FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 11 maart 2002

Keroppi gaat muurspringen

Keroppi gaat muurspringen

Gymleraren heb je in alle soorten en maten.
Je hebt van die oude, al lang niet meer sportieve figuren, die verveeld roepen: "Ga maar volleyballen". Je hebt van die fanaten die je hun eigen favoriete sport opdringen: "Jaaa jongens we gaan weer basketballen".
Mijn broertje moet zelfs gaan jongleren bij gym...
Maar de leukste gymleraren zijn de jonge, enthousiaste en innovatieve figuren.

En laat ik nou net zo'n leraar hebben
Zo gingen we al fitnessen, zouden we gaan klimmen (helaas is de klimhal failliet) en staat golven nog op het programma.
Maar ook in de gymzaal zelf doen we ook wel eens wat anders dan dat eeuwige trio (voetbal/volleybal/basketbal) afgewisseld met af en toe turnen ( ).
Zo maakten we al een aantal lessen kennis met 'flagbal'.
Ja en kijk me nou niet meteen vragend aan! Flagbal is een soort American Footbal, maar je mag niet tackelen, in plaats daarvan moet je een lintje van iemands gordel trekken.
Maar deze keer had onze leraar toch wel iets heel aparts in petto.

Vrijdag rond de middag begint het wekelijkse raden naar "Wat gaan we met gym doen?". In de pauze uiten we tussen de happen door onze verwachtingen, speculeren en horen leerlingen uit andere klassen uit. Want hoe innovatief leraren ook zijn, ze geven dezelfde les toch wel aan meerdere klassen achter elkaar.

Dan is het tijd voor gym. Uit de lockers worden gymtassen getoverd. Waar het vroeger zorgvuldig uitgekozen rugtasjes waren, smijt de gemiddelde leerling uit de 6e zijn spullen in de eerste de beste boodschappentas die hij tegenkomt.
De stoet van Albert Heijn, Bas van der Heijden en C1000 tassen wurmt zich door de deuren van de gymzaal en splits zich in tweeën.
Ik hoor bij het deel wat zich achter de deur met het vrouwtje mag omkleden. Naar mijn mening de leukste kleedkamer aangezien er een soort van saamhorigheid hangt.
Deo's worden uitgeleend, complimentjes over BH's uitgedeeld en de activiteit van vandaag wordt bekritiseerd.

Zo dus ook deze keer. "Wat gaan we doen?" roep ik in het algemeen de kleedkamer in. "Muurspringen" roept een hoofd wat worstelt met de col van een trui.
"Wat? Muurspringen?" vraag ik verbaasd. "Ja, ik weet ook niet wat het is hoor" klinkt als antwoord uit diverse monden.
In de volgende 10 minuten waarin we ons omkleden wordt druk gespeculeerd wat in godsnaam nou 'muurspringen' is.

Dat wordt al snel duidelijk. De 'muur' is in dit geval de dikke mat. De leraar maakt de volgende opstelling:
De dikke mat wordt in de zaal op de lange kant overeind gezet, omhooggehouden door vier "sterke jongens". (altijd leuk om te zien wat voor iele figuren denken bij deze categorie te horen ).
De leerlingen nemen 1 voor 1 een aanloop, zetten af, lopen als het ware tegen de mat op, grijpen de bovenkant en slingeren zo hun lichaam over de mat, waar ze op de tweede dikke mat landen.
Ik ben het 3e meisje wat een poging mag wagen... tricky want als meisje wordt nog meer op je gelet. Onder het mom van "zouden ze het kunnen" kijken de jongens met preventief leedvermaak toe. De druk wordt verlicht wanneer het meisje voor mij het net niet haalt, ha! als ik het nu niet kan ben ik in ieder geval niet de enige.
Maar wonder boven wonder lukt het me wel en sluit ik weer achter in de rij aan.
Dit is leuk!

Dan komt er een mini-trampoline voor de mat en moeten we er een hurksprong overheen maken. Erg leuk allemaal en ik grap tegen iemand naast me "Je zou dit moeten opnemen op video en naar 'de leukste thuis' moeten opsturen". We zijn nog niet uitgegrinnikt wanneer ik mijn gymleraar met een videorecorder zie verschijnen. En jawel hoor, hij kent geen genade en filmt iedereen...

Dan is het tijd voor de echte die-hards. De mat wordt nu op de korte kant gezet, en heeft nu een hoogte van 3 a 4 meter. Verscheidenen durfals (maar 1 meisje) doen een poging, maar slechts 2 kunnen zichzelf over de muur slingeren.
Maar toch amuseren we ons wel aan de kant, klappen als het iemand lukt, 'deskundig' commentaar geven en "oooooh" roepen als iemand het net niet haalt.

En dan is het afgelopen, we kleden ons weer om en fietsen weg... het weekend in

Game review: Sacrifice


Shiny entertainment staan vanaf hun ontstaan al bekend om het uitbrengen van vreemde, en altijd revolutionaire, cult games die aardig wat stof doen opwaaien en waarmee ze een selecte groep van erg trouwe gamers hebben gekweekt.

Ze deden het voor Sacrifice al met MDK, een game die door z'n grafische engine en speelstijl veel hype deed ontstaan. Helaas bleek MDK voor menig gamer te vreemd, het werd geen hit maar had toch een selecte groep fans die het spel konden waarderen voor z'n originaliteit.

