FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 december 2005

Vergelijken van zorgverzekeraars populair

Icoon EconomieInternetsites die aanbiedingen van zorgverzekeraars vergelijken worden massaal bezocht. Twee weken geleden lanceerde Independer.nl bij Tros Radar een gratis vergelijking. Sindsdien hebben een half miljoen bezoekers meer dan vier miljoen testen laten doen. De capaciteit van de site is inmiddels zo groot dat nu 20.000 mensen per uur zorgverzekeringen kunnen vergelijken.

Vandaag lanceerde de Consumentenbond ook een site. Tussen 07.00 uur 's morgens en 15.00 uur 's middags had die al 50.000 bezoekers getrokken. De site van de Consumentenbond is echter alleen voor eigen internetleden gratis. Het nieuwe zorgstelsel heeft overigens een wildgroei aan websites veroorzaakt. Het is alleen niet duidelijk of die volledig onafhankelijk van verzekeraars werken.

Consumenten vinden Ikea beste winkel

IkeaIkea is door consumenten gekozen tot beste winkelketen van het jaar. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van het vakblad Elsevier Retail, uitgevoerd door het bureau Q&A Research & Consultancy onder ruim 90.000 mensen. Vorig jaar stond de meubelzaak nog op de tweede plaats.

Mensen waarderen vooral de lage prijzen en het verrassende assortiment van de woonwarenhuizen. Op de tweede plaats eindigde de keten van boekhandels met een sterretje achter de naam. Derde werd parfumerieketen Ici Paris XL. De winnaar van vorig jaar, Media Markt, zakte naar plaats 19. Volgens de onderzoekers zijn de klanten inmiddels gewend geraakt aan de lage prijzen. Het bedrijf mag zich nog wel de beste keten binnen zijn eigen branche noemen.

Christmas sucks?

Het is alweer bijna Kerstmis, dus iedereen is natuurlijk al druk met het huis versieren en inkopen doen. Natuurlijk is het dan leuk wanneer op de FOK!weblog ook langzaam maar zeker de kerstsfeer zijn intrede doet.

Ik heb daarom even twee dingetjes voor jullie om nog verder in de stemming te komen. Het eerste is een alleraardigst gedicht dat ik vond:

quote:
Here's a Christmas poem for you.
Stupid Christmas makes me blue.
Last year Christmas chewed my shoe.
You'd name your dog "Christmas,"
Wouldn't you?
No, you wouldn't.
This poem's no good, too.
Zo dat was het opwarmertje. Om verder het kerstgevoel te krijgen ook nog een leuk spelletje. We gaan mislukte elfjes afknallen:
game on!

Verzoek om clementie 'Tookie' afgewezen

Icoon MisdaadGouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger heeft het verzoek om clementie van Stanley 'Tookie' Williams afgewezen. De oud-bendeleider zal daarom zo goed als zeker dinsdag om ongeveer 09.00 uur Nederlandse tijd geëxecuteerd worden. Dit omdat hij bij twee gewapende overvallen in 1979 vier mensen vermoord zou hebben.

Williams is oud-leider en ziet zichzelf als mede-oprichter van de gewelddadige en beruchte Crips-bende, die vooral in zwarte wijken van grote Amerikaanse steden actief is. In 1981 werd hij opgepakt omdat hij vier mensen vermoord zou hebben, Williams heeft dit echter altijd ontkend. In gevangenschap beterde 'Tookie' zijn leven en schreef hij negen kinderboeken en een autobiografie over de gevaren van bendes. Ook werd er in 2004 een film over zijn leven gemaakt: 'Redemption: The Stan Tookie Williams Story'. De afgelopen jaren werd Williams steevast genomineerd voor de Nobelprijs voor Vrede, zonder daar overigens daadwerkelijk kans op te hebben gemaakt.

De naderende executie van de 51-jarige Williams kwam de afgelopen weken volop in het nieuws, onder meer door toedoen van rapper Snoop Dogg, die voor de terdoodveroordeelde in de bres sprong. Snoop Dogg maakte zelf ooit deel uit van de Crips-bende. Volgens de rapper en andere aanhangers van Williams weerhouden zijn boeken tienduizenden jongeren ervan om zich aan te sluiten bij een bende. Ook acteurs Jamie Foxx, die de rol van Williams speelde in de eerder genoemde film, en Mike Farrell spraken zich uit tegen de executie van Williams.

Schwarzenegger is echter overtuigd van de schuld van Williams en toonde zich niet bereid tot vergiffenis. Eerder vandaag weigerde een federaal hof van beroep de zaak al te heropenen. Hierdoor zal Williams hoogstwaarschijnlijk dinsdag vlak na middernacht lokale tijd een dodelijke injectie toegediend krijgen. Williams en zijn advocaten kunnen alleen nog hopen op ingrijpen van het federale Hooggerechtshof, waar men nu in cassatie is gegaan. Als ook dat hof de executie niet verhindert, wordt de oud-bendeleider de twaalfde persoon die, sinds de herinvoering van de doodstraf in 1977, geëxecuteerd zal worden in Californië.


Stanley 'Tookie' Williams

Haaien naar de haaien op rijkeluisbeurs

Icoon ShockingEen drietal zwartpuntrifhaaien dat als decor diende tijdens de Miljonair Fair in de Amsterdamse RAI, heeft de rijkeluisbeurs niet overleefd. De drie dieren bevonden zich in een enorm aquarium in de stand van een nieuwe telefoonaanbieder. Bezoekers van de beurs konden over het bassin met acht kuub water heenlopen.

De twee maanden oude haaien stierven echter al tijdens de eerste nacht op de beurs. Een bewaker trof de levenloze dieren rond 03.00 uur vrijdagochtend aan, zo meldde de Amsterdamse tv-zender AT5 vanavond. Vermoed wordt dat het overlijden van de dieren door stress is veroorzaakt. "Haaien zijn stressgevoelig en horen niet in een bassin", reageert een woordvoerster van de dierenbescherming Amsterdam.

Organisator Yves Gijrath van de Miljonair Fair zegt de dood van de haaien te betreuren. De standhouder liet in een reactie weten dat de dieren goed in de gaten zijn gehouden, en begrijpt niet wat er precies is gebeurd.

Haaien naar de haaien op Miljonair Fair
Het decor met de nog levende haaien wordt opgebouwd

Vrouw (76) vermoordt echtgenoot met hamer

Icoon BizarEen bejaarde vrouw van 76 jaar oud heeft in het Belgische Wichelen haar man, met wie ze al vijftig jaar getrouwd was, doodgeslagen met een grote blokhamer. Een thuisverpleger ontdekte het lijk vanmorgen. De vrouw bleef ook na het incident gewoon thuis.

De man werd al maandenlang thuis verzorgd door zijn echtgenote, nadat hij korte tijd had verbleven in een psychiatrische inrichting. Tijdens de nacht kwam het tot een woordenwisseling tussen beiden en die liep uit op een vechtpartij. Daarbij sloeg de vrouw met een houten blokhamer meerdere malen op het hoofd van haar echtgenoot. De man is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. De vrouw werd na de ontdekking van het lijk ingerekend en voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Fans willen scheiding Britney en Kevin

Divorce Kevin T-shirtFans van Britney Spears dringen aan op een spoedige scheiding van de zangeres en haar eega, danser Kevin Federline. "Als je het gehad hebt met Britney en Kevin als dramatisch stel, teken dan de 'K-Fed Up' petitie", staat te lezen op de site DivorceKevin.com. Onlangs kwamen er berichten in de media dat het paar relatieproblemen heeft.

Sinds de geboorte van zoontje Sean Preston, bijna drie maanden geleden, zou Federline weinig anders doen dan feesten. Het gedrag van de danser was zelfs aanleiding voor de zangeres om hem voorlopig de deur te wijzen. Toen La Spears ook nog de auto van haar echtgenoot liet wegslepen leverde dat veel speculaties over de houdbaarheid van het huwelijk op. Het stel trouwde in 2004.

De website wil Britney met liefde een bemoedigend zetje in de rug geven. "Help Britney om Kevin van haarzelf en haar portemonnee vandaan te houden", valt er te lezen. Op DivorceKevin.com kan onder andere een gokje worden gewaagd op de datum dat de scheiding wordt uitgesproken.

Britney, voor en na Kevin

Real Madrid bevestigt interesse Keane

Er gaan steeds sterkere geruchten dat Roy Keane binnenkort een contract zal tekenen bij Real Madrid. Volgens diverse media in Engeland en Spanje zou dit voor een periode van zes maanden zijn. Tevens zou er ook nog een optie voor volgend seizoen bij zitten.

De Spaanse club heeft inmiddels bevestigd dat er belangstelling is. Over een contract is niets naar buiten gebracht. Afgelopen maand vertrok Keane plotseling bij 'The Mancunians' als gevolg van een conflict tussen hem en manager Sir Alex Ferguson. Sinds die tijd wordt de 34-jarige Ier in verband gebracht met diverse clubs.

Een aantal media hebben inmiddels durven beweren dat Keane al medisch gekeurd is in Spanje. Antonio Garcia Ferreras, perschef van de Madrilenen, heeft toegegeven dat de middenvelder een versterking zou zijn voor Real Madrid. "Hij is ons ongeveer een maand geleden aangeboden en zijn kwaliteiten bevallen onze technische staf wel." De komende week zal Real Madrid gaan bekijken welke spelers ze eventueel aan willen gaan trekken in de komende transferperiode.

Blessure voor Tim Cornelisse

Tim Cornelisse staat twee tot vier weken buitenspel. Afgelopen weekend, in de wedstrijd tegen FC Groningen, liep de rechtsback van FC Utrecht een blessure aan zijn knie op.

Cornelisse liep de blessure op na een botsing met keeper Joost Terol en zijn broer Yuri Cornelisse. Deze laatste komt uit voor de Groningse formatie. Eerder werd gevreesd dat de knieblessure zwaar zou uitvallen. Gelukkig kon dit worden uitgesloten na een MRI-scan.

