FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 juli 2008

Milan bevestigt komst Ronaldinho

Ronaldinho zal vanaf het komende seizoen uitkomen in het shirt van AC Milan. De Braziliaan leek lange tijd voor Manchester City te gaan, maar volgens de Italiaanse club zelf is hij nu echt binnen.

Bij FC Barcelona was Ronaldinho jarenlang de publiekslieveling. In het afgelopen seizoen kon hij echter nauwelijks potten breken en kwam hij vaak negatief in het nieuws door escapades in het Catalaanse nachtleven. De nieuwe trainer Pep Guardiola wilde Dinho niet langer bij de ploeg hebben, en als vanzelfsprekend waren er geïnteresseerden in de diensten van de Braziliaans international. Manchester City had uitstekende papieren om de 28-jarige aanvaller in te lijven, maar AC Milan heeft nu haar slag geslagen.

"AC Milan en Ronaldinho hebben een akkoord bereikt over de transfer van Ronaldinho naar de Rossoneri", meldt een statement op de website van de club. "Morgen zal de speler in Milaan een medische keuring ondergaan en een contract ondertekenen dat hem tot medio 2011 aan Milan bindt." In 2001 haalde het Franse Paris Saint-Germain hem naar Europa. Een jaar later zou hij met Brazilië wereldkampioen worden, om twee seizoenen daarop voor FC Barcelona te tekenen. Met de Spaanse club won hij twee landstitels, de Champions League en werd hij bovendien twee keer tot wereldspeler van het jaar verkozen.

[DTM] Sfeerverslag van Zandvoort

Afgelopen weekend stond Zandvoort weer in het teken van de DTM. Ondanks dat Albers al na twee rondjes uitviel was het weer een prachtig event.

Zelf kwam ik doordat ik geen vrij kon krijgen pas vrijdagavond in Zandvoort aan, maar begreep van een aantal vrienden dat het donderdag al gezellig druk was rond het circuit. Zaterdag ging ik al erg vroeg naar het circuit en het viel me op dat door de dreiging van regen het nog niet erg druk was. Zowel Audi als Mercedes hadden zoals gebruikelijk ieder een stand met fanmerchandise en een DTM-auto uitgestald staan vlak achter de hoofdtribune. Vooral Mercedes had uitgepakt, die hadden ook een heel programma met diverse coureurs die naar de stand kwamen voor foto's en handtekeningen tijdens de trainingen door.

Uiteraard was er naast de DTM een heel bijprogramma. Zo waren er dit jaar de Formule 3 Euroseries, Porsche Carrera Cup en de SEAT Leon Supercopa die hun kampioenschap vervolgden tussen de duinen. Verder waren op zaterdag demo's van Scott Speed met zijn Nascar-bolide, en Paul van Splunteren reed in de Porsche waarmee Jos Verstappen, Jeroen Bleekemolen en Peter van Merkstijn Le Mans wisten te winnen in hun klasse.

De fans lieten duidelijk blijken dat ze de demo van Van Splunteren konden waarderen. Enige minpuntje, of hilariteit ligt eraan hoe je het bekijkt, was dat de Porsche even van de baan schoof tijdens de demo. Scott Speed reed in een Red Bull-Toyota en wat daarbij met name opviel was dat ook die wagen veel geluid produceerde maar dat dat als minder prettig ervaren werd.

Door de Tour de France was het circuitprogramma wat aangepast waardoor de DTM zelf pas om 17.30 (na de finish van de achtste etappe) aan de kwalificatie kon beginnen. Hoewel er genoeg leuks op de baan te zien was tot die tijd, merkte je dat het toch leger aan het worden was toen de belangrijkste wagens van het weekend de baan op kwamen. Na afloop van de kwalificatie liepen de duinen en tribunes snel leeg. Toen ik en mijn huisgenoten van het weekend besloten hadden in Zandvoort een vorkje te gaan prikken zagen we waar al die mensen waren gebleven. Er waren veel mensen op het strand en de bijbehorende terrasjes. Ook waren er in de diverse eetcafés vele fans te vinden. En overal was het gezellig en hing er een jolige sfeer.

Ook op de zondag was ik vroeg op het circuit. Waar een vriend van mij de paddock in ging ben ik direct naar de Audi-S Bocht gegaan naar andere vrienden om te helpen met de voorbereidingen voor de race. Zoals altijd hebben ze daar veel vlaggen hangen. Meestal worden er ook rookpotten geplaatst die dan bij de start aangestoken worden waardoor een heel stuk duin oranje kleurt. Langzaamaan vulde het circuit zich. Om negen uur startten de Seats voor hun tweede race en gingen de eerste potten aan. Dit tot groot plezier van de vele fans die al op de duin waren. Uiteraard waren er ook een paar die het niet zo leuk vonden, maar die zaten er precies midden in. Toen Renger van der Zande vanaf P3 vertrok tijdens de tweede race in de Euro Series gingen er nog twee potten open. En tot onze verbazing zagen we hem direct de eerste plek pakken net voor de Tarzanbocht. En toen kwam voor vele fans het grote aftellen. Alles wat Nederlands was op het circuit wilde dat de race snel afgelopen was. Want een Nederlander die wint op Zandvoort is natuurlijk altijd leuk. Uiteindelijk wist Van der Zande de winst te behalen en gingen er nog wat potten open en weer was de duin oranje. Veel mensen zongen het Wilhelmus mee tijdens de podiumceromonie en dat was iets moois en bezorgde me kippenvel.

Na de F3 kwam de DTM de baan op voor een warming- up. De tribunes en de duinen begonnen nu pas echt vol te lopen. Ook op zondag waren er demo's, namelijk van Jos Verstappen en Christijan Albers. Verstappen nam het stuurtje van zijn Porsche ter hand en reed tegen Albers die de Audi R10 TDI ter beschikking had. De Audi R10 rijdt ook in de Le Mans Series en won de LMP1-klasse in Le Mans. Ook Scott Speed kwam weer de baan op. Waar de beide Le Mans-auto´s met elkaar konden dollen op de baan, kon Speed niet volgen. Verstappen en Albers deden er alles aan om het publiek te vermaken en dat lukte ze ook prima. Toen de demo ten einde was heeft Albers laten zien hoe snel je de banden van die Audi helemaal op kan roken. En uiteraard hadden zowel hij als de fans er van genoten.


Albers achterop de scooter, op weg terug naar de pits

De DTM-race was niet erg spannend. Het meest opvallende was misschien nog wel dat Albers door een fan werd opgehaald na zijn crash. Er was geen scooter in bocht 5 waarna de Albersfan hem vroeg of hij hem even moest brengen (zie foto). Even later was die fan gewoon weer in de duinen te vinden. Net nadat Mattias Ekström gehuldigd was als winnaar kwam er regen uit de hemel. Dat betekende dat de Porsche Carrera Cup onder natte omstandigheden moest starten. Het weer zorgde tijdens de race voor diverse glijpartijen waaronder direct bij de start. Daarbij raakte Mike Verschuur zijn auto zo zwaar beschadigd dat hij meteen al uitviel (zie foto).


Mike Verschuur kon na de klapper bij de start meteen uitstappen

Her en der waren verder nog wat leuke schuivers te zien, gelukkig ook allemaal zonder letsel. En nadat ook de Carrera's klaar waren, begon voor de marshalls het opruimen van de wrakken naast de baan. Zo liep ik tijdens het verlaten van het circuit de Porsche van Verschuur tegen het lijf. En na wat nagepraat te hebben met vrienden die elders zaten, ging ik terug naar het huisje. En ik wist meteen één ding zeker: volgend jaar ben ik er weer bij. Het was mijn vierde DTM in Zandvoort en ze zijn allemaal op hun eigen manier uniek.

Del Bosque bondscoach van Spanje

Vicente del Bosque mag zich de nieuwe bondscoach van Spanje noemen. De Spaanse voetbalbond heeft dit dinsdagavond wereldkundig gemaakt. De oefenmeester volgt Luis Aragonés op, die na het EK voetbal opstapte.

Aragonés had graag bij de Spaanse nationale ploeg willen blijven, maar de nationale voetbalbond vroeg hem niet te blijven. De trainer heeft overigens alweer een nieuwe baan, namelijk bij het Turkse Fenerbahçe.

Del Bosque was in het verleden onder meer werkzaam bij Real Madrid. Op 20 augustus a.s zal de kersverse bondscoach zijn debuut maken. Spanje speelt dan een vriendschappelijke interland tegen Oostenrijk. Op 6 september speelt de Spaanse ploeg het eerste WK-kwalifcatieduel. In deze wedstrijd zullen zij het op moeten nemen tegen Bosnië.

De officiële presentatie van Del Bosque zal aanstaande donderdag plaatsvinden.

Uitslagen eerste voorronde Champions League

Vandaag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de eerste voorronde van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

ThuisUitUitslag
Valetta FC (MLT)FC Artmedia Petr¸alka (SVK)0-2
FC BATE Borisov (BLR)Valur Reykjavík (ISL)2-0
FC Santa Coloma (AND)FBK Kaunas (LTU)1-4
S.S. Murata (SMR)IFK Göteborg (SWE)0-5
Llanelli AFC (WAL)FK Ventspils (LVA)1-0
Anorthosis Famugusta (CYP)FC Pyunik (ARM)1-0
FK İnter Bakı (AZE)FK Rabotnicki (MKD)0-0
Tampere United (FIN) FK Budućnost Podgorica (MNE)2-1
F91 Dudelange (LUX)NK Dom¸ale (SVN)0-1
KS Dinamo Tirana (ALB) FK Modriča (BIH)0-2

Programma 16 juli:

ThuisUit
Linfield FC (NIR)NK Dinamo Zagreb (CRO)
FC Dinamo Tbilisi (GEO)NSÍ Runavík (FRO)
FK Aktobe (KAZ) FC Sheriff (MDA)
Drogheda United FC (IRL)FC Levadia Tallinn (EST)

De returns zullen plaatsvinden op 22 en 23 juli.

Rolstoeler rijdt in op politie

Een 58-jarige dievegge kreeg het gisteren aan de stok met de politie. Toen de vrouw op heterdaad werd betrapt, reed de vrouw uit Oss met haar rolstoel in op de agenten. Ook trapte en krabde ze de politiemensen. Hiermee wilde zij voorkomen dat haar zestigjarige compagnon zou worden opgepakt.

Het duo werd op heterdaad betrapt terwijl zij luchtbedden wilden jatten. Bij de arrestatie werd de man bijzonder agressief, en bedreigde en schopte de brave dienders. Ook de invalide vrouw deed een duit in het zakje. De agenten hebben enkele lichte verwondingen aan de schermutselingen overgehouden.

Het illustere tweetal is overgeplaatst naar het bureau, alwaar zij zullen worden verhoord. Het is nog niet bekend wat er verder met hen gaat gebeuren.

Frankrijk wil grotere rol EU in Midden-Oosten

De Franse regering wil een nieuw vredesplan voor het Midden-Oosten, waarin een grotere rol is weggelegd voor de Europese Unie. Dat heeft de Franse minister van buitenlandse zaken Bernard Kouchner dinsdag gezegd in het Europees Parlement.

Deze nieuwe 'routekaart' naar vrede moet volgens Kouchner niet concurreren met het bestaande vredesplan, maar is erop gericht de EU 'in het hart van de zaak' te plaatsen. Frankrijk, dat sinds kort het roulerende EU-voorzitterschap bekleedt, streeft ernaar nog voor het einde van het jaar met een concreet voorstel te komen.

Het Franse ministerie van buitenlandse zaken sprak zich dinsdag al uit om het omstreden gebied de Chebaa Farms, dat nu in handen is van Israël, onder VN-gezag te plaatsen. Libanon zegt dat Israël het gebied in 1967 op Syrië veroverde, onder andere als rechtvaardiging voor aanvallen van Hezbollah in het gebied. De VN beschrijft het gebied ook als Syrisch onder Israëlische bezetting.

[Upd] Verkerk geeft geblesseerd op

Martin Verkerk heeft in de eerste ronde van Dutch Open geblesseerd moeten opgeven. Hij speelde tegen tegen Edouard Roger-Vasselin uit Frankrijk.

Verkerk won in Amersfoort de eerste set met 6-2. De tweede ging met 11-9 in de tiebreak naar de Fransman. In de derde set ging Verkerk bij een 4-3 achterstand onderuit. Hij ging door zijn enkel en moest de strijd staken.

Update 22:35 uur
Martin Verkerk heeft in zijn partij tegen Roger-Vasselin zijn enkelbanden gescheurd. Dit wees onderzoek in het ziekhuis uit. Volgens Babette Pluim, arts van de tennisbond KNLTB, is de tennisser uit Alphen aan den Rijn zes weken uitgeschakeld.

Uitslagen oefenduels 15 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Drachtster Boys SC Heerenveen
Grindheim, Beerens, Popov, Matusiak, Smárason, Deekman
0-6
SC Cambuur-L.
Juliana
CSKA Sofia (Bul) 1-4
SV Schalkhaar Go Ahead Eagles
Te Boekhorst, Bosz, Vlug, Van der Wal, Gerritsen
1-5

EU en VS samen tegen zelfcensuur internet

Het Europees Parlement en het Amerikaanse Congres willen samen optreden tegen zelfcensuur door Google, Yahoo en andere zoekmachines.

VVD'er Jules Maaten heeft hierover een akkoord met het Republikeinse congreslid Chris Smith, die in de VS de Global Online Freedom Act heeft voorgesteld. Die wet bepaalt dat Google en andere bedrijven niet langer persoonlijke gegevens over hun klanten mogen geven aan censurerende overheden zoals China, Cuba en Iran.

De zoekmachines moeten ook informeren over de zelfcensuur die ze in die landen toepassen op hun zoekmachines. Wie in China zoekt op 'Amnesty International' krijgt geheel andere informatie dan iemand die zoekt in Nederland.

Maaten presenteert donderdag een soortgelijk plan voor de EU. "We zijn nauwe samenwerking overeengekomen tussen het Amerikaanse congres en het Europarlement", aldus Maaten vandaag vanuit Washington. "Daardoor kunnen we voorkomen dat beperkingen voor bedrijven op het ene continent leiden tot oneerlijke concurrentie. We hebben dezelfde ideeën over mensenrechten, dus het is zinvol om meer samen te werken."

Zaakwaarnemer Robinho ontkent megabod Chelsea

Robinho's zaakwaarnemer Wagner Ribeiro ontkent dat Chelsea 60 miljoen euro op de Braziliaan heeft geboden. Ribeiro geeft wel toe dat Chelsea een bod op de 24-jarige Robinho heeft gedaan, maar dat dat veel lager ligt en dat Real Madrid het heeft geweigerd.

Robinho zou vooral vanwege Luiz Felipe Scolari, de nieuwe trainer van Chelsea, wel geïnteresseerd zijn in een vertrek naar Londen. "Scolari riep hem op voor een wedstrijd in Basel, tussen vrienden van Ronaldo en Zinedine Zidane in 2003. De Portugese trainer sprak hem extra moed in, aangezien Robinho zich toen nog niet echt thuisvoelde in Europa," aldus Ribeiro op Globoesporte.com.

Real Madrid zou de Braziliaan willen gebruiken in een spelersruil met Cristiano Ronaldo van Manchester United. Ook dat kan voor Robinho een reden zijn om de Spaanse hoofdstad te verlaten, maar de speler heeft al aangegeven daar geen trek in te hebben.

Polak naar Maccabi Tel Aviv

Sjaak Polak tekent vandaag een contract bij Maccabi Tel Aviv, de club waar hij deze week op proef was. Polak mocht in een oefenduel tegen Hapoel Petach Tikva invallen en maakte een goede indruk.

Volgens het AD tekent de 32-jarige verdediger een contract voor één seizoen bij de Israëlische ploeg. Polak speelde afgelopen seizoen bij Sparta, waar hij geen nieuw contract kreeg aangeboden. Eerdere stages bij Sankt Gallen (Zwitserland) en Austria Wien (Oostenrijk) leverden hem geen nieuwe club op.

Gilberto Silva voor drie jaar naar Panathinaikos

Gilberto Silva heeft volgens de Britse krant The Sun een driejarig contract getekend bij Panathinaikos, de club van Henk ten Cate.

De 31-jarige Braziliaan speelde sinds 2002 bij Arsenal, dat voor deze transfer 1,2 miljoen euro ontvangt. Ken Friar van de Londense club verklaarde dat er aanbiedingen uit verschillende landen waren, maar dat Gilberto bewust voor Griekenland heeft gekozen. "We hadden andere aanbiedingen, maar hebben Gilberto's wens gerespecteerd. De papieren zijn getekend, het is nu een officiële overeenkomst."

Mancini nu definitief van Inter

Mancini heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Inter. De 28-jarige middenvelder komt voor dertien miljoen euro over van AS Roma.

De Braziliaan was sinds 2003 actief voor Roma, waar hij in 154 duels in totaal tot 40 treffers kwam. Mancini gaat zo'n 3,5 miljoen euro per jaar verdienen. José Mourinho is in zijn nopjes met de aanwinst, die vermoedelijk rechts op het middenveld gaat spelen bij de Italiaanse kampioen.

Biseswar op stage bij Sheffield United

Diego Biseswar mag de komende dagen gaan proberen een contract af te dwingen bij Sheffield United. Dat meldt RTV Rijnmond vanmiddag. De vleugelspeler mag vertrekken van Feyenoord.

Sheffield United is deze week in Nederland op trainingskamp om zich voor te bereiden voor het nieuwe seizoen in het Championship, de Engelse eerste divisie. In Nederland had De Graafschap interesse in Bisewar, maar die schrokken van de vraagprijs van de Rotterdammers.

