FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 maart 2002

Dijkstal uit kritiek op Fortuyn en Marijnisse


VVD-leider Hans Dijkstal, die van nu afaan Jip en Janneke taal moet spreken, heeft vanavond uitgehaald naar Jan Marijnisse van de SP en Pim Fortuyn. Hij vindt de kritiek op het Paarse beleid van zowel Fortuyn als Marijnissen uitermate 'grof': "Nederland is geen rokende puinhoop." Volgens hem stellen Marijnisse en Fortuyn de zaken bewust veel slechter voor dan de werkelijkheid. Wie doet voorkomen of het anders is, "is de weg kwijt of neemt een loopje met de werkelijkheid".


Fortuyn

Naar Fortuyn's plannen haalde Dijkstal ook fel uit: "Het zijn bizarre, krankzinnige voorstellen die Pim Fortuyn op een aantal terreinen wil. Plannen om de files te bestrijden zonder extra geld, om land- en luchtmacht af te schaffen en om falende politiekorpsen financieel te straffen staan totaal los van de werkelijkheid".

Ook wapperde Dijkstal met het boek van Fortuyn. Daarin zijn de laatste drie bladzijden wit volgens hem. "Daar hadden beter de financiële onderbouwingen bij zijn plannen kunnen staan".

Dokter moet vloek uitdrijven in stadion

De directie van het Millennium Stadium in Cardiff heeft een Feng Shui dokter gevraagd om een van de kleedkamers in het stadion van een vloek te ontdoen.

Acht achtereenvolgende voetbalteams die de kleedkamer gebruikt hebben, waaronder Arsenal en Tottenham Hotspur, verloren hun wedstrijden in het stadion. De dokter probeert de kleedkamer van de vloek te verlossen voor het komende weekend, als Blackpool en Cambridge in het stadion spelen om de LDV Vans Trophy.

Paul Darby (52) uit Nottingham gaat te werk door verspreiding van wierook en zeezout. Ook steekt hij kaarsen aan en zingt hij liederen. Tenslotte zal hij de kleedkamer opnieuw inrichten.

Gestolen kledingstuk ruilen? Dat kan!

Een 52-jarige dievegge uit Nieuwerkerk aan den IJssel is maandag tegen de lamp gelopen, toen zij in een kledingzaak een gestolen kledingstuk wilde ruilen. Ze was niet tevreden met wat ze twee dagen eerder had buitgemaakt.

De diefstal was gefilmd door een bewakingscamera. Toen de vrouw belde met de vraag of ze het kledingstuk kon ruilen kreeg het personeel argwaan. De politie werd ingelicht en de vrouw werd even later in de kledingzaak aangehouden.

Dertig slachtoffers busongeval terug

Ongeveer dertig slachtoffers van het busongeval bij Metz (Frankrijk), waarbij zeven mensen omkwamen, worden vanavond per vliegtuig naar Nederland vervoerd. Dat heeft een woordvoerster van alarmcentrale Elvia gezegd. Vier betrokkenen worden door familie opgehaald.

Circa twintig mensen blijven in Frankrijk achter. Enkelen van hen kunnen nog niet reizen, anderen blijven om hen bij te staan. De slachtoffers die naar Nederland worden gebracht worden na aankomst meteen naar het calamiteitenhospitaal in Utrecht vervoerd.

Lek bij websekswinkel Christine le Duc

De sekswebwinkel van Christine le Duc is gesloten nadat bleek dat er een lek in de beveiliging zat. NU.nl plaatste zaterdag in een artikeltje over het hoge vibratorgebruik in Nederland. Weblogger Tonie ontdekte echter dat de link in het stukje verwees naar het winkelmandje van een van de klanten. In de url bleek een sessienummer te staan, waarmee de orderhistorie van de klant te bekijken viel. Ook konden bestellingen worden gedaan namens de klant.

Op Planet verklaarde Christine le Duc-directeur Bart de Jong dat de lek de schuld is van een NU.nl redacteur. Die zou een bestelling hebben gedaan, en blijkbaar perongeluk de link hebben gekopieërd. Volgens NU zelf heeft de redacteur de link (inclusief sessiecode) via Google gevonden.

Screenshots van de lek zijn nog te bekijken bij Tonie.

