FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 augustus 2007

Johan Derksen met dood bedreigd

Icoon SportDat er dagelijks bedreigingen zijn aan het adres van politici zal niemand vreemd in de oren klinken. Echter, de voetbalanalyticus Johan Derksen maakte vanavond in RTL Boulevard bekend dat ook hij dagelijks bedreigd wordt met de dood. Ook Nieuwe Revu had deze week een interview met Derksen, waarin de sportanalyticus verder op de bedreigingen ingaat.

De 58-jarige Derksen heeft zelfs bodyguards ingehuurd om hem te begeleiden van en naar de voetbalstadions. "Een paar keer heb ik zelfs politiebescherming gekregen", aldus Derksen. "De bedreigingen stapelen zich op en lijken de normaalste zaak van de wereld te zijn".

Hij vertelt onder meer dat de politie, op sommige momenten, om het half uur naar zijn huis is gereden voor een extra controle en dat op zijn kantoor diverse malen de ruiten zijn ingegooid.

"Ik kom nog zelden in voetbalstadions. Met een angstig gevoel ga ik er naar toe en de ergste dingen worden verbaal naar je kop geslingerd", vervolgt Derksen.
Hij verwijst hierbij naar spandoeken die bij ADO Den Haag hingen en naar het moment waarbij collega Frits Barend met een steen werd geslagen in een voetbalstadion.

Derksen, die met name voor het televisieprogramma Voetbal Insite zijn mening geeft op de voetbalwedstrijden, weet dat zijn ongenuanceerde mening vaak op weerstand stuit. In de voetbalwereld staat hij ook bekend als één van de grootste critici in de Nederlandse sportjournalistiek.

Ondanks de bedreigingen is hij niet van plan zijn job als analyticus op te geven. "Ik laat me niet intimideren en terroriseren, maar het is absurd dat je in een land als Nederland niet over voetbal kan praten en je eigen mening hierover kan geven"

Ook geeft hij aan dat hij nooit aangifte heeft gedaan bij de politie.

Johan Derksen


Met dank aan calvobbes en zo-is-het voor de submit.

[Upd] Geen faillissement Spyker

De Rechtbank van Maastricht heeft een faillissementsaanvraag ontvangen jegens Spyker Cars NV. Het moederbedrijf van het Spyker F1-team en de gelijknamige autofabrikant in Zeewolde zou haar verplichtingen tegenover twee schuldeisers niet nakomen.

Het faillissement is aangevraagd door een particulier uit Maastricht, die niet bij naam genoemd wordt, en het verzekeringsconcern Zürich. Het zou in totaal gaan om een bedrag van ¤ 345.000. Beide schuldeisers worden bijgestaan door Bos Incasso uit Groningen, die afgelopen weken met meerdere crediteuren van Spyker contact zocht. Om een faillissement aan te vragen moeten minimaal twee schuldeisers hier verzoek toe doen. Om privacyoverwegingen wilde het incassobureau geen nadere mededelingen doen, maar adviseerde de media de rechtbankuitspraken in de gaten te houden.

Namens Spyker reageerde Victor Muller luchtig: "Met Zürich Verzekeringen hebben we een dispuut over de hoogte van de premies. Dat zullen we netjes afhandelen, maar we laten ons niet onder druk zetten. Faillissementsaanvragen worden honderden keren per dag ingediend."

Update:
Volgens Hans Hugenholtz, voorzitter van de Raad van bestuur van Spyker Cars NV, is er geen sprake van een faillissementsaanvraag. Volgens hem heeft verzekeraar Zürich daar wel mee gedreigd, maar is het niet zover gekomen. Ook de rechtbank in Maastricht zegt geen dergelijke aanvraag te hebben ontvangen.

Britse na 8 dagen coma weer aan de drank

Een negentienjarig meisje is na acht dagen coma en een levensreddende levertransplantatie alweer aan de drank. De waarschuwing niet meer te drinken, aangezien alcohol voor haar dodelijk kan zijn, ging het ene oor in en het andere weer uit.

De Britse Laura Bates hecht waarschijnlijk meer waarde aan drinken dan aan het leven. Koud twee weken na ontslag uit het ziekenhuis, besloot ze het doktersadvies in de wind te slaan. Ze was bang niet meer bij de groep te horen als ze geen druppel alcohol meer zou drinken.

"Mijn vrienden hebben niet gezegd dat ik moest gaan drinken, maar ik wilde me weer normaal voelen, dus kocht ik een flesje wodka", bekent Laura. "In het begin voelde ik me schuldig tegenover de nabestaanden van mijn leverdonor, maar ik heb besloten dat ik zelf mag beslissen of ik een paar drankjes drink. Er wordt me zo vaak een drankje aangeboden, en ik ben bang dat ik er niet meer bij hoor als ik die niet aanneem"

Na een avond doorzakken belandde ze in februari in het ziekenhuis. Haar in de haast opgetrommelde ouders werd glashard meegedeeld dat hun dochter slechts twaalf uur te leven had. Gelukkig voor het meisje en haar ouders werd een geschikte donor gevonden. Dankzij de levertransplantatie was haar leven gered.

Na zo'n zes weken in het hospitaal te hebben doorgebracht, werd Laura ontslagen. De doctoren gaven haar wel het dringende advies mee te stoppen met drinken, want drinken zou zeker haar dood betekenen. Maar dat advies bleek tegen dovemansoren gezegd.


Haar naam is Laura, een hele domme meid...

Gran Turismo 5 Prologue zal op BluRay en PSN verschijnen

Het meeste van Gran Turismo 5 Prologue was al langer bekend, maar het is nu officieel bekend gemaakt. GT5: Prologue zal voor het einde van het jaar uitkomen, maar nog niet bekend was dat het spel zowel op een BluRay-schijfje en op het PlayStation Network zal uitkomen.

De game zal 40+ auto's bevatten, waaronder Lotus, Mitsubishi, Nissan en Ferrari wagens. Daarnaast zullen er vijf circuits te vinden zijn, zoals Eiger Nordwand, the London City Track en Suzuka. GT5: Prologue zal ook de eerste GT-game zijn die online zal gaan, en wel met 16 spelers tegelijk. De game zal draaien op 1080p en 60 fps (30 fps bij replays vanwege de extra effecten). Online leaderboards en My Garage zullen aanwezig zijn.

Een andere opvallende feature is Gran Turismo TV. Via dit 'TV-kanaal' op de PS3 zul je exclusieve beelden zien over auto's en alles er om heen. Wat voor programma's we kunnen verwachten is nog niet precies bekend. Online Dealership zorgt voor een directe online link met autofabrikanten waar je informatie kunt vinden over de auto's.

Over een prijs werd nog niks gezegd, maar de verwachting is dat het wel geld zal gaan kosten. Een BluRay-schijfje is natuurlijk niet gratis, en winkeliers zullen weinig verkopen als de game gratis te downloaden is via het PSN. Maar misschien kan Sony ons nog verrassen en maken ze het toch gratis.

Nederlandse blushelikopters volop in actie

Icoon RampDrie helikopters van de Koninklijke Luchtmacht zijn deze ochtend begonnen met het blussen van bosbranden in Griekenland. Met twee helikopters zijn vandaag meer dan tachtig zogeheten drops uitgevoerd.

De derde helikopter bleef aan de grond als reservetoestel, liet een woordvoerder weten. De militairen opereren vanaf een vliegveld in de buurt van Tripolis op het schiereiland Peloponnesos. De meeste drops vonden plaats bij een aantal door brand bedreigde plaatsen ongeveer 25 kilometer ten westen van Tripolis.

De Cougar-blushelikopters en 27 luchtmachtmilitairen arriveerden maandagavond in Griekenland. Ze waren zondag vanaf de militaire vliegbasis Soesterberg vertrokken .

De Cougar is een middelgrote transporthelikopter die ook geschikt is voor brandbestrijding. Onder de helikopter wordt dan een grote zak bevestigd, een zogeheten bambi-bucket, waarin 2500 liter water kan worden geschept. De bemanning bestaat uit twee piloten en een loadmaster. De laatste neemt het laden en lossen van het water voor zijn rekening.

Poederbrief gevonden bij TNT Fashion

Icoon BinnenlandsBij TNT Fashion Logistics aan de Jaartsveldstraat in Oldenzaal is vanmiddag een verdacht zakje met poeder aangetroffen. Omdat de inhoud van het zakje onbekend was werd het protocol voor dit soort zaken in werking gesteld. Alle zestig medewerkers die op het moment van ontdekking in het pand waren konden niet naar huis. Ook de omgeving is direct afgezet.

Om 18:30 is het zakje poeder uit het pand gehaald en voor laboratorium onderzoek naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gebracht. Tot het moment van de eerste resultaten mochten de medewerkers het pand niet verlaten.

Uit de eerste resultaten is gebleken dat het poeder geen verdovende middelen of amfetamine bevat. Het zakje was ontdekt in een doos kleding uit Bangladesh. De officiële uitslag van de onderzoeken naar het poeder worden rond 01:00 vannacht verwacht. In de tussentijd worden de medewerkers ontsmet.


Met dank aan RHCPeter voor de submit.

Ken Levine geeft toe dat de lancering van BioShock beter kon

Ondanks de bijna alleen maar lovende kritieken voor BioShock, was de lancering zeker niet perfect. Vooral de PC-versie kende problemen. De meeste klachten gingen over problemen met het activeren, door een downtime van zes uur van een server, het niet kunnen activeren van het spel op meer dan twee machines door de SecuROM software die illegale kopieën dient tegen te gaan en de problemen met het weergeven in breedbeeld.


Ken Levine, de grote man achter BioShock

Ken Levine verklaart dat ze gewoonweg nog niet klaar waren voor de lancering van de PC-versie. "Het was een domme fout van onze kant. Ik denk dat we er nog niet klaar voor waren. We wisten niet dat het spel het zo goed zou doen, als dat het daadwerkelijk deed en de servers werden overspoeld." ... "Dus op een nacht gingen ze zes uur lang down en dat was gewoon heel dom. Mensen hadden het spel net gekocht, hadden $50 uitgegeven en ze gaan naar huis om er achter te komen dat ze het spel niet kunnen spelen. Dat is niet goed."

De dagen sinds de launch is het activatie proces ook veranderd. 2K Games heeft toestemming gegeven om het aantal activaties per kopie te veranderen van twee naar vijf.

En het hele gedoe om met het gamen in breedbeeld dan? Levine is het nog steeds niet eens met de klachten, maar hij vind wel dat de gamers het laatste woord moeten hebben. "Het in breedbeeld gamen zo als het nu is, is de manier waarop we het wilden hebben, maar het is duidelijk dat niet iedere gamer het met ons eens is. Zij hebben $50 voor de game betaald, dus ze hebben het recht om het spel te spelen zoals zij het willen en niet zoals wij het willen." verklaarde hij.

Irrational Games (nu 2K Boston) werkt momenteel aan een patch, ze kunnen echter geen schatting van een releasedatum geven. Momenteel geldt dit alleen voor de PC-versie, hoewel ze ook voor de Xbox 360-versie aan het kijken zijn.

Britse 'Tory's' willen onverantwoorde games bedwingen.

In de klassieke strijd tussen de politiek en gamebusiness heeft de Leider van de Britse Conservatieve Partij (ook wel Tory's genoemd), David Cameron, gezegd dat developers de verantwoordelijkheid hebben om zinloos geweld, de gangcultuur en de seksistische houding tegenover vrouwen niet te promoten.

Tijdens het samenvatten van de plannen, van de Conservatieve Partij, voor het bestrijden van asociaal gedrag in Groot-Brittannië zei hij (Cameron red.) dat de makers van films, games en muziek de sociale verantwoordelijkheid hebben om de jeugd en adolescenten niet negatief te beïnvloeden.

Zijn verklaring was: "We krijgen nooit grip op de criminaliteit als we niet in een grotere context leren te kijken en ja durven te zeggen tegen strengere wetten, hardere aanpak van de politie, maar ook meer actie om onze maatschappij sterker te maken. En dat houdt, volgens mij, ook in dat we dingen als video games moeten zien vanuit de context van opgroeiende kinderen."

Het ziet er dus erg naar uit dat de Conservatieven ook hun gram wilden halen uit de losgebarsten strijd rond geweld in games.

Ook Molhoek mogelijk weg bij AZ

Rogier Molhoek heeft laten weten dat hij oren heeft naar een eventueel vertrek bij AZ. De middenvelder wil graag bij de Alkmaarse club blijven, maar de kans is erg klein dat hij in actie kan komen.