Amoah blijft bij NAC

Matthew Amoah blijft voorlopig bij NAC Breda. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma vandaag. De afgelopen weken ging het gerucht dat Amoah in de belangstelling stond van FC Twente.

"Die hebben ook gezegd dat ze geïnteresseerd waren, maar de afgelopen twee weken heb ik niets meer van ze gehoord. Het zal met het blijven van hun aanvaller Marko Arnautovic te maken hebben," aldus Ploegsma. "Bovendien hoeft Amoah ook niet per se te vertrekken. Hij heeft het prima naar zijn zin in Breda. Voorlopig gebeurd er dus niets."

Amoah heeft bij NAC nog een contract tot medio 2010. De 27-jarige Ghanees speelde in het verleden onder meer voor Vitesse en Borussia Dortmund.

'Da Costa in beeld bij Inter'

Manuel da Costa wordt volgens La Gazzetta dello Sport begeerd door de Italiaanse kampioen Inter. De voormalig PSV'er zou in een ruildeal betrokken moeten worden met de Argentijn Nicolas Burdisso.

Momenteel staat de 22-jarige De Costa onder contract bij Fiorentina. De club uit Florence nam de verdediger aan het begin van dit jaar voor 4,5 miljoen euro over van PSV. Sinds zijn komst naar Fiorentina speelde Da Costa nog geen minuut voor de Florentijnen. Trainer Cesare Prandelli vindt dat de Portugees eerst Italiaans moet leren spreken.

Ondanks het feit dat Da Costa nog niet binnen de lijnen is verschenen bij Viola, staat hij dus op het lijstje van Inter. De Nerazzurri zouden Nicolas Burdisso in de deal willen betrekken. Fiorentina zou open staan voor de komst van de Argentijnse verdediger.

Pizarro wisselt van club

Claudio Pizarro speelt vanaf het komende seizoen voor Paris Saint-Germain. Volgens The Sun zijn Chelsea en PSG gisteren tot een akkoord gekomen over een overgang van de Peruviaan.

Pizarro speelde pas één seizoen bij The Blues, maar kon daar geen basisplaats veroveren. Daarvoor kwam de spits uit voor Bayern München. Volgens The Sun is er met de transfer zo'n vier miljoen euro gemoeid. PSG heeft enkele zeer slechte seizoenen achter de rug, maar hoopt dit seizoen weer hoge ogen te gaan gooien.

Coentrao roemt Feyenoord

De komst van Fabio Coentrao naar Feyenoord zal zeer binnenkort worden afgerond. De 21-jarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd, waarna de Rotterdammers de optie hebben om hem te kopen voor vijf miljoen euro.

De linksbuiten zelf heeft in elk geval veel zin in zijn Rotterdamse avontuur. "Een overstap naar Feyenoord is een uitstekende oplossing. Ik ben blij dat ik naar een club ga met grote ambities. Ik denk dat deze stap goed voor me is," aldus de jeugdinternational in Sapo.

Coentrao is op dit moment nog eigendom van Benfica, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan Nacional.

Charisteas blijft in Duitsland

Angelos Charisteas zal 1. FC Nürnberg niet verruilen voor Ipswich Town. De Griek heeft tegenover Bild verklaard dat hij de Duitse degradant trouw wil blijven.

"Mijn gedachten zijn voor 100 procent bij de club. Andere clubs hebben pech gehad. Ik wil er graag aan meehelpen om Nürnberg weer op te laten bloeien," aldus Charisteas tegenover de Duitse boulevardkrant. Ipswich heeft daarentegen de hoop nog niet opgegeven. "We hopen hem persoonlijk te spreken. Hopelijk wil hij naar ons toekomen, anders gaan we ons richten op andere doelen," aldus manager Jim Magilton tegenover de East Anglian Daily Times.

Acht Ajacieden mogen vertrekken

In een gesprek met de clubleiding hebben acht spelers van de A-selectie van Ajax te horen gekregen dat ze een andere club mogen gaan zoeken.

Volgens het AD gaat het om de volgende spelers: Albert Luque, Michael Krohn-Dehli, Edgar Manucharyan, Robbert Schilder, Nicolae Mitea, Leonardo, Mitchell Donald en Vurnon Anita.

Alleen de twee laatstgenoemden hoopt Ajax ooit nog eens terug te zien. Zij kunnen worden verhuurd om bij hun nieuwe Eredivisieclub ervaring op te doen. Ajax trainde maandag voor het eerst, de selectie bestond daarbij uit 30 man. Trainer Marco van Basten werkt het liefst met een groep van 24 spelers.

San Marco hoopt nog één of twee spelers aan zijn selectie toe te voegen, onder wie een rechtsbenige centrale verdediger. Ook Ismaïl Aissati staat in de belangstelling.

[E3 2008] Resistance komt naar de PSP

Op de Sony persconferentie is er een speciale versie van Resistance voor de PSP aangekondigd. De game zal Resistance Retribution gaan heten en zal een heel nieuw hoofdstuk zijn in de Resistance verhaallijn. De game zal volgens jaar in de lente verschijnen. Op de persconferentie is ook een trailer getoond die wij natuurlijk zo snel mogelijk hier op FOK!games zullen zetten zodra die opduikt op het internet.


Binnenkort ook op de PSP

Saudi's geven miljarden voor breuk Rusland-Iran

Saudi-Arabië heeft aangeboden om voor 1,5 miljard euro aan Russische wapens te kopen als de Russen stoppen met steun aan Iran. Dat meldde de Russische krant Kommersant vandaag.

Het nieuws volgde op een ontmoeting gisteren van de Russische premier Vladimir Poetin met de secretaris-generaal van de Saudische veiligheidsraad, prins Bandar bin Sultan.

Saudi-Arabië, een bondgenoot van de Verenigde Staten, wil Iran isoleren en bestraffen wegens het kernwapenprogramma van het regime. Rusland is echter niet voor strengere internationale sancties tegen Iran. Moskou meent dat het Iraanse kernprogramma goedaardig is. De betrekkingen tussen de Saudi's en de Russen zijn de laatste jaren desondanks een stuk verbeterd.


Bandar bin Sultan en Vladimir Poetin

Boogschutter Andreas positief

De Tsjechische boogschutter Milan Andreas is positief bevonden tijdens een dopingcontrole. Hij mist hierdoor de Olympische Spelen.

Andreas werd betrapt op marihuana, een middel dat hij september vorig jaar heeft gebruikt. Over de consequenties had hij niet nagedacht. "De Spelen hadden het hoogtepunt van mijn loopbaan moeten worden en nu zijn ze mijn grootste deceptie", aldus Andreas.

Sylvie klaagt striptent aan

Sylvie van der Vaart gaat een Amerikaanse stripclub voor de rechter slepen. De striptent in Florida had namelijk het lichaam van de voetbalvrouw levensgroot op een billboard afgedrukt, maar was vergeten hiervoor toestemming te vragen.

"Sylvie vindt het heel vervelend, ook voor haar familie", vertelt haar manager. "Ze wil niet worden geassocieerd met de seksindustrie." Het fotomodel heeft een advocaat achter de stripclub aangestuurd. Deze heeft de tent gemaand per direct te stoppen met de reclamecampagne.

De reclameborden van de Cheetah Strip Club in Miami werden bij toeval ontdekt door dj Gijs Staverman. Bij een trip door Amerika stuitte de plaatjesdraaier op de borden, waarna hij er in zijn radioshow op Q-music uitgebreid verslag over deed. De stripclub heeft de foto overigens van Sylvies website geplukt.

De advertentie is hier te bekijken

 

Boze man betaalt met 215 kilo kleingeld

Een Belg werd laatst zo boos toen de energierekening op de mat plofte, dat hij het elektriciteitsbedrijf met gelijke munt wilde terugbetalen. Maar liefst 931,02 euro bedroeg de naheffing, en dat vindt Patrick Janssen uit Wilrijk toch wat te gortig. Uit protest zal de Belg het volledige bedrag voldoen in eurocentjes.

Het totale gewicht van de muntjes bedraagt 215 kilogram. Omdat geen enkele portemonnee dit gewicht kan houden, zal Janssen het geld per kruiwagen van Wilrijk naar het hoofdkantoor van Electrabel in Antwerpen brengen. Met de ludieke actie wil de Belg een vuist maken voor hen, die moeite hebben met dergelijke hoge naheffingen en zulke rekeningen niet meer kunnen betalen.

Janssen hoopt dat zijn protest een grote steun is voor gezinnen in financiële problemen."Tegenwoordig worden bijna alle prijzen van basisproducten eenzijdig door de leveranciers verhoogd. Zij gaan er van uit dat de klant hun bijna woekerprijzen zonder probleem kan betalen. Niet dus!", vindt hij.

Wie de unieke kruiwagentocht wil meemaken, moet zorgen dat hij vrijdag in België is. Janssen begint de zware tocht om 13.00 uur, en zal naar verwachting een uur later op zijn eindbestemmming zijn.

[Upd] AS: "VdV naar Real Madrid"

Rafael van der Vaart wordt in Spanje meer en meer gelinkt aan Real Madrid. Nadat Marca vorige week al uitpakte met de 'primeur' dat de Nederlander naar Real zou komen, doet nu AS dat.

HSV en Van der Vaart zelf lijken echter nog nergens van te weten. Volgens Spaanse krant AS wil de Koninklijke de internationals vastleggen voordat het begint aan de 'operatie' Cristiano Ronaldo. Het denkt de middenvelder voor een bedrag tussen de vijf en zeven miljoen euro over te kunnen nemen van HSV.

Van der Vaart zelf is op dit moment op trainingskamp met de Duitse club. Indien het niet deze zomer tot een transfer komt, kan de 25-jarige oud-speler van Ajax volgend seizoen voor een bedrag van 1,5 miljoen euro vertrekken.

Update:

Rafael van der Vaart spreekt tegen dat hij akkoord is met Real Madrid. De speler van Hamburger SV heeft dit op zijn eigen website laten weten.

Zo is onder meer het volgende te lezen: "Eergisteren Atlético Madrid en gisteren Real Madrid. Het zijn mooie clubs, maar ik heb bijvoorbeeld geen enkel contact gehad met Real Madrid. Zulk soort dingen komen voor in de voetballerij en zeker in de transferperiode. Dit soort speculaties zijn normaal in deze tijd van het jaar, maar mijn mening blijft hetzelfde."

Van der Vaart besloot met de woorden: "Ik heb meermaals gezegd dat ik graag voor HSV wil blijven spelen. Ik voel mij op mijn gemak en ik ga ervan uit dat ik ook volgend seizoen hier speel. Ik vertrek alléén als een absolute topclub interesse toont. Vorig jaar ontstond er met Valencia een ongemakkelijke situatie waar iedereen van heeft geleerd. Zoiets zal nooit meer gebeuren."

Tsonga niet naar Spelen

Jo-Wilfred Tsonga moet de Olympische Spelen, die op 8 augustus in Peking van start gaan, aan zich voorbij laten gaan. De Franse tennisser is nog niet voldoende hersteld van een operatieve ingreep aan zijn knie. Een woordvoerder van de sporter maakte dit dinsdag bekend.

Tsonga, die in januari in de finale van de Australian Open stond, moest door diezelfde kwetsuur ook al verstek laten gaan op Roland Garros. De verwachting is dat hij eind augustus weer kan spelen en is dan op tijd fit voor de US Open.

De kans is groot dat Michael Llodra Tsonga in Peking zal gaan vervangen. Hij pakte in februari de titel tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Tourprijsvraag: opgave 4

Gisteren zijn we gestart met de tourprijsvraag. Op de rustdag in de Tour de France hebben we de vierde opgave van deze prijsvraag, het tweede deel van vandaag.

Vanmiddag brachten we je al opgave 3.

Opgave 4
Aanwijzing:
Cryptisch; een Nederlandse rivier?

Foto:


Stuur het antwoord samen met het antwoord van opgave 3 naar sport@fok.nl.

Heb je gisteren niet meegedaan? Geen nood! Stuur je antwoord in en ook jij dingt mee naar een prijs!

Wielerploegen stappen uit ProTour

Alle grote wielerploegen zullen in 2009 niet meer deelnemen aan de ProTour, de cyclus van topwedstrijden die door de internationale wielrenunie (UCI) wordt georganiseerd. De teams maakten dit dinsdag, tijdens de rustdag in de Tour de France, gezamenlijk bekend.

"Unaniem is besloten de ProTour-licentie voor 2009 niet te vernieuwen," is in een verklaring te lezen. In 2005 werd de ProTour in het leven geroepen. Deze cyclus zorgde ervoor dat de teams gegarandeerd een startbewijs tijdens de grote wedstrijden zouden ontvangen. Toch heerst er al lange tijd onrust. De organisatoren van de drie grootste wielerrondes, Tour de France, Vuelta España en Giro d'Italia, en de UCI zorgden de laatste jaren namelijk voor een devaluatie.

Harold Knebel, directeur van Rabobank, liet overigens wel weten dat het nog geen definitief 'nee' is tegen de ProTour. "De achttien ProTourploegen hebben bij de UCI en de organisatoren van wedstrijden een voorstel neergelegd voor de toekomst, waarmee de UCI niet wil instemmen. Daardoor hebben wij nu gezegd: Het is ons menens, wij vragen de nieuwe licentie niet aan."

Het voorstel is inmiddels positief door de organisatie ontvangen. "Het houdt in dat de achttien grote teams twee jaar startrecht krijgen in alle grote wedstrijden, waarna een selectiecommissie in het leven wordt geroepen die vanaf dan gaat bepalen welke ploeg mag starten."

Volgens Knebel zal de commissie uit afgevaardigden van alle partijen bestaan. "Daar zitten de organisatoren, de ploegen en de UCI in. Zij hanteren objectieve criteria, zoals het biologisch paspoort. Er moet bovendien een onafhankelijke en regelgevende organisatie komen die dopingcontroles uitvoert, zie daar de nieuwe rol voor de UCI."

Schwarzenegger wil energieminister worden

Mocht de Democratische presidentskandidaat Barack Obama de verkiezingen winnen, dan zou Arnold Schwarzenegger graag willen dienen in zijn kabinet als minister voor energie en milieu. Schwarzenegger, op dit moment gouverneur van Californië, wil na zijn tweede termijn sowieso de wereld rondreizen om schone energie te promoten. Ook Obama steekt zijn bewondering voor de betrokkenheid van de zevenvoudige 'Mr Olympia' niet onder stoelen of banken. Hij heeft de 60-jarige Schwarzenegger al een keer genoemd als mogelijk lid van zijn kabinet.

Opmerkelijk is dat de voormalig acteur Republikein is en achter de kandidatuur van Obama's opponent John McCain staat. Echter is Schwarzenegger wel een buitenbeentje binnen zijn partij, vooral op het gebied van milieu. In 2006 was Californië de eerste Amerikaanse staat die een wet aannam om de uitstoot van CO2 te beperken. Ook doneert 'The Governator' zijn volledige ambtsalaris aan goede doelen. Schwarzenegger: "Ik wil iets terugdoen voor het land dat mij alles heeft gegeven."

Schwarzenegger
Gouverneur Arnold Schwarzenegger
 
Met dank aan pberends voor de herschreven submit.

[E3 2008] Live verslag E3, persconferentie Sony

De jaarlijkse E3 staat op het punt om te beginnen met een persconferentie van Sony.

De persconferentie staat gepland voor 20:30 en begint dus over ongeveer een uur. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.

[20:37] Er gebeurt nog weinig, even wachten dus.

[20:39] De show begint!

[20:41] Na een lange intro komt Jack Tretton oplopen. "E3 is stress maar wel erg leuk "

[20:43] We krijgen straks te horen over Solid Snake, Sackboy, Nathan Hale en Kratos! Maar eerst een geschiedenislesje over Sony...

[20:47] De PlayStation 3 staat in het Guinness Book of records dankzij de Cell processor. Folding@Home is dus een groot succes.

[20:50] Maar Sony is er niet om slap te lullen, maar games te laten zien! De PS3 heeft de meeste exclusives met 57 titels. Nu een trailer van Resistance 2.

[20:55] In de trailer zien we een gevecht met een GROOT wezen. Het wezen weet de speler op te pakken, maar de rocket launcher weet hem op veilige afstand te houden. De omgeving moet er ook onder lijden. (maar wel scripted) De stad is Chicago en die is overgenomen door aliens. 8 speler co-op is ook aanwezig. Hij gaat nu de laatste trailer laten zien van het level Twin Falls.

[20:59] Jack begint over user-generated content. Hij begint dus over Little Big Planet. Spelers kunnen zelf levels maken en het moet alle spelers aanspreken, casual tot hardcore. Alex Evans (Media Molecule) komt het podium op en ze gaan een level doorlopen.

[21:02] Ze laten hun cijfers zien in een zelfgemaakt level van LBP. Dit is misschien de eerste keer in de geschiedenis van de E3 dat de cijfers leuk gebracht worden.

[21:05] In oktober kunnen we LBP (eindelijk) verwachten. Hij begint nu weer over de PS2.

[21:09] Er komen nog wat games voor de PS2, zoals Mercenaries 2 en Yakuza 2. Buzz PS3 in september. Downloadbare theme packs. Er komt ook een nieuwe bundel voor de PS2, 149 dollars en je krijgt Lego Batman erbij.

