FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 maart 2002

SP biedt Fortuyn alternatief boek aan

Yaya had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naast enkele taarten kreeg Pim Fortuyn vandaag in perscentrum Nieuwspoort ook iets anders aangeboden. Vertegenwoordigers van de SP-jongerenorganisatie ROOD overhandigde de verraste Fortuyn het eerste exemplaar van het rapport Leest u zijn boeken maar, de pimpelpaarse antwoorden van Pim Fortuyn. Ook alle vertegenwoordigers van de media kregen het rapport uitgereikt.

Het rapport, van het wetenschappelijk bureau van de SP, geeft een bloemlezing uit boeken, columns en interviews van Fortuyn, tot en met het vandaag gepresenteerde De puinhopen van acht jaar paars.

Fortuyn wilde geen inhoudelijke reactie geven op het SP-rapport, waarvan de titel aansluit op Fortuyn's oproep ''Leest u mijn boek maar!''.

Je kan het rapport downloaden op de site de van de SP.

[UEFA-Cup] Feyenoord - PSV

Het derde treffen van dit seizoen tussen Feyenoord en PSV is opnieuw in een gelijkspel ge-eindigd. Eerder dit seizoen speelden de twee Nederlandse topclubs al tegen elkaar voor de beker (1-1) en voor de competitie (0-0).

Voor het begin van de wedstrijd was PSV door velen bestempeld als de grote favoriet, de ploeg uit Eindhoven kon die status echter niet waarmaken.
Al in de begin fase was het Feyenoord die de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg, maar het was Van Persie die de buitenkant van de paal raakte. Op slag van rust was het Feyenoord dat op voorsprong kwam; Tomasson joeg Hofland op, veroverde de bal. maar stuitte op Waterreus, de afketsende bal werd door Van Hooydonk in het lege doel geschoten.

Na de rust kwamen beide ploegen redelijk uit de startblokken en was het Kezman die na twee minuten de 1-1 binnenschoot. Zijn directe tegenstander Van Wonderen reageerde veels te laat op een pass richting de Joegoslavische spits van PSV en kon de aanvaller niet meer weerhouden om de gelijkmaker te scoren.

Yorin stopt met Star Academy

M@rk, SignOTheTimes en Rick hadden ons het volgende te melden :

Yorin stopt met het programma Star Academy. Het programma waarin twaalf talenten een entertainmentopleiding krijgen, trekt te weinig kijkers.

Het programma trekt maar 190.000 kijkers per dag en dat is voor producent Endemol veel te laag. De deelnemers van Star Academy krijgen alternatieven aangeboden. Ze kunnen kiezen uit een theaterworkshop in het buitenland of een vergelijkbare opleiding. In de plaats van Star Academy gaat Yorin onder meer de programma's Largo Winch en Chat Choice uitzenden.

18 maart zal de laatste uitzending zijn van Star Academy.

Eigen show DJ Jean op Radio 538

Cybart had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf vrijdag 29 maart is DJ Jean iedere week op Radio 538 te horen met een eigen show. De show gaat 'Madhouse' heten en duurt van 23.00 tot 24.00 uur.

De DJ die internationaal vooral faam verwierf door het draaien in clubs zal voornamelijk het programma opvullen met club,techno,hardhouse en trance. Al enkele jaren was DJ Jean vaste gast bij het 538 programma "Van Diepens Dance Department" dat gepresenteerd wordt door Wessel van Diepen.

In dat programma komen er regelmatig bekende DJ's. Of er wordt live uitgezonden vanaf de locatie van een feest dat dat weekend ergens in Nederland gehouden wordt.

U2-fan ontvangt drie miljoen euro

Een Amerikaanse fan die tijdens een concert van U2 in een toiletruimte uitgleed, ontvangt een schadevergoeding van bijna drie miljoen euro.
Steven Chang brak zijn been toen hij tijdens een concert in Chicago op de natgeworden vloer van de toiletten uitgleed.

De schadevergoeding dekt onder andere de medische kosten die de man door het ongeval heeft moeten maken. Bovendien is door de breuk en de daaropvolgende noodzakelijke operaties zijn linkerbeen een stukje korter geworden.

