omlegt). Twee jaar geleden ben ik gescheiden nadat ik de liefde van mijn leven had ontmoet met wie ik inmiddels ben getrouwd. Samen met haar heb ik een zoon, Damian, die volgende maand 1 jaar wordt. Met mijn ex heb ik nog twee kinderen, waarvan de jongste bij ons woont.
Ik heb van een van mijn hobby's, schrijven, mijn beroep gemaakt. Bij mijn huidige werkgever, een leverancier voor de bouw en verkeersvoorzieningen, kwam ik acht jaar geleden binnen als magazijnmedewerker. Omdat ik alle taalfouten uit de correspondentie haalde, vroeg de CEO mij tweeënhalf jaar geleden of ik zelf geen teksten wilde schrijven. Sindsdien zit ik dus op de afdeling marketing, en onderhoud een stuk of tien websites van mijn werkgever en schrijf daar commerciële teksten voor en maak er foto's bij. Erg leuk werk!

Over een kleine 2 maanden zit je alweer 14 jaar op FOK! zag ik. Hoe is dat ooit begonnen en wanneer begon je te schrijven voor de FP?
Het ligt iets anders. Ik kwam in september 1999 op FOK!, en besloot me in oktober 1999 te registreren. Ik kwam natuurlijk voor Big Brother, waar ik enorm fan van was. Op 20 oktober opende ik mijn eerste topic. Sindsdien ben ik altijd gebleven. Helaas kwam tijdens de vuurwerkramp de grote crash, en was mijn account ineens weg. Dus besloot ik me opnieuw met dezelfde naam te registreren. Vandaar dat het nu lijkt of ik me pas in mei 2000 heb geregistreerd. In februari 2007 ben ik in de fp-crew begonnen. Ik kwam er altijd al, en er stond een oproepje dat ze nieuwe crew zochten. En aangezien schrijven altijd mijn hobby is geweest, besloot ik me aan te melden.

Hoe ben je aan je usernaam gekomen? 
In 1996 ging ik verhuizen van Hoogeveen naar Gees, een piepklein dorpje in Drenthe, tussen Emmen en Hoogeveen. Om wat te doen te hebben, ging ik wat taggen :’) Dus was de naam 'Djeez', een verbastering van 'Gees', snel gevonden. En helaas gebruikt iedereen het als afkorting van Jesus, dus hebben veel meer lieden mijn username gejat.

Gedraag je je op FOK! (zowel op het forum als in je columns) anders dan in het echte leven? Zou je je minder hard of anders uitdrukken als je bij je familie of vrienden zit?
Nee, niet echt. Op mijn werk ben ik wel serieus, maar in de pauze bij de jongens van het magazijn laat ik me gewoon gaan. Ik heb het altijd over seks, omdat dat een van mijn andere hobby's is. Al krijgt het woord 'paarsgepunte lans' geen handen op elkaar op mijn werk.

Wat vind je het beste item of topic op heel FOK! aller tijden?
Dat is een lastige. Ik werd beroemd door mijn eigen topics, waarin ik me afvroeg of ik wel normaal was dat ik op mijn 20ste nog nooit had geneukt. Later kwamen topics dat ik verliefd werd op een collega en mijn ontknapingstopic. Verder heb ik in een deuk gelegen om topics over vrouwen met een karper en Alberto. En een iets recenter topic is dat topic over Victor Reinier, die is echt hilarisch!

Wat zou je doen als je naam voor een dagje rood zou zijn? (Wat een cliché vraag :’) )
Alle klootzakken bannen die altijd over mijn nieuwsposts zitten te janken. Ga maar lekker naar Nu.nl

Met welke FOK!ker zou je een beschuitje willen eten?
Dat wordt -mandy-. Moet ik zeggen, anders krijg ik ruzie met mijn vrouw

Stel, Poetin draait een beetje door en valt West-Europa binnen. Na een week vechten weten ze door Duitsland heen te komen en staan ze voor je huis. Je hebt één wapen en krijgt hulp van een andere FOK!er, welke FOK!er zou dit zijn en welk wapen gebruiken jullie tegen de Russen?
Ik heb altijd een alu hoedje in huis. Dat ding heeft me altijd al beschermd tegen kosmische straling. Samen met Spongeboss zou ik de strijd aangaan tegen de Russen.

Wie mogen ze wat jou betreft een perm-ban geven?
Vannelle. Hij weet wel waarom.

En als laatste, maar toch belangrijke vraag, is het patat of friet?
Ik ben een Noorderling. Patat dus. Alleen mijn Vlaamse vrouw mag friet zeggen.

En als échte laatste vraag: Wat wil je weten van de persoon na jou?
Hoe lang is jouw paarsgepunte lans?

Dit was het eerste interview hier op de weblog! Volgende week zet ik de volgende erop. Zelfde tijd, zelfde dag, maar dan met een FOK!ster!