Met dank aan -=Eddow=- voor de tip.

Man met vuurwapen ontsnapt uit kliniek

-=Eddow=- had ons het volgende te melden:

In de nacht van zaterdag op zondag is in Utrecht een man uit de Dr. Henri van der Hoevenkliniek ontsnapt. De man is nog steeds voortvluchtig, en er zijn vermoedens dat hij een vuurwapen bij zich draagt.

De man zat sinds november in de tbs kliniek wegens meerdere gewelddadigheden. Er wordt nog onderzocht hoe de man kon ontkomen. Wel is bekend dat hij bij zijn ontsnapping geen personeel heeft bedreigd. Dit zegt de politie.

Pele ondersteunt campagne erectiestoornissen

De Braziliaanse oud-voetballer Pele gaat een wereldwijde campagne ondersteunen om de taboe rond erectiestoornissen te doorbreken. Hoewel Pele zelf geen last heeft van het vervelende euvel, wil hij de medische aandoening graag bespreekbaar maken.

Wereldwijd lijden meer dan 140 miljoen mannen aan erectiele disfunctie. De campagne wil mannen stimuleren om hun erectiestoornis met hun arts te bespreken en hulp te zoeken. Vandaag begon de campagne in Tokio. "Ik hoop dat mijn persoonlijke inzet voor deze campagne ertoe kan bijdragen dat mannen medische hulp gaan zoeken", aldus Pele.

Pele zal deelnemen aan evenementen in allerlei landen om de bewustwording rond erectiestoornissen te vergroten. Ook zal hij over de hele wereld te zien zijn in een aantal advertenties en reclamespots.

Allochtonen op Lijst Pim Fortuyn [update]

Aanstaande donderdag wordt de definitieve kandidatenlijst van de Lijst Pim Fortuyn bekend gemaakt. Om te bewijzen dat Fortuyn en de zijnen niets tegen allochtonen hebben, staan ook namen van Marokkanen en Surinamers op die lijst.

Woordvoerder M. Herben van LPF, die als defensiespecialist zelf zesde op de lijst staat, vindt dat er wel wat meer vrouwen op de lijst hadden mogen staan. Dat is echter niet gelukt. W. de Jong, van supermarktkoepel CBL, is de enige vrouw bij de eerste 15.

Eerder lekte al wat andere namen uit.

Update 21:34
Op nummer 34 staat waarschijnlijk de 20-jarige Irena Pantelic, Miss Nederland van 2001. Momenteel studeert zij nog toerisme in Breda.

Lijsttrekkersdebat op 21 maart

Op donderdag 21 maart gaan in Rotterdam zes lijsttrekkers met elkaar in debat. Melkert (PvdA), Dijkstal (VVD), Balkenende (CDA), De Graaf (D66), Rosenmöller (GroenLinks) en Fortuyn treffen elkaar in de aula van de Erasmus Universiteit.

Dit is de eerste keer dat de lijsttrekkers elkaar spreken na het geruchtmakende debat van 6 maart in de nacht na de gemeenteraadsverkiezingen. Het televisieprogramma 2Vandaag (Nederland 2, 17.30 uur) zendt het debat uit. Het geheel zal geleid worden door de 2Vandaag-presentatoren André Zwartbol en Ferdinand Fransen.

De economische faculteitsvereniging van de universiteit die de organisatie van het debat op zich nam verwacht negenhonderd toeschouwers.

Commotie rond schilderij Pim Fortuyn

Spina1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een schilderij van Pim Fortuyn heeft voor veel ophef gezorgd in Goes. Voor- en tegenstanders van de ideeën van de politicus doen hun best op het 5 meter hoge portret aan het Hollandiaplein hun standpunten aan te brengen, dan wel weg te halen.

Commotie rond schilderij Pim FortuynKunstschilder L. van den Akker (22) voltooide afgelopen vrijdag zijn werkstuk: een portret van Pim Fortuyn in de at your service-houding, met een hakenkruis op zijn voorhoofd. Daarmee wilde Van den Akker laten blijken dat hij Fortuyn een racist vindt. De gemeente Goes liet het hakenkruis dezelfde dag nog weghalen.