Toen Sacrifice op mijn buro belandde was ik dan ook zeer benieuwd of Shiny weer een staaltje originaliteit zou hebben afgeleverd, of dat ze deze keer de makkelijke weg van een standaard game hadden gekozen.

De grafische stijl van de verpakking en handleiding vertelden me eigelijk al genoeg... ik maakte me klaar om eindelijk weer eens iets origineels te spelen.

Burgemeester voor één dag

Na zijn pensionering van bijna twaalf jaar geleden wordt oud-burgemeester H. Pröpper van West Maas en Waal weer voor één dag burgemeester van het nabij gelegen Druten.

De Gelderse commissaris van de Koningin J. Kamminga heeft Pröpper (71) voor een etmaal tot eerste burger benoemd, teneinde aanstaande donderdag de nieuwe Drutense gemeenteraad officieel te kunnen installeren.
Wegens ziekte moest de huidige burgervader A. Aelberts verstek laten gaan.

Invaller voor theorie-examen valt door mand

Een 18-jarige inwoner van Zeist was al zes maal gezakt voor zijn theorie-examen. Dus nu stuurde hij een 19-jarige vriend naar het examen in Utrecht. Helaas voor de Zeistenaar mislukte dit plannetje.

De plaatsvervanger die meer kennis had van de verkeersregels werd ontmaskerd. Medewerkers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen zagen net op tijd dat zijn handtekening en pasfoto niet op die van de officiële kandidaat leken.

De 19-jarige invaller werd aangehouden. Overigens was de plaatsvervanger al geslaagd voor het examen toen het bedrog werd ontdekt.

Israël pakt meer dan 1000 mannen op

Het Israëlische leger heeft meer dan 1000 Palestijnen opgepakt bij overvallen op de stad Qalqilya op de Westoever, en een vluchtelingenkamp ten zuiden van Bethlehem. Minstens zes Palestijnen werden gedood in vuurgevechten. In Qalqilya werd een straatverbod afgekondigd en de electriciteit afgesneden waarna de huizen eeen-voor-een werden doorzocht.

Alle mannen tussen de 13 en de 45 jaar werden opgepakt en ondervraagd. In Tul Karm werd dit weekeinde een gelijke operatie uitgevoerd. Toen werden 1300 mensen opgepakt, waarvan er maar 30 op Israël’s lijst van terroristen bleek te staan.

Reisverbod opgeheven
De Palestijnse leider Yasser Arafat mag weer vrij reizen in de Palestijnse gebieden, dat maakte de Israëlische premier Ariel Sharon vandaag bekend. Arafat heeft nog wel de toestemming van Israël nodig om naar het buitenland te reizen. De Palestijnse leider mag weer reizen omdat eindelijk alle verdachten van de moord op de Israëlische minister van Toerisme Ze’evi zijn opgepakt.

Minder cholesterol door vele kleine maaltijden

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een Brits onderzoek blijkt dat mensen die kleine maaltijden eten op een dag, hebben gemiddeld een lager cholestrolspiegel in het bloed dan degene die enkele overvloedige maaltijden eten.

Bij de eerste groep (degene die kleine maaltijden moesten eten) lag het totale cholesterol en de concentratie van LDL-Cholesterol (de "slechte" cholesterol) duidelijk lager dan bij de tweede groep (degene die de overtollige maaltijden moesten eten).

Volgens de onderzoekers is het dus niet alleen van belang, tijdens een dieet, dat we eten, maar ook wanneer we eten en hoe vaak we dat doen.

Verstappen te groot voor Sauber

1flyer had ons via de newssubmit het volgende te melden:
"Sauber"De kans is vrij klein dat Jos Verstappen bij het Sauber team komt. Jos zou te groot zijn voor de Sauber wagen.

Het team van Sauber is niet bereid om de auto aan te passen en zo kan Jos geen testrijder worden.

"Ik weet nog niet of we Jos een contract zullen geven" zei teambaas Peter Sauber. "Als we Jos als rijder willen, moeten we immers vrij veel aanpassingen doen aan de wagen. Dat betekent dat we dan ook nieuwe crashtests moeten ondergaan en dat is een hele grote kostenpost."

Man opgepakt na Hitlergroet

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige man uit Nijmegen is opgepakt in het centrum van Nijmegen door de politie omdat hij tegen meerdere mensen de Hitlergroet had gedaan. Na verzoek van meerdere mensen kwam de politie ter plaatsen.

Toen de agenten de man aanspraken op zijn gedrag, beledigde hij ook nog de agenten. De man is gearresteerd en naar het politiebureau gebracht.

Duits restaurant serveert alternatief menu

Duitsers die normaal restaurant voedsel "saai" beginnen te vinden kunnen terecht in een Berlijns restaurant. In dat restaurant wordt namelijk op Maandag een alternatief menu gepresenteerd, bestaande uit: Insecten.

Chef-kok Lars Scheuble zei hierover: "Toen ik op vakantie was zag ik dat in veel delen van de wereld, zoals Thailand en Afrika, insecten worden gegeten. Waarom zou ik ze dan niet in een Duits restaurant aanbieden? Ze hebben bijna geen vet en in Afrika is het zelfs al een vervanger voor vlees."