Een aantal ploegen uit de Eredivisie zouden inmiddels in de markt zijn om Molhoek aan te trekken. Deze interesse is echter niet concreet genoeg om er verder op in te gaan. "Ik moet een goed gevoel overhouden aan de naam van de club, maar zeker ook aan de trainer", liet de 26-jarige speler op Forza-AZ.nl weten.

Het is al geruime tijd bekend dat, naast Molhoek, ook Danny Koevermans naar een andere club wil verhuizen.

Moerenhout ook naar WK in Stuttgart

Koos Moerenhout is de zesde Nederlandse renner die deel uit gaat maken van de selectie die actief zal zijn tijdens het WK wielrennen in Stuttgart. dit maakte Egon van Kessel, bondscoach van de nationale wielerploeg, dinsdag in Landgraaf bekend.

In de Limburgse plaats was vandaag de aankomst van de zesde etappe van de Eneco Tour. Eerder werd al bekend dat Michael Boogerd, klassementsleider Thomas Dekker, Karsten Kroon, Robert Gesink en Laurens ten Dam ook naar de Duitse stad af zullen reizen.

"Tenzij ze de komende maand opeens achterstevoren op de fiets zitten", liet Van Kessel weten, die overigens getuige was van de prestaties van Maarten Tjallingii. "Ik verbind daar nu nog geen consequenties aan. Ik kan nu Posthuma passeren ten faveure van Maarten maar straks rijdt Joost in de Vuelta misschien weer geweldig. Ik heb genoeg keus en wacht het rustig even af."

'PSV vindt Koevermans te duur'

PSV is niet van plan om zeven miljoen euro voor Danny Koevermans van AZ te betalen. Ronald Koeman, trainer van de Eindhovenaren, wil de aanvaller graag aan zijn selectie toevoegen. Algemeen directeur Jan Reker denkt er echter anders over.

Reker is namelijk van mening dat de vraagprijs aan de hoge kant is. "Daarnaast denk ik dat AZ sowieso niet bereid is om Koevermans aan ons te verkopen. Dat is nog het grootste probleem", liet hij weten. De preses kon zich overigens wel indenken dat Koeman een speler van het kaliber Koevermans binnen de gelederen wil hebben. "Het is het recht van de trainer om een zo goed mogelijke selectie samen te stellen. Hij moet daarvoor zijn uiterste best doen."

Toch wil PSV nog een aanvaller binnenhalen, aangezien de mogelijkheid bestaat dat Arouna Koné het Philips-stadion zal verlaten. De Eindhovenaren en Sevilla, de betreffende club, hebben al bijna overeenstemming bereikt, maar de benodigde fax is nog altijd niet binnen.

Toch liet Reker weten Koné ook in Eindhoven zou kunnen blijven. "Maar áls hij gaat, dan willen wij daarvoor een heel goed bedrag ontvangen. Manager Stan Valckx heeft tot tweemaal toe aan hem gevraagd of hij naar Sevilla wil. De laatste keer was vanmiddag. Het antwoord was twee keer ja."

Haase kansloos tegen Djokovic

Robin Haase is er niet geslaagd de tweede ronde van de US Open te bereiken. De nummer 95 was kansloos tegen de als derde geplaatste Novak Djokovic, 6-2, 6-1, 6-3.

Haase, die als lucky loser werd toegelaten tot het hoofdtoernooi, had op geen enkel moment grip op het spel van de Serviër. Haase wist in de gehele wedstrijd slechts 1 breakpoint te creëren, maar deze werd niet benut. Djokovic echter slaagde er zes keer in de service van Haase te breken.

Nieuwe naam voor Amsterdam Astronauts

Amsterdam Astronauts gaat van naam veranderen. De basketbalploeg heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden en gaat voortaan door het leven als MyGuide Amsterdam. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van navigatiesystemen. Bovendien kwamen zij een samenwerkingsverband voor een aantal jaren overeen.

De voorzitter van de basketbalploeg, Roel Pieper, heeft laten weten dat ze zich voortaan in de strijd om de titel gaan mengen. Met de hulp van MyGuide moet dat gaan lukken. Op die manier kan MyGuide Amsterdam, in Europees verband, snel wat van zich laten horen.

Om dit te kunnen realiseren heeft de coach van de ploeg, Arik Shivek, een contract voor de duur van vijf jaar ontvangen.

Agent leent politiebusje uit voor feestje

Een politieagent uit Soest die afgelopen weekend zijn politiebusje heeft uitgeleend aan een stel feestvierende vrouwen, moet op het matje komen bij de korpsleiding. Dat heeft een woordvoerder van de Utrechtse politie vandaag bekendgemaakt. De politie reageert hiermee op een filmpje op internet dat massaal wordt bekeken.

In het filmpje is een politiebusje te zien, dat met loeiende sirene komt aanrijden op het terrein van de Gildefeesten te Soest. Als het busje tot stilstand komt, stappen tien vrouwen uit. Deze zijn verkleed als politieagentes met korte, sexy rokjes. De dames hopen met deze verkleedpartij in de prijzen te vallen in de categorie 'originaliteitsprijs'.

De politiewoordvoerder heeft vandaag laten weten dat een politiebusje alleen voor serieuze doeleinden mag worden gebruikt. De dames zouden het busje via een politieman hebben geregeld, zo meldt hij. De agent heeft 'vergeten' hiervoor toestemming te vragen aan zijn leidinggevende. De betrokken agent zal voor dit vergrijp een berisping krijgen. "In voorkomende gevallen willen we best onze spullen uitlenen. Maar het lijkt me duidelijk dat het in dit geval niet de bedoeling was", zo laat de zegsman weten.

Halo Wars Gameplay demonstratie

Als het motto "Finish the Fight" en een paar opmerkingen van Microsofts zijde kloppen is Halo 3 gewoon de laatste game in de triologie. Maar er komt meer. Zo kunnen we onze handjes al in elkaar wrijven voor "Halo Wars" waarin je typische Halo -gevechten zult aanvoeren. Wanneer we deze strategische game gaan spelen is nog niet bekend.

Al liet Harter Ryan, executive producer van Ensemble Studio's wel doorschemeren dat een demo van het spel al dichterbij is dan wij denken. Tot die tijd kun je al een goede indruk op doen door het onderstaande demonstratiefilmpje.



FOK!whatpulse bereikt magische grens

Icoon DigitalHet FOK!whatpulse-team heeft weer een mijlpaal bereikt. Ditmaal gaat het niet om de toetsjes of klikjes zelf, maar om het aantal meewerkende FOK!'ers: vandaag haalde het team, dat nog steeds op weg is naar de eerste plaats en de eeuwige roem, haar duizendste user binnen.

Sinds het begin van dit jaar is het aantal users nu verdubbeld. De dagelijkse output, dat wil zeggen, het gemiddelde getypte en geklikte van het hele team gezamenlijk, is van gemiddeld 2,5 naar ruim 4 miljoen gestegen. De grote concurrent, Tweakers, pulst helaas nog steeds gemiddeld 3 miljoen meer dan FOK!.

Whatpulse is een programma dat bijhoudt hoe vaak men op het toetsenbord typt en met de muis klikt. Al duizend FOK!'ers hebben zich sinds 2005 aangemeld voor het team, dat oorspronkelijk opgericht is om Tweakers te verslaan. Ons team staat inmiddels op de vijfde plaats; Tweakers vooralsnog tweede.

Prognoses over het inhalen van het team voor FOK! op de ranglijst, Ogame.pl, dat met ruim 2000 leden op de vierde plek staat, wijzen richting begin november. Het zou dan ook fantastisch zijn voor FOK! om Sinterklaas bij zijn binnenkomst dat blijde nieuws te kunnen mededelen.

Meer informatie over het FOK!whatpulse-initiatief vind je hier. .

Met dank aan superworm voor de herschreven submit.

Testdag 28-08-2007

Vandaag is er door tien Formule 1-teams getest op Monza. Alleen Spyker F1 was niet op het Italiaanse circuit. Snelste op de baan was vandaag Lewis Hamilton. Ook morgen en overmorgen wordt er nog getest.

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 L. Hamilton McLaren 01:24.112 53
2 K. Räikkönen Ferrari 01:24.258 60
3 N. Heidfeld BMW 01:24.277 76
4 J. Trulli Toyota 01:24.523 61
5 K. Nakajima Williams 01:25.052 98
6 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 01:25.106 63
7 M. Webber Red Bull 01:25.427 60
8 N. Piquet jr. Renault 01:25.429 94
9 R. Barrichello Honda 01:25.472 83
10 J. Rossiter Super Aguri 01:25.548 64

Vrouw eist 4 ton voor ongewenste tweeling

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is het haasje. Het ziekenhuis is verantwoordelijk voor de geboorte van een ongewenste tweeling, en moet daarom de moeder van de tweeling een schadevergoeding betalen. De vrouw zou verkeerd zijn voorgelicht over haar vruchtbaarheid, zo oordeelde het Haagse gerechtshof vandaag.

Volgens de gynaecoloog zou de vrouw al in de overgang zijn. Hierdoor is het onmogelijk dat de vrouw zwanger kon raken, zo oordeelde de vrouwenarts. Dat bleek een misvatting, want toen de vrouw zonder anticonceptie met haar man van bil ging, bleek de vrouw zwanger te zijn geraakt.

Na negen maanden bleek er niet één baby uit te komen, maar twee. De tweeling bleek gezond en wel. Vandaag, dertien jaar later, oordeelde de rechter dat het ziekenhuis moet meebetalen aan de opvoeding van de tweeling.

De moeder wil maar liefst 400.000 euro zien voor haar ongewenste kinderen. De rechter buigt zich nog over de exacte hoogte van het smartengeld.

Met dank aan Longmen, RobertVH en Glacier voor de submit.

Enrique Iglesias:'Ik heb een klein piemeltje'

Enrique Iglesias, zanger en de zoon van womanizer Julio, gaat samenwerken met een condoomfabrikant. Hij gaat proberen de kapotjes aan de man te brengen. Het is opmerkelijk dat Enrique hiervoor is uitgekozen, want hij claimt een kleine penis te hebben.

De zanger van de zwoele liedjes krijgt maar liefst een miljoen dollar voor zijn bijdrage aan de nieuwe campagne van de rubberfabrikant. Zo zal de kop van Enrique de verpakking van de condooms gaan sieren.

"Mijn penis is veel te klein. Als ik de lengte kon veranderen, zou ik dat meteen doen", zo bekende Iglesias ooit in een interview. Ik kan bijna nooit passende condooms vinden."

Duitse zwerver eet man op in Oostenrijk

Icoon BizarEen dakloze Duitser in Oostenrijk is door de politie aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht een andere dakloze te hebben vermoord en gedeeltelijk te hebben opgesmikkeld. De dakloze is 19 jaar oud. De dakloze tiener had blijkbaar trek en ging vervolgens aan de slag. Eerst heeft hij met een tien kilo zware handhalter de schedel van de 49-jarige Oostenrijker opengeslagen, vervolgens heeft hij met een stiletto de borstkas van de man opengesneden om bij zijn organen te komen.

De gruwelijke moord speelde zich af in een appartement in Wenen dat als slaapplaats wordt gebruikt door daklozen. Een schoonmaakster ontdekte vanochtend het nogal bloederige tafereel. Volgens de Oostenrijkse omroep ÖRF was de kamer, waar de moord zich afspeelde, helemaal besmeurd met bloed en bezaaid met lichaamsdelen. Ook werd er een bord gevonden waarop delen van organen lagen. De gruwelijke slachtpartij zou een paar dagen geleden zijn gebeurd.

Boer rijdt met trekker op autoweg

Een 45-jarige boer uit het Groningse Meeden is afgelopen nacht door de politie van de weg geplukt. Het boertje tufte met een snelheid van 25 kilometer per uur over de N366. Een onbezonnen en levensgevaarlijke daad. De gemiddelde snelheid op deze weg is namelijk zo'n honderd kilometer per uur.

Ondanks dat de man werd begeleid door een auto met knipperende alarmlichten, leek het de politie toch maar beter de agrariër staande te houden. De man werd onder politie-escorte verder begeleid tot de volgende afrit.

De boer werd gesommeerd de weg te vervolgen op een weg waar landbouwvoertuigen wel zijn toegestaan. Om hem te bewijzen dat het hun menens is, beloonden de agenten de man met een boete van tweehonderd euro.

Eisen Rasmussen te gortig voor Acqua

De kans dat Michael Rasmussen het wielerseizoen afmaakt bij het Italiaanse Acqua&Sapone is flink geslonken. Teammanager Masciarelli sprak met Rasmussen maar vindt de salariseisen van de Deen te gortig.