Marc-Antoine Fortuné is wel weer inzetbaar. Tegen Groningen kon de Franse aanvaller nog niet spelen. Tijdens de warming-up kreeg hij ineens last van zijn bovenbeen. Maar hiervan is hij alweer hersteld, en zal komend weekend ook gewoon weer kunnen spelen.

Kopstoot kost Meier 15.000 euro en schorsing

Icoon VoetbalDe voormalig trainer van MSV Duisburg Norbert Meier wordt door de Duitse voetbalbond drie maanden geschorst en is voor vijftienduizend euro beboet wegens de kopstoot die hij twee weken terug had gegeven aan voetbalspeler Albert Streit van FC Köln. Twee dagen na het voorval had Meier een ontslagbrief ontvangen van Duisburg.

De 47-jarige ex-trainer werd vandaag door de DFB over de gevolgen van zijn actie bericht. Hij kan nog wel tegen de maatregel ingaan. Als hij zijn straf aanvaardt, mag hij tot 7 maart nergens een functie als voetbaltrainer invullen.



Van Galen: 'Dom dat ik me liet provoceren'

Voor AZ-speler Barry van Galen is de winterstop al min of meer begonnen. Afgelopen weekend ging de routinier weer eens door het lint en gaf Georgi Gakhokidze van FC Twente een kopstoot. Door deze overtreding kan hij rekenen op een schorsing.

De domme actie van Van Galen werd niet gezien door arbiter Blom of één van zijn assisstenten. Het ligt echter voor de hand dat de aanklager van de KNVB deze week toch nog met een schikkingsvoorstel zal gaan komen. De middenvelder schrok wel van zijn actie toen hij die terug zag: "Het had me nooit mogen gebeuren. Maar ik werd de hele wedstrijd al gezocht. En die scheidsrechter deed niets. Geen vrije trap kreeg ik mee. Maar nog is het gewoon dom dat ik me heb laten provoceren. En al heb ik hem nauwelijks geraakt, de beweging was er. Dus is het duidelijk wat er nu gaat gebeuren."

Dat de speler van AZ geen vrienden heeft in Enschede mag wel duidelijk zijn. Twee jaar geleden droegen de fans van FC Twente nog pamfletten bij zich. Op die manier maakte ze hun afkeer tegen de routinier duidelijk. En ook afgelopen zaterdag was het weer raak. Steeds werden er liederen gezongen die tegen Van Galen gericht waren. "Als het over een scheidsrechter gaat, wordt de wedstrijd meteen stil gelegd. Een voetballer heeft het kennelijk maar te pikken. Mocht ik voor moeten komen, dan zal ik dát ook eens vertellen." zegt de 35-jarige speler.

Gelukkig krijgt hij wel de steun van AZ-trainer Louis van Gaal: "Ze hebben hem uit de tent gelokt. En met succes, dat kan ik niet ontkennen. De openbaar aanklager krijgt de beelden op een presenteerblaadje aangeboden." Verder vond hij dat Van Galen een goede wedstrijd speelde. De middenvelder gaf echter wel toe dat zijn frustraties ook door de provocaties van het publiek kwamen.

Xbox 360 niet langer veilig voor piraterij

Het kon natuurlijk nooit erg lang uitblijven. Releasegroup PI heeft het bestandssysteem van Xbox 360 games weten te omzeilen en inmiddels al een aantal games gereleased. Het begin is er dus. Echter, aangezien er nog geen mod-chips voor de 360 zijn ontwikkeld is het tot dusver niet mogelijk de releases te spelen.
Naast het rippen van de eerste 360 games, heeft PI een open-source tool uitgebracht die het mogelijk maakt de releases uit te pakken en de bestanden van de image te bekijken. Met originele discs zal dit niet werken aangezien een DVD-ROM deze niet kan lezen. Net zoals de originele Xbox maakt de 360 geen gebruik van het gebruikelijke ISO9660 of UDF bestandssystemen voor de inhoud van de game DVD. Wat deze tool doet is de bestanden vanuit een image uitpakken in het 'Xbox 360 DVD bestandssysteem'. Het programma omzeilt dus niet de beveiliging die er voor zorgt dat een PC een originele Xbox 360 disc niet kan lezen.

So you've seen all our raw dumps? but what can you use them for?
Nothing in their current form, yet! - But here we go with a nice extractor tool so that you can extract the dumps and check out the files, we even decided to release the source code, so that you can figure out the filesystem and make even nicer tools and clean up our horrible looking code, cause we are lazy and old!
[...]
And a note to the tech guys: Yes, once you get past the protections and down to the raw bits on the disc, its just the standard xboxdvdfs, however the offset and layer breakpoint are different!

'Overdag autorijden met licht aan'

Wie_zal_het_weten en een anonieme submitter hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenBij de presentatie van de Europese eisen voor automobielen voor de komende tien jaar, bleek vandaag dat een nieuwe plicht zal worden ingesteld die het verkeer veiliger moet maken. Auto's zouden over enkele jaren moeten worden verplicht om hun licht overdag aan te houden.

Volgens een topmedewerker van Europees Commissaris Verheugen van Industrie is het voorstel waarschijnlijk al volgend jaar te verwachten. Hiermee volgt de Europese Unie enkele andere EU-landen, waaronder Italië, die al een dergelijke plicht hebben ingesteld. Nederland heeft een dergelijke plicht nog niet, ondanks dat zijn er al wel steeds meer mensen die overdag met hun koplampen aan rijden.

Er wordt daarnaast nauw samengewerkt tussen Brussel en de industrie aan speciale koplampen die bij daglicht gebruikt kunnen worden. De nieuwe lampen zouden energiezuiniger en iets minder fel moeten zijn.

Andere plannen die tijdens de presentatie bekend werden gemaakt hebben vooral betrekking op het milieu. Onder meer zouden auto's veel schoner moeten worden. Verheugen zal volgende week al verscherpte grenzen presenteren, waardoor de nieuwste generatie motoren veel minder stof en CO2 mag uitstoten.

Hoerejacht lelijkste straatnaam

OpmerkelijkLuisteraars van het 3FM-programma Wout! hebben 'Hoerejacht' uit Enkhuizen verkozen tot lelijkste straatnaam van Nederland. De luisteraars van het BNN-radioprogramma van Wouter van der Goes konden zelf de lelijke namen nomineren, waarna iedereen zijn stem kon uitbrengen.

De op één na lelijkste straatnaam is volgens de luisteraars 'de Brommie en Tommiestraat' in Almere. Plaats drie is voor de 'Slettenhaarsweide' in Nijverdal.

Andere lelijke namen zijn onder meer de 'Ajaxlaan' (Eindhoven), 'Moffendijk' (Bommelerwaard), 'Rukkerweg' (Kerkrade), 'Kuttingerweg' (Erpen), de 'Pijpstraat' (onder meer in Middelburg en Echteld) en 'Voor de Blanke'.

-
Volledige uitslag.

Giants winnen in extra tijd

Jay Feely hield zijn hoofd naar beneden en probeerde gefocust te blijven toen er tijdens een timeout video’s afgespeeld werden op het grote scherm. Het probleem van deze video’s was dat het allemaal gemiste fieldgoals waren van hem.

Met de laatste schop van gisteravond zal hij echter geen probleem hebben om hem terug te zien. Met 3:55 te gaan in de extra tijd schoot hij de New York Giants naar een 26-23 overwinning op de Philadelphia Eagles die daarmee de playoffs kunnen vergeten. De Eagles wisten de afgelopen vier jaar nog de NFC East te winnen.

Twee weken geleden kostte Feely de Giants de overwinning toen hij drie late ballen mistte. Gisteren echter waren alle vier zijn schoten raak. Tiki Barber rushte 124 yards en scoorde de eerste touchdown van de wedstrijd na een pass van Eli Manning.

De Giants wisten drie interceptions te overleven in het vierde kwart en de extra tijd. De laatste punten werden behaald nadat Mike McMahon van de Eagles gesacked werd door Osi Omenyiora en Kenderick Allen de bal oppikte op de 27 yard lijn van de Eagles. Vier plays later wist Feely de beslissende bal tussen de palen te schoppen.

Rookie David Akers van de Eagles viel in voor de geblesseerde Brian Westbrook en rushte 114 yards met de bal en scoorde twee touchdowns.

De score werd in het eerste kwart geopend door Tiki Barber na een 4 yard pass van Eli Manning voor de Giants. Ryan Moats trok de score gelijk na een 40 yard run. In het tweede kwart scoorden beide teams een touchdown en een fieldgoal. Eli Manning maakte de touchdown voor de Giants en Feely scoorde de fieldgoal, voor de Eagles scoorde Ruan Moats de touchdown en schopte David Akers de bal tussen de palen.

In het derde kwart scoorde alleen Jay Feely uit een fieldgoal. Ook het vierde kwart werd bepaald door fieldgoals, twee voor de Eagles en één voor de Giants. In de extra tijd bepaalde Jay Feely de eindstand met een fieldgoal.

Zuid-Koreaanse gamer overlijdt na uitputtingsslag

Het begint erop te lijken dat games een serieus gevaar voor de Aziatische volksgezondheid beginnen te vormen. Onlangs heeft een Zuid-Koreaan na een gamesessie in een internetcafé het loodje gelegd.

De 38-jarige Zuid-Koreaan werd afgelopen donderdag onwel in een internetcafé in de plaats Incheon, vlakbij Seoul. De man was al tien dagen praktisch nog-stop aan het gamen.
Nadat de man onwel was geworden, is hij naar het ziekenhuis gebracht. Een politiewoordvoerder verklaarde tegenover het internationale persagentschap AFP dat de man bij aankomst in het ziekenhuis al was overleden. De naam van het dodelijke spel dat de Koreaan speelde is niet bekend.