Klanten van het restaurant waren erg enthousiast hierover. Dat blijkt ook uit de reactie van één van de klanten: "De wormen zijn krokant maar met een beetje salade erbij is het goed te eten. Ik denk er zelfs over om meer langs te komen!"

Buiten de wormen om staan ook kakkerlakken en sprinkhanen op het menu. In de toekomst zal het menu ongetwijfeld uitgebreid worden.

Romario valt flauw tijdens wedstrijd

Romario heeft zwalkend het veld verlaten tijdens een wedstrijd van zijn club Vasco da Gama. Hij had hoofdpijn en was duizelig. Dit kan gelegen hebben aan het feit dat de wedstrijd werd gespeeld bij een temperatuur van 35 graden Celsius en een hoge luchtvochtigheid. Hij knapte dan ook weer flink op na het drinken van een paar liter water.

Het incident kan voor 36-jarige Romario echter wel slecht uitpakken in de discussie of hij moet worden geselecteerd voor het WK voetbal. Bondscoach Scolari weigert Romario nog altijd op te nemen in de WK-selectie.

Amerika herdenkt 11 september

De VS herdenken vandaag de aanslagen op het World Trade Centre en het Pentagon, nu precies een half jaar geleden. President Bush sprak in een toespraak bij het Witte Huis over het belang van de voortgaande strijd tegen het terrorisme.

Tegen zonsondergang worden bij het World Trade Centre twee grote schijnwerpers ontstoken als tijdelijk monument. De ruim anderhalf kilometer hoge lichtbundels zijn tot een afstand van ruim dertig kilometer zichtbaar.

Huizenprijzen in Afghanistan schieten omhoog

Huizenprijzen schieten omhoog in Afghanistan. Afghanen die terug willen keren, na een paar jaar ergens anders verbleven te hebben, hebben een dikke portomonnee nodig. Een "simpele" villa kost nu zo'n $8000 (9200 Euro) per maand, wat eerst niet meer dan $300 (350 Euro) was.

"Ik probeer om een huis te huren maar ik kan het niet betalen. Ook wilt iedereen zijn geld in Dollars krijgen. De schuld geef ik aan de overheid. Zij moeten snel nieuwe huizen bouwen op deze ruines maar dat doen ze niet.Zodra er nieuwe huizen staan zullen de prijzen zakken met zo'n $1000 per maand.". Dit zei Fazel Karim Eimaq die terug wilt keren naar Afghanistan vanuit Nederland.

Om meer voorbeelden te geven: Een huis met 4 slaapkamers kost ongeveer zo'n $100.000 (115.000 Euro) om te kopen.

Dwerggooiwedstrijd niet getolereerd

De politie van New York heeft een bareigenaar beboet omdat deze een dwerggooiwedstrijd had georganiseerd. De deelnemers hadden elk tien dollar betaald om de stuntdwergen, die rond de meter groot zijn, door de kroeg te gooien.

Agenten vielen de kroeg binnen toen er ongeveer 200 mensen aanwezig waren. Er lagen twee luchtmatrassen in de bar, en de kleine mannen droegen een helm om hen bij hun val te beschermen.

De dwergen worden niet beboet omdat ze moeten leven van het dwerggooien. Ook de deelnemers kunnen rustig ademhalen, ook zij worden niet vervolgd.

F1: Verstappen te groot voor Sauber

1flyer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SauberDe kans is vrij klein dat Jos Verstappen bij het Sauber team komt. Jos zou te groot zijn voor de Sauber wagen.

Het team van Sauber is niet bereid om de auto aan te passen en zo kan Jos geen testrijder worden.

"Ik weet nog niet of we Jos een contract zullen geven" zei teambaas Peter Sauber. "Als we Jos als rijder willen, moeten we immers vrij veel aanpassingen doen aan de wagen. Dat betekent dat we dan ook nieuwe crashtests moeten ondergaan en dat is een hele grote kostenpost."

Zie de F1 manager voor meer F1 nieuwtjes

Laatste fase voor proces Enschede

Het Openbaar Ministerie heeft dertig maanden gevangenisstraf, waarvan tien voorwaardelijk, geëist tegen directeur Bakker van S.E. Fireworks in Enschede. Ook zou hij een boete moeten krijgen van ruim zestig duizend euro. Mede-directeur Pater hoorde 15 maanden tegen zich eisen.

Het OM acht de twee schuldig aan het overtreden van milieuvoorschriften en voor de brand en de ontploffing. Volgens officier van justitie Stam is er sprake van "bewuste schuld". Het ontstaan van de brand zou hen niet zijn aan te rekenen, maar de uitbreiding over het bedrijfsterrein wel en de omvang van de explosies ook, aldus Stam. Bij de ramp in Enschede vielen op 13 mei 2000 22 doden.

Kameroen met mouwen naar de WK

Kameroen mag op het WK voetbal niet met haar mouwloze shirts spelen. Kameroen won in januari het toernooi om de Afrika Cup in een soort basketbaltenue. Deze outfit veroorzaakte rond het veld de nodige opschudding. Sommigen vonden de tricots van weinig respect getuigen voor de tegenstander en het publiek. Anderen waren er juist zeer enthousiast over.

De FIFA heeft het tenue verboden. Volgens de wereldvoetbalbond zijn het geen shirts, maar hemdjes en die mogen niet gedragen worden.