De salariseisen van Rasmussen zijn niet de enige obstakels voor de Italiaanse ploeg. Rasmussen wil een contract voor twee jaar. Daar zien de Italianen geen brood in. Zij willen in eerste instantie een eenjarig contract met Rasmussen afsluiten.

Daarnaast zag Masciarelli nog een ander probleem. "Als we Michael vastleggen, moeten we ook vijf of zes andere renners aantrekken die hem in grote rondes ondersteunen."

[A1GP] Uitslag testdag 28-08-2007

Vandaag is de eerste testdag voor het nieuwe A1GP-seizoen gehouden. Op Silverstone was Zuid-Afrika het snelst, gevolgd door Frankrijk en Groot-Brittannië. Nederland kwam niet verder dan de negende tijd.

PosTeamTijdVerschil
1Zuid-Afrika01:10.484-
2Frankrijk01:10.5310.047
3Groot-Brittannië01:10.5590.075
4Ierland01:10.6670.183
5Zwitserland01:10.6730.189
6Duitsland01:10.8740.390
7India01:10.8820.398
8Nieuw-Zeeland01:11.0250.541
9Nederland01:11.0690.585
10Maleisië01:11.3370.853
11Brazilië01:11.3480.864
12Verenigde Staten01:11.4450.961
13Australië01:11.5781.094
14Italië01:11.6131.129
15Portugal01:11.6721.188
16China01:11.8731.389
17Indonesië01:12.0201.536
18Tsjechië01:12.1641.680
19Canada01:12.2261.742
20Pakistan01:12.3961.912
21Libanon01:12.4912.007
22Mexico01:13.3382.854

Geometry Wars: Waves in PGR4

Bizarre Creations heeft aangekondigd dat een tweede Geometry Wars, Geometry Wars: Waves genaamd, meegeleverd gaat worden op de Project Gotham Racing 4 disc. Eerder deden ze dit al met Geometry Wars Retro Evolved en PGR3.

Het grote verschil met Retro Evolved is echter dat Waves wél exclusief blijft voor PGR4, en niet op XBLA zal verschijnen. Die-hard Geometry Wars fans hoeven echter niet ongerust te zijn, Waves is geen volledig nieuwe game, maar gebaseerd op Retro Evolved.

De Geometry Wars games die gaan verschijnen op de Wii en Nintendo DS staan ook los van deze versies en worden niet door Bizarre gemaakt.

"Wii is meer waard dan Xbox 360 of PS3"

Gabe Newell (oprichter van Valve) heeft gezegd dat de Wii meer waard is dan de 360 of de PS3. Nu bedoelt de goede man dit niet puur in geld want de 360 en PS3 zijn vele malen duurder. Newel vindt de Wii waardevoller omdat er geheel nieuwe gedachtengang nodig is bij het developen van Wii-games; de Wii is dankzij haar nieuwe besturingsmogelijkheden meer dan een simpele PC-achtige console waarbij de combinatie van grafische kaart en processor belangrijk is.

I think the Wii represents more of a challenge because of its input. You can think of the Xbox 360 as pretty much a PC and a PlayStation as kind of a PC. The Wii gives you a bunch of problems that don’t fit into that model.

You can’t think of it as graphics, CPU, texture bandwith scaling, you have to think of it as more fundamentally, and I think it’s more valuable. I think it’s more interesting than just graphics chip – CPU combination. It’s the machine I have at home. The fact that we don’t have anything in development on it even though it represents big opportunities as a whole, it’s an obvious hole in our strategy

Automobilist duwt auto in de rivier

Icoon OpmerkelijkPer ongeluk heeft een man in Boskoop zijn auto in de rivier de Gouwe geduwd. De man stond maandag aan het eind van de middag met pech voor de hefbrug.

Een voorbijganger bood aan om de man te helpen. Samen probeerden ze de auto naar een parkeerplaats aan de Galerij te duwen. Helaas, dat mislukte. De auto raakte door een trap naar het water toe van de weg, en rolde zo de Gouwe in.

Een takelbedrijf heeft de auto weer op het droge gebracht. Het vaarverkeer raakte hierdoor wel ontregeld.
Met dank aan Marrrrrtijn voor de submit.

Sporthistorie: Jan Raas wereldkampioen

Jan Raas nam in 1986 ooit Bert Wagendorp in vertrouwen. Raas vertelde de Volkskrant-journalist: "De afgelopen vijftien jaar is er bij de profs maar één man op puur sportieve wijze wereldkampioen geworden: Joop Zoetemelk.” Met bovenstaande biecht in het achterhoofd zijn de wereldkampioenschappen die de Nederlanders in de jaren ’70 wonnen dus kennelijk gekocht ( Kuiper in 75, Knetemann in 78 en Jan Raas in 1979) maar niet minder mooi. We kijken deze week terug op die wereldkampioenschappen. Hoe wonnen de Nederlanders en hoe komen we erachter hoe er afspraken werden gemaakt?

In Valkenburg in 1979 was er maar één favoriet. Jan Raas was bestempeld als de man voor de wereldtitel. Dat had Raas wel aan zichzelf te danken. Op de dag dat Gerrie Knetemann een jaar eerder wereldkampioen werd, riep Jan Raas [i]"En volgend jaar ben ik aan de beurt”. Die uitspraak maakte een underdogrol voor Raas bijzonder lastig. Want doorgaans won Raas altijd de koersen waarvan hij zelf zei dat hij ze ging winnen.

Achttienmaal moesten de renners op het WK-traject van ’79 de Cauberg beklimmen. In de voorlaatste ronde maakten zich acht renners los uit een groep van 23. Raas en Lubberding, Chalmel en Bernaudeau, Thurau, Battaglin, Knudsen en Willems.

De zon brak door, het hield op met regenen. De finale kon beginnen. Jan Raas had in Henk Lubberding natuurlijk een uitstekende hulp. Lubberding was een erkende hardrijder die zijn beperkingen kende. Hard fietsen wil namelijk niet altijd zeggen dat je eerste wordt. Lubberding snapte dat al snel en stond daarom geheel ter beschikking aan de hoekige Zeeuw. Die had als we Bert Wagendorp zijn woorden mogen geloven allang een en ander geregeld.

De Italiaan Battaglin plaatste op de laatste beklimming van de Cauberg de eerste aanval, maar hij kwam niet ver. Toen ineens was André Chalmel weg. Een doodgewone brave Franse renner die toevallig voorzitter was van de beroepsrennersbond.

Lubberding kon niet meer achter hem aan, Knudsen en Willems ook niet. Raas wilde niet, Bernaudeau en Battaglin evenmin. Chalmel ging wereldkampioen worden. Dat stond wel vast. Zo kort voor de finish was de Fransman uit het zicht verdwenen en niemand van de favorieten wilde voor de ander de kastanjes uit het vuur halen.

De achtervolgers keken elkaar aan. Wie als eerste in de achtervolging gaat, is verloren, zegt een oude wielerwet. Dus ging niemand. En zo reed André Chalmel zomaar op kop. Chalmel een nobody als wereldkampioen, een Franse Harm Ottenbros?

Iedereen in de kopgroep keek naar Jan Raas. Hij was toch favoriet? Hij reed toch een thuiswedstrijd? Maar Jan Raas deed niets. Hij bleef wachten en loeren. Het was een psychologische oorlog. Wie hield zijn zenuwen het langst in bedwang, wie wilde Chalmel gaan halen en wie niet?

Jan Raas had één gelukje. Ook Didi Thurau zat in de kopgroep. Thurau was een perfecte renner in een finale als deze. Ten eerste was Thurau via een dealtje altijd wel te porren voor extra arbeid, of een kneepje in de remmen. Twee jaar eerder op het WK in San Cristobal in Venezuela had hij in een duel met Moser opzichtig op de eindstreep op de rem gestaan.

De Duitser was daarnaast ook bijzonder ongeduldig. Hij had niet de stalen zenuwen van Raas. En Raas wist dat. Thurau kon niet wachten, hij nam de kop en gooide het tempo omhoog. De grijns van Raas sprak boekdelen. Op tweehonderd meter van de finish werd Chalmel gepakt door Thurau en de anderen. Raas nam onmiddellijk het initiatief, gevolgd door Battaglin. Thurau ging niet opzij, zwaaide naar buiten, waardoor Raas opzij moest en Battaglin op zijn beurt tegen het wekdek smakte. Raas ging door, Thurau kon niet meer bij hem komen en onderstreepte de wielerlogica dat degene die de achtervolging leidt, zijn ondergang tegemoetgaat.

Na de finish waren de verhalen over afspraken en combines niet de van de lucht. Raas werd ervan verdacht Thurau in de slag te hebben genomen. Ook werd Raas beschuldigd van onreglementair sprinten ten opzichte van Battaglin. Die was vlak voorde finish onderuit gegaan.

Zelfs de jury, met de Nederlandse wedstrijdleider Jeremiasse (een Zeeuw, net als Raas), werd gesommeerd de televisiebeelden te bekijken of Raas inderdaad onsportief had gehandeld. De meerderheid had niets onreglementairs gezien.

Het WK kreeg nog een vervelend staartje voor de NOS. De NOS had opzichtig laten zien dat Jan Raas door andere Nederlandse renners de Cauberg werden opgesleept. Raas verwachtte van de Nederlandse televisie meer positieve steun. Hij had wel een punt. Ook de Mosers en Thuraus van het peloton werden naar boven gesleept door de knechten. Dat was in die tijd heel normaal. Maar dát zond de NOS niet uit. Alleen Raas werd in beeld gebracht.

Raas gaf daarom de NOS geen commentaar na zijn zege. Het zwijgen werd overgenomen door bijna alle Nederlandse renners. Pas een jaar later, vlak voor de Tour de France van 1980 kwam het tot een verzoening tussen Mart Smeets en de vier grote renners van die tijd; Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Gerrie Knetemann en natuurlijk Jan Raas.

Albert Verlinde haalt Hairspray naar Nederland

Icoon TheaterProducent Albert Verlinde heeft de rechten gekocht van de musical Hairspray. Dat heeft hij dinsdag gemeld. Zijn bedrijf V&V Entertainment brengt de voorstelling voorjaar 2010 op de planken.

De musical Hairspray is gebaseerd op de gelijknamige film van regisseur John Water uit 1988. Het verhaal speelt in de jaren vijftig en draait om de aandoenlijke bakvis Tracy Turnblad, die ervan droomt op televisie door te breken als danseres. Als dat haar lukt, ontpopt zij zich tot een verwoed voorvechtster van gelijke rechten voor de onderdrukte zwarte Amerikanen.

De Newyorkse versie van Hairspray was in 2003 de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Tony Awards. In oktober gaat op het Londense West End een Britse uitvoering van de voorstelling in première.

Van de musical werd dit jaar ook weer een film gemaakt, met onder anderen Michelle Pfeiffer en John Travolta in zijn eerste muzikale rol sinds zijn doorbraak in Grease uit 1978. De film, die een grote hit is in Amerika, draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Eerder maakte theaterproducent Verlinde al bekend dat zijn bedrijf in 2010 ook een musical gaat maken over het leven van Vincent van Gogh.

Diefstal klokken ontdekt na vals wijsje

Icoon OpmerkelijkVerbaasd keek de koster van de Verrijzeniskerk in Rotterdam, Arend de Haan, toen het carillon opeens anders klonk. De melodie Drie Schuintamboers klonk een tikkeltje vals.

In eerste instantie gaf de koster de computer de schuld. Maar dit bleek niet de aard van het probleem. Na nadere inspectie van de klokkentoren werd ontdekt dat twee van de twaalf bronzen klokken verwijderd waren. Van twee andere klokken waren de bouten losgedraaid. 

De koster Arend de Haan heeft aangifte gedaan van diefstal. 

Politie valt bij 18 adressen binnen om drugsactie

Icoon PolitieDe politie is dinsdag op achttien adressen in Oosterhout, Breda, Tilburg, Dongen, Brakel en Zwijndrecht binnengevallen tijdens een grote drugsactie. Daarbij werden illegale wietplantages aangetroffen. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

Rond 05.30 uur begonnen de doorzoekingen in woningen en bedrijfspanden. Op alle adressen werden illegale wietplantages aangetroffen. De geschatte staatwaarde van de hennepplanten bedraagt ongeveer een half miljoen euro. Ook was er sprake van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Zo werden negen vuurwapens, munitie en een handgranaat aangetroffen. Verder is voor enkele tienduizenden euro's aan contant geld in beslag genomen.

In totaal zijn tien mensen gearresteerd, van wie er zeven nog vastzitten. De politie verwacht de komende dagen meer mensen aan te houden.

