FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 februari 2008

Roosendaal geschokt na familiedrama

Icoon BinnenlandsIn Roosendaal is geschokt gereageerd op het familiedrama wat zich heeft afgespeeld op de Jakobijnberg. Daar werden zondagmiddag de lijkjes gevonden van twee kinderen van vier en zes jaar oud. Vermoedelijk heeft de 30-jarige vader de kinderen omgebracht.

Buurtbewoners vertelden zondagavond dat moeder schreeuwend op straat heeft gestaan: "Hij heeft mijn kinderen vermoord. Ik moet een telefoon hebben. Help!"

Ook de buren hebben geschokt gereageerd: "Een paar maanden geleden hebben we wel een echtelijke ruzie op straat gezien. Dat was waarschijnlijk het begin, maar van hém hadden we zoiets nooit verwacht. We hebben gezien hoe lief hij met de kinderen omging, hoe hij ze vol geduld leerde fietsen, ze naar school bracht. Het is onvoorstelbaar!"

Burgemeester Michel Marijnen van Roosendaal zegt in een verklaring geschokt te zijn door de gebeurtenis. "We hebben een machteloos gevoel. De komende dagen zullen we de school van de kinderen bijstaan in advies en houden we bij de samenleving een vinger aan de pols."

Op het politiebureau in Roosendaal hebben buurtbewoners van de woning zondagavond een voorlichting gehad. In de voorlichting gaven de GGD, burgemeester Marijnen en slachtofferhulp uitleg over de situatie. De school zorgt maandag voor opvang van klasgenoten en hun ouders. Hierbij zal slachtofferhulp aanwezig zijn.

Electronic Arts wil Take Two overnemen voor 2 miljard dollar

Het lijkt de nieuwe mode te worden, op zondag een grote overname of fusie aankondigen. Eerder deden Vivendi en Activision al, toen beide bedrijven aankondigden te gaan fuseren, nu is het de beurt aan Electronic Arts. De mediagigant uit Redwood heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf een bod heeft uitgebracht op Take Two van $26 per aandeel, 64 procent boven de slotkoers van 15 februari. Het totale bedrag dat EA hiermee wil neerleggen is ongeveer $2 miljard en dit alles wil het bedrijf in contanten betalen.

Veel succes heeft het bedrijf nog niet gehad. De board of directors van Take Two weigerde het bod namelijk al op de 15e, dezelfde dag dat EA officieel het bod uitbracht. Om deze reden heeft EA besloten de brief openbaar te maken, zodat alle aandeelhouders van Take Two het te horen zouden krijgen. John Riccitiello, CEO van EA, hoopt op deze manier alsnog zijn zin te krijgen:

Our all-cash proposal is a unique opportunity for Take-Two shareholders to realize immediate value at a substantial premium, while creating long-term value for EA shareholders. Take-Two’s game designers would also benefit from EA’s financial resources, stable, game-focused management team, and strong global publishing capabilities.

EA waarschuwde de aandeelhouders van Take Two verder dat als het bedrijf blijft weigeren, het wel eens nadelig zou kunnen uitpakken voor het rendement van de aandeelhouders. Ze zien namelijk weinig kans dat er nog een bedrijf langskomt dat eenzelfde bod wil doen voor Take Two, al helemaal niet een bedrijf dat in contanten wil betalen. Verder gaf EA aan dat het bedrijf de mogelijkheden heeft om het succes van Grand Theft Auto IV later dit jaar nog verder te vergroten.

Voor de volledige brief van EA aan kun je hier terecht.



Sarkozy maakt ruzie tijdens landbouwbeurs

Icoon BuitenlandsDe Franse president Sarkozy heeft tijdens een bezoek aan de landbouwbeurs in Parijs zijn zelfbeheersing verloren en schold een bezoeker uit. Sarkozy liep al handenschuddend door de menigte toen een oudere man zijn hand weigerde.

De man zei dat hij niet door de president wilde aangeraakt worden. De president antwoordde dat de man dan maar weg moest gaan. De oudere man riep hem na dat Sarkozy alleen maar vuiligheid om zich heen had. Sarkozy verloor zijn zelfbeheersing en zei "rot maar op, sukkelaar."

In november maakte Sarkzoy ook al eens ruzie in de havenstad Le Guilvinec. Toen werden nog de ruziemakende mannen op het Elysée uitgenodigd. Of de president dat deze keer ook met de oude man heeft gedaan is niet bekend.

Uitslagen Duitsland speelronde 21

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de 21e speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Bayern München en Hamburger SV troffen elkaar zondag in de Allianz Arena. Beide ploegen scoorden eenmaal. Hamburger SV blijft door het gelijke spel vierde, het verschil in punten met Bayern blijft zes punten. Bayern München kwam op achterstand in de 59e minuut nadat Ivica Olic trefzeker was. Zes minuten later zorgde Zé Roberto voor de gelijkmaker. De thuisploeg eindige de wedstrijd met tien man. Mark van Bommel kreeg rood na tweemaal geel.

Doordat Werder Bremen op zaterdag al verloor bij Eintracht Frankfurt bleef de schade beperkt. Bremen volgt op vier punten. Werder Bremen kwam al in de eerste helft met tien man te staan nadat Diego met rood moest vertrekken. Het overwicht van Eintracht Frankfurt betaalde zich uit in de 56e minuut door een doelpunt van Ioannis Amanatidis.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
VfL BochumHannover 962 - 1
Borussia DortmundHansa Rostock1 - 0
VfB StuttgartKarlsruhe3 - 1
Eintracht FrankfurtWerder Bremen1 - 0
Bayer LeverkusenSchalke 041 - 0
VfL WolfsburgHertha BSC0 - 0
Arminia BielefeldMSV Duisburg0 - 2
1.FC NürnbergEnergie Cottbus1 - 1
Bayern MünchenHamburger SV1 - 1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München 211281381144
2Werder Bremen 211245462840
3Bayer Leverkusen 211155392138
4Hamburger SV 211083301638
5Schalke 04 21984342335
6Karlsruhe 21966262833
7Eintracht Frankfurt 21885252532
8VfB Stuttgart 2110110323531
9VfL Wolfsburg 21867353230
10Hannover 96 21858313629
11Borussia Dortmund 21849343628
12Hertha BSC 218310232827
13VfL Bochum 21759323526
14Hansa Rostock 216312193021
15Arminia Bielefeld 215313204418
161.FC Nürnberg 214512233417
17MSV Duisburg 215214223417
18Energie Cottbus 213810233617

Programma

DatumThuisUit
29-2Hertha BSCMSV Duisburg
1-3Werder BremenBorussia Dortmund
1-3Hansa RostockArminia Bielefeld
1-3KarlsruheVfL Wolfsburg
1-3Hannover 961.FC Nürnberg
1-3Schalke 04Bayern München
1-3Energie CottbusVfB Stuttgart
2-3VfL BochumBayer Leverkusen
2-3Hamburger SVEintracht Frankfurt

Overval blijkt in scène te zijn gezet

Icoon ShowbizzWinkeliers zijn hevig geschrokken toen zij dachten dat er een overval gaande was op de Schopenhauerweg in Rotterdam. De politie zette de omgeving af, maar het bleek dat er mensen opnames aan het maken waren voor een film. Niet iedereen in de buurt was ervan op de hoogte en ook had men de politie niet ingeseind.

De filmmakers hadden totaal geen idee wat voor paniek zij hebben verooraakt. Een winkelmedewerker was zo aangeslagen dat hij professionele hulp nodig heeft. De politie heeft de twee nepvuurwapens in beslag genomen en kijkt of het mogelijk is om juridische stappen tegen de filmploeg te nemen.

Man overlijdt na trap van paard

Icoon BinnenlandsEen 61-jarige man uit Nieuwland is gisteren overleden nadat hij maandag 11 februari in zijn woonplaats door een paard tegen het hoofd werd getrapt. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

Twee weken geleden werden twee ambulances en een traumahelikopter ingeschakeld om eerste hulp te verlenen. De man werd naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht, maar heeft deze trap niet overleefd.

