FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van woensdag 11 november 2015

Gepiel in de ruimte: Chick Corea Elektric Band - Got a Match?

Ondanks dat pianist/toetsenist Chick Corea een Scientologist is, is hij het niet die onderstaand nummer van ubergepiel voorziet. Nee, Chick is een geniale muzikant en dit is hem vergeven, in tegenstelling tot het heerschap uit het voorgaande nieuwsbericht.

Het is de zeker niet onverdienstelijke maar toch over het paard getilde bassist John Patitucci, die Got a Match? van een intermezzo voorziet dat hier en daar best cool is, maar de compositie toch op onverdiende wijze laat verzuipen.

Dat thema van Got a Match?, het is vast eerder en ook later gedaan maar het blijft subliem. Het draait eigenlijk om een herhalend patroon van acht noten, de 'vraag', die steeds weer van antwoord wordt voorzien. Let op die eerste en vijfde noot, het is dezelfde maar in een andere rol, en hoe de bas eronder chromatisch zakt - tot die bassolo dan hè.

Het nummer hieronder is de albumtrack van het 'self-titled' album van de Chick Corea Elektric Band (uit 1986), die klinkt toch wat beter dan de live-opnamen die de band ook maakte. Hier vind je wel een vrij aardige liveversie (inclusief dubieuze dansjes), en hier is de uitvoering die de strijkers van Fuse onlangs opnamen in het programma Podium Witteman.

Hoe sommige beestjes onder water ademen

Kleine onderwaterbeestjes kunnen hun lucht bij zich dragen, sommige dragen zelfs voor hun hele leven lucht bij zich. Door de oppervlaktespanning kan zo een beestje een 'belletje' lucht bij zich dragen alsof het er aan vast kleeft. Zeep of andere vervuiling in het water kan die oppervlaktespanning weghalen. De luchtbelletjes worden dan niet meer bijelkaar gehouden waardoor kunnen ze verdrinken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.