FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van donderdag 5 februari 2015

'Sorry voor terrorisme!'

"In Nederland en andere landen is het al jaren gangbaar dat van sommige bevolkingsgroepen – vooral van moslims - wordt verwacht verantwoording af te leggen én afstand te nemen van zaken die elders in de wereld gebeuren." Zo begint het persbericht van Karim Boulidam ter promotie van het pro-moslimfilmpje van Abdelkarim El-Fassi (zie onderaan).

Nu wilde het persbericht van Karim Boulidam zeggen dat dit vooral het geval is bij moslimsterreur, maar hij vergeet natuurlijk de blanke kaaskop die zich schuldig dient te voelen over het slavernijverleden, het afstand dienen te nemen van Geert Wilders omdat je anders per definitie een tokkie bent en nog vele andere zaken. Maar hej, dit was een ik-ik-ik verhaaltje van ome Boulidam, dus laten we vooral verder gaan met wat Boulidam zegt.

"In het bijzonder van terrorisme. Hiermee worden groepen en individuen constant in verband gebracht met verschrikkelijke zaken waar ze niets aan kunnen doen. Dit heet ook wel “guilty by association” genoemd of het toepassen van een “collectief schuldgevoel”. Het is inmiddels een genormaliseerd mechanisme dat eerder een segregerende werking heeft dan dat het mensen bij elkaar brengt."

En zo is het maar net. Maar laten we er dan wel voor zorgen dat dit soort protesten álle kanten opwerken, en niet alleen die van de minderheid die zich in een slachtofferrol wurmt.

Filmpje hieronder, waarin op knappe wijze geknipt en geplakt is om te doen lijken alsof het jongetje daadwerkelijk opeens denkt dat hij een boef is. Kortom; laten we iedereen nou eens in zijn of haar waarde laten. En dat betekent ook dat je moet accepteren dat anderen dingen anders doen dan jijzelf. Maar die tolerantie geldt dan natuurlijk wel voor iedereen. En tolerantie? Zou dat niet beter acceptatie worden?

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.