FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 mei 2007

Israël bombardeert huis Palestijnse politicus

Icoon Israël/PalestinaDe Israëlische strijdkrachten hebben zondagavond het huis van een Palestijnse politicus, Khalil al-Haya, in Gaza gebombardeerd. Volgens zegslieden van de Islamitische Verzetsbeweging Hamas is al-Haya zelf niet onder de slachtoffers omdat hij niet thuis was.

Bij de aanval op het huis in de hoofdstad van de dichtbevolkte Gazastrook zijn zeker acht mensen onder wie gezinsleden van de Hamas-voorman al-Haya gedood, aldus medische hulpverleners. Ook raakten er zeker twaalf mensen gewond. Eerder op de dag werden al drie Palestijnen gedood door een Israëlische raketaanval op de Gazastrook.

Volgens de omroep van het Israëlische leger is al-Haya een belangrijke figuur binnen de gewapende vleugel van Hamas en betrokken bij de bouw van projectielen 'al-Qassam'. Die vuren Palestijnen vooral op het Israëlische stadje Sderot af. Het waren er in een week tijd naar schatting honderd en voorzover ze doel troffen veroorzaakten ze zestien gewonden.

Vanochtend waren er in een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon tevens gevechten tussen regeringstroepen van Libanon en de milities die het kamp beschermen. Hierbij vielen ook meerdere doden.

Vernietigende lading op weg?

Westerlingen verlaten massaal Hongkong

Icoon BuitenlandsDe Chinese metropool en internationaal financieel centrum Hongkong is uit de gratie bij westerlingen. Britten, Australiërs, Amerikanen en Canadese 'expats' verlaten de stad met duizenden tegelijk.

Ze vinden Hongkong te vervuild en te onaantrekkelijk en ze kiezen liever voor een andere Chinese of Aziatische stad, aldus de krant Straits Times. Het aantal Britten dat de voormalige Britse kroonkolonie verlaat is opvallend groot. Er wonen nog maar ongeveer 11.300 Britten in Hongkong. In 2005 waren dat er ongeveer 13.500 en in 1997, toen Hongkong in Chinese handen kwam, nog 175.000.

De beroemde Nederlandse dirigent Edo de Waart maakte kortgeleden bekend na drie jaar ook niet meer in Hongkong te willen wonen. De dirigent en artistiek leider van het stedelijke filharmonische orkest verkast naar Wisconsin in de Verenigde Staten wegens de luchtvervuiling in Hongkong.
Weg uit Hongkong

Uitslagen Spanje speelronde 35

In Spanje maakten de vier topploegen geen fouten, waardoor de stand bovenin gelijk blijft. Real Madrid was desondanks opnieuw dicht bij puntverlies.

Sevilla kon koplopers Real Madrid en Barcelona voor minstens twee uur inhalen, als het zou winnen van Deportivo de la Coruña. In een kolkend Riazor zou de kersverse UEFA Cup-winnaar geen makkelijke wedstrijd tegemoet gaan. Depor begon sterk, maar toen topspits Riki er al snel met een blessure vanaf moest werden de bezoekers sterker. Het kreeg de beste kansen, maar scoorde niet. Het moest uiteindelijk zelfs incasseren door Rodolfo Bodipo, een kwartier voor tijd. Sevilla herpakte zich na de tegengoal en via Renato werd het al snel weer gelijk. Zelfs de koppositie ging voor even naar de revelatie, toen Frédéric Kanouté vlak voor tijd zelfs de winnende maakte: 1-2.

Real Madrid kon de koppositie weer overnemen; daarvoor moest het wel eerst winnen van Recreativo Huelva. In eigen huis ging het eerder dit seizoen keihard onderuit tegen de promovendus, maar in Huelva ging het beter. Al na negen minuten opende Robinho op aangeven van David Beckham de score. Real was in de eerste helft veel beter, maar kon de marge niet verbreden. Ruud van Nistelrooij maakte na rust de 0-2 vanaf de penaltystip, versierd door Robinho. Fernando Gago gaf een kwartier voor tijd de tegenstander ook een penalty. Jesús Vázquez maakte de aansluitingstreffer, en zag even later teamgenoot Ikechukwu Uche na slecht verdedigend werk zelfs de gelijkmaker scoren. Toen Real punten leek te gaan verspelen was het in blessuretijd Roberto Carlos die de bal alsnog over doelman Bertrand Lauqait werkte voor de winnende treffer.

Barcelona kon door de winst van haar aartsrivaal niets anders dan gewoon winnen en aanhaken. Tegenstander was Club Atlético de Madrid in het Vicente Calderón. Beide ploegen gingen aanvankelijk gelijk op in een onvriendelijk duel. Zes minuten voor het einde van de eerste helft viel dan eindelijk de eerste treffer. Een één-tweetje met Samuel Eto'o zette Lionel Messi voor Iván Cuéllar: 0-1. Na de goal werd Barça veel beter, en bracht via Gianluca Zambrotta en Eto'o de stand nog voor rust op 0-3. De Kameroense spits was ook betrokken bij de vierde treffer, die door Ronaldinho afgemaakt werd. Toen Fabiano Eller namens Atlético zijn tweede heel kreeg was het helemaal gespeeld. In de slotfase maakten Messi en Andrés Iniesta het drama compleet. Atlético werd in eigen huis pijnlijk op de slachtbank gelegd: 0-6.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
19/5Real MallorcaValencia0-1
19/5Real BetisGimnàstic1-1
19/5Real ZaragozaAthletic Club4-3
20/5VillarrealReal Racing2-1
20/5LevanteOsasuna1-4
20/5Real SociedadCelta de Vigo3-1
20/5EspanyolGetafe1-5
20/5Deportivo la CoruñaSevilla1-2
20/5Recreativo HuelvaReal Madrid2-3
20/5Atlético MadridBarcelona0-6

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid3569+22
2Barcelona3569+40
3Sevilla3567+28
4Valencia3565+18
5Real Zaragoza3558+14
6Atlético Madrid3554+5
7Villarreal35530
8Getafe3552+9
9Recreativo Huelva35500
10Real Racing3549-3
11Real Mallorca3548-3
12Espanyol3545-6
13Deportivo la Coruña3544-10
14Osasuna3540-4
15Real Betis3537-9
16Levante3536-17
17Athletic Club3534-19
18Real Sociedad3533-13
19Celta de Vigo3530-22
20Gimnàstic3525-30

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Ruud van NistelrooijReal Madrid22
2Frédéric KanoutéSevilla20
=Diego MilitoReal Zaragoza20
4RonaldinhoBarcelona19
5Diego ForlánVillarreal15
6David VillaValencia13
7Fernando BaianoCelta de Vigo12
=Fernando MorientesValencia12
=Fernando TorresAtlético Madrid12

Programma:

DatumThuisUitTijd
26/5Real MadridDeportivo la Coruña20.00
26/5BarcelonaGetafe22.00
27/5GimnàsticAtlético Madrid17.00
27/5Celta de VigoReal Betis17.00
27/5OsasunaReal Sociedad17.00
27/5Real RacingLevante17.00
27/5Recreativo HuelvaEspanyol17.00
27/5Athletic ClubReal Mallorca17.00
27/5ValenciaVillarreal19.00
27/5SevillaReal Zaragoza21.00

In the picture!


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Aldi heeft nu ook geimporteerd pools vlees in het assortiment.

En de top-5:

5: twent76 : " Plakje worst?"

4: MrDuc : "Alleen als ie ijs- en ijskoud is....."

3: foton: " Deze week in de aanbieding: Hans Worst.."

2: Da_mr_Jackal: "Lage niveau FOK! dwingt oprichter Danny lichaam te verkopen"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: antonowitch

previous picture

Hackers leggen Halo 3 bloot, nieuwe wapens en map editor?

De fanatieke dames en heren van de Halo 3 modding-community zijn losgegaan op de Halo 3 beta en daarbij kwamen een aantal zeer leuke ontdekkingen boven water. Door middel van hacken hebben ze nieuwe wapens, game modes en voertuigen ontdekt, die waarschijnlijk in de uiteindelijke versie van Halo 3 zullen zitten.

Tevens is er gerept over een map-editor, maar inmiddels is alle informatie van het forum in kwestie gehaald.

Als dit alles waar blijkt te zijn, mogen we de onderstaande dingen verwachten in de uiteindelijke versie, welke 26 september in de winkel zal verschijnen.

Nieuwe equipment:
Instacover
Smoke
Jammer

Nieuwe voertuigen:
Chopper
Pelican
Shadow

Nieuwe wapens:
Flamethrower
Claymore Grenade

Nieuwe game modes:
Infection (vermoord de Flood of raak besmet)

Nieuwe rankings:
De hoogste rankings zijn Killpocalypse en Killionaire, in plaats van Double Kill en Triple Kill.

Oranje op doelsaldo niet naar EK onder 19

Het Nederlands elftal voor spelers jonger dan 19 heeft zich niet weten te plaatsen voor het Europees kampioenschap. Oranje moest vandaag winnen tegen Rusland om zich te plaatsen, maar kwam niet verder dan 0-0.

De ploeg van bondscoach Wim van der Zwam kwam slechts één doelpunt te kort waardoor nu Rusland naar het EK gaat De Russen behaalde met de wedstrijden tegen Engeland en Tsjechië een doelsaldo van 5-1, Nederland kwam niet verder dan 4-1.