De kunstschilder reageerde daar zaterdag op door Fortuyn's voorhoofd te voorzien van de tekst leeg is leeg. Zondag ontdekte Van den Akker dat een onbekende vol is vol op het schilderij had aangebracht. Hij poetste die woorden weer weg. Vandaag bleek dat iemand geprobeerd heeft het werkstuk in brand te steken.

"Mijn bedoeling is meer een gesprek van man tot man", aldus de kunstschilder. Hij betreurt het dat de discussie vorm krijgt door "het verzieken van andermans werk". De schilder gaat nu bekijken hoe hij zijn schilderij nog kan herstellen.

Fortuyn trekt zich terug als formateur

Pim Fortuyn van Leefbaar Rotterdam trekt zich terug als formateur van een nieuw college. Hij zag vandaag bij de onderhandelingen geen kans een door hem gewenst college van zijn partij, CDA, VVD en eventueel D'66 samen te stellen. Het CDA liet weten vast te houden aan de eis dat de PvdA bij de onderhandelingen moet worden betrokken.

Volgens Fortuyn hield het CDA "halsstarrig" vast aan de wens om een college samen te stellen met daarin zowel de PvdA als Leefbaar Rotterdam.

Wat er nu gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. "Voor de hand ligt dat de PvdA nu aan de beurt is", aldus Fortuyn. Dit betekent echter niet dat Fortuyn zichzelf al in de oppositie ziet. Samenwerking tussen Leefbaar Rotterdam en de PvdA wijst Fortuyn af.

Virgin dumpt Mick Jagger

Virgin Records heeft het contract met Mick Jagger beëindigd. Zijn laatste single, Visions of Paradise, flopte jammerlijk. Er werden namelijk maar liefst 1143 exemplaren van verkocht, dit tot groot ongenoegen van de platenmaatschappij.

Het geduld is nu op bij Virgin, zeker omdat het eerste soloalbum van Jagger in 10 jaar, Goddess in the Doorway, zijn laatste single achterna dreigt te gaan.

Britney vliegt terug naar Justin

Emily had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is wat aan de hand met Britney Spears. Zij is afgelopen woensdag in alle haast naar New York gevlogen om haar (ex-)vriend Justin Timberlake te ontmoeten. Mevrouw Spears was op promotietournee voor Crossroads, waarbij ze donderdag ook Nederland zou aandoen. Schijnbaar is het (ex-) vriendje belangrijker dan Nederland, want ze nam onverwachts en zonder reden het vliegtuig terug naar de VS.

Hoewel de geruchten over het einde van de relatie tussen beiden wordt ontkent, is het nu wel vrij duidelijk dat er toch het één en ander aan de hand is tussen beiden. Britney vloog naar Amerika op de dag dat in het nieuws kwam dat Justin in New York gezien was... met aan zijn arm een mysterieuze brunette.

Verjaardag van 9 miljoen euro

Alki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn mensen die feestjes geven en er zijn mensen die lichtelijk overdrijven. De Britse miljardair Philip Green overdrijft een beetje. Hij viert zaterdag zijn vijftigste verjaardag op bijzondere wijze. Zijn feest in een luxueus vakantieoord op Cyprus wordt opgeluisterd door onder anderen Elton John, Rod Stewart, Tom Jones en Robbie Williams. Ook Diana Ross, George Benson en Eric Clapton zijn met hun privé-vliegtuig naar de voor anderen afgesloten luchthaven van Paphos gevlogen.

Het feestje kost zo ongeveer negen miljoen euro (we kijken niet op een miljoentje meer of minder). Op de lijst van 220 genodigden staat onder andere ook prins Albert van Monaco, een vriend van Greens vrouw Tina, die het feest als verrassing voor haar echtgenoot heeft georganiseerd. Gasten die honger hebben kunnen zich te goed doen aan kaviaar en de 150 kilo wegende verjaardagstaart die Greens vrouw in Frankrijk heeft laten bakken.

De omgeving van het vakantieoord is voor de buitenwereld afgesloten. Helikopters moeten fotografen het werk onmogelijk maken. Fok! zal dus helaas geen verslag doen van dit spektakel...

Kunstwerk Jan Wolkers vernield

Kunstwerk Jan Wolkers vernieldOnbekenden hebben op Texel het kunstwerk Tot hiertoe en niet verder van Jan Wolkers ernstig beschadigd. Een grote glazen golf van ruim drie meter lang is kapotgetrapt. Het glazen kunstwerk symboliseert golven die op de dijk slaan.