Motor Ongeluk Deel 3

We hebben al een paar harde motorongelukken voorbij zien komen op de weblog.
Voor de mensen die het gemist hebben, kunnen hier nog even kijken.

Er is helaas weer een nieuwe slachtoffer gevallen. Dit slachtoffer stond te wachten tot dat het groen werd maar of dat nou zo'n goed idee was, weet ik niet hoor.

Nou ben ik geen voorstander van door rood rijden maar hij had dat beter kunnen doen denk ik. Bekijk hier waarom.

Bekende scheidsrechter voor Heerenveen

In de strijd om een plek in de derde ronde van de UEFA cup neemt SC Heerenveen het aankomende woensdag thuis op tegen Levski Sofia. De Hongaar Zsolt Szabo zal de wedstrijd leiden. De wedstrijd tussen AZ en Grasshoppers staat onder leiding van de Fransman Hervé Piccirillo. De Nederlander Pieter Vink mag ook een UEFA Cup-duel fluiten, namelijk dat van Hertha BSC tegen Steaua Boekarest.

Szabo floot op 17 februari 2005 ook al de UEFA Cup-thuiswedstrijd van SC Heerenveen tegen Newcastle United (1-2 nederlaag). In hetzelfde toernooi floot hij ook al eens wedstrijden van NEC en AZ tegen respectievelijk Wisla Kraków (1-2 nederlaag) en PAOK (2-3 winst). Piccirillo is nog niet zo ervaren als zijn Hongaarse collega, hij floot nog geen wedstrijden van Nederlandse clubs.

NK wielrennen naar Maastricht

De Limburgse stad Maastricht is volgend jaar gastheer voor de Nederlandse kampioenschappen wielrennen op de weg. Het NK staat gepland voor 24 en 25 juni 2006. De gemeente Maastricht en sportmarketingbureau Top Sport Group maakten dit vandaag bekend.

Beide partijen ondertekenden hiervoor een overeenkomst van één jaar. Deze zou eventueel nog met twee jaar verlengd kunnen worden. De vorige drie edities van het NK werden georganiseerd door Rotterdam. De jaren daarvoor de organisatie in handen van Nijmegen.

Bondscoach Egon van Kessel was erg te spreken over de nieuwe locatie. "Het parkoers is attractiever voor het publiek en de renners. Elke wielerliefhebber kan volop strijd verwachten."

De Markt in Maastricht geldt op beide dagen als start en finish. De bekende Sint Pietersberg kon natuurlijk niet ontbreken in het parkoers. Deze zal dan ook worden beklommen door de deelnemers van het NK. Ook de Bieslanderweg in de Limburgse stad zal deel gaan uitmaken van de wedstrijd. Deze weg heeft een stijgingspercentage van 4 tot 6 procent.

Weer rellen in Sydney

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

In Australië zijn vandaag weer rellen uitgebroken in Sydney. In sommige wijken reden jongeren gewapend met honkbalknuppels rond en vierden hun woede bot op auto's en winkelruiten. De ongeregeldheden volgen op de hevige rassenrellen van gisteren op het strand van Cronulla. Horden blanke Australiërs sloegen in op politieagenten en op iedereen met een Midden-Oosters uiterlijk. Later volgden tegenaanvallen van allochtone jongeren, die auto's onder handen namen en een man neerstaken. In totaal vielen er 31 gewonden.

Oorzaak van de rellen van gisteren zou de mishandeling van twee strandwachters door jongeren van Libanese komaf zijn geweest. Zowel aan de rellen van gisteren als aan die van vandaag ging druk 'overleg' per gsm-telefoons vooraf. Zo werden er gisteren massaal sms'jes verstuurd met de oproep om alle allochtonen van het strand bij Cronulla te verjagen.

'Meer tolerantie'
De Australische premier John Howard heeft woedend gereageerd op de onlusten. Hij wil dat de verantwoordelijken voor de rassenrellen snel worden gepakt. Blanke racisten zouden de aanstichters zijn. Op de televisie deed hij een oproep voor etnische en religieuze tolerantie: ''Aanvallen van mensen op basis van hun ras, hun uiterlijk en hun etniciteit is totaal onacceptabel en moet door alle Australiërs worden verworpen ongeacht hun eigen achtergrond en hun politieke voorkeur.''

De premier ontkende overigens dat recente waarschuwingen over mogelijk islamitisch terrorisme van eigen bodem de rellen zouden hebben aangewakkerd.


Iedereen met een niet-Australisch uiterlijk is doelwit

Voorzitter van AC Milan geeft titel op

Voorzitter van AC Milan, Silvio Berlusconi, heeft in de Italiaanse media gemeld dat de titelkansen voor zijn ploeg voorbij zijn. De club uit Italië gaat zich dan ook helemaal richten op de Champions League. Alleen dan kan het seizoen nog enige kleur worden gegeven.

Milan heeft op dit moment te maken met een reeks van slechte wedstrijden. Hierdoor is de club inmiddels afgezakt naar de vierde plaats in de Serie A. Het verschil met koploper Juventus is al opgelopen tot elf punten. Berlusconi denkt dat AC Milan deze achterstand dit seizoen niet meer kan goed maken.

"Juve staat te ver voor." aldus de Italiaan. "Zelfs als zij punten laten liggen en wij winnen, is het gat nog onoverbrugbaar. Soms win je, soms verlies je. Natuurlijk is het beter als je weet te winnen, maar we moeten er ook weer geen drama van maken. Dit seizoen is gewoon voor Juve, volgend jaar doen we weer mee."

Andrei Shevchenko heeft de strijd om de titel nog niet opgegeven. "Wanneer de titel theoretisch nog haalbaar is, blijf ik optimistisch. Wij denken de volgende twee wedstrijden te gaan winnen, en hopelijk laat Juve in de twee laatste wedstrijden van 2005 punten liggen. Zo niet, dan moeten zij dat in 2006 maar gaan doen."

Geschoten bij bankoverval in Zundert

superbok had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDrie of vier gewapende mannen hebben vanmiddag de ABN-AMRO Bank aan de Molenstraat in het Brabantse Zundert overvallen. Er zijn zeker twee schoten gelost door de overvallers, één hiervan was gericht op een klant. Niemand is gewond geraakt.

De mannen kwamen rond kwart voor vier de bank binnen. Vervolgens sloten ze drie medewerkers op in een kantoor en hielde hen onder schot. Een klant van de bank werd opgesloten in een kluis. Even later werden er twee schoten gelost, waarvan de laatste gericht was op de klant.

Op een gegeven moment gingen de mannen er vandoor, het is niet bekend of ze iets hebben buitgemaakt. Een klant die rond vier uur het bankgebouw binnenkwam, sloeg alarm toen hij geen personeel aantrof. De politie Midden-West-Brabant is op zoek naar de daders.

'Wilde Angelina Jolie is niet te temmen'

Jenny Shimizu"Brad zal mijn wilde Angelina nooit kunnen temmen..." Dat zegt voormalig supermodel Jenny Shimizu naar aanleiding van de liefdesrelatie tussen acteurs Brad Pitt en Angelina Jolie. Shimizu had ooit een relatie met de biseksuele Jolie, en beweert dat ze nog altijd een zeer intieme band met haar heeft.

"Wanneer zij mij opbelt, ga ik bij haar langs en dan komt het vaak voor dat we seks hebben. Als ze me nodig heeft, maakt niet uit voor wat, dan ben ik er voor haar", zegt de 38-jarige Japans-Amerikaanse. Shimizu zegt daarbij niet al te veel vertrouwen te hebben in de relatie van haar oude geliefde met Brad Pitt. "Hij verschilt te veel van haar. Brad wil kinderen en een perfect huwelijk, Angie is daar helemaal niet geschikt voor. Zij is een stoere chick en zal altijd doen wat zij wil doen."

Shimizu en Jolie speelden samen in de film Foxfire. "Vanaf het eerste moment dat ik haar zag, was ik stapelverliefd op haar", beweerde Jolie ooit over het Calvin Klein-model. "Angie en ik zullen nooit uit elkaar gaan. Daarvoor delen wij te veel samen", zegt Shimizu, die zelf eerder dit jaar met het voormalige Beckhamliefje Rebecca Loos in het huwelijk trad, nu.

Pakistaanse levend onder puin aardbeving gehaald

Icoon AlgemeenRuim twee maanden na de verwoestende aardbeving in Pakistan is in de deelstaat Kashmir een vrouw levend onder het puin vandaan gehaald. De 40-jarige vrouw ligt momenteel buiten bewustzijn op de intensive care van een ziekenhuis in Muzzafarabad.

De aardbeving zorgde ervoor dat het huis van de vrouw instortte, waarna zij onder het puin begraven werd. Ze hield zichzelf al die tijd in leven door het eten van rottende voedselresten en het drinken van regenwater. Haar dokter noemde het een wonder. Door de aardbeving van 8 oktober kwamen 73 duizend mensen om het leven en raakten 3,5 miljoen mensen dakloos.

Duitse belangstelling voor Dingsdag

Dagblad de Gelderlander meldt dat Michael Dingsdag van Vitesse in de belangstelling van de Duitse clubs Werder Bremen en 1. FC Köln staat. De 23-jarige verdediger zou al geruime tijd gevolgd worden door de Bundesligaclubs.

Ook tijdens de competitiewedstrijd van de Arnhemmers tegen Ajax zat weer een afvaardiging van Werder op de tribune. In de winterstop zal de Duitse club waarschijnlijk proberen om Dingsdag los te weken van Vitesse. Dingsdag heeft nog een contract bij Vitesse tot medio 2008.

FOK!radio: GVH'ers moeten forum verlaten

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: Afgelopen nacht hebben de users van het Gadgets, Video en Hi-Fi-forum gedwongen afscheid moeten nemen van het subforum. GVH werd gesloten omdat het toch niks kon worden. Maar vonden ze dat zelf ook? En wat gaan de twee modjes van het subforum nu doen? Vragen die we allemaal gaan stellen aan Geqxon, een van de oud-modjes. Hij is vanaf 20:00 uur live bij ons in de studio. We willen natuurlijk van hem weten of hij het sluiten een terechte keuze vond en of hij z'n blauwe kleurtje zal houden of niet.