[gerucht] Team ICO werkt aan twee spellen tegelijk

Het is tot op heden een groot geheim waar Team ICO mee bezig is. Nadat ze met ICO en Shadow of the Colossus de harten van menig gamer en praktisch elke gamejournalist hadden veroverd, werd het namelijk angstvallig stil rondom het creatieve in-house team van Sony.

Voorheen werd bekend dat ze van Sony de tijd en het geld hadden gekregen om, zoals het echte kunstenaars betaamt, te verkennen wat ze precies willen gaan doen met hun volgende project. Als we een lid op het PlayStation forum mogen geloven gaat het echter niet om één, maar om twee projecten.

Zo vertelt hij dat hij op een Motorstorm event in Duitsland gesproken had met een product manager van Sony. Deze vertelde hem dat Team ICO momenteel aan twee projecten werkt, waaronder een spel wat de epische en artistieke feel van de vorige twee spellen moet benaderen. Het andere spel moet een totaal andere weg gaan inslaan.

Het gaat hier natuurlijk niet om de meest betrouwbare bron, daarom is er wat research gedaan naar de afkomst van deze uitspraken. Er bleek echter op de datum in kwestie daadwerkelijk een Motorstorm event te zijn geweest in Duitsland.

Uitslagen Italië speelronde 37

In Italië werd dit weekend de 37e speelronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Serie A

In Italië werd dit weekend de voorlaatste speelronde afgewerkt. Bijna alle beslissingen vielen vandaag of waren al eerder gevallen. Internazionale werd weken geleden al kampioen en vorig weekend verzekerden Lazio Roma en AC Milan zich van een plek in de voorrondes van de Champions League. AS Roma was al zeker van het tweede Champions League ticket. Dit weekend werd ook bekend wie er in het UEFA cup-toernooi zullen uitkomen. Fiorentina, Palermo en Empoli verzekerden zich van UEFA Cup-voetbal. In de strijd om degradatie deden Cagliari, Torino en Livorno goede zaken. Alle drie kunnen niet meer degraderen, iets dat Siena, Reggina, Catania, Parma en Chievo nog wel kunnen. Volgende week zal bekend zijn wie er afdaalt naar de Serie B.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
Chievo VeronaAscoli1-0
SampdoriaCatania1-0
Atalanta BergamoInternazionale1-1
MessinaFiorentina2-2
TorinoLivorno0-0
Lazio RomaParma0-0
EmpoliReggina3-3
CagliariAS Roma3-2
PalermoSiena2-1
AC MilanUdinese 2-3


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo (+/-)Punten
1Internazionale *3729714394
2AS Roma ** 3721973972
3Lazio Roma *** 37181182762
4AC Milan *** 37191262361
5Fiorentina ****37201072755
6Palermo ****37151012655
7Empoli ****37141211154
8Atalanta Bergamo37121411450
9Sampdoria37131014049
10Udinese37121015-546
11Cagliari3791315-1040
12Livorno3791315-1540
13Torino 37101017-1740
14Chievo Verona3791216-839
15Parma3791216-1739
16Catania3791117-2338
17Reggina37111511037
18Siena3781415-1137
19Messina ##37-1121-3126
20Ascoli ## 3741221-3224

* - Landskampioen
** - Champions League
*** - Voorronde CL
**** - UEFA Cup
## - Gedegradeerd

Programma

DatumThuisUit
27/5LivornoAtalanta Bergamo
27/5AscoliCagliari
27/5CataniaChievo Verona
27/5ParmaEmpoli
27/5SienaLazio Roma
27/5AS RomaMessina
27/5RegginaAC Milan
27/5Udinese Palermo
27/5FiorentinaSampdoria
27/5InternazionaleTorino

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1TottiAS Roma24
2Lucarelli Internazionale18
-BianchiReggina18
4SpinesiCatania17
5RiganoMessina17

He, pssst, camera kopen ?

Na de televisie bij de Otto en de printer bij de Wehkamp is er weer een webwinkel die een heel bijzondere aanbieding heeft.

In dit geval is het bol.com die een pracht van een Canon Ixus in de aanbieding heeft voor de ''komma staat verkeerd'' prijs van slechts 28, 99.

Uiteraard zijn er weer FOK!kers die wel een mooie camera kunnen gebruiken, het verloop kun je hier volgen.

En mochten ze bij Bol.com achter hun foutje komen, hier een screenshot van het ''foutje''

Met dank aan Demius voor de melding

Meer Call of Duty 4: Modern Warfare details

Op de website van PCZone is nieuwe informatie omtrent Call of Duty 4: Modern Warfare te lezen in een interview met de ontwikkelaar Infinity Ward. Zo zal het verhaal draaien om de ultra-nationalistische Rus Zakhaev die graag terug wil naar de tijd van de Sovjet-Unie; Stalin-style dus. Hij start een burgeroorlog in Rusland en weet dat buitenlandse grootmachten staan te trappelen om zich te mengen in het conflict. Zodoende bedenkt hij een plan om de Amerikaanse troepen vast te houden in het Midden-Oosten. Ondertussen probeert de Britse inlichtingendienst dit plan openbaar te maken aan de Amerikanen.

In tegenstelling tot de eerdere Call of Duty-games zul je geen losse aan elkaar verbonden missies gaan spelen, maar zul je de keuze krijgen tussen twee verhaallijnen. De ene lijn volgt een Britse SAS-soldaat en de andere een Amerikaanse Special Forces-soldaat. Deze verhaallijnen lopen op den duur in elkaar tot de climax die volgt op Russische bodem. Volgens de makers is deze opzet vergelijkbaar met die van de TV-serie '24' en zijn er ook TV scriptschrijvers ingehuurd om er zeker van te zijn dat het goed komt. Infinity Ward hoopt zo ook dat de spelers zich meer verbonden voelen met de speelbare personages, aangezien die binding in de vorige Call of Duty-games niet te vinden was.

Kop of munt bepaalt stembusgang Filipijnen

Icoon VerkiezingenEen lokale verkiezing in het noorden van de Filipijnen is beslist door het opgooien van een munt. Twee kandidaten voor een zetel hadden precies evenveel stemmen gekregen en dus werd het kop of munt, aldus de omroep BBC.

De autoriteiten spraken van een verfrissend en vredelievend gebaar van de kandidaten. De jongste campagne voor lokale verkiezingen in het land ging gepaard met veel geweld, met tientallen doden als gevolg.
Lokale verkiezingen in Filipijnen.

Berkhout wint Olympia's Tour

Thomas Berkhout heeft Olympia's Tour op zijn naam geschreven. De renner van het Rabobank Continental-team wist in de negende en laatste etappe de oranje leiderstrui over te nemen van zijn ploegmaat Martijn Maaskant. De laatste rit werd een prooi voor Paul van Schalen.

Berkhout maakte deel uit van een kopgroep die tot op 20 kilometer voor de streep in Buchten zeven minuten voorsprong had. Nadat Berkhout was gefinisht, op enkele minuten gevolgd door Maaskant, moest de organisatie uitzoeken wie de eindwinnaar was.

Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde werd het peloton, met Maaskant, namelijk opgehouden om de passerende kopgroep voorrang te verlenen. Aan de hand van de gemiddelde snelheid berekende de organisatie hoe groot de achterstand van het peloton zou zijn. Het bleek twee seconden teveel voor Maaskant.

Hockey: Dames Den Bosch halen 'de tien'

Icoon HockeyDe hockeysters van Den Bosch hebben vandaag voor de tiende keer op rij de landstitel veroverd. De ploeg van trainer Herman Kruis won de derde en beslissende play-off in eigen huis met 2-0. Beide doelpunten vielen in de tweede helft uit strafcornervarianten. Carlien Dirkse van den Heuvel en international Maartje Paumen schoten raak.

Amsterdam, dat voor de vierde achtereenvolgende keer een finale verloor van Den Bosch, had nog wel het eerste duel van de best-of-three gewonnen na strafballen. Den Bosch, de gedoodverfde favoriet, liet zaterdag al zien dat het de meeste aanspraak op de titel maakte met een zege van 5-3. Zondag was de formatie van Kruis vooral de betere in de tweede helft.

De speelsters van Den Bosch droegen de titel op aan routinier Mijntje Donners (33), die haar laatste wedstrijd voor eigen publieke hockeyde. De voormalige recordinternational reist nog wel mee naar Bakoe in Azerbeidzjan, waar Den Bosch volgend weekeinde gaat proberen voor de achtste keer op rij de Europa Cup voor landskampioenen te winnen.

Amsterdam meende dit jaar meer dan ooit een kans te hebben om de hegemonie van Den Bosch te doorbreken. De ploeg van trainer Max Caldas was goed op weg met de zege in het eerste duel, maar gaf de titel eigenlijk al uit handen door de tweede wedstrijd te verliezen. Zondag ging Amsterdam een helft lang gelijk op met Den Bosch, maar na rust nam de Brabantse ploeg steeds vaker het initiatief. Dat uitte zich in een reeks strafcorners, waarvan twee tot een doelpunt leidden.

Voor de tiende keer kampioen


Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Vrouw gewond na steen door autoruit

Een 19-jarige vrouw is lichtgewond geraakt toen ze een steen door haar autoruit kreeg. Dat gebeurde vrijdagavond rond 22:00 uur op de Vincent van Goghstraat in Breda. Er was geen enkele aanleiding voor het voorval. Dat meldt de politie vandaag.

