FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 april 2007

Sarkozy en Royal meeste stemmen

Icoon Verkiezingen Nicholas Sarkozy en Ségolène Royal zullen het op 6 mei tegen elkaar opnemen om uit te maken wie van hen plaats mag nemen in het Elysée. Beiden werden zij verkozen in de verkiezingen van vandaag in Frankrijk.

Sarkozy van de UMP (Unie voor Volksbeweging) haalde 30,5 procent van de stemmen, Ségolène Royal van de PS (Socialistische Partij) 25,7 procent. Andere grote kanshebbers waren Bayrou van de UDF (Unie voor de Franse democratie) en de extreemrechtse kandidaat Le Pen, die respectievelijk 18,5 procent en 11 procent van de stemmen behaalden.

De verkiezingen zijn meestal in twee stemrondes. Op deze manier is men er zeker van dat de president met meerderheid van stemmen wordt gekozen. Als er in de eerste ronde niemand wint met een absolute meerderheid, gaan de twee kandidaten met de meeste stemmen twee weken na de eerste ronde door naar de tweede ronde.

[CCWS] Uitslag Houston

Sebastien Bourdais heeft de Grand Prix of Houston gewonnen. De Fransman gaat daarmee aan de leiding in het kampioenschap. Robert Doornbos pakte zijn tweede podium met een derde plaats.

Sebastien Bourdais pakte de leiding van Will Power na de start door de chicane af te snijden. Power verloor ook de tweede plaats, aan Justin Wilson. Als straf voor zijn illegale inhaalactie moest Bourdais zijn koppositie opgeven en Wilson kwam aan de leiding. Robert Doornbos had een hele goede start en reed na enkele ronden al op de zevende positie. Hij kwam in een groepje achter Neel Jani en Graham Rahal terecht.

Pas na tien ronden zag Bourdais kans om alsnog de leiding te pakken. Hij remde Wilson klassiek uit en reed gelijk weg van de Brit. Wilson kreeg gelijk Power in zijn spiegels, maar kon de Australiër voor blijven. Roberto Moreno, die was ingevallen voor de geblesseerde Figge, tikte Matt Halliday de muur in en veroorzaakte daarmee de eerste caution van de dag. Halliday bracht vijftien ronden in de pits door om zijn wielophanging te laten repareren, Moreno kon na het plaatsen van een nieuwe vleugel weer doorrijden.

Het hele veld maakte een pitstop, uitgezonderd Tristan Gommendy. Bourdais kwam als eerste de pits uit, gevolgd door Oriol Servia en Graham Rahal. Doornbos kwam opnieuw op de zevende plaats terecht. Will Power had een slechte pitstop en moest na de herstart een hoop Power2Pass gebruiken om weer naar voren te komen. Ondertussen lukte het Bourdais niet om zich los te rijden van Servia.

Roberto Moreno veroorzaakte in ronde 47 de tweede caution. De 48-jarige veteraan verremde zich in bocht 8 en liet na een spin de wagen afslaan. Er werden echter weinig pitstops gemaakt, aangezien er nog te veel tijd voor de boeg was om met nog één laatste stop af te kunnen. Direct na de herstart moesten Power en Wilson toch de pits in, maar dat waren geen geplande stops. Power had bij een vrij ambitieuze inhaalpoging zijn voorvleugel stuk gereden op een achterwiel van Wilson, die een lekke band opliep. Ondertussen werd Alex Tagliani achterstevoren getikt door Katherine Legge, maar hij kon weer doorrijden.

Na 65 ronden begonnen de leiders hun pitstops te maken. Oriol Servia had alle pech van de wereld, toen hij weg werd gestuurd terwijl Mario Dominguez net aan kwam rijden. Servia moest wachten tot Dominguez, die de pitbox voor Servia had, uit de weg was en verloor veel tijd. Een ronde later werd echter een caution gegeven na een aanrijding tussen Power en Dominguez. Tegelijkertijd tikte Legge Jani achterstevoren, die weer werd geraakt door Dan Clarke. Bourdais had de mazzel dat hij toen net de pits al inreed, de rest van het veld moest wachten tot de pitstraat open was voor het maken van een stop. Doornbos had hetzelfde geluk en reed alweer vierde bij de herstart.

Tristan Gommendy had al veel eerder dan Bourdais gepit en lag bij de herstart aan de leiding. Hij kreeg Bourdais direct op zijn staart, maar wist de koppositie knap te verdedigen. Hij had echter net niet voldoende methanol aan boord om de race uit te rijden en viel met slechts enkele minuten op de klok stil, vlak voor de ingang van de pitstraat. Dat gaf de leiding weer aan Bourdais, die de race vervolgens won. Graham Rahal werd tweede, zijn allereerste podium en daarmee ook de jongste coureur op een Champ Car-podium ooit. Doornbos werd derde, zijn tweede podium in drie races.

Uitslag

poscoureurteamachterstand/uitvalreden
1 Sebastien Bourdais Newman/ Haas/ Lanigan Racing
2 Graham Rahal (R)Newman/ Haas/ Lanigan Racing + 4.818 sec
3 Robert Doornbos (R)Minardi Team USA + 7.060
4 Oriol Servia Forsythe Championship Racing + 8.749
5 Simon Pagenaud (R)Team Australia + 9.453
6 Mario Dominguez Forsythe Championship Racing + 19.078
7 Bruno Junqueira Dale Coyne Racing + 19.780
8 Ryan Dalziel (R)Pacific Coast Motorsports + 20.329
9 Alex Tagliani RSPORTS + 25.062
10 Justin Wilson RSPORTS + 28.539
11 Will Power Team Australia + 1 ronde
12 Roberto Moreno Pacific Coast Motorsports + 3 ronden
13 Tristan Gommendy (R)PKV Racing brandstof
14 Matt Halliday (R) Conquest Racing + 16 ronden
15 Neel Jani (R)PKV Racing crash
16 Katherine Legge Dale Coyne Racing crash
17 Dan Clarke Minardi Team USA crash

Tussenstand puntenklassement

poscoureurpunten
1 Sebastien Bourdais 74
2 Will Power 69
3 Robert Doornbos (R) 61
4 Alex Tagliani 57
5 Bruno Junqueira 53
6 Oriol Servia 51
7 Graham Rahal (R) 46
8 Justin Wilson 41
9 Tristan Gommendy (R) 39
10 Simon Pagenaud (R) 38
--Ryan Dalziel (R) 38
12 Mario Dominguez 36
13 Katherine Legge 35
14 Neel Jani (R) 34
15 Paul Tracy 26
16 Alex Figge (R) 21
17 Dan Clarke 19
18 Matt Halliday (R) 18
19 Roberto Moreno 9

(R) = rookie

NFLE: Admirals verliezen ook hun tweede wedstrijd

De Amsterdam Admirals hebben zich in de Amsterdam ArenA niet kunnen herpakken tegen Rhein Fire. In een niet al te hoogstaande partij verloren de Amsterdammers met 10-16. Vooral na rust konden zij geen vuist meer maken tegen de sterke defense uit het Ruhr-gebied.

De start van de wedstrijd was nog veelbelovend voor de Admirals. Fire’s kick-returner Michael Franklin kon de bal tijdens zijn return niet vasthouden waarna de Admirals de bal direct veroverden. De daaropvolgende drive eindigde in een 4-yard touchdown run van de running back van de Amsterdammers, Jonathan Smith. Net als vorige week tegen Frankfurt Galaxy liet het antwoord van de tegenstander niet lang op zich wachten. Dankzij een strakke pass van quarterback Cody Pickett over 36 yards kwamen de Duitsers gevaarlijk dichtbij de endzone van de Admirals. De drive resulteerde uiteindelijk in een 25-yard field goal van Fire’s kicker Connor Hughes.

Een goede kick-return van Noriaki Kinoshita bracht de Amsterdammers in uitstekende veldpositie. De drive kreeg echter geen waardig vervolg. Admirals’ quarterback Drew Olson kreeg het steeds moeilijker en de 37-yard field goal poging van kicker Jarret Johnson ging naast de palen.

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door de vele penalties. Zo werd een kick-return van Kinoshita tot de 45-yard line van Fire door een penalty teruggedraaid tot zijn eigen 20-yard line. In het tweede kwart kregen de Duitsers ook nog vijftien yards in de schoot geworpen, waardoor zij simpel in field goal range kwamen. Hughes maakte weer geen fout en bracht de achterstand terug tot 7-6.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds rommeliger. De offense van de Admirals kon geen vuist meer maken en ook Rhein Fire wist niet meer in de buurt te komen van de Amsterdamse endzone. Toch waren de Admirals nog dichtbij een score in de vorm van een safety, maar dit werd vakkundig vermeden door de offense van Fire.

In de tweede helft werd het spelbeeld iets beter. De sterk spelende Pickett leidde zijn team tot aan de 1-yard line van Amsterdam, waarna Taurean Henderson de bal de endzone inliep. Ook de Admirals kwamen tot scoren. Zij het door middel van een 29-yard field goal van Johnson, waarmee hij de zojuist opgelopen achterstand verkleinde tot 10-13.

In het vierde kwart hadden de Admirals de grootste moeite de running game van de Duitsers te stoppen. Fire’s running back Gerald Riggs liep dwars door tackles heen, wat de offense van Fire des te gevaarlijker maakte. De defense van de Amsterdammers herstelde zich enigszins op tijd, want na de 36-yard field goal van Hughes was de achterstand minder dan een touchdown, namelijk 10-16.

Met nog iets meer dan 2 minuten op de klok begonnen de Admirals aan hun laatste drive. De voormalige Rams kwamen inches tekort op 4th down, waarmee het pleit beslecht was.

Op de persconferentie na afloop vatte Admirals’ head coach Bart Andrus de wedstrijd goed samen: ”We hebben meer slecht dan goed gedaan.” Andrus wist ook waar het aan lag: ”We maakten de plays niet wanneer we ze moesten maken. We hadden vandaag geen playmakers in ons team.”

Willen de Admirals nog kans maken op een plaats in de World Bowl, dan zal er gewonnen moeten worden van en bij Berlin Thunder. Rhein Fire mag de overwinning vervolg geven thuis tegen de Cologne Centurions.

Alle uitslagen van speelronde 2

WedstrijdUitslag
Amsterdam Admirals - Rhein Fire10 - 16
Cologne Centurions - Frankfurt Galaxy13 - 18
Berlin Thunder - Hamburg Sea Devils7 - 16

Stand na speelronde 2

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Frankfurt Galaxy2200
Cologne Centurions2110
Hamburg Sea Devils2110
Berlin Thunder2110
Rhein Fire2110
Amsterdam Admirals2020

Vrouw in ziekenhuis na bedreigen politie

Icoon MisdaadAfgelopen vrijdag is een 43-jarige vrouw uit Arnhem zelf gewond geraakt nadat ze agenten bedreigd had met een hakmes. De agenten hebben geen verwondingen opgelopen, zo maakte de politie zondag bekend.

Enkele buurtbewoners zagen de vrouw met een mes over straat lopen, waarop zij de politie inschakelden. Toen de agenten na deze melding bij de vrouw langs gingen, zagen zij de vrouw met een hakmes op zich afkomen. De vrouw probeerde ook op de aanwezige politiehond in te slaan met het hakmes. Dit gebeurde nadat zij werd gebeten door de hond. Het dier bleef echter ongedeerd.

De vrouw werd door middel van pepperspray overmeesterd . Na haar aanhouding is zij overgebracht naar het ziekenhuis voor medische behandeling. De reden van haar gedrag is nog onbekend.

Uitslagen Italië Speelronde 33

In Italië is Internazionale er in geslaagd om de landstitel te prolongeren. De koploper uit de Serie A wist dit weekend van Siena te winnen (1-2). Hierdoor is het voor de directe achtervolgers niet meer mogelijk om de ploeg voorbij te streven. Hieronder een overzicht van dit weekend.

Grote man aan de zijde van Internazionale was Marco Materazzi. De verdediger van de ploeg was namelijk verantwoordelijk voor de twee treffers die uiteindelijk het kampioenschap voor de bezoekers betekende. In de eerste helft was de speler trefzeker door een afvallende bal in het doel te werken. In de tweede helft maakte hij geen fout toen zijn ploeg een strafschop kreeg. In de tussentijd wist Paolo Negro de gelijkmaker nog binnen te tikken. Achteraf was deze niet meer nodig geweest, want na de tweede treffer van de bezoekers werd er niet meer gescoord.

De nummer twee van de competitie, AS Roma, is er dit weekend niet in geslaagd om zijn wedstrijd te winnen. De Romeinen moesten hun meerdere erkennen in Atalanta, dat met 2-1 wist te winnen. De thuisspelende ploeg was tien minuten voor rust op zijn sterkst. Dit leverde prompt treffers van Cristiano Doni en Riccardo Zampagna op. Na de thee gingen de bezoekers naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een kwartier spelen werd deze, via Simone Perrotta, gevonden. In het verdere verloop van het duel werd er niet meer gescoord. AS Roma eindigde de wedstrijd overigens met tien spelers, aangezien Matteo Ferrari met rood mocht vertrekken.

Uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
SampdoriaMessina3-1
AC MilanCagliari3-1
Lazio RomaFiorentina0-1
AtalantaAS Roma2-1
Chievo VeronaLivorno2-1
EmpoliTorino0-0
RegginaUdinese1-1
SienaInternazionale1-2
PalermoParma3-4
CataniaAscoliafgelast

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Internazionale3326618468-29
2AS Roma3320856866-26
3Lazio Roma3317975754-27
4AC Milan33181055653-30
5Empoli33131195035-31
6Palermo331310104949-43
7Fiorentina3318874753-28
8Udinese331110124342-45
9Atalanta331012114247-46
10Sampdoria33119134240-42
11Livorno33812133635-49
12Siena33714123429-37
13Cagliari33713133428-38
14Torino3389163325-43
15Catania3289153338-61
16Chievo33711153235-44
17Parma33711153232-52
18Reggina331012113143-44
19Messina33519192431-58
20Ascoli32311182026-56

Programma volgende week:

DatumThuisUit
28/04TorinoAC Milan
29/04LivornoPalermo
29/04MessinaAtalanta
29/04AscoliReggina
29/04AS RomaLazio Roma
29/04InternazionaleEmpoli
29/04SienaSampdoria
29/04FiorentinaChievo Verona
29/04UdineseCatania
29/04ParmaCagliari

E. Koeman: "Charisteas heeft het moeilijk"

In de belangrijkste fase van de competitie kent Angelos Charisteas problemen met zijn vorm. Het is alweer twee maanden geleden dat de spits van Feyenoord voor het laatst scoorde. Bovendien werd de Griek in het duel met NEC (1-1) na 77 minuten naar de kant gehaald.

"Angelos heeft het moeilijk", liet trainer Erwin Koeman weten. "Hij is fit, werkt keihard, maar dwingt te weinig af. Het is goed dat hij probeert mee te voetballen, maar mede daardoor komt hij te weinig voor het doel om voorzetten af te werken. Hij zit er zelf ook vreselijk mee dat het momenteel niet lukt."

Ten Cate: "Ajax wordt kampioen"

Volgende week zondag, wanneer de laatste competitieronde wordt gespeeld, zal duidelijk worden wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Volgens Henk ten Cate, trainer van Ajax, zal zijn ploeg met de titel naar huis gaan.

"Ik denk dat wij zondag met de kampioensschaal in onze handen staan", aldus Ten Cate na de overwinning op Sparta. "Ik zie AZ niet winnen van Excelsior. Mijn vriend Ton Lokhoff is daar trainer. Reken maar dat hij zijn ploeg even op scherp gaat zetten. Ik voorzie daar een uitslag van 1-1. Excelsior speelde ook al 0-0 tegen PSV en 2-2 tegen Ajax."

"Iedere speelronde gebeuren er rare dingen. Volgende week wordt er ook weer een ploeg verrast. Ik denk dat AZ aan de beurt is. PSV moet eigenlijk twee doelpunten op ons goed moet maken", ging de optimistische Ten Cate verder. Hiermee doelde hij op de kansen die de Eindhovense ploeg heeft in het duel met Vitesse. "Dat gaat die ploeg niet lukken. Directeur Kesler van de KNVB moet zondag de kampioenschaal uitreiken. Ik denk dat hij het beste in Tilburg op de tribune kan gaan zitten."

R. Koeman: "We hebben het weggegeven"

Ronald Koeman, trainer van PSV, is van mening dat zijn ploeg het zondag in het duel tegen FC Utrecht heeft weggegeven. De Eindhovenaren speelden namelijk gelijk (1-1) tegen de club uit de Domstad.

"We hebben het vandaag zelf weggegeven. Dit is heel pijnlijk", concludeerde Koeman. "We hebben vanuit een goede organisatie gespeeld, maar zijn vergeten het af te maken."

Ondanks het verlies bij FC Utrecht denkt de oefenmeester dat zijn ploeg nog een kleine kans heeft om volgende week met de titel aan de haal te gaan. "Het is zo'n gekke competitie. We moeten ons daarom maar vasthouden aan de laatste wedstrijd."

Miniatuurkanon in beslag genomen

Icoon OpmerkelijkAfgelopen woensdagmiddag is in Veldhoven een zelfgemaakt miniatuurkanon in beslag genomen. Een 35-jarige inwoner van die plaats had het kanon zelf in elkaar geknutseld. Het kanon was in legerkleuren beschilderd en beschikte zelfs over een laservisier. Door middel van luchtdruk kon het kanon verschillende voorwerpen ‘afschieten’.

De Veldhovenaar werd met het kanon op heterdaad betrapt in het bos bij de Oirschotsedijk nabij Eindhoven. Hij verklaarde er voor de grap sinaasappels mee af te schieten. De politiewoordvoerder noemde het kanon een stukje kunstige huisvlijt, maar wel potentieel gevaarlijk en dus verboden. Het wapen is dan ook in beslag genomen en zal vernietigd worden.

De Officier van Justitie zal moeten beslissen of de man vervolgd zal worden voor het vervaardigen van het ‘wapen’. De man is wel de cel ingegaan want na controle bleek dat hij nog een aantal dagen celstraf plus enkele niet betaalde bekeuringen had openstaan.

eigengemaakt kanon
'Het kanon'

[Upd] [DTM] Uitslag Hockenheim

Mattias Ekström heeft de eerste race van het DTM-seizoen gewonnen. De Audicoureur won op pitstopstrategie op het thuiscircuit van Mercedes. De wedstrijd werd ontsierd door een zware crash van Tom Kristensen.

Bij de start verloor Bruno Spengler zijn koppositie aan Martin Tomczyck, Paul di Resta pakte in zijn twee jaar oude Mercedes de tweede plaats. In het middenveld ging het echter helemaal mis. Tom Kristensen spinde en werd hard in de flank geraakt door Adam Carroll, Alexandre Prémat en Susie Stoddart. De race werd direct stilgelegd en de marshalls namen ruim de tijd om Kristensen en Prémat uit hun wrakken te bevrijden. Beide coureurs werden met ambulances afgevoerd naar het medisch centrum, Stoddart en Carroll konden ondertussen zonder kleerscheuren uitstappen.


Susie Stoddart

De herstart werd een half uur later gegeven, maar ditmaal was het een vliegende start voor een verkorte wedstrijd. Spengler wist al snel de tweede plaats van Di Resta terug te pakken. Christian Abt probeerde Gary Paffett uit te remmen, maar beschadigde daarbij zijn wagen en moest de wagen in de garage parkeren. Tomczyk verloor zijn koppositie aan Spengler toen hij zich verremde bij de haardspeldbocht.

Opvallend waren de slechte pitstops van de Mercedesteams. Nagenoeg geen enkele Mercedescoureur stopte voor korter dan vijf seconden, de Auditeams waren een stuk sneller. Toen Spengler zijn eerste verplichte stop maakte, ging Di Resta aan de leiding. De Brit wachtte met zijn twee verplichte stops tot het allerlaatste moment en bij de eerste van de twee liet hij zijn motor afslaan.

Mattias Ekström was intussen onzichtbaar naar voren gekomen door een goede pitstopstrategie. De Zweed was al vroeg naar binnen gegaan en kon veel seconden goedmaken op zijn verse banden. Bij zijn tweede stop kwam hij voor Spengler op de baan en de kampioen van 2004 kon de race uitrijden naar zijn eerste overwinning sinds anderhalf jaar. Tomczyk werd tweede, Spengler maakte het podium vol. Timo Scheider wist in de laatste meters een chaos te voorkomen toen hij vlak voor enkele andere wagens langs spinde.

Zowel Tom Kristensen als Alexandre Prémat werden ondertussen met helikopters naar een naburig ziekenhuis afgevoerd. Op dit moment zijn ze bij bewustzijn en praten ze. Verdere informatie over hun toestand ontbreekt nog.

Update:
Bruno Spengler heeft vijftig strafseconden gekregen voor het veroorzaken van Scheider's spin in de laatste ronde. Hij valt daarmee van de derde naar de veertiende plaats.

Update 20:25u:
Tom Kristensen blijkt ongedeerd te zijn. Alexandre Prémat heeft een lendenwervel gebroken en is waarschijnlijk een tijd lang uitgeschakeld.

Gecorrigeerde uitslag

poscoureurwagenachterstand/ uitvalreden
1. Matthias EkströmRed Bull Audi A4 DTM
2. Martin TomczykRed Bull Audi A4 DTM + 3.826 sec
3. Daniel la RosaTrekStor AMG Mercedes C-Klasse + 7.057
4. Alexandros Margaritisstern AMG Mercedes C-Klasse + 8.451
5. Paul di RestaJAWA4U.de AMG Mercedes C-Klasse + 9.036
6. Jamie GreenSalzgitter AMG Mercedes C-Klasse + 10.913
7. Bernd SchneiderOriginal-Teile AMG Mercedes C-Klasse + 13.743
8. Gary PaffettLaureus AMG Mercedes C-Klasse + 14.460
9. Timo ScheiderGW Plus/Top Service Audi A4 DTM + 16.859
10. Mika HäkkinenAMG Mercedes C-Klasse + 17.271
11. Lucas LuhrPhilips Audi A4 DTM + 33.245
12. Mike RockenfellerS line Audi A4 DTM + 33.801
13. Mathias LaudaTrilux AMG Mercedes C-Klasse + 36.139
14. Bruno SpenglerDaimlerChrysler Bank AMG Mercedes C-Klasse + 56.850
15. Vanina IckxAudi A4 DTM + 1:05.012
16. Christian AbtPlayboy Audi A4 DTM wielophanging
--Tom KristensenSiemens Audi A4 DTM crash
--Susie StoddartTV Spielfilm AMG Mercedes C-Klasse crash
--Alexandre PrématAudi Bank Audi A4 DTM crash
--Adam CarrollAudi A4 DTM crash

Gecorrigeerd klassement coureurs

poscoureurpunten
1. Matthias Ekström 10
2. Martin Tomczyk 8
3. Daniel la Rosa 6
4. Alexandros Margaritis 5
5. Paul di Resta 4
6. Jamie Green 3
7. Bernd Schneider 2
8. Gary Paffett1

FC Groningen wil gestaakte wedstrijd uitspelen

FC Groningen wenst het gestaakte duel tegen ADO Den Haag alsnog uit te spelen. De wedstrijd in het Zuiderpark werd vanmiddag kort na de rust gestaakt wegens ongeregeldheden rond het veld.

De Groningers stonden op het moment van staken met 0-3 voor. De reden van het verzoek heeft te maken met het feit dat FC Groningen nog kans maakt op de vijfde plaats. Die plek geeft recht op de play-offs om een Champions League plaats. Het doelsaldo kan hierbij de doorslag geven. De KNVB zal zich vandaag nog over de situatie buigen. Henk Kesler is vanavond te gast bij Studio Voetbal en zal daar de situatie nader toelichten.

Uitslagen Engeland speelronde 35

In de Engelse Premier League is het nog steeds spannend. Zowel Manchester United als Chelsea liet dit weekend wederom punten liggen. Onderaan degradeerde Watford gisteren officieel na de 1-1 tegen Manchester City.

Liverpool plaatste zich zaterdag dankzij Dirk Kuyt definitief voor de voorronde van de Champions League aankomend seizoen. De oud-Feyenoorder scoorde beide doelpunten in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Wigan Athletic. Door de zege is Liverpool, drie wedstrijden voor het einde van de competitie, zeker van op zijn minst de vierde plaats. Liverpool staat nu derde met vier punten voorsprong op nummer vier Arsenal.

Manchester United verspeelde twee kostbare punten. De koploper kwam thuis tegen Middlesbrough niet verder dan een 1-1 gelijkspel. United kende tegen Middlesbrough een goede start. Wayne Rooney omspeelde keeper Mark Schwarzer, week iets te ver naar buiten, waarna Kieran Richardson voor de zekerheid binnenschoot. Op aangeven van Stewart Downing kopte Mark Viduka de bezoekers op slag van rust echter op gelijke hoogte. In de tweede helft kreeg Viduka zelfs de kans om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar doelman Edwin van der Sar redde bekwaam.

Chelsea wist vandaag ook niet te winnen tegen Newcastle United. De nummer twee van de Premier League kwam in de uitwedstrijd niet verder dan 0-0. Manchester United houdt daardoor een voorsprong van drie punten.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
Aston VillaPortsmouth0-0
Man. UnitedMiddlesbrough1-1
TottenhamArsenal2-2
West HamEverton1-0
LiverpoolWigan Athletic2-0
NewcastleChelsea0-0
BoltonReading1-3
CharltonSheffield United1-1
FulhamBlackburn1-1
WatfordManchester City1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester Utd3426448278-24
2Chelsea3424737960-20
3Liverpool3520786754-22
4Arsenal3518986359-33
5Everton35141295446-31
6Bolton Wanderers35166135442-45
7Reading35156145148-42
8Portsmouth351311115043-38
9Tottenham34148125049-50
10Blackburn34135164442-49
11Aston Villa35916104336-39
12Newcastle35119154237-43
13Manchester City35119154228-39
14Middlesbrough351010154038-45
15Fulham35715133635-54
16Wigan Athletic3598183535-54
17Sheffield3598183530-50
18Charlton3589183331-52
19West Ham3595213228-58
20Watford35412192426-57

Programma:

DatumThuisUit
28/04PortsmouthLiverpool
28/04Sheffield UnitedWatford
28/04EvertonMan. United
28/04MiddlesbroughTottenham
28/04Man. CityAston Villa
28/04Wigan AthleticWest Ham
28/04ReadingNewcastle
28/04ChelseaBolton
28/04ArsenalFulham
28/04BlackburnCharlton

Uitslagen Duitsland speelronde 30

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde 30 afgewerkt..Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Bundesliga.

Bayern München verliest drie dure punten

Nog vier wedstrijden staan er op het programma in Duitsland. Schalke 04, Werder Bremen en VfB Stuttgart zijn de drie overgebleven kanshebbers om kampioen te worden. Tot de dertigste ronde had ook Bayern München nog een redelijke kans maar het verlies tegen Stuttgart deed de ploeg van Ottmar Hitzfeld de das om. De achterstand op de nummer drie is opgelopen naar vijf punten, een grote achterstand. Voor de regerend kampioen dreigt tevens het mislopen van de voorrondes van de Champions League. Alleen de derde stek geeft hier recht op.