We gaan volgende week iets speciaals doen. Meer daarover hoor je vanavond. Uiteraad gaat Yvonne weer met ons roddelen en hebben we weer de 'week van Nikky'. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Toch vrouwen op kandidatenlijst SGP

Icoon VerkiezingenVrouwen mogen toch verkiesbaar worden gesteld op de gezamenlijke kandidatenlijsten van de SGP en Christenunie voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006. Het SGP-hoofdbestuur is vandaag op dit besluit gekomen. Een week geleden werden er nog vier lijsten van de Christenunie afgekeurd omdat er vrouwen op verkiesbaar werden gesteld. Nadat hier fel tegen werd geprotesteerd, traden twee leden van het SGP-hoofdbestuur af.

Op dit moment meent het hoofdbestuur dat het de keus van de plaatselijke afdelingen zelf is of zij de gezamenlijke lijsten met de Christenunie in stand willen houden. SGP-leider Van der Vlies stelde dit weekend al vast dat de lokale kiesverenigingen meer ruimte moeten krijgen.

Amsterdammer gewond bij liquidatiepoging

thr- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn Amsterdam is zondagavond een 42-jarige man gewond geraakt toen hij in een café werd beschoten. Het slachtoffer zat rond 21.00 uur met drie anderen te kaarten, toen voor het raam een bromfiets met twee personen stopte. De passagier stapte af en schoot door het raam naar binnen.

Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis, maar kon na behandeling weer naar huis. Of hij daadwerkelijk het mikpunt was, is niet duidelijk. De schutter en de bestuurder zijn gevlucht. De bromfiets werd onderweg gedumpt, waarna de mannen overstapten in een donkerkleurige auto.

Teruggekeerde O'Neal helpt Heat naar winst

Voor de Miami Heat heeft de terugkeer van Shaquille O'Neal goed uitgepakt. De basketballer kwam voor het eerst sinds een maand weer in actie in de NBA, en had een groot aandeel in de thuisoverwinning op de Washington Wizards, het werd 104-101 na verlenging. O'Neal viel 23 minuten in en maakte daarin tien punten en elf rebounds.

"Ik voelde me heel goed. Maar er is nog veel voor verbetering vatbaar," aldus de 33-jarige O'Neal. Zijn teamgenoot Dwyane Wade had met 41 punten ook een ruime bijdrage in de zege van Miami.

Uitslagen NBA zondag

Miami Heat - Washington Wizards 104-101 (nv)
Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 101-109
Portland Trail Blazers - Houston Rockets 86-100
Sacramento Kings - New Orleans/Oklahoma Hornets 110-100

Protest moslims tegen condoomautomaten

Icoon AlgemeenDe plannen van de Indiase regering om 1500 condoomautomaten te plaatsen zijn op z'n zachtst gezegd niet goed ontvangen door de inwoners van de deelstaat Tamil Nadu. De Progressieve Islamitische Partij meent dat de automaten jongeren aansporen tot seks buiten het huwelijk door de 'condoomcultuur' die de machines creëeren.

Dit ondanks het feit dat de deelstaat één van de hoogste percentages hiv-besmettingen en aids-patiënten van het land heeft. India zelf heeft afgezien van Zuid-Afrika de meeste besmettingen ter wereld. Een tijd geleden werd er al furieus gereageerd op een bekende Zuid-Indiase actrice, omdat ze vond dat zolang het veilig is ook vrouwen seks voor het huwelijk mogen hebben.

Rangnick ontslagen door Schalke 04

Trainer Ralf Rangnick is maandag door Schalke 04 op non-actief gesteld nadat de coach vrijdag zelf al had aangekondigd Schalke na dit seizoen te zullen verlaten.

Die verrassende mededeling werd hem door het bestuur van de Duitse club niet in dank afgenomen, de onderhandelingen over contractverlenging waren namelijk nog bezig. Afgelopen zaterdag liep Rangnick voor de competitiewedstrijd tegen Mainz ook nog demonstratief een ereronde waarmee hij blijkbaar afscheid wilde nemen van de Schalke-aanhang.

Rangnick is al de zesde trainer in de Bundesliga die dit seizoen voortijdig het veld moet ruimen. Klaus Augenthaler (Leverkusen), Wolfgang Wolf (Nürnberg), Ewald Lienen (Hannover), Michael Henke (Kaiserslautern) en Norbert Meier (Duisburg) gingen hem voor.

Vader verongelukt na neersteken zoon

R_Style en Crafty-FoX hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen man die gisteravond in zijn woning zijn 17-jarige zoon neerstak, is korte tijd later bij een aanrijding om het leven gekomen. De 51-jarige inwoner van het Gelderse Dieren reed in het nabijgelegen Laag Soeren frontaal op een tegemoetkomende auto. De 19-jarige bestuurder daarvan raakte door de aanrijding bekneld en moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

Het is nog niet bekend waarom de vader zijn zoon te lijf ging. De politie onderzoekt de toedracht van het drama. De zoon is in kritieke toestand opgenomen in een Arnhems ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.


De auto na het ongeluk. Foto:112alarm.com

Twintig procent extra belasting op porno

DeKoeDoeMoe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Italiaanse regering is van plan twintig procent extra belasting op de verkoop of verhuur van porno te heffen. De bekende Italiaanse dekhengst Rocco Siffredi roept op tot betogingen van Italiaanse pornoacteurs in Rome. Op die manier proberen pornodistributeurs en -acteurs het parlement te overtuigen om de nieuwe regel niet goed te keuren.

De belasting, een idee van de vroegere neofascistische Allianze Nazionale, is al meegerekend in de begroting van 2006, voordat het parlement het heeft goedgekeurd. Er wordt gerekend op extra inkomsten van zo'n zestig miljoen euro. "Ik dacht dat deze regering verkozen was met de belofte dat we minder belasting zouden betalen", aldus pornobazin Jessica Rizzo.

De Allianze Nazionale beweert dat het geld in belastingaftrek voor kinderopvang voor werkende moeders zal worden gestopt. Zo hoopt de rechtse regering de Italianen te bewegen tot meer kinderen krijgen. Reden hiervoor is de vergrijzing van Italië, die zo hoog is dat er gevreesd wordt dat er geen pensioenen meer betaald kunnen worden. Op dit moment heeft Italië één van de laagste geboortecijfers in de wereld.

13 dagen cel voor 'islamitische' bommelder

Icoon JustitieEen 23-jarige 'grappenmaker' heeft van een rechter dertien dagen celstraf opgelegd gekregen. De Rotterdammer M. van G. dreigde tijdens het race-evenement Monaco aan de Maas drie bommen te laten ontploffen. De waarschuwing, via e-mail gezonden aan De Telegraaf en naar de stichting Islam en Burgerschap, was opgesteld in gebrekkig Nederlands en zogenaamd verstuurd door ene Jayanira R.

"Wij moslims houden van bloed. Allah is groot, Allah is machtig. Als de dag van zondag niet doorgaat dan zal er een ander evenement de klos zijn. Pak geen metro naar de stad of bus. Weet dat dat gevaarlijk is. Denk goed na over wat je doet", stond onder andere te lezen in het bericht. Politie en justitie namen het dreigement serieus en vielen twee huizen binnen. Van G. had zijn boodschap echter verstuurd vanaf de computer van een buurvrouw, waardoor aanvankelijk drie onschuldigen werden opgepakt.

De rechtbank in Rotterdam bestempelde de actie van de Rotterdammer als 'stompzinnigheid'. De politie deed destijds op verschillende locaties onderzoek naar eventuele explosieven, maar trof niets aan.

Verbod op sterven in Braziliaans stadje

DeKoeDoeMoe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarDe burgemeester van het Braziliaanse Biritiba Mirim heeft een verordening uitgevaardigd die sterven verbiedt. Een overtreder zal worden bestraft. Het verbod is ingevoerd naar aanleiding van een tekort aan kerkhoven in het voorstadje van Sao Paulo.

"Iedereen wordt dan ook aangespoord om zijn gezondheid zo goed mogelijk op peil te houden. Deze verordening geldt tot de bouw van een nieuw kerkhof", meldt het verbod. Het kerkhof van de stad ligt vol en er mag geen nieuwe gebouwd worden. De verordening is dan ook een manier van de burgemeester om een vergunning voor een nieuw kerkhof te krijgen.

'Andere datum GP Groot Brittanië'

De mogelijkheid bestaat dat de Britse Grand Prix op een andere datum zal worden gehouden. De reden hiervan is dat het Engelse nationale team hun WK-wedstrijd tegen Paraguay tijdens de Grand Prix speelt.

Bernie Eccelstone had de Britse GP al eerder van juli naar juni verplaatst om zo te proberen om het WK en de Commonwealth Games te ontwijken. De Britse teambazen hebben volgens de Engelse krant Sunday Mirror bij Ecclestone een vergadering aangevraagd om de Grand Prix te verzetten.

EliZe wint Battle of the Babes 2005

SunChaser, lament en Ventieldop hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Elise van der Horst mag zich het komende jaar de mooiste en populairste babe van Nederland noemen. Ze won in de finale van titelverdedigster Chantal Janzen. Zangeres EliZe kreeg 55 procent van de 109.000 stemmen. Ze is na Katja Schuurman en Chantal Janzen nu de derde winnares van deze babeverkiezing.

Daar waar vorig jaar de top tien vol stond met oudgedienden, was EliZe (geboren op 22 juli 1982) een nieuwkomer in de "battle". Ze behaalde een verrassende finaleplaats en pakte zelfs de eindoverwinning. De zangeres was al op jonge leeftijd bekend van "Het Tietenlied" van Kinderen voor Kinderen. De 26-jarige Chantal won het toernooi vorig jaar, toen ze Bridget in de finale versloeg. Ook in 2003 behoorde de blonde actrice tot de laatste twee, destijds verloor ze echter van Katja.