Scherven
De steen zou gegooid zijn door een jongen vanaf een scooter. Die ging er na zijn daad meteen vandoor. De 19-jarige uit Eindhoven raakte lichtgewond door rondvliegende scherven. Haar autoruit ging aan diggelen. Haar vriendinnen van 18 en 19 jaar uit Etten-Leur bleven ongedeerd.

Doodslag
De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie neemt het voorval zeer hoog op en spreekt van poging tot doodslag. De dader is waarschijnlijk tussen de 14 en 18 jaar. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en een slank postuur. Hij droeg een lichtbeige jas en en een donker petje. De politie zoekt nog getuigen.

'Prins Harry gaat naar Afghanistan'

Icoon KoningshuisDe Britse prins Harry wordt waarschijnlijk uitgezonden naar Afghanistan. Dat bericht de krant News of the World. Vorige week kreeg de prins te horen dat hij niet met zijn regiment mee mag naar Irak, omdat rebellen dreigden met aanslagen op zijn eenheid.

De 22-jarige prins zal waarschijnlijk nog voor de kerst naar Afghanistan vertrekken. Hij maakt daar deel uit van een NAVO-eenheid. Het leger wil de detachering geheim houden om de Taliban geen kans te geven hem te vinden.


Niet naar Irak, maar wel naar Afghanistan

Varkens eten baby op

Icoon OpmerkelijkVarkens hebben in Nigeria een pasgeboren baby opgegeten. Dat maakte de politie bekend. De onbekende moeder had in het donker de boreling weggelegd bij de rivier Asa in Ilorin. ’s Morgens hoorde iemand de baby huilen. Toen de getuige op de plek kwam waar het kindje lag deden twee varkens zich net te goed aan de boreling. Enkel een armpje bleef over.

De politie gaat ervan uit dat de varkens afkwamen op het huilen van het kindje. De dieren haalden het kindje uit de dekens waar het in was gewikkeld. Een agent denkt dat de moeder een prostituee is die niet voor haar baby kon zorgen. Niemand in de buurt kent een vrouw die zwanger was en geen baby kon tonen.


Nigeriaanse varkens peuzelden een baby op

Brute overval blijkt feestje

Altijd leuk, zo'n vrijgezellenfeestje. Zo dachten zeven jongemannen uit Bunschoten er ook over gistermiddag. Ze werden gearresteerd omdat zij een overval op een tankstation in scène hadden gezet. De Utrechtse politie kreeg een melding binnen van iemand die dacht dat het om een echte overval ging, zo liet de politie vandaag weten.

Een groepje mannen met bivakmutsen hield met met behulp van pistolen een man onder schot, zo luidde de melding. Toen de politie aankwam bij het pompstation op de Haarbrug, trof de politie niemand aan. Toen ze gingen informeren bij de eigenaar van de auto die gebruikt was bij de overval, vertelde deze hen dat het een geintje was voor een vrijgezellenfeest.

De zeven grappenmakers verschenen binnen een half uur bij de pomp. Na hun arrestatie werden ze aan de tand gevoeld en stonden ze na een paar uur weer op straat. Men onderzoekt nog of de gemaakte kosten op de feestvierders kunnen worden verhaald. Het is nog niet bekend of de mannen ook worden vervolgd.

Tiende landstitel voor hockeysters Den Bosch

De hockeysters van Den Bosch hebben voor het tiende jaar op rij de landstitel veroverd. In het beslissende play-off duel werd Amsterdam met 2-0 verslagen.

Lang ging de wedstrijd tussen de twee ploegen gelijk op. Veel kansen wisten de ploegen echter niet te creëren. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft kreeg Den Bosch de overhand. Een breekpunt in de wedstrijd was echter een onterechte gele kaart en daarbij behorende tijdstraf van tien minuten voor Amsterdam speelster Miek van Geenhuizen. Direct daarna scoorde Den Bosch uit een strafcorner de 1-0. Na de 2-0 van Maartje Paumen, ook uit een strafcorner, was de wedstrijd beslist.

"De hele wedstrijd wordt er geduwd,getrokken,theater gemaakt.En dan krijg je geel voor zoiets",mopperde Eveline Wisse Smit met de tranen in de ogen."Als je opeens met zijn tienen staat, dan vallen er gewoon gaten,dat kan niet anders.Heel frustrerend dat een finale op zo'n manier beslist wordt."
"We hebben waanzinnig goed gespeeld",
vond ploegmaat Sylvia Karres."De meest technische speelster deelt een duwtje uit en krijgt geel.Heel onterecht."

Blijdschap was er bij Den Bosch speelster Mijntje Donner. "Het was een moeizaam duel, waarin het moeilijk was om kansen te creëren. Maar de titel is fantastisch." Donners, die alle tien de titels met Den Bosch meemaakte, beëindigd na het EC 1 toernooi volgende week in Azerbeidzjan haar carrière.

Jessica Simpson verkoopt lingerie

Nu haar zangcarrière niet zo wil vlotten en ook haar acteerpogingen geen vruchten afwerpen, heeft Jessica Simpson haar zinnen gezet op een nieuwe job. Ze gaat namelijk ondeugende onderbroekjes ontwerpen en deze aan de man en vrouw proberen te brengen. De popdiva rept zelf over 'ondeugende' en 'grappige' lingerie. "Precies wat ik zelf zou dragen", zegt ze.

Deze herfst al moet Jessica Simpson Intimates in de lingerieshops liggen. Ze brengt het op de markt via het Canadese ondergoedmerk Vestiny. Naast ondergoed gaat Jessica ook nachtkleding op de markt brengen.

Nederlandse fans zullen een eindje moeten rijden om een string van Jessica te kopen. Haar lingerie zal eerst alleen in Canada worden verkocht. Ze smeedt al wel plannen om het wereldwijd op de markt te brengen.

[Giro] Arvesen verrast Bettini

De achtste etappe van de Giro is gewonnen door de Noor Kurt-Asle Arvesen. In een overgangsetappe, van Barberino Di Mugello naar Fiorano Modenese over 200 kilometer, verraste hij Paolo Bettini in de sprint. Marco Pinotti blijft in het bezit van de roze leiderstrui.

Na 7,7 kilometer koersen, tijdens de afdaling van de Passo del Futa, ontstond er een kopgroep van 22 renners, onder wie Bettini, Hincapie, Rubiera en Arvesen. Na de beklimming van de Sestola, van de derde categorie, was de voorsprong opgelopen tot ruim zes minuten. In de slotfase waren er veel demarrages. Vlak voor de finish wist Bettini de ontsnapte Sella nog terug te pakken, maar de Italiaan werd uiteindelijk in de eindsprint nog verrast door Arvesen.

Uitslag etappe

#RennerPloegTijd
1Kurt-Asle ArvesenCSC4.44:59
2Paolo BettiniQuick Stepz.t.
3Assan BazajevAstanaz.t.
4Jevgeni PetrovTkfz.t.
5Dioni GalparsoroEuskatelz.t.

Stand na de achtste etappe:

#NaamPloegTijd
1Marco PinottiT-Mobile34:48.34
2Andrea NoéLiquigas+ 0.28
3Sergei JakovlevAstana+ 0.54
4Marzio BruseghinLampre+1.06
5Francisco VilaLampre+ 1.10
6José Luis RubieraDSC+ 1.36
7David ArroyoCai+ 1.43
8Jevgeny PetrovTkf+ 1.51

Federer maakt einde aan zegereeks Nadal

De Zwitser Roger Federer heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Rafael Nadal op gravel. Na 81 zeges en 13 toernooioverwinningen was het ditmaal niet Nadal die als winnaar van de baan afliep. In de finale van het toernooi in Hamburg won Federer met 2-6, 6-2 en 6-0.

Het was de eerste maal in zes confrontaties op gravel dat de nummer één van de wereld van Nadal wist te winnen. Het was tevens de vierde maal dat Federer het toernooi van Hamburg op zijn naam wist te brengen.

Voetbal: Uitslagen play-offs 20 mei

Icoon VoetbalEr werden vandaag weer wedstrijden in de play-offs voor plaatsing voor Europees voetbal gespeeld. AZ nam het thuis voor de eerste keer in dit tweeluik op tegen Ajax voor een plaats in de voorronde van de Champions League. Ook werd in Groningen de return gespeeld tussen FC Groningen en FC Utrecht voor een ticket in de UEFA Cup en in Nijmegen werd de tweede wedstrijd tussen NEC en Vitesse gespeeld in de strijd om een plaats in de Intertoto.

Champions League
Het gevecht tussen AZ en Ajax om plaatsing voor de voorronde van de Champions League is nog volledig open. Na drie keer gelijk te hebben gespeeld dit seizoen wist AZ dit keer wel te winnen, en wel met 2-1. AZ begon het duel zeer sterk door een doelpunt van Cziommer in de tweede minuut. Ook ging een schot van De Zeeuw net naast en werd een doelpunt aan Alkmaarse zijde afgekeurd wegens duwen. Ajax werd teruggedrongen, maar kon goed counteren via Sneijder en Babel. Na iets minder dan een kwartier scoorde Sneijder dan ook de gelijkmaker. Na rust had AZ nog steeds het initiatief en jaagde op kansen, waardoor er ook mogelijkheden onstonden aan Amsterdamse kant. Door het goede keeperswerk van beide doelmannen leek het alweer een gelijkspel te worden, maar in de laatste minuut scoorde Arveladze toch het verdiende winnende doelpunt.