Wedstrijd AEK Athene - Sevilla uitgesteld

Het duel tussen AEK Athene en FC Sevilla is door de UEFA uitgesteld. De oorzaak is het overlijden van Sevilla-verdediger Antonio Puerta, vandaag.

Sevilla was al in Athene neergestreken om een plaats in de Champions League af te dwingen. Inmiddels zijn de spelers van Sevilla weer terug gegaan naar Spanje.

De wedstrijd zal nu aankomende maandag gespeeld worden. Sevilla zou op die dag in actie komen tegen Osasuna, maar voor die competitiewedstrijd zal een nieuwe datum worden gezocht.

Tiger Woods PGA Tour 08 demo op Marketplace

De Tiger Woods- serie doet het altijd al goed, menig gamer slaat nou eenmaal graag een balletje op de virtuele green. Traditiegewijs komt er elk jaar een titel uit en ook dit jaar is daar weer sprake van. Tiger Woods PGA Tour 08 komt eraan.

Om alvast een klein beetje voorbereiding te treffen voor de golfgame is het verstandig om de demo eens uit te proberen die vanaf vandaag op Xbox Live Marketplace downloadbaar is.

Braamhaar onder vuur

Eric Braamhaar wacht woensdagavond een moeilijk avondje in Kopenhagen. De Nederlandse arbiter is onder vuur genomen door Deense media.

"Vorig seizoen was het Braamhaar die Ryan Giggs liet scoren tegen Lille, terwijl de Fransen de muur nog opstelden", schreeuwde een verslaggever van de Deense nieuwszender DR. De televisiezender ging er aan voorbij dat Eric Braamhaar door de UEFA tijdens deze wedstrijd werd beoordeeld als uitstekend.

Ook het juichincident tijdens PSV-Ajax kwam uitgebreid aan bod in de Deense media. "Tv-beelden hebben aangetoond dat hij juichend op het veld stond, nadat Kenneth Perez had gescoord voor Ajax". Dat Kopenhagen vorig jaar verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Ajax, maakte de aanstelling van Braamhaar pikant, was het wel heel ver gezochte commentaar van DR.


Het 'juich'incident

Hoe dom zijn we nou eigenlijk?

Wat ik me afvraag hè, is waarom mensen steeds maar weer in onzin trappen. onzin als biostabielhangertjes, belspelletjes, overheidspropaganda etc.
Wat ik me ook afvraag is waar de fascinatie voor breezersletjes vandaan komt, maar dat zal ongetwijfeld zijn roots hebben in het feit dat die teefjes je pijpen voor een Breezer van een paar euro. Altijd nog goedkoper dan de gemiddelde Oostblokhoer, en je kunt ze nog verstaan ook.

Stranglehold loopt in Amerika vertraging op

Stranglehold, welke aankomende woensdag in Amerika verwacht werd voor zowel de Xbox 360 en de PC, heeft een kleine vertraging opgelopen. Midway heeft nieuwe releasedatums bevestigd en deze zijn gelukkig niet erg schokkend te noemen.

De Xbox 360 versie zal 5 september uitkomen, terwijl de PS3 versie bijna twee weken langer op zich laat wachten namelijk op 17 september. Over de release van de PC versie zijn nog geen uitspraken gedaan, maar er wordt verwacht dat ook deze volgende maand zal verschijnen.

Of de vertraging ook voor Europa gevolgen zal hebben is tot dusver nog niet bekend.


Stranglehold mikt op een nieuwe releasedatum

Meisje sterft tijdens tandartsbezoek

Icoon OpmerkelijkIn het Zuid-Franse Aix-en-Provence is een 10-jarig meisje in een tandartsstoel overleden. Het meisje kreeg tijdens een bezoekje aan de tandarts een hartaanval. Dat meldt de Franse radio dinsdag.

Het meisje was plaatselijk verdoofd. Ze kreeg de hartaanval precies op het moment dat de tandarts een incisie maakte. Om de exacte doodsoorzaak vast te kunnen stellen, volgt nog een autopsie. Het parket heeft een onderzoek ingesteld.

PS3-fans krijgen Half-Life: The Orange Box later

De makers van Half-Life 2 komen binnenkort met een verzamelgame welke Half-Life 2 met episode 1 & 2 maar ook Team Fortress 2 en Portal. Als alles goed verloopt, zal de game rond 12 oktober in de winkels liggen.

Wat betreft de Xbox 360 en PC versie dan, de PlayStation 3 bezitters zullen wederom moeten wachten. Een paar weekjes ditmaal, een exacte datum is nog niet genoemd door EA.

[Upd] KNVB wil Verbeek twee duels schorsen

Gertjan Verbeek heeft van de aanklager betaald voetbal van de KNVB een schikkingsvoorstel gekregen van 3 wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Afgelopen zondag, in de uitwedstrijd tegen Ajax, werd de trainer van SC Heerenveen door scheidsrechter Jol naar de tribune gestuurd omdat hij protesteerde en de vierde official duwde.

Verbeek moet vandaag kenbaar maken of hij het voorstel zal accepteren.

Update @17:10

Gertjan Verbeek gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de tuchtcomissie van de KNVB van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Spaanse voetballer Puerta overleden

Icoon SportDe Spaanse voetballer Antonio Puerta is dinsdag overleden. De 22-jarige speler van Sevilla zakte afgelopen weekeinde in elkaar tijdens een wedstrijd tegen Getafe. Hij werd sindsdien in een kunstmatige coma gehouden.

Eerder op de dag maakten zijn doktoren al bekend dat zijn toestand verergerde en dat bij hem hersenletsel was vastgesteld. Rond de klok van 16:00 uur overleed Puerta in het ziekenhuis te Sevilla. De eenmalig Spaans international zou eind volgende maand voor het eerst vader geworden zijn en had plannen om aan het eind van het seizoen in het huwelijksbootje te stappen.

Vóór zijn ziekenhuisopname had hij maar liefst driemaal een hartstilstand, maar telkens werd zijn hart weer op gang gebracht. In het ziekenhuis had hij binnen 45 minuten tot tweemaal toe opnieuw een hartaanval.

Opname van het moment dat Antonio Puerta in elkaar zakt.



Met dank aan Leso_Varen, Tim_G, Woppert, Buurvrouw_Rietman, R.ick, Duiveltja voor de submit.Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Man dood na beknelling hoofd in vuilniswagen

Icoon OngelukIn Maastricht is dinsdagmiddag rond 15.00 uur een man overleden na een bizar ongeluk. De man was met zijn hoofd bekneld geraakt in een vuilniswagen. Het ongeluk gebeurde op de gemeentewerf in het noorden van de stad, in de wijk Limmel.

De toedracht van het ongeluk wordt momenteel nog onderzocht door de politie en de Arbeidsinspectie. Over de identiteit van het slachtoffer wordt nog niets gezegd; de familie van de man is nog niet ingelicht.

PvdA hekelt verlofbeleid gevangenen

Icoon PolitiekJustitie trekt het weekendverlof van een gevangene niet standaard in als hij tijdens dit verlof een strafbaar feit pleegt. Dat heeft PvdA-Tweede Kamerlid Attje Kuiken te horen gekregen tijdens werkbezoeken bij de politie.

Ze spreekt van een "verkeerd signaal" en heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) dinsdag om opheldering gevraagd. Kuiken weet niet op welke schaal een en ander voorkomt. Maar meerdere politieteams hebben bevestigd dat het geen incident is, zei het Kamerlid in een toelichting.

Ze noemde als voorbeeld een gedetineerde die tijdens zijn verlof onder invloed van te veel alcohol achter het stuur had gezeten. Ondanks deze strafbare misdraging werd het verlof echter niet beëindigd.

Kuiken wil van Albayrak precies weten wat de regels voor (weekend)verlof zijn en wanneer een misdraging niet tot een directe intrekking van het verlof leidt. Ook vraagt het Kamerlid of de PvdA-bewindsvrouw weet dat justitie de politie niet standaard informeert over de verloven van gedetineerden.

Kuiken wil verder weten of het klopt dat de politie achteraf niet altijd kan achterhalen wanneer iemand vast zat. Volgens haar kan dat relevant zijn als het aantal woninginbraken ergens is toegenomen en de politie een ex-gedetineerde verdenkt.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie kon niet reageren, omdat hij niet vooruit wil lopen op de beantwoording van de Kamervragen.

Nuyens valt uit, Dekker nieuwe leider

Thomas Dekker is de nieuwe leider in de Eneco-Tour door de opgave van de Belg Nick Nuyens. De etappe vandaag, van Beek naar Landgraaf over 177,4 kilometer, werd gewonnen door de Spanjaard Pablo Lastras.

Na 20 kilometer koersen vormde zich een kopgroep met daarin ook de Nederlander Tjallingii. Na de beklimming van de Eyserbosweg demarreerden Lund en Lastras uit de kopgroep. In volle finale reed de Spanjaard weg van de Noor richting finish en wist ook voor te blijven.

De etappe van vandaag werd echter ontsierd door een valpartij waar de leider in het algemeen klassement, de Belg Nick Nuyens, bij was betrokken. Samen met een aantal anderen, waaronder Thomas Dekker, kwam de Belg ten val in de afdaling van de Cauberg. Nuyens moest opgeven, de rest kon weer aansluiten bij het peloton.



Rituitslag 6e etappe
#RennerPloegTijd
1Pablo Lastras (Spa)Caisse D'Epargne4u15m28s
2Steven Caethoven (Bel)Chocolade Jacquesz.t.
3Anders Lund (Den)CSCz.t.
4Sébastien Hinault (Fra)Credit Agricolez.t.
5Maarten Tjallingii (NED)Skil Shimano+ 3s

Algemeen Klassement

#RennerPloegTijd
1Thomas Dekker (NED)Rabobank25u28m48s
2Joséz Ivan Gutierrez (Spa)Caisse d'Epargne+ 4s
3David Millar (GbR)Saunier Duval+ 6s
4Jurgen van den Broeck (Bel)Predictor Lotto+ 15s
5Leif Hoste (Bel)Predictor-Lotto+ 27s
6Leon van Bon (NED)Rabobank+ 31s
7Bram Tankink (NED)Quick Step+ 38s
8Paul Martens (Dui)Skil Shimano+ 39s
9Piet Rooijakkers (NED)Skil Shimano+ 40s
10Juan Antonio Flecha (Spa)Rabobankz.t.

Bossche jeugd zocht confrontatie

Icoon BinnenlandsDe massale vechtpartij van maandagavond in de woonwijk Hambaken in Den Bosch is veroorzaakt door twee groepen. De rivaliserende jongeren van Antilliaanse en Marokkaanse afkomst hebben elkaar opgezocht, en zijn uiteindelijk de confrontatie aangegaan.

In een schrijven aan de gemeenteraad van Den Bosch heeft Burgemeester Ton Rombouts vermeld dat de confrontatie mogelijk met criminele activiteiten te maken heeft. "Het is mogelijk dat de confrontatie is gevolgd op eerdere aanvaringen tussen leden van beide groepen. De politie is opgedragen om een nieuwe ordeverstoring te voorkomen", aldus de burgemeester.

[Upd] Puerta overleden

De situatie van Antonio Puerta wordt er niet beter op. De speler van Sevilla, die meerdere hartstilstanden heeft gekend na flauw te zijn gevallen op het veld, ligt sinds zaterdagavond in het Vírgen del Rocío-ziekenhuis.

Volgens een rapport van de artsen zijn er inmiddels tekenen van hersenletsel bij de Spanjaard waargenomen, doordat zijn hart er verscheidene keren mee ophield. De situatie van de middenvelder is op dit moment "zeer kritiek".

De selectie van Sevilla is er niet meer bij. De club speelt vanavond in Athene tegen AEK FC, waar het zich probeert te plaatsen voor de Champions League.

Update @16:35

Zojuist is bekend geworden dat Antonio Puerta is overleden. Puerta werd slechts 22 jaar.

Gül gekozen tot president Turkije

Icoon EuropaDe 56-jarige Abdullah Gül is dinsdag door het parlement gekozen tot president van Turkije. De parlementsvoorzitter bevestigde de verkiezing van de huidige minister van Buitenlandse Zaken.

Gül had in deze derde stemronde voldoende aan een eenvoudige meerderheid van 276 zetels. Zijn Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) bezet 341 van de 550 zetels in het parlement.

Het was de tweede poging van Gül om president Ahmet Nedcet Sezer op te volgen. In het voorjaar leidde zijn kandidatuur tot een constitutionele crisis na dreigementen van het leger.

De seculiere elite en het leger vrezen dat Gül als president het seculiere karakter van de staat wil veranderen. Gül ontkent dit in alle toonaarden en zegt de grondwet te zullen naleven.