EliZe reageerde verheugd op haar overwinning. "Helemaal te gek!! Er staan zoveel mooie vrouwen in die lijst, ik snap er echt niks van dat ik nu bovenaan sta. Ik had ook absoluut niet verwacht dat ik de finale zou winnen van Chantal. Die is supermooi, echt een oerhollandse schoonheid"


Elise van der Horst, winnares



Chantal Janzen

_
Zie ook de filmpjes van EliZe

Battle of the babes!

Voor de meeste liefhebbers van vrouweijk schoon komt het natuurlijk niet als een verrrassing: Zangeres EliZe heeft de Battle of the babes 2005 gewonnen.

In de finaleronde van de online-verkiezing versloeg Elize de ook niet bepaald onaantrekkelijke Chantal Janzen. Zelf begrijpt Elize weinig van haar verkiezing:

quote:
"zelf was Katja mijn favoriet, die vind ik erg leuk. Ik had ook absoluut niet verwacht dat ik de finale zou winnen van Chantal. Die is supermooi, echt een oerhollandse schoonheid."
Bescheidenheid siert de mens zullen we maar zeggen.

Wie plempt er even leuke linkjes of foto's van Elize in de reacties?

Hier even een klein voorbeeldje.

De leukste reactie krijgt uiteraard een eervolle vermelding in het blogje

FOK! Prijswinnaars week 49

Afgelopen week stonden er weer diverse prijsvragen op de FOK!frontpage. Allereerst gaven we een Snow Shower pakket van cosmeticaketen Lush weg, aan degene die wist te antwoorden dat er 8 producten in dit pakket zitten. De winnaar is:

StewieG


Iedereen die wist dat The Rakes uit Londen komen, kon bovendien een prijzenpakket winnen met daarin de vinyl single van Work, Work, Work en de vinyl single van 22 Grand Job. De winnaars zijn:

DonPatros
FabFabFabFab
Matthias1974
pnoob
sleddie


Tevens konden vier mensen, die wisten dat Peter Jackson in Bad Taste de karakters Derek en Robert speelde, een dvdbox winnen met Meet the Feebles en Bad Taste. De winnaars zijn:

Amlita
ESL
Gustav
VEMP


Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk toegestuurd krijgen. Iedereen namens de hele FOK!crew natuurlijk gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons e-mailen.

PSV trekt jonge Spanjaard aan

PSV heeft zich versterkt met de 18-jarige Spanjaard Pepe Pla. De linksback, die overkomt van Valencia, tekent voor vier jaar een contract bij de Eindhovenaren en zal per 1 januari aan de slag gaan.

PSV ziet in de jonge Spanjaard, die officieel José Pla Mollá heet, vooral een strategische aankoop voor de toekomst. De international van Spanje onder 18 zal de tijd krijgen om te acclimatiseren, maar gaat wel gelijk meetrainen met de A-selectie. Spaanse media meldden dat Valencia 300.000 euro ontvangt en tevens een optie tot terugkoop heeft bedongen.

Ecclestone wil GP België redden

Bernie Ecclestone wil de Grand Prix van België redden door er zelf geld in te investeren. Ecclestone is in onderhandeling met de Waalse regering en heeft aangeboden de promotie van de race op Spa-Francorchamps op zich te nemen.

Het grootste gevaar voor de Belgische Grand Prix is al jaren een geldgebrek bij de organisatie van de wedstrijd. Ecclestone wil nu de helpende hand toesteken door de promotiewerkzaamheden over te nemen, die jaarlijks miljoenen euro's kosten. "We zitten in een zeer serieuze fase in de onderhandelingen," vertelde Ecclestone op het Waalse televisiestation RTBF. "We willen het bestaan van de Grand Prix garanderen, en dan niet voor een jaar, maar voor een lange tijd."

The Sims 2: Open for Business aangekondigd

De volgende uitbreiding voor The Sims 2 komt er alweer aan. In The Sims 2: Open for Business kunnen je Sims zelf bedrijfjes opzetten:

Je Sims kunnen nu hun eigen bedrijf beginnen. Ze kunnen hun eigen kledingboetiek openen, een schoonheidssalon, een bloemenwinkel, een elektronicazaak, een restaurantketen, of eigenlijk alles wat ze maar willen. Huur personeel in als je zaak begint te groeien en laat getalenteerde Sims speelgoed maken, achter de kassa staan, bloemen schikken, verkooppraatjes houden of robots bouwen. Maar pas op voor nietsnutten, want die kun je het best op staande voet ontslaan. Ontwikkel de talenten van je Sims, zodat die het best bij je zaak passen, of ze nou knutselen of een echte vakman (of vrouw) worden. Lukt het ze om een eigen imperium op poten te zetten, of zijn het excentrieke ondernemers die het gat in de markt ontdekken?

The Sims 2: Open for Business zal op 2 maart 2006 in de winkels liggen.
Hieronder een aantal screenshots. Hier kun je twee filmpjes bekijken.





Uitslagen Italië Speelronde 15

Juventus kan alvast de champagne koud zetten. De landskampioen won zelf gemakkelijk van Cagliari en zag de derby Internazionale – AC Milan gunstig eindigen. De koploper heeft al een voorsprong van tien punten opgebouwd op de concurrentie.

Juventus won in eigen huis simpel van de nummer onderlaatst Cagliari. Het was voor De Oude Dame alweer de veertiende zege in vijftien wedstrijden. Enkel de wedstrijd tegen AC Milan ging verloren. Juve kwam snel op voorsprong door een doelpunt in de tiende minuut van Nedved. De Tsjech scoorde uit een rebound nadat Trezeguet niet voorbij doelman Campagnolo kwam. Nog binnen twintig minuten kwam de thuisclub al op 2-0. Nu was Trezeguet wel koel, de Fransman rondde een aanval af die opgezet was door Ibrahimovic en Mutu. Via nog een doelpunt van Trezeguet en een eigen doelpunt van Vignati liep Juventus uit naar 4-0.

Voor AC Milan lijkt het nu al lastig om het Juventus nog enigszins lastig te maken in de strijd om het kampioenschap. In de derby tegen Internazionale ging de equipe van Carlo Ancelotti al voor de vierde maal onderuit in een 'uitwedstrijd'. Internazionale was met 3-2 de baas over de aartsrivaal en maakte daarmee een einde aan een periode van negen jaar waarin Inter niet kon winnen van de stadsgenoot. Na het eerste bedrijf waren beide clubs nog in evenwicht. Adriano en Shevchenko wisten beiden hun strafschop te benutten: 1-1.

In de tweede helft kwam 'de thuisclub' op voorsprong door een doelpunt van Martins. De aanvaller scoorde uit een rebound nadat doelman Dida een vrije trap van Adriano niet goed verwerkte. Een paar minuten voor tijd kwam Milan weer op gelijke hoogte door een treffer van ex-intenational Jaap Stam. De verdediger kopte een vrije trap van Pirlo binnen. Dat kunststukje herhaalde Inter-aanvaller Adriano aan de andere kant. De Braziliaanse spits kopte in de slotfase het winnende doelpunt binnen. Met de zege passeert Inter AC Milan op de ranglijst. Het staat nu tweede, terwijl Milan genoegen moet nemen met een teleurstellende vierde plek.

Fiorentina profiteerde ook van de nederlaag van AC Milan. Voila zegevierde in Florence nipt tegen het laaggeklasseerde Treviso: 1-0. Dit keer was het niet topscorer Luca Toni die de drie punten won voor zijn club. Fiore maakte in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd, terwijl Toni in het eerste bedrijf nog een strafschop miste. Met de nipte overwinning staat Fiorentina nu op gelijke hoogte met Inter, beide clubs hebben 32 punten en tien punten achterstand op koploper Juventus.

Uitslagen:

Juventus - Cagliari 4-0
Parma - Sampdoria 1-1
Messina - Chievo 2-0
Internazionale - AC Milan 3-2
Livorno - Lazio Roma 2-1
Udinese - Lecce 1-2
AS Roma - Palermo 1-2
Ascoli - Reggina 1-1
Fiorentina - Treviso 1-0
Siena - Empoli1-0

Stand na 15 Speelronden:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 15 42 35-8
2 Internazionale 15 32 28-13
3 Fiorentina 15 32 30-16
4 AC Milan 15 31 32-18
5 Livorno 15 28 17-14
6 Sampdoria 15 24 26-20
7 Chievo 15 24 18-15
8 Palermo 15 22 24-22
9 Lazio Roma 15 22 20-21
10 AS Roma 15 20 22-19
11 Udinese 15 20 16-21
12 Siena 15 18 21-26
13 Reggina 15 17 16-21
14 Empoli 15 17 17-23
15 Ascoli 15 14 14-18
16 Messina 15 12 13-20
17 Lecce 15 11 13-26
18 Parma 15 10 13-26
19 Cagliari 15 9 12-26
20 Treviso 15 8 8-22

Topscorers:

Luca Toni - Fiorentina - 16

Voor het eerst in 23 jaar drie koplopers

De Nederlandse eredivisie kent voor het eerst in 23 jaar na 15 speelrondes drie koplopers. Door de 1-0 winst van Feyenoord op PSV staan AZ, Feyenoord en PSV alledrie op 35 punten uit 15 wedstrijden.

Dat er drie clubs aan de leiding gaan gebeurde in het seizoen 1982/1983 voor het laatst, toen deelden PSV, Ajax en Feyenoord na vijftien wedstrijden met 24 punten de kop.

In de totale geschiedenis van de eredivisie is het zes maal eerder voorgekomen dat drie clubs of meer gezamenlijk bovenaan stonden na tenminste vijftien wedstrijden. Op 31 januari 1971 deelden zelfs vier teams de eerste plaats, PSV, Feijenoord, ADO en Sparta hadden toen na 20 duels alle vier 31 punten.