UEFA Cup
FC Groningen heeft ook de tweede wedstrijd in de finale om een UEFA Cup-plaats gewonnen. In Groningen werd er met 2-1 gewonnen van FC Utrecht. Suárez, goed voor de twee goals afgelopen donderdag, begon goed. De Uruguyaan scoorde al na drie minuten het eerste doelpunt en versierde na ongeveer een kwartier een strafschop, die dankbaar werd benut door Levtsjenko. Na de 2-0 nam FC Groningen wat gas terug, en speelde de wedstrijd uit, hoewel niet zonder een tegengoal van Van Dijk uit een penalty.

Intertoto
Vitesse heeft zich ten koste van NEC geplaatst voor de slotronde in de strijd voor de Intertoto door met 0-2 te winnen bij NEC. Net zoals vorige keer was de Gelderse derby maar een matige wedstrijd. In de eerste helft grossierden beide ploegen in het maken van fouten. Illustrerend daarvoor was de mislukte uittrap van Babos, waardoor Pryor de 0-1 kon scoren. Na rust werd de wedstrijd wat grimmiger en moest NEC op jacht naar doelpunten. Door mooie reddingen van Stojkovic en een doelpunt van Lazovic won Vitesse de wedstrijd. In de laatste ronde moet Vitesse het opnemen tegen de verliezer van de slotronde voor plaatsing van de UEFA Cup, namelijk FC Utrecht.


Uitslagen van de play-offs van 20 mei:
Champions League
AZ - Ajax 2-1

UEFA Cup
FC Groningen - FC Utrecht 2-1 (2-0)

Intertoto
NEC - Vitesse 0-2 (0-1)

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

[DTM] Uitslag race Eurospeedway Lausitz

Mika Häkkinen heeft de DTM-race op de Eurospeedway Lausitz gewonnen. Het was dit seizoen de eerste overwinning van Mercedes met de 2007-bolide. Paul di Resta werd knap tweede in zijn twee jaar oude Mercedes. Het Mercedes-podium werd compleet gemaakt door pole-sitter Bruno Spengler.

Na de start gingen Häkkinen en Spengler samen op de eerste bocht af. Häkkinen liet zijn auto brutaal staan en wist de eerste plaats te veroveren. Di Resta profiteerde en reed even op de tweede plaats maar Bruno Spengler en Bernd Schneider wisten hem al vlug in te halen. Di Resta kon in zijn Mercedes 2005-bolide wel aanhaken bij de Mercedes 2007-bolides.

Na 13 ronden kreeg Spyker F1-testcoureur Markus Winckelhock een tikje van Mathias Lauda waarna de Duitser in de bandenstapel terecht kwam. Als gevolg hiervan kwam er een safetycar op de baan. Een ronde na de herstart kwam Alexandre Premat hard in aanraking met Gary Paffett en spinde hard van de baan. Di Resta wist ondertussen de tweede positie te veroveren en volgde Häkkinen op korte afstand. De concurrentie volgde op gepaste afstand.

Met nog 17 ronden te gaan kwam er wederom een safetycar op de baan om de juiste racevolgorde te bepalen. Door de eerdere incidenten en pitstopstrategieën was lange tijd onduidelijk wie op welke positie reed. De koppositie van Häkkinen kwam geen moment meer in gevaar, net als de tweede positie van Di Resta. Beste Audi-coureur was Timo Scheider op de vijfde plaats.

Doordat Di Resta zich wederom goed klasseert, is hij de nieuwe leider in de stand om het kampioenschap. Opvallend genoeg als debutant, zonder ook maar een race te winnen.

De uitslag

PosCoureurMerkRondenVerschil
1Mika HäkkinenMercedes48-
2Paul di RestaMercedes481,679
3Bruno SpenglerMercedes484,175
4Bernd SchneiderMercedes488,714
5Timo ScheiderAudi4813,076
6Jamie GreenMercedes4814,453
7Mathias LaudaMercedes4820,107
8Gary PaffettMercedes4823,161
9Martin TomczykAudi4823,742
10Matthias EkströmAudi4824,701
11Adam CarrollAudi4824,829
12Susie StoddartMercedes471 ronde
13Mike RockenfellerAudi471 ronde
14Lucas LuhrAudi471 ronde
15Vanina IckxAudi471 ronde
16Daniel la RosaMercedes462 ronden
17Christian AbtAudi444 ronden
18Alexandre PrematAudi2325 ronden
19Markus WinckelhockAudi1236 ronden
20Alexandros MargaritisMercedes048 ronden

Uitslagen Play-offs promotie/degradatie

Vanmiddag werden er wedstrijden gespeeld in de derde ronde van de promotie/degradatie-playoffs. Hieronder de uitslagen.

RBC Roosendaal - Excelsior 1-1
6' Bruins 0-1
78' Duplan 1-1

Scheidsrechter: Kuipers.
Rode Kaart: 74. Vos (RBC/2x geel)
Gele Kaart: De Lange, Diaz, Delanoy (RBC), Zijm, Bandjar (Excelsior).



VVV-Venlo - RKC Waalwijk 2-0
44' Derksen 1-0 penalty
88' Platvoet 2-0

Scheidsrechter: Nijhuis.

Gele Kaart: Ofrany (VVV-Venlo), Sektioui, v. Diemen, v. Haaren (allen RKC).

Aankomende donderdag zijn de returns.

Uitslag FC Groningen - FC Utrecht

Vanmiddag werd de return gespeeld in de strijd om een plaats in de UEFA Cup. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen - FC Utrecht 2-1
4' Suárez 1-0
14' Levchenko 2-0
79' v. Dijk 2-1 penalty

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 19.500
Gele Kaart: Sankoh, v.d. Laak, Holla, Suárez (allen Groningen), Cornelisse (Utrecht).

Opstellingen

Groningen: v.Loo (Roorda/64), Svejdík, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden (Cornelisse/83), Silva, Holla (Slijngard/64), v.d.Laak, Levchenko, Nevland, Suárez.

Utrecht: Vorm, Cornelisse (De Jong/74), Dickoh (Keller/35), Schut, Pieters, Loval, v.Dijk, Caluwé, Kopteff (George/59), Rossini, Boussaboun.

De Groningers wonnen de eerste wedstrijd met 0-2 en spelen volgend seizoen UEFA Cup. FC Utrecht speelt tegen Vitesse om een ticket voor de Intertoto Cup.

[MotoGP] Uitslag Le Mans

De Australiër Chris Vermeulen heeft op het circuit van Le Mans voor de eerste keer in zijn loopbaan een race in de Motogp-klasse gewonnen. Op zijn Suzuki bleef Vermeulen op het Franse circuit de Italiaan Marco Melandri en Casey Stoner voor. Valentino Rossi kwam niet verder dan een zesde plaats.

Ondanks dat bij de start van de race de eerste regendruppels al vielen, begon iedereen met slicks aan de wedstrijd. Langzaam ging het meer regenen, en binnen twee ronden moest het hele veld binnenkomen om de motor met slicks voor die met regenbanden te verruilen. Chris Vermeulen ging daarna in de aanval, met als gevolg dat hij een paar rondes later aan de leiding ging. Alleen Marco Melandri was enigszins in staat om hem te volgen, maar ook de Italiaan moest uiteindelijk capituleren.

Wereldkampioen Nicky Hayden leek op weg naar de vijfde plaats, maar met nog twee ronden te gaan maakte hij een stevige highsider met zijn Honda en kon per voet naar de pits vertrekken.

'Mannen hebben moeite met complimenten geven'

Icoon OpmerkelijkComplimenten krijgen vindt iedereen leuk. Mannen blijken echter moeite te hebben om vrouwen op de juiste manier te complimenteren. Ook weten ze niet welke complimenten bij wie welkom zijn. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder duizend vrouwen.

Zo'n negentig procent van de vrouwen krijgt graag complimentjes. In driekwart van de gevallen hoort men liefkozende complimenten echter wel het liefst alleen uit de mond van hun eigen partner komen. Andere complimenten, bijvoorbeeld van collega's, zijn wel welkom bij driekwart van de ondervraagden. Zij zoeken er verder ook niets achter.

Van de ondervraagden is twaalf procent in de afgelopen drie maanden op geen enkel complimentje getrakteerd. Volgens een relatiedeskundige ligt de oorzaak dat mannen slecht zijn in het uitdelen van complimenten in angst. "Ze denken te veel na over de consequenties van een compliment, terwijl het eigenlijk heel simpel is. Van een juist gemaakt complimentje wordt iedereen vrolijk."

Dan is er natuurlijk de brandende vraag hoe je een vrouw het beste kunt complimenteren. "De beste formule is een compliment geven waardoor een vrouw zich goed gaat voelen over zichzelf, zonder slijmerig of opdringerig over te komen", aldus de deskundige. Vooral vleiende opmerkingen over kleding, stijl en afgenomen gewicht doet het goed bij de dames.

Meest gespeelde games op Xbox Live de afgelopen week

Ook deze week verschijnt er weer een lijstje met de meest gespeelde games op Xbox Live deze week. De demo's doen het goed deze week. Forza 2 staat op de 2e plek, en mede dankzij de multiplayer demo van Halo 3 staat Crackdown op een mooie derde plaats. De Halo 3 demo verscheen helaas te laat om nog in deze ranglijst te komen, maar zal er volgende week zeker in staan.