Politie verhoort relschoppers Villiers-le-Bel

Icoon BuitenlandsIn ruil voor geld en de belofte dat ze anoniem mogen getuigen heeft de politie in Frankrijk een aantal jongeren opgepakt die voor de rechter moeten komen in verband met de gebeurtenissen in Villiers-le-Bel, een voorstad van Parijs, waar afgelopen november veel problemen waren tussen jongeren en politie.

Tijdens deze rellen werd er geweld tegen de politie gebruikt en werd er zelfs op ze geschoten. In totaal zijn er nu 18 personen opgepakt. De procedure tegen deze jongeren kost in voorbereiding al veel tijd omdat men precies wil weten welke jongeren op de politie hebben geschoten. Het zal weken duren om de bewijzen tegen hen rond te krijgen.

Frans jongetje mishandelt klasgenootje

Icoon BuitenlandsEen Frans jongetje van negen jaar werd afgelopen week door de politie uit de klas gehaald. De moeder van een meisje uit zijn klas had aan de bel getrokken. Het bleek dat het jongetje het meisje regelmatig sloeg, bijna mishandelde. De laatste keer werd het meisje tijdens een informaticales bont en blauw geslagen.

De moeder van het slachtoffertje had aangifte gedaan bij de politie. Het relschoppertje werd ruim vier uur lang verhoord door de politie in bijzijn van ouders. Uiteindelijk is het bij het gesprek gebleven en heeft de moeder de aanklacht tegen hem ingetrokken. Ook krijgt hij geen aantekening in zijn schoolboekje.

Ralph Nader wederom presidentskandidaat

Icoon AmerikaRalph Nader doet opnieuw mee als onafhankelijke kandidaat aan de presidentsverkiezingen in de VS. Dat maakte hij bekend in het programma 'Meet the Press' op de televisiezender MSNBC. In 2000 en 2004 deed de 73-jarige Nader ook al mee.

Nader is een voorvechter van consumentenbelangen. Hij denkt dat veel Amerikanen zich niet thuisvoelen bij de Republikeinen en de Democraten. Die hebben volgens hem te weinig aandacht voor criminaliteit in het bedrijfsleven, verspilling bij het Pentagon en werknemersrechten.

De Democraten zijn nog altijd boos dat Nader in 2000 mee deed aan de verkiezingen. De linkse kandidaat zou veel stemmen weg hebben gehaald van Al Gore, die daardoor een nipte nederlaag leed tegen George W. Bush.

Lees meer in onze US elections-special.

Deelnemers WK Afstanden bekend

Over twee weken vinden de WK afstanden plaats in Nagano. Inmiddels zijn alle deelnemers bekend.

Vooral Paulien van Deutekom heeft een druk programma. Ze zal op het WK maarliefst vijf keer in actie komen. Ze plaatste zich voor vier afstanden en zal deelnemen aan de ploegenachtervolging. Ook Sven Kramer, Simon Kuipers en Ireen Wüst hebben in Japan een druk programma. Eén schaatster is onzeker. Natasja Bruintjes is door de KNSB geselecteerd voor de 500 meter, maar de rijdster staat op de internationale lijst voorlopig nog als reserve aangemerkt. Alleen als er afmeldingen zijn (en die kans is vrij groot) zal zij in actie komen.

overzicht deelnemers:

Mannen:

500 meter:
Simon Kuipers
Jan Smeekens
Jacques de Koning

1000 meter:
Jan Bos
Simon Kuipers
Mark Tuitert

1500 meter:
Simon Kuipers
Sven Kramer
Mark Tuitert

5000 meter:
Sven Kramer
Wouter Olde Heuvel
Carl Verheijen

10.000 meter:
Sven Kramer
Bob de Jong
Mark Ooijevaar.

Vrouwen:

500 meter:
Annette Gerritsen
Marianne Timmer
Natasja Bruintjes (onder voorbehoud)

1000 meter:
Ireen Wüst
Paulien van Deutekom
Annette Gerritsen

1500 meter:
Ireen Wüst
Paulien Van Deutekom
Jorien Voorhuis

3000 meter:
Ireen Wüst
Paulien Van Deutekom
Renate Groenewold

5000 meter:
Renate Groenewold
Paulien Van Deutekom
Diane Valkenburg.

Davids: "Mijn laatste jaar Ajax"

Het lijkt erop dat Edgar Davids aan het laatste seizoen bij Ajax bezig is. Tegenover RTL verklaarde de routinier dat hij overweegt om na dit seizoen te stoppen.

"Het is meer dan 50 procent zeker. In mijn hoofd heb ik het scenario al afgespeeld en ik hoef niemand iets uit te leggen. Ik denk dat dit mijn laatste jaar wordt. Aan alles komt een einde", aldus Davids.

Ondanks dat de middenvelder misschien stopt met voetballen is hij nog altijd gemotiveerd voor de wedstrijden. "In mijn hoofd ben ik nog heel fris en ik heb er nog heel veel zin in. Als je de trainingen ziet bewijst dat dat ik er nog heel veel zin in heb."

Ook reageerde Davids op de onrustige week in Amsterdam. "Het was een bewogen week en ik zou liegen als ik zou zeggen dat het ons niet heeft geraakt. Maar het belangrijkste is uiteindelijk dat het duidelijk is in welke richting de club gaat."

De aanvoerder van Ajax is minder positief over de aanstelling van Marco van Basten. "Dat is de keuze van Ajax. Als dat de trainer is die Ajax naar de successen kan leiden, dan zal ik de eerste zijn die dat zal toejuichen. Of hij dat kan weet ik niet. Dat heeft hij nooit eerder gedaan, hij heeft geen verleden in dat opzicht."

Davids keerde in januari 2007 terug bij zijn jeugdliefde Ajax. Gedurende het vorige seizoen was hij zeer belangrijk voor het team. Dit seizoen is zijn inbreng, mede door een scheenbeenbreuk, een stuk kleiner.

Buschauffeur leest kaart op overweg

Icoon Shocking Een Nederlandse touringcar is in de Duitse plaats Steinfeld aan een drama ontsnapt. Op het laatste moment werd een aanrijding met een trein voorkomen.

De buschauffeur, die kennelijk de weg niet wist, stopte midden op een spoorwegovergang om zijn kaart te bekijken. Net op tijd reed de chauffeur weer van de overgang af, zodat een botsing met een naderende trein kon worden voorkomen. De treinmachinist, die vol in de ankers ging op het moment dat hij de bus zag, verkeert in shocktoestand.

Vanwege de levensgevaarlijke parkeerplek die de chauffeur had uitgekozen, staat hem strafrechtelijke vervolging te wachten.

Llodra wint ABN AMRO WTT

MIchael Llodra mag zich de winnaar noemen van het ABN Amro World Tennis Tournament. Hij klopte in de finale Robin Söderling.

Het toernooi in Rotterdam was al voor de kwartfinales ontdaan van alle acht de geplaatste spelers, onder wie Rafael Nadal en Nikolai Davidenko. Iets wat sinds 2000 pas twee keer was voorkomen op een ATP toernooi. in 2002 in Buenos Aires en in 2006 in Nottingham.

De finale van vandaag erg spannend en beide spelers hadden moeite door elkaar service heen te breken. dit resulteerde in een tiebreak in de eerste set, deze werd met 7-3 gewonnen door Söderling. Tijdens en na de tweede set liet Llodra zich behandelen aan pijnlijke hamstrings, rug en vinger, maar pakte desondanks de set met 6-3. De derde set verliep zonder breaks waarna de tiebreak met 7-4 gewonnen werd door Llodra.

"Het is een ongelooflijke week geworden. Toen ik de loting zag dacht ik hier hooguit een of twee rondjes te overleven", aldus de 27-jarige winnaar, die na Nicolas Escudé en Cedric Pioline de derde Fransman is die het toernooi van Rotterdam wint. Ook toernooidirecteur Richard Krajicek is tevreden. "Het was een spannende en kwalitatief hoogstaande finale. Daarbij hebben we hier het op één na hoogste bezoekersaantal ooit getrokken." Er kwamen de afgelopen week 105.000 toeschouwers naar Ahoy'.

FOK!kers hebben geen moeite met porno

FOK!kers hebben absoluut geen moeite met porno, ook niet als dit al op jonge leeftijd wordt bekeken. Dat blijkt uit de poll waarop tot nu toe 4100 mensen stemden.