De glassculptuur is drie jaar geleden geplaatst ter gelegenheid van de dijkverbetering op Texel. De beschadiging is vrijdagmorgen ontdekt.

De kunstenaar reageerde ontzet op het nieuws van de vernieling. Hij heeft geen idee waarom het werk beschadigd is. "Krankzinnig die vernielzucht." Het is in totaal de achtste keer dat een kunstwerk van Jan Wolkers wordt vernield.

Het is nog onduidelijk hoe hoog het schadebedrag is. De reparatie van het kunstwerk zal minimaal tien weken in beslag nemen.

Voetbalclubs steeds dieper in de rode cijfers

PeeweeM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

26,2 miljoen euro. Zo groot is het verlies dat de 36 profclubs het afgelopen seizoen gezamelijk hebben geleden. Dat blijkt uit jaarcijfers van de KNVB. De bond spreekt van zorgwekkende getallen.

Nog nooit was het verlies zo groot. Tien jaar geleden werd nog een winst van 25 miljoen euro behaald, waarna het elk jaar minder werd. Het seizoen 1997/1998 werd voor het eerst met rode cijfers afgesloten.

Volgens de KNVB moet de oorzaak worden gezocht in het fiasco rond de sportzender Sport 7 en de uitzonderlijk gestegen salarissen na het Bosman-arrest. Door die uitspraak kunnen spelers bij het aflopen van hun contract transfervrij vertrekken. Hierdoor geven clubs vaak lange contracten en veel hogere salarissen.

Zie ook dit bericht.

Man doodt zijn gehandicapte kinderen

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 63-jarige Duitser heeft in de Italiaanse kustplaats Anzio zijn twee gehandicapte kinderen en zijn vrouw om het leven gebracht. Daarna pleegde hij zelfmoord, door in het psychiatrisch ziekenhuis in dezelfde plaats van het balkon te springen.

De lichamen van de slachtoffers werden vandaag in het bos bij Anzio gevonden. In een brief aan de maatschappelijk werker die de kinderen had begeleid, had de man laten weten zijn kinderen te zullen doden. Hij schreef dat de problemen van de twee, 12 en 15 jaar oud, hem te veel pijn deden.

Saudische religieuze politie onder vuur

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De machtige religieuze politie in Saudi-Arabië ligt onder vuur. Kranten hebben, hoewel ze onder overheidscontrole staan, dit weekeinde de dienst van de dood van veertien meisjes beschuldigd. Deze kwamen om bij een brand in een school in Mekka.

Volgens de kranten heeft de religieuze politie de meisjes verhinderd uit de school te ontsnappen. De leerlingen werden gedwongen in de school te blijven, omdat ze geen lange jurk droegen en hun haar niet was bedekt. Daarmee waren ze volgens de religieuze politie niet naar de religieuze normen gekleed. Bij het voorval raakten ook nog eens 52 meisjes gewond.

Het hoofd van de religieuze politie verklaardde dat de dienst de meisjes niet had belet uit het gebouw te ontsnappen en dat de aantijgingen een complot zijn om de religieuze politie in een kwaad daglicht te stellen. Het hoofd van de normale politie zei echter te hebben gezien dat leden van de religieuze politie de meisjes tegenhielden.

De religieuze politie heeft kantoren in elke stad in Saudi-Arabië en wordt binnenskamers bekritiseerd om de uitgebreide bevoegdheden burgers te arresteren en te straffen als ze religieuze voorschriften overtreden. Het is echter de eerste keer dat ze openlijk tegenvuur krijgen.

Jennifer Lopez verwacht eerste kindje

Trebel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Latino-ster Jennifer Lopez is in blijde verwachting. De zangeres trouwde in september haar vriend Cris Judd en is inmiddels al drie maanden zwanger van hun eerste baby.

Het koppel is dolblij met de komst van hun eerste oogappel. Volgens een vriend van het stel loopt Cris op het moment rond alsof hij net de loterij heeft gewonnen.

Aan Lopez zelf is overigens nog niet te zien dat ze zwanger is; op de set van haar nieuwste film lijkt ze nog even slank als altijd.