Vervroegde verkiezingen moesten een oplossing brengen. De partij van Gül won die met glans. In het nieuwe parlement had Gül uiteindelijk wel voldoende steun om gekozen te worden.

Drag-racing in Need for Speed: Pro Street screens

Met Need for Speed: Pro Street stapt EA volledig af van het underground en donkere thema van de laatste delen in de serie. Het wordt weer ouderwets scheuren door verscheidene omgevingen variërend van steden tot landschappen. Er zal gelukkig wel meer te doen zijn dan simpel racen, zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid tot drag, waarvan je hieronder wat screens kun bekijken.






Gio: "Feyenoord waarschijnlijk laatste club"

Er is een grote kans dat Giovanni van Bronckhorst zijn loopbaan zal afsluiten bij Feyenoord. De 32-jarige middenvelder maakte deze zomer de overstap van FC Barcelona naar de club waar hij zijn carrière begon en tekende een contract voor drie seizoenen.

"Ik zit in de eindfase van mijn carrière, dus ik heb niet zo’n drang om na afloop van mijn contract weer ergens anders heen te gaan. Ik denk dus wel dat Feyenoord mijn laatste club wordt", aldus Van Bronckhorst die blij is weer terug te zijn in de Kuip. "Het voelde als thuiskomen. Ook in het buitenland ben ik de club altijd blijven volgen. Mijn ouders zijn enorme supporters van de club, dus via hen hoorde ik geregeld over Feyenoord. Ik had altijd al in mijn hoofd dat ik ooit wilde terugkeren naar deze club. Ik ben blij dat ik die stap nu heb gemaakt. Voetballend gaat het tot nu toe heel goed en mijn familie heeft het naar de zin."

"Ik geniet ervan om in dit team te spelen. We zullen natuurlijk onze uiterste best doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Kampioen? Als je realistisch bent weet je dat het heel moeilijk zal worden om als eerste te eindigen. In de wedstrijden tegen de top drie zullen we zien hoe we er echt voor staan."

NS-topman: 8 miljard nodig voor spoor

Icoon VervoerHet kabinet moet de komende tien jaar in totaal 8 miljard euro extra vrijmaken voor investeringen in het spoor. Dat bedrag is nodig ,,als we met het spoorvervoer een verschil willen maken in het wegeninfarct''.

Dit stelt president-directeur Aad Veenman van de Nederlandse Spoorwegen in een reactie op de aanhoudende file-overlast. Veenman voorziet dat het personenvervoer op het spoor in het komende decennium met 30 procent groeit. Voorwaarde is dat het kabinet zo snel mogelijk extra geld reserveert voor de noodzakelijke investeringen, het liefst al in de komende rijksbegroting.

Corruptie struikelblok bij wederopbouw Uruzgan

Icoon OorlogCorruptie is een belangrijk struikelblok bij de wederopbouw in de Afghaanse provincie Uruzgan. Dat kreeg VVD-fractievoorzitter Mark Rutte dinsdag te horen tijdens een bezoek aan de Nederlandse militairen op Kamp Holland bij de provinciehoofdstad Tarin Kowt.

Rutte bezocht het Nederlandse kamp in het gezelschap van de Amerikaanse generaal John Craddock. Craddock is de allerhoogste militair van de NAVO, de zogeheten Supreme Allied Commander Europe (SACEUR).

De beide heren lieten zich tijdens hun bezoek uitvoerig voorlichten over de voortgang van de wederopbouw in de Afghaanse provincie. De VVD-fractievoorzitter tekende op de basis tevens het condoleanceregister voor de zondagavond overleden sergeant eerste klasse Martijn Rosier.

[WK atletiek] Brons voor Rutger Smith

Rutger Smith heeft bij het wereldkampioenschap atletiek in Osaka brons gewonnen bij het discuswerpen. De Nederlander, die afgelopen zaterdag vierde werd bij het kogelstoten, kwam vanmiddag tot 66,42 meter.

Smith stond lange tijd op zilver, maar in de vijfde ronde ging de Duitser Robert Harting hem met een worp van 66,68 meter voorbij. De Est Gerd Kanter werd met een afstand van 68,94 meter wereldkampioen.

Pedofielen zijn watjes

Ik stel me een pedofiel meestal voor als een vadsig oud geil mannetje. Hun zakken beladen met snoepjes om argeloze kindertjes mee te lokken. Ik zou niks liever willen dan dat die engerds voor altijd achter slot en grendel komen te zitten, waar ze onder de douche eens lekker anaal worden genomen door een Tokkietype of twee.

NBC Dateline heeft een televisieshow (To Catch a Predator) waar ze argeloze niets vermoedende geile bokken in de val laten lopen via allerlei chatrooms. De meesten komen dan na een meestal lange rit aan bij het "decoy house" , waar ze in plaats van de beloofde sex, recht in de handen lopen van reporter Chris Hansen. Die Chris Hansen heeft afgedrukte chatlogs en eventueel een aantal genante foto's bij zich.
Het idee dat ze op nationale televisie komen, heeft grappige reacties tot gevolg. Maar de hoofdzaak is : "they are busted". Na het interview worden ze braafjes door de politie in hechtenis genomen.

Neem nu een zak pop-corn ter hand en een large biertje en geniet vooral van deze gepwnde perverten.

'Oh my god' South Park goes Digital

Icoon TelevisieEindelijk is het dan zover! Liefhebbers van de roemruchte tv-serie Southpark kunnen zich binnenkort verheugen op allerlei nieuwe gadgets. Stan, Kyle, Eric en Kenny zullen dan ook digitaal te zien zijn met behulp van mobiele telefoons, game-consoles en het internet. Hiermee hopen de makers van Southpark, Matt Stone en Trey Parker, hun hitserie nog meer bekendheid te geven en ook aan de wensen van de kijkers tegemoet te komen.

De makers van de tv-serie Southpark hebben een deal gesloten met Viacom, die voor hun de verspreiding en ontwikkeling grotendeels voor zijn rekening zal nemen. Tevens is er een deal gesloten dat er drie nieuwe seizoenen van Southpark zullen volgen, die vervolgens op Comedy Central te zien zullen zijn. Hierdoor zal Southpark in elk geval tot 2011 te zien zijn.

"Dit is geweldig!Op deze manier kunnen we fans ook via mobiele telefoon, internet en spelcomputers beledigen! Er gaat een hele nieuwe wereld open!", aldus Producer Matt Stone. Ze hopen ook dat fans de nieuwe afleveringen op de site zullen gaan bekijken. Een woordvoerder van Viacom, Doug Herzog, verklaarde voor de pers:"De voortzetting en de uitbreiding van ons bestaande samenwerkingsverband gaat grote gevolgen hebben voor ons, voor Southpark, voor Comedy Central, maar zeker voor de fans."

Volgens de New York Times zou de waarde van de nieuwe deal ruim 75 miljoen dollar bedragen. De opbrengst zou volgens de krant dan 'fifty-fifty' tussen de producenten en Viacom worden verdeeld.
Het digitale deel van Southpark zal begin volgend jaar gelanceerd worden op de website www.southparkstudios.com. Daar zullen dan ook de nieuwe afleveringen te zien zijn.

Sinds de lancering van Southpark in 1997 is de serie uitgegroeid tot het kijkcijferkanon van Comedy Central. Huidige afleveringen trekken dan ook gemiddeld 3 miljoen kijkers.

Meer over South Park is te vinden op het forum
Met dank aan Frutsel voor het herschrijven van dit nieuwsbericht

Williams nadert servicerecord Schultz

Venus Williams komt steeds dichter in de buurt van het servicerecord van Brenda Schultz-McCarthy. De Amerikaanse haalde in haar eerste partij op de US Open tegen de Hongaarse Kira Nagy 208 kilometer per uur. Vorig jaar, in Cincinnati, kwam Schultz-McCarthy tot een service van 209 kilometer per uur.

Williams heeft gezegd dat ze van plan is om het record van de Nederlandse te evenaren. "Ik ben erg enthousiast. Ik had niet verwacht zo hard te slaan vandaag. Ik denk dat ik in ieder geval moet proberen 209 kilometer per uur te halen."

Kingdom Hearts exclusief voor de Wii?

Kingdom Hearts 1 en 2 waren exclusieve titels voor de PS2, maar nu doet het gerucht de ronde dat het volgende deel in de serie op de Wii zal verschijnen. Square Enix bracht al eens eerder een Kingdom Hearts spel uit op de GBA en gezien de goede verkoop van de Wii en de lage ontwikkelingskosten voor het apparaat zou het een logische keuze zijn om de overstap naar de Nintendo console te maken.

Welke console uiteindelijke gekozen wordt zal waarschijnlijk op de Tokyo Game Show eind dit jaar bekend worden gemaakt.



Kluivert traint mee met Ajax

Patrick Kluivert heeft van Ajax toestemming gehad om mee te trainen met Jong Ajax. De Amsterdammer wil op deze manier zijn conditie op peil houden voor wanneer hij een nieuwe club vind.

Vorig seizoen speelde Kluivert voor PSV, maar moest na één jaar alweer vertrekken uit Eindhoven. "Mijn basisconditie is goed, maar een voetbalconditie is toch wat anders. Daarom heb ik Ajax gevraagd mee te mogen trainen met het tweede. Het is ontzettend lekker om weer met de bal aan de slag te gaan", vertelt de aanvaller.

Naar eigen zeggen heeft Kluivert wel een aantal goede aanbiedingen gehad de afgelopen maanden, maar zat er geen club bij waar de Nederlander een goed gevoel bij had. Kluivert heeft voorheen nooit eerder voor Jong Ajax gespeeld. "Dit is mijn debuut voor Jong Ajax. Na de A1 ben ik gelijk naar het eerste gegaan", aldus Kluivert.

In het verleden speelde Kluivert, naast Ajax, voor AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia en PSV.

Voormalige Tweede Kamerleden krijgen een hoop geld

Icoon Politiek Vorig jaar november namen 70 van de 150 Tweede Kamerleden, al dan niet gedwongen, afscheid van het parlement. 21 PvdA’ers, 17 CDA’ers, 15 VVD’ers, 7 LPF’ers, 4 D66’ers, 3 GroenLinksers, 2 SP’ers, en Gonny van Oudenalleen van de gelijknamige eenmansfractie. Sommige van deze kamerleden treurden erom, sommige namen vrijwillig afstand.

Maar wat doen deze ex-Kamerleden in het dagelijkse leven nadat ze uit de Tweede Kamer zijn gestapt? Uit onderzoek van de Intermediair bleek dat van de 70 kamerleden die in november zijn vertrokken, er een aantal zijn terug gekeerd, een aantal met pensioen zijn gegaan of ze hadden alweer nieuwe baan gevonden.

Uit het onderzoek bleek ook dat er nog een grote groep van circa 30 voormalige kamerleden thuis zitten, omdat ze nog geen nieuwe bezigheid hebben gevonden.
Ze kunnen het permitteren om thuis te zitten omdat ze per maand bruto 6200 euro ontvangen. Dit wordt wachtgeld genoemd. Dit is voor de duur van minimaal een half en maximaal zes jaar.

Koevermans niet naar Real Betis

Danny Koevermans vertrekt niet naar Real Betis Sevilla. De zaakwaarnemer van de aanvaller, Bas van Noortwijk, heeft vandaag gezegd dat Koevermans het bod van de Spaanse club heeft afgeslagen.

Koevermans hoopt nog voor 1 september te kunnen vertrekken bij AZ, waar hij genoegen moet nemen met een rol als reserve. Afgelopen zaterdag, tegen Vitesse, zat hij om disciplinaire redenen op de tribune.

De Alkmaarders vragen 6,9 miljoen euro voor de aanvaller. Real Betis leek bereid om het bedrag te betalen, maar Koevermans ziet dat avontuur niet zitten. Het liefst wil hij in Nederland blijven.

FA onderzoekt 'islamofobe' liederen

De FA gaat een onderzoek starten naar ‘islamofobe’ liederen van Newcastle United-fans aan het adres van Mido, de spits van Middlesbrough.

Afgelopen zaterdag werd de Egyptenaar de gehele wedstrijd uitgejouwd. Nadat hij de 1-0 scoorde en vervolgens zijn gram haalde door te juichen voor het vak van Newcastle-fans kreeg hij prompt geel van de scheidsrechter.

"Het is vreemd dat 3.000 mensen iemand een hele wedstrijd beschimpen en dat Mido met zijn reactie in de problemen komt," aldus Gareth Southgate, de manager van Middlesbrough. "Burgerrechtelijk gezien, is dat nogal vreemd. We moesten Mido kalmeren na de eerste helft. Hij was woedend."

