FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van vrijdag 10 juni 2016

Stel nu je vraag aan de enige echte Mauri!

Eindelijk is het zo ver. Na ellenlange onderhandelingen en vergaderingen zijn we eindelijk tot een akkoord gekomen met het management van Mauri-Vlogs. Een dikke Q&A is het resultaat. Wij verzorgen de vragen, hij de antwoorden. Dus wil je ook je fame pakken in 1 van zijn filmpjes. Dit is je kans! 

Het is heel simpel, iedereen kan in dit topic vragen stellen aan het internet fenomeen, en hij zal er in een video antwoord op geven.

We kunnen geen garantie geven dat jouw vraag er uitgepikt wordt, en we kunnen ook geen garantie geven dat er eigenlijk uberhaupt een video komt. Maar hij zegt van wel, dus daar gaan we van uit. 

Horsefighter!

Niet in God maar wel in Bach geloven

Vierentachtig jaar geleden zette de Roemeense violist George Enescu met zijn leerling Yehudi Menuhin de vermoedelijk eerste uitvoering van Johann Sebastian Bachs beroemde dubbel-vioolconcert op de gevoelige plaat.

De bekendheid van de grote Bach was in de eerste helft van de vorige eeuw lang niet zo vanzelfsprekend als nu. Zijn muziek werd lang als een soort muzikantenmuziek gezien: leuke oefeningen maar om het nou uit te gaan voeren, mwah...

Daar kwam pas in de 20e eeuw verandering in, dankzij onder meer Enescu en de Catelaanse cellist Pablo Casals, waarover binnenkort meer.

Onderstaand concert voor twee violen, geschreven rond 1720, wordt tegenwoordig beschouwd als een van de beste barokwerken uit de geschiedenis. Het begint en eindigt met een snel deel, met in het midden een langzaam stuk. Dit omschreef mijn opa, een diepgelovige altviolist, ooit als 'een gesprek met God'.

Bach schreef zijn muziek dan ook ter glorie van God. Nou ben ik zelf niet gelovig, maar begrijp precies wat mijn opa bedoelde. Want ik mag dan misschien niet in God geloven, maar ik geloof wel in Bach.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.