[21:13] 180 miljoen downloads in het leven van de Store. Het PSN is ook stukken verbeterd, door de nieuwe store. Hij begint weer over games, een downloadable title. Er komt een nieuwe Ratchet and Clank: Quest for Booty. Meer platforming en de zoektocht voor Clank staan centraal. De game wordt 15 dollar.

[21:19] Stiekeme bash naar de Xbox marketplace, ze gaan voor de kwaliteitscontent op het PSN en niet de kwantiteit. Wat trailers voor PSN-games volgen: Siren: Blood Curse, Flower, Pain, R&C, Flow etc.

[21:21] Met Gran Turismo 5 Prologue komt Gran Turismo TV: veel filmpjes over snelle auto's, denk aan races en Top Gear. Beschikbaar vanaf 1 augustus.

[21:25] PlayStation Home moet de ultieme sociale ervaring worden. "We've made some great progress!" Ubisoft, EA, Activision en LucasArts werken ook mee.

[21:28] Volledige films zullen te downloaden zijn op het PSN. Op dag 1 zul je films vinden van Sony, Fox, MGM, Lionsgate, Warner, Disney, Paramount, Turner, Funimation. Films in HD en SD. Het gaat tussen de 5 en 15 dollar kosten. Ook op je PSP te kijken.

[21:30] Drie dollar om Walk Hard: A Dewey Cox story te huren. Er zijn veel films te zien. Films zijn ook op de PSP af te spelen, kan ook via de PSP-store van de PC gedownload worden. Deze service wordt vanavond al beschikbaar. (Voor America in ieder geval, met een Amerikaans account moet dus kunnen)

[21:35] Nieuwe PSP-bundel. Zilverkleurig, voor de kinderen met Ratchet and Clank en National Treasure. 199 dollar. Ook wordt er nu een nieuwe PSP-titel aangekondigd: Resistance Retribution.

[21:39] Veel trailers van aankomende PSP-titels: Star Wars: Force Unleashed, Madden 09, Loco Roco 2, NBA 09 Inside, Super Stardust Portable, LEGO Batman the Videogame, Patapon 2, Buzz the Master quiz en Valkyria Chronicles.

[21:42] Developers vinden de PlayStation 3 ook aantrekkelijk omdat het het enige open platform is. Daarom hebben ze een samenwerking met Google, je kan dingen opnemen en dan op youtube zetten.

[21:44] Jim Lee komt op voor DC Universe Online. Hij vertelt over zijn stoere avonturen in MMO-games. In DC Universe kan je een slechterik of een held worden. Vecht samen met je favoriete helden zoals Batman of met Lex Luthor samenwerken om Superman te vernietigen.

[21:50] In september wordt er een 80gb PS3 gelanceerd, die voor de rest hetzelfde is als de 40gb PS3. Mensen zullen natuurlijk meer ruimte willen voor HD-films.

[21:52] Sony laat een heleboel developers in een filmpje opdraven om te vertellen hoe goed de PS3 wel niet is: Standaard harde schijf, ongeëvenaarde kracht door de processor, veel potentieel voor de toekomst etc.

[21:56] Filmpje met veel PS3-games: SOCOM, LBP, MGS4, Ghostbusters, Soul Caliber 4, Resistance 2, the Agency, Naruto Ultimate Ninja Storm, Mirror's Edge, Resident Evil 5, Singstar, Guitar Hero: World Tour, NBA 09, Buzz Quiz TV, Killzone 2, en nog wat korte beelden van Fallout 3, 50 Cent, White Knight Story.

[21:59] Zojuist een trailer voor God of War 3, Kratos zal voor chaos gaan zorgen, maar helaas geen in-game footage.

[22:00] Infamous van Sucker Punch (Sly Racoon) laat zichzelf ook zien met een trailer, deze is wat langer. De game komt in de lente van van 2009.

[22:03] Zipper komt met MAG: Massive Action Game. De game zal te spelen zijn tot 256 spelers. Teams worden opgedeeld in squads van acht en je personage zal kunnen groeien. We krijgen een trailer te zien met een hele grote battle. Geen in-game footage helaas.

[22:08] En het is afgelopen.

Versluis kan naar Georgië

FC Dordrecht-verdediger Johan Versluis staat dichtbij een overgang naar Georgië. De boomlange stopper is bijna rond met FC Olimpi Rustavi, de nummer vier van het afgelopen seizoen.

De 23-jarige Versluis heeft indruk gemaakt tijdens een stage en moet slechts de papieren formaliteiten nog afwikkelen. "Ik heb wel zin in een avontuur. Ook al ben ik over een jaar weer terug, dan kunnen zij mij dat nooit meer afpakken. En misschien is het pas het begin van iets nog veel mooiers", licht Versluis toe. Zijn contract in Dordrecht loopt nog door tot medio 2010, maar hij mag transfervrij vertrekken.

In Georgië wordt hij waarschijnlijk ploeggenoot van de Braziliaan Mille Mendes. Deze speler van zondageersteklasser Unitas uit Gorinchem liep de voorbije maanden stage bij clubs als FC Utrecht, AZ en PSV. Deze ploegen hikten aan tegen het minimumsalaris voor spelers van buiten de EU, zodat het niet tot een contract kwam. Mendes gaat het nu dus bij Olimpi Rustavi proberen. Deze club wil een gooi doen naar de landstitel.

Belgische keeper voor FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft een Belgische doelman aangetrokken. De 31-jarige Govert Boyen wordt komend seizoen gehuurd van Oud-Heverlee Leuven.

De 1.91 meter lange goalie maakte grote indruk op de technische leiding van FC Dordrecht. Men denkt zelfs een absolute versterking binnengehaald te hebben. Opmerkelijk genoeg speelde Boyen niet mee in een oefenduel, iets wat de Duitser Frederik Gössling wel deed. Hij was eveneens in beeld als nieuwe keeper. De Dordtenaren kiezen dus voor de ervaren Belg, die sturing moet gaan geven aan de jonge ploeg van trainer Gert Kruys.

Overigens test FC Dordrecht deze week de 21-jarige Jergé Hoefdraad van RKC Waalwijk. De kleine aanvallende middenvelder traint de hele week mee en zal ook ingezet worden in oefenduels.

Rob Maas traint mee bij RKC Waalwijk

De clubloze Rob Maas traint de komende tijd mee met RKC Waalwijk. Bij zijn voormalige werkgever wil Maas zijn conditie op peil houden.

De 38-jarige Maas kreeg geen nieuw contract bij Heracles Almelo. Hij speelde 403 competitiewedstrijden in Nederland en Duitsland, waarin hij negentien keer scoorde. De verdedigende middenvelder komt bij RKC trainer Ruud Brood tegen. Vorig seizoen was Brood hoofdtrainer van Heracles, waar hij wegens tegenvallende resultaten werd ontslagen.

RKC Waalwijk zal zelf voorlopig geen poging ondernemen Maas te contracteren. De speler, die tussen 1990 en 1993 al voor de club speelde, is een welkome aanwinst. RKC mist echter de financiële middelen om Maas aan zich te binden.

Spanje keurt Verdrag van Lissabon goed

Spanje heeft vandaag als 24ste Europese lidstaat het nieuwe EU-verdrag, het verdrag van Lissabon, geratificeerd. Met de goedkeuring door de senaat werd de ratificatie definitief.

De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, feliciteerde Spanje met de goedkeuring van het verdrag. "Ik geloof dat de goedkeuring van het verdrag een duidelijke bevestiging is van de vastberadenheid om vooruit te gaan in het ratificatieproces, opdat alle lidstaten hun mening tijdens dit proces uiten."

Op vrijdag 13 juni bleek dat de Ierse bevolking tegen het EU-Verdrag had gestemd. Tsjechië en Polen moeten het Verdrag nog officieel goedkeuren. Het verdrag treedt pas in werking als alle landen het hebben geratificeerd.

FC Volendam test Kuperus

Doelman Harmen Kuperus is deze week op proef bij promovendus FC Volendam. Mogelijk wordt hij de gewenste derde doelman in de selectie van Volendam.

Omdat reservedoelman Paul Kok nog minstens drie maanden uit de roulatie is wegens een schouderblessure, heeft FC Volendam slechts één beschikbare doelman met ervaring in het betaald voetbal. De club zoekt dus iemand die als stand-in van Jeroen Verhoeven kan fungeren.

De 31-jarige Kuperus speelde namens Telstar 27 wedstrijden in de eerste divisie. Vorig seizoen lag Kuperus onder contract bij FC Zwolle, waarvoor hij nooit speelde. Sinds de winterstop kwam de geboren Fries op huurbasis uit voor SC Heerenveen, waar hij reservedoelman was. De transfervrije Kuperus moet tijdens zijn stage bij Volendam nog wel trainer Frans Adelaar zien te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Räikkönen hoopt op heet weekend

Waar rijders als Adriaan Sutil hopen op een nat raceweekend, bidt Kimi Räikkönen juist voor hete en droge weersomstandigheden voor de Grand Prix van Duitsland. Ferrari kan namelijk onder deze omstandigheden het meeste verschil maken met zijn naaste opponent McLaren.

"Ik hoop dat het heet wordt, zoals gebruikelijk op Hockenheim," zegt Räikkönen. "Onze auto doet het erg goed bij hoge temperaturen en ook de banden houden het, vergeleken met de andere teams, lang vol."

Bij droog en heet weer staat de F2008 van Ferrari erom bekend het beter te doen dan zijn naaste rivaal, de MP4-23 van McLaren Mercedes. Het nadeel van de rode bolide is dat hij het vooral goed doet over meerdere ronden. De meer agressieve stijl van de MP4-23 maakt het mogelijk om de banden juist voor één ronde op temperatuur te krijgen.

"Hockenheim biedt meer kansen om tijdens de race in te halen dan andere circuits, waar wij bij heet weer dus profijt van kunnen hebben. Desalniettemin maakt een eerste startrij het natuurlijk een stuk gemakkelijker," vervolgt de Fin.

Het blijft voorlopig nog gissen of het gaat regenen tijdens de Grand Prix van Duitsland. Op zaterdag is er vooralsnog de meeste kans op neerslag.

Door Amnesty afgewezen Chinacampagne toch succes

In het ene filmpje wordt een man het slachtoffer van waterboarding in een wedstrijdbad. In een ander filmpje wordt een vrouw, onder de blauwe plekken, vastgeketend aan halters in de kleuren van de olympische ringen. Een derde filmpje laat een geblinddoekte man zien die helemaal slap aan een schietschijf hangt, terwijl een lachende man wegloopt en intussen zijn pistool nog eens laadt.

"Ook na de Olympische Spelen moet de strijd voor mensenrechten doorgaan", luidt de tekst die aan het einde van de filmpjes te lezen valt.

De advertentiecampagne die de mensenrechtenschendingen in China veroordeelt, werd besteld door Amnesty International, maar vervolgens afgewezen omdat Amnesty de filmpjes te gewelddadig vond. Maar nu de filmpjes een prestigieuze reclameprijs hebben gewonnen krijgen ze alle aandacht op het internet.

De maker van de filmpjes is reclamebureau TBWA. Het bureau maakte eerst een serie advertenties voor Amnesty en zond die in naar de Cannes Lions Awards, een toonaangevende competitie in de reclamewereld. Daar won TBWA brons voor de conceptversie van de televisiecampagne die Amnesty nu niet uit wil zenden.

"We voelden ons niet helemaal op ons gemak bij de voorgestelde beelden, die waren misschien toch iets te gewelddadig", zegt Sylvie Haurat van de Franse afdeling van Amnesty. "Maar de boodschap, dat de strijd door moet gaan, daar staan we voor tweehonderd procent achter." Volgens Haurat zijn er nog geen plannen voor een nieuwe campagne die zich speciaal op China richt. TBWA geeft geen commentaar op het afbreken van de campagne.

Vanaf het moment dat de filmpjes op de website van het festival stonden circuleren ze op internet, vooral op blogs. Ze roepen nogal wat commentaar op van Chinese gebruikers van websites als anti-cnn.com.

Op 8 juli, precies een maand voor de opening van de Spelen, richtte Amnesty International een open brief aan China. Daarin werd opgeroepen politieke gevangenen vrij te laten, de doodstraf af te schaffen, executiecijfers te publiceren en journalisten hun gang te laten gaan.

In 2001, toen China de Olympische spelen van 2008 wilde binnenhalen, beloofde China verbetering van de mensenrechtensituatie en volledige toegang voor journalisten. Zelfs sommige Chinese dissidenten die vanwege hun activisme zijn vastgezet, waren er voorstander van dat China het gastland zou worden, in de hoop dat het Chinese volk daarvan zou profiteren. Critici zeggen echter dat de harde aanpak van de protesten in Tibet begin dit jaar wel bewijst dat China zich niet aan de beloftes houdt.

Broer: Madonna had facelift

Madonna heeft haar strakke huidje te danken aan een facelift. Dat beweerde althans haar broer Christopher Ciccone dinsdag in het ochtendprogramma Good Morning America. "Uiteindelijk is ze een eenzaam persoon", zei hij over zijn zus. "Jammer genoeg is het echt eenzaam aan de top."

Christopher schreef een boek over het leven van de superster, waarin hij onder meer schrijft over haar rumoerige relatie met acteur Sean Penn en haar vermeende drugsgebruik. Ook haar huwelijk met Guy Ritchie neemt hij in 'Life with my sister Madonna' op de korrel. Het boek ligt in de Verenigde Staten sinds deze week in de winkel.

Sinds opnamen voor de documentaire 'Truth or dare', die in 1991 werd uitgebracht, zou de relatie tussen Madonna en haar broer zijn bekoeld. Dat Madonna in de film, waaraan Christopher overigens meewerkte als artistiek leider, op het graf van hun moeder ging liggen, is bij hem in een verkeerd keelgat geschoten. "Dat heeft me gekwetst en hoe ik over haar dacht, is op dat moment veranderd."

Ook Madonna's echtgenoot Guy Ritchie is een reden dat broer en zus Ciccone niet meer spreken, stelt Christopher. "Zijn houding tegenover mij moet veranderen", zei hij in Good Morning America.

Wielerteams stappen uit ProTour

De ProTour lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. De zeventien ProTour-ploegen die deelnemen aan de Tour de France hebben dinsdag in een verklaring laten weten geen nieuwe licentie meer aan te vragen. De ProTour werd in 2005 door de internationale wielerunie UCI in het leven geroepen als een 'Champions League van het wielrennen'.

De ProTour moest garanderen dat alle topteams in de belangrijkste wielerwedstrijden aan de start verschenen, maar werd nooit een echt succes. Toen dit jaar de organisatoren van de Tour, Giro en Vuelta besloten de ProTour de rug toe te keren, was het enthousiasme van de teams helemaal verdwenen.

UCI-voorzitter Pat McQuaid wil nog niets weten van het verdwijnen van de ProTour. "De ploegen die uit de ProTour stappen lopen het risico uit de UCI te worden gezet", zei hij tegen persbureau Reuters. "Hierover is het laatste woord nog niet gesproken." De Tour de France wordt dit jaar al geheel buiten de UCI om georganiseerd.

Het Franse Cofidis had vorige week al aangegeven geen nieuwe licentie voor de ProTour aan te vragen omdat de kosten niet zouden opwegen tegen de voordelen. De enige ProTour-ploeg die nog geen beslissing heeft genomen is Astana, dat dit jaar niet welkom is in de Tour. "Maar als iedereen besluit eruit te stappen, kan ik me niet voorstellen dat wij achterblijven", liet een Astana-woordvoerder weten tegenover Reuters.

[E3 2008] Live verslag E3, persconferentie Nintendo

De jaarlijkse E3 staat op het punt om te beginnen met een persconferentie van Nintendo.

De persconferentie staat gepland voor 18:00 en kan dus elk moment beginnen. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.

[18:00] De persconferentie is begonnen, op een groot beeldscherm zijn 'ervaringen' met de Wii en Nintendo DS te zien.

[18:05] Cammy Dunaway komt op en vertelt wat over haar eigen 'ervaringen' met videogames.

[18:09] Cammy vertelt ook over haar ervaringen met snowboarden die niet echt een succes waren. Daarom riep ze de hulp in van een goede vriend: pro-snowboarder Shaun White. Hij komt iets vertellen over de balanceboard-game Shaun White Snowboarding. Vervolgens geeft Cammy een kleine snowboard-demonstratie.

[18:14] Iwata komt op en vertelt wat over de marktveranderingen.

[18:17] Iwata vertelt dat de makers achter Zelda en Mario, zoals verwacht met nieuwe games komen.

[18:24] Eguchi, de maker van Animal Crossing, vertelt waarom hij Animal Crossing heeft gemaakt en kondigt zijn nieuwe game Animal Crossing: City Folk (Wii) aan. Het spel zal zelfs zonder dat je speelt doorgaan en je zal daardoor het gevoel hebben dat het een echt levend dorpje is waarin je leeft. Een nieuwe mogelijkheid van de game zal de stad zijn, waar je allemaal verschillende nieuwe dingen kunt doen.

[18:27] Je kunt met elkaar via microfoons gaan communiceren in Animal Crossing: City Folks. En dit zal in de toekomst ook in andere games ondersteund worden via de microfoon-attachment, Wii Speak genaamd.

[18:30] Reggie komt op en vertelt dat de nieuwe Animal Crossing dit jaar nog uit komt.

[18:36] Een filmpje over Star Wars: The Clone Wars start (de game krijgt een tekenachtige stijl, die duidelijk gebaseerd is op de eerder gemaakte TV-serie), waarin ze duidelijk laten zien hoe de game bestuurd moet worden. Daarna volgen nog filmpjes van Raving Rabbids TV Party en Call of Duty World at War.