Voor de duidelijkheid: deze games hoeven niet per se online gespeeld te worden om in dit lijstje te verschijnen. Het spelen van een game terwijl je ingelogd bent op Xbox Live is voldoende, vandaar dat ook bijvoorbeeld Oblivion in het lijstje staat terwijl deze game geen online modus heeft.

Xbox 360 Live Titles
1 Gears of War
2 Forza Motorsport 2 Demo
3 Crackdown
4 Blacksite Demo
5 Tom Clancy's Rainbow Six Vegas
6 Guitar Hero II
7 Double Dragon
8 Call Of Duty 3
9 GRAW 2
10 Oblivion

Arcade Titles
1 Double Dragon
2 Catan
3 Pinball FX
4 3D Ultra™ Minigolf Adventures
5 TMNT 1989 Arcade
6 Soltrio Solitaire
7 Worms
8 UNO
9 Castlevania: SOTN
10 Centipede & Millipede

Original Xbox Live Games
1 Halo 2
2 Battlefield 2: MC
3 Star Wars: Battlfrnt 2
4 Counter-Strike
5 Forza Motorsport
6 Madden NFL 07
7 Call of Duty 3
8 Ghost Recon 2
9 Rainbow Six 3
10 Splinter Cell Chaos

[WRC] Marcus Grönholm wint in Italië

De WK-rally van Italië is gewonnen door de Fin Marcus Grönholm. De coureur van Ford liet zijn land- en ploeggenoot Mikko Hirvonen en de Spanjaard Dani Sordo achter zich in de zevende rally van het jaar, die werd verreden op Sardinië.

Tweevoudig wereldkampioen Grönholm heeft de leiding in het algemeen klassement genomen, al had hij daarbij wel hulp van favoriet Sébastien Loeb. De Fransman was de derde en laatste dag als leider begonnen, maar hij reed met zijn Citroën tijdens een proef in een greppel en moest opgeven.

Drievoudig wereldkampioen Loeb staat nu tweede in het algemeen klassement op zeven punten achterstand.

Appiah wellicht terug naar Juventus

Stephen Appiah keert misschien terug naar zijn oude club Juventus. Volgens diverse Italiaanse bronnen zou de middenvelder Fenerbahçe kunnen verlaten.

De Italiaanse club verzekerde zich gisteren van promotie naar de Serie A. Om weer helemaal mee te kunnen doen met de top moeten er ook weer topspelers gekocht worden. Spitsennamen als Miroslav Klose, Klaas Jan Huntelaar en Luca Toni doen al langer de ronde, maar nu lijkt Juventus ook zijn zinnen te zetten op ex-speler Appiah. De Ghanese middenvelder kwam van 2003 tot 2005 al eerder uit voor de club uit Turijn. Daarna verruilde hij Italië voor Turkije, voor hij bij Fenerbahçe uitgroeide tot één van de beste spelers van de competitie.

Juventus-coach Didier Deschamps wil zijn middenveld versterken met een paar grote namen. Bovendien is de Franse trainer een groot fan van Appiah. Volgens Italiaanse berichtgevingen zijn zaakwaarnemers van de Ghanese international afgereisd naar Turijn om te onderhandelen over een eventuele transfer naar de Bianconeri. Naast Juventus zijn ook de Britse clubs Arsenal en Celtic geïnteresseerd in de diensten van de Afrikaan.

Uitslag AZ - Ajax

Vanmiddag werd de eerste wedstrijd tussen AZ en Ajax gespeeld in de strijd om een pek in de voorronde van de Champions League volgend seizoen. Hieronder vind je de uitslag.

AZ - Ajax 2-1
2' Cziommer 1-0
13' Sneijder 1-1
90' Arveladze 2-1

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 17.000.
Gele Kaart: De Zeeuw, Cziommer, Luirink (allen AZ), Roger, De Mul, Sneijder (allen Ajax).

Opstellingen

AZ: Waterman, Steinsson (Luirink/53), Donk, Jaliens, De Cler, Jenner (Lens/79), De Zeeuw, Cziommer, Martens (Koevermans/72), Boukhari, Arveladze.

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, v.d.Wiel, Vermaelen, Emanuelson (Mitea/89), Heitinga, Sneijder, Roger, Perez (De Mul/73), Huntelaar (Lindenbergh/68), Babel.

De return is volgende week zondag.

Riquelme: 'United wilde me'

Juan Román Riquelme heeft een aanbod van Manchester United afgelopen zomer afgeslagen. Dat zegt de Argentijn zelf in een interview met 'News of the World'.

De spelmaker van Villarreal speelde de afgelopen vijf maanden op huurbasis bij zijn oude club Boca Juniors. Hij zegt dat Manchester United-trainer Alex Ferguson persoonlijk naar hem toe kwam en hem probeerde over te halen naar Manchester te komen. De twee kwamen elkaar tegen in een hotel, voorafgaande aan het Champions League halve finale-duel tussen Arsenal en Villarreal in Londen.

Ondanks de verwoede poging van de Schot bleef Riquelme trouw aan zijn club, en, zo zegt hij zelf, aan de Spaanse taal. "Ferguson kwam naar met toe in het hotel waar we verbleven. Dit was voor de halve finale van de Champions League tegen Arsenal", aldus de international. "Maar ik ben gehecht aan mijn gezin en het zou een probleem worden als ik mijn kinderen naar een land nam waar ze niet onze taal spreken."

Uitslag NEC - Vitesse

Vanmiddag werd de return gespeeld in de strijd om een plaats in de Intertoto Cup. Hieronder vind je de uitslag.

NEC - Vitesse 0-2
29' Pryor 0-1
78' Lazovic 0-2

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 8.000.
Gele Kaart: Snoyl (NEC). T. Janssen (Vitesse).

Opstellingen

NEC: Babos, Wisgerhof (Fachtali/74), Pothuizen, El-Akchaoui, Barreto (Scholten/80), Kivuvu, Davids, Snoyl, Worm (Vanaudenarerde/67), Jans, Beerens.

Vitesse: Stojkovic, Verhaegh, Sprockel, Knol, Fränkel, Pryor, Sansoni, Junker (Meulens/81), T.Janssen, Benson (Lazovic/15), Yu Hai (Esajas/84).

De eerste wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Vitesse. Voor NEC zit het seizoen erop. Vitesse speelt nu tegen de verliezer van FC Groningen tegen Utrecht om een plaats in de Intertoto Cup.

Hargreaves naar Manchester United

Dat Owen Hargreaves Bayern München zou verruilen voor Manchester United was eigenlijk slechts een kwestie van tijd. Nu zegt Franz Beckenbauer dat er een akkoord is tussen de beide clubs.

Hargraeves staat al jaren in de belangstelling van Manchester United. Coach Alex Ferguson is een groot fan van de Engelse middenvelder. Bayern München wilde de international vorig jaar zomer en afgelopen winter echter niet laten gaan, maar de zaken lijken nu anders. Voorzitter van de Duitse club, Franz Beckenbauer, heeft aangegeven dat er overeenstemming is en dat Hargreaves in de aankomende transferperiode de overstap naar Engeland maakt.

Reden voor de ommekeer bij de Duitsers is waarschijnlijk het slechte seizoen. Niet alleen werd de titel niet verdedigd, zelfs Champions League-voetbal was buiten bereik voor Der Rekordmeister. Hargreaves zou de Beierse club een kleine ¤ 25 miljoen op moeten leveren. De 26-jarige middenvelder speelt al sinds 1997 voor Bayern. In 2000 werd de in Canada geboren Engelsman prof en sindsdien speelde hij 144 duels voor de Duitsers, waarin hij vijfmaal doel trof.

"Owen gaat weg", aldus Beckenbauer tegenover DSF. "Dat was de wens van de speler. Het is een goede deal voor beide clubs, voor ons vooral financieel."

Getuige slaat arrestant in het gezicht

Icoon OpmerkelijkEen inbreker is zaterdagavond in Amersfoort na zijn arrestatie geslagen door de getuige die hem even daarvoor op heterdaad betrapt had. De 39-jarige getuige vond dat zijn werk er nog niet op zat, ondanks de aanwezigheid van de politie.

De getuige had gezien dat de 36-jarige inbreker een winkelruit ingooide. Samen met een andere getuige hield hij de man staande. De politie arriveerde en sloeg de man in de boeien. Vervolgens gaf de getuige de inbreker een klap in het gezicht. De getuige is gearresteerd vanwege mishandeling.

[250cc] Uitslag Le Mans

De Spaanse motorcoureur Jorge Lorenzo heeft zijn vierde overwinning in vijf races in de 250cc gepakt. Op het circuit van het Franse Le Mans was de Spanjaard Andrea Dovizioso en Alex de Angelis de baas.

Jorge Lorenzo startte van pole op Le Mans. Na acht ronden nam Dovizioso de leiding over van Lorenzo. Zes ronden voor het eind wist de Spanjaard de leiding echter weer terug te pakken en met minimaal verschil kwam hij als eerste over de finish. Alex de Angelis eindigde net voor Hector Barbera als derde.

In de stand voor het kampioenschap heeft Lorenzo nu 32 punten voorsprong op Dovizioso.