Van Gogh vraagt waar aanklacht blijft

Theo van Gogh heeft middels een advertentie in Het Parool gevraagd waar de aanklacht tegen hem blijft die Fatima Elatik en Sybren Piersema van de PvdA uit Amsterdam tegen hem zouden indienen.



Van Gogh zette op de dag voor de gemeenteraadsverkiezingen ook al een advertentie in Het Parool met de tekst: 'Waarom zou een toneelstuk niet verboden mogen worden, stem Fatima Elkatik, PvdA'. Hiermee refereerde Van Gogh naar een oude kwestie omtrent een afgelast toneelstuk over de profeet Mohammed. Elatik was indertijd blij met die afgelasting.

Sybren Piersma van de hoofdstedelijk PVDA en Fatima Elatik riepen naar aanleiding van die advertentie dat Van Gogh voor de rechter diende te worden gesleept. Piersema deed zulks op AT5, Elatik ging hem voor in Het Parool. Maar sindsdien is er niets meer van hen over de affaire vernomen.

Van Gogh zond eerder ook een open brief naar PvdA-lijsttrekker Rob Oudkerk, waarin hij om opheldering vroeg. Maar daarop heeft hij geen antwoord ontvangen, vandaar zijn nieuwe advertentie. In de brief schreef Van Gogh onderandere dat hij zich verheugd had op een treffen bij de rechter - vooral het weerzien met "gans" Fatima leek hem leuk - "en ik zou 't dan ook betreuren als jullie voornemen uit tactische overweging zou worden afgeblazen. Rick van der Ploeg vertelde me gisteren dat de Partij 't niet aandurft wegens de campagne".

De campagne van Van Gogh, die het PvdA raadslid al tijden stalkt in zijn columns, heeft Elatik overigens niet geschaad. De nummer 5 van de PvdA uit Amsterdam kreeg zeer veel voorkeurstemmen.

Elatik, veel voorkeurstemmen

NS-medewerkers mishandelen treinreiziger

Hann21 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend is een 22-jarige Nijmegenaar door medewerkers van de NS mishandeld. De Nijmegenaar wilde met zijn vriendin de trein nemen. Zij kochten een kaartje, maar niet voor de fietsen die zij in de trein wilden meenemen. De twee kregen van een conducteur toestemming om door te lopen. Een andere conducteur wilde dat zij toch een kaartje gingen kopen.

Het tweetal besloot toen te gaan fietsen. Bij het verlaten van het perron schold de man de onwillige conducteur uit. Toen hij en zijn vriendin het NS-station wilden verlaten, kwam een groepje NS-medewerkers, onder wie de twee conducteurs, op de Nijmegenaar af. Na een woordenwisseling mishandelden zij de man. De politie en de NS onderzoeken de zaak.

Zwerver eet zeldzame vogel op

Snoggle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 50-jarige Russische zwerver is opgepakt na het verorberen van een zeldzame vogel in de dierentuin van Novossibirsk. De vogel had een waarde van ruim 7000 euro.

De Japanse kraanvogel was vorige week verdwenen. De zwerver zou de volière zijn binnengegaan om het zeldzame diertje, met witte veren en een rode kop, te stelen. Er leven maar tweehonderd vogels van deze soort in alle dierentuinen in Europa en Rusland.

Veel kinderprostitutie in Tsjechische grensstad

De Duitse hulporganisatie Karo kreeg onlangs een prijs voor hulp aan prostituees in de Tsjechische grensstad Cheb. Maar volgens Karo is het vechten tegen de bierkaai. Het misbruiken van kinderen en peuters, vaak zigeunerkinderen, gaat gewoon door. Voor veel Duitse mannen is het rondje Cheb routine: ze doen er goedkoop boodschappen, gooien hun tank vol en zoeken een meisje uit.

Vooral Duitse mannen uit Beieren en Saksen gaan even naar Cheb ''om te tanken'', en pikken dan goedkope kinderprostituees op. Blasen (pijpen), ficken (neuken), anal, het is vaak het enige Duits dat deze zigeunerkinderen meisjes én jongens kennen. Regelmatig worden ze door klanten in elkaar geslagen, als 'beloning' voor hun diensten, en de auto uitgesmeten.