[18:38] Cammy komt weer op en laat zien dat een steeds groter percentage DS-bezitters een vrouw is en vertelt dat er een nieuwe Guitar Hero naar de DS komt: Guitar Hero On Tour.

[18:40] Guitar Hero On Tour krijgt de mogelijkheid om liedjes uit te delen met vrienden, zodat je ook liedjes kunt spelen die vrienden van jou bezitten (omdat ze een andere versie van Guitar Hero On Tour hebben).

[18:42] Er wordt iets verteld over Spore DS, bijvoorbeeld dat je creatures met vrienden kunt uitwisselen.

[18:43] Op 10 november zal er een nieuwe Pokemon uitkomen.

[18:44] Deze winter zal er een GTA-game uitkomen voor de DS genaamd: Grand Theft Auto Chinatown Wars. Een game die zich wederom in Liberty City zal afspelen.

[18:47] Reggie komt weer op en vertelt over de Wii controller-upgrade; Wii-motion Plus. En demonstreert deze upgrade in de nieuwe Wii Sports-game: Wii Sports Resort, die in de lente van 2009 zal uitkomen.

[18:50] Dit wordt gedemonstreerd met frisbies gooien, jetskiën en zwaardvechten.

[18:55] Ravi Drums laat een drumspel zien, waarbij zowel de controller als het balanceboard gebruikt worden. Terwijl Miyamoto himself met zijn controller een saxofoon bespeelt. Het spel zal Wii Music gaan heten.

[18:59] Het spel zal heel anders worden dan andere muziekgames, waarop je op het juiste moment de goede knop moet indrukken. Op de Wii wordt dit veel makkelijker, want je hoeft alleen maar te bewegen op de manier waarop je dat zou doen als je een moment speelt en de Wii zal vervolgens de juiste noot voor je uitkiezen. Het spel zal velen instrumenten bevatten, zoals een trom, een piano en een gitaar.

[19:03] Het spel zal ook een wat moeilijkere modus bevatten, waarin je het balanceboard gebruikt en waarin je echt lessen kunt nemen om beter te worden. En je kunt ook je eigen optredens opnemen. Ook zal een een multiplayer-modus komen waarin je samen met je vrienden liedjes kunt spelen, waarin iedereen uiteraard een ander instrument bespeelt. Dit wordt gedemonstreerd met een Mario-liedje.

[19:10] De persconferentie komt tot een eind.

Voigt: "Toeslaan op Alpe d'Huez"

Jens Voigt bepaalde gisteren lang het tempo op de slotklim van de Hautacam, maar moest aan het einde toch lossen. Vooral Team CSC en Saunier Duval hadden het initiatief op de berg van de buitencategorie.

Voigt was wel content met de strategie: "Het plan was perfect uitgevoerd. Fabian Cancellara mee in de ontsnapping, die zich vervolgens nuttig maakte op het vlakke stuk. Daarna was het Fränk Schleck die dichtbij het geel was." En de Duitser is wel blij dat zijn ploeggenoot nog niet het geel pakte: "Ik denk dat het een voordeel voor ons kan zijn. Silence-Lotto zal nu het initiatief moeten nemen, en wij kunnen nu wachten."

"Alpe d'Huez is de favoriete col van Fränk. Op die berg moeten wij het initiatief nemen, en ook toeslaan," aldus Voigt, renner van Team CSC. Schleck won al eens de etappe die eindigde bovenop L'Alpe d'Huez, in 2006.

Wigan Athletic haalt Kapo

Sky Sports meldt dat Wigan Athletic aanvaller Narcisse Olivier Kapo heeft aangetrokken. De Fransman is afkomstig van Birmingham City, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League.

Birmingham-manager Alex McLeish had onlangs al te kennen gegeven dat de club niet moeilijk zou doen in het geval van een transfer van Kapo. De voormalig speler van Auxerre werd ook begeerd door Olympique Marseille, maar Wigan bleek uiteindelijk het meest slagvaardig.

Kapo wordt bij Wigan Athletic herenigd met manager Steve Bruce. De voormalig verdediger trok als manager van Birmingham City de Fransman ook al aan.

Gerdemann bijna binnen bij Milram

Duitser Linus Gerdemann lijkt nu toch voor een nieuwe ploeg te gaan uitkomen komend seizoen. Hij neemt dit jaar niet deel aan de tour, maar is wel dicht bij een transfer naar Milram.

Op dit moment rjdt Gerdemann nog voor Team Columbia, maar als Milram en Columbia tot een akkoord kunnen komen, zal niets een overgang meer in de weg kunnen staan. Milram wil volgend seizoen een team rond de Duitser opzetten. Teamleider Bob Stapleton zei eerder dat hij zijn renner niet wilde laten gaan omdat hij nog een contract tot einde 2009 bij Team Columbia heeft.

De Duitser won vorig jaar nog een rit in de Tour de France en hij was ook een dag geletruidrager. In de Tirreno-Adriatico kwam hij dit jaar ten val, waarmee hij zijn scheen- en linkerdijbeen brak.

Politie waarschuwt voor duplowagens

De Utrechtse politie heeft de afgelopen twee maanden een toename van de verkoop van zogenoemde duplowagens gesignaleerd. Het gaat om gestolen auto's met de identiteit van een andere, niet ontvreemde auto. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

De auto's staan veelal te koop aangeboden op veilingsites. De daadwerkelijk verkoop geschiedt meestal ver onder de gebruikelijke prijs op een anonieme plek, bijvoorbeeld bij een wegrestaurant.

De koper komt er bij een gelegenheid als een apk-keuring pas achter dat hij in een gestolen wagen met gestolen of vervalste kentekenplaten rondrijdt. De eigenaar van de niet gestolen auto loopt de kans dat hij boetes die met de duplowagen zijn opgelopen, op de deurmat vindt.

De Utrechtse politie heeft een groot aantal tips op internet gezet om de aankoop van een duplowagen te voorkomen. De opmerkelijkste daarvan is het op de foto zetten van de verkoper bij het voertuig. Een eerlijke verkoper zal het misschien vreemd vinden, maar een crimineel zal het bijna zeker weigeren, aldus de politie.

'Stefanovic naar Norwich City'

Dejan Stefanovic staat op het punt Fulham te verruilen voor Norwich City. De centrale verdediger komt in Londen niet meer voor in de plannen van manager Roy Hodgson.

Phil Smith, de zaakwaarnemer van de Serviër, heeft onthuld dat er oriënterende gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Stefanovic en Norwich City. "We hebben met elkaar onze ideëen uitgewisseld," zegt Smith in Norwich Evening News.

"Maar we hebben geen overeenstemming bereikt of iets dergelijks. Zover is het bij lange na niet." De voormalig verdediger van Vitesse speelde het afgelopen seizoen vijftien duels in de Premier League.

Riccò: "Alpe d'Huez boven klassement"

Tweevoudig etappewinnaar Riccardo Riccò zei in een persconferentie dat hij een etappezege bovenop L'Alpe d'Huez prefereert boven het algemeen klassement.

De Italiaan won al de zesde etappe en de negende etappe in deze editie van de Tour de France. "Ik heb het podium al eens gehaald in de Ronde van Italië. Het interesseert me niet hoeveelste ik eindig, ik ben er totaal niet mee bezig. Ik wil liever winnen op de Alpe d'Huez. Op die berg winnen alleen de grote renners."

In de strijd voor de booletjestrui doet de renner van Saunier Duval ook mee in de bovenste regionen, hij is op dit moment leider met 77 punten, maar ook daar lijkt hij niet warm of koud van te worden: "Ik doe mijn best in de komende etappes, maar op de kleine klimmetjes zal ik geen moeite doen voor de punten. Mijn teamgenoot David de la Fuente heeft ook een goede klassering."

Ook Arsenal wil Barry

Liverpool heeft concurrentie gekregen in de strijd om Aston Villa-middenvelder Gareth Barry. Rivaal Arsenal zou nu ook geïnteresseerd zijn in de aanvoerder van Villa, die de club uit Birmingham wil verlaten om het hogerop te zoeken.

Villa-manager Martin O'Neill heeft inmiddels de interesse van Arsenal in Barry bevestigd. De verwachting is dat The Gunners binnenkort een bod zullen doen op de verdedigende middenvelder.

Liverpool probeert al enige tijd de 27-jarige Barry los te weken bij Aston Villa. De club uit Birmingham profileert zich tot nu toe echter als een moeilijke onderhandelingspartner. Het getouwtrek tussen beide clubs leidde al tot een schorsing van Barry.

Gedokter of gedonder

Het was achteraf een heel gelukkig moment toen mijn vader mij na mijn HBS-periode vroeg wat ik verder wilde gaan doen. Ik antwoordde dat ik huisarts wilde worden. Hij zei daarop dat hij dat niet kon betalen, en kinderen van zelfstandigen kregen in de jaren zestig geen beurs. Okee, dan word ik techneut. Het hele gesprek duurde netto tien seconden. Dat kun je toch wel redelijk doelmatig noemen, dacht ik zo. Inmiddels zijn er veertig jaren voorbij en ik ben nog iedere dag dankbaar voor dat gesprek. Ik ben met mijn gezin zo vaak tegen de nare kanten van de medische sector opgeknotst dat eventuele spijt allang spoorloos verdwenen is.

Onderzoek: pindakaas kan astma bevorderen

Kinderen van vrouwen die tijdens hun zwangerschap dagelijks noten of producten van noten als pindakaas eten, hebben een tot meer dan 50 procent grotere kans op astma dan kinderen wier moeder zich in de negen maanden voor hun geboorte zelden of nooit daaraan te goed deed.

Dat blijkt uit een studie van Nederlandse onderzoekers onder leiding van epidemiologe Saskia Willers. Willers werkt bij het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) aan de Universiteit Utrecht. De studie wordt deze week gepubliceerd in een Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift.

Willers vindt het nog te vroeg zwangere vrouwen noten en producten van noten als pindakaas te ontraden. Daarvoor is meer onderzoek nodig.

Zwembaden niet stipt met veiligheidsregels

Overdekte zwembaden nemen het niet allemaal even nauw met naleving van de veiligheidsvoorschriften. De VROM-Inspectie is bij 28 van de 72 onderzochte zwembaden ernstige overtredingen op het spoor gekomen met de opslag en het gebruik van chemicaliën.

Bij drie zwembaden waren de vluchtwegen geblokkeerd. Dat meldde de VROM-Inspectie vandaag in het rapport Alles boven water. De dienst stelde begin dit jaar een onderzoek in na herhaalde incidenten, voornamelijk met het ontsnappen van chloorgas. In 2006 en 2007 gebeurde dat acht keer. Daarbij vielen gewonden.

In veel zwembaden wordt chloorbleekloog gebruikt om het zwemwater te ontsmetten. Daarbij komt bijna altijd chloorgas vrij. Niet alleen het personeel maar ook nietsvermoedende bezoekers lopen dan het risico blootgesteld te worden aan chloordampen.

'Dekker door Menchov uit Tour gehouden'

Thomas Dekker zou door Denis Menchov persoonlijk uit de Tour de France gehouden zijn. De kopman van de Rabobank-ploeg zou zijn veto hebben uitgesproken over deelname aan de Tour door de jonge Nederlander.

Dat schrijft het tijdschrift Revu op haar website. Twee verzorgers zouden dit gisteren tegenover het tijdschrift hebben verklaard. De Rus zou niet hebben gewild dat hetzelfde als vorig jaar zou gebeuren, toen Michael Rasmussen de gele trui had bemachtigd, hij de kopman werd, terwijl Menchov die Tour begon als aangewezen kopman.

Persvoorlichter Luc Eisenga reageerde namens de Rabo-ploeg, en volgens hem is het verhaal niet waar: "De ploegleiding selecteert, niet Menchov. Dit bericht moet je niet geloven."

[E3 2008] Xbox 360 krijgt compleet nieuw Dashboard

Naast vele aankondigingen van games op de E3 liet Microsoft ook weten dat ze met een compleet nieuw Dashboard bezig zijn. Het Dashboard zoals we die nu kennen zal helemaal verdwijnen. Enkele nieuwe features zijn de persoonlijke avatars die je compleet naar je eigen smaak kunt aankleden, en je kunt party's buiten games om maken. In deze party's van maximaal acht man kun je vervolgens chatten en verschillende games starten. Check het filmpje hieronder voor de nieuwe look en features. Het nieuwe Dashboard wordt in de herfst verwacht.


[E3 2008] Ontsnapte gevangene in Saints Row-media

Over drie maanden is het zover, dan komt de tweede grote naam dit jaar in het free-roaminggenre uit; Saints Row 2. Waar GTA met hun nieuwe deel in een nieuwe realistischere richting sloeg gaat Saints Row 2 gewoon door waar Saints Row mee begonnen was: lekker overdreven gangwars. Maar natuurlijk blijft ook het grootse custumizesysteem een grote rol in de game spelen, zoals hier wel te zien is op deze screens en in deze trailer:





De game speelt zich een aantal jaren na het origineel af en de 3rd Street Saints zijn niet meer in controle over Stillwater. Het is aan de speler om dit wederom te bewerkstelligen en wraak te nemen op diegene die de Saints niet heel vriendelijk behandeld hebben. Saints Row 2 neemt vrijheid nog een stap verder dan in het origineel. Je kunt spelen als wie je wilt, hoe je wilt en met wie je wilt. Alles kan ook afgesteld worden, van auto's tot woningen.

Racedriver GRID update 1.2 is uit

Vorige maand kwam update 1.1 voor GRID uit, nu is het alweer tijd voor versie 1.2. Enkele problemen worden verholpen, maar ook het experience-points systeem wordt gewijzigd. De complete lijst:

* Fix for sessions list overflow and missing characters in front end.
* Fix for errors generated on game shutdown
* Support for TrackIR
* Online experience points: more points awarded for completing longer races
* Assists on/off toggle added to session creation and browsing
* All offline events (apart from head-to-heads and touge) are now available online (event voting screen now scrolls to see additional championships).
* Fix for failure to recognise some devices in user-created action map presets, including Logitech Cordless Rumblepad 2.
* Fixed GRID startup issue where it appears as a process in Task Manager but fails to run.
* Additional experience points are awarded for not colliding with other cars whilst racing damage on or forward sessions.

De update is te downloaden van het Codemasters-forum.

Geen examen inburgeren bij gezinshereniging

Migranten die met hun gezin in Nederland willen worden herenigd, hoeven niet eerst in hun eigen land een examen Nederlands te halen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald.

Migranten moeten voordat zij naar Nederland komen een voorlopige verblijfsvergunning aanvragen. Sinds 2005 krijgen zij zo'n vergunning alleen als zij in het land van herkomst slagen voor een basisexamen Nederlands.

De rechter in Amsterdam stelt nu dat deze eis niet mag gelden voor mensen die voor hereniging met hun gezin naar Nederland komen omdat de wet dat niet toelaat. De zaak was aangespannen door een Marokkaanse vrouw die bij haar man in Nederland wilde wonen.

Haar aanvraag voor een voorlopige verblijfsvergunning werd afgewezen, omdat de vrouw het examen in Marokko niet had gehaald. Als gevolg van de uitspraak mag de vrouw nu naar Nederland komen om hier het examen af te leggen.

''Voor vreemdelingen die om andere redenen dan gezinshereniging naar Nederland willen komen, blijft het halen van het inburgeringsexamen in het land van herkomst wèl vereist'', aldus de rechtbank in een verklaring.

Hoewel het aantal gevallen van gezinshereniging de laatste jaren sterk gedaald is, maken Marokkanen samen met Turken nog steeds veel gebruik van de regeling.

Mobiel Rutte weer terecht

De gestolen telefoon van Mark Rutte is weer boven water. Sidekick Rick Romijn van 538-dj Edwin Evers had het toestel via een vriend in handen gekregen. VVD-leider Rutte stuurde direct een voorlichter naar de studio om zijn mobiel op te halen.

Een vriend van Romijn zou de gsm hebben gevonden op Dance Valley. Dat gebeurde nadat er vervelende sms'jes met het toestel waren verstuurd naar bekenden van Rutte. De vriend zegt contact met Justitie te hebben opgenomen afgelopen zondag, maar hij hoorde daarna niets meer. Vervolgens is de mobiel richting Romijn gegaan.

Zoals gewoon is in de show van Evers, is Rutte tijdens de uitzending gebeld. Hij vertelde dat hij zich nooit bewust is geweest wat het verlies van zijn mobiel zou kunnen betekenen. "Er zitten allerlei nummers in waarvan ik graag heb dat ze vertrouwelijk blijven. Ik wist ook niet dat je het adressenboek kunt beveiligen, maar dat ga ik nu in ieder geval doen", aldus de politicus.

De Haan maakt selectie OS bekend

Bondscoach Foppe de Haan heeft vandaag zijn definitieve selectie van achttien spelers voor de Olympische Spelen in Beijing bekend gemaakt. Belangrijkste afvallers zijn Luigi Bruins en Ismaïl Aissati.

De drie dispensatiespelers die Foppe de Haan heeft opgeroepen zijn Gerald Sibon, Roy Makaay en Kew Jaliens. Laatstgenoemde speler maakte geen deel uit van de Olympische selectie die in mei in Zweden deelnam aan een vierlandentoernooi. In vergelijking met de Zweden-groep zijn ook Royston Drenthe - die tijdens het vierlandentoernooi ontbrak als gevolg van een blessure - Ryan Babel en Urby Emanuelson toegevoegd. Babel en Emanuelson maakten in mei nog deel uit van de selectie van het Nederlands elftal.