Chavanel wint derde etappe Picardie

De derde etappe van de Ronde van Picardië is gewonnen door de Fransman Sébastien Chavanel. Chavanel was in de massasprint te snel voor de Australiër Mark Renshaw en de Belg Wouter Weylandt.

In het algemeen klassement behoudt Robert Hunter de leiding. De Zuid-Afrikaan heeft een voorsprong van elf seconden op de Italiaan Fabrizio Guidi. Beste Nederlander is Maarten Tjallingii, hij staat elfde.

Later vandaag is de slotetappe.

Dode bij woningbrand Groningen

Icoon Brand Een woningbrand in het oosten van Groningen heeft gisteravond aan een man het leven gekost. Vermoedelijk gaat het om de bewoner van het pand. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Naast het huis brandde er ook nog een schuur af.

Toen de brandweer kort na 20.30 uur ter plaatse kwam, dreigden de woning en de schuur al in te storten. De hulpdiensten konden daardoor het pand niet in om naar slachtoffers te zoeken.

Bij de brand is tevens asbest uit het dak van de woning vrijgekomen. Volgens de brandweer was er echter geen gevaar voor de volksgezondheid.

Niets mis met 'kunstkippen'

Icoon KunstHet Centraal Museum Utrecht mag gewoon twintig kippen houden die onderdeel uitmaken van het kunstwerk 'Genesis'. Dat heeft CDA-minister Gerda Verburg van Landbouw geantwoord op schriftelijke Kamervragen van Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren).

De kippen maken deel uit van 'de Kosmopolitische kip'. In het kader van dit artistieke project worden kippen van verschillende rassen door kunstenaar Koen van Mechelen met elkaar gekruist. Hiermee wil hij aantonen dat levende wezens veel met elkaar gemeen hebben. De kippen worden voor deze expositie gedurende vier maanden tentoongesteld in het museum. De Partij voor de Dieren wilde weten of de minister dit geen dierenmishandeling vond. Ook wilde de partij weten of de minister het ethisch verantwoord vindt om verschillende kippenrassen met elkaar te kruisen in het kader van een artistiek project.

Volgens Verburg is er niks mis met het kruisen van kippenrassen. De minister antwoordt verder dat de omstandigheden in het museum stroken met de voorschriften. ''Of het hok nu op een boerderij staat of in een museum is niet relevant.''

Kamerlid Ouwehand omschreef vorige maand in het AD het houden van dieren in een museum als ''gesubsidieerd dierenleed''.

Winnaar coverontwerp BioShock LE bekend gemaakt

Eerder vroeg 2Kgames naar de mening van gamers wereldwijd over wat er in de gelimiteerde editie van de game Bioshock moest zitten. Tijdens de bekendmaking van de definitieve inhoud van de game schreef het bedrijf een nieuwe wedstrijd uit, ditmaal om te bepalen hoe de cover van het doosje er uit moest gaan zien. Op 2 mei sloot deze competitie en inmiddels heeft het bedrijf de winnaar bekend gemaakt. Zoals je hieronder kunt zien is gekozen voor eenvoud. De winnaar, Adam Meyer, krijgt voor zijn inzending een gelimiteerde editie van de game voor zowel 360 alsmede PC en tevens een tripje naar de launchparty van de game in augustus.



Benieuwd naar de overige inzendingen? Deze zijn hier te vinden.

Het jachtseizoen voor konijnen opent later dit jaar weer

Het Amerikaanse tijdschrift NGamer heeft, drie dagen eerder dan gepland, aangekondigd dat Rayman: Raving Rabbids 2 in de maak is bij Ubisoft. Eigenlijk zou het nieuws pas maandag naar buiten komen, maar omdat het blad al voor het weekend in de winkels lag is het nu al bekend. Zeker is dat de game zal verschijnen op de Nintendo DS en de Wii en gezien de multiplatform release van zijn voorganger is het erg waarschijnlijk dat de game ook naar andere systemen zal komen.

Rayman; Raving Rabbids 2 moet dit jaar nog in de winkels liggen.



Graffiti op Anne Frankhuis en foto-expositie

Icoon PolitieDe politie van Amsterdam heeft vannacht twee jongens van 16 en 17 jaar gearresteerd die graffiti hadden gespoten op het Anne Frankhuis aan de Prinsengracht, diverse panden in de omgeving en de openluchtfototentoonstelling over wilde dieren op de Westermarkt.

De twee graffitispuiters hebben voor duizenden euro's schade aangericht, liet de politie vanochtend weten. Rond 05.00 uur betrapte een beveiligingsmedewerker het tweetal op heterdaad op het moment dat ze een levensgrote foto van de expositie Spirit of the World van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Steve Bloom bespoten. Eén van hen kon door de beveiliger na een achtervolging te voet worden aangehouden. Hij had zich tevergeefs onder een auto verstopt.

De gealarmeerde politie kon in de omgeving van de Westermarkt de tweede dader in de kraag grijpen. Bij hun arrestatie hadden de jongens meerdere spuitbussen bij zich en zat de lak nog op hun handen. Het duo had tientallen 'tags' (een soort handtekening dat wordt gebruikt als visitekaartje) gespoten op ongeveer negen panden in de Jordaan, waaronder het Anne Frankhuis, en foto's van de buitenexpositie. De tentoonstelling Spirit of the Wild van Bloom met honderd foto's van wilde dieren was pas vrijdag geopend.

De beheerders van de expositie en het Anne Frankhuis hebben aangifte gedaan van vernieling. Een speciaal bedrijf is inmiddels in opdracht van stadsdeel Amsterdam-Centrum begonnen aan het verwijderen van de graffiti. De politie onderzoekt waar de jongens nog meer tags hebben aangebracht. De knapen lopen het risico dat de benadeelde partijen zowel de schade als de schoonmaakkosten op hen zullen verhalen.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Felle strijd om hoge woontoren ArenA

Icoon BinnenlandsDe directies van het stadion Amsterdam ArenA en de meubelboulevards in de buurt zijn fel tegen de plannen van de gemeente om een woontoren pal naast het stadion te bouwen. Volgens de gemeente moet de woontoren met een hoogte van 150 meter de hoogste van de stad worden en de op één na hoogste van Nederland.

Er wordt gevreesd voor grote overlast van extra grote windsnelheden die de woontoren zal veroorzaken. Het waait er nu altijd al en volgens directeur Henk Menkerink van de ArenA zal de windsnelheid dan minstens met een derde toenemen. Ook is hij bang dat de bewoners van de woontoren zullen klagen over geluidsoverlast van het stadion, waardoor het programma beperkt zou moeten worden.

Het bouwen van de toren kost honderd miljoen euro. Menkerink: "Die toren is een prestigeobject geworden, maar zal een zeer negatieve bijdrage leveren aan de prestige van dit gebied."

Maar wethouder Maarten van Poelgeest (Ruimtelijke Ordening) weigert de bouwplannen te wijzigen. Hij wijst erop dat het stadsbestuur al 'vijf, zes jaar geleden' besloot tot de bouw van woningen. "Die toren gaat er gewoon komen."

Tot vier man online co-op met Halo 3?

Volgens de site 7th Columnist gaat een van de wensen van veel Halo-fans eindelijk in vervulling: Co-op over Xbox Live. De manier waarop de site er achter zou zijn gekomen is de code bekijken van de Halo 3 bèta en tussen de verscheidene teksten die op het scherm kunnen komen stond het volgende:

The game cannot start because all players are set to observer. Too many players for splitscreen. Only 2 players may play splitscreen coop on the same Xbox 360 console. The party size is too large to start the game. Up to 4 players may play coop on Xbox Live or System Link. Loading information from Xbox Live.

Of het waar is, is natuurlijk niet zeker. Bungie heeft nog niks gezegd en er zijn verder geen officiële bronnen die het bevestigen. Wel lijkt het heel aannemelijk, omdat het een feature is waar de community tijdens Halo 2 letterlijk om schreeuwde.

Reuzengolven slaan tegen kust Sumatra

Icoon BuitenlandsHet eiland Sumatra gelegen aan de Indonesische westkust wordt geteisterd door metershoge golven. "Meer dan 1200 kustbewoners zijn het binnenland in gevlucht", aldus Setio Sutarto van de rampenbestrijding gisteren.

Honderden woningen zijn al beschadigd en daarbij zijn tal van woningen en visserschepen totaal verwoest. In dezelfde streek die vrijwel van de kaart werd geveegd door de tsunami van december 2004. Twaalf provincies op Sumatra zijn getroffen door de al dagen aanhoudende golfslag. Die wordt opgestuwd door de harde moesson(-wind). De Indonesische meteorologische dienst vreest dat dit type noodweer nog enkele dagen aanhoudt.

Met dank aan NEC024 voor de submit.

Lovre, Lindgren definitief niet tegen Utrecht

De trainer van FC Groningen, Ron Jans, kan vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht definitief niet beschikken over middenvelders Goran Lovre en Rasmus Lindgren. Lovre viel donderdag in de Domstad uit met een hamstringblessure. Lindgren kampt al langer met klachten aan zijn enkel.

Sowieso zit Jans dun in zijn middenvelder. Aanvoerder Paul Matthijs onderging maandag een liesoperatie, terwijl Martijn Meerdink en Mark-Jan Fledderus allebei zijn geschorst.