De schadevergoeding wordt niet door U2 zelf opgehoest. De groep is vrijgepleit van schuld aan het ongeval. Volgens de dienstdoende rechter zullen de festivalorganisatie en het ingehuurde schoonmaakbedrijf voor de vergoeding op moeten draaien.

Bono dineert met Clinton en Gorbatsjov

Er was ook goed nieuws voor U2 afgelopen week:

Bono, leadsinger van U2, heeft afgelopen zondag in New York getafeld met niemand minder dan de Amerikaanse ex-president Bill Clinton en voormalig Russisch leider Michael Gorbatsjov.

Op de website van de Ierse supergroep, www.u2.com, staat een verslag van het etentje in de Russische ambassade in New York, dat in het teken stond van de Frank Foundation, een organisatie die zich inzet voor het lot van minder bedeelde kinderen over de hele wereld.

Bono, Clinton en Gorbatsjov

Met helikopter wespennest te lijf

Een ongediertebestrijder uit Nieuw-Zeeland heeft donderdag met behulp van een helikopter een wespennest ter grote van een auto uitgeroeid. Dit meldde de televisie. Het bescheiden wespenoptrekje hing in een boom van 25 meter hoog, in Ort Pawarenga in het noorden van Nieuw-Zeeland.

De bestrijder liet zich in een volledig beschermd pak vanuit de helikopter naar beneden zakken tot vlak boven het zoemende gevaarte. Hij sloeg er wat gaten in en vulde die met insektengif. Hoewel hij werd belaagd door een kleine honderdduizend wespen, was hij niet gestoken.

Bewoners hadden hem verzocht het nest te verwijderen. Ze voelden zich geterroriseerd door de zoemende zwart-gele inwoners.

Kritiek op uitlatingen Van Boxtel

De uitspraken die minister van Boxtel (D66) van Integratiebeleid op een conferentie in Nijmegen deed, over Somalische- en Marokkaanse probleemjongeren, zijn verkeerd gevallen bij diverse belangenorganisaties van allochtonen.

Ze hebben grote problemen over de vergelijking die de bewindsman maakte tussen Somalische en Marokkaanse 'rotjochies'. ,,Dat er problemen met een klein percentage Marokkaanse jongeren zijn, is genoegzaam bekend. Voor zover mij bekend, hebben die problemen zich echter nog niet onder Somalische jongeren voorgedaan. Maar door deze vergelijking te trekken, wordt deze groep nu al in een crimineel hokje geduwd'', aldus B. Matalessy van het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum.

Verkiezingsretoriek

De organisatie Islam en Burgerschap uit Den Haag vindt dat Van Boxtel beter zijn pijlen op Fortuyn kan richten dan op de Somalische jeugd. Dit soort spierballentaal heeft Van Boxtel niet nodig meent voorzitter Y. Hartog ,,Van Boxtel bedoelt het waarschijnlijk goed, maar het is niet verstandig om woorden als rotjochies in de mond te nemen''. De organisatie verwijt Van Boxtel 'verkiezingsretoriek'.

Sportauto verbetert sexappeal mannen

The Dobber had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gerucht dat mannen sexier eruit zien in een sportauto is bevestigd. In Engeland werd een onderzoek gehouden onder 500 vrouwen, die werden gevraagd 3 mannen te beoordelen op een schaal van 1 tot 10.

De 3 mannen, waarvan een aantrekkelijke, een normale en een lelijke man, moesten worden beoordeeld in Drie auto's: Een Lotus Elise sportwagen, een Renault Clio en een oude Volkswagen Passat.

Uit dat onderzoek bleek dat 65% van alle vrouwen vond dat de aantrekkelijke man er nog sexier uitzag in de Lotus Elise. 51% dacht dat de normale man er meer aantrekkelijk uitzag door de Lotus Elise. Zelfs 24% van de vrouwen vond de lelijke man sexy in dezelfde wagen.

Ook Morpheus wordt legaal platform

Via de populaire uitwisseldienst zullen vanaf begin april onafhankelijke artiesten en bands worden gepromoot. Het is de bedoeling dat de gebruiker van Morpheus hiervoor gaat betalen. StreamCast - het bedrijf achter Morpheus - voegt daarom binnen enkele weken anti-kopieertechnologieën aan de software toe. Dit zegt Steve Griffin - CEO van StreamCast - tegenover CNet.