Groen licht voor onofficieel vervolg Kings Quest

Een aantal fans zijn al tijden bezig met het ontwikkelen van een vervolg op de Kings Quest serie. Phoenix Online Studios, de naam van het bedrijf van de fans, is bezig met Kings Quest IX: Every Cloak Has A Silver Lining. Het is inmiddels alweer jaren geleden dat het laatste deel van Kings Quest uitkwam.

De ontwikkeling van het KQ IX werd tegengehouden door Vivendi, maar na een "Save Kings Quest IX"-campagne waarin fans massaal Vivendi aanschreven heeft Vivendi de ontwikkelaars groen licht gegeven. Wel moet de titel veranderd worden in The Silver Lining. Het eerste hoofdstuk van de game wordt binnenkort vrijgegeven. Meer informatie over The Silver Lining is hier te vinden.

Verder maakte Vivendi bekend de eerdere delen van Kings Quest opnieuw uit te geven in een bundel. Hieronder een aantal screenshots van The Silver Lining:





[A1GP] Dixon in beeld bij Nieuw-Zeeland

Indy Racing League-coureur Scott Dixon heeft afgelopen weekend achter het stuur gezeten van de Nieuwzeelandse A1 Grand Prix-wagen. Het is de bedoeling dat Dixon later dit seizoen twee races gaat rijden voor Team Nieuw-Zeeland.

Nieuwzeelander Dixon testte de wagen tijdens de twee extra testsessies die afgelopen vrijdag op het circuit van Dubai werden verreden. Hij eindigde in beide sessies op een zestiende plaats. Waarschijnlijk zal Dixon in de twee Noordamerikaanse races, op het Mexicaanse circuit Monterrey en het Amerikaanse Laguna Seca, voor het team uitkomen. Die twee races worden gehouden op respectievelijk 26 februari en 19 maart. Het A1GP-team van Nieuw-Zeeland staat momenteel vierde in het puntenklassement.

Scott Dixon was winnaar van het IRL-kampioenschap in 2003 en rijdt momenteel voor het team van Chip Ganassi. In 2003 en 2004 testte hij tevens de Formule 1-wagen van Williams in de hoop het daaropvolgende seizoen bij dat team te mogen racen. Williams koos echter voor Nick Heidfeld. Ook een flirt met Toyota F1 leverde Dixon geen plek in de Formule 1 op.

EA stort zich met overname in mobiele games

Electronic Arts heeft aangekondigd het bedrijf Jamdat dat zich richt op puur de mobiele tak van gamen, over te gaan nemen. Zij gaan hiervoor een bedrag van 680 miljoen dollar neertellen. Hiermee zal EA ook in de mobiele gamesindustrie een leidende positie bemachtigen. De overnamen bevestigt de interesse van EA in de mobiele gamesindustrie die de afgelopen jaren al sterk leek te groeien.

Jamdat is het enige bedrijf in mobiele games dat stappen heeft gezet naar de beurs. Het bedrijf, dat publiek ging midden 2004, behaalde al een opbrengst van 202 miljoen dollar in de laatste kwartaalcijfers en heeft wereldwijd 350 personeelsleden in dienst.

EA hoopt in het jaar nadat de overname voltooid is vijftig nieuwe games op de mobiele markt te brengen. De mobiele games afdeling van EA zelf zal samengaan met Jamdat en zal onder leiding komen te staan van de directeur van Jamdat, Mitch Lasky.

Lasky is duidelijk over de ambities van het nieuwe, samengevoegde bedrijf.

"[...]
We wanted to win worldwide leadership and we think this combined position will let us do it a lot faster than if we were to do it on our own.
[...]"


Larry Probst van EA is het daar mee eens. Hij hoopt met de overname snel en agressief niet alleen Noord-Amerika, maar ook Europa en Azië te veroveren.

EA is niet de enige uitgever die zich actief wil gaan storten op de mobiele gamesmarkt. Vooral Ubisoft en THQ willen met hun afdelingen, respectievelijk GameLoft en THQ Wireless, een belangrijke positie proberen te bemachtigen op de markt.

Uitslagen Duitsland Speelronde 16

Bayern München heeft de voorsprong van vier punten op de concurrentie in stand weten te houden. De lijstaanvoerder won nipt van 1. FC Kaiserslautern en is daarmee Herbstmeister. HSV, Werder Bremen en Schalke '04 bleven in het spoor van de koploper.

Bayern München had het lastig tegen hekkensluiter 1. FC Kaiserslautern. De thuisclub kwam op voorsprong door een doelpunt van Michael Ballack, maar Boubacar Sanogo maakte voor rust nog de gelijkmaker. In de tweede helft wist Bayern alsnog de drie punten te bemachtigen. Via een benutte strafschop van Makaay kwam FC Hollywood op 2-1. Kort daarna kregen ook de bezoekers een kans vanaf elf meter, maar Oliver Kahn keerde de inzet van Ervin Skela.

Hamburger SV blijft in het spoor van de recordkampioen. In eigen huis zegevierde HSV met 2-1 tegen Hertha BSC. De Nederlander Dick van Burik zorgde er persoonlijk voor dat zijn ploeg ging verliezen. In de derde minuut maakte hij een eigen doelpunt nadat hij een hoekschop van Beinlich in eigen doel werkte. Vijf minuten later veroorzaakte Van Burik een strafschop die werd benut door Mahdavikia. Bastürk redde de eer voor de bezoekers.

Werder Bremen blijft er rustig op los scoren in de Bundesliga. Afgelopen woensdag rolde het nog Panathinaikos met 5-1 op in de Champions League en ook nu vond het enkele malen het doel tegen 1. FC Köln. Het laaggeklasseerde Köln opende de score via Szabics, maar Naldo maakte via een vrije trap vanaf 25 meter weer gelijk. In het tweede bedrijf bracht Klose de bezoekers op voorsprong, waarna Micoud voor de definitieve beslissing zorgde. In de slotfase maakte Klose nog zijn tweede treffer en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op zestien: 1-4.

Schalke ’04 herstelde zich van de nederlaag bij AC Milan in de Champions League. Die Königsblauen wonnen nipt van FSV Mainz 05: 1-0. De Brazliaan Bordon maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Na een uur spelen kopte hij een vrije trap van landgenoot Lincoln achter doelman Wache. In de eerste helft had Schalke al een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar Kobiashvili faalde vanaf elf meter.

Uitslagen Speelronde 16:

1. FC Köln - Werder Bremen 1-4
Bayern München - 1. FC Kaiserslautern 2-1
MSV Duisburg - Arminia Bielefeld 1-1
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 2-0
VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 0-1
Hamburger SV - Hertha BSC 2-1
1. FC Nürnberg - Bayer Leverkusen 1-1
Schalke 04 - FSV Mainz 05 1-0
Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 1-1

Stand na 16 Speelronden:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Bayern München 16 41 33-11
2 Hamburger SV 16 37 27-8
3 Werder Bremen 16 35 45-20
4 Schalke 04 16 31 20-10
5 Hertha BSC 16 25 26-23
6 Bor. M'Gladbach 16 22 20-18
7 VfB Stuttgart 16 22 19-17
8 Dortmund 16 21 22-22
9 Hannover 96 16 20 26-23
10 Eintr. Frankfurt 15 18 24-26
11 Leverkusen 16 18 19-22
12 VfL Wolfsburg 16 18 15-26
13 Bielefeld 16 17 18-23
14 FSV Mainz 05 16 15 23-25
15 Nürnberg 16 13 17-29
16 1. FC Köln 16 12 22-36
17 MSV Duisburg 16 11 14-30
18 Kaiserslautern 15 9 19-40

Topscorers:

Miroslav Klose - Werder Bremen - 16

Zoetebier eind van dit seizoen weg bij PSV

Omroep Brabant meldt dat Edwin Zoetebier bezig is aan zijn laatste seizoen bij PSV. De 35-jarige sluitpost komt bij de Eindhovense club amper aan spelen toe en wil na de zomer daar bij een andere club verandering in gaan brengen.

De Purmerender heeft een aflopend contract bij PSV en wil daarom in de zomerstop op zoek gaan naar een nieuwe club. Zowel binnen- als buitenlandse clubs zijn bespreekbaar voor de doelman.

In het verleden verdedigde Zoetebier ook al het doel bij FC Volendam, het Engelse Sunderland, Feyenoord en Vitesse.

Ziekenhuis hangt netten op tegen zelfmoord

Icoon OpmerkelijkHet Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht gaat netten ophangen in het atrium van het gebouw. De directie heeft hiertoe besloten na een recente zelfmoordpoging. "Het is een traumatische ervaring. Om herhaling te voorkomen kiezen we nu voor een springnet", aldus de woordvoerster maandag.

Het gebouw heeft een atrium met rondom galerijen tot drie hoog. Na een eerdere zelfmoord hing het ziekenhuis plantenbakken op aan het plafond. Deze bleken nu echter niet te helpen. "Het was een vrouw die niet in het ziekenhuis verbleef. Ze is gewoon binnen komen lopen en naar de derde verdieping gegaan. Ze heeft het overleefd en is nu patiënt van het ziekenhuis", aldus de voorlichtster. De bezoekers en patiënten die op dat moment in de hal liepen zijn opgevangen door slachtofferhulp.

Permanent is de oplossing met de netten niet. "We hangen nu tijdelijk netten op in afwachting van een permanente bouwkundige oplossing. Te denken valt aan glasplaten langs de balustrades."

Evangelisten lopen sex.eu mis

Icoon InternetDe Volle Evangelie Gemeente Rehoboth uit het Brabantse Eersel is er niet in geslaagd om de domeinnaam sex.eu in handen te krijgen. Het kerkgenootschap deed afgelopen woensdag bij de vrijgave van eu-domeinen een poging, maar was naar alle waarschijnlijkheid een paar seconden te laat.