Dat jongens al vanaf hun twaalfde porno kijken wordt als onschuldig gezien. Maar liefst 34.3 procent van de stemmers vindt het vergelijkbaar met gluren in kleedhokjes, bijvoorbeeld in het zwembad. En 27.1 procent van de stemmers voegt daar aan toe: 'Wat is het Probleem? Porno is gezond!' En nog eens 17.5 procent vindt dat je er niet vroeg genoeg mee kan beginnen.

Slechts 8.2 procent vindt porno ronduit smerig. En nog eens 8.2 procent van de stemmers liegt dat ze er ooit vaag van hebben gehoord.

Yi-Long zegt: "We denken allemaal dat we vroeger er allemaal 'later' bij waren, maar bij ons had je op de basisschool ook al kids die gingen tongen. Sex is iets heel normaals, dus waarom zou je kinderen dan eerst voorliegen dat het iets heel vies is wat niet zou mogen!?" En user Paginabeheerder relativeert: "Toen ik een jaar of 9 was vond ik eens een behoorlijk ruig pornoboekje.... ik vond het wel spannend, maar werd er niet opgewonden van. Als kind kijk je er met hele andere ogen naar... pas als je er aan toe bent, doet het je wat"

Maar er zijn ook tegenstanders, zoals Shakkara: "Ik ben 24 en heb nog nooit een pornofilm gezien en ik kan ook verklaren dat mijn PC volledig porno-vrij is. Ik snap niet wat de lol ervan is, toch oersaai of niet soms?" En ook Mini_rulez heeft haar bedenkingen: "Op zich denk ik niet dat het slecht is voor de jongetjes zelf, maar ik maak me wel druk over het beeld van vrouwen dat ze daardoor krijgen. Mannen zien veel meer porno dan vrouwen en hebben daarom heel andere verwachtingen van seks."

Meedoen aan de poll? Het kan nog tot morgenavond. Stem nu!


Voor wie porno wil kijken maar niet betrapt wil worden.

WB Heerenveen: Uitslagen 24/02/2008

Vandaag was de derde en laatste dag van de wereldbekerfinale in Heerenveen. De uitslagen vind je hieronder.

Op de 1000 meter voor de mannen toonde Shani Davis zich de sterkste. Hij was met 1.08,63 net iets sneller dan Denny Morrison die 1.08,75 noteerde. Davis pakte daardoor zowel de dagzege als de eindzege in het wereldbekerklassement. Simon Kuipers maakte met 1.09,22 het podium vol. Kuipers verzekerde zich daarmee van deelname aan de WK afstanden. Dat deed ook Mart Tuitert, die zevende werd. Jan Bos was al zeker van deelname in Nagano. Erben Wennemars greep naast een ticket. Eerder wist Wennemars zich ook al niet te plaatsen voor de 500 en 1.500 meter. "Dit is klote. Overal rij je naast", aldus Wennemars. "Het hele seizoen is slecht geweest, overal zat ik net naast. "Als je fysiek goed bent,maak je geen misslagen", sipte hij. "Ik kan het alleen mezelf verwijten, ík maak de fouten, ík maak de misslagen. Maar ik weet één ding zeker: volgend jaar gebeurt me dit niet meer. Dit past niet bij mij."

Op de ploegenachtervolging waren de Nederlandse mannen oppermachtig. Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Carl Verheijen bleven Canada ongeveer 4,5 seconde voor.

Bij de dames toonde Anni Friesinger zich wederom oppermachtig op de 1.000 meter. Met 1.15,57 pakte Friesinger haar achtste zege WB-zege op rij. Ze bleef Paulien van Deutekom meer dan een seconde voor. Van Deutekom plaatste zich daarmee ook voor de WK Afstanden. Ireen Wüst, die vandaag als vierde eindigde, was al zeker van deelname. Het derde ticket gaat naar Anette Gerritsen, zij bleef Marianne timmer 0,07 seconde voor. Olympisch kampioen Timmer zal daardoor niet deelnamen aan de 1.000 meter op het WK.

Bij dames werd de ploegenachtervolging gewonnen door Canada, zij bleven Duitsland nipt voor. Nederland nam niet deel aangezien alleen de top 4 van de wereldbeker in actie kwam.

Uitslag 1.000 meter mannen:

#NaamLandTijdAchterstand
1Shani DAVIS USA1:08.63
2Denny MORRISON CAN1:08.750.12
3Simon KUIPERS NED1:09.220.59
4Yevgeny LALENKOV RUS1:09.380.75
5Kyou-Hyuk LEE KOR1:09.410.78
6Jan BOS NED1:09.470.84
7Mark TUITERT NED1:09.600.97
11Erben WENNEMARS NED1:09.981.35
15Remco OLDE HEUVEL NED1:10.621,99

Eindstand wereldbeker 1.000 meter mannen:

#NaamLandPunten
1Shani DAVISUSA 840
2Denny MORRISONCAN 736
3Jan BOSNED 550
4Simon KUIPERSNED 471
5Jeremy WOTHERSPOONCAN 456
8Mark TUITERTNED 300
9Erben WENNEMARSNED 290
11Remco OLDE HEUVELNED 250

Uitslag ploegenachtervolging mannen:

#NaamTijd
1Nederland3:40.20
2Canada3:44.97
3Rusland3:46.75
4Noorwegen3:49.81


Eindstand wereldbeker ploegenachtervolging mannen:

#NaamPunten
1Nederland375
2Canada360
3Noorwegen330
4Rusland305
5Duitsland156

Uitslag 1.000 meter dames:

#NaamLandTijdAchterstand
1Anni FRIESINGER GER1:15.57
2Paulien van DEUTEKOM NED1:16.771.20
3Shannon REMPEL CAN1:16.821.25
4Ireen WÜST NED1:16.831.26
5Kristina GROVES CAN1:16.971.40
7Annette GERRITSEN NED1:17.131.56
8Marianne TIMMER NED1:17.201.63

Eindstand wereldbeker 1.000 meter dames:

#NaamLandPunten
1Anni FRIESINGERGER 1010
2Ireen WÜSTNED 602
3Shannon REMPELCAN 516
4Chiara SIMIONATOITA 440
5Annette GERRITSENNED 429
8Marianne TIMMERNED 298
9Paulien van DEUTEKOMNED 273

Uitslag ploegenachtervolging dames:

#NaamTijdAchterstand
1Canada 3:02.69 
2Germany 3:02.800.11
3Japan 3:03.150.46
4Russia 3:08.365.67

Eindstand wereldbeker
ploegenachtervolging dames:

#NaamPunten
1Canada350
2Duitsland330
3Rusland330
4Japan305
5Polen155
6Nederland136

Dronken truckchauffeur van de A1 gehaald

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft gisteren een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Litouwen van de weg gehaald, nadat er een tip binnenkwam over een "slingerende vrachtwagenchauffeur op de A1 bij Hengelo, die links en rechts in de berm terecht komt en daarbij enkele bermpaaltjes platrijdt".

Toen de politie de vrachtwagen in het zicht kreeg, zagen ook zij dat de chauffeur de hele A1 nodig had om zijn truck op de weg te houden. Achter de vrachtwagen was een file onstaan, omdat niemand durfde in te halen.

De agenten reden de vrachtwagen voorbij en gaven de man een stopteken. De bestuurder had zijn vrachtwagen totaal niet onder controle en had de poltieauto bijna geramd. De chauffeur blies 920 ugl, wat neerkomt op 2.12 promille. De zatlap was zo dronken dat hij niet gehoord kon worden. Hij is in de cel gezet om te ontnuchteren en zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.

[upd]Familiedrama in Roosendaal

Icoon BinnenlandsIn een woning aan de Jakobijnberg in Roosendaal zijn vanmiddag de lijkjes gevonden van twee kinderen. Het gaat om een meisje van zes en een jongen van vier jaar. Vermoedelijk heeft de vader de kinderen omgebracht.

De ambulancedienst kreeg rond 15.15 uur een melding binnen over de vondst. Op dat moment waren de kinderen nog in leven. Een traumahelikopter vloog uit, maar korte tijd later zijn de kinderen overleden. Reanimatiepogingen mochten niet meer baten.