Vliegende brigade voor criminele Marokkanen

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als er ergens in het land problemen zijn met Marokkaanse jongeren, kunnen organisaties, gemeenten en politie een beroep doen op een speciale 'vliegende brigade'. Dit team is ingesteld door de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken.

De 'vliegende brigade' bestaat uit Nederlandse- en Marokkaanse deskundigen. Organisaties die worstelen met problemen met Marokkaanse jongeren, weten vaak niet dat er op andere plaatsen inmiddels oplossingen zijn gevonden. Minister Van Boxtel van integratiebeleid en staatssecretaris Kalsbeek van Justitie hopen dat het team de verschillende partijen bij elkaar kan brengen.

Volgens Van Boxtel moet het team "zeker geen praatclub worden maar een doe-club." De ploeg zou moeten adviseren over oplossingen.

In de vliegende brigade zitten een politieagent, een gezondheidspsycholoog, wetenschappers en een officier van justitie.

Vraagtekens rond Arrows

De vraagtekens rond formule 1-renstal Arrows blijven zich opstapelen. De renstal gaat de komende weken niet testen. Ook afgelopen week ontbrak de oud-werkgever van Jos Verstappen op de testcircuits. Opmerkelijk want er valt genoeg te verbeteren aan de nieuwe bolide. Het seizoen begon vorige week rampzalig toen beide auto's in de Grand Prix van Australië stil bleven staan tijdens de start, door te doen van een lege accu.

Over de toekomst van Jos Verstappen valt nog niet veel te zeggen: manager Raymond Vermeulen gaat er nog steeds vanuit dat Verstappen aan de slag kan bij Sauber. Maar omdat de Zwitsers zich in het Verre Oosten voorbereiden op de Grand Prix van Maleisië, staan de onderhandelingen even op een laag pitje.

F1: Vraagtekens rond Arrows

De vraagtekens rond Formule 1 renstal Arrows blijven zich opstapelen. De renstal gaat de komende weken niet testen. Ook afgelopen week ontbrak de oud-werkgever van Jos Verstappen op de testcircuits. Opmerkelijk want er valt genoeg te verbeteren aan de nieuwe bolide. Het seizoen begon vorige week rampzalig toen beide auto's in de Grand Prix van Australië stil bleven staan tijdens de start, door te doen van een lege accu.

Over de toekomst van Jos Verstappen valt nog niet veel te zeggen: manager Raymond Vermeulen gaat er nog steeds vanuit dat Verstappen aan de slag kan bij Sauber. Maar omdat de Zwitsers zich in het Verre Oosten voorbereiden op de Grand Prix van Maleisië, staan de onderhandelingen even op een laag pitje.

Zie de F1 manager voor meer F1 nieuwtjes

Leefbaar Nederland gooit programma om

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leefbaar Nederland heeft haar verkiezingsprogramma ingrijpend gewijzigd. Allerlei door de partij zo vurig gewenste lastenverlichtingen, zoals teruggave van het kwartje van Kok en afschaffing van zowel de overdrachtsbelasting als de motorrijtuigenbelasting, zijn noodgedwongen op de lange baan geschoven.

Volgens oud-minister Tjerk Westerterp, de nummer twee op de lijst achter de gisteren gekozen lijsttrekker Fred Teeven, kosten deze maatregelen vooralsnog veel te veel geld: "Onze partij moet een financieel solide programma hebben".

Een meerderheid van de ruim tweehonderd congresleden ging zonder akkoord met het voorstel van hun bestuur om de motorrijtuigenbelasting steeds in stapjes te verlagen.

Nederland snoept duurder

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemiddelde Nederlander geeft steeds meer uit aan snacks en snoep. Het afgelopen jaar werd voor maar liefst 2,6 miljard euro aan lekkers 'verteerd', 50 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit een onderzoek van het Studiecentrum Snacks en Zoetwaren.

Per persoon werd ruim dertig kilogram snoep naar binnen gewerkt. In totaal snoepte Nederland 503 miljoen kilo weg.Vooral koekjes, cake en banket scoorden goed.

Het meest populair blijft biscuit en snijkoek, goed voor een derde van de consumptie.

Negen procent van alle uitgaven aan voedings- en genotmiddelen gaat naar snacks en snoep.

Luchtafweerraketten rond stadions WK

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zuid-Korea neemt drastische veiligheidsmaatregelen voor het WK voetbal. Het Zuid-Koreaanse leger maakte maandag bekend dat rondom de tien stadions luchtafweerraketten worden geplaatst. Gedurende de wedstrijden bewaken straaljagers het luchtruim boven de stadions.

De in Frankrijk geproduceerde Mistral-raketten moeten het WK behoeden voor terroristische aanslagen. "Eén raketbasis zal zelfs in een stadion liggen", zei een militaire woordvoerder, die niet wilde vertellen hoeveel raketten worden ingezet.

Een speciale antiterreureenheid van het Zuid-Koreaanse leger oefende maandag in het stadion van Jeonju. Zuid-Korea zet tijdens het WK 35.000 veiligheidsmensen in. Uit de Verenigde Staten komen experts op het gebied van biologische en chemische stoffen.