Naast de achttien China-gangers heeft coach Foppe de Haan tevens vier reservespelers aangewezen. Dit zijn keeper Tim Krul, verdediger Christian Kum, middenvelder Siem de Jong en aanvaller Nordin Amrabat. In overleg met de clubs, spelers en technische staf van het Olympisch elftal is besloten dat dit kwartet zich volgende week niet meldt in Oisterwijk en evenmin afreist naar Azië; ze trainen mee met hun clubs en zullen in geval van een blessure aan de groep worden toegevoegd.

"Kiezen is altijd moeilijk", legt De Haan uit. "Maar de keuze is natuurlijk niet in één dag gemaakt. Daar gaat een lang traject aan vooraf. Een aantal spelers, zoals bijvoorbeeld Dirk Marcellis, staan buiten discussie. Bij sommige spelers hangt de keuze weer van andere factoren af."

"Kijk bijvoorbeeld naar Jeremain Lens. Hij heeft een blessure aan een van zijn middenvoetsbeentjes. Weliswaar zit hij in de eindfase van zijn herstel, maar het is toch een risico. Een dergelijk risico nemen we ook al met de enkel van Ryan Babel. Eén speler is genoeg. De keuze tussen Lens en Babel is daarom uiteindelijk in het voordeel van Babel uitgevallen."

De selectie van het Olympisch elftal ziet er als volgt uit:

Doel: Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax)

Verdediging: Kew Jaliens (AZ), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Kees Luijckx (AZ), Dirk Marcellis (PSV), Erik Pieters (PSV), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion)

Middenveld: Otman Bakkal (PSV), Urby Emanuelson (Ajax), Jonathan de Guzman (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia), Evander Sno (Celtic)

Aanval: Roy Beerens (sc Heerenveen), Ryan Babel (Liverpool), Royston Drenthe (Real Madrid), Roy Makaay (Feyenoord), Gerald Sibon (sc Heerenveen)

Reserves: Nordin Amrabat (PSV), Siem de Jong (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Christian Kum (ADO Den Haag).

Standby-lijst: Ismaïl Aissati (PSV), Istvan Bakx (KV Kortrijk), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Lorenzo Davids (NEC), Ryan Donk (AZ), Henrico Drost (sc Heerenveen), Marvin Emnes (Middlesbrough), Tom Hiariej (FC Groningen), Jeremain Lens (AZ), Frank van der Struijk (Vitesse)

Tien jaar cel voor verkrachten Drents meisje

De rechtbank in Assen heeft de 55-jarige H.R. uit de Duitse plaats Meppen vandaag veroordeeld tot tien jaar celstraf. Op 4 oktober vorig jaar ontvoerde en verkrachtte hij een 14-jarig meisje uit Tweede Exloërmond.

Het meisje, dat een vriendinnetje was van Suzanne Wisman die in 2006 ook werd verkracht en uiteindelijk werd vermoord, verklaarde doodsangsten te hebben uitgestaan.

De destijds 12-jarige Suzanne kwam uit hetzelfde dorp als het 14-jarige slachtoffer van R. Het meisje was bang dat ze, net als Suzanne, niet zou overleven. R. moet ruim 3.000 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Schumi: "Ik stopte vanwege Massa"

Michael Schumacher heeft verklaard waarom hij stopte aan het eind van het seizoen 2006. De voornaamste reden zou niet zijn dat hij geen zin meer had in racen, maar om het stoeltje van Felipe Massa veilig te stellen.

De zevenvoudig wereldkampioen zei tegenover Blick: "Ik ben opgehouden omdat ik niet wilde dat mijn goede vriend Felipe Massa zonder werk zou komen te zitten. Het kwam absoluut niet omdat ik bang zou zijn om het tegen Kimi Räikkönen op te nemen, ik zou geen enkel probleem gehad hebben om met hem in één team te racen."

De Duitser reed van 1996 tot en met 2006 voor de Italiaanse renstal Ferrari en hij won daar vijf wereldtitels van de zeven. In 1994 was het bij Benetton-Ford en 1995 bij Benetton-Renault dat hij zijn eerste wereldtitels behaalde. Momenteel is Schumacher parttime adviseur en testcoureur voor het Ferrari.

Vrouw te zwart voor wonen in Poeldijk

De 24-jarige Claudia Ampadu uit Leidschendam wist vorige week niet wat ze hoorde toen ze een sleutel kwam ophalen voor een woning in Poeldijk, een kerkdorp in het Westland. ''Nee, je kunt de sleutel niet geven. Ze is te donker'', zo hoorde Ampadu een medewerker van Ad Hoc Beheer zeggen. Ad Hoc verzorgt daar de tijdelijke bewoning van leegstaand onroerend goed om te voorkomen dat krakers er bezit van nemen.

De in Nederland geboren en getogen Ampadu (van Ghanese komaf) heeft aangifte gedaan bij het Bureau Discriminatiezaken. ''Het werd een aantal malen tegen me gezegd: ik ben te donker om in Poeldijk te wonen. Ik stond echt perplex. Het was schandelijk. Ik was sprakeloos,’’ aldus een boze Claudia vandaag in het AD.

Ad Hoc Beheer zegt de situatie ernstig te betreuren. Ze hebben Claudia persoonlijk gesproken en haar excuses aangeboden. Een woordvoerder zegt dat Poeldijk - volgens deze website toch een alleraardigst dorpje - een volksbuurt is waarvan Ad Hoc het uit veiligheidsoverweging verstandig achtte om geen zwarte vrouw te plaatsen. ''Ons beleid is absoluut niet discriminerend. Wij proberen wel maatwerk te leveren en voor ieders veiligheid het beste te zoeken. Het ging hier om een volkswijk, waar we het verstandiger vonden haar niet te plaatsen. We hebben Claudia ook direct een andere woning aangeboden.''

[IndyCar] Regen spelbreker in Nashville

Voor de derde keer op rij heeft Scott Dixon de IndyCar-race op de Nashville Superspeedway gewonnen. De race moest in de 171e ronde gestaakt worden wegens regenval. Teamgenoot Dan Wheldon werd tweede en voor polesitter Helio Castroneves was de derde plek het resultaat.

De thermometers gaven nog altijd meer dan 30 ºC aan rond de starttijd van 19:00 uur en de lucht boven het circuit was geheel bewolkt; er werd gevreesd dat er regen zou kunnen vallen. De eerste ronden verliepen echter zonder problemen en Castroneves kon zijn koppositie behouden. In de derde ronde ging het wel fout, Marco Andretti raakte in Bocht 2 de controle over zijn auto kwijt en hij kwam in contact met Ryan Briscoe; beide wagens spinden de muur in.

Danica Pattrick probeerde de wagen van Castroneves in te halen, maar ze verloor na een mislukte poging veel snelheid en daardoor twee posities. Een paar ronden later bewees de leider in de wedstrijd dat verlies van snelheid bij een inhaalactie nog meer posities kan kosten, hij verloor de leiding aan Dixon en in één ronde viel hij terug naar de vijfde plaats.

Dat er een onweersbui naar het circuit onderweg was, bleek na 75 ronden: bliksemflitsen waren te zien. Maar zolang het droog bleef, zou de race 'gewoon' voortgezet kunnen worden. Na de eerste reeks pitstops behield Dixon zijn eerste plek, maar in de 90e ronde werd hij opgehouden door een achterblijver, Mario Moraes, en hij moest de leiding aan Tony Kanaan laten.

De gele vlag werd voor de tweede keer gezwaaid negen ronden later vanwege een crash van Ryan Hunter-Reay. Die ging toen hij Will Power op een ronde zette, te wijd in Bocht 4 en kwam op de 'marbles' en belandde onherroepelijk in de muur. De eerste neerslag was een feit in de 138e ronde, en opnieuw was er een gelevlagsituatie. Ondanks de zware onweersbuien rond de baan, bleef het redelijk beperkt wat de neerslag op de baan betreft.

De meeste teams verwachtten dat het droog zou blijven want tien ronden later dook iedereen de pits in, ook leider Kanaan. Alleen Ganassi-rijders Dixon en Wheldon bleven op de baan door een communicatiefout waardoor zij niet gewaarschuwd waren om de pit in te komen. En enkele ronden later was het weer zo goed als droog en werd de race hervat.

De herstart was niet best voor Kanaan en hij verloor de derde positie aan Castroneves. Maar het bleef niet lang 'groen': twaalf rondjes later begon het weer harder te regenen en de race moest opnieuw geneutraliseerd worden. In de 171e ronde werden zelfs de rode vlaggen tevoorschijn gehaald toen grote droppels uit de hemel kwamen vallen. De wagens rolden met z'n allen de pitstraat in en Scott Dixon werd tot winnaar uitgeroepen toen de baan verloren bleek.

Uitslag Nashville Superspeedway

Pos.Coureur Team RondenTijd
1. S. Dixon Ganassi Racing 1711:30:04.650
2. D. Wheldon Ganassi Racing 1711.1300
3. H. Castroneves Penske 1715.6680
4. T. Kanaan Andretti-Green 1716.4610
5. D. Patrick Andretti-Green 1717.8300
6. V. Meira Panther 1719.5610
7. B. Rice Dreyer & Reinbold 17113.2510
8. E. Carpenter Vision 17116.0570
9. D. Manning AJ Foyt Racing 17124.9240
10. M. Moraes Dale Coyne 1701 ronde
11. W. Power KV Racing 1701 ronde
12. G. Rahal Newman/Haas/Lanigan 1701 ronde
13. M. Roth Roth Racing 1701 ronde
14. H. Mutoh Andretti-Green 1692 ronden
15. B. Junqueira Dale Coyne 1692 ronden
16. O. Servia KV Racing 1692 ronden
17. M. Duno Dreyer & Reinbold 1683 ronden
18. J. Wilson Newman/Haas/Lanigan 14328 ronden
19. R. Hunter-Reay Rahal Letterman 9972 ronden
20. E. Bernoldi Conquest Racing 66105 ronden
21. J. Camara Conquest Racing 50121 ronden
22. A. Foyt IV Vision 45126 ronden
23. R. Briscoe Penske 3168 ronden
24. Mo. Andretti Andretti-Green 2169 ronden

[E3 2008] EA vertelt over The Sims

Niet alleen de grote drie console boeren geven op de E3 een persconferentie, maar ook de grote publishers als Ubisoft en EA. Deze laatste heeft zijn persconferentie al gegeven en daarin zijn een aantal leuke dingen verteld over de toekomst van de Sims.

Als eerste komt EA met een nieuwe Sim game. Het gaat over Sim Animals waarin je een habitat voor verschillende dieren moet ontwerpen. Het gaat hierbij om beren, vossen, eekhoorns, konijnen, uilen en herten. Deze zullen in dat gebied leven en het is jouw taak om dit in goede banen te leiden. De game zal verschijnen op de Wii en op de DS.

Hierna gaat het verhaal verder met de Sims 2. Er zijn nog steeds ontzettend veel mensen in de weer met de Sims 2, en er worden nog steeds nieuwe dingen voor ontworpen. EA heeft nu een Sims 2 store gelanceerd waarin je objecten voor in de game kan kopen.

De Sims 3 zal in 2009 verschijnen, en zal zeer gedetailleerde karakters en objecten bevatten. Hieronder staat een trailer die in de presentatie werd getoond.

Politie redt dronken varkentje uit handen van Duits 'varken'

De Italiaanse politie heeft een varkentje van slechts enkele maanden oud gered uit handen van een dronken Duitser. Een aantal passanten had de politie gebeld omdat de man met het varkentje in een kinderwagen door het centrum van Verona trok en het kleine zwijn dwong bier te drinken.

Man en varkentje zijn meegenomen naar het politiebureau. Het roze varkentje was al behoorlijk bedwelmd en is ter ontnuchtering overgedragen aan de dierenbescherming, zo meldde het Italiaanse persbureau ANSA vandaag. Tegen de Duitser is aangifte gedaan wegens dierenmishandeling.

RTL niet in zee met Jack Spijkerman

RTL Nederland en Jack Spijkerman hebben ''in goed overleg'' besloten niet met elkaar in zee te gaan. Dat heeft RTL vanmiddag laten weten.

Het afgelopen jaar zijn met Spijkerman gesprekken gevoerd over de mogelijkheden voor een nieuw programma op een van de RTL-zenders. ''Hoewel de ideeën er hoopvol uitzagen, zijn beide partijen er op inhoudelijk gebied niet uitgekomen.''

In 2005 zorgde Spijkerman voor opschudding door zijn overstap van de VARA naar de nieuwe commerciële zender Talpa, het latere Tien. Toen deze zender twee jaar later ophield te bestaan, verdween ook Jack Spijkerman van de buis. Een deel van de Tien-programma's, zoals Gooische Vrouwen, verhuisde naar de RTL-zenders (RTL4, 5, 7 en 8). Ook een paar presentatoren verhuisden mee en ook Spijkerman werd RTL-werk in het vooruitzicht gesteld. Dat gaat nu dus toch niet door.

Spijkerman in zijn gloriejaren bij de VARA

12-jarige gangengraver overleden

De 12-jarige Duitse jongen die gisteren uit een ingestorte zelfgegraven tunnel moest worden bevrijd, is vanmorgen in een ziekenhuis in Brugge overleden. Hulpdiensten hebben de jongen gisteren gereanimeerd nadat hij onder het zand vandaan was gehaald. De tiener was blauw aangelopen en is niet meer bij bewustzijn geweest.

De jongen had in de duinen bij Groede een tunnel gegraven en was daar in gekropen. Een vriendje zag dat de tunnel instortte en haalde hulp. Strandgangers en redingswerkers groeven de jongen uit en reanimeerden hem, waarna een traumahelikopter hem naar het ziekenhuis bracht.

De Duitse jongen is het derde slachtoffer in korte tijd dat bevrijd moest worden van onder het zand. Hij is de tweede die dit jaar overlijdt.

Prijsvragennieuws week 29

Afgelopen week kon je op de frontpage kaarten winnen voor de verschillende evenementen. We mochten een aantal setjes kaarten weggeven voor festival deBeschaving in Utrecht en komende week zal één van onze bezoekers naar de Melkweg in Amsterdam mogen naar een concert van Orishas,

De winnaars van de kaarten voor festival deBeschaving zijn:
nicomart
Niekos
stooge

Het antwoord op de vraag: waar wordt het festival gehouden is het terrein van Vredenburg in de Leidsche Rijn. De winnaars van deze kaarten zullen twee weken voor het festival de kaarten krijgen toegezonden.

Ook mochten we twee kaarten voor Orishas in de Melkweg weggeven en een twee tal cd's van Orishas. Het antwoord op de vraag in welke zaak Orishas zou optreden is The Max.

De kaarten zijn gewonnen door:
delft

De cd's gaan naar:
Malibu_sprite
so_solid85

Momenteel kun je op de frontpage een vakantie naar Chersonissos winnen aangeboden door GOGO Jongerenreizen. Ook geven we het softwareprogramma Music Maker XXL weg inclusief USB-keybord. Voor het meedoen aan prijsvragen op FOK! moet je ingelogd zijn. Inloggen kun je door op deze link te klikken. Ben je nog niet geregistreerd? Registreer je dan hier.

Ben je ditmaal in de prijzen gevallen? Namens de hele FOK!crew van harte gefeliciteerd! De winnaars zullen binnen een aantal weken hun prijzen ontvangen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan kun je natuurlijk altijd met ons mailen.  

Van der Vaart blijft aanvoerder HSV

Komend seizoen zal Rafael van der Vaart ook aanvoerder zijn van zijn club Hamburger SV. De spelmaker wordt door Real Madrid begeerd en droeg ook vorig seizoen de aanvoerdersband.

De nieuwe coach van de Duitse club uit het noorden, Martin Jol, vindt het dan ook logisch dat de Nederlander opnieuw de band om zijn arm krijgt.

"Ik zie geen reden waarom ik iets zou veranderen," zei Jol in een reactie. Daarmee lijkt het nieuws dat 'Rafael' naar Real Madrid zou gaan, voorlopig van de baan.

Fortis keldert op bloedrode beursdag

Geruchten dat Fortis opnieuw kapitaal moet aantrekken, doen het aandeel van de bank vandaag kelderen. Op het voorlopig dieptepunt stond de koers op 7,77 euro, een verlies van 18 procent. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) bekijkt momenteel "de situatie bij Fortis". Dat zei Hans Hoogervorst, de voorzitter van de AFM, vanochtend in een interview met BNR Nieuwsradio.

De AFM, die toezicht houdt op het gedrag van personen en instellingen op de financiële markten, stelt vragen aan Fortis in verband met de onverwachte kapitaaltekorten. Volgens Hoogervorst gaat het echter niet om een diepgaand onderzoek. Ook was hiertoe al besloten voordat de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) met hun eis voor een onderzoek kwam.

De beurzen in heel Europa duikelen momenteel omlaag op aanhoudende zorgen over de kredietcrisis, de economische situatie en de hoge olieprijzen. Vooral financiële waarden worden opnieuw hard gedumpt. De Amsterdamse AEX-index stond even op 380 punten, een verlies van 4 procent. De Belgische index, waarin het Belgisch-Nederlandse Fortis nog zwaarder weegt, verloor op dat moment zelfs 5 procent. Momenteel zijn de markten weer iets opgekrabbeld, al staan alle AEX-fondsen nog (diep) in de min. De olieprijs, die vandaag opnieuw een opmars ingezet heeft richting de 150 dollar per vat, zorgt ervoor dat alleen zwaargewicht Royal Dutch Shell het verlies weet te beperken.