Bayern München kwam na iets meer dan twintig minuten op achterstand. Cacau bezorgde de thuisploeg de voorsprong, slechts twee minuten later verdubbelde hij de score. Daarmee was tevens de eindstand bereikt en deed Stuttgart uitermate goede zaken.

Werder Bremen en Schalke 04 winnen wel

Zowel Schalke 04, de nummer één, als het tweede geklasseerde Werder Bremen wonnen wel. Schalke was met 2-0 te sterk voor Energie Cottbus door doelpunten van Tim Rost en kort voor tijd Marcelo Bordon. Schalke behoudt een voorsprong van twee punten op Bremen dat van Alemannia Aachen won met 3-1. De directe achtervolger van Schalke hadden het de eerste helft niet gemakkelijk, het kwam zelfs achter te staan. Daarop kwamen Markus Rosenberg en Daniel Jensen in de tweede helft binnen de lijnen. Beide spelers, die ooit in Nederland speelden, scoorden voor de Grün Weissen. Jensen maakte de gelijkmaker op aangeven van Miroslav Klose, Rosenberg zorgde voor de 2-1. Diego zorgde in blessuretijd voor de 3-1 met een prachtig afstandsschot.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Werder Bremen Alemannia Aachen3-1
Hertha BSCBorussia Dortmund0-1
Bayer Leverkusen1.FC Nürnberg 2-0
Eintracht Frankfurt VfL Bochum0-3
VfB StuttgartBayern München2-0
VfL WolfsburgArminia Bielefeld 2-3
Schalke 04Energie Cottbus2-0
Hamburger SV FSV Mainz 052-2
Hannover 96Bor. M'Gladbach1-0


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Schalke 0430195649-2762
2Werder Bremen 30186667-3460
3VfB Stuttgart30177653-3458
4Bayern München30165945-3553
5Bayer Leverkusen301361147-4245
61.FC Nürnberg 301014639-2844
7Hertha BSC301081241-4738
8Energie Cottbus301081235-4138
9Hannover 96301081236-4338
10Hamburger SV 30715835-3336
11VfL Bochum301061440-4636
12VfL Wolfsburg308111134-3835
13Borussia Dortmund30981334-4135
14Eintracht Frankfurt 307131039-5334
15Arminia Bielefeld 30891338-4333
16Alemannia Aachen30961544-5633
17FSV Mainz 05307101328-4830
18Bor. M'Gladbach30671722-3725

Programma

DatumThuisUit
28/4Borussia DortmundEintracht Frankfurt
28/41.FC Nürnberg VfL Wolfsburg
28/4FSV Mainz 05Hannover 96
28/4Bor. M'GladbachVfB Stuttgart
28/4VfL BochumSchalke 04
28/4Bayern MünchenHamburger SV
28/4Alemannia AachenHertha BSC
29/4Arminia Bielefeld Werder Bremen
29/4Energie CottbusBayer Leverkusen


Topscores

#NaamClubDoelpunten
1Theofanis GekasVfL Bochum18
2Roy MakaayBayern München14
3Mario GomezVfB Stuttgart13
-Kevin KuranyiSchalke 0413
-Alexander FreiDortmund13

Man geeft cocaïne als fooi

Een 25-jarige inwoner van Den Bosch is gisteravond opgepakt omdat hij een wel heel bijzondere fooi gaf. Bij het verlaten van een etablissement aan de Karrenstraat gaf hij de portier een zakje.

De portier hoopte op een beetje kleingeld, maar tot zijn verbazing trof hij er een wit poeder in aan. De portier kon het grapje niet waarderen, en schakelde de politie in.

De politie was snel ter plaatse en rekende de jongeman in. Naast het zakje cocaïne, bleek hij ook nog een zakje hasj bij zich te hebben. De man is opgesloten voor verhoor, naar de drugs kan hij fluiten.

Boze e-mail reden gijzelingsdrama

Icoon MisdaadDe man die vrijdag een collega en zichzelf doodschoot in het gebouw van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA handelde uit woede over een negatieve arbeidsbeoordeling. Die had hij ontvangen via een e-mail.

De man, Bill Phillips, nam twee medewerkers van NASA in gijzeling. Hij schoot zijn baas David Beverly dood. De andere gegijzelde, een vrouw, raakte lichtgewond. De zestigjarige Phillips werkte al twaalf jaar voor NASA. In maart ontving hij een e-mail van Beverly over zijn matige prestaties. De politie in Houston denkt dat die mail de reden is voor het dodelijke gijzelingsdrama. Twee dagen nadat Phillips de mail had gelezen kocht hij een revolver en kogels.

Vrijdag zocht Phillips zijn baas op. Hij bond de vrouwelijke medewerkster vast en hield haar urenlang gevangen. Later schoot Phillips zijn baas en zichzelf dood.

ZWV Nereus grijpt naast LEN Trophy

De waterpolosters van ZWV Nereus zijn er niet in geslaagd de LEN Trophy te veroveren. De ploeg verloor in het laatste duel van de Final Four met 8-12 van ASD Roma.

Nereus had een goede uitgangspositie na de de overwinning gisteren tegen Olympiakos. Bovendien speelde eerder op de dag het Hongaarse OSC Boedapest gelijk tegen het griekse Olympiakos. Waardoor de winnaar van het duel tussen Nereus en ASD Roma de LEN Trophy zou winnen. De wedstrijd ging voor Nereus echter met 8-12 verloren, waardoor beide ploegen op twee overwinningen kwamen. Omdat vervolgens het onderling resultaat de doorslag gaf, ging de prijs naar ASD Roma.

Martinus prolongeert landstitel

De volleybalsters van DELA Martinus hebben de landstitel volleybal geprolongeerd.

In de finale van de play-offs werd vandaag met 3-1(25-13 25-11 23-25 25-17) gewonnen van Plantina Longa, waarmee de stand in de best of seven serie 4-0 werd. De ploeg van Avital Selinger was het hele seizoen oppermachtig. In de reguliere competitie werd slechts één set verloren, tegen Longa. En ook in de play-offs wist alleen Longa twee keer een set af te snoepen van Martinus, waar bijna de gehele nationale ploeg actief is.

Celtic pakt Schotse titel

Het hing al geruime tijd in de lucht, maar vandaag stelde Celtic de landstitel eindelijk veilig. De club uit Glasgow versloeg vanmiddag Kilmarnock met 2-1. Het is voor Celtic de tweede landstitel op rij en de 41e in de clubhistorie.

Uit 34 competitiewedstrijden haalde Celtic 81 punten. Nummer twee Glasgow Rangers, dat met 2-1 won van Hearts, staat op 68. Er staan nog vier competitieronden in Schotland op het programma.


Shunsuke Nakamura scoort de 2-1 vlak voor tijd.

Internazionale pakt landstitel

Internazionale heeft zijn vijftiende landstitel in het bestaan veroverd. De club uit Milaan was met 2-1 te sterk voor Siena. Rivaal AS Roma, dat afgelopen woensdag nog wel het titelfeest verpest had, verloor met 1-2 van Atalanta waardoor Inter onbereikbaar werd.

Dit seizoen vestigde de ploeg van trainer Roberto Mancini met 17 competitiezeges op rij een record, en iets dat in Europa nog nooit vertoond was.

Afgelopen zomer kreeg Inter de 14de titel, nadat kampioen Juventus gestraft werd wegens fraude. Inters rivaal AC Milan begon deze competitie met 8 punten minder, ook vanwege fraude.



Matchwinner Marco Materazzi viert feest met zijn teamgenoten.

[NASCAR] Uitslag Subway Fresh Fit 500

Jeff Gordon heeft de Subway Fresh Fit 500 gewonnen. Hij heeft daarmee evenveel overwinningen als de recordhouder, wijlen Dale Earnhardt. Het was tevens Gordon's eerste winst in 26 races.

De race in Phoenix was de eerste race voor de Car of Tomorrow op een baan langer dan een halve mijl. Jeff Gordon startte vanaf pole position en leidde de race in de beginfase, maar keek voor het grootste deel van de wedstrijd tegen de achterkant van Tony Stewart's #20 Chevrolet aan.

Zoals gewoonlijk werd ook nu pas laat in de race de uiteindelijke uitslag bepaald. Gordon maakte een reguliere pitstop zonder dat er geen caution was gegeven. Op het moment dat Gordon de pitstraat inreed, veroorzaakte een crash van drie andere wagens een gele-vlag-situatie. Gordon kon zijn pitstop maken en voor de leider de baan op komen. Toen de rest van het veld tijdens de caution hun stops maakten, kwam Gordon aan de leiding van de race.

Dertien ronden voor de finish ondernam Stewart een gewaagde inhaalpoging op Gordon en nam hij de leiding over, maar Gordon sloeg een ronde later terug en pakte de koppositie terug. Hij behield de leiding en won met zes wagenlengtes voorsprong.

Zijn victory lap reed Gordon extra langzaam en hij hield een Dale Earnhardt-vlag uit het raam, als eerbetoon aan de in 2001 overleden coureur. De viervoudig kampioen staat nu op gelijk hoogte met Earnhardt als het om aantallen overwinningen gaat. Gordon durft zich echter niet te vergelijken met de legende. "Dat ik die vlag omhoog hield, wilde niet zeggen dat ik even goed ben als hem. Ik heb veel van hem geleerd, ik wilde hem eren en we hebben die vlag al een hele tijd bij ons."

Uitslag

poscoureurwagenrondenpunten/bonusprijzengeld
1Jeff GordonChevrolet312190/5$251,411
2Tony StewartChevrolet312180/10$209,411
3Denny HamlinChevrolet312170/5$158,150
4Jimmie JohnsonChevrolet312160/0$158,046
5Matt KensethFord312155/0$149,766
6Jeff GreenChevrolet312150/0$124,283
7Kyle BuschChevrolet312146/0$97,875
8Bobby LabonteDodge312142/0$118,561
9Johnny SauterChevrolet312138/0$79,925
10Kevin HarvickChevrolet312139/5$126,261
11Carl EdwardsFord312130/0$83,625
12Mark MartinChevrolet312127/0$98,183
13Jeff BurtonChevrolet312124/0$109,266
14Tony RainesChevrolet312121/0$81,925
15Reed SorensonDodge312118/0$93,208
16Joe NemechekChevrolet312120/5$65,275
17Greg BiffleFord312112/0$83,075
18Kurt BuschDodge312109/0$103,108
19Dale Earnhardt Jr.Chevrolet312106/0$110,058
20Martin Truex Jr.Chevrolet311103/0$95,920

Tussenstand puntenklassement

poscoureurpuntenraceswinstop 5top 10DNF prijzengeld
1 Jeff Gordon 1326 8 1 6 7 0 $1,884,749
2 Jeff Burton 1252 8 1 5 6 0 $2,225,928
3 Matt Kenseth 1166 8 1 5 6 0 $1,775,486
4 Jimmie Johnson 1115 8 3 5 5 2 $1,845,298
5 Denny Hamlin 1084 8 0 3 4 0 $1,287,975
6 Kyle Busch 1002 8 1 2 5 0 $1,103,183
7 Tony Stewart 994 8 0 2 5 1 $1,636,658
8 Carl Edwards 967 8 0 0 2 0 $972,983
9 Clint Bowyer 963 8 0 0 3 0 $954,200
10 Mark Martin 921 6 0 4 5 0 $2,008,856

Braamhaar leidt Osasuna - Sevilla

Eric Braamhaar is op 26 april scheidsrechter in de halve finale van het UEFA Cup-toernooi tussen Osasuna en Sevilla. Eerder deze week kreeg de Nederlander van de Europese voetbalbond al te horen dat hij een wedstrijd in Spanje mocht leiden.

Er was ook nog een mogelijkheid dat Braamhaar als scheidsrechter tijdens het treffen tussen Espanyol en Werder Bremen zou fungeren. De UEFA heeft dus laten weten dat dit niet het geval is. In Spanje krijgt de arbiter assistentie van Adriaan Inia en Arie Brink. Pieter Vink zal de taak van vierde official voor zijn rekening nemen.

Wielrennen: Uitslag Amstel Gold Race

Icoon Wielrennen De Duitser Stefan Schumacher heeft de 42ste editie van de Amstel Gold Race gewonnen. Hij arriveerde alleen bij de finish op de Zuid-Limburgse Cauberg. De Italiaan Davide Rebellin werd tweede en zijn landgenoot Danilo di Luca derde. De beste Nederlander was Michael Boogerd op de vijfde plaats.

De race kwam pas na 200 van de 252 kilometer op gang, toen Wesemann bij de Bemelerberg versnelde. Hij en anderen die vluchtten van het peloton werden echter snel weer bij de groep gehaald. Op de Eyserbosweg versnelde Schumacher. Dat zorgde voor een kopgroep met Bettini, Valverde, Kessler, Boogerd, Rebellin, Rodriguez en Di Luca. Pas in Valkenburg sprong Schumacher weg uit de kopgroep en wist daarmee de eerste plaats te verzekeren.

Deze editie van de Amstel Gold Race was tevens de laatste van Michael Boogerd. Vorige week had hij aangekondigd aan het eind van het seizoen een punt achter zijn loopbaan als wielrenner te zetten.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

[MotoGP] Stoner pakte tweede zege seizoen

Casey Stoner heeft vandaag de Grand Prix van Turkije gewonnen in de koningsklasse MotoGP. Hij boekte daarmee zijn tweede overwinning in drie races, en gaat aan de leiding in de stand om de wereldtitel.

