FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 oktober 2009

VS maken dreigement aan Kenianen waar

De machthebbers in Kenia moeten er rekening mee houden dat ze hun forse inkomens niet langer kunnen verbrassen in de Verenigde Staten. Gisteren maakte de Amerikaanse regering bekend dat een hoge Keniaanse functionaris tot nader order geen visum krijgt. Voor zeker drie andere grootverdieners in het Oost-Afrikaanse land dreigt dezelfde sanctie.

De maatregel werd bekendgemaakt door Johnnie Carson, de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken. Hij bracht gisteren een bezoek aan Nairobi, de hoofdstad van Kenia.

Vorige maand stuurde Carson al brieven naar vijftien hoge politici en zakenlieden, waarin hij hen met de visummaatregel dreigde, als ze zich zouden blijven verzetten tegen hervormingen. Om diplomatieke redenen noemde Carson vooralsnog geen namen, maar alleen de aankondiging van de sancties leidde al tot hevige verontwaardiging binnen de regering van Kenia.

Na de presidentsverkiezingen van eind 2007 verkeerde het land wekenlang in de greep van een geweldsgolf, waarin zeker 1300 mensen om het leven kwamen. Pas na bemiddeling door oud VN-topman Kofi Annan kwam er een einde aan het geweld. De belangrijkste politieke rivalen Mwai Kibaki en Raila Odinga stemden in met het vormen van een eenheidsregering en een vergaand hervormingsprogramma. Daarvan is nooit iets terecht gekomen. Niet één verdachte van het geweld werd vervolgd.

De elite in Kenia reist graag naar de Verenigde Staten, vanwege het luxe winkelaanbod en bezoeken aan kinderen die er op kosten van de Keniaanse belastingbetaler universitaire opleidingen volgen.

Anouk weer zwanger

Zangeres Anouk (34) is zwanger van haar vierde kindje. Dat heeft het tv-programma RTL Boulevard gisteren gemeld.

Volgens RTL Boulevard heeft Anouk het nieuws zelf bekendgemaakt. De zangeres, die onlangs een nieuwe cd uitbracht, is ruim drie maanden zwanger, aldus het programma. Ze is zwanger van haar vriend, de rapper Unorthadox, met wie ze sinds maart een relatie heeft. Het kindje wordt april volgend jaar verwacht. Anouk heeft al drie kinderen van haar ex-man Postman (Remon Stotijn).

Anouk weer zwanger  (foto: ANP)

Slachtoffer Polanski wil af van strafzaak

Samantha Geimer wil dat justitie in de Verenigde Staten stopt met de strafrechtelijke vervolging van Roman Polanski. De advocaten van Geimer, die op haar dertiende seks had met de Frans-Poolse filmregisseur, eisten dat gisteren in een kort geding voor de rechtbank in Los Angeles.

De inmiddels 45-jarige vrouw woont anno 2009 met haar man en kinderen op Hawaii. Sinds de arrestatie van Polanski, vorige maand in Zwitserland, werd Geimer naar eigen zeggen platgebeld door circa vijfhonderd journalisten uit de hele wereld, die commentaar wilden hebben. Ze zou inmiddels kampen met gezondheidsklachten, nadat ze ook op haar werk werd lastiggevallen en een enkele journalist zelfs haar huis zou zijn binnengedrongen.

"Het slachtoffer is opnieuw slachtoffer geworden", stellen de advocaten van Geimer. Als gevolg van de gezondheidsproblemen zou de baan van de vrouw inmiddels in het geding zijn.

Prijs voor Nederlandse duizendpoot

De Nederlandse horrorfilm The Human Centipede van regisseur Tom Six is op het prestigieuze Screamfest Filmfestival in Hollywood uitgeroepen tot beste horrorfilm. Dat heeft producente Ilona Six gisteren bekendgemaakt.

Het bizarre verhaal vertelt over een gestoorde arts die een menselijke duizendpoot wil maken. Hij doet dit door een groot aantal vrouwen aan elkaar te naaien.

De prijs is een goudkleurig beeld, dat is ontworpen door de vorig jaar overleden ontwerper Stan Winston. The Human Centipede draaide de afgelopen maanden al op diverse horrorfestivals over de hele wereld. De omstreden film leidde tot gemengde reacties onder het publiek.