Verbeek accepteert excuus Alves

Gertjan Verbeek, de trainer van SC Heerenveen, heeft Afonso Alves voorlopig weer in genade aangenomen.

Afgelopen zaterdag was de Braziliaan absent op de training zonder opgaaf van reden. Hierdoor maakte hij geen deel uit van de selectie van Heerenveen voor de competitiewedstrijd tegen Ajax. Gisteren trainde hij gewoon weer met de Friezen mee.

"Ik geloof best dat hij door alle commotie niet kon trainen, maar bij ons is het een regel om dan af te bellen", aldus Verbeek. "Hij zei: "Sorry'. Ik ga ervan uit dat het een incident was."

Alves aast op een vertrek uit Friesland en hij is van mening dat Heerenveen een transfer blokkeert door te veel geld te vragen.

[WK atletiek] Hoogmoed als tijdsnelste naar kwartf

Guus Hoogmoed heeft zich bij het wereldkampioenschap atletiek in het Japanse Osaka weten te plaatsen voor de kwartfinales op de 200 meter. De Nederlandse kampioen werd in zijn heat vijfde in 20.57, maar ging als een van de tijdsnelste lopers toch door.

Churandy Martina plaatste zich wel rechtstreeks. De atleet van de Nederlandse Antillen werd in zijn heat tweede in een tijd van 20.47.

Musampa houdt bij AZ conditie op peil

Op eigen verzoek traint Kiki Musampa de komende tijd mee bij Jong AZ. De 30-jarige oud-Ajacied zit zonder club sinds zijn vertrek bij het Turkse Trabzonspor. Musampa wil in Alkmaar zijn conditie op peil houden en hoopt snel een nieuwe club te vinden.

Omdat Musampa transfervrij is, hoeft hij niet voor 1 september een werkgever te hebben. Musampa klopte aan bij AZ omdat hij trainer Louis van Gaal nog kent uit de periode dat hij voor Ajax speelde. "Dit is een vriendendienst van Louis, meer niet", aldus een woordvoerder van AZ.

Uitslagen Portugal speelronde 2

Afgelopen weekend en gisteren werd de tweede speelronde in Portugal gespeeld. Hieronder de utislagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
BenficaVitor.Guimarães0-0
BelenensesSporting Braga0-2
Académ.CoimbraUnião Leiria1-1
Estrêla AmadoraNaval3-1
>Paços FerreiraLeixões SC1-1
BoavistaCS Marítimo0-2
FC PortoSporting Portugal1-0
Vitória SetúbalCD Nacional1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1CS Marítimo220065-1
2FC Porto220063-1
3Estrêla Amadora211043-1
4Sporting Portugal210134-2
5Sporting Braga210133-2
6Vitória Setúbal202022-2
7Benfica202021-1
8Vitor.Guimarães202021-1
9CD Nacional202021-1
10Leixões SC202022-2
11União Leiria202021-1
12Belenenses201111-3
13Naval201112-4
14Paços Ferreira201112-4
15Boavista FC201120-2
16Académ.Coimbra201112-5

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1MakukulaCS Marítimo2
=QuaresmaFC Porto2
=KanuCS Marítimo2

Programma :

DatumThuis:Uit:
31-08Leixões SCVitor.Guimarães
01-09Sporting BragaEstrêla Amadora
01-09Paços FerreiraBoavista
02-09CS MarítimoAcadém.Coimbra
02-09NacionalBenfica
02-09NavalVitoria Setubal
02-09Sporting PortugalBelenenses
02-09União LeiriaPorto

Gabri wel, Maduro niet mee naar Praag

Gabri maakt vandaag weer deel uit van de groep die naar Praag vertrekt voor de return in de voorronde van de Champions League tegen Slavia. De Spaanse middenvelder van Ajax heeft wat irritatie in het kniekapsel en werd daardoor zondag aan de kant gehouden. Gisteren trainde Gabri naar tevredenheid mee.

Voor Henk ten Cate, de trainer van de Amsterdammers, is de aanwezigheid van Gabri een meevaller. Ten Cate moet namelijk bijna zijn volledige beoogde middenveld missen. Edgar Davids revalideert van een beenbreuk. Hedwiges Maduro, tegen Heerenveen nog spelend op de plaats van Davids, kampt met een lichte hersenschudding.

Ondanks de 1-0 nederlaag in de eerste wedstrijd is Ten Cate optimistisch over het behalen van de hoofdtoernooi. "Slavia is geen wonderploeg. Ik vind Ajax veel beter. Die twaalf doelpunten uit twee wedstrijden hebben ons veel vertrouwen bezorgd."

"Het is een taaie tegenstander. Ze kunnen goed verdedigen, met veel mensen achter de bal. Natuurlijk kan het altijd verkeerd aflopen. Maar in de thuiswedstrijd hebben we niet eens goed gevoetbald, en toch zeker vijf opgelegde kansen gecreëerd. Ik denk dat we die in Praag ook zullen krijgen. Als je negatief denkt, creëer je ook niets," aldus spits Klaas-Jan Huntelaar.

Stukken geheime nota Belgische formatie op straat

Icoon BelgieIn België is beroering ontstaan doordat fotografen een pagina uit een geheime nota, die op de schoot van minister van staat Jean-Luc Dehaene lag, hebben gepubliceerd.

De pagina is onderdeel van een stuk waarin de ideeën van kopstukken van Dehaene's partij CD&V staan, die hij maandag aan koning Albert voorlegde. Koning Albert besliste maandag een aantal ministers van staat te raadplegen in een poging de crisis rondom de formatie uit een impasse te halen.

Het stuk van Dehaene spreekt onder meer over de geplande staatshervorming, een van de grootste struikelblokken in de regeringsonderhandelingen. Dehaene stelt voor die staatshervorming uit de regeringsonderhandelingen te laten.

De nota stelt verder voor een oplossing te vinden voor het probleem rondom het kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde, dat gesplitst moet worden in Nederlands- en Franstalige gemeenten. De grote vraag blijft alleen hoe.

Vorige week vrijdag nam formateur Yves Leterme ontslag nadat hij het niet voor elkaar kreeg de christen-democraten en liberalen van beide taalzijden op een lijn te krijgen. Koning Albert probeert nu, met hulp van de adviezen van de ministers van staat, de onderhandelingen voor een nieuwe Belgische regering weer vlot te trekken.

Wat is Dit: Opgave 33 - Uitslag

Deze opgave hebben jullie al na 1 ronde geraden. JtS zag het als eerste en krijgt 6 punten, de lifters krijgen 3 punten. De tussenstand is nu ook weer bijgewerkt.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Kayak.

Manhunt 2 opnieuw onder vuur

Onbegrijpelijk vindt senator Leeland Yee van de Amerikaanse staat Californië dat Manhunt 2 nu een 'Mature'-rating heeft meegekregen. Volgens Lee kunnen ouders een organisatie zoals de ESRB niet vertrouwen zolang deze niet laat weten hoe ze toe een bepaald advies komen. Ook is hij van mening dat er sprake is van belangenverstrengeling. Een spel laten keuren kost namelijk geld.

Naast het commentaar van senator Lee is ook de organisatie Campaign For A Commercial-Free Childhood niet te spreken over de herkeuring. Zij hebben nu de regering gevraagd om een onderzoek in stellen naar de manieren waarop de ESRB een keuring uitvoert.

Of dit commentaar ook daadwerkelijk consequenties met zich meebrengt voor Manhunt 2 moet in de toekomst blijken.

Vervoer leerling naar school kost 30.000 euro

Icoon OnderwijsGemeente Stadskanaal is dit schooljaar meer dan 30.000 euro kwijt aan het vervoer van één leerling. Een 7-jarig jongetje dat onlangs in de Groningse gemeente is komen wonen.

De ouders van het gehandicapte jongetje vinden het beter voor hem dat hij elke dag 235 kilometer met de taxi naar zijn oude school gaat. De school past het beste bij de geloofsovertuiging van het gezin.

Wethouder Jan-Willem van de Kolk vindt dat onverantwoord, "Die reistijd is een te zware belasting voor zo'n kwetsbaar kind. Er zijn geschikte onderwijsvoorzieningen dichterbij, maar de ouders willen niet. Daarbij kost ons dit inderdaad een enorm bedrag. Voor een gemiddeld kind, dat gebruik maakt van leerlingenvervoer betalen we 2500 euro."

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal gaan een brief schrijven aan minister Plasterk van onderwijs. Ze willen hem vragen de landelijke regels aan te passen zodat de gemeente niet meer verplicht is de kosten te betalen.

Najib en Claudia op VARA-vrijdagavond

Icoon TelevisieNajib Amhali en Claudia de Breij domineren vanaf 16 november de VARA-vrijdagavond op Nederland 3. Rond 21.00 uur begint Amhali dan met zijn nieuwe programma Najib Wordt Wakker.

Drie kwartier later neemt De Breij het stokje over met haar nieuwe show Thank God It's Friday, meldde de omroep vandaag op de presentatie van zijn nieuwe programmering. In het sketchesprogramma van Najib Amhali krijgt de Nederland 3-kijker acht weken lang toegang tot de slaapkamer van deze cabaretier. Ontwaakt hij uit een nachtmerrie, een vrolijke droom of door een telefoontje uit Marokko? Dat is telkens de kern van het programma. ''Samen met zijn maatjes Peter Heerschop, Han Römer en Viggo Waas verkent Najib op vrolijke associatieve en directe wijze thema's als sport, religie en reizen'', aldus een woordvoerder.

Thank God It's Friday kijkt terug op de voorbije week. Claudia de Breij vindt dat Nederland niet langer zomaar het weekeinde in kan worden gestuurd. ''Een week is immers niet écht achter de rug wanneer ze niet op de juiste manier is afgerond'', oordeelt de programmamaakster. ''Wat hebben we deze week echt niet mogen missen? Waar moeten we ons zeker nog een oordeel over vormen? Over welke zin en onzin moet hoogstnodig nog een hartig woordje worden gesproken?'' Op deze vragen hoopt ze vanaf 16 november antwoord te geven.

Kerstrevue
Een oudjaarsconference was er altijd al en een nieuwjaarsconference kennen de tv-kijkers ook al een tijdje. Maar komende kerst gaan Mike Boddé en Thomas van Luyn dan eindelijk een kerstrevue maken. Holiday Dansers zijn van de partij en een ''virtuele sneeuwstorm van humor, muziek en dans'' dendert op een van de kerstdagen de huiskamers binnen, beloven de VARA-mensen.

Vanaf november wordt de nieuwe dramaserie Stellenbosch (VARA, VPRO en NPS) uitgezonden die zich zowel in Zuid-Afrika als Nederland afspeelt. De serie draait rond de Nederlandse familie Keppel die zich in de jaren '60 vestigde in Zuid-Afrika om wijn te verbouwen.

De twaalfdelige reeks Deadline is een spannende actiethriller over een speciaal antiterreurteam die een ''haast onzichtbare strijd'' moet voeren tegen terroristen. Hoofdrollen zijn er voor onder anderen Alwien Tulner, Derek de Lint en Betty Schuurman. De serie is vanaf 19 januari te zien via Nederland 1.

In januari presenteren VARA TV Magazine en De Wereld Draait Door de verkiezing van Het TV-Moment Van Het Jaar. De makers beginnen al vanaf september met het selecteren van de inzendingen. Dat gaat via de website www.tvmomentvanhetjaar.nl.

Dit najaar bestaat het spel Per Seconde Wijzer veertig jaar. De eerste aflevering van deze VARA-kennisquiz was te zien op 7 oktober 1967 en werd gepresenteerd door Berend Boudewijn. Na een onderbreking van een aantal jaren nam Kees Driehuis in 1989 de presentatie over. Dit najaar is er een aantal jubileumuitzendingen, uitmondend in een finale. De winnaar ontvangt 40.000 gulden, met een knipoog naar de start van deze show. Toen werd immers nog in guldens uitbetaald.


Najib Wordt Wakker

Marit van Eupen alsnog door

Marit van Eupen heeft zich alsnog weten te plaatsen voor de halve finales van de wereldkampioenschappen in München. De skiffeusse bleek in de herkansing de sterkste en plaatste zich daardoor alsnog voor de halve eindstrijd.

Van Eupen bleef de Oostenrijkse Michaela Taupe twee seconden voor. Ook Jaap Schouten wist zich via de herkansingen te plaatsen voor de halve finales. De Leidenaar eindigde onbedreigd op de eerste plaats. De halve finales zullen donderdag worden afgewerkt.

Keller langer bij Utrecht

FC Utrecht heeft het contract van Sander Keller opengebroken. Keller had nog een contract tot medio 2008 in de Domstad maar zal nu tot 2010 actief zijn in het Galgenwaard.