Nu nog is bijna alle muziek die via Morpheus is te downloaden, illegaal. Er worden althans geen auteursrechten over betaald. Het lijkt erop dat StreamCast zich in navolging van het grote voorbeeld Napster wil presenteren als legaal platform waarop onbekende artiesten zich kunnen promoten.
Het zou een puur bedrijfsmatige beslissing zijn geweest. Van rechtszaken en copyrightclaims was geen sprake.

Sinds de overstap van FastTrack naar Gnutella is er weinig aan de populariteit van Morpheus veranderd. Het programma is nog altijd verreweg de meest gedownloade p2p-software, gevolgd door KaZaA.

Waarschijnlijk wordt de nieuwe legale dienst nog deze week officieel bekendgemaakt.

Unieke kwartfinale Feyenoord - PSV

PSV en Feyenoord staan vanavond tegenover elkaar in een unieke ontmoeting. Nooit eerder in de voetbalhistorie namen twee Nederlandse clubs het tegen elkaar op in Europa Cup-verband. Na de winst van PSV en Feyenoord op respectievelijk Leeds United en Glasgow Rangers in de achtste finales, kruisen de teams van Erik Gerets en Bert van Marwijk in de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi de degens.

Beide teams hebben een tegenvaller moeten incasseren door het wegvallen van een bepalende speler. Feyenoord-verdediger Patrick Paauwe is als gevolg van zijn gele kaart in het duel met Glasgow Rangers één wedstrijd geschorst. PSV kan geen beroep doen op middenvelder Johann Vogel. De Zwitser liep zaterdag een zware hersenschudding op en staat minstens vier weken langs de kant.

In dit seizoen stonden PSV en Feyenoord al twee keer tegenover elkaar (één keer in de competitie, één keer voor de beker), beide ontmoetingen eindigden in een gelijkspel.

De vermoedelijke opstellingen:

Feyenoord
Edwin Zoetebier, Brett Emerton, Glenn Loovens, Kees van Wonderen,
Mauricio Aros/Tomasz Rzasa, Paul Bosvelt, Jon Dahl Tomasson, Shinji Ono,
Bonaventure Kalou, Pierre van Hooijdonk, Robin van Persie

PSV
Ronald Waterreus, Kasper Bøgelund, André Ooijer, Kevin Hofland, Jan Heintze,
Dennis Rommedahl, Mark van Bommel, Theo Lucius, Wilfred Bouma, Mateja Kezman, Jan Vennegoor of Hesselink

Wordt het de avond van Gerets of van Van Marwijk?

Snelle muziek zorgt voor meer ongelukken

HaneZz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Automobilisten die naar muziek met een snel tempo luisteren tijdens het rijden maken twee keer zoveel kans op een ongeluk dan wanneer het tempo van de muziek rustiger is. Dit blijkt uit een studie van het blad "New Scientist".

Een wetenschapper onderzocht het effect op het rijgedrag bij 28 mensen. Mensen die naar snellere muziek luisteren zijn geneigd harder te rijden dan mensen die naar rustige muziek luisteren.

Ook vindt de onderzoeker dat mensen zich bewust moeten zijn van de invloed van muziek op het rijgedrag. Hij raadt daarom ook aan om naar rustigere muziek te luisteren of het volume wat zachter te zetten.

Leefbaar R'dam komt gelijk met motie van wantrouwen

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Direct na de installatie van de nieuwe gemeenteraad heeft Leefbaar Rotterdam (LR) al een motie van wantrouwen ingediend. Het betrof een motie tegen raadslid Nico Kok. De motie heeft het niet gehaald, omdat er geen enkele steun kwam van de andere partijen.

Kok stapte vorig week uit de partij om als eenmansfractie in de Rotterdamse gemeenteraad te gaan zitten. Na het omstreden interview met Pim Fortuyn in de Volkskrant wilde hij niets meer met LR te maken hebben. Door de actie van Kok heeft LR nu nog ''maar'' 16 zetels.