De politie is een groot onderzoek begonnen. Er komt een buurtonderzoek en de technische recherche verricht een sporenonderzoek, dat de hele avond zal duren. De politie zet 25 man op de zaak.

Omstanders hebben gemeld dat de moeder schreeuwend de straat op is gerend. De ouders zouden in een scheiding liggen. Het vrijstaande huis staat te koop. Het huis is momenteel afgezet door een groot zwart scherm en de politie heeft de straat afgezet.

Er is nog niemand aangehouden, maar de politie verwacht dat er vanavond nog een arrestatie volgt. De moeder wordt opgevangen door vrienden. De vader is spoorloos; de politie is naar hem op zoek.

Duitse zeppelins en het Witte huis in Turning Point trailer

Er is een nieuwe trailer verschenen van de game Turning Point: Fall of Liberty. De trailer laat zien hoe de Verenigde Staten worden ingenomen door de Nazi's, met een Duiste versie van het Amerikaanse volkslied op de achtergrond.


Turning Point: Fall of Liberty is een FPS waarbij Churchill WO2 niet overleeft heeft, en D-day nooit gebeurd is. De Duitsers hebben dus hun Derde rijk weten te stichten, en het is aan de speler om dit weer af te breken met veel geweld.

''Rockstar gaat na GTA IV PS3 exclusief''

Rockstar heeft een aantal jaar exclusief voor de Playstation gewerkt, of altijd de games eerst op Sony's console uitgebracht, voordat het ergens anders kwam. Met GTA IV is Rockstar van deze werkwijze afgestapt. Met een grote zak geld heeft Microsoft zelfs exclusieve content voor GTA IV gekocht.

Toch lijkt Rockstar weer terug te gaan naar hun oude systeem. In de nieuwe uitgave van Play Magazine staat in de GTA IV preview een bijzonder regeltje:

"The game is both PS3 and 360, but Rockstar has suggested that all further game development is going to be PS3 exclusive"

Dit kan natuurlijk een vergissing zijn, maar het lijkt veel geruchten te bevestigen. Rockstar is namelijk al bezig met de PS3 exclusive La Noire.

Bewoner brandend huis weigert brandweer

Ondanks dat de vlammen vanmiddag uit het dak sloegen van hun woning in Dordrecht, verzochten de bewoners de gealarmeerde brandweer vriendelijk doch dringend om weer rechtsomkeert te maken. De 31-jarige vrouw en de 37-jarige man wilden de zolderbrand zelf proberen te blussen.

De gealarmeerde politie, die er al snel achterkwam dat er zich een hennepkwekerij op de zolder bevond, heeft de bewoners eerst rustig hun gang laten gaan. "Maar al snel hebben we ingegrepen. We wilden niet wachten totdat het hele huis in brand stond. Daarnaast hadden de bewoners rook binnen gekregen", aldus een woordvoerder.

Vanwege de ingeademde rook zijn de bewoners uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de woordvoerder kunnen beiden post uit Leeuwarden verwachten vanwege de veertig hennepplantjes op zolder. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting in het kwekerijtje.

Man schopt verkeerde personen tegen been

Een 27-jarige ruziezoeker uit Den Haag had duidelijk de verkeerden voor zich toen hij twee 22-jarige stadsgenoten uitdaagde. Zonder enige aanleiding schopte de man zaterdagochtend heel vroeg twee toevallige voorbijgangers tegen de schenen.

Helaas voor de branieschopper bleken het twee politieagenten te zijn die samen een avondje op stap waren geweest. De twee agenten hielden de man gelijk aan en droegen hem over aan twee collega's die wel in functie waren.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond een inaalronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen.

Hoofdklasse A

VVSB - DWS 3-0
Argon - Westlandia 2-1
ADO '20 - Hollandia 0-3
AFC - VUC 2-3

Hoofdklasse B

Dijkse Boys - sv Deurne 2-0
Papendrecht - OJC Rosmalen 2-1
JVC Cuijk - Schijndel / Bol 1-0
UDI '19 / Beter Bed - Geldrop / AEK 2-1
DESK - sv Meerssen 1-4

Hoofdklasse C

SC Enschede - Rheden 0-5
Sneek - Quick '20 1-0
sv Babberich - HSC '21 / Brein 1-1
WKE - FC Lienden 1-0

Uitslagen Eredivisie (24/02/2008) II

Om 14:30 uur begonnen er nog twee wedstrijden. Hieronder vind je de uitslagen.

SC Heerenveen - NEC 2-3
2' Beerens 1-0
28 Roorda 2-0
62 Lens 2-1 (assist Holman)
73' Holman 2-2
90' El-Akchaoui 2-3

Toeschouwers: 25.000
Stadion: Abe Lenstra-stadion
Scheidsrechter: Jol
Gele kaart: Dingsdag (SC Heerenveen), Lens, Bobson (NEC)
Rode kaart: Vandenbussche (SC Heerenveen)

Opstellingen

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Dingsdag, H. Drost, Breuer, Beerens (van Dijk/24), Bradley, Roorda (Grindheim/78), Pranjic (J. Poulsen/70), Sibon, Sulejmani

NEC: Babos, Nalbantoglu (Dani Fernández/40), Olsson, Wisgerhof, El-Akchaoui, Sibum, Holman, Vadocz, Lens, van Beukering, Bobson


PSV - De Graafschap 4-1
7' Schöne 0-1 (assist Robbemond)
8' Lazovic 1-1 (assist Afellay)
51' Bakkal 2-1 (assist Dzsudzsák)
81' Simons 3-1 (penalty)
90' Lazovic 4-1 (assist Kromkamp)

Toeschouwers: 33.200
Stadion: Philips stadion
Scheidsrechter: van Sichem
Gele kaart: Salcido, Méndez (PSV), Fränkel, Jansen, Robbemond, Meijer, J. Buijs (De Graafschap)
Rode kaart: Hese (De Graafschap)

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides (Rajkovic/78), Farfán (Mendéz/46), Afellay, Bakkal, Simons, Dzsudzsák, Lazovic

De Graafschap: van Fessem, Schuurman, Fränkel (Biseswar/76, Jansen (Karlsons/67), Fung a Wing, Robbemond (Bot/73), Hese, Meijer, J. Buijs, Schöne, Tarvajärvi

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 26

Icoon EredivisieOok dit weekend werd er gespeeld op de Nederlandse voetbalvelden. Ajax heeft afstand genomen van NAC Breda en Feyenoord en staat daardoor alleen op de tweede plaats. Koploper PSV maakte geen fout en koerst af op een nieuw kampioenschap. Hieronder een overzicht van een aantal gespeelde wedstrijden.

Een vermakelijke wedstrijd tussen Heracles Almelo en Feyenoord is geëindigd in een gelijkspel. Er werd geen goed voetbal gespeeld maar door slap verdedigen werden er wel veel doelpunten gescoord. De toeschouwers zaten nog maar net toen Everton binnenkopte. Even later speelde hetzelfde schouwspel zich aan de andere kant af toen Bahia ongedekt de gelijkmaker kon binnenkoppen. De ruststand werd bepaald door treffers van Lakic en Landzaat. In de tweede helft kwamen de Rotterdammers op voorsprong door een doelpunt van Hofs maar even later schoot Lakic de gelijkmaker binnen vanaf elf meter: 3-3.

Ajax heeft NAC Breda weer met beide benen op de grond gezet door een zwaarbevochten zege te boeken in Breda. Het voetbal was niet oogstrelend maar het scoreverloop maakte er een leuke wedstrijd van. Huntelaar opende de score voor de Amsterdammers door een voorzet van Davids binnen te koppen. NAC toonde veerkracht en kwam na de pauze op voorsprong door doelpunten van Amoah en Penders. De bezoekers moesten diep gaan om een overwinning uit het vuur te slepen. Uiteindelijk pakte Ajax toch drie punten door doelpunten van Emanuelson en Heitinga: 2-3.