"Ik heb het naar mijn zin bij Utrecht en was blij met deze nieuwe aanbieding en hoefde er niet lang over na te denken", aldus Keller.

Keller voetbalde eerder voor de jeugd van Ajax en RBC Roosendaal. De verdediger is bij Utrecht sinds het seizoen 2003/2004 actief.

SP waarschuwt 'vrijpostige' Van Bommel

SP-Kamerlid Harry van Bommel is door zijn partij op de vingers getikt vanwege zijn vrijpostige gedrag ten opzichte van vrouwen. ''We hebben Harry aangesproken op zijn gedrag in sommige situaties'', zegt SP-secretaris Hans van Heijningen in dagblad De Pers. Van Bommel kwam vorige week in opspraak, nadat hij in Jordanië een vrouwelijke ambassademedewerker iets te vrijmoedig had benaderd.

Volgens De Pers was het incident in Jordanië niet het eerste geval waarbij Van Bommel zich opdrong aan het andere geslacht. Zo ontving de krant een email van een ex-SP Tweede Kamermedewerker: ''Ik weet niet hoe mannelijke nymfomanen heten, wél dat Harry een absolute afwijking heeft op dat vlak'', aldus de medewerker die de partij inmiddels heeft verlaten en nu lid is van GroenLinks.

Andere bronnen meldden dat Van Bommel op twee spreekbeurten ''intiem'' is aangetroffen. De eerste keer in februari op een bijeenkomst van de Amsterdamse politieke studentenvereniging Machiavelli in Club 8 en de tweede keer was op een soortgelijke bijeenkomst in Leiden in café Barrera, wéér voor studenten. ''Hij zonderde zich af met een studente en stond in een hoekje tegen haar aan'', aldus een Leidse bestuurskundestudent. De 45-jarige SP-politicus zegt zelf na een bijeenkomst ''een ontspannen mens'' te zijn. ''Maar hier herken ik me niet in. Bij verkiezingsoverwinningen kan ik behoorlijk losgaan. Daar heeft de SP me wel eens op aangesproken, ja.''

Faillissement Spyker Cars aangevraagd

De Rechtbank van Maastricht heeft een faillissementsaanvraag ontvangen jegens Spyker Cars NV. Het moederbedrijf van het Spyker F1-team en de gelijknamige autofabrikant in Zeewolde zou haar verplichtingen tegenover twee schuldeisers niet nakomen.

Het faillissement is aangevraagd door een particulier uit Maastricht, die niet bij naam genoemd wordt, en het verzekeringsconcern Zürich. Het zou in totaal gaan om een bedrag van 345.000 euro.

Beide schuldeisers worden bijgestaan door Bos Incasso uit Groningen, die afgelopen weken met meerdere crediteuren van Spyker contact zocht. Om een faillissement aan te vragen moeten minimaal twee schuldeisers hier verzoek toe doen. Om privacyoverwegingen wilde het incassobureau geen nadere mededelingen doen, maar adviseerde de media de rechtbankuitspraken in de gaten te houden.

Namens Spyker reageerde Victor Muller luchtig: ''Met Zürich Verzekeringen hebben we een dispuut over de hoogte van de premies. Dat zullen we netjes afhandelen, maar we laten ons niet onder druk zetten. Faillissementsaanvragen worden honderden keren per dag ingediend.''

Op het Damrak ging het aandeel Spyker na de berichten over de faillissementsaanvraag in de vroege handel ruim 18% naar beneden tot 4,30 euro. Eerder dit jaar noteerde het nog een koers van ruim 21 euro, maar die waarde verdampte snel door aanhoudende berichten over grote financiële problemen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Solskjær stopt met voetballen

Ole Gunnar Solskjær heeft door aanhoudende knieproblemen moeten besluiten te stoppen met voetballen. De 34-jarige voetballer van Manchester United heeft al lange tijd last van verschillende knieblessures.

De Noor speelde vanaf 1996 bij Manchester United. Hij won met de Engelse voetbalclub zes landtitels, twee keer de FA Cup en de Champions League. Solskjær had in 1999 een belangrijk aandeel in de winst van de belangrijkste Europese voetbalprijs. Hij wist kort voor het einde het winnende doelpunt te scoren tegen Bayern München.

Solskjær zal waarschijnlijk deel gaan uitmaken van de technische staf bij Manchester United.

Zwaargewonde na steekpartij in Nijmegen

Icoon PolitieIn de Nijmeegse wijk Malvert is gisterenmiddag rond 15.30 uur een 22-jarige Nijmegenaar neergestoken op de 60e straat. Volgens ooggetuigen werd de man aan een 30 centimeter lang mes geregen. ''Tjaf, tjaf ging het mes. Er sijpelde bloed door zijn witte T-shirt en zijn broekspijp'', aldus een getuige in De Gelderlander.

Aan de steekpartij ging een groot gevecht vooraf tussen ruim twintig mannen die zich ophielden rond hun auto's op een parkeerterrein. ''Allemaal twintigers en dertigers. Ik lette er eigenlijk niet op, totdat ze begonnen te schreeuwen en te wijzen naar elkaar. Eerst doken ze een paar keer op dezelfde man. Toen werd-ie gestoken'', zo zegt een andere ooggetuige.

De gewonde werd naar het ziekenhuis gebracht met een traumahelikopter. De politie heeft inmiddels vier arrestaties verricht, zo meldt Omroep Gelderland. Het onderzoek is nog in volle gang. Gisteren werd tot laat in de avond sporenonderzoek gedaan. De brandweer zorgde daarbij voor licht. Zeven auto's zijn weggesleept en worden onderzocht.

Met dank aan speedrazor3 voor de submit.

Nederlanders kunnen niet zonder huisdier

Icoon BinnenlandsDe emotionele band van Nederlanders met hun huisdier gaat behoorlijk ver. 25 procent zegt niet zonder huisdier te kunnen, ruim vijftig procent neemt zijn dier des huizes mee op vakantie en nog eens vijftig procent heeft voornemens om hun beest te begraven of te cremeren bij overlijden. 46 procent beweert zelfs te denken dat zijn huisdier hem of haar begrijpt. Mensen die honden bezitten voelen zich met 62 procent als beste begrepen. Daarna volgen de kattenbezitters (46 procent) en mensen die knaagdieren in huis hebben (20 procent).

Katten zijn nog steeds het populairst binnen de Nederlandse huishoudens omdat zij minder zorg nodig hebben dan honden. Je hoeft voor het slapengaan je kat niet uit te laten. Maar toch staat de hond op nummer twee; 40 procent van de Nederlanders bezit een hond. De meeste mensen die een hond of kat bezitten zijn ouder dan 50 jaar. Jongere dierenbezitters kiezen liever voor een konijn of vis.

Vrouwen zijn beter op de hoogte van dierendag (4 oktober) dan mannen. Mensen die de 60 jaar gepasseerd zijn, slaan dierendag vaker over (62 procent) terwijl jongeren onder de 30 jaar vaker speciale aandacht aan hun geliefde huisdier geven.

Dreigende taal Turkse leger voor verkiezingen

De Turkse strijdkrachten hebben gisteren gewaarschuwd dat ze zullen ingrijpen als het bestaan van de seculiere republiek in gevaar komt. De uitlatingen van bevelhebber Yasar Büyükanit op de website van het leger kwamen een dag voor de derde ronde van de presidentsverkiezingen.

''Helaas zien we elke dag dat er pogingen worden gedaan om de moderne vooruitgang ongedaan te maken en de Turkse seculiere republiek en de democratische structuren te ondermijnen'', staat in de verklaring. ''Het is onze taak om de republiek en het gedachtegoed van de stichter Atatürk te beschermen'', aldus Büyükanit.

Het Turkse leger wantrouwt de voornaamste kandidaat voor het presidentsschap, Abdullah Gül, omdat hij een gelovige en vrome moslim is. Volgens de strijdkrachten kan Gül zijn positie gebruiken om Turkije te islamiseren. De president heeft namelijk de mogelijkheid om de grondwet te veranderen.

Het staat overigens vrijwel vast dat Gül vandaag door het parlement wordt verkozen tot president van Turkije. De 56-jarige diplomaat wordt dan het eerste staatshoofd met een islamistische achtergrond in de geschiedenis van het seculiere Turkije.

Pompstations willen compensatie voor file

Icoon FileDe eigenaren van pompstations langs drukke snelwegen willen gecompenseerd worden voor de schade die ze lijden door files. Dat heeft een woordvoerder van de Bovag dinsdag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Filerijders laten tankstations links liggen omdat ze geen zin hebben in extra vertraging. Daardoor zouden de pompstationhouders in extreme gevallen tot 40 procent aan inkomsten mislopen. "Het zou redelijk zijn als ze daarvoor financieel worden gecompenseerd", meent de Bovag-zegsman.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat staat niet op voorhand afwijzend tegenover het voorstel van de Bovag. "We staan uiteraard open voor een gesprek", aldus een woordvoerster van het ministerie. "Maar we hebben buiten dit krantenverhaal nog niets gehoord van de Bovag over dit onderwerp."

Praktijkexamen bromfiets in november 2008

Icoon BinnenlandsDe invoering van het praktijkexamen voor de bromfiets is uitgesteld tot november 2008. Dat heeft een woordvoerder van het CBR gemeld. Het was eerder de bedoeling dat toekomstige bestuurders vanaf januari 2008 praktijkexamen zouden moeten doen.”De wet moet worden aangepast en dat is niet op tijd gelukt.”, verklaarde de CBR-woordvoerder.

Het praktijkexamen wordt ingevoerd om het relatief hoge aantal ongevallen met bromfietsen tegen te gaan. Sinds 2006 mogen Nederlanders alleen een brommer besturen als ze zijn geslaagd voor een theorie-examen. Het praktijkexamen komt daar bovenop.

Crash Bandicoot gaat mobiel

Nokia heeft aangekondigd een deal te hebben gesloten met Vivendi Mobile Games om het bekende gamescharacter Crash Bandicoot naar de N-Gage te brengen. Later dit jaar komt Nokia met een nieuwe versie van haar telefoon/handheld en het bedrijf is daarom druk aan de slag met het ronselen van gamesontwikkelaars.
Uiteraard was Nokia dan ook erg tevreden met deze deal. Gregg Sauter, Nokia’s director of third party publishing, over de deal:

"Vivendi Games Mobile is one of the most respected publishers in mobile gaming, Crash Bandicoot is a gaming icon as well as a global powerhouse, having sold more than 33 million units worldwide. With its fun appeal to people of all ages and incredible graphics, the Crash Bandicoot franchise is the perfect fit for N-Gage."

De game zal de originele verhaallijn volgen waarin Crash de wereld moet zien te redden. Je grote vijand in de game is de slechte dr. Neo Cortex.


De oude N-Gage

Arsenal geïnteresseerd in Emanuelson

De Engelse krant The People weet te melden dat Arsenal interesse heeft in Urby Emanuelson van Ajax. Emanuelson moet volgens Arsenal ongeveer 7,5 miljoen euro gaan kosten.

Vermoedelijk zal Ajax niet snel akkoord gaan met het vertrek van Emanuelson. Eerder liet Martin van Geel al weten dat er niemand meer zou vertrekken bij de Amsterdammers. Ook voor het geld hoeft Ajax het niet meer te doen door eerdere transfers konden de Amsterdammers al meer dan 50 miljoen euro op hun rekening bijschrijven.

Crysis single-player demo komt 25 september

Crytek heeft bekend gemaakt dat de single-player demo van Crysis op 25 september zal verschijnen, uiteraard voor de PC.

Consisting of the entire first level in Crysis’ epic single player campaign, "Contact", gamers will get to finally experience first-hand the stunning visuals, revolutionary Nanosuit gameplay and open-ended level design that make Crysis one of the most anticipated shooters and PC games of all time.

Daarnaast wordt beloofd dat de demo een grote verrassing zal bevatten, maar het zou natuurlijk geen verrassing meer zijn als wij al wisten wat het was.

Om dit heugelijke nieuws te vieren is er ook een nieuwe trailer losgelaten, een die wat meer laat zien van de mogelijkheden van het nano suit. Een HD versie is hier te vinden.

Met dank aan Cybeiria18, BlupIkBenHeulGeenVis en Laurenzo66 voor de submits

CD: Blind Guardian - The Forgotten Tales (Remastered)

De Duitse power metalband Blind Guardian bestaat al zo'n twintig jaar. In 1996 brachten ze het album The Forgotten Tales uit, waarvan dit de geremasterde versie is. Deze versie bevat drie bonusnummers en twee videoclips. Blind Guardian richt zich vaak op middeleeuwse thema's en doet meer dan slechts muziek maken. Ze vertellen verhalen met hun muziek, waarvan het album Nightfall in Middle-Earth uit 1998 een voorbeeld is. Die cd vertelt in zijn totaliteit een verhaal dat gebaseerd is op de Silmarillion van Tolkien.