De verarmde grensstreek lijkt geheel in het teken te staan van prostitutie. Overal vind je smoezelige clubs en bordelen. Bij de Duitse grensposten wordt er in folders op gewezen dat kinderprostitutie strafbaar is. Niet dat dat veel succes heeft.

Op nog geen 40.000 inwoners telt Cheb, partnergemeente van Rheden, bijna honderd bordelen en in de weekeinden, schatten hulpverleners, rijden hier gemiddeld 2000 Duitsers opzoek naar hoeren rond.

Volgens een woordvoerder van Karo, die in Cheb actief is, worden er zelfs baby's en peuters aangeboden. Vanaf zo'n anderhalf, twee jaar, soms jonger. Het zijn de kinderen van de meisjes op straat, vaak nakomelingen van de klanten.


Het volledige artikel staat in De Gelderlander.
Zie ook Zonder die Duitse varkens, hier geen hoertjes

Met dank aan jolo had voor het submitten van het bericht.

Nieuwe traangasgranaat voor politie

Politie en marechaussee willen een nieuwe traangasgranaat gaan gebruiken. Dit nieuwe projectiel wordt boven de hoofden van relschoppers geschoten en valt dan uiteen in kleine pakketjes.

De kleine pakketjes verspreiden op deze manier het traangas beter dan met de oude vertrouwde traangasgranaat. Ook kunnen betogers de granaten niet naar de politie teruggooien.

Bij het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima had de politie al tijdelijk toestemming om de nieuwe granaat te gebruiken. De politie hoefde de nieuwe traangas-pakketjes-bom toen nog niet in te zetten, omdat het die dag relatief rustig bleef.

Oud minister in België pleegt zelfmoord

In België heeft oud-minister Alain van der Biest (58), in het verleden een kopstuk van de Franstalige socialisten en verdacht van de moord in 1991 op socialistenleider André Cools, zelfmoord gepleegd. Hij nam in het huis van zijn moeder een overdosis pillen en liet alleen een afscheidsbrief aan zijn vrouw achter.

André Cools had Van Der Biest in 1987 zelf in Wallonië aangesteld als minister, maar zou later hebben ontdekt dat hij sjoemelde met overheidsgeld. De Belgische politie beschouwde Van der Biest al snel als opdrachtgever in de moord op Cools. Hij belandde een paar keer in de cel en werd in staat van beschuldiging gesteld.

Eind dit jaar zou het proces in de moordzaak-Cools van start gaan. Van der Biest heeft altijd gezegd onschuldig te zijn. Mogelijk wordt door de zelfmoord van Van Der Biest de moord op Cools nooit opgelost.

Montoya: historische straf

Williams wil een verklaring voor de drive-through penalty die coureur Juan Pablo Montoya gisteren na de aanvaring met Michael Schumacher kreeg opgelegd. De Colombiaan is de eerste coureur in de geschiedenis met die straf.

De officials oordeelden dat Montoya een "vermijdbaar ongeluk" had veroorzaakt en dwongen hem langzaam door de pits te rijden. Deze maatregel kostte samen met de botsing Montoya een overwinning.

Williams chef Sam Michael wilde met een uitspraak over de straf wachten tot hij de televisieregistratie had bekeken en de stewards had gehoord. Volgens hem zal het aan de uitslag van Maleisië niets meer veranderen, maar weet het team dan wel waar het aan toe is.

Overigens zag Michael Schumacher zelf het nut van de penalty voor Montoya niet in. Volgens de Duitser was het een kleine aanvaring en zijn er meer extremere situaties te bedenken die niet worden bestraft.

Ajax op verlies door lagere transferinkomsten

Ajax heeft over de eerste zes maanden van zijn boekjaar 2001/2002 een verlies na belastingen geleden van 4,7 miljoen euro. Dit is 5 miljoen lager dan dezelfde periode een jaar eerder. Het verlies is vooral te wijten aan lagere inkomsten uit transfers. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub vandaag bekend.

De verkoop van spelers leverde de eerste helft van het Ajax-boekjaar 3,6 miljoen euro op, 8 miljoen minder dan het eerste halfjaar van het vorige boekjaar.

De netto-omzet van de Ajax steeg van 25,7 naar 29,7 miljoen, waarbij de bedrijfskosten stegen van 30,2 naar 32,3 miljoen euro.