PSV heeft zonder goed voetbal een 4-1 overwinning geboekt op De Graafschap. De bezoekers boden prima partij en kwamen binnen tien minuten al op voorsprong door een doelpunt van Schöne. De Eindhovenaren konden vanaf de aftrap herstellen: Afellay gaf de bal op een presenteerblaadje en Lazovic zorgde voor de gelijkmaker. In de tweede helft begon PSV beter te spelen en Bakkal schoot zijn ploeg naar een voorsprong. In de slotfase benutte Simons een onterecht gegeven penalty en pikte Lazovic nog een doelpuntje mee: 4-1.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. Sparta Rotterdam wist in eigen huis te winnen van FC Utrecht en FC Groningen won van VVV-Venlo. Vitesse - Roda JC, AZ - FC Twente en Excelsior - Willem II eindigden allemaal in een gelijkspel. NEC heeft een knappe prestatie geleverd door te winnen van SC Heerenveen.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 22 februari:
Sparta Rotterdam – FC Utrecht (2-1)

Zaterdag 23 februari:
AZ - FC Twente (0-0)
Excelsior - Willem II (0-0)
Heracles Almelo - Feyenoord (3-3)
Vitesse - Roda JC (1-1)

Zondag 24 februari:
SC Heerenveen - NEC (2-3)
NAC Breda - Ajax (2-3)
PSV - De Graafschap (4-1)
VVV-Venlo - FC Groningen (2-5)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken van de Jupiler League

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Ook last van klonten in je aarshaar?

Luister 's; heb je daar ook weleens last van? Dat je je drol te vroeg afknijpt en je vervolgens zes rollen schijtpapier moet gebruiken om je reet een beetje fatsoenlijk af te vegen? Dat er geen eind lijkt te komen aan de hoeveelheid stront die zich aan je reet heeft gehecht? En dat je halverwege rol drie met je middelvinger door het papiertje heen schiet en je een klein, bruin streepje over je knokkel hebt staan (en dat je daar dan even, al is het maar heel vluchtig, aan moet ruiken)? Dat een paar uur later er opeens een klont in je aarshaar blijkt te zitten die er slechts met veel gevloek, tranende ogen en heul veul pijn weer uit te krijgen is? En dat je dat meestal stiekem doet en er met niemand over durft te praten omdat je vermoedt dat jij de enige bent die dit probleem heeft? Heb je dat allemaal ook weleens?

CD: State Radio - Year of the Crow

Met songtitels als 'Guantanomo', 'Sudan' en 'Fall of the American Empire' is het duidelijk aan welke kant van het politieke spectrum de Amerikaanse rockband State Radio zich bevindt. Met hun tweede album, Year of the Crow, hebben ze een duidelijk politiek geëngageerd album afgeleverd. En dit gecombineerd met een flinke dosis reggae en punkrock zorgt voor best een intelligent album.


CD: Leona Lewis - Spirit

Winnaars van talentenjachtshows zoals Idols, Popstars, X-Factor kunnen van één ding in ieder geval op aan: succes is verzekerd. Hoe dat succes er echter uit zal zien, en hoe lang het mag duren, blijft de vraag. Want wat is er geworden van Rafaëla Paton? Of de ooit zo bekende runner-ups Richy Brown (X-factor '06-'07), en Dewi Pechler (Idols 2003)? Ook aan het aantal internationale winnaars dat wereldwijd wil doorbreken lijkt geen einde te komen. Eerder maakten we al kennis met de Amerikaanse Idol-runner-up Chris Daughtry, de Amerikaanse Idol-winnares Kelly Clarkson en de Engelse Pop Idol winnaar Will Young. En dan is nu daar Leona Lewis, de wederom Engelse, X-factor winnares uit 2006. Haar debuutalbum Spirit ging in haar thuisland door het dak. Als nuchtere Hollanders zullen ook wij nu eraan moeten geloven.

Fransman rijdt maar liefst 40 km spook

Een dertigjarige militair uit Frankrijk heeft vanochtend een gooi gedaan naar het wereldrecord spookrijden. De Fransman reed op de E17 tussen het Belgische Beervelde en Deerlijk maar liefst veertig kilometer op de verkeerde weghelft. Op enkele stukken behaalde de dronken soldaat snelheden van zo'n tweehonderd kilometer per uur.

Rond zeven uur vanochtend kreeg de politie de spookrijder in de gaten en zette de achtervolging in. Even voor Kortrijk werd de Fransoos door de politie staande gehouden. "Hij was zo dronken dat hij zijn rijbewijs en zijn identiteitskaart niet kon vinden", verklaarde een woordvoerder van het Kortrijkse parket.

De politie heeft hem ter ontnuchtering tijdelijk in een politiecel opgesloten. Zijn rijbewijs is de militair in elk geval vijftien dagen kwijt.

[A1GP] Uitslag hoofdrace Zuid-Afrika

Neel Jani heeft voor team Zwitserland de hoofdrace van de Grand Prix van Zuid-Afrika gewonnen. Tweede werd Frankrijk, gevolgd door Portugal. Jeroen Bleekemolen werd als vierde geklasseerd. De race werd net als de eerste race besloten met een rode vlag.

Het begon al in de allereerste bocht van de race: een aantal mensen kwam de hairpin niet door, waardoor er een file ontstond. De safety-car kwam de baan op. Enkele ronden later ging deze weer naar binnen. Bij de herstart ging het echter weer mis. Ook deze keer kwamen niet alle wagens door de hairpin heen.

Team Nieuw-Zeeland verloor bij een pitstop veel tijd, door te vroeg weg te rijden en op de wagen van het team te rijden dat voor hen stond. De voorvleugel van de zwarte bolide moest vervangen worden.

Met nog vijf minuten te gaan was er opnieuw een herstart vanachter de safety-car. Bij het aanremmen van de hairpin ging het echter mis: team Zuid-Afrika remde nauwelijks en reed vol in de zijkant van de wagen van Jeroen Bleekemolen, die daarop gedeeltelijk vlam vatte. Twee minuten later werd besloten om de rode vlag uit te hangen, en het klassement van de laatste ronde achter de safety-car als uitslag te nemen.


De wagen van Bleekemolen vatte vlam na de aanrijding met Zuid-Afrika

PosTeamCoureurRondenTijd Verschil
1ZwitserlandNeel Jani41 1:01:55.330
2FrankrijkLoïc Duval41 1:01:56.381 1.051
3PortugalFilipe Albuquerque41 1:01:57.264 1.934
4NederlandJeroen Bleekemolen41 1:01:58.708 3.378
5MaleisiëFairuz Fauzy41 1:01:59.879 4.549
6ChinaCheng Cong Fu41 1:02:00.314 4.984
7Zuid-AfrikaAdrian Zaugg41 1:02:00.970 5.640
8ItaliëEdoardo Piscopo41 1:02:01.892 6.562
9BraziliëBruno Junqueira41 1:02:14.854 19.524
10Nieuw-ZeelandJonny Reid41 1:02:15.550 20.220
11Groot-BrittanniëOliver Jarvis40 1:03:20.7391 lap
12CanadaRobert Wickens39 58:16.2302 laps
13LibanonKhalil Beschir39 1:01:55.6942 laps
14AustraliëJohn Martin39 1:02:33.3072 laps
15IerlandAdam Carroll35 1:02:32.0706 laps
16TsjechiëJosef Kral33 1:02:03.5308 laps
17IndiaParthiva Sureshwaren29 47:19.86012 laps
18Verenigde StatenJonathan Summerton25 41:11.05716 laps
19MexicoDavid Garza18 31:50.47523 laps
20DuitslandMichael Ammermüller3 6:09.22938 laps
21IndonesiëSatrio Hermanto3 6:13.03938 laps
22PakistanAdam Khan3 6:14.09638 laps

Stand in het kampioenschap:

PosTeamPunten
1Zwitserland118
2Frankrijk108
3Nieuw-Zeeland98
4Zuid-Afrika83
5Duitsland77
6Groot-Brittannië70
7Nederland69
8Canada52
9Ierland50
10China43
11Brazilië40
12India28
13Mexico22
14Australië20
15Portugal19
16Verenigde Staten13
17Tsjechië10
18Maleisië10
19Italië7
20Pakistan1
21Libanon0
22Indonesië0

Puber in blote kont voor hoogbejaarde vrouw

Een vijftienjarige jongen uit het Brabantse Roosendaal is gisteren opgepakt omdat hij een 86-jarige vrouw de stuipen op het lijf joeg. Pal voor haar raam liet de jongeman zijn broek zakken, waarop de oude dame middenin zijn bruine ster staarde. Het was overigens niet de eerste keer verklaarde de arme vrouw, want eerder had de jongen al eens zijn jongeheer aan de hoogbejaarde laten zien.