De Spanjaard Toni Elias kwam als tweede over de meet en Stoners Italiaanse teamgenoot Loris Capirossi werd derde. Voor Valentino Rossi verliep de race teleurstellend. De Italiaan, die vanaf pole gestart was, eindigde op zijn Yamaha als tiende.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 33

Icoon EredivisieDit weekend werd de voorlaatste speelronde in de Eredivisie afgewerkt. De spanning is inmiddels om te snijden, aangezien er drie ploegen zijn die evenveel punten hebben. Momenteel gaat AZ op basis van het doelsaldo aan de leiding. Ajax en PSV volgen op de plaatsen twee en drie met evenveel punten als de Alkmaarse ploeg.

PSV was tot dit weekend nog lijstaanvoerder en begon goed tegen FC Utrecht. Toch kwamen de Brabanders niet verder dan een gelijkspel (1-1) en verloren de koppositie. Na negen minuten stonden de Brabanders al op voorsprong.In de slotfase kwam de thuisploeg verrassend op gelijke hoogte. De doelman van de ploeg uit de Domstad voorkwam hierna dat de bezoekers alsnog met de volle buit naar huis ging.

AZ nam de eerste plaats van de Brabantse concurrent over door te winnen van SC Heerenveen (3-1). In eerste instantie kende de Alkmaarders enige moeite met het spel van de bezoekers, maar kwamen uiteindelijk toch op voorsprong. Aan het einde van de eerste helft werd de voorsprong verder uitgebouwd. In de tweede helft kwamen de Friezen toch nog terug, maar in de slotfase maakte de thuisploeg aan alle onzekerheid een einde.

Ajax is er in geslaagd om het treffen met Sparta te winnen (5-2). De Amsterdammers stonden na slechts 21 minuten spelen al op een comfortabele 3-0 voorsprong. Hierna zakte de thuisploeg wat weg. Hierdoor werd de tweede club van Rotterdam in de gelegenheid gesteld om twee keer te scoren. In de laatste twintig minuten van het duel werden de drie punten definitief veilig gesteld door twee treffers.


Heracles heeft er, door te winnen van Excelsior (3-1), voor gezorgd dat ze ook volgend seizoen in de Eredivisie zullen spelen. De bezoekende club kwam na een half uur spelen nog wel op voorsprong. Pas in de tweede helft, na een uur spelen, kon de ploeg uit Almelo pas wat terug doen. Tien minuten voor tijd wist de thuisploeg binnen een minuut tweemaal te scoren. De treffer van de Rotterdammers deed er niet meer toe, waardoor zij veroordeeld zijn tot het spelen van de nacompetitie.

In een Brabants onderonsje heeft RKC Waalwijk gelijk gespeeld tegen Willem II. Hierdoor zal de Waalwijkse formatie in de nacompetitie actief zijn. De thuisploeg zette vanaf de eerste minuut meteen druk, maar de Tilburgers kwamen uiteindelijk op voorsprong. Na de twee kreeg de thuisploeg veel kansen, maar de doelman van de bezoekende club stond zijn mannetje. Toch moest hij na een uur spelen een doelpunt toestaan. In blessuretijd kregen de Waalwijkers een grote kans op de winst, maar de bal werd van de lijn gehaald.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen werd definitief gestaakt. In de tweede minuut werd het duel stilgelegd, vanwege vuurwerk op het veld. Na een afkoelperiode van een kwartier werd de wedstrijd hervat. In de 48e minuut werd de confrontatie definitief gestaakt. Het was toen 3-0 voor de Groningers.


Alle uitslagen van vandaag:
Ajax - Sparta Rotterdam (5-2)
Feyenoord - NEC (1-1)
NAC Breda - Roda JC (0-2)
RKC Waalwijk - Willem II (1-1)
FC Utrecht - PSV (1-1)
Vitesse - FC Twente (1-1)
AZ - SC Heerenveen (3-1)
Heracles Almelo - Excelsior (3-2)
ADO Den Haag - FC Groningen (0-3, gestaakt)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Jupiler League.

Voor meer nieuws uit de Eredivisie kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Arjan Human per direct naar China

Arjan Human verruilt zaterdaghoofdklasser ASWH per direct voor een profavontuur in China. De 28-jarige Zeeuw zag een eerdere stage in februari bij FC Teda op niets uitlopen en bleef toen bij ASWH.

Via spelersmakelaar Ger Lagendijk kreeg Human echter de kans om een contract te tekenen bij een andere Chinese club en wel Qingdao Haixin. De voormalig profvoetballer van RKC Waalwijk en ADO Den Haag moet nog medisch gekeurd worden. Doorstaat hij die keuring, dan gaat hij minimaal tot 1 oktober in China aan de slag.

Human won met de club uit Hendrik-Ido-Ambacht in het seizoen 2004/05 de landstitel bij de amateurs en voegde daar in het seizoen 2005/06 nog de Supercup en beker voor amateurs aan toe. Gisteren scoorde hij bij TOGR in zijn voorlopig laatste wedstrijd voor ASWH de twee treffers voor zijn ploeg, waardoor hij dit seizoen met zeventien goals zal afsluiten.

Nadal wederom Federer de baas

Voor de derde maal op rij heeft Rafael Nadal het Masters Series-toernooi in Monte Carlo op zijn naam gebracht. In de finale was de Spaanse gravelspecialist, net als vorig jaar, met tweemaal 6-4 te sterk voor Roger Federer.

In de eerste set kreeg Federer kansen om de Spanjaard een opslaggame af te snoepen. Nadal voorkwam dat echter drie maal en zelf benutte hij wel één van de twee kansen om de nummer één van de wereld te breken. Nadat de Zwitser al vroeg in de tweede set werd gebroken, kwam hij er tegen Nadal niet meer aan te pas. Nadal liet zelfs nog een handvol breakpoints ongebruikt, terwijl Federer slecht 7 punten in de games van zijn tegenstander wist te maken.

Gele kaart met een goud randje voor De Jong

Sinds vandaag is Jean-Paul de Jong recordhouder in de eredivisie als het gaat om het aantal gele kaarten. De middenvelder van FC Utrecht ontving vanmiddag in de competitiewedstrijd tegen PSV zijn 83ste gele kaart, eentje meer dan Barry van Galen ooit kreeg.

De Jong kreeg al zijn gele kaarten in dienst van FC Utrecht. Hij speelt sinds het seizoen 1993/1994 voor de club uit de Domstad. De inmiddels gestopte Van Galen verzamelde zijn kaarten in de eredivisie bij Roda JC, NAC Breda en AZ.

Schumacher wint Amstel Gold Race

Stefan Schumacher is er in geslaagd om de 42e editie van de Amstel Gold Race te winnen. Davide Rebellin werd tweede en Danilo di Luca finishte als derde. Michael Boogerd was met de vijfde plaats de beste Nederlander

Rond de klok van 10:30 ging de Amstel Gold Race in Valkenburg van start. De wielerklassieker kende 181 deelnemers, waarvan er negentien van Nederlandse afkomst waren. De wedstrijd was 252 kilometer lang en kende maar liefst 31 klimmetjes. Na een uur rijden, waarin 47,5 kilometer werd afgelegd, wisten vijf renners een kopgroep te vormen, namelijk Piet Rooijakkers (Skil - Shimano), Tom Stubbe (Chocolade Jacques), Daniel Musiol (Team Wiesenhof), Olivier Bonnaire (Bouygues Telecom) en Nic Ingles (Predictor-Lotto). Toen de Cauberg voor het eerst in zicht kwam hadden ze al vijf minuten voorsprong op het peloton. Na deze beklimming liep de ze marge gestaag op. Na 120 kilometer fietsen was het al 7:40.

De maximale voorsprong van het vijftal bedroeg acht minuten. Het peloton vond het toen wel mooi geweest en ging op de pedalen staan, waardoor deze langzaam maar zeker terug liep. Nadat de vijf koplopers 136 kilometer in de wielen hadden was de marge terug gelopen naar 4:50, maar deze liep weer op toen het peloton de Gulperberg op ging. Met zes minuten voorsprong en 104 kilometer voor de boeg kon Ingels niet meer volgen. De Belg moest dan ook lossen uit de koprgroep. In het peloton probeerde Rabobank een aantal renners voorin te krijgen. Ook Michael Boogerd, Alejandro Valverde en Paolo Bettini behoorde tot dit gezelschap, wat steeds meer de vorm van een lint aan nam.

In de staart van het peloton vond niet veel later een valpartij plaats, waar David Lopez bij betrokken was. De renner deed namelijk verwoede pogingen om naar voren te rijden, maar slaagde hier niet in toen hij op het asfalt terecht kwam. Na 164 kilometer werd Ingels ingelopen door het peloton, waarna hij gelijk naar terugviel naar de staart. De voorspong van de kopgroep liep langzaam maar zeker terug naar 4:10. Met nog 63 kilometer te gaan hadden de leiders tijdens deze editie van de Amstel Gold Race nog 2:50 voorsprong op het peloton. Gerolsteiner, met kopman Davide Rebellin, nestelde zich inmiddels aan de kop van de meute. Het zonnige weer droeg er aan bij dat er vooralsnog niet veel actie was. Ook Team CSC meldde zich vooraan en schroefde het tempo verder op.

Kort hierna demareerde Alexandr Kolobnev en werd gevolgd door Juan Antonio Flecha (Rabobank), René Haselbacher (Astana), Kjell Carlström (Liquigas), Constantino Zaballa (Caisse d'Epargne) en Piet Mertens (Predictor-Lotto). Niet veel later ging Jens Voigt (Team CSC) er samen met Steffen Wesemann (Team Wiesenhof-Felt) en Daniele Righi (Lampre-Fondital). Dit drietal liep snel in op de vier koplopers en voegden zich hier uiteindelijk bij. Kort daarna ging Franck Schleck hard onderuit, maar klimt uiteindelijk toch weer op zijn fiets en hervat de koers. Het peloton was inmiddels druk bezig het gat met de koplopers dicht te rijden. Rabobank en Liquigas waren hier met name verantwoordelijk voor. De marge was, met 45 kilometer te gaan, slechts een halve minuut.

Langzaam maar zeker begon de kopgroep uit elkaar te vallen. Er bleven uiteindelijk drie renners over, namelijk Voigt, Wesemann en Righi. Toch kwam het peloton ook steeds dichterbij. Met nog 31 kilometer te gaan probeerden vijf renners te demareren, maar zij werden vrij snel weer door het peloton ingerekend. In deze laatstgenoemde groep zaten Boogerd, Bettini, Rebellin en Patrik Sinkewitz (T-Mobile) vooraan. Tijdens de afdaling van de Gulperberg sprong Carlos Barredo (Quick Step) weg. Naarmate de koers vorderde brak het peloton steeds meer in stukken. Op 18 kilometer van de meet startten Boogerd, Bettini, Rebellin, Matthias Kessler en Erki Pütsep jacht koplopers. Gerolsteiner reed inmiddels met drie renners vooraan.

Danilo di Luca, die zich inmiddels ook vooraan had gemeld, demareerde op de Keutenberg. Johan Vansummeren, Oscar Freire en Joaquin Rodriguez reageerden, maar Fabian Wegmann moest lossen. De leiders hadden op tien kilometer van de finish een voorsprong van 50 seconden. Vlak voor de Cauberg slaat Schumacher een gaatje. Het verschil met de groep van Boogerd liep op tot 27 seconden. Uiteindelijk was deze marge voor de Duitser genoeg om de winst te pakken. Rebellin pakte de tweede plaats, Di Luca werd derde. Boogerd was de beste Nederlander op de vijfde stek.



Uitslag
posnaamnationaliteitteam
1Stefan SchumacherDuiGerolsteiner
2Davide RebellinItaGerolsteiner
3Danilo di LucaItaLiquigas
4Matthias KesslerDuiAstana
5Michael BoogerdNedRabobank
6Alejandro ValverdeSpaCaisse d'Epargne
7Paolo BettiniItaQuickStep
8Oscar FreireSpaRabobank
9Riccardo RiccoItaSaunier Duval
10Frank SchleckLuxCSC
11Joaquín RodríguezSpaCaisse d'Epargne
12Thomas DekkerNedRabobank
13Fabian WegmannDuiGerolsteiner
14Kim KirchenLuxT-Mobile

Opnieuw betoging in Moskou

Icoon Buitenlands In Moskou heeft de politie opnieuw enkele betogers gearresteerd die opkomen voor meer burgerrechten in Rusland. De demonstranten hielden een mars op dezelfde plek waar vorige week de oproerpolitie hardhandig een einde maakte aan een betoging tegen president Vladimir Poetin. Ongeveer tweeduizend mensen liepen zondagochtend mee met de optocht waartoe was opgeroepen door mensenrechtenorganisaties.

Het is al een tijdje rumoerig in Rusland. Steeds meer mensen gaan de straat op, omdat Poetin volgend jaar zal aftreden. De bekende schaker Gary Kasparov wist de media te halen, omdat ook hij gearresteerd werd door de Russische autoriteiten. Hij werd snel weer vrijgelaten, maar de druk van Westerse regeringen om meer democratische rechten toe te kennen wordt steeds groter.

Uitslagen Eredivisie 22/04/2007

Een volledig programma vanmiddag in de Eredivisie. De wedstrijd ADO Den Haag - Groningen werd in de tweede minuut stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld. Na een afkoelperiode van een kwartier werd de wedstrijd hervat. In de 48e minuut werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Ajax- Sparta 5-2
9' Sneijder 1-0
17' Sneijder 2-0 (assist Babel)
21' Huntelaar 3-0 (assist Sneijder)
37' Bouaouzan 3-1
47' Moreno Freire (assist Krohn-Delhi)
76' Perez 4-2 Penalty
82' Mitea 5-2

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 50.364.
Geel: Heitinga (Ajax). Moreno-Freire, Adeleye, Gudde (Sparta).