Vluchtelingenboot voor kust Italië

Een boot met duizend vluchtelingen drijft op ongeveer 30 zeemijl van het zuidelijkste puntje van Sicilië.

De Italiaanse marine heeft het schip betreden toen ze de territoriale wateren binnen trad. Het schip wordt door de marine begeleid naar Catania aan de oostkust van Italië. Daar komt de boot waarschijnlijk maandagmiddag aan.

Waar de vluchtelingen vandaan komen, is nog niet bekend. De vluchtelingen zouden in Libanon aan boord zijn gegaan. Het schip vaart onder de vlag van het kleine Afrikaanse land Sao Tomé en Principe.

Blanke boer doodgeschoten in Zimbabwe

In Zimbabwe is een blanke boer doodgeschoten. Hij is in de buurt van Harare aangevallen door oud-strijders. Waarschijnlijk komt dit door het feit dat gisteren president Mugabe opnieuw voor zes jaar werd beëdigd. Bij deze gebeurtenis kondigde hij aan dat hij zijn geweldadige politiek van herverdeling van land voortzet. Westerse waarnemers vrezen dat na de omstreden verkiezingswinst van Mugabe de politieke onrust in Zimbabwe verder toeneemt.

De VS en Groot-Brittanië overwegen om Zimbabwe sancties op te leggen. De Europese Unie heeft dat al gedaan.

Moeder bedreigt lerares met een mes

mr.db had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige vrouw uit Veendam is afgelopen vrijdag woedend de school ingelopen en heeft een lerares bedreigd met een mes. De vrouw had te horen gekregen dat een van haar kinderen hoofdluis zou hebben, en dat de school zou worden gecontroleerd door de GGD.

De politie heeft haar na de bedreiging aangehouden. Na een klein verhoor bleek de vrouw ernstige psychische problemen te hebben. De vrouw is inmiddels overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg en wordt daar behandeld

Onderhandeling college van Rotterdam hervat

In Rotterdam overleggen VVD en CDA vanmiddag achter gesloten deuren verder over een college met Pim Fortuyn. De lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam wil een coalitie met VVD, CDA en D66. D66 wil eerst een concept-programma zien voordat de partij ingaat op de uitnodiging van Fortuyn.

Het eerste college-overleg eindigde vrijdag in een chaos. Fortuyn brak de bijeenkomst abrubt af nadat hem herhaaldelijk om een programma-notitie was gevraagd.

Doodstraf voor overspel

In Nigeria staat een 35 jarige vrouw terecht voor overspel. Normaal gesproken niet iets om het nieuws mee te halen, ware het niet dat in Nigeria de sharia (Islamitische wetgeving) is ingevoerd. Deze wetgeving schrijft de doodstraf door steniging voor als een vrouw overspel pleegt.

Safiya Hoeseini uit de deelstaat Sokoto scheidde enkele jaren geleden van haar echtgenoot. Dorpsgenoten meldden, een paar jaar later, bij de autoriteiten dat zij een seksuele relatie had met een nieuwe man. Volgens de sharia is een gescheiden vrouw die sex heeft met een andere man ook nog schuldig aan overspel. De straf hiervoor is dood door steniging.

De 60 jarige Yahaya Abubakar, de man met wie zij overspel zou hebben gehad, heeft een bekentenis afgelegd. Maar volgens de Islamitische rechter is deze niet rechtsgeldig, omdat er bij de bekentenis slechts drie van de benodigde vier getuigen aanwezig waren.

Politie-inval bij schoonmaak freak

Recess had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 46-jarige man is afgelopen weekeinde zijn stofzuiger, zijn radio en de geluidsboxen kwijtgeraakt aan de politie. De politie was de woning van 46-jarige man binnengevallen om hem achter zijn stofzuiger vandaan te halen. De man was 's nachts met keiharde muziek aan het stofzuigen. De buren waren hier niet van gediend en belden de politie.

Na een eerste waarschuwing werd hij toch weer bevangen door de stofzuigkriebels en mocht toen zijn stofzuiger en geluidsapparatuur inleveren.