Een eveneens vijftienjarige vriend van de schennispleger werd ook opgepakt. Hij reed op een brommer die niet was voorzien van een kentekenplaat, en was bovendien te jong om al op een brommer te mogen rijden. Omdat het dynamische duo zich niet kon legitimeren, werden ze meegenomen naar het politiebureau.

De jongen die met de billen blootging, verklaarde dat hij dit had gedaan om de oude vrouw een beetje te plagen. De politie vond het geintje echter te ver gaan, en ging in gesprek met de ouders van de jongens. De vader van een van de jongens werd zo kwaad op z'n zoon, dat hij deze een beste oorvijg gaf. De agenten wezen de boze vader erop dat ook het slaan van je eigen kind bij wet verboden is.

Toen de jongens met hun hele familie door de politie uitgeleide werden gedaan, ontstond er nog even een klein akkefietje tussen de vader die zijn zoon had geslagen en enkele familieleden. Onder luid protest werd een 34-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij had namelijk een agent die wilde ingrijpen een duw gegeven.

Mannen vinden aerobics geilste sport

Als mannen naar een sportende vrouw kijken, zien ze haar het liefst bezig met aerobics. Dat blijkt althans uit een onderzoek van de Britse psycholoog Richard Wiseman. Hij duwde 6.142 mannen en vrouwen een lijst onder de neus waarop vijftien sporten stonden. Hierop moest men aangeven welke sport zij voor het andere geslacht het sexyst vonden.

Aerobics blijkt de meeste mannelijke kijkers te trekken, respectievelijk gevolgd door yoga, fitness, jogging en skiën. Een vrouw die aan rugby of bodybuilding doet, wordt echter door de mannen als zeer afstotelijk ervaren.

Vrouwen daarentegen worden behoorlijk opgewonden van muurklimmende mannen. Ook een voetballer of een liefhebber van extreme sporten krijgt veel gedaan bij de dames. Slaat een man echter graag een balletje weg op de golfbaan, dan komt hij er bij de meeste vrouwen thuis niet in. Ook een man in een strak aerobicspakje is bij het merendeel van de dames aan het verkeerde adres.


Aerobics is niet altijd even fijn om naar te kijken

Uitslagen Eredivisie (24/2/2008) I

Vanmiddag om 12:30 zijn er in de Eredivisie twee wedstrijden gespeeld. Hieronder zijn de karakteristieken terug te vinden.

NAC Breda - Ajax 2-3
21' Huntelaar 0-1 (assist: Davids)
50' Amoah 1-1 (assist: Fehér)
58' Penders 2-1 (assist: Fehér)
76' Emanuelson 2-2
82' Heitinga 2-3 (assist: Silva)

Toeschouwers: 16.500
Stadion: Rat Verlegh
Scheidsrechter: Luinge
Gele kaart: Penders (NAC Breda) Gabri, Suárez, Silva (Ajax)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Fehér (76/ Sikora), Molhoek, Lurling, Amoah, Kolkka (46/ Idabdelhay)

Ajax: Stekelenburg, Silva, Heitinga, Vermaelen, Vertonghen, Gabri, Davids, Perez (67/ De Jong), Emanuelson, Rommedahl (67/ Suárez), Huntelaar


VVV-Venlo - FC Groningen 2-5
16' Lovre 0-1
45' Berg 0-2 (assist: Lovre)
47' Powel 0-3 (assist: Lovre)
50' Leemans 1-3 (assist: Kahya)
59' Oost 2-3
85' Berg 2-4
89' Nijland 2-5 (assist: Metaj)

Toeschouwers: 6.000
Stadion: Seacon-stadion 'De Koel'
Gele kaart: Kahya, Amrabat, Calabr(VVV-Venlo)

Opstellingen

VVV-Venlo: Wintjens, Mampuya, Verdellen, Reekers, Fleuren, Kahya, Leemans, Honda, Oost (76/ El Gaaouiri), Calabro, Amrabat

FC Groningen: v. Loo, Hiariej (69/ Nijland), Sankoh, Kruiswijk, Stenman, Meerdink, Holla (90/ Veldmate), Lovre, Metaj, Berg (86/ Cahais), Powel

Man rijdt 118 km/u te hard op motor

De Drentse politie heeft gistermiddag een 24-jarige motorrijder uit Amersfoort van de weg geplukt. De man raasde met een snelheid van maar liefst 218 kilometer per uur over de N34, ter hoogte van het pittoreske dorpje Erm.

Op deze weg is een maximumsnelheid van honderd kilometer per uur toegestaan. Genoeg redenen voor de politie om de man zowel zijn rijbewijs als zijn motor af te nemen. Hoe de man weer naar zijn woonplaats is teruggekeerd is niet bekend.

[Upd][A1GP] Uitslag sprintrace Zuid-Afrika

Canada heeft de sprintrace van de Grand Prix van Zuid-Afrika gewonnen. Groot-Brittanië eindigde als tweede, gevolgd door Zwitserland en China. Nederland eindigde als vijfde.

Team India moest de race van de laatste plek beginnen, omdat Narain Karthikeyan gisteren zijn pols geblesseerd had, en niet kon starten. Zijn vervanger, Partiva Sureshwaren, wist toch nog vier plaatsen te winnen in de race. Ook voor Australië was het geen dag zonder problemen: John Martin, de coureur van het land, lag de afgelopen nacht met uitdrogingsverschijnselen in het ziekenhuis, maar hij kon wel starten.

De Braziliaan Bruno Junqueira beschadigde zijn neus in de tweede ronde, toen hij Zwitserland probeerde in te halen. Aanvankelijk kon Junqueira nog doorrijden met de beschadiging, maar na een aantal ronden sneed de vleugel een van de banden stuk en moest hij de pits in. Hij wilde weer naar voren rijden, maar een aantal ronden later verloor hij zijn voorvleugel op een curbstone in de chicane, en reed tegen de bandenstapels.

De safety-car kwam de baan op, en bleef daar tot ronde 12. Twee ronden later ging het weer mis: Michael Ammermuller probeerde Jeroen Bleekemolen in te halen, maar de Duitser raakte de Nederlandse wagen en reed tegen de muur. Bleekemolen spinde en moest opgeven. Een ronde later werd besloten op de rode vlag te zwaaien, waarmee de race voorbij was. Er werd besloten om de stand in ronde 11 als eindstand te laten gelden.

Bleekemolen was op zijn zachtst gezegd niet blij met de Duitser. In een interview na de race verklaarde hij in zijn leven nooit meer met Ammermuller zal praten.

Update:
Duitsland is na afloop uit de uitslag geschrapt wegens de aanrijding met Nederland. De nieuwe uitslag vind je hieronder.


© A1GP.com

PosTeamCoureurRondenTijd Verschil
1CanadaRobert Wickens11 15:28.156
2Groot-BrittanniëOliver Jarvis11 15:29.146 0.990
3ZwitserlandNeel Jani11 15:29.898 1.742
4ChinaCheng Cong Fu11 15:30.404 2.248
5NederlandJeroen Bleekemolen11 15:31.633 3.477
6AustraliëJohn Martin11 15:33.493 5.337
7PortugalFilipe Albuquerque11 15:34.605 6.449
8MexicoDavid Garza11 15:36.499 8.343
9MaleisiëFairuz Fauzy11 15:37.087 8.931
10Verenigde StatenJonathan Summerton11 15:38.426 10.270
11FrankrijkLoïc Duval11 15:39.223 11.067
12PakistanAdam Khan11 15:39.781 11.625
13Zuid-AfrikaAdrian Zaugg11 15:40.230 12.074
14ItaliëEdoardo Piscopo11 15:40.871 12.715
15IerlandAdam Carroll11 15:41.299 13.143
16IndonesiëSatrio Hermanto11 15:42.735 14.579
17IndiaParthiva Sureshwaren11 15:43.531 15.375
18TsjechiëJosef Kral11 15:52.303 24.147
19LibanonKhalil Beschir11 15:58.436 30.280
20Nieuw-ZeelandJonny Reid11 16:14.256 46.100
21BraziliëBruno Junqueira8 11:53.9963 laps
-DuitslandMichael Ammermüller11 15:32.758

Rapper hekelt konijnenlied Willy Wartaal

Ooit gehoord van rapper Bang Bang? Hij meent namelijk dat het konijnenlied van Willy Wartaal niet op Radio 538, 3FM, MTV en TMF te zien en te horen moet zijn. Reden: zo kan niemand zijn muziek nog serieus nemen. "Hoe kan ik verwachten dat een radiozender mijn muziek draait als ze ook het nummer van Willie Wartaal, verkleed en pratend als een konijn, laat horen."