Het is nog niet bekend of en wanneer de horrorproductie in Nederland te zien zal zijn. Regisseur Tom Six maakte eerder de films Honeyz, Gay en I Love Dries, met in de hoofdrol zanger Dries Roelvink.

Nederlandse films doen het overigens wel vaker goed op het Amerikaanse horrorfestival. In 2003 werd de korte film R.I.P. van regisseur Jan Doense uitgeroepen tot beste ter wereld. En in 2007 won acteur Everon Jackson Hooi een prijs voor zijn rol in de Nederlandse horrorfilm Dood Eind.

Veiling Entertainment Group brengt 5 ton op

De veiling van de inboedel van The Entertainment Group (TEG), waaronder gouden platen van Marco Borsato en Guus Meeuwis, heeft ruim 525 duizend euro opgebracht. Dat heeft het veilinghuis BVA Auctions gisteren bekendgemaakt.

Bijna 1200 voorwerpen gingen onder de hamer, variërend van posters en artiestenkleding tot computers en meubels. Hierop werden zo'n vijftienduizend biedingen gedaan. Het meest werd geboden op de merk- en domeinnamen van The Entertainment Group, waar 11.000 euro voor geboden werd. De dubbele platina-cd van Marco Borsato van Symphonica in Rosso ging over de toonbank voor ruim zevenduizend euro.

De goederen gingen in opdracht van de curator onder de hamer, nadat TEG failliet was verklaard. De veiling via internet begon vorige week vrijdag en duurde tot gisteravond tien uur. Belangstellenden konden het weekeinde de goederen bewonderen in onder meer het pand van TEG in Hilversum.

Leden PvdA akoord met verhoging AOW-leeftijd

De politieke ledenraad van de PvdA heeft zich vanavond achter het kabinetsplan geschaard voor verhoging van AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. Dat bleek nadat een motie die de verhoging van de pensioenleeftijd had moeten tegenhouden, werd afgewezen.

Dat gebeurde door een ruime meerderheid van de ledenraad die voor beraad over de AOW bijeengekomen was in de Utrechtse Jaarbeurs.

Gedurende de avond werd door veel leden de vrees geuit of in het kabinetsplan wel het PvdA-motto "sterkste schouders dragen de zwaarste lasten" gegarandeerd zou zijn. Zo verzette voorzitter Henk van der Kolk van vakbond FNV Bondgenoten zich tegen de hogere AOW-leeftijd, wegens een gebrek aan keuzevrijheid. Volgens hem mag het niet zo zijn dat mensen die vroeg begonnen zijn met werken en een zwaar beroep hebben gehad, een lagere uitkering krijgen als zij toch nog met 65 jaar willen stoppen.

Maar vooral staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) wist de achterban te overtuigen dat zij opkomt voor de zwakkeren op de arbeidsmarkt.

Rossi wil titel vieren met F1-test

Valentino Rossi heeft Ferrari-teambaas Stefano Domenicali gevraagd of hij nog een keer met een Ferrari mag testen. De Italiaan werd in Maleisië voor de negende maal wereldkampioen in de motorsport en wil zijn titel vieren middels een Formule 1-test.

Rossi testte enkele jaren geleden al voor het team uit Maranello, maar zag toen een volledige overstap naar vier wielen niet zitten. Ook nu is dat niet het geval. "Ik heb Domenicali gevraagd om een nieuwe test," zei Rossi die volgend jaar maart met een Ford Focus mee gaat doen aan de rally van Mexico.

Dat de Italiaan de motorsport gaat verlaten is volgens zijn Yamaha-teambaas Davide Brivio niet aan de orde. Rossi heeft nog een contract tot eind 2010 en zal deze waarschijnlijk gaan verlengen. "Hoe meer jaren voorbij gaan, hoe ouder hij wordt voor de Formule 1. De kansen daarop worden in mijn ogen kleiner," zei Brivio.

Radiocolumn: Een beter milieu begint bij uzelf

Petertjeprik's radiocolumn van 26 oktober 2009: Red de planeet, red de dieren, scheid je afval, is je auto wel schoon?, LED-lamp in plaats van een peertje, eet minder vlees, komt je vis wel uit de goede zee? De milieunazi’s, groengeilers en anti CO2-hufters hebben een campagne op gang gekregen waar Goebbels nog een puntje aan had kunnen zuigen. Voordelen, voordelen en nog eens voordelen ten bate van het milieu.

