FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van zaterdag 14 januari 2017

Rush ('een stel fascisten') - The Trees

Omdat de verkiezingen eraan komen kan een nummer met een politiek randje natuurlijk prima. Hoewel het symfonische rocktrio Rush aanvankelijk ontkende dat hun song 'The Trees' iets met politiek te maken had.

Het nummer uit 1978 gaat over een bos, en als je niet oplet kan je denken dat het hippie-achtig is maar schijn bedriegt. De esdoorns klagen dat de eiken al het licht opslokken, dus moet de zaag er maar in: iedereen gelijk. Het was voor het Britse muziekblad NME reden om de band weg te zetten als "a bunch of fascists".

In het Verenigd Koninkrijk is dat een vrij gebruikelijk woord, waarvoor je je vrienden voor de lol kunt uitschelden. Maar de Canadese band vatte het op als grove belediging. Vooral zanger en bassist Geddy Lee, wiens ouders de holocaust maar tenauwernood hadden overleefd.

Later zei tekstschrijver en drummer Neil Peart overigens wel over de tekst: "Ik geloof dat sommige mensen bepaalde dingen nou eenmaal beter kunnen dan anderen." Dat moest volgens hem gewoon worden erkend.

Maar hoe je er verder ook tegenaan kijkt is het ook gewoon een goed nummer.

United States of Whatever

In 2002 kwam de Amerikaanse muzikant Liam Lynch met zijn satirische punkrock-song United States of Whatever. Lynch klootte maar wat aan, maar op de een of andere manier sloeg hij de spijker op de kop.

Op een gegeven moment kwam er een terugblik op het presidentschap van George Bush op de klanken van het nummer. En niet lang geleden alvast een vooruitblik op dat van Donald Trump. Hieronder zie je ze alle drie.

FOK!ker reviewt dikke Skoda

FOK!ker dick_laurent (ook wel bekend als Omniradius op YouTube) heeft weer eens een leuke review van een auto online gegooid. Op zijn YouTube kanaal komen we vaker reviews van auto's tegen. Hij heeft zelfs als eens de enige echte blauwe Twingo van De Braad (Bradge,Braddie, etc...) een review gegeven. Die review is HIER te vinden. 

Mocht jij nou in het bezit zijn van een bijzondere auto, ik zou het hem zeker even laten weten!

Wil je geen video missen, dan kan je ook altijd in het topic op het forum kijken. Klik!

Deze keer is het de beurt aan een 1995 Skoda Felicia! 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.