En dat terwijl Bang Bang zoveel goeds heeft te vertellen aan de wereld: "Ik ben als baby in de steek gelaten en heb moeten opgroeien zonder hulp en liefde van volwassenen. Ik weet dat veel jongeren zich ook alleen en ongeliefd voelen. Als ze weten dat ik van ze hou, dan zijn ze misschien minder snel geneigd domme dingen te doen"

Wat Bang Bang ook erg stoort is dat TMF wel 'wiebele' laat zien maar niet zijn nummers. "Ik had een nummer gemaakt over de misstanden in de wereld. Geen zender wilde die draaien. Daarna maak ik een nummer over seks en meteen belt TMF of er nog een videoclip bijkomt. Maar zonder dat de muziekzenders die hadden gezien, wisten ze al te vertellen dat die alleen 's avonds laat mocht worden uitgezonden.”

Bang Bangs 15 minuten van roem had hij onlangs toen hij Valerio met bank en al naar achteren kiepte. "Ik weet dat ik daarmee meer aandacht krijg dan wanneer ik rustig blijf zitten en mijn verhaal vertel. Dat fragment was overal te zien en uiteindelijk kon ik bij het programma van Jensen terecht, waar ik mijn verhaal heb gedaan."


Ierland vaardigt kalkoen af naar Songfestival

Icoon OpmerkelijkHadden we twee jaar terug de rare horror-rockact Lordi uit Finland, dit jaar doet er een even zo merkwaardige act mee aan het Eurovisie Songfesval. De tv-kijkers van Ierland kozen gisteren voor de kalkoen Dustin in de Ierse voorronden van het songfestival.

De televisiepop zal in Belgrado in plat Dublins het nummer 'Ireland Douze Pointe' vertolken. De kalkoenpop is in Ierland al jaren een populaire tv-figuur. Hij heeft onder meer een talkshow.

Dat de Ieren voor deze act kozen, wordt door velen uitgelegd als protest tegen de wansmaak uit Oost-Europa. Ierland won tussen 1980 en 1996 zes keer, maar de laatste jaren is Ierland telkens kansloos doordat de Oost-Europeanen op elkaar zouden stemmen.



Met dank aan Ternerito en HocBarr voor de submit.

Klikspanen gezocht ivm prijzen webwinkels

Icoon Economie De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) is op zoek naar webwinkeliers die officieel willen bevestigen dat fabrikanten en importeurs de webwinkels dwingen een hogere prijs te rekenen dan die winkels zelf zouden vragen.

Een woordvoerster van de NMA bevestigde vandaag berichtgeving met deze strekking in de Telegraaf. In januari bleek uit een enquête onder webwinkeliers van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie (NTO) dat 75 internetwinkels aangaven dat importeurs proberen de prijs te beïnvloeden. Vijftig winkels spraken toen zelfs van dwang om adviesprijzen te hanteren.

Deze praktijken komen vooral voor in de wit- en bruingoedsector, maar ook bij andere internetwinkels. De enquête werd uit de doeken gedaan in het tv-programma Kassa.

Financiën waarschuwt spaarders Liechtenstein

Icoon FinancieelStaatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) adviseert Nederlanders die heimelijk een spaarrekening hebben in Liechtenstein, zich uit zichzelf te melden bij de Belastingdienst. Zo kunnen zij alsnog een flinke boete voorkomen, omdat er voor hen een inkeerregeling bestaat.

Dat zei de CDA-bewindsman vanmiddag in het tv-programma Buitenhof. Aanleiding is een schijfje met gegevens van mensen die geld hebben gestald in het staatje om de belastingen te ontduiken. Deze CD-ROM is in handen van Duitsland, tot woede van Liechtenstein dat net als Zwitserland een bankgeheim kent.

De Jager houdt er rekening mee dat ook gegevens van Nederlanders erop staan.

PKK roept Koerden in Turkije op tot rebellie

Icoon OorlogEen commandant van de Koerdische rebellenbeweging PKK heeft Koerden in Turkse steden opgeroepen in opstand te komen. Dat heeft het pro-PKK persbureau Firat vanmiddag gemeld.

''Als ze ons willen vernietigen, moeten onze jonge mensen de Turkse steden onbewoonbaar maken'', zei PKK-commandant Bahoz Erdal vanuit het noorden van Irak. ''De Koerdische jongeren zouden zich moeten verenigen en elke nacht honderden auto's moeten verbranden.''

Erdal liet weten dat het Koerdische rebellenleger niet uit 7.000 of 10.000 mensen bestaat, maar uit enkele honderdduizenden personen. ''Ze zijn overal, in alle Turkse steden.'' Het Turkse leger begon enkele dagen geleden een grondoffensief tegen Koerdische rebellen in het noorden van Irak. Doelwit zijn stellingen van de PKK tot 20 kilometer over de grens.

Strijders van de PKK beweren gisteren bij gevechten een Turkse gevechtshelikopter te hebben neergehaald. Het is niet bekend of door de actie slachtoffers zijn gevallen.

Rustieke omgevingen in SEGA Bass Fishing

Voor iedereen die wel eens zou willen vissen, maar voor wie echt vissen te langzaam gaat komt SEGA binnenkort met Bass Fishing. In deze nieuwste vis-game van SEGA krijg je nu ook echt de mogelijkheid om je hengel (Wiimote) uit te gooien (liever niet tegen je TV-scherm aan) en een paar visjes aan de haak te slaan. Je zult in de game kunnen instellen in welk seizoen je wilt spelen, wat weer invloed zal hebben op het gedrag van de vissen. Dit alles om het zo realistisch mogelijk te maken.

SEGA Bass Fishing zal 28 maart in de winkels liggen.









Warriors Orochi komt ook naar de PSP

Aan het eind van de afgelopen zomer verscheen Warriors Orochi al op de Xbox 360 en PlayStation 2, binnenkort kunnen ook de PSP-bezitters zich gaan vermaken met de cross-over tussen Dynasty Warriors en Samurai Warriors. In de game neem je de controle over 79 karakters uit Dynasty Warriors en Samurai Warriors en ga je de strijd aan tegen de enorme legers van de andere karakters, als de verhaallijnen van beide series elkaar kruisen. Anders dan de console versie, zal je op de PSP vechten tegen kleine groepen soldaten in zogenaamde cells.

Warriors Orochi staat voor de States gepland op 25 maart. Over een Europese release is nog niks bekend.










De rest van de in totaal 54 vrijgegeven screenshots kun je hier bekijken.

S.T.A.L.K.E.R. verkoopt 1,65 miljoen exemplaren

S.T.A.L.K.E.R, de niet oncontroversiële game heeft vele discussies opgeleverd. Sommigen vonden de game onaf en niet boeiend om te spelen, anderen herkennen een ruwe diamant en hebben het over een vrije wereld vol mogelijkheden.

Hoe het ook zij, de game heeft maker GSC Game World geen windeieren gelegd, op een Ukrainse gamesite wordt vermeld dat de game in totaal 1.65 miljoen exemplaren verkocht heeft. Dit is onderverdeeld in 950.000 exemplaren in de Gemenebest van Onafhankelijke Staten (een los verband van enkele ex-Soviet staten) en 700.000 exemplaren in de rest van de wereld. Wie beweert nu nog dat PC gaming dood is?