Portugal: meerderheid centrum-rechts

Showtime had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De parlementsverkiezingen in Portugal zijn gisteren gewonnen door de centrum-rechtse oppositie. De PSD wordt de grootste partij, maar haalde geen absolute meerderheid. Toch gingen aanhangers in diverse steden de straat op om de overwinning te vieren. De regerende Socialisten leden een fikse nederlaag. De partij verloor maar liefst 20 zetels. Het is nog onduidelijk hoe de nieuwe regering in Portugal eruit gaat zien.

De PSD heeft samen met de rechtse Volkspartij wel een absolute meerderheid. Maar de sociaal-democraten willen zich nog niet uitlaten over een eventuele samenwerking.

KPN boekt record verlies

KPN Telecom heeft vorig jaar een recordverlies van bijna 7,5 miljard euro geboekt. Dit is stukken meer dan de analisten hadden verwacht. Voor dit jaar herhaalt KPN dat het een omzetgroei van onder de tien procent verwacht. De stijging van het resultaat vóór belastingen en afschrijvingen moet dan uitkomen boven de tien procent.

In 2002 wil het bedrijf verder de investeringen met een kwart terugbrengen en er moet meer geld binnenkomen dan dat er uti gaat. Ook de nettoschuld moet verder terug: eind 2002 wil KPN minder dan 15 miljard schuld hebben.

Levenslang voor brandstichter Backpackhotel

De aanstichter van de brand in een backpackers-hostel in Australië heeft levenslang gekregen. De rechtbank in Brisbane veroordeelde de Australische fruitplukker Robert Long wegens brandstichting en moord op een tweeling. Afgelopen vrijdag werd hij schuldig bevonden door de jury, vandaag bepaalde de rechtbank de strafmaat. Over 20 jaar kan Long pas eventueel in aanmerking komen voor strafvermindering.

Het is nog onduidelijk of Long ook nog terecht moet staan voor de andere slachtoffers die om het leven kwamen. Bij de brand in het hostel in het fruit-plukkers plaatsje Childers werden twee jaar geleden vijftien backpackers gedood. Onder hen waren twee Nederlanders.

[update] Zeker 8 doden bij ongeluk met Nederlandse bus

Zeker acht mensen zijn omgekomen bij een ongeluk met een Nederlandse bus in Frankrijk, waaronder vijf inzittenden. Zeker dertig raakten gewond, onder wie drie ernstig. De touringcar kwam in botsing met een Italiaanse truck. In de bus zaten zo'n 60 passagiers.

Het ongeluk gebeurde rond drie uur vannacht, in de buurt van Metz. Volgens Alarmcentrale SOS international is de hulpverlening snel op gang gekomen. Daarbij was een tweede Nederlandse bus behulpzaam, die achter de verongelukte touringcar reed. Daarin zaten een paar artsen en verpleegkundigen.

In 1997 verongelukte ook al een Nederlandse bus op ongeveer de zelfde plaats.

Familieleden en andere betrokkenen kunnen bellen met de Franse autoriteiten: 0033-38-7348555.
Elvia Alarmcentrale heeft nu ook (rond een uurtje of 10.00) een informatienummer opgezet voor familieleden en bekenden: 020-5618888.

update 10.00
De Italiaanse truck was op weg naar het zuiden, en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Daarna boorde hij zich in de zijkant van de bus die richting Nederland reed. Volgens de Franse autoriteiten ligt het voor de hand dat de Italiaanse chauffeur in slaap is gevallen, of onwel geworden.

De bus reed voor Bizz Travel uit Groningen. De reizigers waren met ski-vakantie geweest in het Franse Val Morel. De passagiers zouden afgezet worden in Eindhoven, Utrecht en Amsterdam.

Nieuw verkeersbord populair

Tussen Brummen en Warnsveld bij Zutphen is sinds kort een nieuw verkeersbord geplaatst. Hierop wordt gewaarschuwd tegen laagvliegende uilen. Dit nieuwe verkeersbord is populair onder verzamelaars.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 17-jarige jongen aangehouden met het verkeersbord in zijn fietstas. De jongen werd in eerste instantie aangehouden omdat zijn verlichting niet in orde was, maar bij nadere inspectie werd het bord gevonden.

De jongen verklaarde speciaal gekomen te zijn om het verkeersbord te stelen. Het bord is inmiddels terug gegeven aan de gemeente Brummen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.