RTL geeft geld opvallend weg

Een 23 jarige jongen genaamd Jesse van Paridon heeft iets opmerkelijks ontdekt. Zie onderstaande Facebook post en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

De hele tekst:

Hoi RTL.

Vraag me niet waarom ik als kerngezonde 23-jarige knul op een vrije zaterdagavond naar jullie televisieprogramma heb gekeken. Ik weet ook niet wat me bezielde, maar het gebeurde. Er werd afgestemd op waarschijnlijk niet-toekomstig televizierringwinnaar 'Weet ik veel'. Een redelijk vaak herkauwd concept met dito presentatrice en deelneemsters. Oh. En ergens achter de schermen liep Jamai zogenaamd live nog even te skypen met de thuiswinnaar(want dat is vet hip).

Tot dusver eigenlijk niet echt bijzonder. Klinkt als een zouteloze zaterdagavond zoals we die van onze Nederlandse commerciële zenders kennen. Er werden heen en weer wat 'grappige' vragen gesteld, met hier en daar een 'vet grappig' grapje over seks tussendoor, want dat is vet grappig. (Hihi, heulen met de vijand noem je natuurlijk collaboreren en niet copuleren, hihi)

Ik zal eerlijk zijn. Ik zat een beetje weg te dutten. Tot het moment dat een van de reclameblokken aanving. Een kostbaar momentje rust. Een schelle vrouwenstem vulde mijn woonkamer. "Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door www.kleertjes.com.

Nouja. Prima. Het zal wel. Een of ander hip kinderkledingwinkeltje dat op deze manier wat aandacht op zich probeert te vestigen. En dat is gelukt. Na een zinderende finale waarin een student uit het publiek de eer van Peter Heerschop nog even redde en bijna 20.000 euro binnenhengelde voor een ziek kind (top!) en diezelfde student voor zichzelf nog 5000 euroknallers bij elkaar wist te spelen, was het tijd om de thuiswinnaar bekend te maken.

Ik zal even tot de kern komen. Dit programma belooft voor degenen die thuis meespelen via hun vet hippe tablet of telefoon, de kans om hetzelfde bedrag als de student in de studio binnen te slepen. Ik leg in deze zin de nadruk even op 'belooft'. Jamai kreeg volledig live de eer om de beste thuisspeler te verrassen met een kleine 5000 euro. Niet slecht. De telefoon gaat over en mevrouw neemt op. Ze stelt zich voor als Karin. Naast Jamai's gigantisch neppe smile komt haar volledige naam in beeld. Karin Velthorst.

Karin Velthorst wint 5000 euro. Nou ja, leuk voor Karin. Maar ik zit niet voor niets als 23-jarige knul op mijn vrije zaterdagavond RTL4 te kijken. Ik verveel me kapot en besluit op onderzoek uit te gaan. Via mijn vet hippe telefoon kom ik op de Facebookpagina van Karin terecht. En jullie voelen waarschijnlijk onderhand wel waar ik heen wil.

Karin Velthorst werkt volgens haar eigen Facebook namelijk als Copyrighter bij www.kleertjes.com. Hetzelfde hippe kinderkledingwinkeltje dat jullie vet hippe programma sponsort.

Toeval? Weet ik veel.