Fractievoorzitter Pim Fortuyn zei dat Kok zich schuldig maakt aan kiezersbedrog. Hij wees erop dat Kok bij de raadsverkiezingen slechts 127 voorkeurstemmen kreeg, veel te weinig voor een voorkeurszetel.

Burgemeester Ivo Opstelten (VVD) reageerde verbaasd op het openingsoffensief van de partij van Pim Fortuyn. "Nou, dat gaat lekker. We zijn net twintig minuten bezig!".

Toespraak

Eerder had Opstelten in zijn openingstoespraak voor de nieuwe raad gezegd dat Rotterdam de raad krijgt zoals de kiezer die heeft gewenst. Hij nam voorzichtig een voorschot op de collegeonderhandelingen die vrijdag beginnen. "Het is zaak een goed college te krijgen, met een goed programma voor alle Rotterdammers."

Ook nam Opstelten een petitie in ontvangst van de migrantenkoepel Spior. "Nooit eerder in de afgelopen 30 jaar hadden wij het gevoel dat de afstand zo groot is geweest tussen de allochtonen en autochtonen in deze stad", aldus Spior-directeur I. Spalburg. De stichting hoopt dat Opstelten zich de komende tijd inspant om de dialoog op gang te brengen tussen alle stadsbewoners van ''onze dierbare'' stad.

Cd Review Within Temptation - Mother Earth

De CD Mother Earth van Within Temptation kwam al uit in december 2000, maar staat door het succes van Ice Queen weer volop in de belangstelling. Na de single gehoord te hebben was ik erg benieuwd naar de rest van de cd en met mij vele anderen, gezien de notering van het album hoog in de albumcharts.

Er wordt momenteel al gewerkt aan een opvolger, maar deze CD mocht niet ontbreken op FOK!.

Premier Kok keurt taartgooierij af

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De taart die Pim Fortuyn vanochtend in zijn gezicht gegooid kreeg door drie vrouwen van de 'Biologische Bakkers Brigade' is niet alleen slecht gevallen bij Fortuyn, maar ook bij minister-president Kok.

Kok keurt de actie "ten zeerste af. Lichamelijke of verbale bedreigingen in dit land mogen niet worden getolereerd" zei de premier tegen het ANP.

"Het staat iedere burger vrij zijn of haar mening te uiten. Dat geldt ook voor de heer Fortuyn. Het politieke debat over zijn opvattingen en die van anderen moet serieus en op de inhoud worden gevoerd. Als in dat debat onvermijdelijk verschillen van inzicht aan het licht komen, kunnen deze nooit een rechtvaardiging zijn voor vormen van geweld of het dreigen daarmee," zo zei Kok.

"Deze taartsmijterij wordt door mij ten zeerste afgekeurd," aldus Kok.

Boek Fortuyn niet het verkiezingsprogramma

Op de ongekend chaotisch verlopen persconferentie van het boek van Fortuyn heeft 'professor' Pim laten weten dat De puinhopen van 8 jaar Paars helemaal niet het definitieve verkiezingsprogramma van de Lijst Pim Fortuyn is.

Het boek zal dienen als basis voor het programma dat half april op "een paar A4-tjes" zal uitkomen. Over vier jaar zal hij een nieuw boek te schrijven, waarin hij verantwoording zal afleggen voor zijn politieke daden.

Eetgewoonten Turken onderzoeken

Fortuyn ging op de persconferentie ook in op vragen van journalisten. Sommigen wenste hij niet te beantwoorden omdat ze ''te dom'' zouden zijn. Ook de ophef of hij nou wel of niet de titel pofessor mag voeren noemde hij typisch polder Nederlands.

Marokkanen en Turken blijken vijf maal zoveel medicijnen te slikken als andere bevolkingsgroepen. Fortuyn wil dat daar onderzoek naar komt. In wijken met veel Turken en Marokkanen worden veel medicijnen tegen maag- en darmklachten gebruikt. "Dus is het interessant om het eetgedrag van die mensen te onderzoeken", vindt Fortuyn.