Volgens bestuurslid C. Vermeulen van de kerk was het de bedoeling om via de website uit te leggen "hoe geweldig seks is op de manier zoals God het heeft bedoeld". Omdat instanties en merknamen voorrang kregen bij de inschrijfperiode betaalde de kerk enkele honderden euro's om de term sex als merk te registreren. Het Zweedse bedrijf 'Yellow Register On Line AB' was echter het rapst, en maakt daarom de meeste kans het gewilde domein te verkrijgen.

De inschrijving voor domeinen met de nieuwe Europese internetextensie begon woensdag om 11.00 uur precies. De eerste inschrijving, tickets.eu, kwam binnen om 11.00.01 uur. Uiteindelijk bleek sex.eu het meest gewild, met 232 aanvragen.

Acteur Sopranos vast na dood politieman

Lillo BrancatoEen acteur die een rol speelde in de Amerikaanse maffiaserie The Sopranos wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak. Bij een vuurgevecht dat ontstond nadat Lillo Brancato (29) en een handlanger werden betrapt, werd een New-Yorkse politieman doodgeschoten. De beide verdachten, waarvan Brancato ongewapend was, raakten zelf ernstig gewond en moesten worden afgevoerd naar een ziekenhuis.

De acteur speelde in een aantal afleveringen in het tweede seizoen van The Sopranos de rol van maffioso Matt Bevilaqua. Brancato deed tevens mee in een aantal films, waaronder A Bronx Tale en Renaissance Man. Eerder dit jaar zat hij al even achter de tralies omdat hij werd betrapt op het bezit van heroïne. Voor zijn aandeel in de schietpartij en inbraak kan hij veroordeeld worden voor betrokkenheid bij moord. Zijn handlanger, de 48-jarige Steven Armento, wacht een aanklacht wegens moord en wapenbezit. Armento is de vader van de vriendin van Brancato.

Palestijnen oogsten uit Joodse kassen

snabbi had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit kassen van Joodse kolonisten hebben Palestijnse boeren hun eerste oogst binnengehaald. De kassen staan in de Gaza-strook en zijn achtergebleven toen de kolonisten eerder dit jaar het gebied moesten verlaten.

Om te voorkomen dat de 2.700 kassen door de kolonisten werden gesloopt, kocht een groep Amerikaanse Joden ze op. De groep schonk ze aan Palestijnse boeren om zo de Palestijnse economie een zetje in de rug geven. Ook werd voorkomen dat de 3.500 Palestijnen die in de kassen werkten, werkloos werden.

De eerste oogst bestond uit 8.000 kilo groenten die verkocht is aan Israëlische handelaren. Deze maand komen er nog duizenden tonnen paprika's, kerstomaatjes en aardbeien uit de kassen die zullen worden uitgevoerd naar onder meer Europa.

Publieke omroep moet staatssteun teruggeven

Icoon Media De publieke omroep moet 187 miljoen euro aan te veel ontvangen staatssteun terugbetalen aan de Nederlandse overheid. Dat staat in een nog vertrouwelijk besluit van eurocommissaris Neelie Kroes. Het geld zou niet alleen zijn gebruikt voor publieke taken, maar ook voor commerciële activiteiten.

De 187 miljoen euro teveel ontvangen steun zou door de omroepen niet goed zijn verantwoord. Zo is er geen duidelijke scheiding gemaakt tussen publieke en commerciële activiteiten. Hierdoor is onduidelijk waar het geld naar toe is gegaan.

Volgens Kroes mogen de omroepen het geld niet besteden aan commerciële activiteiten en de aankoop van dure sportrechten. De zaak kwam aan het rollen na klachten van de commerciële zenders RTL, SBS en Yorin en de Nederlandse dagbladpers.

Koeman waakt voor euforie na winst op PSV

Na de 1-0 winst van Feyenoord op PSV waakt de trainer van de Rotterdamse club, Erwin Koeman, voor euforie bij de club uit de Kuip.

"Feyenoord titelkandidaat? We zullen het wel zien. Als je bovenaan staat, ga je voor het hoogste," aldus Koeman.

Trainer Guus Hiddink maakte zich weinig zorgen na de nederlaag. "Een dompertje ja, maar de ploeg speelde goed. De zware wedstrijd van dinsdag gaan we niet als excuus gebruiken. Als we vandaag geen mentaliteit hadden getoond, hadden we ons pas achter de oren moeten krabben."

Zowel Hiddink als Koeman hadden een vermakelijke wedstrijd gezien in de Kuip. "Voor het publiek had het misschien leuker geweest als er meer doelpunten waren gevallen, maar 1-0 is ook drie punten. In de tweede helft vond ik het een fantastisch voetbalgevecht." aldus Koeman.

Ex-PvdA bestuurder ontkent seksmisbruik Marokkaanse minderjarigen

Een voormalig voorzitter van het PvdA-gewest Rotterdam-Rijnmond ontkende gisterenavond in het tv-programma van Peter R. De Vries dat er op zijn zolder seksfeesten hebben plaatsgevonden, waarbij minderjarige jongens zijn vastgebonden en opgehangen. Aan die feesten zouden volgens een politie-informant onder meer ook Pim Fortuyn, een ambtenaar van het Rotterdamse stadhuis, een politieman en een arts hebben deelgenomen.

Volgens de informant werden de veelal aan drugs verslaafde jongens in ruil voor de seks betaald met cocaïne en pillen. Fortuyn zou op de zolder seks hebben gehad met Marokkaanse jongetjes die waren geronseld op een homo-ontmoetingsplaats. De ex-voorzitter van de PvdA-afdeling zou de jongens hebben geregeld en betaald.

De informant die naar de politie stapte met het verhaal, beweerde zelf aanwezig te zijn geweest bij de seksfeesten op de zolder van de PvdA'er. Er zouden attributen aanwezig zijn geweest om de jonge Marokkaantjes aan muren en plafonds op te hangen.

PvdA
De voormalige PvdA-voorzitter ontkende in de uitzending van De Vries alle beschuldigingen. Hij gaf wel toe samen met Fortuyn darkrooms te hebben bezocht. Na de tips van de informant heeft de AIVD een onderzoek ingesteld naar het seksleven van Fortuyn. De seksuitspattingen van het netwerk van de PvdA'er zou nog actief zijn geweest tijdens de aanloop naar de verkiezingen van 2002. Peter R. De Vries zei in zijn uitzending dat er geen bewijs is geleverd dat Pim Fortuyn inderdaad seks heeft gehad met minderjarigen. De Vries stelde dat de AIVD Fortuyn beter had kunnen beveiligen in plaats van zijn privé leven te doorspitten.

De in de stukken genoemde PvdA-politicus wil opheldering over de vraag hoe zijn naam in de documenten terecht is gekomen en wie er opdracht heeft gegeven voor de onderzoeken.

Op de diskettes stond ook info over de fusie van twee Rotterdamse scholen. Er stonden beschuldigingen op van tegenstanders van die fusie. Volgens die ernstige verwijten zouden PvdA-bestuurders op kosten van de gemeente seksreisjes naar Oostenrijk hebben gemaakt. Burgemeester Ivo Opstelten (VVD) van Rotterdam noemt die beschuldigingen nonsens. Volgens Opstelten is er geen enkele aanleiding om ''enig item uit de tv-uitzending serieus te nemen.''

De Rotterdamse PvdA noemde het gisteravond ''uiterst kwalijk'' dat De Vries de informatie op de AIVD-diskettes als uitkomsten van een Regionale Inlichtingen Dienst (RID)-onderzoek presenteerde. ''Het is niet op waarheid gebaseerd. Maar wel erg beschadigend voor een partij die binnenkort mogelijk een van zijn concurrenten is'', aldus fractieleider Bert Cremers.

Huize Koeman te koop

Het moet geen gewoonte worden om een linkje van Jaggle te jatten, maar deze vond ik toch te leuk om te laten lopen. Het huis van Ronald Koeman schijnt namelijk te koop te staan en al is dat op zich niet zo boeiend, het is wel leuk om eventjes bij de familie Koeman binnen te kijken.

Ik ben er vrij zeker van dat aan het interieur van de familie Koeman werd gedacht, toen het woord wanstaltig werd uitgevonden. Over smaak valt niet te twisten, maar er zijn toch grenzen aan wat een mens verdragen kan. Kijk toch eens eventjes naar deze keukenstoelen, daar wordt een mens toch ter plekke onpasselijk van... En wat dacht je van deze kamer, zou dit het speelkamertje van Ronald zelf zijn?? De rest van het interieur kan je dus hier op Funda bekijken.

Oh ja, nog ff checken of dit echt het huis van Ronald is...

Erotic memory

Tja, jullie zijn natuurlijk gewend om op dit tijdstip een serieuze brainbreaker van RealBizkit666 te krijgen, maar helaas is RealBiz de komende dagen van een welverdiende vakantie aan het genieten.

Natuurlijk is Realbiz onvervangbaar, maar ik heb toch een aardig spelletje gevonden om jullie geest scherp te houden vandaag. En als jullie het niets vinden, dan zijn toch in ieder geval de plaatjes nog leuk.

Deze dus, succes...

Negen zwemmers verzekerd van WK

Bij de Europese kampioenschappen kortbaan in het Italiaanse Triëst hebben negen Nederlandse zwemmers zich verzekerd van deelname aan het WK in het 25-meterbad in april 2006 in Shanghai.

Bij de mannen wisten Mark Veens, Johan Kenkhuis, Bastiaan Tamminga, Robin van Aggele en Maarten van der Weijden zich te plaatsen. Bij de vrouwen dwongen Marleen Veldhuis, Hinkelien Schreuder, Inge Dekker en Moniek Nijhuis een startbewijs af.

Aankomende week, tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Amsterdam, kan de ploeg nog verder worden uitgebreid.