Man duikt tas achterna en verdrinkt

Icoon BinnenlandsEen 33-jarige man uit Den Haag is zaterdagnacht rond 01.00 uur verdronken in het Haagse Zuiderpark. De man maakte ruzie met een 18-jarig meisje, een bekende van hem. Bij de ruzie raakte haar tas te water.

De man besloot om de tas voor het meisje uit het water te halen. Hij dook het water in. Waarschijnlijk is hij hierbij door de kou bevangen. Op aanwijzingen van het meisje haalden brandweer en politie de man uit het water. Hij bleek te zijn verdronken.

World of Warcraft is niet veilig voor terroristen

Het wereldberoemde World of Warcraft heeft al voldoende last van: gold farmers, gold sellers, ninja looters en de leroy jenkins gasten in Azeroth.
Maar het spel dat ondertussen door tien miljoen mensen wordt gespeeld, krijgt er nog een onvriendelijke groep erbij, namelijk de Amerikaanse geheime dienst. Zij zullen voortaan over de schouders als 'Big Brother' meekijken op zoek naar terroristisch activiteiten in de wereld van WoW.
Het is de bedoeling dat de geheime dienst met het 'Reynold Project' sofwarematig en automatisch verdachte handelingen in WoW kunnen volgen.

Het zou voor velen fijn zijn om de 'cheaters' uit het spel te halen, maar aan de andere kant is het niet leuk om bekeken te worden terwijl je een (bijvoorbeeld) bom maakt in WoW.



Greenskin en humans uit Warhammer Online in beeld

Eind volgende maand kunnen de fans van Warhammer online gaan met de MMORPG Warhammer Online: Age of Reckoning. In deze nieuwste MMORPG van Electronic Arts kun je kiezen tussen de Armies of Order of de Armies of Destruction. In beide gevallen kun je human kiezen, maar andere rassen zoals elf en orc zijn uniek voor beide kampen. De game draait om RvR (Realm vs Realm) combat. Deze combineert PvP (Player vs Player) met PvE (Player vs Environment).




Lightsabers en bliksems in The Force Unleashed screens

Gisteren hadden we al een nieuw gameplay filmpje, nu kunnen we nog een aantal nieuwe screens en concept art van Star Wars: The Force Unleashed laten zien. The Force Unleashed neemt je mee naar de tijd tussen Episode III en IV, tijdens de groei van het Empire. Darth Vader neemt in het geheim een apprentice aan, met wie hij uiteindelijk Darth Sidious, de Emperor, wil verslaan. Als speler kruip je in de rol van de apprentice en leer je om te gaan met de Force. Dit alles tot in het meest extreme zoals het neerhalen van een Star Destroyer.









Eduardo moet vrezen voor loopbaan

Arsenal-speler Eduardo moet vrezen voor zijn loopbaan. Gisteren brak de Kroaat zijn linker been in het uitduel tegen Birmingham City.

Eduardo moest in de derde minuut van de wedstrijd een forse tackle van Martin Taylor incasseren. De regie van televisiezender Sky besloot zelfs om geen duidelijke herhalingen meer uit te zenden omdat de beelden te gruwelijk zouden zijn. Mede hierdoor was het gedurende lange tijd onduidelijk hoe erg de aanvaller eraan toe was.

De reacties van enkele ploeggenoten maakten wel duidelijk dat de blessure ernstig was. Ook de zeven minuten durende behandeling voorspelde weinig goeds. Uiteindelijk werd Eduardo met een zuurstofmasker per brancard van het veld gedragen.

Na afloop meldde trainer Arsène Wenger dat de Kroaat zowel zijn been als zijn enkel gebroken had. "Hij is een fantastische jongen, en om hem zo veel pijn te zien lijden én de toestand van zijn been te zien, dat was heel erg moeilijk voor mijn spelers om mee om te gaan. Zijn seizoen zit er op zijn minst op en we vrezen voor erger", aldus Wenger.

Bij het zien van de foto's wordt er gelijk gedacht aan de beenbreuk van Luc Nilis, die in het jaar 2000 zijn been brak na een botsing met doelman Richard Wright. Nilis heeft na deze blessure nooit meer gevoetbald. In de Engelse media wordt de blessure vooral vergeleken met de beenbreuk van David Busst in 1996. Ook hij keerde nooit meer terug op de voetbalvelden.

Bioware: "Gameplay Mass Effect zal beter werken op PC"

In een kort interview met Gametrailers leggen Bioware general managers Ray Muzyka en Greg Zeschuk uit in welke opzichten de PC-versie van Mass Effect anders zal zijn dan de 360-versie. Zo zal de game gespeeld kunnen worden op hogere resoluties, krijg je hotkeys om je powers te gebruiken en is de interface verbeterd op basis van de kritiek van de community. Ook niet onbelangrijk is dat de besturing van de Mako, het voertuig waar je vaak in rijdt, flink is aangepast. Deze zou nu ook fijner moeten werken dan op de 360.


Het filmpje is hier in HD te bekijken.

Razzies voor Lindsay Lohan en Eddie Murphy

De Amerikaanse actrice Lindsay Lohan (21) en de acteur Eddie Murphy (46) hebben zaterdag allebei een aantal gouden Razzies gewonnen, de prijs voor de slechtste acteur en film van het jaar. Dat heeft de BBC bericht.

De spotprijzen worden traditiegetrouw altijd uitgereikt op de dag voorafgaand aan de dag waarop de Oscars worden uitgereikt voor de beste film.

Lindsay Lohan kreeg onder meer twee "gouden frambozen" voor haar film I know who killed me. Ook de film zelf kreeg een Razzie.


Fuck you Eddieeeeee...

Georgina presenteert wetenschapsjournaal

Icoon WetenschapGeorgina Verbaan gaat samen met Pieter van der Wielen een nieuwsprogramma over wetenschap maken op televisie. Van der Wielen presenteert nu al het programma Noorderlicht op de radio. Vanaf aanstaande woensdag presenteren ze samen Noorderlicht Nieuws op Nederland 3.

Het is opmerkelijk dat de 28-jarige Verbaan nu zo'n programma gaat presenteren. "Mijn hoogst genoten opleiding is de MAVO", zei ze gisteravond in het Radio 1-programma Met Het Oog Op Morgen. "Ik heb geschiedenis gestudeerd", zegt Van der Wielen. "Ik ben afgestudeerd met een wollige scriptie over dichters tijdens de oorlog, dus dat is ook niet echt wetenschappelijk."

Maar waarom presenteert Georgina dit nieuwe programma dan? Om haar imago op te krikken? "Veel mensen zeggen wel: 'wat doet die doos daar'? Maar het kwam gewoon op mijn pad en het leek me leuk. Ik heb het niet gezocht ofzo."

Het programma is woensdag te zien vanaf 20:30 uur en behandelt in een half uur tijd een aantal wetenschappelijke nieuwtjes. "We moeten laten zien dat wetenschap leuk en interessant is en niet zwaarwichtig. We willen een soort glamfactor aan de wetenschap terug geven."

Deep Throat trekt ruim 900.000 kijkers

Icoon TelevisieHoe omstreden ook, de pornofilm Deep Throat die de omroepen BNN en VPRO vannacht uitzond, heeft niet geleid tot extreem hoge aantallen kijkers. 907.000 Mensen keken naar de uit 1972 daterende rolprent, zo bleek uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Voorafgaand aan de film was er een thema-uitzending van het BNN-programma Spuiten en Slikken en het programma Inside Deep Throat. Spuiten en Slikken wist bijna een miljoen mensen te boeien. Naar Inside Deep Throat keken er 892.000.

Het voornemen de film uit te zenden, deed in de aanloop nogal wat stof opwaaien. Gelovigen voerden actie tegen de film met gebeden. De ChristenUnie, SGP en CDA hadden grote bezwaren tegen uitzending van de pornofilm. De christelijke partijen zien de film als een vorm van "seksuele uitbuiting en winstbejag''.

Lees ook de column Tieners voor Geld & Zaad uit je Naad die gaat over Deep Throat. Heb je de film gemist en wil je hem op DVD zien, lees dan de review.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.