FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van donderdag 10 mei 2012

Iconen zonder relevantie?

Voor de gemiddelde FOK!weblog-bezoeker zijn icoontjes voor folders of het opslaan van bestanden erg herkenbaar. Je snapt dan dat het een diskette moet voorstellen en waarom dat relevant is. Maar zou de zogenaamde 'YouTube-generatie' dat ook snappen? Immers, die groeit op met USB harde schijven, cloud storage, smartphones en allemaal andere technische dingen. Heeft iemand van de YouTube-generatie weleens een diskette gezien?

Zelf moet ik toegeven dat ik nooit snapte wat CC in e-mails betekende, en waarom je iemand wel of niet in de CC moest plaatsen of in het gewone 'naar' veld. Ik snap dat nu wel, maar ik wist niet voordat ik dit artikel las dat CC voor carbon copy staat.

Hierover, en meer over dergelijke icoontjes kan je hier lezen.

 

Walled City

In Kowloon Walled City woonden, voordat het in 1992 met de grond gelijk werd gemaakt, meer dan 33000 mensen. De totale oppervlakte van de stad was slechts 0,03 vierkante kilometer, wat omgerekend neerkwam op een bevolkingsdichtheid van 1.255.000 per vierkante kilometer. De 20 verdiepingen hoge gebouwen waren slecht geconstrueerd zonder enige voorzieningen. Het gemiddelde woonoppervlak was 23 vierkante meter. De stad was grotendeels in handen van criminele organisaties, mede omdat autoriteiten de stad niet in durfden. Greg Girard en Ian Lambot maakten een indrukwekkende fotoreportage in de stad, die je, op zijn minst, opgelucht doet ademhalen dat je in Nederland woont. 

Kowloon

Linkdump donderdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer: 

  • Vragen zonder antwoord. Met dank aan metromuis.
  • Een hele vreemde clip. Met dank aan vogelkooi.
  • Een prachtig filmpje over bloeiende tulpen. Met dank aan inkel.
  • Een filmpje vol met close calls. Met dank aan svdnl.
  • Een grappig plaatje met Darth Vader. Met dank aan eQuaL.
  • Ontzettend leuke comments. Met dank aan superheist.

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Laserstraal jouw originele bijdrage maar in onze submit.

Laatste reviews en specials
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
©FOK.nl e.a.