FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van donderdag 27 augustus 2015

Gepiel in de ruimte: Holger Czukay - Full Circle

Het karakteristieke basloopje van Jah Wobble in Holger Czukays 'Full Circle' hoorde ik ooit met grote regelmaat uit de naastgelegen kamer van een huisgenoot bonken. Leek me een mooi excuus voor Gepiel in de ruimte, deel 2.

Het nummer komt van het gelijknamige album uit 1982 met naast Wobble ook drummer en trompettist Jaki Liebezeit. Het zit vol met voorbeelden van Czukays gebruik van kortegolfradio als compositiegereedschap. Ook sampelde de Duitse gitarist, hoornist en toetsenist avant la lettre: door gebruik van tapes en montage.

Czukay (1938) studeerde muziek bij avantgarde-componist Karlheinz Stockhausen, en gaf later zelf les. Aanvankelijk was hij helemaal niet geïnteresseerd in popmuziek (niet dat onderstaande daar nou een voorbeeld van is maar goed). Dat veranderde toen een student hem in 1967 I am the Walrus van The Beatles liet horen. Kort daarop richtte hij de experimentele rockgroep Can op.

Het is misschien sowieso volstrekt zinloos om naar onderstaande track te luisteren, maar uit een klein kutspeakertje zonder dat je die bas kunt horen is het dat zeker. 

De iBood hunt gaat door tot en met de 28e

ibood hunt logo

Update: De hunt is met een dag verlengd, ook 28 augustus kunnen we op koopjesjacht bij iBood!

Dit vanwege een ddos aanval waardoor de servers van ibood enkele uren onbereikbaar waren.

   

   

De Hunt is hét hoogtepunt voor de echte online koopjesjagers. Op deze dagen vliegen de aanbiedingen je om de oren en volgen ze elkaar in hoog tempo op. En de kortingen zijn nog hoger dan normaal! Zodra een product is uitverkocht, verschijnt direct de volgende superdeal.

En natuurlijk praten we mee over de getoonde producten in het iBOOD topic in General Chat op het forum.

Volg de hunt hier:  [SC] iBOOD - Waar we over van alles en nog wat praten. 

Je vindt in het topic informatie over hoe je kan meedoen met de hunt.

Mocht je iets willen kopen en FOK! steunen in the process, doe dan voordat je bestelt even naar FOK! komen en op deze link klikken, je komt dan weer op ibood, maar FOK! krijgt een klein percentage van je aankoopbedrag.

iBood <- die link dus...

]

Super Stream Me: Poepen voor de camera

Een grote behoefte doen terwijl iedereen meekijkt, hartstikke ongemakkelijk natuurlijk. Toch deed Tim het, voor de documentaireserie Super Stream Me.

In Super Stream Me onderzoeken de twee VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul de toekomst van sociale media door die vijf stappen voor te zijn. Met een camera filmen ze bijna drie weken lang alles wat ze doen in hun leven, 24 uur per dag. De livestream is hier te bekijken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.