In algemene zin vindt hij dat "het grote beroep van de onderklasse op tal van voorzieningen" in kaart moet worden gebracht. "We weten niet hoe groot dat is." Volgens Fortuyn kan de gezondheidszorg pas efficiënter worden als bekend is hoe het met de "consumptie" van allerlei voorzieningen is gesteld. "Ik wil niet stigmatiseren, alleen onderzoeken", stelde Fortuyn.



Pim had al te eten

Duikboot bij Egmond wordt gedemonteerd

Voor de kust van Egmond aan Zee ligt al sinds 1945 het wrak van een Duitse onderzeeër. Jarenlang gingen er spannende verhalen over de onderzeeër in de rondte, die bij extreme weersomstandigheden (lage waterstand en aflandige wind) soms te zien zou zijn. Ook zouden er wapens aan boord zijn.

Een paar jaar terug spoorde een journalist een overlevende van het duikbootje op (een tweepersoons duikbootje uit de Seehund-klasse). Het was indertijd geraakt en de Duitsers hadden het op een zandbak vastgevaren, één man wist uit het bootje te komen en het strand te bereiken.

Vorig jaar is de marine op aandrang van de gemeenteraad eindelijk begonnen met een onderzoek naar het wrak, en nu blijkt dat de gestrande onderzeeër explosiegevaar oplevert. Het moet zo snel mogelijk verwijderd worden, zo stelt de marine.

Het wrak van het een tweepersoons duikbootje bevat aan de onderkant twee torpedo's die samen 600 kilo springstoffen bevatten. Vanaf vandaag is het strand in een straal van 1800 meter afgezet. Zo ver zouden scherven bij een ontploffing namelijk kunnen komen. Geprobeerd wordt de explosieven te demonteren.

Seehund-klasse onderzeeër


Op deze site staan foto's van het soort onderzeeër die bij Egmond voor de kust ligt.

Jongen sleurt agent mee met auto

In Hilversum is een agent 25 meter aan een auto meegesleurd, die werd bestuurd door een 17-jarige jongen. Om 04:00 kreeg de politie een melding dat een jongen in de auto van zijn vader door de Jan van der Heijdenstraat in Hilversum reed.

Toen de agenten ter plekke kwamen stond de auto stil. Er werd contact gelegd tussen de jongen en zijn vader, waarbij laatstgenoemde hevig te keer ging. De zoon schrok daar zo van dat hij wegrende en er met de auto vandoor wilde gaan. Een agent probeerde de sleutels uit het contact te halen, maar op dat moment gaf de jongen vol gas en sleurde hij de agent mee.

De agent kwam er met een paar fikse schrammen en kapotte kleding nog goed vanaf. Twee politieauto's konden de tiener op de A1, ter hoogte van Muiden, klemrijden.

Somaliërs moeten beter integreren

Minister van Boxtel (D66) van Integratiebeleid maakt zich grote zorgen over de integratie van Somaliërs in Nederland. Hij vreest dat jonge Somaliërs de probleemgroep van de toekomst zullen worden. Van Boxtel zei op een conferentie in Nijmegen "We moeten voorkomen dat de Somalische rotjochies over vijf jaar de plaats innemen van de Marokkaanse rotjochies van nu".

De Somalische gemeenschap moet beter haar best doen om te integreren, om te voorkomen dat er probleemgroepen ontstaan. Er leven naar schatting 30.000 Somaliërs in Nederland, ze zijn hiermee de snelst groeiende groep vluchtelingen

Doodstraf op vrouwenmishandeling in Bangladesh

In Bangladesh staat van nu u af aan maximaal de doodstraf op het mishandelen van vrouwen.

De wet is vooral bedoeld tegen mannen die vrouwen straffen, door zuur over ze heen te gooien. De vroegere wet, die levenslange gevangenisstraf tegen mishandeling van vrouwen mogelijk maakte, had volgens actiegroepen en juristen weinig effect doordat ze niet landelijk werd toegepast.

In Bangladesh komt het regelmatig voor dat jonge vrouwen die niet ingaan op liefdesverklaringen en niet in een onwettige relatie willen stappen, verminkt worden met zuur. Een recent onderzoek wees uit dat er vorig jaar bijna 250 vrouwen ernstige verwondingen hebben opgelopen door opzettelijke verminking met zuur. Dat was ongeveer 1/4 meer dan het jaar ervoor.