Drie aanhoudingen na wilde achtervolging

AnTjE, Inovation en gerritdekzijl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tientallen politieagenten hebben maandagochtend op de A4 tussen Rijswijk en Leiden een klopjacht gehouden op een voortvluchtige verdachte. De man was in Rijswijk ingereden op een agent, die hem had herkend als verdachte van een waarschijnlijk ernstig delict.

Niemand raakte gewond door de poging tot aanrijding. De verdachte vluchtte met hoge snelheid richting de snelweg A4. Gealarmeerde politieagenten zetten de achtervolging in. Aan de achtervolging deden zeker 25 surveillanceauto's, motoren en politiebusjes mee. Uiteindelijk wist de politie de auto tegen te houden in de buurt van Leiden. Twee vrouwelijke inzittenden werden aangehouden. De mannelijke verdachte vluchtte een weiland in en werd even later opgepakt.

Een woordvoerder van de politie wilde niet zeggen waarvan de man precies wordt verdacht. ,,Maar het gaat inderdaad niet om een winkeldief'', aldus de zegsman.

Friturende puber zet huis in brand

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een puber uit Amsterdam heeft dit weekeinde een brand in zijn ouderlijk huis veroorzaakt.

De jongen was op dat moment alleen thuis en had wel trek in een snack. Hij zette een pannetje olie op het vuur en liep weg uit de keuken.

Kort daarna sloeg er vlam in de pan en een brand volgde. De jongen kwam met de schrik vrij, maar de woning liep grote rookschade op.

Zwerver in gemeenteraad Eibergen

Rorik, gerritdekzijl en famtie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sprookje 2000. Zo heet de politieke beweging van Bertus Rietman (49), die een zwervend bestaan leidt. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd hij met voorkeursstemmen gekozen in de nieuwe gemeenteraad van Eibergen. Rietman heeft geen officiële vaste woon -of verblijfplaats in Eibergen, maar dat is wel verplicht om raadslid te kunnen worden.

Rietman en zijn gezin werden twee jaar geleden uit hun woning gezet wegens overlast. Volgens Rietman dwong de gemeente Eibergen hem via een overeenkomst om de gemeente te verlaten. Volgens een woordvoerder van de gemeente ging het echter alleen om uitzetting uit de buurt waar Rietman woonde. Rietman wilde in Eibergen blijven wonen. Sinds twee jaar leidt hij een zwervend bestaan en woont zijn echtgenote in Zutphen.

Sprookje 2000 is ontstaan uit woede tegen dat besluit van de gemeente. Rietman: "Ik wil dat ik via urgentie in aanmerking kom voor een woning in Eibergen. Want het kan toch niet zo zijn dat een raadslid niet in zijn eigen woonplaats woont." Het college heeft al aangegeven dat hij zich gewoon kan inschrijven bij de woningstichting.

Bertus Rietman werd met 344 voorkeursstemmen gekozen. Sprookje 2000 is een eenmansfractie. Een van zijn opmerkelijkste speerpunten is dat bij mooi weer de raadsvergaderingen in het openluchttheater van Eibergen worden gehouden.

Virus vermomd als security bulletin

Voor de gelukkige Microsoft Outlook bezitters is er weer een nieuw virus op de markt. Het nieuwe virus, genaamd W32.Gibe@mm, vermomt zichzelf als een Microsoft security bulletin.

De e-mail met als onderwerp Internet Security Update belooft een attachment dat verschillende gaten in Internet Explorer en in Outlook zou oplossen.

Zodra de gebruiker het bestand opent word er een e-mail verspreid naar alle email adressen die het virus kan vinden in Outlook, en in alle .htm, .html, .asp en .php bestanden, daarnaast wordt er op de PC een trojan geinstalleerd.

Deze trojan zorgt ervoor dat er een zogenaamde backdoor wordt gestart waardoor de computer over is te nemen door kwaadwillenden. Dit virus word door Symantec momenteel als 'low-risk' bestempeld.

Gijzelnemer pleegde zelfmoord

De man die vanochtend de Rembrandttoren in Amsterdam binnendrong en de daar aanwezige mensen in gijzeling nam, heeft zichzelf van het leven beroofd. Dat heeft de politie zojuist bevestigd.

Volgens de politie begon de gijzelingsactie al om 9.20 uur, maar duurde het vrij lang voordat er contact was gelegd met de 59-jarige gijzelnemer uit Uithoorn. Pas om 14.00 uur begon een professionele onderhandelaar op de man in te praten.

Omstreeks 15.00 uur vroeg hij om tien minuten bedenkpauze. Hij sloot zich vervolgens op het toilet op en schoot twee kogels door zijn hoofd. Hij zou in het bezit zijn geweest van een automatisch en een handvuurwapen.

Wat een kou!!

Vandaag was het heerlijk weer, tenminste dat leek zo

Vanmorgen scheen het zonnetje me al tegemoet, en ik trok dus maar een dun shirtje aan, want zon = warmte (toch ).
Ik had beter mn wintertrui aan kunnen doen bleek achteraf, want jemig wat een koude wind!! Maar goed...