Opstellingen:

Ajax: Stekelenburg,Ogararu (Perez/30), Heitinga, Vermaelen, Emanuelson (Roger/84), Gabri, Sneijder, Davids, De Mul (Mitea/75), Huntelaar, Babel

Sparta: Wapenaar, De Roover, Olfers, Adeleye, v.Bueren, Krohn-Dehli, Moreno Freire, Medunjanin, Rose (Gudde/46), Bouaouzan (Emnes/81), Roberts.



Feyenoord - NEC 1-1
53' Castelen 1-0 (assist Charisteas)
57' Denneboom 1-1 (assist Worm)

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 43.000.
Geel: Charisteas, Schreuder, van Hooijdonk (Feyenoord), Davids, El-Akchaoui (NEC).

Opstellingen:

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Vlaar, Schreuder (Vincken/87), Drenthe, Buijs (Derijck/64), Wijnaldum, De Guzman, Castelen, Charisteas (Huysegems/77), v.Hooijdonk.

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Otten (El-Akchaoui), Olsson, Barreto,Kivuvu, Davids, Denneboom, Beerens, Worm (Ntibazonkiza/78- Vanaudenaerde/85).



NAC Breda - Roda JC 0-2
35' Kah 0-1 (assist Ramzi)
73' Ramzi 0-2 (assist Cissé)

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 15.000.
Rood: 44. Sikora (NAC/2xgeel)
Geel: Zwaanswijk (NAC), Ramzi, Kah (Roda JC)

Opstellingen:

NAC: v.Zwam, Stam, Penders, Zwaanswijk, Zonneveld, De Graaf (Elshot/76), Slot, v.Gessel, Rigters, Salmon (Pinas/73), Sikora

Roda JC: Kujovic, Saeijs, De Fauw, Kah (De Jong/81), Lachambre, Sibum, Meeuwis, Agustien,Bodor, Ramzi (Vandamme/81), Oper (Cissé/72).



RKC Waalwijk - Willem II 1-1
7' Cristiano 0-1 (assist Bobson)
61' Janssen 1-1

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 7.000.
Geel: Obodai (RKC), Janse, Imschoot, v.d Struijk, Bobson (allen Willem II).

Opstellingen:

RKC: Lemmens, v.Diemen (D. Mulder/46), Bakens, Koenders, Fung A Wing, v.d.Bergh (Vink/87), Obodai, Vertonghen, Sektioui, v.d.Haar, Janssen

Willem II: Sengier, Janse, Bælum, Hill, v.d.Struijk, Hadouir (Swinkels/69), Kargbo, Boutahar, Bobson, Cristiano, Poepon (Wilmet/15 - Imschoot/43)).



FC Utrecht - PSV 1-1
11' Afellay 0-1 (assist Koné)
86' Schut 1-1 (assist Caluwé)

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 23.000.
Geel: De Jong, Kopteff, Kruys, Dickoh en Somers (allen Utrecht), Méndez (PSV).

Opstellingen:

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Schut, Pieters (Rossini/80), Caluwé, De Jong (Kruys/69), Somers, Kopteff (George/61), Loval, Boussaboun.

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex (Alcides/73), Addo, Salcido, Méndez (Kluivert/89), Afellay, Simons, Cocu, Farfán (Zeefuik/69), Koné.



Vitesse - FC Twente 1-1
57' Knol 1-0 penalty
87' N'Kufo 1-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 24.250.
Geel: Kaya (Vitesse), Zomer, Braafheid (Twente).

Opstellingen:

Vitesse: Stojkovic, Sprockel, Espinoza, Knol, Fränkel, Kaya, Sansoni, Pryor (Meulens/81), T.Janssen, Benson, Junker.

Twente: Boschker, Wilkshire (Zijler/77), Wielaert, Zomer (Wellenberg/61), Braafheid, El Ahmadi, Aissati, Engelaar (Brama/45), Bakircioglu, N'Kufo, Touma



AZ - SC Heerenveen 3-1
13' Cziommer 1-0
38' Martens 2-0
72' Alves 2-1
88' Cziommer 3-1

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 17.023.
Geel: Zuiverloon (Heerenveen)

Opstellingen:

AZ: Waterman,De Zeeuw, Jaliens, Donk, De Cler,Jenner (Lens/79), Cziommer,Molhoek (Luirink/75), Martens, Arveladze (Boukhari/90+1), Dembélé.

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, Breuer (Jong-a-Pin/61), Yildirim (Poulsen/46), Bosvelt (Johnson/68), Hanssen, Pranjic, Alves, Nilsson



Heracles - Excelsior 3-2
32' Braber 0-1
58' Bridji 1-1 (assist Gluscevic)
79' Friend 2-1 (assist Schilder)
80' Everton 3-1 (assist Friend)
90+2 Slory 3-2

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 8.500.
Geel: Jansen, van Dieren (Excelsior)

Opstellingen:

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Bosnar (Klavan/56), Wuytens, Looms, Quansah (Tanghe/46), De Vries, Bridji,Schilder,Gluscevic (Eevrton/74), Friend

Excelsior: Graafland, Jansen, v.Nieuwstadt, H.Drost, Piqué, Bruins, v.Dieren, Luyckx (Grot/82), Slory, Braber (Voskamp/69), Rojer (Zijm/82)

Benieuwd naar de stand ? Die kan je hier vinden.

Honderden zeehondenjagers vast in het ijs

Honderden Canadese zeehondenjagers zitten al bijna een week vast tussen ijsschotsen die door de wind weggedreven zijn van de kust. De kustwacht probeert bij de ingevroren boten van de jagers te komen met ijsbrekers, maar als de wind niet draait kan er weinig gedaan worden.

De situatie is op een cruciaal punt gekomen, omdat het voedsel bijna op is en de boten bijna geen brandstof meer hebben. De kans is groot dat de boten gaan zinken, omdat ze beschadigd zijn door grote brokken ijs. De meeste jagers waren op weg naar huis en hebben hun vangst bij zich.

Dit jaar mogen zeehondenjagers in totaal 270.000 jonge zeehondjes neerknuppelen. Dat is aanzienlijk minder dan vorig jaar. De Canadese autoriteiten hebben rekening gehouden met het warme weer, waardoor veel babyzeehondjes zijn verdronken door smeltend ijs. Mogelijk heeft ook de aanhoudende kritiek uit onder meer Nederland een rol gespeeld.

Met dank aan static voor de submit.

Grafschennis Franse moslimgraven opgelost

Een grafschennis van 52 islamitische graven op het Franse militair kerkhof van Notre-Dame de Lorette bij Arras, is opgelost. Drie jonge Franse neo-nazi's hebben toegegeven de moslimgraven afgelopen week te hebben beklad met nazileuzen als 'Heil Hitler' en hakenkruisen.

Het gaat om twee jongemannen van 22 jaar en een knaap van 16. Als reden voor hun wandaad gaf het trio racistische motieven op. Op de enorme dodenakker van Notre-Dame de Lorette liggen zo'n 23.000 soldaten uit de Eerste Wereldoorlog begraven van verscheidene nationaliteiten.

De Franse president Jacques Chirac veroordeelde vorige week de grafschennis in scherpe bewoordingen.



Cimetière National Notre Dame de Lorette

Philips in race voor verlichting Empire State

Icoon Digital Philips Electronica strijdt tegen Color Kinetics om de verlichting van het Empire State Building in New York te mogen verzorgen.

De wolkenkrabber krijgt dynamisch computer-gestuurd licht in de vorm van LED-lampjes. Hierdoor is het mogelijk om miljoenen verschillende kleuren en een ontelbaar aantal patronen te laten zien, zoals bewegend vuurwerk. Bovendien zijn de LEDs veel efficiënter in het gebruik van energie.

Beide bedrijven moesten van verdieping 72 tot 81 hun kunsten vertonen. De bedrijven moesten allebei hetzelfde rood/gele licht laten zien, zodat de managers kunnen bepalen welke technologie het mooiste resultaat geeft. James Connors, de general manager van het Empire State Building-bedrijf, wil nog niet zeggen welk bedrijf heeft gewonnen. Hij zei "blij te zijn met de test", maar hij maakt de winnaar pas bekend als de bedrijven formeel aangegeven hebben mee te willen doen aan het project. Deze herfst zullen de LEDs geïnstalleerd worden en in 2008 zal de toren geheel gehuld gaan in LED-verlichting.

Tot dit jaar moeten de lampen op het gebouw handmatig van kleur veranderd worden. Aangezien het gebouw 200 keer per jaar van kleur verandert is dit een hels karwei dat meer dan zes uur in beslag neemt. Het gebouw is rood met groen tijdens kerstmis, geel met wit in de lente en roze met wit als het borstkanker in de aandacht wil brengen.



Links de originele verlichting
In het midden het licht van Color Kinetics
Rechts het licht van Philips Electronics

Welke is mooier?



Met dank aan pkwarts voor de submit.

[CCWS] Bourdais verliest pole

Pole-sitter Sebastien Bourdais zal zijn snelste tijd in de kwalificatie voor de race in Houston moeten afstaan. De Franse coureur heeft volgens de wedstrijdleiding in de kwalificatie directe concurrent Will Power van Team Australië onnodig geblokkeerd. De tweede snelste tijd van Bourdais is nog goed voor de tweede plaats, achter Power.

De Canadees Alex Tagliani heeft ook zijn snelste ronde in moeten leveren. Hij werd bestraft nadat hij na een spin op een te gevaarlijke manier weer terug probeerde te komen op het circuit. Zijn tweede snelste tijd is echter ook goed genoeg om plaats elf op de grid te behouden.

Marokko vindt bezoek prinses 'ongepast'

Icoon BuitenlandsDe Belgische prinses Mathilde wil begin volgende maand een bezoek brengen aan Marokko. In Marokko wordt sterk afkeurend gereageerd op dit bezoek. De prinses wil het land bezoeken in haar functie als speciaal gezant van Unicef/UNAIDS. Samen met de uitvoerend directeur van UNAIDS, Dr. Peter Piot, wil ze zich "vergewissen van de toestand inzake aids", zo schrijft La Gazette du Maroc.

In Marokko ziet men het nut van het bezoek van de prinses in haar hoedanigheid als speciale gezant niet in. "Ze weet niet dat Marokko godzijdank niet met een aidsepidemie kampt en dat de mensen die er toch aan lijden alle nodige zorgen krijgen? De prinses kan beter naar de voormalige Belgische kolonies gaan. Daar zou haar bezorgdheid wél gepast zijn."

De prinses wil met het bezoek aan Marokko praten over de problematiek van kinderen en hiv/aids.

Prinses Mathilde
Prinses Mathilde

'Ziektekostenpremies fors omhoog'

Icoon Financieel De ziektekostenpremies zullen volgend jaar fors gaan stijgen in prijs. Uitschieters tot tien procent zouden mogelijk zijn. Dat stelt Vektis, een informatiebureau voor zorgverzekeraars.

De zorgverzekeraars zouden de vorige twee jaar te lage premies berekend hebben door de jacht naar een groot marktaandeel. Hierdoor zijn er hoge kosten gemaakt. Zo verloren de verzekeringsmaatschappijen dit jaar samen 600 miljoen euro en vorig jaar 360 miljoen euro. Bovendien zullen de zorgkosten ook stijgen. Als laatste noot stelt Vektia dat er een grote groep wanbetalers bestaat en dat ook die kosten terugverdiend moeten worden.

Zorgverzekeraar ONVZ nam onlangs al een drastische maatregel om kosten te besparen. Enkele vergoedingen uit aanvullende verzekeringspakketten werden geschrapt. Veel verzekerden gingen hiertegen in beroep.

Zorgverzekeraars Nederland, de brancheorganisatie vor zorgverzekeraars, noemt de conclusie voorbarig. De prijzen zullen pas in november 2007 bekend worden. Wel erkent een woordvoerster dat de zorgverzekering in ieder geval niet goedkoper zal worden.

Met dank aan vayip voor de submit.

Dronken bestuurder rijdt meisje (11) dood

Icoon PolitieEen dronken automobilist heeft in het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout een elfjarig meisje doodgereden. Het meisje werd aangereden, nadat ze met haar fiets was gevallen. De man bleek twee keer zoveel te hebben gedronken als toegestaan.

Het meisje raakte zaterdagavond op de Leidsevaart waarschijnlijk het achterwiel van haar vader die voor haar reed. Door deze tik week ze uit naar links en kwam voor de auto terecht. De bestuurder verklaarde dat hij haar niet meer kon ontwijken. Uit een blaastest bleek dat de 31-jarige man uit Noordwijkerhout te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Anti-kernenergieprotest op kinderfeest

BinnenlandsDe politie heeft gisteren in Almelo bij sporthal 't Sportpark antikernenergie-demonstranten weggestuurd omdat ze dreigden een kinderfeest te verstoren. Zo'n 1.500 kinderen kwamen naar de sporthal voor een feest onder leiding van Jochem van Gelder.

De demonstranten werden weggestuurd omdat ze foto's bij zich hadden van Tsjernobyl-slachtoffers. De politie vond dat ongepast. De serviceclub Ronde Tafel '38 - initiatiefnemer van het kinderfeest - is erg ontstemd over de protestactie.

Boekje
Reden voor de demonstratie was een infoboekje over kernenergie dat Urenco, sponsor van het feest, aan de kinderen aanbood. Het boekje schetst op een speelse manier het effect van de nucleaire sector voor onze energievoorziening en de medische wereld. Maar ook wordt er - op net zo'n luchtige toon - kort stilgestaan bij het afvalprobleem. Het boekje is bedoeld voor leerlingen van tien tot zestien jaar. De demonstranten vinden dat kinderen met het boekje een té positief beeld krijgen van kernenergie, vandaar dat ze protesteerden.