Het effect van de wet moet nog afgewacht worden. Vorig jaar werd slechts 10 procent van de verdachten gearresteerd. Een nog lager percentage kwam uiteindelijk voor de rechter. Toch hoopt men dat de doodstraf dreiging voor verbetering zal zorgen.

Fortuyn krijgt taart in gezicht UPDATE

De bijeenkomst ter gelegenheid van de publicatie van "De puinhopen van acht jaar paars" van Pim Fortuyn is voor enige tijd uitgesteld. Aan het begin van de persconferentie kreeg Pim Fortuyn een taart in zijn gezicht geworpen.

De dader maakte zich in de drukte snel uit de voeten aldus een verslaggever terplekke.

In het perscentrum Nieuwspoort hebben honderden journalisten zich verzameld voor de doop van het boek wat tevens als partijprogramma functioneert. Overigens lag het boek dinsdag al in een aantal winkels.

In een verklaring liet de 'Biologische Bakkers Brigade' weten dat Fortuyn tot een 'racistische hetze' aanzet. Daarom is hij bekogeld.

Fortuyn besmeurd met taart


Stoppen met demonisering

Tijdens de persconferentie nav zijn boek zei hij dat premier Kok en PvdA-leider Melkert moeten stoppen met hem te "demoniseren." Doordat ze zeggen dat ik oproep tot haat lokken ze juist dit soort reacties uit, aldus Fortuyn.

Fortuyn wil pas met Melkert een debat aangaan als hij stopt met het ''demoniseren''. Daarom heeft hij een aanbod om in debat te gaan met Melkert in Netwerk afgeslagen. In april is het bovendien vroeg genoeg voor een debat, vindt Fortuyn.

Fortuyn reageerde aangeslagen op de taartgooierij. Hij vond het opzich niet erg ''het doet geen pijn'', maar als het op deze manier moet voelt hij zich aangetast in zijn integriteit. Kok is daar mede verantwoordelijk voor zei Fortuyn. "Hij de premier van alle Nederlanders, dus ook van mij."

'Fortuyn stemmers hebben twee redenen'

Volgens professor R. Andeweg die onderzoek deed naar de Fortuyn stemmers, zijn er eigenlijk twee redenen waarom mensen op Pim Fortuyn stemmen, zo zei hij gisteren in het programma 2Vandaag.

De eerste is dat men de huidige politiek duidelijk wil maken dat het zo niet langer kan. Men wil de gevestigde orde wakker schudden.

De tweede is de harde taal van Fortuyn tegen het migrantenprobleem en het asielvraagstuk.

In zijn nieuwe boek De puinhopen van 8 jaar paars gaat Fortuyn weer als vanouds tekeer tegen de islam en allochtonen: In islamitische landen heerst 'een achterlijke woestijncultuur', gebaseerd op 'een even achterlijke godsdienst'. 'Een rigoureuze ombuiging' van het vreemdelingenbeleid is nodig om een burgeroorlog in West-Europa te voorkomen. Wanneer de deur tijdig op slot was gegaan hadden er in 1994 geen cellen bijgebouwd hoeven worden. Fortuyn maakt zich zorgen over het aanzielijke deel allochtonen dat overmatig beroep doet op de gezondheidszorg en openbare voorzieningen.
In het algemeen stelt hij dat veel wat de islam en haar cultuur uitdraagt 'verwerpelijk dan wel volstrekt achterlijk' is. Het bewijs wordt geleverd door de Westerse grote economische, technologische, wetenschappelijke en culturele voorsprong. Aan de wieg van dit alles staat de ondernemende burger.

Hoewel Fortuyn vooral VVD stemmers trekt, verliezen alle partijen kiezers aan de 'professor' uit Rotterdam. Een aanzienlijk deel bestaat echter uit mensen die de vorige keer niet stemden en zwevende kiezers.

Voor de gevestigde politiek is het vanwege deze twee redenen moeilijk om Fortuyn te bestrijden. Enige hoop mag geput worden uit Fortuyn's boek, waarin hij zich afzet tegen bijna alles en iedereen.