Een ander verschijnsel waar ik nu last van heb is koude handen. Ik snap het alleen niet, hoe kan ik nou koude handen hebben terwijl ik de hele tijd zit te typen?!
Maar elke keer heb ik het weer als ik achter de computer zit, langzaam trekt die kou erin, en die zorgt er weer voor dat het typen een stuk moeilijker gaat Vaak helpt een beetje vinger-gymnastiek gelukkig wel

Mhhh nu nog wat verzinnen voor mn koude voeten! Ik denk dat ik toch maar aan ga dringen op die Fok!sloffen

Virgin start met mobiele seks

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Telecomprovider Virgin zoekt toenadering tot Playboy om seks op de mobiele telefoon aan te gaan bieden. Plaatjes en in een later stadium filmpjes zouden de behoeften van de mobiele beller moeten bevredigen.

Virgin Mobile en het Amerikaanse Playboy zijn in gesprek over het leveren van niet al te ranzige content. Er zijn nog geen contracten getekend. De telecomprovider is niet de eerste die met mobiele seks wil verdienen. Vorig jaar werd bij Hutchison 3G in Engeland zelfs een 'hoofd adult services' aangesteld. Deze onderzoekt of op mobiele telefoons gesekst en gegokt gaat worden.

Klanten van Virgin kunnen al via SMS anoniem met elkaar flirten. Het bedrijf biedt al veel mobiele diensten en is bezig met de voorbereiding van een 'virtuele vriendin'.

Nieuwe waarschuwingen op pakjes sigaretten

AnTjE en konniekipke hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen die Marlboro roken kunnen haast niet meer om de waarschuwingen op het pakje heen. Eerder dan verplicht heeft Marlboro veel grotere kaders met teksten als Roken is dodelijk en Rokers sterven jonger op de doosjes gezet.

Marlboro is in Nederland met een marktaandeel van rond de veertig procent het grootste merk. De waarschuwende teksten beslaan bijna eenderde van de voorkant van het pakje en 40 procent van de achterkant.

Producenten van sigaretten zijn vanaf mei verplicht de nieuwe waarschuwingen op de pakjes te zetten. Nederland loopt hiermee vooruit op de Europese wetgeving die in September van kracht wordt.

Het is de bedoeling dat in de loop van de week de nieuwe pakjes in de automaten zitten. De snelle invoering van de grote waarschuwingsteksten valt samen met de introductie van een nieuwe verpakking. Voor Philip Morris was het praktisch om die introductie samen te laten vallen met de presentatie van de opvallender waarschuwingen.

Desgevraagd wil de woordvoerder niet veel zeggen over het confronterende karakter van de nieuwe verpakking. ,,Het is een keuze van de overheid. Het is zoals het is.''

Rechter laat eigen GSM in beslag nemen

Draaitafeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In India heeft een rechter de rechtbank opgedragen zijn eigen telefoon in beslag te nemen. Dit besloot hij nadat het apparaat rinkelde tijdens een rechtzitting. Dit bericht de Britse nieuwsdienst Ananova

Rechter BA Khan kreeg een rood hoofd toen zijn mobieltje plots begon te rinkelen. Een van de advocaten daagde hem uit zijn mobieltje in beslag te laten nemen door de rechtbank. Onder luid gelach van het aanwezige publiek besloot de rechter hier op in te gaan. Wel grapte hij dat hij misschien nog zou besluiten in hoger beroep te gaan.

Pim Fortuyn in de aanval

Draaitafeltje en mr_FOK hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn vindt het "te belachelijk en te gênant voor woorden" dat het kabinet afgelopen vrijdag tijdens de wekelijkse ministerraad een strategie heeft afgesproken om het paarse beleid beter over het voetlicht te brengen om zo het tij te keren. Daarmee opent Fortuyn rechtstreeks de aanval op premier Wim Kok na het door de minister-president aangekondigde kabinetsoffensief tegen de Rotterdamse politicus. Fortuyn zegt dat Kok na de afstraffing van de paarse partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen de ministerraad als platform misbruikt om partijpolitiek te bedrijven.

Hij vindt dat Kok met zijn uitspraken na afloop van de ministerraad op zijn wekelijkse persconferentie veel te ver is gegaan. "Deze uitspraken mag je wel doen als politiek leider, maar niet als premier. Hij gaat hiermee tegen alle regels van het staatsrecht in."

Ook waarschuwt de Rotterdammer de PvdA dat Leefbaar Rotterdam bij de collegeonderhandelingen in de havenstad niet mag worden buitengesloten. "Als ze mij negeren dan is dat een minachting van de uitspraak van de kiezers. Dan zult u de rekening betalen op 15 mei. Ik pik dit niet."

Volgens Fortuyn zal zijn eventuele premierschap grote veranderingen brengen in Nederland, maar geen revolutie.

Gijzeling in Rembrandttoren beëindigd

Een gewapende man is rond half tien de Rembrandttoren aan het Amstelplein in Amsterdam binnengedrongen, en houd daar een aantal mensen in gijzeling. De politie heeft het kantoorgebouw omsingeld en de omgeving afgegrendeld.

Treinen en metros mogen niet stoppen op het Amstelstation. De politie probeert met de man te gaan praten, maar het is nog onduidelijk wat zijn beweegredenen zijn. Een deel van de aanwezigen wist te ontsnappen, nadat de man was binnengestormd.