Volgens de lokale nieuwssite Geleraaf.nl waren ook 'Pi Nokkio & Co' buiten aanwezig, die gewag maakten van ''kinderlokkerij'' door de nucleaire lobby, waartoe Urenco wordt gerekend. De gevaren van kernenergie zouden worden weggemoffeld. Zij wezen op de afvalproblematiek, de kansen op aanslagen en de verspreiding van kernwapens. De afdeling Almelo van GroenLinks was ook van de partij, maar niet uitgenodigd en dus niet welkom bij het festival zelf, ze meldt de website.

Urenco Nederland, dat uranium verrijkt voor kernenergiecentrales, liet eerder via een voorlichtster weten dat het kinderboekje (18 pagina's) niet gemaakt is om het imago op te poetsen van de sector, of het debat over kernenergie al bij de jeugd in eigen voordeel te sturen. Want behalve Urenco hebben ook alle andere nucleaire organisaties in Nederland aan het boekje meegewerkt.


Plattegrond wijst politie naar schedels

De politie heeft in het Belgische Gent de resten van verschillende mensenschedels gevonden, nadat een onbekende in het politiekantoor een envelop met daarin een plattegrond, een foto en een tekst had achtergelaten. De spulletjes verwezen de agenten naar de vindplaats van verschillende schedels.

De politie onderzoekt de zaak. Op de aangewezen plek, een industrieterrein bij de Ringvaart, de E40 en het kanaal van Zwijnaarde werden inderdaad fragmenten van verschillende schedels gevonden. De politie is er bijna zeker van dat het om mensenschedels gaat van minstens twintig jaar oud. Voorlopig wil het Belgische gerecht nog niets kwijt over de zaak.

Menselijk Hoofd in brand

Het hoofdkantoor van Human Head studios, voornamelijk bekend van Prey, heeft een ontmoeting met heet vuur gehad.

Het gebouw heeft vlam gevat in de nacht van 19 op 20 april, het vuur is ontstaan in de achterkant van het gebouw. Gelukkig voor ons gamers staan de servers en dergelijke van Human Head aan de voorkant van het gebouw.

De totale schade aan het gebouw (waar ook nog andere bedrijven naast Human Head in zitten) wordt geschat op $750.000, een oorzaak van de brand is nog niet bekend.



Religieus protest bij begrafenissen Virginia Tech

Icoon BuitenlandsDe families van degenen die om kwamen in de slachting op de Virginia Tech school zullen wellicht niet in alle rust hun geliefden kunnen herdenken. Een beruchte religieuze antihomo groepering, die bekend is van protesten tijdens begrafenissen van gesneuvelde Amerikaanse militairen, is ook van plan tijdens deze begrafenisdiensten te verschijnen.

De Westboro Baptisten Kerk (WBC) uit Topeka, welke overigens niet verbonden is met de nationale Baptisten gemeente, heeft aangekondigd op te komen dagen. Ze maakten dit bekend kort nadat er 32 mensen omkwamen bij de ergste schietpartij in de Amerikaanse geschiedenis.

De organisatie, opgericht en geleid door Fred Phelps, gelooft dat de Verenigde Staten zichzelf zullen vernietigen door de acceptatie van homoseksualiteit en andere "zonden van het vlees". De dochter van Phelps, Shirley Phelps-Roper, zei dat de slachtoffers het aan zichzelf te danken hebben dat ze niet meer leven. Ze zouden geen ware christenen zijn geweest.

Door God gezonden
"Het bewijs is dát ze geen ware chistenen waren. God zou dit nooit toelaten aan zijn ware volgelingen. Je hoeft niet verder te kijken naar bewijs. Deze mensen zijn nu in de hel." Phelps-Roper is van mening dat Cho Sung-Hui, die na de schietpartij zijn eigen leven nam, door God naar de Virginia tech school was gestuurd om degenen die doodgeschoten zijn te straffen. Overigens denkt Phelps-Roper dat ook Cho in de hel is aangezien hij het gebod dat je niet doden mag heeft gebroken.

Door de stuitende wijze waarmee ze hun mening verkopen en de haat tegen katholieken, joden en andere groepen, is de WBC bekend als een haatgroep en worden ze in de gaten gehouden door diverse antidiscriminatiegroepen. Juist om dit soort protesten bij herdenkingen en begrafenissen te voorkomen heeft de staat Virginia een wet aangenomen die protesteren verbiedt in de buurt van deze gebeurtenissen. Ze mogen niet op gehoorafstand plaatsvinden. Andere staten hebben inmiddels ook een dergelijke wet aangenomen.
Homohater
Protesteren bij een begrafenis.

Met dank aan Nood-kloon voor het vertalen en voor de submit.

Man bijt hond

Een 40-jarige man uit Heerlen is gisteravond opgepakt in het Limburgse Hoensbroek, omdat hij een hond had mishandeld. De dronkelap had het dier gebeten, getrapt, geslagen en in de lucht gegooid. De viervoeter raakte daarbij zwaargewond.

Mensen die het drama zagen gebeuren contacteerden de alarmdiensten. Agenten arresteerden de man. Het is onduidelijk of de opgepakte man de eigenaar is van het dier. Het is niet bekend hoe het met de hond gaat.

hond
De dronkelap beet een hond

Sarkozy brengt stem uit

Icoon VerkiezingenNicolas Sarkozy heeft zondagochtend als eerste van de belangrijke kandidaten voor de Franse presidentsverkiezingen zijn stem uitgebracht. Hij deed dat samen met zijn vrouw Cécilia in de Parijse voorstad Neuilly-sur-Seine.

De conservatieve Sarkozy stond in de peilingen van de afgelopen maanden steevast op de eerste plaats. De nummer twee in de peilingen, de socialiste Ségolène Royal, brengt in de middag haar stem uit.

Ook worden 's middags de eerste opkomstcijfers verwacht. In de overzeese gebiedsdelen waar zaterdag al gestemd kon worden vanwege het tijdsverschil, is het opkomstcijfer hoger dan vijf jaar geleden in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen.

Sarkozy brengt zijn stem uit
Sarkozy brengt stem uit

[F3] Uitslag race 2 Hockenheim

Romain Grosjean heeft de tweede race in Hockenheim op zijn naam geschreven. Yelmer Buurman vertrok van pole en kon de Fransman lang achter zich houden, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Grosjean. Sebastien Buemi werd derde. Renger van der Zande had bij de start problemen met de oliekoeler en kwam niet verder dan een 21e plaats.

PosCoureurTeamTijd
1Romain GrosjeanASM Formule 340:39.889
2Yelmer BuurmanManor Motorsport+ 4.864
3Sebastien BuemiASL Mücke Motorsport+ 5.455
4Jean Karl VernaySignature-Plus+ 6.442
5James JakesManor Motorsport+ 7.908
6Franck MailleuxManor Motorsport+ 8.658
7Nico HülkenbergASM Formule 3+ 9.109
8Edoardo MortaraSignature-Plus+ 9.510
9Dani ClosSignature-Plus+ 16.230
10Kamui KobayashiASM Formule 3+ 20.443
11Harald SchlegelmilchHS Technik+ 23.123
12Filip SalaquardaHBR Motorsport+ 26.648
13Tim SandtlerJo Zeller Racing+ 28.610
14Michael PatriziPrema Powerteam+ 29.423
15Edoardo PiscopoASL Mücke Motorsport+ 30.764
16Yann ClairaySignature-Plus+ 41.937
17Marco HolzerAM-Holzer Rennsport+ 45.171
18Cyndie AllemannManor Motorsport+ 53.682
19Basil ShaabanHBR Motorsport+ 56.766
20Sergey AfanasievHBR Motorsport+ 1:01.138
21Renger van der ZandePrema Powerteam+ 4 ronden
-Michael HerckBas Leinders JRT+ 18 ronden

[V8] Uitslag Pukekohe PlaceMakers

Het Toll HSV team van Holden heeft in Nieuw-Zeeland goede zaken gedaan. De beide teamrijders Rick Kelly en Garth Tander stuurden hun wagens naar een gedeelde eerste plaats op het circuit van Pukekohe.

In de eerste race was het Tander die er als een speer vandoor ging. Alleen Ford-coureur Mark Winterbottom en teamgenoot Rick Kelly konden aanhaken, en zouden ook het podium in die volgorde invullen. Ook in de tweede race ging het gelijk op, al viel Winterbottom ver terug en moest zijn tweede plaats opgeven aan Jamie Whincup. Rick Kelly pakte opnieuw de derde plaats.

In de derde en laatste race was het de eerste zeven ronden weer meer van hetzelfde. Toen raakte Brad Jones Paul Morris van achteren en veroorzaakte een ongeval. Tander dacht van de safety car-situatie gebruik te kunnen maken, maar zijn stop duurde veel te lang en dat kostte hem de leiding in de wedstrijd, en - zo zou later blijken - de overall overwinning op Pukekohe. Rick Kelly maakte daar dankbaar gebruik van en pakte de winst. Zijn broer Todd werd tweede, James Courtney derde.

Rick Kelly pakt de overwinning door zijn drie podiumplaatsen. Tander heeft wel evenveel punten (58), maar moet genoegen nemen met de trofee voor de tweede stek. Whincup greep de derde plaats met 48 punten. In de strijd om het kampioenschap leidt Kelly nog steeds met 13 punten voorsprong op zijn teammaat. Todd Kelly bezet de derde plaats, hij heeft 132 punten.

Uitslag PlaceMakers V8 Supercars Pukekohe:

Positie:Rijder:Team:Auto:Punten
1.Rick KellyToll HSVHolden Commodore58
2.Garth TanderToll HSVHolden Commodore58
3.Jamie WhincupTeam VodafoneFord Falcon48
4.Todd KellyHolden RacingHolden Commodore47
5.James CourtneyStone BrothersFord Falcon39
6.Craig LowndesTeam VodafoneFord Falcon29
7.Mark SkaifeHolden RacingHolden Commodore29
8.Will DavisonJim BeamFord Falcon28
9.Russell IngallStone BrothersFord Falcon27
10. Mark WinterbottomFord PerformanceFord Falcon26
11.Paul RadisichTeam Kiwi RacingHolden Commodore21
12.Steven RichardsFord PerformanceFord Falcon18
13.Greg MurphyTasman MotorsportHolden Commodore15
14.Jason RichardsTasman MotorsportHolden Commodore11
15.Max WilsonWPS RacingFord Falcon8
16.Cameron McConvilleSupercheapHolden Commodore5
17.Steven JohnsonJim BeamFord Falcon4
18.Lee HoldsworthGarry RogersHolden Commodore4
19.John BowePaul CruickshankFord Falcon2

Stand kampioenschap:

Positie:Rijder:Team:Auto:Punten
1.Rick KellyToll HSVHolden Commodore173
2.Garth TanderToll HSVHolden Commodore160
3.Todd KellyHolden RacingHolden Commodore132
4.Jamie WhincupTeam VodafoneFord Falcon104
5.Mark SkaifeHolden RacingHolden Commodore104
6.James CourtneyStone BrothersFord Falcon100
7.Craig LowndesTeam VodafoneFord Falcon79
8.Mark WinterbottomFord PerformanceFord Falcon79
9.Steven JohnsonJim BeamFord Falcon78
10. Will DavisonJim BeamFord Falcon78
11.Russell IngallStone BrothersFord Falcon75
12.Greg MurphyTasman MotorsportHolden Commodore57
13.Steven RichardsFord PerformanceFord Falcon55
14.Lee HoldsworthGarry RogersHolden Commodore36
15.Paul RadisichTeam Kiwi RacingHolden Commodore27
16.Jason RichardsTasman MotorsportHolden Commodore25
17.Jason BrightBritek MotorsportFord Falcon17
18.Max WilsonWPS RacingFord Falcon12
19.Cameron McConvilleSupercheapHolden Commodore8
20.Dean CantoGarry RogersHolden Commodore8
21.Steve OwenAutobarn RacingHolden Commodore5
22.John BowePaul CruickshankFord Falcon5
23.Paul MorrisSirromet WinesFord Falcon4
24.Shane PriceJack Daniel'sHolden Commodore4
25.Jason BargwannaWPS RacingFord Falcon3
26.Fabian CoulthardSirromet WinesFord Falcon2

[250CC] Dovizioso wint spannende race

De Grand Prix van Turkije in de 250cc klasse is gewonnen door Andrea Dovizioso. De Italiaan bleef met zijn Honda de snellere Aprilia's van wereldkampioen Jorge Lorenzo en diens landgenoot Alvaro Bautista voor. Het was voor de Italiaan zijn eerste overwinning van dit seizoen.

De race bleef spannend tot de laatste bocht. Lorenzo sloeg in de laatste ronde na een foutje van Dovizioso een gaatje en daarmee leek de strijd beslist. Dovizioso wist toch weer naar het achterwiel van zijn Spaanse concurrent te rijden en passeerde hem enkele bochten voor de finish. Lorenzo probeerde nog te counteren, maar moest genoegen nemen met plaats twee. Ook Alvaro Bautista leek nog aanspraak te kunnen maken op de overwinning, maar in de laatste ronde verloor hij door een foutje teveel terrein en eindigde uiteindelijk als derde.

Enemy Engaged 2 komt eraan

Enemy Engaged: Apache vs. Hokum was een succesvolle en goed ontvangen helikopter simulator, en de centraal-europese developer G2 Games heeft nu een vervolg aangekondigd met de geïnspireerde naam Enemy Engaged 2.

De game zal voortborduren op zijn voorganger, maar dan uiteraard een stukje beter. De game speelt zich af boven 100.000 vierkante kilometer luchtruim boven Libanon, Taiwan en Korea, en zal daar voor elk "theatre of war" twee campagnes kennen. Er zijn 1200 verschillende units aanwezig, die allemaal in een compleet dynamische campagne zitten. Dus geen voorbedachte veldslagen met een vast aantal units, alle veldslagen zijn compleet dynamisch.

