FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van donderdag 7 april 2016

Democratiefobie

Dat was vreemd wat woensdag tijdens en na het referendum op de mainstream media allemaal gepresenteerd werd. Hele hordes die trots kwamen laten zien dat ze vooral niet hadden gestemd. Ook GeenPeil en het boegbeeld daarvan, Jan Roos, moest met alle geweld belachelijk gemaakt worden.

Als ik als metafoor voor democratie een belangrijke wedstrijd gebruik voor het referendumspel en de voor en tegenstanders als spelers, dan zou het er op neerkomen dat er na afloop geen spelers worden geïnterviewd, maar alleen mensen die niet naar de wedstrijd gingen, want het was een belachelijke wedstrijd.

Er werd gezegd, vooraf al, tegen team-ja spelers dat het dom zou zijn om op te komen dagen op het speelveld, meedoen zou verliezen betekenen, dan kan je beter niet spelen, dan is de kans groter dat je wint. Dat is een rare speech van de coach, niet meedoen is winnen. Ik zou dan eerder denken dat je bezig bent met spelbederf als je gehoor geeft aan die angst voor verliezen en dus maar niet speelt.

Ook over team-nee werd gesproken door de mensen die niet bij de wedstrijd waren. Team-nee was dom, begreep de spelregels niet en snapten toch niet hoe de prijs die ze konden winnen er uit zou zien. Team-nee spelers waren ook allemaal fan van wrede dictators en machtswellustelingen, dus team-nee deugde sowieso al niet. Dat klinkt dan weer meer als een stel roddelaars op een koffiekransje, we hebben het niet over wat de persoon doet, maar over wat hij draagt en waar hij zijn boodschappen haalt, zelfs de inhoud van het boodschappenwagentje passeert de revue als zijnde ongezond en onverantwoord voor een gezonde levensstijl die de schijfvanvijf nou eenmaal voorschrijft. Maar wat heeft die schijfvanvijf nou te maken met de wedstrijd? Helemaal niets toch?

Afijn, nadat de wedstrijd was gespeeld en de uitslag duidelijk, bleek dat van het ja-team velen niet waren komen opdagen omdat ze winst voor team-nee vreesden, team-nee, won de wedstrijd en de mainstream media spraken er over dat er een overwinning was behaald door het ja-team door niet of nauwelijks te spelen. Democratiefobie doet rare dingen met de mens.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.