De noordelingen wonnen het eerste duel met 2-0. De winnaar van de tweestrijd is zeker van het spelen van UEFA Cup volgend seizoen.

Slachtoffer Bokito doet haar relaas

BinnenlandsDe vrouw die zwaar werd toegetakeld door zilverruggorilla Bokito, doet vandaag in De Telegraaf vanuit haar ziekenhuisbed haar verhaal. De 57-jarige Petronella Yvonne de Horde uit Zoetermeer zegt dat ze bij de kleine aapjes in het Afrika-gedeelte stond, toen ze achter zich een plons hoorde. ''Ik draaide me om en daar stond Bokito. Ik kon geen kant meer op. Hij greep me vast, ging met zijn volle gewicht op me zitten en begon me te bijten. Ik dacht alleen maar o god ik ga dood, ik ga dood.''

De Horde voelde overal pijn toen Bokito haar begon mee te sleuren over het pad. ''Maar ik kon me niet verzetten tegen dit megasterke dier. Ik ben geen moment van de kaart geweest, wel veinsde ik dat ik dood was. Pas bij het restaurant liet hij los. Ik kon mijn broek, die was afgezakt, niet eens ophalen van de pijn. Ik riep om hulp, maar niemand hielp me. Iedereen was in paniek. Het was een hel.''

Contact maken
Petronella neemt de 180 kilo wegende gorilla echter niets kwalijk. ''Hij is en blijft mijn lieveling. Ik ga samen met mijn man bijna dagelijks naar de dierentuin, en dan altijd langs Bokito. Ik heb zelfs foto's en videobeelden van hem uit Berlijn toen hij nog geen vier maanden oud was. Sinds hij in Blijdorp zit, maak ik contact met hem. Als ik mijn hand op het glas legde, deed hij hetzelfde. Als ik naar hem lachte, lachte hij terug.''

Dat laatste kan nou net wel eens de oorzaak zijn geweest van de woedeuitbarsting van Bokito zegt Blijdorp-directeur Ton Dorresteijn. ''Het recht in de ogen kijken wordt door gorilla's als intimidatie ervaren. De bewuste vrouw kwam vaak langs en keek hem dan recht in de ogen. Vaste bezoekers, zoals zij, lachen naar de gorilla en zien hem teruglachen. Alleen lacht een gorilla nóóit. Als hij zijn bovenlip optilt, dan is dat uit dreiging.'' Waarschijnlijk zijn de vele bezoekjes van de 57-jarige vrouw een kwelling voor de aap geweest. ''Hij heeft de vrouw ongetwijfeld vóór zijn uitbraak herkend, was wellicht al opgefokt door stenen gooiende kinderen en heeft zijn agressie op haar botgevierd.''

Vandaag zal Petronella overigens opnieuw worden geopereerd. Verspreid over haar hele lichaam zitten meer dan honderd beten. Haar rechterhand is verbrijzeld. Haar pols en arm zijn gebroken. Haar borstkas is ingebeukt. Een zware antibioticakuur moet infecties tegengaan. Ze is heel boos op Diergaarde Blijdorp en overweegt een fikse schadeclaim in te dienen. ''Dit had niet mogen gebeuren. Bokito was al dagen opstandig. Dat wisten zijn verzorgers ook. Hij stond een paar dagen terug al tot zijn knieën in het water. Toen hadden ze al moeten ingrijpen.'' Ook is ze boos dat Blijdorp volgens haar de boel 'onder de pet wilde houden' door aanvankelijk alleen van lichtgewonden te spreken.


Promotie voor Almería

Het was al zo goed als zeker, maar gisteren werd het pleit definitief beslecht. Almería speelt vanaf volgend seizoen voor het eerst in de historie in de Primera División.

Almería, waar ex-international Sander Westerveld het doel verdedigt, won gisteren met 3-1 van degradatiekandidaat Ponferradina. Hierdoor konden de Andalusiërs promotie niet meer mislopen, met nog drie speelronden te gaan. De top 3, bestaande uit koploper Real Valladolid, Almería en Real Murcia is nu zeker van een plaats bij de beste 20 van Spanje volgend seizoen. Het gat met de nummer vier, Ciudad de Murcia, is inmiddels zo groot dat het ook niet meer dan terecht is.

De vraag is nu alleen nog wie de drie ploegen gaan vervangen. Gimnàstic de Tarragona, dat vorig seizoen nog promoveerde, lijkt niet meer te kunnen ontsnappen aan degradatie. Daarboven is er een gevecht gaande om de veilige plaatsen 15, 16 en 17. De huidige nummers 18 en 19, Real Sociedad en Celta de Vigo, zullen nog hard moeten knokken om Athletic Club de Bilbao, Levante of Real Betis te achterhalen. Overigens is Athletic samen met FC Barcelona en Real Madrid de enige ploeg die nooit degradeerde.

Weblogger...?!?

Iedereen die denkt dat weblogger het meest makkelijke baantje binnen FOK! is, die heeft het volkomen mis. Het is afzien, hard werken en de computer, mobiel, auto en de escortdame van de zaak maken dat echt niet allemaal goed.

Kijk maar eens wat een voorbereiding wij moeten doen om een leuke/matige/slechte* blog te maken

(* doorhalen wat niet van toepassing is)

ohja voor de nieuwsgierigen onder ons, het is een videoresponse op dit filmpje!

Doden bij geweld in Palestijns kamp Libanon

Icoon BuitenlandsLibanese regeringstroepen hebben vanochtend slag geleverd met militanten in de buurt van een Palestijns vluchtelingenkamp in het noorden van Libanon. Daarbij kwamen meerdere Libanese militairen en verscheidene tegenstanders om het leven.

De militanten zouden banden hebben met het terroristennetwerk al-Qaeda, zo meldden Libanese veiligheidsbronnen. De gevechten begonnen volgens bronnen nadat aanhangers van de Fatah al-Islambeweging in het vluchtelingenkamp een legerpost vlakbij het kamp beschoten.

Dezelfde strijders zouden ook militairen hebben aangevallen die patrouilleerden vlakbij het vluchtelingenkamp. Ook in de straten van de nabij gelegen stad Tripoli zouden vuurgevechten zijn uitgebroken. Het laatste geweld zou te maken kunnen hebben met een mislukte bankoverval.

De Libanese politie en het leger mogen de Palestijnse vluchtelingenkampen niet binnenkomen. De beveiliging in het kamp is in handen van Palestijnse militante groeperingen.

Irak belangrijke inkomstenbron voor al-Qaeda

Icoon TerrorismeIrak is een belangrijke inkomstenbron geworden voor de top van al-Qaeda. Dat blijkt uit een groot onderzoek vorig jaar van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, aldus de Los Angeles Times vandaag.

Het hoofddoel van het onderzoek was het vinden van de verblijfplaats van Osama bin Laden, de leider van het terreurnetwerk al-Qaeda. Maar op dat vlak leverde het niets op.

In Irak zamelen aanhangers van al-Qaeda ''aanzienlijke bedragen'' in die bestemd voor de anti-Amerikaanse opstand, stellen anonieme Amerikaanse inlichtingenofficieren. Ook halen zij geld binnen met ontvoeringen van rijke Irakezen en andere criminele activiteiten. Dat geld wordt vervolgens doorgesluisd naar de top van al-Qaeda in het wetteloze stammengebied van Pakistan aan de grens met Afghanistan.

Door deze nieuwe geldstroom heeft het leiderschap van al-Qaeda zich kunnen versterken op een moment dat ze haar greep over het netwerk weer probeert te verstevigen, aldus de LA Times. Het betekent tevens een breuk met het verleden. Vroeger verdeelde de leiding van al-Qaeda vanuit zijn hoofdkwartier financiële middelen onder cellen in het buitenland.

Marokkaanse ondernemer moet jeugd inspireren

Icoon EconomieJonge Marokkaanse ondernemers komen naar Nederland om hier jongeren van Marokkaanse afkomst enthousiast te maken voor het ondernemerschap. Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft dat afgesproken met premier Driss Jettou van Marokko.

De CDA-bewindsvrouw wil dat Nederlanders meer ondernemend worden en denkt bovendien zo de economische relaties met Marokko te versterken.

Van der Hoeven sprak met Jettou in Jordanië tijdens een bijeenkomst van het World Economic Forum, een denktank van religieuze leiders, regeringsvertegenwoordigers en prominenten uit het bedrijfsleven. Van der Hoeven trad in Jordanië op als gespreksleidster van een bijeenkomst die in het teken stond van het Midden-Oosten. Ze had onder meer ook een ontmoeting met koningin Rania van Jordanië.

De Jordaanse minister van Energie brengt binnenkort een bezoek aan Nederland. De Egyptische ambtgenoot van Van der Hoeven nodigde haar uit voor een bezoek aan zijn land.

DVD: Bobby Kennedy (2 Disc Collectors Edition)

Bobby KennedyIn 1968 voerde Robert Francis Kennedy campagne voor het presidentsschap van Amerika. In 1960 was zijn broer verkozen tot President van Amerika, maar deze werd in 1963 vermoord. Robert was in 1961 benoemd tot Minister van Justitie, maar begon in 1964 met een campagne om Senator van New York te worden, iets wat hem ook lukte. De campagne die losbarstte in 1968 leverde hem goede vooruitzichten op. Ook in Los Angeles ging het met deze voorverkiezingen uitstekend en in het Ambassador Hotel op 5 juni 1968 vierde hij de overwinning. Helaas werd hij tijdens de aftocht door de keuken heen vermoord door Sirhan Sirhan, een Palestijn die vond dat Bobby teveel aandacht besteedde aan de Joden.