De game ondersteunt daarnaast ook voice-communication om de wingmen orders mee te geven, en ook wordt TrackIR hardware ondersteund. Deze hardware zorgt ervoor dat bewegingen van het hoofd vertaald worden naar de game, zodat je door met je hoofd te bewegen de cockpit in 3 dimensies kunt aanschouwen.

De game ondersteunt hiernaast ook multiplayer, met ondersteuning voor 16 spelers.

De game wordt in het tweede kwartaal verwacht.






Platte band

Een lekke band hebben aan je auto is niet echt wat je noemt een geweldige gebeurtenis, meestal is het takkeweer en sta je in de zeikende regen met een prul van een krik pogingen te ondernemen om je auto weer mobiel te krijgen.

Dat er ook nog andere gevaren zijn aan het wisselen van banden heb ik nooit bij stil gestaan, maar gelukkig is Goodyear zo aardig om ons daar aan te herinneren....

Met dank aan Flying voor de submit

Lel wint marathon van Londen

De Keniaan Martin Lel heeft voor de tweede maal in zijn loopbaan de marathon van Londen gewonnen. Lel, twee jaar geleden ook al de beste, zette een tijd van 2:07:41 op de klokken. De Marokkaan Abderrahim Goumi eindigde als tweede. Lels landgenoot en titelverdediger Felix Limo moest genoegen met de derde plaats.

Bij de vrouwen deed Lornah Kiplagat lang mee om de medailles, maar de Nederlandse stortte, met de haven in zicht, in en moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats. De Chinese Chunxiu Zhou ging met de zege aan de haal waarmee ze Gete Wami (Eth) en de Roemeense Constantina Tomescu voor bleef.

Meulendijks wint Portugal Open

Judith Meulendijks heeft in Caldas da Reinha de Portugal Open gewonnen. Meulendijks, als eerste geplaatst, was in de finale met 21-12 en 21-15 te sterk voor de Chinese Li Wenyan.

De 28-jarige Meulendijks speelde het toernooi om wedstrijdritme op te doen voor de Super Serie-toernooien in Singapore en Indonesië die volgende maand worden gespeeld. "In de eerste toernooien trof ik steeds Xie Xingfang of zo in de eerste ronde, dus dan is het fijn om hier wat ritme op te doen," aldus Meulendijks die in de tweede game lange tijd tegen een achterstand aankeek. "Maar op 11-10 had ik haar ingehaald. Daarna speelden we lange rally's waarbij zij steeds de fouten maakte."

Inspecteur ziet z'n gestolen motor in commercial

Het zal je maar gebeuren. Zit je je dood te ergeren aan dat ellenlange reclameblok, zie je ineens je motor voorbij komen die drie jaar geleden werd gestolen. Het overkwam een Duitser, die toevallig ook nogeens hoofdinspecteur is.

Hij zag zijn Harley een rol spelen in een commercial van een bouwspaarfonds. De door hem zelf gepimpte motor werd drie jaar geleden uit zijn garage gestolen. De inspecteur probeert z'n stalen ros nu via een advocaat terug te krijgen.

In opdracht van een Duits reclamebureau werd het reclamefilmpje door een productiebedrijf in Letland gemaakt. Dat bedrijf had een paar Harleybezitters opgeroepen om aan de commercial mee te werken, zo berichtte een Duitse omroep.

CD: Shitdisco - Kingdom of Fear

New Rave is de benaming voor de laatste Britse muzikale aanvalsgolf op het Europese vasteland. Bedacht door bladen als NME, bands die ontdekt worden op sites als MySpace, maar eigenlijk allemaal totaal inwisselbaar zijn, je kent het wel. Zo gaat het de laatste jaren nu eenmaal in de muziekscene in Groot-Brittannië, af en toe wordt er een ander etiket op de dansbare punkrock gezet, maar veel verandert het niet. De nieuwste hype heet Shitdisco, bestaande uit vier Glasgowse kunstacademiestudenten, en verwierf bekendheid door wilde ravefeesten in kleine flats.


[125CC] Corsi pakt eerste Grand Prix-zege

Simone Corsi heeft de 125cc-race gewonnen op het circuit van Istanbul. Op de finish was de Italiaan net even sneller dan Joan Olive en won daardoor voor het eerst in zijn loopbaan een Grand Prix. De Japanner Tomoyoshi Koyama eindigde als derde.

Mattia Pasini, die van pole vertrok, kreeg tijdens de race te kampen met pech en finishte niet in de punten. WK-leider Gabor Talmacsi kwam niet verder dan de vijfde plaats, maar slaagde er desalniettemin in om zijn voorsprong in het kampioenschap uit te breiden. Teamgenoot en naaste concurrent Hector Faubel eindigde namelijk als tiende.

Joey Litjens, die als 24e startte, kende niet zijn gebruikelijke superstart en bleef gedurende de race zo rond de 25e plaats rijden. In de slotfase van de race wist de Nederlander nog een aantal concurrenten te passeren en eindigde daardoor uiteindelijk als 20e. Hugo van den Berg finishde met zijn Aprilia als 26e.

[Special] Amstel Gold Race

Zigzaggen. Alsmaar draaien en keren. Remmen en wéér optrekken. En dat 252,2 kilometer in het fraaie Limburgse heuvelland. Dat is in een notendop het verhaal van de hoogmis van het vaderlandse wielrennen: de Amstel Gold Race, Neerlands enige échte wielerklassieker. Vandaag staat de 42e editie op de rol.

Een heus wielermonument. De Fransen hebben de Hel van het Noorden én Parijs-Tours, de laarsbewoners de Ronde van Lombardije én La Primavera en de Belgen Vlaanderens Mooiste én La Doyenne. Nederland komt er wat dat betreft wat bekaaid vanaf met enkel de Amstel Gold Race. En dan nog is de vraag gerechtvaardigd of de bierklassieker het keurmerk der klassiekers waardig is. De Amstel Gold Race kan immers moeilijk wedijveren met eerstgenoemde koersen, te meer omdat zij de fundering vormden voor de hedendaagse wielersport. Iets wat ondoenlijk is voor een koers die pas \'recentelijk\' - in 1966 - het levenslicht zag.

Critici doen de tocht tussen Maastricht en Valkenburg dan ook veelal af als een \'overschatte\' wedstrijd. Daarbij wordt echter vergeten dat de koers voor Nederlandse begrippen wel degelijk een klassieker is. De Amstel Gold Race is binnen ons koninkrijk immers de enige wedstrijd die wel de historie en status (met dank aan de internationale wielerbond, UCI) heeft die bij een klassieker hoort. De Amsterdammer Herman Krott kan dan ook met recht trots zijn dat \'zijn\' koers tegenwoordig aangeschreven staat als een prestigieuze wedstrijd. Niet in de laatste plaats omdat de grondlegger van de Amstel Gold Race nooit had kunnen dromen dat zijn \'kindje\' zo snel volwassen zou worden; wat eind jaren \'70 begon als een belangrijke nationale wedstrijd groeide binnen veertig jaar immers uit tot een klassieker.

Krott organiseerde in de jaren \'60 al een paar dozijn criteriums, maar wilde graag ook een grote wedstrijd in Nederland, van Amsterdam naar de heuvels van Zuid-Limburg. De Amstel Bierbrouwerij uit Amsterdam, die al alle wedstrijden van Krott sponsorde, wilde wel als hoofdsponsor fungeren als de koers de naam van de brouwerij kreeg. En zo ontstond in 1966 de Amstel Gold Race. De start voor de eerste editie was gepland bij de brouwerij in Amsterdam, maar hier werd in verband met Koninginnedag geen vergunning voor verleend. Daarnaast had de politie van Amsterdam op 10 maart 1966 ook al haar handen vol gehad aan het huwelijk van Beatrix en Claus. Rotterdam als startplek viel ook af omdat de organisatie geen toestemming kreeg om over de Moerdijkbrug te trekken. Vier dagen voor aanvang van de wedstrijd kreeg de organisatie wel de benodigde vergunningen om vanuit het Mastbos in Breda te starten. Van daaruit was het 302 kilometer naar de finishplaats in het Limburgse Meerssen.

De eerste uitgave kreeg gelijk een fraaie winnaar. Na acht uur was het immers niemand minder dan de Fransman Jean Stablinski die als eerste zijn wiel over de meet drukte in het voorstadje van Maastricht. De voormalig wereldkampioen, die even daarvoor zelf verantwoordelijk was geweest voor de totstandkoming van de succesvolle vluchtersgroep, was uiteindelijk in een sprint-à-deux te sterk voor zijn Belgische teamgenoot Van De Kerckhove. Local hero Jan Hugens bemachtigde op vijf seconden de derde stek, nadat een defect aan zijn rijwiel hem enkele honderden meters voor de finish kanloos maakte voor de eindzege.

Vele wielergrootheden zouden het voorbeeld van Stablinski volgen en de erelijst daarna behoorlijk opfleuren, zoals onder meer Eddy Merckx, Bernard Hinault en Freddy Maertens. Toch is er maar één coureur die onlosmakelijk verbonden is met de Amstel Gold Race. En nee, dat is niet Michael Boogerd, maar Jan Raas. De Zeeuw is immers recordhouder met vijf zeges: in 77\', 78\', 79\', 80\' en 82\' was hij de beste. Men sprak in die tijd dan ook wel van de Amstel Gold Raas. Dat het Limburgse heuvelland Raas op zijn lijf geschreven was, onderstreepte hij in 79\' nogmaals door in Valkenburg wereldkampioen te worden. In een tumultueuze slotfase was Raas niet alleen de sterkste, maar vooral de slimste, van een kopgroep van acht.

Op vijfhonderd meter voor de meet demarreerde namelijk de onbekende Fransman André Chalmel. Wie als eerste in de achtervolging gaat, is verloren, zegt een oude wielerwet. Dus ging niemand. Raas gokte er echter op dat de Duitser Didi Thurau als eerste zijn geduld zou verliezen. \"Ik ken het karakter van Thurau. Ik wist dat hij uit zijn schulp zou komen\", zei hij na afloop. Thurau sprintte in het zicht van de finish naar Chalmel en wist zich geklopt. In een poging zijn nederlaag af te wenden week hij van zijn lijn af. Raas moest deze beweging volgen en raakte met zijn achterwiel de vol sprintende Italiaan Bataglin. Het protest van de Italianen tegen Raas\' sprint werd ongegrond verklaard en de nuchtere Zeeuw mocht zich bovenop de Cauberg in de regenboogtrui hijsen.


Michael Boogerd tijdens de beklimming van de Cauberg

De Amstel Gold Race eindigt tegenwoordig ook steevast op de top van de Cauberg. Althans, sinds 2003, want daarvoor lag de finish op de Maasboulevard in Maastricht. Het startschot wordt echter wel in Maastricht gegeven. Op de markt trekt het wielergilde zichzelf dan in gang voor een tocht van dik 250 kilometer over 31 hellingen. Ter vergelijking, dat zijn er dertien meer dan in de Ronde van Vlaanderen. Enkele belangrijke hellingen zijn de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en de Cauberg. Deze worden de laatste jaren, en zo ook dit jaar, in deze volgorde als laatste beklommen. Een zeer pittige finale: na een slopende koers van meer dan 200 km moeten in een afstand van zo\'n 20 km vijf stevige kuitenbijters worden bedwongen. De winnaar van de 42e editie moet dan ook over zéér sterke benen beschikken.

Mijn favorieten:
***** Valverde.
**** Bettini, Samuel Sanchez.
*** Di Luca, Rebellin, Schleck.
** Riccò, Boogerd, Schumacher, Kroon.
* J. Rodriguez, Kirchen, Freire, Kessler, Wegmann.

Doden door dubbele aanslag in Oost-Afghanistan

Icoon AanslagZeker zes mensen zijn omgekomen door twee aanslagen in de Oost-Afghaanse stad Khost. Er vielen minstens tien gewonden, meldde de politie. Twee doden vielen bij een bomexplosie in een winkel waar mobiele telefoons worden verkocht.

Vermoedelijk was de aanslag het werk van de moslimfundamentalistische Taliban. Een uur later blies een man zichzelf met explosieven op toen hij achterna werd gezeten door agenten. Daardoor vonden hij en drie omstanders de dood.

Jonge artsen maken veel fouten

Icoon MedischArtsen die opgeleid worden tot medisch specialist maken jaarlijks zeker duizend fouten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Groningse psycholoog Prins dat vanavond wordt gepresenteerd door het televisie-programma Zembla. In de uitzending is te zien dat deze zogenaamde arts-assistenten soms dodelijke fouten maken bij het bepalen van de juiste medicijnen en bij het vaststellen van kanker.

De jonge artsen zelf kunnen er vaak niets aan doen. Ze moeten vaak veel te lange werkdagen maken, worden niet altijd goed begeleid, krijgen een te grote verantwoordelijkheid en de arbeidsdruk is veel te hoog. De arts-assistenten worden vaak als goedkope krachten door ziekenhuizen ingezet bij de EHBO en in nachtdiensten.

De jonge artsen klagen daar nauwelijks over, omdat ze bang zijn hun baan te verliezen, zo stelt Prins vast. In de Zembla-uitzending wilde vrijwel geen enkele arts-assistent aan het woord komen. Een enkeling durfde wel wat te zeggen, maar dan alleen anoniem. De ziekenhuizen wilden niet reageren op de uitzending.

[CCWS] Doornbos start als dertiende

Het zit Robert Doornbos tot nu toe dit weekend niet mee. Nadat de Minardi Team USA coureur gisteren in de eerste kwalificatie door een foutje zichzelf de kans had ontnomen om een competitieve tijd neer te zetten, had de Rotterdammer vandaag op cruciale momenten teveel last van verkeer. Hierdoor kon hij niet het maximale uit zijn wagen en rode banden halen. Doornbos start in de derde Champ Car World Series wedstrijd als dertiende.