Vrouw stopt zelf rat in eten

Een rat die een vrouw in een chic restaurant op haar bord aantrof, blijkt uit een laboratorium te komen. De vrouw, Debbie Miller uit Appleton, is opgepakt voor afpersing en aanstootgevend gedrag. Ze wordt ervan beschuldigd de rat zelf in het eten te hebben gestopt. "Witte ratten worden alleen in laboratoria gebruikt en komen niet in het wild voor", zegt de openbaar aanklager.

De 41-jarige vrouw vond de rat 17 april in haar lunch van het Seasons Restaurant in Grand Chute. Ze dreigde de media te waarschuwen, tenzij de eigenaren haar 500 duizend dollar (312.500 euro) schadevergoeding zouden geven.

De eigenaren droegen de rat, met een lijf van ruim 11 centimeter en een staart van 9 centimeter, over aan hun verzekeringsmaatschappij. Onderzoekers contstateerden dat de rat een witte labrat was. Ook stelden zij dat het knaagdier in een magnetron was gekookt, terwijl het restaurant die niet gebruikt in de keuken. De verzekeringsmaatschappij heeft daarom de politie erbij gehaald.

Zelf zegt Miller allerlei medische behandelingen nodig te hebben gehad. Alleen heeft ze nog geen enkele doktersrekening kunnen laten zien.

De vrouw uit Wisconsin zit sinds maandag in de gevangenis met een borgsom van 1500 dollar. Donderdag moet ze voor de rechtbank komen. Een gevangenisstraf van maximaal 3,5 jaar hangt haar boven het hoofd.

'Antiterreureenheid functioneert naar behoren'

De antiterreureenheid Dienst Speciale Interventies (DSI) functioneert naar behoren. Dat concludeert een commissie die een evaluatie naar deze dienst heeft gedaan.

De commissie meent in een vandaag uitgekomen rapport dat de DSI en het stelsel van speciale eenheden aan hun doel beantwoorden. De speciale eenheden zouden wel nog beter kunnen functioneren als de samenwerking wordt uitgebreid.

In september vorig jaar bleek nog dat de DSI serieus onder druk stond, met name omdat de krijgsmacht- en politieonderdelen onvoldoende personeel voor dit elitekorps konden leveren. Hierdoor waren veel minder mensen op de been dan de bedoeling was. Op dat moment verlieten ook relatief veel mensen de DSI uit onvrede over de in hun ogen veel te beperkte inzet van de eenheid.

In oktober vorig jaar erkende minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) dat de eenheid onderbezet was. Ze hoopte dat de eenheid begin dit jaar op sterkte was met 98 mensen.

YouTube-informatie anoniem naar Viacom

YouTube mag de gebruikersgegevens die het volgens een gerechtelijke uitspraak moet afstaan aan het mediaconcern Viacom, anonimiseren. Dat maakte Google, het moederbedrijf van de videosite, vandaag bekend.

Viacom wil de opgevraagde informatie gebruiken in een rechtszaak tegen de videosite. Het mediaconcern beschuldigt YouTube van piraterij omdat op de site filmpjes zijn geplaatst waarop auteursrechten rusten. Daarbij gaat het onder meer om muziekvideo's van dochterbedrijf MTV. Viacom wil onder meer weten hoe de muziekvideo's zijn bekeken op YouTube.

Meeste maagden onder studenten in Leeuwarden

In Leeuwarden lopen de meeste maagden rond onder studenten. Dat blijkt uit onderzoek van de website Kamerlink.nl onder 1253 studenten. "We wilden gewoon eens kijken hoe het met het seksleven onder studenten stond. Er werd altijd gedacht dat er het meeste gesekst werd in Utrecht, dus dat wilden we eens uitzoeken", zei directeur Bram Rosier van Kamerlink gisteravond in FOK!radio.

In Rotterdam hebben de studenten het meeste seks. Daar doen ze het gemiddeld 162 keer per jaar. Waarom juist Rotterdam zo hoog staat, weet Rodier niet. "Ik denk dat ze het meeste opscheppen of dat ze het gewoon het meeste doen, maar eigenlijk weet ik het niet." Tilburg staat tweede in de ranglijst. Daar doen de studenten het gemiddeld 156 keer per jaar en Breda staat derde met 141 keer per jaar. Utrecht komt zelfs niet voor in de top 10.

"Opvallend is ook dat hoe luxer je woont, hoe meer seks je hebt. Studenten die in een appartement wonen, doen het gemiddeld 150 keer per jaar. Studenten die een kamer hebben gaan 'maar' 133 keer per jaar van bil." De studenten die zeggen nog maagd te zijn, wonen ook vaak slecht. "De meesten studenten die maagd zijn, wonen in een studentenflat, namelijk 18 procent." Als je op vrouwen valt, moet je in Tilburg zijn. "Daar hebben de dames de meeste seks. In Eindhoven hebben de mannen de meeste seks."

Voor seks moet je in ieder geval niet in Leeuwarden en Enschede zijn. "In Leeuwarden hebben ze het minste seks per jaar, zo'n 80 keer per jaar." De verklaring is simpel. "Daar wonen veel maagden", aldus Rosier. In Enschede wonen de meeste maagden. Van de studenten die maagd zijn, woont ruim 30 procent in Enschede.

Hoeveel waarde heeft zo'n onderzoek nou? FOK!kers die gisteravond luisterden denken niet dat de studenten eerlijk antwoord hebben gegeven, blijkt uit deze poll (rechts onder in beeld). 26 procent noemt het onderzoek dan ook bullshit. 24 procent vindt het wel logisch dat de studenten het meeste seks hebben in Rotterdam, want dat is namelijk een geile stad. 25 procent snapt het juist niet, want zij vinden Rotterdam uitermate lust verlagend. 12 procent vind het wel logisch, want verder is er toch niks te doen in Rotterdam en 13 procent heeft geen idee wat seks eigenlijk is.

Het volledige gesprek met Bram Rosier van Kamerlink is terug te luisteren op Radio.fok.nl .

Groter verschil tussen banden gewenst

Bandenleverancier Bridgestone wil volgend jaar graag een groter verschil tussen de bandencompounds die tijdens een raceweekend gebruikt mogen worden. De bandenstrategie wordt zo doorslaggevender, waardoor de races spannender worden.

Volgens Bridgestone is het verschil tussen de banden die nu gebruikt mogen worden te klein, waardoor het niet werkelijk uitmaakt met welke banden een coureur rijdt. Met een groter verschil tussen deze banden krijgt de bandenkeuze een belangrijkere rol, omdat zowel de hardere als de zachtere compound tijdens races gebruikt moet worden.

"We denken er over na om compounds te selecteren die twee posities van elkaar verschillen," aldus Hirohide Hamashima, directeur van de afdeling bandenontwikkeling bij Bridgestone Motorsport. "Natuurlijk is vanaf volgend jaar de verhouding tussen de bandencompounds sowieso anders, omdat we vanaf dan de gegroefde banden voor de slicks inwisselen."

De moeilijkheid voor Bridgestone is om het verschil tussen de bandensamenstellingen niet te groot te maken. Dat zouden races juist weer saaier worden, omdat teams dan niet hoeven te twijfelen over welke banden ze moeten kiezen. Hamashima ziet het als een uitdaging voor de bandenfabrikant om het verschil tussen de banden zo spannend mogelijk te maken.

Europese tour Rock Band gaat verder

MTV, EA en Harmonix hebben bekend gemaakt dat de Europese release van Rock Band uitgebreid gaat worden naar zeven andere landen. De landen in kwestie zijn Italië, Spanje, Zwitserland, Zweden, Luxemburg en België. Het zevende land is het altijd gezellige Nederland.

Op 24 juli zal de X360-versie van de in Amerika populaire rythm-game in bovengenoemde landen in de winkel verschijnen. Een adviesprijs is nog niet gegeven, maar in Frankrijk en Duitsland (waar de game al uit is) kost de instrumentenset, zonder game, 169 euro. De game zelf kost 69,99 euro.
Met deze release verschijnt de game ongeveer een jaar na de Amerikaanse uitgave en rond dezelfde periode als de Amerikaanse release van Rock Band 2.

Komende herfst zal Rock Band verschijnen op andere platforms.

Dollar op recordlaagte

Na een korte periode van stijgen, is er weer een laagterecord voor de dollar. Voor een euro kreeg je even ruim 1,60 dollar (1,6038 om precies te zijn). En dat is net iets meer dan het oude record in april. De Amerikaanse munt staat onder grote druk vanwege de slechte economische situatie in de Verenigde Staten. Twee hypotheekbanken moesten afgelopen weekend gered worden door de Amerikaanse overheid omdat ze in de problemen waren gekomen. Er zijn jarenlang hypotheken verstrekt aan mensen, die dat eigenlijk helemaal niet konden betalen.

Voor mensen die naar de VS op vakantie gaan is het goed nieuws. Voor je euro krijg je immers meer en reizen worden ook goedkoper. Het negatieve effect is dat benzine duurder wordt, omdat handelaren het vervelend vinden dat de dollar zakt. De olie wordt namelijk afgerekend in dollars.

Door de dollar werd in maart al bekend dat het gebied waar met de euro wordt betaald (eurozone) nu de grootste economie is.

CD: Living Legends - The Gathering

De trouwe fanschare in The Bay Area aan de West Coast wist het al een hele lange tijd, maar de rest van de wereld heeft er gedurende het laatste decennium aan kunnen wennen. The Living Legends behoren tot de beste emcees van deze aardkloot, maar doordat de acht heren zo druk zijn met aanverwante projecten, solostunts en god weet wat zaten de liefhebbers al een tijdje zonder nieuw Living Legend materiaal. In afwachting van een volledig studio-album gooit het achttal er tussendoor even de EP The Gathering tegenaan.

PSV: "Aissati niet naar Ajax"

Dat Ismaïl Aissati bij PSV vertrekt, lijkt vast te staan. De Eindhovenaren willen de talentvolle middenvelder echter onder geen beding naar Ajax laten gaan. Dit terwijl de jeugdinternational zelf een mogelijk vertrek naar Amsterdam wel lijkt te zien zitten.

"Als een speler niet meer voor jouw club wil voetballen, moet je niet te zwart-wit reageren. Dan zal er een oplossing gevonden moeten worden," aldus voorzitter Frits Schuitema in het Eindhovens Dagblad. Algemeen directeur Jan Reker vervolgde: "Je moet je spelers in principe nooit naar een directe concurrent laten gaan."

Trainer Huub Stevens begrijpt niet veel van de situatie: "Ik heb twee keer met Ismaïl gesproken, zowel twee weken geleden als vanochtend. Tegenover mij heeft hij niet gezegd weg te willen. Aan dat gesprek hield ik een goed gevoel over. Ik wil hem ook niet kwijt. Volgens mij heeft Ismaïl vandaag met plezier getraind en dat is goed om te zien. Ik ga van zijn kwaliteiten gebruikmaken."

Naar welke club Aissati vertrekt, lijkt nog een grote vraag. Onder meer FC Utrecht en FC Twente zouden eerder belangstelling heben getoond. Ajax heeft zich eerder deze week al gemeld voor de middenvelder.

'Pakistan martelt voor Britse geheime dienst'

De Britse geheime diensten MI5 en MI6 worden er van beschuldigd gevangenen te laten martelen in Pakistan. Parlementariërs John McDonnell en Andrew Tyrie eisen een onderzoek naar de gang van zaken. De parlementsleden zeggen dat zij diverse klachten van burgers hebben gekregen over de pratijken die zich afspelen in Pakistan.

De mensen van wie de klachten afkomstig zijn, zeggen te zijn ontvoerd in Pakistan en soms maandenlang te zijn gemarteld door de Pakistaande geheime dienst ISI. Vervolgens zouden Britse geheime agenten op het toneel zijn verschenen om de gevangenen ondermeer te onderwerpen aan ondervragingen over de aanslagen in 2005 in Londen.

Paris Hilton boos over roddels

Paris Hilton is de roddels over haar leventje spuugzat. "Het is zo oneerlijk, want al die leugens verspreiden zich als een lopend vuurtje op internet en mensen gaan dan geloven dat ze echt waar zijn", schrijft de steenrijke hotelerfgename op haar MySpace-pagina. "Ik word doodmoe van het niet reageren op alle geruchten en ik vind dat jullie de waarheid verdienen."

De 27-jarige Hilton, die sinds vijf maanden een stelletje vormt met de twee jaar oudere rocker Benji Madden, grijpt de gelegenheid aan om enkele roddels uit de wereld te helpen, bijvoorbeeld één waar de New York Post deze week mee kwam. Nicole Richie, de beste vriendin van Paris en de partner van Benji's tweelingbroer Joel, was volgens het bericht boos op Hilton. De reden zou Paris' verhuizing zijn. Richie was naar verluidt bang dat haar rustige woonwijk Glendale in een paparazziparadijs verandert als Hilton bij haar in de buurt komt wonen. "Dat is echt niet waar", briest ze. "Ik heb mijn eigen huis in een afgesloten gemeenschap in Beverly Hills, daar woon ik."

De blondine verhuisde naar de ommuurde woonwijk omdat ze naar eigen zeggen doodmoe werd van de constante inbreuken op haar privacy. "Ik heb op internet foto's van mijn zogenaamde interieur gezien, maar die kloppen niet. Die foto's komen van een internetsite waarop foto's stonden van de inrichting van de voormalige bewoners."

In de toekomst kunnen fans vaker tekst en uitleg van Hilton verwachten. "Van nu af aan vertel ik mijn kant van het verhaal over alle nieuwsberichten over mij", kondigt ze aan. "Jullie krijgen het ware verhaal van mij."

Verbod protest tegen paus ongrondwettelijk

Het verbod op protesten tegen de rooms-katholieke Wereldjongerendagen in Sydney is ongrondwettelijk. Dat heeft een Australische rechtbank vandaag besloten op de dag dat het kerkelijke jongerenevenement begint.

Onder de omstreden wet mocht de politie een boete opleggen aan mensen die protesteerden tegen de paus. Daarmee werd de vrijheid van meningsuiting echter onterecht ingeperkt, aldus de rechtbank.

Een reeks protestgroepen had zich verzet tegen de wet. Zij willen zaterdag demonstreren tegen het standpunt van de Rooms-Katholieke kerk over homoseksualiteit en geboortebeperking door condooms uit te delen en T-shirts met provocerende leuzen te dragen.

Coulthard: "Alonso is mijn ideale opvolger"

David Coulthard denkt dat Fernando Alonso een goede vervanger voor hem zal zijn bij Red Bull Racing. Als de Spaanse coureur niet beschikbaar zou zijn, ziet hij Sebastian Vettel graag zijn zitje overnemen. Dat schrijft Coulthard in zijn column voor de website van ITV.


"Men heeft al vele malen aan mij gevraagd wie ik volgend jaar het liefste mijn zitje bij Red Bull zie vervangen," aldus Coulthard, die momenteel zijn laatste seizoen in de Formule 1 meemaakt. "Deze beslissing is natuurlijk aan het management van Red Bull. Het lijkt echter logisch dat het de snelste jongen moet zijn van degenen die voor volgend jaar beschikbaar zijn."

"Dat is natuurlijk Fernando Alonso, met zijn twee wereldkampioenschappen op zak," vervolgt de Schotse rijder. "Mocht hij niet beschikbaar zijn, dan is het compleet logisch om Sebastian Vettel te kiezen, die al deel uitmaakt van de Red Bull familie. Vettel presteert erg goed bij Toro Rosso en wil natuurlijkerwijs naar een groter team."

Coulthard stopt in ieder geval als Formule 1-coureur na dit seizoen. Hij heeft dan vijftien jaar mogen racen in de koningsklasse van de autosport. In de toekomst is het echter goed mogelijk dat hij nog wel gaat testen voor zijn huidige team of in een andere raceklasse actief is.

[E3 2008] Bioshock toont nieuwe gebieden in trailer

Bioshock was één van de grootste verrassingen van vorig jaar. De game bleek een ontzettend groot succes door het spannende verhaal, enge omgevingen en absurde wapens. Dit jaar zal de game ook op de Playstation 3 verschijnen. Het zal niet precies dezelfde game zijn als we al kennen van de versie op de PC en Xbox 360. Er zullen een aantal toevoegingen zijn waaronder een aantal nieuwe gebieden. In onderstaande trailer worden deze in beeld gebracht.

[E3 2008] Naar de sterren in Dead Space-trailer

Heb je je altijd al afgevraagd wat er zich in de ruimte bevindt en of sterren echt alleen maar grote bollen brandend gas zijn? Wie weet krijg je in Dead Space wel het antwoord.

In de game kom je aan op een ruimtestation waar je al snel doorkrijgt dat er iets niet helemaal pluis is. Op dat moment ontmoet je een bepaald Alien ras dat niet erg vredig is, en moet je vechten voor je leven. In onderstaande trailer wordt de zeer enge sfeer van de game getoond.

Hof bestraft hotelmoord met 20 jaar

Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag de 41-jarige Kremling S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. Hij stond terecht voor de moord op zijn 32-jarige ex-vriendin Angela P. en poging tot moord op haar stiefvader. De rechtbank legde S. in november 2006 een straf op van 25 jaar.

In maart 2006 schoot S. het slachtoffer dood in de lobby van het NH Hotel in Zoetermeer. Volgens getuigen dwong S. zijn ex te knielen en schoot hij haar ondanks smeekbedes door het hoofd. Enkele ogenblikken later schoot hij haar stiefvader in zijn rug. S. was ten tijde van het incident met proefverlof en zat een celstraf van twee jaar uit.