Israël stelt noodtoestand in rond Gaza

Icoon BuitenlandsIsraël heeft rond de Gazastrook de noodtoestand afgekondigd. Als gevolg van de voortdurende raketaanvallen van militante Palestijnse groeperingen van uit de strook, neemt het leger bepaalde bevoegdheden over van de burgerautoriteiten.

Het leger kan nu in een gebied van zeven kilometer van de grens met Gaza onder meer scholen, wegen en winkels sluiten.

Israël voerde de afgelopen dagen verscheidene vergeldingsaanvallen uit op de Gazastrook, waarbij meerdere slachtoffers vielen. De Palestijnse militante beweging Islamitische Jihad dreigde zondag met een golf van aanslagen, als Israël de Gazastrook over land binnendringt. De beweging zegt over ,,tientallen vrouwelijke zelfmoordterroristen te beschikken.

Kolkka kan tekenen bij NAC

Joonas Kolkka vertrekt zo goed als zeker naar NAC Breda. De aanvaller, die bij Feyenoord niet op contractverlening kon rekenen, heeft afgelopen week een positief gesprek in Breda gehad. Hij zal de club morgen laten weten of hij zijn handtekening onder een tweejarig contract zet.

Kolkka speelde eerder bij MyPa 47, Willem II, PSV, Panathinaikos, Borussia Mönchengladbach, Crystal Palace en ADO Den Haag. Het afgelopen seizoen kwam hij bij Feyenoord tot 22 competitieduels, waarin hij drie maal wist te scoren.

Australië moet nachtrace worden

De Grand Prix van Australië dreigt van de kalender te verdwijnen wanneer de organisatie niet tegemoet komt aan de wensen van Bernie Ecclestone. De Brit wil dat Australië een nachtrace gaat organiseren en dat deze live op televisie te volgen moet kunnen zijn.

Dat het niet goed gaat met de Grand Prix van Australië maken de statistieken de afgelopen jaren duidelijk. De race is weinig winstgevend en bezoekers blijven elk jaar meer weg. Ecclestone weet dat er iets moet gebeuren: "We moeten nog eens goed kijken wat we precies met Melbourne aan moeten. De bal ligt bij de organisatoren, zij moeten iets doen dat mij tevreden stelt. Anders acht ik de kans vrij groot dat we ergens anders onderdak zoeken." Ecclestone wil de nachtraces vooral in Azië organiseren, zodat de Europese fans niet steeds 's nachts hun bed uit hoeven.

Het huidige contract tussen beide partijen loopt tot 2010.

Simpel truukje

Leuk gedaan dit, ik ben geen natuurkundige maar ik weet nog van heel vroeger dat water zwaarder is dan alcohol en dat de sterke drank daarom in het bovenste glas komt en het water in het onderste (als ik het fout heb hoor ik het graag)

Maar het blijft een leuk trucje om een keer te doen op een verjaardag ofzo.

Met dank aan Dictator voor de submit

Trainers Wolfsburg en Aachen weg

De trainers van VfL Wolfsburg en Alemannia Aachen zijn gisteren vertrokken bij hun club.

Klaus Augenthaler werd ontslagen door de directie van Wolfsburg. Augenthaler, speler van het Duitse nationale team dat in 1990 wereldkampioen werd, leidde Wolfsburg anderhalf jaar. Dit seizoen eindigde hij met de club op de vijftiende plaats in de Bundesliga.

Michael Frontzeck, de coach van Aachen, vertrok na de laatste speelronde in de Duitse competitie gisteren zelf. Zijn team eindigde, na een 4-0 verlies bij Hamburger SV, op de zeventiende plek en degradeerde naar de tweede Bundesliga. Hierop besloot Frontzeck zijn contract in te leveren.

Fenerbahçe verspert Galatsaray weg naar CL

Fenerbahçe, dat vorige week voor de derde maal in vier seizoenen kampioen van Turkije werd, versloeg gisteravond rivaal Galatasaray met 1-2.

Voor rust was de wedstrijd feitelijk al beslist door treffers van Diego Lugano en Edu. Pas in de slotminuut deed Arda Turan wat terug.

Besiktas wist met 2-1 te winnen van Ankaraspor, en hierdoor loopt Galatasaray een Champions League-ticket mis. Clubtopscorer Bobo maakte in de 85e minuut de winnende treffer.

De Graafschap wil toch niet door met De Visscher

De Graafschap heeft alsnog besloten niet door te gaan met Jeffrey de Visscher. De kampioen van de Jupiler League wilde de aanvaller aanvankelijk een nieuw contract aanbieden voor één seizoen, maar omdat de onderhandelingen spaak liepen besloten de Superboeren de onderhandelingen te bevriezen.

"Het is definitief afgeketst. Het was een keurige aanbieding. Als Jeffrey perse had gewild, dan waren we er uitgekomen. Ik wil wel zeggen dat we altijd uitstekend hebben samengewerkt met Jeffrey, maar nu houdt het op", aldus directeur Han Berger.

Dit seizoen speelde De Visscher 37 competitieduels voor De Graafschap, waarin hij tien keer scoorde.

25 keer per seconde

Iedereen heeft wel eens in de club staan spelen met het licht van de stroboscoop (flitslicht). Beetje zwaaien met je hand en als je dat even snel doet als de strobo lijkt je hand op dezelfde plek te blijven.

Dit gebeurt ook als je met een camera een helicopter opneemt waarvan de wieken 25 keer per seconde rondgaan.
Met een verrassend effect als resultaat.

Met dank aan Googolplexian voor de submit

DVD: The Rules of Attraction

Camden College, 1980. Sean Bateman, het broertje van Patrick "American Psycho" Bateman, dealt in drugs. Hij voorziet de hele campus van coke, maar heeft een behoorlijke schuld bij zijn dealer openstaan. Sean heeft dus een paar problemen. Deze spelen een centrale rol in The Rules of Attraction: een dvd in de serie Essential Cinema over het nutteloze leven van een groep narcistische studenten vol drugs, drank en seks.


U2 verrast Cannes met miniconcert

Icoon MuziekDe Ierse rockband U2 heeft de Franse badplaats Cannes zaterdagavond verrast met een gratis openluchtconcertje. Zanger Bono en zijn drie muzikanten voerden voor de wereldpremière van de 3D-registratie van een concert in Buenos Aires twee nummers uit op de trappen van het Palais.

Duizenden fans, journalisten en filmmakers waren toegestroomd en juichten het viertal toe toen de Ierse mannen Vertigo en Where the streets have no name ten gehore brachten. Het onverwachte evenement blokkeerde enige uren de Croisette, de grote boulevard van Cannes.

De wereldpremière van de film U2: 3D vond plaats om half twee 's nachts. De productie wordt buiten competitie vertoond op het Filmfestival van Cannes. De film duurt op dit moment een klein uur; de uiteindelijke versie wordt anderhalf keer zo lang.

Of U2: 3D ook in Nederland wordt uitgebracht, is nog niet bekend.

DVD: a Cursed Monarchy

A Cursed Monarchy is een kostuumdrama over het Franse koninghuis anno 1300, naar het boek en bestseller Les Rois Maudits van Maurice Druon. Met een speelduur van ruim acht uur bestaat de kans dat deze verfilming uit 2005 teveel verzandt in details over moord, verraad en intriges in het Franse koninkrijk. Of wordt de ruime tijd van de dvd-serie goed gebruikt om de complexe verhoudingen tussen wereldlijke en geestelijke machthebbers in die tijd uit te leggen?

Vlijmscherp genaaid

Die avond zitten Rico en ik weer op de kleine, rommelige kamer van mijn hackervriend. Binnen een mum van tijd hebben we toegang tot de mail van onze geschiedenisdocent. Een echt spannend leven heeft hij niet. En aanwijzingen over Najib vinden we al helemaal niet. Ik vraag Rico of het makkelijk is om dingen op de gehackte computer te zetten. Het is een fluitje van een cent. Vanaf nu heb ik nog maar een doel: WRAAK!

Polen demonstreert tegen homohaat

Icoon EuropaMeer dan vijfduizend man gingen vandaag in de Poolse hoofdstad Warschau de straat op om te betogen voor homorechten in het land. Ze riepen de regering op om de homohaat die in dit katholieke land heerst aan te pakken, ook onder politici zelf.

Zo wees een peiling uit dat 53 procent van de bevolking homoseksualiteit beschouwt als een zonde en ongeveer 58 procent vindt dat homoseksuele mannen en vrouwen een demonstratieverbod zouden moeten krijgen. Ook de jaarlijkse Gay Pride in Warschau is een paar keer verboden geweest. Pas vorig jaar en dit jaar mocht het weer doorgaan. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens berispte de Poolse overheid nog voor de demonstratieverboden in 2004 en 2005.

Verschillende Nederlanders zoals de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest en Europarlementariër Sophie in 't Veld waren vandaag ook aanwezig bij de demonstratie.
Een aantal extreemrechtse jongeren probeerden nog deze manifestatie te verstoren, maar de politie pakte vijf van deze tegendemonstranten op.

Hoe denk jij over homorechten in de EU? Stem op onze poll!
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.