De politie kan nog niet bevestigen dat het de man eigenlijk om Philips te doen is. Philips zat enkele jaren in de Rembrandttoren, maar verhuisde enkele maanden geleden naar de ernaast gelegen Breitnertoren. In de Rembrandttoren zijn 56 bedrijven gevestigd. Volgens de Kamer van Koophandel gaat het onder meer om beleggingsadviseurs Merrill Lynch en Lehman Brothers, advocatenkantoor Hoegen/Dijkhof en het headhuntersbureau Heidrick & Struggles.

Update 11:15
De gewapende man heeft het NOS-journaal laten weten dat hij zich verzet tegen "de manipulatie door de verkopers van breedbeeldtelevisies". Volgens de man maken die zich schuldig aan het verkopen van "creatieve onzin". De man is waarschijnlijk in het bezit van een machinegeweer.

Update 11:42
Leon Stam van het beveiligingsbedrijf Marcus Evens op de zestiende etage meldde de NOS dat op last van de gijzelnemer op iedere etage affiches voor het raam worden gehangen met de tekst "Wij misleiden". De man is volgens hem niet alleen bewapend met een machinegeweer, maar zou ook explosieven bij zich hebben. "Je kunt je ongeveer voorstellen hoe we ons hier voelen."

Update 15.10
Op last van de politie hebben de 5000 studenten en personeelsleden de Hogeschool van Amsterdam verlaten. Ook andere gebouwen worden nog ontruimt. Het station Amsterdam-Amstel is ook ontruimd, treinen en metro's doen het station niet meer aan.

Update 15.50
De consumentenbond is bekend met de gijzelnemer. De bond ontving eerder al klachten over de breedbeeldtelevisies. De bond nam steeds kennis van de mening van de man, maar maar zag geen reden verdere actie te ondernemen.

Het laatste gerucht is dat de gijzelnemer via monitoren alle in- en uitgangen in de gaten kan houden. De medewerkers in de toren hebben al twee uur geen nieuws meer gekregen.

De Gemeente Amsterdam heeft inmiddels een informatienummer geopend over de gijzeling: 020-552 21 22

Update 16.58
De gijzelingsactie is voorbij. Volgens de radio heeft de politie ingegrepen, of de gijzelnemer is doodgeschoten is niet bekend. Een directeur van de ING Bank in het gebouw bevestigt dat de man zichzelf heeft neergeschoten. Een traumahelicopter is naar het gebied gevlogen, daaruit kan misschien worden geconcludeerd dat de man nog leeft.

Update 17:52
De politie heeft bevestigd dat de gijzelnemer zichzelf heeft doodgeschoten. Sinds twee uur vanmiddag heeft een professionele onderhandelaar met de man gepraat. Nadat hij om pauze vroeg schoot hij zichzelf op de toiletten twee kogels door het hoofd. Hij zou in het bezit zijn geweest van een automatisch en een handvuurwapen.

Veel migranten uit voormalig Sovjet-Unie

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit de voormalige Sovjet-Unie zijn er vorig jaar 6310 nieuwe migranten gekomen, in 2000 waren dat er 6.104. Vijf jaar geleden waren dit er nog minder dan drieduizend. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een medewerkster van de stichting Russisch Sprekende Gemeenschap in Nederland zegt dat de toename vooral wordt veroorzaakt door huwelijken tussen Nederlandse mannen en vrouwen uit Rusland, Wit-Rusland, de Baltische Staten en Oekraïne. ,,De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel relatiebemiddelingsbureaus bijgekomen. Een bureau heeft gemiddeld tussen de twee- en drieduizend vrouwen in zijn bestand'', aldus de medewerkster.

De cijfers verbazen enigszins, omdat de indruk bestond dat de meeste nieuwe migranten afkomstig waren uit de Antillen, Turkije en Marokko. Vorig jaar hebben 5.197 Marokkanen en 6.072 Turken zich gevestigd in Nederland. ,,Turken en Marokkanen vormden in 2000 iets meer dan 10 procent van alle nieuwkomers'', constateert ook prof.dr. H.B. Entzinger, hoogleraar migratie- en integratiestudies aan de Erasmus Universiteit. Hoewel 8.320 Antillianen, tweeduizend meer dan Russisch sprekenden, in Nederland aankwamen, keerden ook ongeveer drieduizend Antillianen terug naar de eilanden.

Man gevonden in kofferbak uitgebrande auto

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dit weekeinde is een man uit de omgeving van Roermond op een maffiose wijze van het leven beroofd in de bossen bij het Limburgse dorp Herkenbosch. Het slachtoffer, naar verluidt een goede bekende van de politie, werd door twee wandelaars ontdekt in de kofferbak van zijn uitgebrande auto in een greppel op de Melicker Heide.

Het lichaam wat volledig verkoold en verminkt lag in de kofferbak van een groene 5-deurs Alfa Romeo 33, die door de dader(s) na met benzine overgoten te zijn in brand werd gestoken.

De politie die uitgaat van een afrekening in het criminele milieu, spreekt van een zeer schokkend misdrijf. "Je moest goed kijken, anders zou je niet eens kunnen zien dat het om menselijke resten ging", zegt politiewoordvoerder P. van Vilsteren. "De auto is volledig uitgebrand. Toen de wandelaars die Alfa ontdekten, smeulde deze nog na."

De Limburger is waarschijnlijk vermoord op de nacht van donderdag op vrijdag. De eigenaar van de Alfa Romeo wordt sinds vrijdag vermist.