Tot overmaat van ramp werd de sessie in de slotminuten eerder afgevlagd als gevolg van een spin van Bruno Junquiera. Ook Robert Doornbos moest hierdoor zijn laatste en beslissende run voortijdig afbreken. Sebastien Bourdais was vandaag, net als gisteren, de te kloppen man op het stratencircuit van Houston. Will Power en Justin Wilson completeren de top drie.

“Het gaat ons hier nog niet bepaald voor de wind. Positief bekeken kunnen we nu alleen nog maar vooruit gaan. De wagen is absoluut sneller dan dat mijn 13e startplaats doet vermoeden. Het is nu zaak een goede strategie uit te stippelen. Het is denk ik overbodig om te zeggen dat ik morgen volgas zal geven om er alsnog een goed resultaat uit te slepen,” aldus de Nederlander.

Startopstelling na straf Bourdais

poscoureurteamtijdsnelheid
1. Will Power Team Australia 57.405105.545
2. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 57.653 105.091
3. Justin Wilson RSPORTS 57.533 105.310
4. Neel Jani* PKV Racing 57.753 104.909
5. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 57.790 104.842
6. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 57.896 104.650
7. Simon Pagenaud Team Australia 57.929 104.590
8. Tristan Gommendy* PKV Racing 58.026 104.415
9. Mario Dominguez Forsythe Racing 58.079 104.320
10. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 58.169 104.159
11. Alex Tagliani RSPORTS 58.198 104.107
12. Dan Clarke Minardi Team USA 58.355 103.827
13. Robert Doornbos* Minardi Team USA 58.569 103.447
14. Matt Halliday* Conquest Racing 58.577 103.433
15. Ryan Dalziel* Pacific Coast Motorsports 58.835 102.980
16. Roberto Moreno Pacific Coast Motorsports 59.231 102.291
17. Katherine Legge Dale Coyne Racing 59.257 102.246
* rookie

Nereus stunt bij LEN Trophy

Het betreft niet de succesvolle hofleverancier van het Nederlandse roeien (Nereus) maar de gelijknamige waterpolovereniging Nereus. Ook zij scoren op internationaal gebied goed: op miraculeuze wijze waren ze te sterk voor het Griekse Olympiakos.

In een zinderende wedstrijd werd het na vier perioden 7-6. De Zaanse ploeg onder leiding van trainer Tom Aalmoes stond na de derde periode nog met een onoverbrugbaar geachte stand van 3-6 achter.

Het was de tweede zege van de Nederlandse ploeg, die vrijdag met 12-7 van het Hongaarse OSC Boedapest won. Zondag speelt Nereus nog tegen ASD Roma, dat zaterdag verrassend verloor van Boedapest (10-11). Nereus heeft nu twee wedstrijden gewonnen, de overige drie deelnemende ploegen één.

Ritzege Rodriguez in Georgia

Fred Rodriguez heeft de zesde etappe van de Ronde van Georgia op zijn naam geschreven. Na 182,9 kilometer koersen, van Lake Lanier Islands naar Stone Mountain, was de Amerikaan van Predictor-Lotto de sterkste in een massasprint. De Argentijn Juan José Haedo eindigde als tweede.

De Sloveen Janez Brajkovic van Discovery Channel behield de leiding in het algemeen klasssement. Vandaag staat de slotrit op het programma.

Aerts wil bij Willem II blijven

Maikel Aerts wil langer bij Willem II blijven. De van Feyenoord gehuurde sluitpost liet gisteren weten dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft in Tilburg en graag te willen blijven.

Volgens de huurovereenkomsten zou Aerts na de zomer weer terugkeren naar de Kuip, waar hij weinig kans maakt op speelminuten. Feyenoord en Willem II zouden naar verluidt momenteel in overleg zijn over een eventuele definitieve transfer van de doelman.

Gekas definitief naar Bayer Leverkusen

De Griekse international Theofanis Gekas speelt vanaf komende zomer voor Bayer Leverkusen. De Griek komt over van degradatiekandidaat VfL Bochum.

Dit seizoen wordt Gekas door Bochum gehuurd van het Griekse Panathinaikos, maar na een goede periode werd besloten hem over te nemen van de club. Bochum, die de 25-jarige aanvaller voor 700.000 euro kocht, verkoopt hem voor vier milljoen euro aan Bayer Leverkusen. Gekas tekende een contract bij Leverkusen tot medio 2010.

Gekas is momenteel topscorer in de Bundesliga met 18 doelpunten. Naast Panathinaikos en VfL Bochum was hij eerder in eigen land actief voor Larissa en Kalithea.

Krokodillen eten Chinees

Icoon ShockingElf krokodillen in een Chinees dierenpark hebben een 9-jarige scholier verslonden. Een dier had de jongen bij zijn kleren gegrepen en hem in de vijver gesleurd. Vervolgens stortte de hele groep zich op de Chinees.

De scholier was samen met andere kinderen over het hek geklommen. Zij sloegen de dieren met stenen en stokken, meldden Chinese media over het incident in Beihai. De krokodil die de jongen aanviel, is doodgeschoten.


Met dank aan Mark_Boelen voor de submit.

Olympique wederom Frankrijks sterkste

Voor de zesde maal achter elkaar heeft Olympique Lyon de Franse landstitel weten te veroveren. DE ploeg van oud-Liverpool coach Gerard Houillier deed dat zonder zelf te spelen. Naaste concurrent Toulouse verloor van Stade Rennes en had alleen bij winst (in theorie) op gelijk hoogte kunnen komen.

De zesde landstitel op rij is een uniciteit in Frankrijk: nog nooit eerder was er een ploeg in de historie van het Franse voetbal die het kunstje van Lyon flikte. Door gebrek aan Europees succes heeft de titel echter ongetwijfeld een bittere bijsmaak.

Na een goede start in zowel de eigen competitie als de Champions League, bleek de vorm van Lyon na de jaarwisseling verdwenen. In de achtste finale werd op pijnlijk wijze verloren van AS Roma, dat de Fransen in eigen huis met 2-0 versloeg. De eerste wedstrijd in Rome was nog in een hoopvol 0-0 gelijkspel geëindigd.

Ronaldo helpt Milan naar overwinning

Vereerd en verguisd: de Braziliaanse spits Ronaldo heeft veel tegenslagen gekend in zijn imposante carrière, en kampt bij vlagen ook met vormgebrek. Afgelopen weekend was daar niks van te merken: mede dankzij twee doelpunten van Ronaldo won AC Milan met 3-1 van Cagliari.

Het tweede doelpunt van de Braziliaanse (super)spits was de meest curieuze: met de borst (!) werkte hij de een voorzet vanaf de rechterkant in het doel.

Door de overwinning behoudt Milan, dat aan het begin van het jaar door de breed uitgemeten fraudezaak puntenvermindering kreeg, nog uitzicht op een derde plaats. De ploeg staat nu vierde, één punt achter de nummer drie Lazio Roma, dat zondag thuis speelt tegen Fiorentina.
Milan heeft overigens ook nog steeds uitzicht op een grote titel: het is één van de vier ploegen nog over in de Champions League. Daar moet het aan gaan treden tegen Manchester United.

Frankrijk gaat naar de stembus

Icoon BuitenlandsIn Frankrijk mogen vandaag 44,5 miljoen kiezers hun stem uitbrengen voor de presidentsverkiezingen. Het gaat om de eerste ronde. Een tweede ronde kan alleen vermeden worden als een kandidaat de absolute meerderheid haalt.

De zittende president Chirac doet niet meer mee en het is dus zeker dat Frankrijk een nieuw staatshoofd krijgt. Van de twaalf kandidaten zijn de rechtse Nicolas Sarkozy en de linkse Ségolène Royal de grootste kanshebbers. Uit opiniepeilingen blijkt dat zij vandaag de meeste stemmen zullen krijgen.

De extreem-rechtse Jean-Marie Le Pen en de kandidaat van de middenpartij Francois Bayrou zijn niet kansloos om de tweede ronde te halen. Daarin nemen de beste twee van de eerste ronde het tegen elkaar op. In zo'n tweede ronde kunnen rare dingen gebeuren: bij de vorige verkiezingen werd de ultra-rechtse Le Pen tweede en mocht meedoen aan de tweede ronde. De linkse stemmers in Frankrijk kozen toen in de tweede ronde voor de rechtse Chirac om te voorkomen dat Le Pen president zou worden.

Laat in onze poll weten welke kandidaat jij denkt dat er gaat winnen.

Allemaal hoeren

Ik heb Franz Ferdinand er maar bij aan gezet vandaag. "It's always better on holiday, that's why we only work when we need the money." Op dit moment zou ik graag op mijn werk zitten. Mijn buurwijf is haar balkon aan het schuren en haar homovent doet iets met een boormachine in de tuin. Het is godverdomme zaterdag en ik heb nog minder rust dan op een kutdag op mijn werk. Ik durf er nu geld op te zetten dat er nog een of andere klerelijer besluit dat de motormaaier uit de stal moet voor z'n Uebertrieste drie vierkante meter gras.

Verdacht pakketje bevat seksspeeltje

De paniek was groot in een postsorteercentrum in Nieuw-Zeeland, het noodprocedé werd zelfs in werking gesteld. Het bleek gelukkig loos alarm; het verdachte pakketje bleek slechts een seksspeeltje te bevatten.

Bij het controleren van een pakketje uit China trof men er verdachte draden in aan. Gelijk trad alarmfase een in werking en werd het pakketje in een kluis gestopt. Toen de hulpdiensten de volgende morgen op de hoogte werden gesteld, besloot men veiligheidshalve het hele gebouw te ontruimen. Het personeel van het postsorteercentrum nabij Auckland kon dus van een lange pauze genieten. De Nieuwzeelandse autoriteiten zijn nog aan het onderzoeken waarom het een hele nacht moest duren voor ze pas op de hoogte waren van een eventuele bom.

Senator McCain zingt 'bomb Iran'

Icoon PolitiekDe Amerikaanse senator John McCain probeert zich op een wel heel aparte manier te promoten voor de presidentsverkiezingen. De man zong tijdens een veteranenbijeenkomst in South Carolina het liedje Barbara Ann van The Beach Boys, met de tekst 'bomb Iran'.

McCain is als Republikeinse presidentskandidaat volop bezig met zijn promotietour. Toen hem tijdens de veteranenbijeenkomst gevraagd werd wat zijn standpunt was met betrekking tot het kernprogramma van Iran, startte de politicus zijn liedje in. "Bomb bomb bomb, bomb Iran" zong hij, terwijl het publiek zich amuseerde. Journalisten die hem later vroegen of hij zijn liedje zelf niet ongevoelig vond, kregen het antwoord "Ongevoelig? Jegens wie, de Iraniërs?", en de mensen die de grap niet konden waarderen gebood hij: "Get a life."

Hoe dit incident uitpakt voor McCain valt nog te bezien, in november 2008 vinden de presidentsverkiezingen plaats. Vooralsnog ligt partijgenoot Giuliani voor in de peilingen.


Het bewuste liedje


Met dank aan Geertsema voor de submit.

Uitslag Real Madrid - Valencia

Real Madrid heeft vanavond goede zaken gedaan in de strijd om de Spaanse landstitel. In het eigen Bernabéu stadion werd Valencia met 2-1 naar huis gestuurd.

In de eerste helft liet de thuisploeg een sterk staaltje voetbal zien, hetgeen leidde tot het eerste doelpunt. Een voorzet van Miguel Torres kwam tot bij Ruud van Nistelrooij, die vervolgens uithaalde en Santiago Cañizares verschalkte. De voorhoede van Valencia kon niets uitrichten, waardoor de ruststand op 1-0 werd bepaald.

De bezoekers begonnen gretig aan het tweede bedrijf, en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Fernando Morientes scoorde tegen zijn oude club, op aangeven van Joaquin Sánchez. De twee clubs gingen gelijk op, tot de van een blessure herstelde David Beckham mocht invallen. De Engelsman bezorgde een vrije trap panklaar op het hoofd van Sergio Ramos, en de verdediger kopte raak. In de slotfase had Del Horno nog een mooi schot in huis, en was ook Van Nistelrooij nog dichtbij een beslisser, gescoord zou er niet meer worden.

Door de winst is Real Madrid gestegen naar de tweede plaats, op twee punten van Barcelona. Sevilla kan de tweede plaats echter heroveren bij winst op Athletic Club de Bilbao. Valencia blijft vierde en houdt uitzicht op Europees voetbal. Het gat met de koploper is zes punten met één wedstrijd meer gespeeld.

Real Madrid CF 2-1 Valencia CF
18' R. van Nistelrooij 1-0
51' F. Morientes 1-1
74' S. Ramos 2-1

Voormalig Miss America verjaagt inbreker

Een lekker wijf (zestig jaar geleden) heeft een inbreker de stuipen op het lijf gejaagd met haar geweer. De Miss America van 1944, de 82-jarige Venus Ramey, hoorde ondanks haar hoge leeftijd een indringer op haar boerderij.

Toen indringer Curtis Parrish trachtte te vluchten, bedacht het ouwe besje zich geen moment en schoot zijn autobanden lek. "Ik dacht niet na, ik deed het gewoon", zo vertelde de toenmalige mooiste vrouw van Amerika tegenover Reuters.

De terugslag van haar wapen was zo groot, dat het vrouwtje moest steunen op haar rollator om niet om te vallen. Toch zou ze zijn doorgegaan tot het bittere eind, want "Als hij het in zijn hoofd had gehaald om dichterbij te komen, zou hij nu onder de zoden liggen."

Granny Ramey, wier afbeelding menig geallieerd vliegtuig in de Tweede Wereldoorlog sierde, hield een automobilist staande die de politie voor haar waarschuwde.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.