CD: Vashti Bunyan - Some Things Stick In Your Mind

Vashti Bunyan (1945), bij velen zal deze naam geen belletje doen rinkelen. Zo ook niet bij mij in eerste instantie. Het album Some Things Stick In Your Mind is een goede kennismaking met deze singer-songwriter (hét woord in 2007). De release moet volgens de cover twee schijfjes bevatten. Echter, de tweede disc zit er niet bij en daar kan ik dan ook geen oordeel over geven. Ik beperk me dus tot de eerste cd; deze bevat twee singles uit respectievelijk 1965 en 1966, die onder Decca zijn uitgebracht. Verder tref je er wat zogenaamde 'homerecordings' aan, evenals drie nooit eerder uitgebrachte singles. Een aparte verzamling kun je het dus wel noemen.

Boek: James Patterson : Hittegolf

SubheaderEr worden drie lijken gevonden, op elkaar gestapeld en allen door het hoofd geschoten. Voor de politie en de rechter lijkt de aanleiding een vriendschappelijk potje basketbal te zijn geweest, waarin na een kleine vechtpartij een pistool werd getrokken. Door het koele optreden van Tom Dunleavy gebeurde er toen gelukkig niets ergs. Tom is ooit heel even professioneel basketbalspeler geweest, maar een blessure maakte snel een einde aan zijn carrière. Daarna hij besloot om advocaat te worden. Nu heeft hij ervoor gezorgd dat de voortvluchtige Dante Halleyville zich heeft gemeld bij de politie. Alleen, Dante kan zijn onschuld niet bewijzen dus wordt hij aangeklaagd voor de drievoudige moordzaak. Tom, die nu alles behalve geliefd is vanwege het uitleveren van Dante, besluit de zaak op zich te nemen en zet alles op alles om de onschuld van Dante te bewijzen.

Concert/CD: Dinosaur Jr. - Beyond

Daar stond hij dan plots weer op het podium: J Mascis, frontman van Dinosaur Jr. en cultheld tegen wil en dank. Tevens zanger, én op tournee tegen wil en dank. Tja, alles in zijn leven lijkt wel te gebeuren tegen wil en dank. Niet dat je hem erover hoort klagen, want praten behoort niet tot zijn hobby's. Zo bot als hij bassist Lou Barlow destijds na drie albums zwijgend uit de band zette, en uit arren moede alle instrumenten (met goed gevolg) zélf maar bespeelde, zo bot sleepte hij Barlow en Murph (drum) enkele jaren terug weer bij de haren. Dat was bij de laatstgenoemde wat lastig, want de olijkste van het drietal was zo kaal als J Mascis inmiddels grijs is.

Suárez went snel in Amsterdam

Bij de Ajax-fans waren in het begin kritische geluiden te horen over de aankoop van Luis Suárez. De Uruguayaanse spits zou wellicht gewenningsproblemen kunnen hebben bij zijn overstap van FC Groningen naar de Amsterdamse club. Kan Suárez het niveau wel aan in Amsterdam. Het tegendeel lijkt echter waar te zijn.

Tegen Slavia Praag in de Champions League speelde Suárez goed maar ongelukkig. In het eerste competitieduel tegen De Graafschap was Suárez ook op dreef, met verschillende assists en een doelpunt. Afgelopen weekend tegen SC Heerenveen was Suárez ook weer van grote waarde. De Uruguayaan maakte de bevrijdende 1-1 uit een hoekschop, en de 4-1 kwam ook van zijn schoen af met een mooie volley. Direct na de 4-1 wisselde Henk ten Cate Suárez, waarmee ook direct het entertainmentgehalte omlaag ging en de snelheid uit het spel was.

Ajax is dus tevreden over de jonge spits die voor 8 miljoen euro werd overgenomen uit Groningen. "Suárez verbaast ons niet, want we wisten wat hij kan", vertelt Ten Cate na afloop van de wedstrijd. "Luis kan geweldig voetballen en aan alles zie je dat hij heel slim is".

Klaas Jan Huntelaar en Luis Suárez weten elkaar ook regelmatig te vinden op het veld. Huntelaar geeft toe dat het communiceren lastig verloopt vanwege de Spaanse taal, maar hij is toch erg tevreden met zijn ploeggenoot: "Suárez en ik communiceren met elkaar zonder dat we iets zeggen. Het is een soort voetbaltaal. Daarnaast spelen we op gevoel. Het klikt tussen ons", aldus Huntelaar. Met Albert Luque, een Spanjaard, in aantocht voelt Huntelaar de bui echter al hangen: "Ik geloof dat ik maar een cursusje Spaans ga nemen", grapt de aanvaller van Ajax.

Uitslagen België speelronde 4

Afgelopen weekend en gisteren werd de vierde ronde in de Belgische Jupiler League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
AA GentZulte-Waregem1-1
AnderlechtFC Brussels3-0
Cercle BruggeDender3-0
Germ. BeerschotRacing Genk1-2
BergenLokeren0-1
RoeselareStandard Luik0-4
WesterloEx. Moeskroen0-2
St. TruidenCharleroi1-3
KV MechelenClub Brugge1-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Standard Luik440016-312
2AA Gent431012-210
3Anderlecht43107-210
4Club Brugge43107-410
5Ex. Moeskroen43018-59
6Charleroi42115-37
7SK Lokeren42113-27
8Racing Genk42115-77
9Cercle Brugge42027-76
10Westerlo42022-36
11Roeselare41214-65
12Ger. Beerschot41123-44
13Zulte Waregem41123-74
14KV Mechelen40222-42
15Bergen40133-71
16Dender40134-101
17Sint-Truiden40044-100
18FC Brussels40041-100

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1JovanovicStandard6
2GrégoireAA Gent5
3AkpalaCharleroi4

Programma :

DatumThuis:Uit:
31/08CharleroiBergen
01/09Cercle BruggeAA Gent
01/09DenderSt. Truiden
01/09FC BrusselsRoeselare
01/09Racing GenkWesterlo
01/09LokerenKV Mechelen
01/09Zulte WaregemGerminal Beerschot
02/09Ex. MoeskroenAnderlecht
02/09Standard LuikClub Brugge

DVD: Music & Lyrics

De jaren tachtig zijn inmiddels berucht om zijn popbands. Groepen als Wham! en Duran Duran beleefden hun hoogtijdagen in dit decennia. Maar, zoals elke succesvolle groep gaan veel bands na een aantal jaar uit elkaar (uitzonderingen als The Rolling Stones daargelaten). Na stadionconcerten en televisieoptredens doen zich nu trouwerijen en verjaardagsfeestjes aan. Uiteindelijk wordt er na vijftien jaar weer een reünie georganiseerd en je comeback is compleet. In Music & Lyrics speelt een vergelijkbaar verhaal zich af rondom Alex Fletcher (Hugh Grant).

Serginho Greene dicht bij rentree

Serginho Greene heeft gisteren voor het eerst weer met de selectie van Feyenoord meegetraind. Greene is zo goed als hersteld van een gescheurde kruisband en een beschadigde meniscus. Twee weken geleden hervatte hij al de individuele training. De wedstrijd tegen Willem II aankomend weekend komt nog te vroeg voor de 25-jarige verdediger.

In maart van dit jaar liep Greene de blessure op, in de competitiewedstrijd tegen AZ.

Griekse voetbalbond last ook bekervoetbal af

Afgelopen weekend werd al besloten om de eerste competitieronde uit te stellen wegens de bosbranden. De Griekse voetbalbond heeft nu ook de eerste ronde in het Griekse bekertoernooi van het programma af gehaald.

De wedstrijden stonden voor deze week gepland, maar worden vanwege de voortdurende branden uitgesteld. Tot nu toe kwamen 63 mensen om tijdens de inmiddels drie dagen durende branden.

De wedstrijd in het kwalificatietoernooi van de Champions League, vanavond tussen AEK Athene en Sevilla, gaat wel door.

Domenech geschorst tegen Italië

De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, zal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië op zaterdag 8 september niet op de bank zitten. De UEFA heeft hem geschorst voor zijn uitlatingen in Le Parisien. Hij zei daarin dat de Italianen in 1999 de scheidsrechter tijdens een wedstrijd tussen de Olympische elftallen van beide landen hadden omgekocht.

De UEFA onderzocht de zaak en veroordeelde Domenech voor het in diskrediet brengen van het voetbal. Bovendien moet hij een boete van 6.000 euro betalen.

Meisje van 13 krijgt rijles van oom

Een dertienjarig schoolmeisje werd op heterdaad betrapt. Ze zat achter het stuur van een auto. Haar oom die op de bijrijdersstoel zat, was bezig het meisje haar eerste rijles te geven.

Ondanks dat het op een industrieterrein in Gouda gebeurde, was het uiteraard niet de bedoeling dat het meisje nu al een auto bestuurde. Het feit dat er nog twee kinderen op de achterbank zaten, maakte het voorval nog wat gevaarlijker.

De politie wist de jonge automobiliste te pakken na een tip. De agenten hebben proces-verbaal opgemaakt van het incident.

Grootste diamant ter wereld ontdekt in Zuid-Afrika

Icoon OpmerkelijkZuid-Afrikaanse mijnwerkers hebben de grootste diamant ooit gevonden in een groeve in Zuid-Afrika. De edelsteen heeft het dubbele gewicht van de Cullinan-diamant, meldde de Zuid-Afrikaanse omroep SABC maandag.

Deze steen werd op 26 januari 1905 ook in Zuid-Afrika uitgegraven. De 3106 karaats diamant werd later in meerdere delen geslepen, die nu tot de Britse kroonjuwelen behoren. Een woordvoerder van de mijn liet weten dat de kostbare steen onder zware beveiliging naar Johannesburg wordt gebracht.

Gül na maanden onrust bijna president Turkije

Icoon BuitenlandsDe Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül wordt dinsdag na maanden van onrust waarschijnlijk verkozen tot president van Turkije. De 56-jarige diplomaat wordt dan het eerste staatshoofd met een islamistische achtergrond in de geschiedenis van het seculiere Turkije.

Naar verwachting weet de omstreden kandidaat van de conservatieve islamitische regeringspartij AKP bij de stemming in het parlement de meerderheid van de volksvertegenwoordigers achter zich te scharen. Tijdens de twee eerdere rondes de afgelopen dagen haalde Gül niet de tweederde meerderheid die toen vereist was.

In het voorjaar deed Gül ook al een poging om president te worden. Zijn kandidatuur leidde tot een grote politieke crisis. Na dreigingen van het leger, dat zich beschouwt als hoeder van de scheiding tussen staat en religie, verklaarde het Hooggerechtshof de verkiezingen ongeldig.

Premier Recep Tayyip Erdogan, ook van de AKP, schreef vervolgens nieuwe verkiezingen uit. Die won de partij in juli met afstand, waardoor ze Gül opnieuw naar voren kon schuiven als kandidaat.

Massale vechtpartij en schoten in Den Bosch

Icoon BinnenlandsIn Den Bosch zijn gisteravond laat twee grote groepen, beide bestaande uit zo'n dertig jongeren, met elkaar op de vuist gegaan. Tijdens de vechtpartij in de wijk De Hambaken is ook geschoten, meldde de politie.

Voor zover bekend is een 22-jarige Bosschenaar gewond geraakt. Hij moest in het ziekenhuis aan een hoofdwond behandeld worden. Daarna is hij aangehouden, aldus een woordvoerster. Vooralsnog is hij de enige verdachte die kon worden gepakt.

Ooggetuigen vertelden de politie dat het rond 23.00 uur tot een eerste treffen tussen de groepen kwam. Pas na een tweede geweldsuitbarsting kreeg de politie meerdere meldingen binnen. Toen agenten tegen middernacht in de wijk arriveerden, was de vechtpartij al voorbij en waren de betrokkenen verdwenen. "Het was kort en hevig", aldus de woordvoerster.

Op straat lagen stokken, glaswerk, een mes en meerdere kogelhulzen, hoeveel wilde de zegsvrouwe niet vertellen. Omwonenden hebben tegenover de politie verklaard dat iemand een aantal schoten in de lucht heeft gelost. De politie gaat er vanuit dat niemand door de kogels is geraakt. Omdat het zo'n massale vechtpartij was, hebben politiemensen uit Oss assistentie verleend. De politie tast nog in het duister over de aanleiding van de vechtpartij.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.