Eekhoorn op kaart Londens restaurant

Dat er regelmatig nieuwe gerechten op een kaart verschijnen is niet zo heel vreemd. Maar in het restaurant St.John heeft chef-kok Fergus Henderson wel een hele bijzondere vleesspecialiteit op het menu staan.

Gestoofe grijze eekhoorn in een bordje van wijn, knoflookbladeren en boleten. Hoewel niet iedereen tegen het idee kan om zo'n lief diertje te consumeren, is er toch veel vraag naar dit gerecht.

Voor de echte fijnproevers: eekhoorn smaakt een beetje als wild konijn, maar het vlees is iets olieachtiger.

Van Praag: AC Milan wil Ibrahimovic

ernie09 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajax-voorzitter Michael van Praag zegt dat er interesse van Europese topclubs is voor Zlatan Ibrahimovic. Ondanks dat de Zweed het moeilijk heeft wil AC Milan hem overnemen volgens Van Praag. Er valt niet te praten over een transfer omdat Ibrahimovic eens zijn belofte als talent gaat inlossen, aldus de voorzitter.

De uitlatingen van Van Praag voor de Amsterdamse televisiezender AT5 zijn mogelijk ingegeven door politieke redenen, omdat de spits 19 miljoen gulden heeft gekost. Mogelijk zal het publiek met deze wetenschap zich "verder" tegen hem keren een aandringen op een verkoop.

2 kilometer strand afgesloten wegens torpedo's

Vandaag is een stuk strand, van zo'n 1800 meter lang, bij Egmond aan Zee afgesloten geweest. Dit in verband met opruimingswerkzaamheden van torpedo's. De torpedo's behoorden toe aan een, in de Tweede Wereldoorlog, gestrande Duitse onderzeeboot.

"In de onderzeeboot zitten waarschijnlijk twee torpedo's, maar het kunnen er ook meer zijn." aldus de Burgemeester van de gemeente Bergen.

De opruiming is nodig omdat de explosieven instabiel geworden zijn. Dit betekent dat ze wel eens spontaan kunnen ontploffen.

Een jaar cel voor verkrachten van broertjes

-=Eddow=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in middelburg heeft de 27-jarige R.D uit Yerseke veroordeelt voor een jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk, en 240 uur dienstverlening. R.D krijgt de straf omdat hij meerdere keren zijn broertjes heeft verkracht

De verkrachtingen vonden plaats tussen 1993 en 1995, zijn broertjes waren toen zes, tien en elf jaar oud.

Uit de diverse rapportages kwam het gezin waarin hij leefde, naar voren als een geïsoleerd, streng religieus gezin, met veel ge- en verboden en waarin de bijbel een grote rol speelde. R.D was een ongewenst kind, zijn vader tiranniseerde de boel en mishandelde en vernederde zijn zoon regelmatig. Over emoties, gevoelens en seks werd niet gepraat.

De broertjes werden wekelijks anaal verkracht. Zijn moeder had hem meerdere keren betrapt maar hield haar mond, haar zoon ging gewoon door.

Zijn vader besloot aangifte te doen, of zijn zoon moest 20.000 gulden betalen. Een klein deel had hij betaald toen hij tegen zijn vader zei dat hij ging stoppen met betalen. Daarna heeft zijn vader aangifte gedaan bij de politie.

Rochelle Rikkers naar pleeggezin

Rochelle Rikkers moet naar een pleeggezin, dit moet oplast van de rechtbank. De rechtbank van Dordrecht vindt dat de vader niet goed voor Rochelle kan zorgen.

Het 3-jarige meisje is getraumatiseerd door alle toestanden van afgelopen maanden. Het is het voor haar het beste als ze naar een therapeutisch pleeggezin gaat. Totdat er plaats is bij zo'n gezin kan ze bij haar tante blijven, een zus van haar vader.

Rochelle Rikkers is het zusje van Rowena, het meisje van Nulde. Vorig jaar augustus werden een aantal van haar lichaamdelen gevonden op het strand van Nulde. Haar moeder en haar nieuwe vriend werden later in Spanje aangehouden en zitten sindsdien vast.

De plaatsing in het pleeggezin is voor ongeveer 12 maanden.
Laatste reviews en specials
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
©FOK.nl e.a.