WoensdagCulinair #22 Happen tijdens de jaarwisseling

WoensdagCulinair banner

Elke woensdag komt hier een selectie te staan van diverse kookvideo's en kooktips van het web.  Heb je zelf ook een kookvideo of heb je leuke tips? Deponeer ze tussen de reacties.

Klik hier voor alle andere WoensdagCulinair weblogjes.

   

Zelf oliebollen bakken?
1 kg bloem
20 gram zout
80 gram gist
1 ei
30 gram boter
8,5 deciliter water, temperatuur niet hoger dan 36 graden.
   
Alle grondstoffen kneden met 6 deciliter water.
Dan eerst het deeg vormen, en vervolgens de rest van het water (250 gram) erbij mengen. 
Het beslag in een kom doen en 30 minuten laten rijzen. Dan het beslag terug slaan met een spatel of lepel, en dan het beslag met een ijslepel uitscheppen en in de olie doen
De olie moet 170 graden zijn, en de oliebollen moeten 7 minuten bakken. Halverwege de bollen omkeren. 

En een heel ander recept voor oliebollen beslag
- 485 - 500 gram bloem
- 485 - 500 ml melk
- 1 ei
- halve theelepel zout
- 1 zakje gist
- 70 gram rozijnen
- 60 gram krenten
- 2 liter zonnebloemolie
- poedersuiker 

   

Saucijzenbroodjes

   

Gefrituurde hapjes
Het vet is na de oliebollen nog heel goed te gebruiiken

 

   

Gevulde soesjes 
Daar hoeft niet alleen maar slagroom in. Je kan ze ook vullen met roomkaas, en daar kan je natuurlijk vanalles dooheen doen.


Huzarensalade(Russiche salade)
Dit is dan de basis, je kan die op een grote schaal deponeren en helemaal rondom beleggen met rolletjes vleswaren, gevulde eitjes, gerookte vis, augurjkes, zilveruitjes en gewoon alles wat lekker is om tussendoor even weg te happen.

Een grote pan erwtensoep
Die is de volgende dag ook zeer goed weg te happen