Man filmt douchende kinderen

De politie heeft op een camping in Zeeuws-Vlaanderen een 51-jarige Duitse man aangehouden die douchende kinderen filmde. Hij had een camera in zijn sporttas verborgen en zette deze onder de deur van douchehokjes.

Andere campinggasten vertrouwden de man niet en hielden hem vast op het strand totdat de politie gearriveerd was. De man, die met zijn gezin op een andere camping in Zeeland verbleef, heeft bekend en beloofde in eigen land hulp te zoeken. Na zijn verklaring werd de man weer heengezonden.

Doodrijders Texel blijven vastzitten

De twee Duitse jongemannen die dit weekend op Texel werden gearresteerd na het doodrijden van 17-jarige Afira Hof uit Wieringerwerf, blijven in voorarrest. Ze worden donderdag voorgeleid bij de rechtbank in Alkmaar.   Inmiddels is duidelijk dat de 20-jarige man die achter het stuur zat toen de auto werd aangehouden, ladderzat was. Hij had zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed (Hij blies 540 milligram alcohol, waar tot 90 milligram is toegestaan voor een beginnend bestuurder).

De Duitse toerist verloor op de Krimweg in De Cocksdorp de macht over het stuur en ramde twee meisjes op de fiets. Ze werden door de klap gelanceerd en belandden meters verderop in een weiland. Afira Hof stierf ter plekke aan haar verwondingen. Het andere meisje kwam met de schrik vrij.

Afira werkte op Texel als serveerster in strandtent Paal 28. Haar ouders en zus legden gisterenmiddag samen met personeel van het strandpaviljoen bloemen op de plaats van het ongeval. Afira was net geslaagd voor de Havo en wilde negen weken op Texel werken om wat bij te verdienen. Ze zou na de zomer gaan studeren aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden. Ze had daar net een studentenkamer gevonden. Verder  speelde ze trompet bij het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest.

De 21-jarige bijrijder heeft zich wellicht schuldig gemaakt aan het verlaten van de plaats van het ongeval. Vandaar dat ook hij is aangehouden. Het tweetal, afkomstig uit Ratingen, wordt vermoedelijk ook poging tot doodslag ten laste gelegd omdat ze zijn ingereden op omstanders. Na het ongeluk reden ze snel weg maar ze kwamen niet ver omdat de smalle straat daar doodloopt bij het strand. Toen ze keerden en langs het stervende slachtoffer reden, poogden getuigen de auto tot stoppen te dwingen. De bestuurder gaf echter extra gas waardoor de omstanders weg moesten springen.

Link: Foto's van de plaats van het ongeval.

Afira Hof

[E3 2008] Presentatie Left 4 Dead laat ons de director zien

Left 4 Dead wordt een unieke multiplayer game. In de game moet je het samen met drie vrienden tegen een enorme hoeveelheid zombies met maar een beperkte hoeveelheid ammo en health. Dit alles wordt geregisseerd door de Director. Dit is een AI die aan de hand van de speelwijze van de groep, een beslissing maakt over hoeveel vijanden je voor je kiezen krijgt en wanneer. In een presentatie op de E3 is deze Director verder uitgelegd. Ook maken we kennis met de vier verschillende personages die je kan spelen.

Er is ook een releasedatum bekend. De game komt op 4 november uit voor de PC en de Xbox 360

Eindhoven verhoogt minimumleeftijd gokhal

De gemeente Eindhoven verhoogt de leeftijdsgrens voor gokkers in de speelautomatenhal van 18 naar 21 jaar. Burgemeester Rob van Gijzel heeft dat vandaag bekendgemaakt. Eindhoven is naar eigen zeggen de eerst grote gemeente die de minimumleeftijd verhoogt.

De exploitanten van de gokhallen zijn akkoord gegaan met de striktere regels. In ruil ervoor krijgen ze toestemming om het aantal automaten uit te breiden.

 

Vermoord door Thaise meisjes van plezier

Door twee Thaise prostituees neergesabeld met een zwaard en vervolgens in brand gestoken. Zo kwam de 64-jarige Nederlander Martin Jochems vorige week aan zijn einde in de Thaise kustplaats Pattaya, zo werd gisteren bekend.


Jochems, volgens zijn paspoort afkomstig uit Arnhem, emigreerde drie jaar geleden naar de stad aan de Golf van Thailand. Volgens de lokale krant Pattaya Daily News zou hij bij Defensie hebben gewerkt, maar gestopt zijn wegens psychische problemen. Ook in Pattaya zou hij bekend staan als emotioneel instabiel. "Hij schreeuwde soms zonder duidelijke reden. Niemand durfde te gaan kijken wat er aan de hand was", aldus Pattaya Daily News. Na de arrestatie van Jochems’ vermoedelijke moordenaressen afgelopen weekend, maakte de krant een reconstructie op basis van politieverhoren

Op 3 juli brengt Rattana Inthirat, een medewerkster van een plaatselijke bar, de 23-jarige prostituee Janjira naar de woning van Jochems. Zij zou met hem de nacht doorbrengen. Als ze haar de volgende ochtend weer wil ophalen, laat Jochems zijn gezelschapsdame niet gaan. Hij pakt haar de sleutels van de motorfiets en haar gsm af. Na een ruzie mishandelt Jochems de twee vrouwen, waarna Rattana naar de politie stapt. Die wil echter niet bemiddelen, waarna Rattana furieus terugkeert naar de woning van Jochems. Daar pakt ze een ijzeren staaf waarmee ze de Nederlander, die in de badkamer zijn gezicht staat te wassen, van achteren op het hoofd slaat. Vervolgens pakt ze een zwaard van een meter lang dat aan de muur hangt. Terwijl Janjira toekijkt steekt Rattana Jochems daarmee in zijn nek. Dat wordt zijn dood.

De vrouwen vertrekken en nemen dure sieraden van Jochems mee. De volgende dag gaat Rattana gewoon weer aan het werk. Janjira vlucht naar een vriend in een andere provincie. Bang geworden komt Rattana later terug om de sporen uit te wissen. Ze overgiet het lichaam van Jochems en zijn huis met benzine en steekt ze in brand. Pas als Jochems’ hond twee dagen later met een laag roet op zijn vacht het huis uit komt, waarschuwt een buurvrouw de politie.

Rattana wordt al gauw aangemerkt als verdachte en heeft inmiddels de moord bekend. Janjira geeft zichzelf later aan bij de politie en wordt gezien als medeplichtig.

Goedkope Aziatische elektronica vaak onveilig

Volgens de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) is Aziatische elektronica die tegen lage prijzen in de Nederlandse winkelschappen ligt vaak onveilig. Ook speelgoed uit het verre oosten kan gevaar opleveren voor de gebruiker, meldt het AD vandaag. Een woordvoerster van de Voedsel en Warenautoriteit bevestigde de waarschuwing.

De VWA onderzocht afgelopen jaar 380 partijen elektrische apparaten, snoeren en speelgoed die vanuit vooral China in Rotterdam aankwamen. Daarvan voldeed 20 tot 50 procent niet aan de veiligheidseisen. Zo bleken stekkerblokken te dunne snoeren te hebben waardoor makkelijk kortsluiting ontstaat. Volgens de VWA is elektrisch gereedschap vaak zo slecht dat het gevaar van elektrocutie reëel is.

'Overleg Iran en VS op korte termijn mogelijk'

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zegt dat direct overleg tussen Iran en de Verenigde Staten op korte termijn mogelijk is, mits de landen daarin op gelijke voet staan. De president deed die uitspraak maandagavond laat op de Iraanse staatstelevisie.

"Een dialoog heeft geen zin als de ene partij op een hogere en de andere op een lagere positie staat", aldus Ahmadinejad. Jarenlang heeft Iran zich hevig verzet tegen direct contact met Washington. Onlangs vond wel al trilateraal overleg plaats tussen Iran, de VS en Irak.

Ayatollah Ruhollah Khomeini, de Iraanse spiritueel leider die aan de wieg stond van de islamitische revolutie van 1979, vergeleek de relatie tussen de VS en Iran ooit als die tussen een wolf en een schaap. De huidige Ayatollah, Ali Khamenei, wees bilateraal overleg voorheen eveneens resoluut van de hand, maar de laatste maanden is hij daarop teruggekomen. Begin dit jaar opperde hij dat de relatie tussen beide landen wellicht niet altijd verbroken zou blijven, maar dat het nog te vroeg was om de diplomatieke banden direct te herstellen.

Daruma Otoshi

Soms staat een gebouw in de weg en moet het om die reden gesloopt worden. En bij slopen hoort explosies, lawaai en stof. Ik was dan ook enorm teleurgesteld dat het Japanse bedrij Kajima een geheel nieuwe methode van gebouwen slopen bedacht heeft.

De gebouwen worden van onderaf aan gesloopt, je haalt gewoon steeds de onderste verdieping weg en je laat het gebouw zakken. Milieuvriendelijker, veel minder overlast maar ook veel minder leuk...

Zware aardbeving treft Griekenland

Een zware aardbeving met een kracht van 6.4 op de schaal van Richter heeft vanchtend delen van Griekenland en Turkije wakker geschud. Het epicentrum lag ongeveer zestig kilometer ten zuiden van het eiland Rhodos op 68 kilomter diepte.

Direct na de beving renden mensen in paniek de straat op. Een 56-jarige vrouw kwam om het leven toen zij een trap af rende en viel.

Griekenland wordt elk jaar door vele aardbevingen getroffen. Bijna de helft van alle aardbevingen in Europa wordt geregistreerd in het Zuid-Europese land. De laatste beving waarbij veel doden vielen te betreuren dateert alweer uit 1999.

Voor meer nieuws omtrent aardbevingen kun je op het forum terecht.

[E3 2008] Rennen en springen in Mirror's Edge-demonstratie

Een game waar veel van wordt verwacht is Mirror's Edge. In deze game speel je als runner Faith die over daken moet rennen en springen om berichten naar klanten te brengen. Als haar zusje wordt gedood wil ze wraak nemen op het regime dat de stad in zijn greep houdt.

We hebben tot nu toe alleen nog maar twee trailers gezien. Op de E3 is een demonstratie gegeven van de game waarin de gameplay goed te zien is. Natuurlijk staat deze al op het internet en kunnen jullie deze hieronder zien.

[E3 2008] 'Thunderbolts of lighting' in inFamous-trailer

De heren en dames die eerder verantwoordelijk waren voor Sly Cooper zijn momenteel bezig om voor de PS3 een open world superhero-game te maken. Grote verschil met bestaande games in dat genre moet worden dat de wereld ook echt open is en dat je niet van missie-marker naar missie-marker gaat. Het verhaal moet zich gaan ontwikkelen aan de hand van jouw acties, vergelijkbaar met het Dark/Light-systeem van Knights of the Old Republic dus. Sucker Punch heeft de E3 aangegrepen om de eerste gameplaybeelden te tonen, wij hebben die gelegenheid aangegrepen om jullie diezelfde beelden te tonen:

[E3 2008] De Prins schopt kont in Prince of Persia-trailer

Ubisoft werkt momenteel aan een nieuw deel in de Prince of Persia-franchise. De Sands of Time-trilogie wordt achter ons gelaten, dit keer wordt er een compleet nieuwe verhaallijn gestart. De game zal gebruik maken van een getweakte Scimitar-engine, die eerder gebruikt werd om Assassin's Creed op onze TV's en monitors te toveren. Je staat er dit keer niet alleen voor, je krijgt namelijk hulp van een dame. Hoe dat er uit gaat zien in de game kun je hieronder bekijken.

[E3 2008] Square Enix praat over FF XIII en Versus

Square Enix heeft gisteren de wereld geschokt door aan te kondigen dat Final Fantasy XIII ook op de Xbox 360 zal verschijnen. In hun eigen persconferentie hebben ze meer uitleg over deze keuze gegeven.

Square Enix heeft pas kort geleden besloten om FF XIII ook op de Xbox 360 te laten verschijnen. Dit doen ze om westerse gamers tegemoet te komen en om hun relatie met Microsoft te verbeteren. Volgens Square Enix zullen beide games gelijk zijn met uitzondering van DVD tegenover Blu-Ray.

Op dit moment zijn ze druk bezig met het afronden van de game op de PS3 voor in Japan. Als deze afgerond is, zal de game worden voorbereid voor op de Xbox 360 en zal de taal aangepast worden. Het is goed mogelijk dat door de verschillende talen in Europa, de game hier later zal verschijnen dan in de VS.

Square Enix liet ook weten dat Final Fantasy Versus XIII wel exclusief op de Playstation 3 zal verschijnen.

Bedrijf bijna failliet na ontslag pedofiele stratenmaker

De wegens zijn seksuele voorkeur ontslagen stratenmaker Ricardo Hunefeld heeft een torenhoge salarisclaim ingediend bij A en C Bestratingen uit Sliedrecht. Het eenmansbedrijf dreigt daarom failliet te gaan, schrijft het Algemeen Dagblad. De rechter oordeelde in mei dat ondernemer Chris Baas de 22-jarige stratenmaker uit Papendrecht niet op staande voet had mogen ontslaan toen hij in een vertrouwelijk gesprek had meegedeeld een seksuele voorkeur te hebben voor kinderen.

Hunefeld heeft nu een vordering ingediend van ruim 11.000 euro op Baas wegens achterstallig loon. Hij is nog steeds in dienst waardoor Baas moet blijven doorbetalen. ''Hij wil wel vertrekken, maar eist dan een bijkomende ontslagvergoeding. Dat geld heb ik niet. Ik heb me er eigenlijk al bij neergelegd dat dit het einde van mijn zaak betekent'', aldus de ondernemer in het AD.

De 22-jarige stratenmaker verscheen in mei nog op tv-zender Veronica in het programma Kamervragen van Lange Frans. Die had een item over pedofielen. Verder heeft Ricardo op de site van pedofielenvereniging Martijn eerder dit jaar een uitgebreid verhaal gezet over zijn geaardheid inclusief een foto van zichzelf. Hij zegt bezig te zijn aan een boek over zijn liefde voor kinderen en hij is inmiddels bestuursmedewerker van Martijn en lid van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit (PNVD), die in de volksmond beter bekend staat als de 'Pedopartij'.

Chris Baas, die vandaag in een interview met het AD volledig leegloopt over Hunefeld, nam indertijd overigens niet de moeite om naar het kort geding over het ontslag te komen. Hij verdedigde zich toen alleen in de krant met de mededeling dat zijn bedrijfje ook schoolpleinen bestraat en dat je dan geen pedofiel in dienst kunt hebben.

'Poten breken'
Op deze zaak heeft zich ook zelfverklaard pedofielenjaagster Yvonne van Hertum van de site Stopkindersex.com gestort. In het AD vertelt Van Hertum dat Hunefeld ''een gevaarlijk mannetje'' is. ''Ik volg hem al anderhalf jaar. Als je ziet wat hij zegt en doet op internet, zie je ook dat hij elk moment de fout in kan gaan. Hij heeft nu een vriendje van 11 jaar. Daarover vertelt hij op boylovers.net.''

De 22-jarige Papendrechter die eerder al toegaf als 16-jarige seksuele handelingen te hebben verricht met een kind, waarvoor hij een jaar naar psychiatrische kliniek De Waag werd gestuurd, ontkent dat hij een relatie heeft met een 11-jarig jochie. Maar volgens Van Hertum liegt Hunefeld dat het gedrukt staat: ''Eigenlijk zou hij niet vrij rond moeten lopen. Ik zou zijn poten breken als hij mijn zoon was.’’

'Notaris actief in dertig criminele netwerken'

Nederland telt dertig criminele netwerken waarin een notaris een rol speelt. Daarvan zijn er vijf bekend bij justitie, vertelt directeur van het Bureau Financieel Toezicht (BFT) Folkert Winkel dinsdag in het Financieele Dagblad.

De netwerken houden zich bezig met hypotheekfraude. Ze werken mee aan transacties waarbij een huis in korte tijd meerdere keren wordt verkocht. De prijs zou daardoor soms binnen een uur verdubbelen. Volgens Winkel bedroeg de schade door hypotheekfraude binnen de netwerken het afgelopen jaar minstens 24 miljoen euro.

Het BFT controleert of onder andere advocaten en notarissen zich houden aan de regels tegen witwassen. Het bureau doet dit in opdracht van het ministerie van Justitie. Het probleem is dat de toezichthouder geen informatie aan het Openbaar Ministerie kan geven, omdat wetgeving het uitwisselen van informatie verbiedt, legt Winkel uit. De minister van Justitie komt volgens de directeur eind dit jaar met voorstellen om de bevoegdheden van het BFT uit te breiden.

Vorig jaar werden 124 ongebruikelijke transacties door notarissen verzwegen, schrijft de krant. Eén kantoor zou na een gesprek met het BFT alsnog 23 transacties hebben gemeld bij justitie, maar de overige kantoren deden niets. Tegen die kantoren voert het BFT tuchtzaken, maar volgens het bureau verloopt de rechtsgang erg traag. Zo zouden er eind vorig jaar twaalf procedures hebben gelopen.

In mei werden in Rotterdam drie notarissen opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. De aanhoudingen kwamen voort uit een onderzoek van het OM naar hypotheekfraude en belastingontduiking. Het OM verwacht de verdachten eind dit jaar voor de rechtbank te brengen.

Berbatov droomt al tijden over ManUnited

In een eerder bericht werd al bekend gemaakt dat Manchester United een bod heeft gedaan op Dimitar Berbatov. Volgens Martin Jol droomt de spits al tijden van ManUnited.