Palestijnen krijgen miljoenen van Libië

De Palestijnen hebben 56 miljoen euro ontvangen van Libië. Daarbij deed men de oproep om Israël te straffen wegens de moord op Palestijnen.

Libië levert voedsel, medicijnen en kleding en zal ook de kosten op zich nemen van de medische behandeling van Palestijnen die gewond zijn geraakt.

Vandaag zullen de EU-ministers pleiten voor het vredesplan van Saoedi-Arabië. De bemiddeling van de Amerikaan Zinni krijgt ook de volledige steun van hun. De Saoedische minister van Buitenlandse Zaken en president Mubarak van Egypte willen dat Israël zich terugtrekt uit Arabisch gebied.

De Faria in gemeenteraad voor LR

Rabella de Faria neemt toch zitting in de Rotterdamse gemeenteraad voor Leefbaar Rotterdam. Eerder gaf zij aan dat ze haar kanditatuur voor de Tweede Kamer niet zou kunnen combineren met een partij die door Pim Fortuyn wordt geleid.

Na een verzoek van het bestuur heeft zij besloten om bij Leefbaar Rotterdam te blijven. Volgens De Faria heeft de praktijk uitgewezen dat Leefbaar Rotterdam zich laat leiden door het partijprogramma en niet door Fortuyn, van wie ze het vertrek bij de landelijke leefbaren wegens zijn uitspraken terecht vindt.

Op eigen titel in de Rotterdamse raad plaatsnemen was voor De Faria geen optie, zo laat ze na afloop van het congres van Leefbaar Nederland in Hilversum weten. "Dat zou zetelroof zijn."

VS compenseert Europa niet voor staalheffing

Amerika piekert er niet over om Europa te compenseren voor de verhoogde invoerheffingen op staal. Dat heeft de onderminister van handel gezegd. De EU moet de claims eerst maar eens voorleggen aan de Wereldhandelsorganisatie, vinden de VS.

De Amerikaanse bewindsman waarschuwt ook dat de internationale spanningen in de staal-industrie zouden kunnen overslaan naar andere sectoren. Volgens hem zijn de Amerikaanse importheffingen in het belang van de wereldeconomie.

Verkiezingen Zimbabwe: 1 dag verlengd

De regering van Zimbabwe heeft besloten de presidentsverkiezingen met één dag te verlengen, maar alleen in de hoofdstad Harare en een buitenwijk. Hiermee komt de regering van president Mugabe slechts gedeeltelijk tegemoet aan een uitspraak van het hof. Dat bepaalde gisteren dat de stemlokalen ook vandaag nog overal open moesten zijn om iedereen de kans te geven om z'n stem uit te brengen.

De oppositiepartij MDC had gevraagd om de langere opening. Er bleken dit weekeinde te weinig stemlokalen voorhanden te zijn. Volgens de oppositie is Mugabe bang dat de verlenging van de verkiezingen hem stemmen kost. De Zimbabwaanse politie heeft gisteravond honderden kiezers verjaagd die stonden te wachten om hun stem uit te brengen.

Chauffeurs blokkeren Franse wegen

In het zuiden van Frankrijk hebben vrachtwagenchauffeurs in de nacht van zondag op maandag verscheidende toegangswegen tot industriegebieden en raffinaderijen geblokkeerd. De blokkades worden ondersteund door vier vakbonden.

Met deze actie protesteren de chauffeurs tegen een wetsontwerp die hun werktijden moet aanpassen. Volgens hen zal het wetsontwerp tot een verslechtering van de werkomstandigheden leidden.

Bij Marseille blokkeerden honderd chauffeurs de toegangswegen tot industriële zones. Bij Lyon wilden chauffeurs ook wegen blokkeren, maar dat werd door de politie verhinderd.

Nieuwste Star Wars trailer komt uit

Twi'Lek en dvdstelt hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vannacht om 3 uur Nederlandse tijd komt een trailer van de nieuwe Star Wars film uit: Attack of the Clones op de website, Hierin zul je meer van de verhaallijn zien en onder andere het leger van clones en heel veel jedi's tegen komen.

Bij de release van de trailer voor deel 1 van de Star Wars prequels werd ie zo vaak gedownload dat de website een tijdje offline ging. Er word voorspeld dat er vannacht weer enkele tientallen duizenden keren word gedownload. De computers waar de trailers op staan zullen het dus weer druk krijgen. De trailer is ook op de Nederlande televisie te zien, vanavond op RTL4, RTL Boulevard om 18.30.

Op 16 en 17 mei komt de film wereldwijd uit, 17 mei komt hij dus uit in ons schone landje. Voordat het zo ver is, mogen we van een viertal trailers genieten:
-Breathing
-Mystery
-Forbidden Love en als nieuwste
-Clone War

Opnieuw schandaal in Duitse politiek

Opnieuw een grof schandaal in de Duitse politiek: De vroegere minister van Buitenlandse Zaken Genscher ontkent zich te hebben laten opereren aan zijn flaporen. Op recente foto's van de politicus lijkt het erop dat zijn oren veel dichter tegen zijn hoofd aanliggen dan vroeger.

In een interview met een Duits weekblad heeft de ex-minister een andere verklaring voor zijn platte oren: mensen liggen naar mate ze ouder zijn vaker op één oor!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
©FOK.nl e.a.