Duitse vrouwen winnen ploegenachtervolging


De Duitse vrouwen hebben de wereldbeker bij de ploegenachtervolging gewonnen. Anni Friesinger, Daniela Anschütz en Sabine Völker waren in Turijn in de derde en laatste WB-wedstrijd de sterkste in een tijd van 3:04.22.

Nederland, met Helen van Goozen, Tessa van Dijk, Marja Vis, verspeelde met de elfde plaats de leiding in het klassement. Oranje eindigde uiteindelijk als vijfde.

Uitslagen Portugal Speelronde 14

Na het debacle in de Champions League waar ze werden uitgeschakeld heeft Porto zich goed hersteld. In de Portugese competitie won het de uitwedstrijd tegen União Leiria met 1-3.

Ondanks dat Porto de betere ploeg was, was het União Leiria die de score openende, in de 35e minuut van de wedstrijd schoot Felico vanaf 25 meter en doelman Baia kon de bal niet tegenhouden.

Lang kon Leiria niet van de voorsprong genieten, vijf minuten na de openingstreffer schoot Laranjeiro de bal in eigen doel na een voorzet van Cesar Peixoto van de linkerkant. Één minuut later kopte Lisandro zelfs de 1-2 binnen op aangeven van Ricardo Quaresma.

De nummer twee, Nacional, won de locale derby tegen Maritimo met 2-1. Het beslissende doelpunt viel pas in de laatste minuut. Bij een 1-1 stand mocht Bruno voor Nacional een corner nemen. Tot ieders verbazing vloog de bal er in één keer in vanaf de cornervlag.

Benfica won zondag in eigen huis verdiend van Boavista. Ondanks dat ze wat vermoeid oogden, waren ze de meerdere van Boavista. De ploeg van trainer Ronald Koeman vergat echter de score verder uit te bouwen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd op slag van rust gescoord door Anderson die een corner van Petit binnen wist te koppen.

Maandagavond moet Vitória Setúbal het nog thuis opnemen tegen Belenenses.

Uitslagen:

Nacional Madeira - Marítimo Funchal 2-1
Sporting Lissabon - Estrela Amadora 0-1
União Leiria - FC Porto 1-3
Penafiel - Vitória Guimarães 0-1
Benfica - Boavista 1-0
Paços Ferreira - Sporting Braga 1-0
Académica Coimbra - Rio Ave 2-2
Gil Vicente - Naval 2-0

Stand na 14 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1 Porto143123 - 9
2Nacional Madeira 143017 - 6
3Vitória Setúbal132611 - 3
4Sporting Braga142613 - 7
5Benfica 142521 - 12
6Sporting Lissabon 142418 - 16
7Boavista142220 - 13
8Paços Ferreira 142117 - 17

CD: Ray J - Raydiation

Destroy, rebuild en het resultaat is hier: Raydiation. Met dit album moet duidelijk worden dat Ray J niet zomaar weer een rapper is want, Ray J likes to do it all. Het rapper imago dat hij door zijn vorige 2 albums toch een beetje heeft gekregen wil hij afbreken. Op dit album stort hij zich dan ook meer op de RnB. De vraag is nu: is het resultaat zo stralend als de titel van dit album ons wil doen geloven?


Uitslagen Frankrijk Speelronde 18

In de hoogste divisie van het Franse voetbal vielen zondag geen doelpunten te bewonderen. Lyon en Monaco kwamen in hun uitwedstrijden beide niet verder dan 0-0. Koploper Lyon blijft daardoor ongeslagen.

Door het verlies van Auxerre bij Olympique Marseille afgelopen zaterdag, kon de Franse kampioen zijn leidende positie verstevigen. Daarvoor moest het afrekenen met middenmotor Saint Etienne. Maar de wedstrijd eindigde zoals hij begon, met een 0-0 stand dus, waardoor Lyon twee punten laat liggen, maar toch een puntje uitloopt en bovendien nog steeds ongeslagen is in de Franse competitie.

Uitslagen:

Lille OSC - RC Lens 0-0
Paris St. Germain - Stade Rennes 2-0
AS Nancy - RC Strasbourg 1-2
Ol. Marseille - AJ Auxerre 1-0
Toulouse FC - Troyes 2-1
Le Mans - Bordeaux 1-0
Olympique Nice - AC Ajaccio 1-0
FC Sochaux - FC Metz 1-1
Nantes - AS Monaco 0-0
Saint-Etienne - Ol. Lyon 0-0

Stand na 18 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1OL. Lyon184429 - 10
2AJ Auxerre183226 - 20
3Bordeaux183117 - 11
4PSG 183022 - 17
5RC Lens182925 - 14
6AS Monaco182818 - 13
7Ol. Marseille182820 - 21
8Lille182723 - 14
9Saint-Etienne182617 - 12
10Rennes182621 - 29

Brandweer genaaid?

Het is mij niet helemaal duidelijk wie er nu precies geen ruggengraat heeft, de brandweerlieden of de onderhandelaars van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Duidelijk is echter wel dat er weer een akkoord is bereikt over de CAO.

Of dit automatisch betekent dat de acties ten einde zijn, weet natuurlijk niemand. Het bereikte akkoord is ook niet bepaald glashelder, maar ik heb sterk de indruk dat de brandweerlieden er op één of andere manier zijn ingeluisd. Het eerste stapje naar een verhoging van de VUT-leeftijd is nu gezet en de komende jaren zal deze ongetwijfeld worden opgeschroefd. Terechte zaak lijkt me, maar in ieder geval hoeven de brandweerlieden niet bang te zijn dat ze op hun 55e achter de vuilniswagen belanden. Toch?

Verder nog wat in de krant vanmorgen? Oh ja, de hele rel rond Fortuyn lijkt toch aardig overdreven te zijn geweest. Het verhaal over Fortuyn en minderjarige Marokkaanse jongens blijkt nu afkomstig te zijn van één informant en destijds werd er geen aanleiding gevonden voor een vervolgonderzoek door het Openbaar Ministerie. Snel weer vergeten dus dit hele gedoe.

Frans Bauer en de TROS weer vrienden

Frans Bauer en de TROS hebben het weer bijgelegd. Binnenkort zal de volkszanger te zien zijn in 'Frans Bauer in Zuid-Afrika' dat afgelopen zomer werd opgenomen. De artiest en de omroep lagen overhoop met elkaar omdat Bauer even te zien was bij Talpa. Dit terwijl er een exclusiviteitscontract met de TROS was.

Er zijn ook al plannen voor meerdere programma's. Zo zal de man 'die zo gewoon gebleven is' te zien zijn in het programma 'TROS Muziekfeest op het IJs'. Deze special wordt in januari opgenomen in het Thialf-stadion in Heerenveen. Ook BZN en Marianne Weber zullen daaraan meewerken.

Te koop: Xbox 360

Vrijdag 2 december 2005. Normaal gezien een normale dag waarop ik naar m'n 9-5 baan ga. Vandaag was ik echter toevallig vrij omdat ik nog wat op Utrecht CS moest regelen, dus liep ik rond een uur of 10 fris en fruitig richting hoog Catharijne terwijl ik mezelf afvroeg wat ik in godsnaam de rest van de dag nog kon doen. Het viel me in dat vandaag de dag van de Europese Xbox 360 launch was. Hmm... 10 uur. Ging de Mediamarkt niet om 10 uur open?

Australische jeugd te dik voor het leger

Icoon ShockingAustralische jongeren worden te dik en gebruiken te veel verdovende middelen om nog dienst te kunnen doen in de strijdkrachten. De ongezonde leefstijl, het ouder worden van de bevolking en concurrentie van commerciële bedrijven zorgt ervoor dat nieuwe aanwas van het leger in het geding komt. Dat staat in een intern rekruteringsrapport van het Australische leger. Als de trend zich doorzet zullen de Australian Defence Forces (ADF) in 2010 nog maar 48.500 militairen tellen. Minister Hill van Defensie wil juist 55.000 man in dienst hebben rond die tijd.

Volgens het legerrapport zal deze situatie de komende tien jaar vooral verslechteren door het overmatige gebruik van marihuana onder vijftienjarigen. Ook junkfood zorgt er voor dat de kinderen te dik worden, en dan niet meer geschikt zijn voor het leger. "Het veelvuldig gebruik van niet-medicinale drugs onder jonge mensen beperkt het het aantal potentiële rekruten in ernstige mate", aldus het rapport.

Volgens het rapport komt bijna nergens in de ontwikkelde wereld zoveel zwaarlijvigheid onder jongeren voor als in Australië. Circa 25 procent van de jeugd zou aan corpulentie lijden.

Honderd muizen verdronken in Enschede

Yardie en Vince_Taylor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

MuisVandalen hebben ongeveer honderd muizen verdronken op de Oude Markt in Enschede. Zondagochtend constateerde de politie dat de attractie 'De Muizenstad', die er vanwege een kerstmarkt staat, vernield was. De achterdeur van de attractie was losgebogen en door de opening was een waterslang gehangen.

Het water stroomde door de muizenstad en door de bakken waarin de muizen verbleven. De muizen verdronken en hebben het niet overleefd. De schade bedraagt ongeveer 200 euro.

De attractie was zondag gesloten. Van de dader of daders ontbreekt elk spoor. De politie is een onderzoek gestart.

Boek: G. McComb/E. Boysen - Elektronica voor dummies

Dit was mijn eerste ...voor dummies-boek. Voor dit exemplaar was ik meteen een goeie testcase, want ik weet echt helemaal niets van elektronica. Ik herinner me nog dat een jonge en enthousiaste natuurkundedocent het fenomeen 'elektriciteit' aan ons trachtte uit te leggen door elektronen voor te stellen als mannetjes met een leeg rugzakje (inclusief prachtige tekeningen op het bord) en protonen als rugzakjes vol met boterhammen met pindakaas. Echt begrijpen deed ik het niet...

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.