“Ik heb altijd een goede relatie gehad met Dimitar, maar het probleem is dat hij altijd met zijn hoofd bij Manchester United zat. Het spookte door zijn hoofd en ik kon er niets aan doen”, aldus Jol.

De Bulgaar heeft dus al een bod boven zijn hoofd hangen van 25 miljoen van de The Red Devils. De zaakwaarnemer weet af van de interesse, maar ontkent echter dat er een officieel akkoord is.

Sorin afgeschreven bij Hamburger SV

Voor Juan Pablo Sorin zit zijn tijd erop bij HSV. Het contract wat de Argentijn had liep nog één jaar door. Maandag werd dat contract echter ontbonden.

In 2006 werd Sorin weggehaald bij Villareal door de club uit Hamburg. Door de vele blessures van de Argentijn kon hij echter nauwelijks zijn kwaliteiten tonen. Mede hierdoor is de nieuwe trainer Martin Jol in de situatie gekomen dat hij niet verder wil met de verdediger. In de twee jaren dat Sorin actief was bij HSV kwam hij maar 24 keer aan spelen toe.

[E3 2008] Who you gonna call? Ghostbusters!

Wie had gedacht dat er zo lang na de zeer populaire en succesvolle films er nog een game zou komen van de Ghostbusters? Het is toch echt waar en we kunnen binnenkort op de PC, Playstation 3 en de Xbox 360 er mee in de weer. Op de E3 is er een trailer voor de game verschenen die je hieronder kan zien. In de trailer zien we alles wat we van een Ghostbuster mogen verwachten: Spoken, rondvliegende boeken en grote laserstralen.

Boukhari verlaat Sparta voor het Midden-Oosten

Nourdin Boukhari speelt vanaf het komende seizoen voor Al-Ittihad. De aanvaller kon bij Sparta vertrekken voor anderhalf miljoen euro en dat bedrag wil de club uit Saoedi-Arabië graag neertellen voor de Marokkaan.

Boukhari kwam eerder uit voor Ajax, NAC Breda en het Franse Nantes. Hij wilde de kans die hij nu krijgt in het Midden-Oosten niet laten lopen. "Toen ik afgelopen zomer van Nantes naar Sparta ging, heb ik heel veel salaris ingeleverd. Deze kans wilde ik niet laten lopen. Al-Ittihad is een absolute topclub, al is de competitie in Saudi-Arabië in Nederland onbekend," aldus Boukhari tegenover het Algemeen Dagblad.

Opta legt kabelaars en KPN verplichtingen op

Telecomtoezichthouder Opta is ontevreden over de concurrentie op de zakelijke markt voor vaste telefonie. Ook hebben kabelmaatschappijen op de omroepmarkt een te hoog marktaandeel. De waakhond is daarom van plan de kabelaanbieders en telecombedrijf KPN een aantal extra verplichtingen op te leggen.

Dat laat Opta vandaag weten in zijn nieuwe ontwerpbesluiten voor de markten vaste telefonie, breedbandinternet toegang en huurlijnen. Door de maatregelen op de kabelmarkt moeten consumenten straks kunnen kiezen van wie zij het analoge tv-pakket afnemen, net zoals zij kunnen kiezen tussen verschillende telefoonaanbieders via het netwerk van KPN.

Pieters kijkt uit naar duel met Utrecht

Anderhalf jaar geleden kenden weinig voetbalfans hem nog, maar inmiddels is Erik Pieters selectiespeler van landskampioen PSV. Vandaag werkte de 19-jarige linksback zijn eerste training af op de Herdgang.

"Het ging wel lekker. Opbouwend zat het goed, ik ben tevreden," zei Pieters op de vraag welk gevoel hij had overgehouden aan zijn eerste training bij PSV. Bij FC Utrecht veroverde hij ogenschijnlijk moeiteloos een basisplaats. De jonge linksback is zich ervan bewust dat dit bij PSV minder eenvoudig zal gaan. "Het zal moeilijk worden. Er is natuurlijk een duidelijk niveauverschil tussen Utrecht en PSV. Ik wil hier in ieder geval beter worden."

Pieters zei verder een heel goed gevoel te hebben overgehouden aan zijn periode in de Domstad. "Utrecht heeft me een kans gegeven in het profvoetbal en daar ben ik de club enorm dankbaar voor. Elke thuiswedstrijd was een feest, daar heb ik enorm van genoten."

De linksback zal heel binnenkort alweer terugkeren in de Galgenwaard. Op de eerste speeldag staat de wedstrijd FC Utrecht-PSV op het programma. Een speciaal duel voor Pieters derhalve. "Dat wordt een leuke wedstrijd. Ik zal er alles aan doen om dan in de basis te staan bij PSV."

Phanos blijft hoofdsponsor Utrecht

FC Utrecht blijft voorlopig nog verbonden aan het vastgoedbedrijf Phanos. Afgelopen maandag werd er een driejarig contract getekend.

Voorzitter Jan Willem van Dop is tevreden met dit resultaat. “Heel goed nieuws waardoor we met een verhoogd sponsorbedrag de komende jaren vooruit kunnen”. 2005 was het eerste jaar dat Phanos zich hoofdsponsor kon noemen van Utrecht. Het vastgoedbedrijf kwam een tijd geleden met het voorstel de club over te nemen. De club uit de Domstad weigerde echter dit plan.

Been ontkent komst Manucharyan

Volgens NEC-trainer Mario Been klopt er niets van het bericht dat Edgar Manucharyan komend seizoen voor de club uit Nijmegen gaat voetballen. Omroep Gelderland meldde onlangs dat de Armeniër op huurbasis zou worden overgenomen van Ajax. Been verwijst dit verhaal echter naar het rijk der fabelen.

"Het is absoluut niet waar dat Edgar Manucharyan naar NEC komt," zegt Been tegenover ForzaNEC. Manucharyan speelt sinds eind 2004 voor Ajax, maar kwam door blessureleed nog maar nauwelijks in actie voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Ajax is bereid mee te werken aan een tijdelijk vertrek van de aanvaller.

Trio Britse vliegtuigterroristen bekent

Drie Britse moslimmannen hebben gisteren in Londen bekend dat ze van plan waren vloeibare bommen te plaatsen in vliegtuigen. Dit meldde de Britse pers.

De mannen wilden samen met twee andere verdachten ook video's naar buiten brengen waarin ze zelfmoordaanslagen aankondigden, gaven ze tevens toe.

De drie horen tot een groep van acht verdachten in het zogeheten Heathrow Airport Bomb Plot. De zaak kwam in augustus 2006 op tijd aan het licht, waardoor een ramp werd voorkomen. De verijdelde aanslag leidde tot strengere passagierscontrole op vloeistoffen aan boord van vliegtuigen.

Ruim 450 gewonden bij stierenrennen Pamplona

Bij het traditionele stierenrennen in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn dit jaar 457 mensen gewond geraakt. De meeste deelnemers liepen lichte verwondingen op. Het zwaarst gewond raakte een 37-jarige Spanjaard die onder meer met botbreuken en kneuzingen moest worden opgenomen.

In totaal kwamen 42 personen in het ziekenhuis terecht, dertien minder dan vorig jaar toen ongeveer vijfhonderd mensen verwondingen opliepen. Ook werden er deze keer minder deelnemers door de hoorns van stieren gespietst, vier tegen elf een jaar geleden.

Acht ochtenden achter elkaar werden stieren door de straten van Pamplona naar de arena gejaagd. Waaghalzen renden voor de stieren vooruit. Matadors doodden de stieren vervolgens in de arena.

Plannen voor reunie 2 Unlimited

De originele bandleden van 2 Unlimited Anita Doth en Ray Slijngaard hebben plannen voor een reunie. Volgens het management van Doth staat het plan nog in de kinderschoenen. De twee leden van de succesvolle danceformatie, die elkaar al jaren niet meer hadden gesproken, zijn in ieder geval weer 'on speaking terms'.

Het initiatief komt van Slijngaard. "Inmiddels hebben ze een aantal keren met elkaar gegeten en voorzichtig gesproken over een reunie", legt de manager van Doth uit. "Het moet een grote show worden met dansers en alles erop en eraan. Anders doen we het niet. Ook moeten we een licentie afsluiten voor de naam 2 Unlimited met de eigenaren."

Het project en de naam 2 Unlimited werd in 1991 bedacht door de Belgische producers Jean-Paul De Coster en Phil Wilde. Het danceduo scoorde ruim vijf jaar lang internationaal hits met liedjes als 'No limit', Twilight zone' en 'The real thing'. Anita en Ray stopten twaalf jaar geleden vanwege ruzie en zakelijke en muzikale meningsverschillen. De Coster en Wilde bliezen twee jaar later met de zangeressen Romy van Ooijen en Marion van Iwaarden de groep nieuw leven in, overigens zonder succes.

Anita Doth werkt ondertussen aan een nieuw soloalbum. "Veel bekende deejays, onder wie dj Chuckie en Armin van Buuren, hebben al interesse getoond om mee te werken aan haar nieuwe cd", vertelt haar manager. "Ook werken we aan een nieuwe buhne-act met repertoire van 2 Unlimited en nieuwe nummers waarbij ze wordt begeleid door een liveband." De nieuwe single en het nieuwe album van Anita Doth verschijnen in oktober.

Bodyguard Bruinsma de cel in voor afpersen

Een ex-lijfwacht van de vermoorde topcrimineel Klaas Bruinsma is maandag veroordeeld tot vier jaar cel voor onder meer afpersing en bedreiging. De rechtbank in Utrecht acht bewezen dat de 47-jarige Geurt R. uit Amersfoort bij diverse personen op intimiderende wijze geld heeft losgepeuterd. Meestal ging dat gepaard met mishandeling.

Om slachtoffers angst in te boezemen pochte R. ermee dat hij net op vrije voeten was en dat hij in het verleden contact had met Bruinsma en met Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, die eind vorig jaar tot negen jaar cel werd veroordeeld voor het afpersen van vastgoedhandelaren.

De afgeperste bedragen variëren van een paar tientjes tot driehonderdduizend euro. R. stelde zijn slachtoffers in het vooruitzicht dat 'zijn soldaten' hun naasten iets zouden aandoen als zij geen geld zouden geven. R. had het onder meer voorzien op horecaondernemers uit Amersfoort. Zo dwong hij hen een bevriende portier in dienst te nemen die ervoor zou zorgen dat er geen Marokkanen binnen zouden komen.

Het Openbaar Ministerie had acht jaar cel geëist tegen R. De rechtbank kwam tot een lagere straf omdat de verdachte werd vrijgesproken van de afpersingen waarmee de grootste bedragen gemoeid zouden zijn: sommen tot vier miljoen Amerikaanse dollar. Het OM laat weten waarschijnlijk in hoger beroep te gaan. Omdat elf van de dertien aanklachten bewezen zijn verklaard, vindt het de opgelegde straf te laag.

Wandelaars onderweg in Nijmegen

In Nijmegen zijn vanochtend om vier uur de eersten van in totaal 39.128 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse op pad gegaan. Op het programma staat een wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer door de Betuwe.

De lopers doen onderweg onder meer Lent, Bemmel, Huissen en Elst aan. Tijdens de 92e Vierdaagse worden de wandelaars op verschillende manieren in de gaten gehouden. De organisatie heeft 7500 wandelaars een chip meegegeven die aangeeft waar ze zich op het parkoers bevinden. Zo kan de marsleiding tijdig zien als er ergens opstoppingen op het parkoers ontstaan.

Daarnaast slikken honderd deelnemers een chippil die onder meer hun lichaamstemperatuur meet. De uitslagen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. De marsleiding legt verder steekproefgewijs een vragenlijst voor aan uitvallers. De antwoorden moeten meer inzicht geven in de reden waarom deelnemers de strijd tegen de blaren en kilometers staken.

Australiër dronk 600 euro per week

Een Australische man die voor de rechter moest verschijnen omdat hij alweer betrapt was op rijden onder invloed, heeft bekend dat hij ongeveer duizend Australische dollar (611 euro) aan bier uitgaf per week. Maandelijks dronk de man ongeveer 2.500 flesjes bier weg.

De vader van vier kinderen was gaan drinken nadat zijn partner vijf jaar geleden bij hem weg ging. Na zijn arrestatie is de man gestopt met drinken, wat de rechter deed besluiten de man geen gevangenisstraf maar een fikse boete op te leggen. Volgens de krant Northern Territory wees de rechter de man nog op zijn slechte smaak. "Zoveel drinken is niet goed te praten, maar dat je dan nog een Melbourne Bitter drinkt is dat zeker niet."

18-jarige brein hackersnetwerk vrij

Het 18-jarige Nieuw-Zeelandse brein achter een hackersnetwerk is vandaag ontslagen van alle rechtsvervolging. Hij kan nu bij de politie aan de slag om computercriminaliteit te bestrijden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De tiener gaf leiding aan een netwerk, dat via Nederland wereldwijd op ruim een miljoen computers inbrak en voor zeker dertien miljoen euro schade aanrichtte. De politie in Nieuw-Zeeland pakte de tiener in november op, na een internationaal onderzoek van onder meer de Nederlandse politie en de Amerikaanse FBI.

Ondanks dat de 18-jarige Owen Thor Walker schuld heeft bekend kwam hij er vanaf met het betalen van 9000 euro als aandeel in de schadevergoeding voor een Amerikaanse universiteit. Walker zou volgens de politie slechts enkele tienduizenden euro's hebben verdiend.

Obama: 7000 extra militairen naar Afghanistan

Barack Obama heeft maandag gezegd dat hij als president de Amerikaanse troepenmacht in Afghanistan met minimaal zevenduizend militairen zou uitbreiden. Het sturen van versterking naar Afghanistan is onderdeel van zijn plan om gevechtstroepen uit Irak terug te trekken en de focus te leggen bij de bestrijding van Al-Qaida.

De Democratische presidentskandidaat deed zijn plannen voor de gevechtsmissie uit de doeken in een ingezonden opiniestuk in de New York Times. Dinsdag staat tevens een toespraak gepland waarin hij zijn plannen verder toelicht. "We hebben meer troepen, meer helikopters, meer inlichtingenwerk en meer nonmilitaire assistentie nodig om de missie te volbrengen", aldus Obama, die tevens de wens om permanente bases in Irak te houden een misvatting noemde.

Ook de Republikeinse kandidaat John McCain presenteert deze week zijn plannen voor Afghanistan. Voortuitlopend op zijn toespraak op donderdag zei hij maandag dat er gedaan moet worden wat nodig is en dat het sturen van meer troepen daarbij wat hem betreft tot de mogelijkheden behoort.

Op dit moment zijn er 36 duizend Amerikanen in Afghanistan gelegerd. Amerikaanse legerleiders zeggen mogelijk nog tienduizend man extra nodig te hebben om de extremisten het hoofd te bieden en het Afghaanse leger op te leiden. Het leger zegt zoveel extra manschappen pas beschikbaar te hebben als het Amerikaanse contingent in Irak aanzienlijk in aantal wordt teruggebracht.

Tunnels A73 twee weken dicht

De tunnels van de A73 gaan deze zomer twee weken dicht. Dat schreef minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Hij verwacht op deze manier de werkzaamheden aan de Roer- en Swalmtunnel zoals gepland medio september te kunnen afronden.

EVO, de belangenbehartiger van vervoersbedrijven, riep eind juni Rijkswaterstaat nog op een zomersluiting te voorkomen. De economische schade door de sluiting zou te groot zijn. Het alternatief was alleen sluiting in de weekeinden, maar volgens Eurlings is de kans aanzienlijk dat de doelstellingen zo niet gehaald worden.

De tunnels bij Roermond en Swalmen kampen sinds de gedeeltelijke opening in februari voortdurend met technische storingen. Rijkswaterstaat besloot in april de tunnel in de weekeinden dicht te houden om de veiligheidssystemen in orde te maken. Deze sluitingen blijven vooralsnog noodzakelijk, schreef Eurlings.

Recordoppervlakte verbrand in Californië

De bosbranden in Californië hebben een recordoppervlakte van 3400 km2 verbrand. Dat is meer dan ooit eerder in de Amerikaanse staat. Dat berichtte de Los Angeles Times gisteren op basis van informatie van de brandweer.

Californië kampt sinds 20 juni met de branden. De brandweer heeft meer dan 1700 branden geblust. Zeker honderd huizen werden verwoest en in een afgebrand huis werd een lijk aangetroffen. In totaal bevechten 20.000 brandweermannen en -vrouwen de vuurzee.

Koning België accepteert ontslag nog niet

De koning van België, Albert II, heeft nog niet besloten of hij het ontslag van van de regering van premier Leterme accepteert. Dit heeft het Belgische Koninklijke Paleis vannacht meegedeeld. Leterme bood gisteren zijn ontslag aan de koning aan.

Leterme is vier uur lang op audiëntie geweest bij koning Albert, om het ontslag van hem en zijn regering aan te bieden. De koning heeft overlegd met Belgisch Kamervoorzitter Herman Van Rompuy, minister van Institutionele Hervormingen Jo Vandeurzen en zijn Franstalige collega Didier Reynders.

Belgische premier Leterme treedt af

De Belgische premier Yves Leterme treedt af. Hij is op weg naar de koning om het ontslag van zijn regering aan te bieden, aldus meerdere bronnen vandaag tegen de Vlaamse omroep VRT.

De regering was in problemen gekomen omdat een beloofd plan voor een staatshervorming maandag niet mogelijk bleek.

De kritiek kwam vooral van zijn eigen christendemocratische partij en de Vlaams-nationalistische partnerpartij N-VA.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.