Van Nistelrooy weer fit

Ruud van Nistelrooy is weer fit. De Nederlandse spits kan dinsdagavond weer in actie komen voor Real Madrid in de Copa del Rey tegen Alcorcon.

Van Nistelrooy was een lange tijd uitgeschakeld na een knieoperatie. Bij zijn rentree won Real Madrid met 5-0 en scoorde Van Nistelrooy. Bij dat doelpunt liep hij een spierblessure op.

Naast Van Nistelrooy is ook Karim Benzema weer in de selectie opgenomen. De Franse spits kon afgelopen weekend niet in actie komen tegen Sporting Gijon. De absentie van Benzema was merkbaar. Raul was de enige fitte spits en wist niet te scoren. Ook Royston Drenthe en Rafael van der Vaart zitten in de selectie.

Kaká, Iker Casillas, Sergio Ramos en Xabi Alonso krijgen rust voor de bekerwedstrijd tegen de derdeklasser. Pepe, Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuaín zijn nog geblesseerd.

Schipholbrand herdacht

Ongeveer 25 belangstellenden hebben vanavond op Schiphol-Oost de Schipholbrand uit 2005 herdacht. Er werden bloemen neergelegd en kaarsen ontstoken bij het hek van het cellencomplex. Die kaarsen doofden weer snel door de harde wind. Eerder op de avond was er al een bijeenkomst in het raadhuis van Haarlemmermeer. Daar waren ongeveer zeventig belangstellenden.

Er waren toespraken van onder meer burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer en enkele pastores. Ook werd er een stuk uit de Koran gezongen. In zijn toespraak benadrukte Weterings het nut van herdenken en zei dat de Schiphol-brand velen nog dagelijks bezighoudt.

De brand in het detentiecentrum eiste in de nacht van 26 op 27 oktober 2005 elf mensenlevens. De elf stierven door rookvergiftiging doordat ze niet uit hun cellen bevrijd konden worden. Een 27-jarige Libiër is veroordeeld voor de brand omdat hij volgens de rechters in zijn cel een sigarettenpeuk weggegooide zonder te controleren of die wel uit was. In september is hij na een aantal juridische procedures het land uitgezet als ongewenste vreemdeling.

Doden door ingestort flatgebouw Mallorca

Op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca is in de nacht van zondag op maandag een flatgebouw ingestort. Daardoor zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Reddingswerkers zoeken nog naar mensen onder het puin, aldus de politie.

Het gebouw stond in Palma, een stad op Mallorca, en telde drie verdiepingen. Het is nog onduidelijk waardoor het pand instortte. Getuigen zeggen dat ze explosies hoorden voordat het gebouw sneuvelde. Het is niet bekend hoeveel mensen in het pand aanwezig waren.

Doden door ingestort flatgebouw Mallorca  (foto: ANP)

'Laura Dekker is ambitieus en stoer'

Uit een onderzoek onder 2100 jongeren van 12 tot 24 jaar van Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag, en MSN.nl blijkt dat bijna alle jongeren bekend zijn met Laura Dekker en haar plannen om solo rond de wereld te zeilen. De deelnemers aan het onderzoek noemen de jonge zeilster "ambitieus", "stoer", "bijzonder", maar ook "dom".

Jongens hebben meer vertrouwen in Laura dan meisjes. De helft van de mannelijke deelnemers aan het onderzoek denkt dat het meisje de zeiltocht aan kan, tegenover een kwart van de deelnemende meisjes. De helft van de ondervraagde meisjes stelt al gek te worden als ze één week alleen door moesten brengen. Bij de jongens ziet slechts een derde een week alleen zijn niet zitten.

De afgelopen twee maanden stond Laura Dekker onder toezicht van Bureau Jeugdzorg, omdat haar zeiltocht rond de wereld onverantwoord zou zijn. Vandaag boog de rechtbank zich over de voortzetting hiervan. De rechters oordeelden dat het toezicht gehandhaaft moet worden. Dit is in lijn met de verwachting van de ondervraagde jongeren.

Niet alleen kreeg het panel vragen over Laura Dekker, ook werd een vraag van Laura gesteld: "Heb jij een droomwens waar anderen je te jong voor vinden?" Er waren honderden droomwensen. Deze varieerden van maanreizen tot Oscars winnen of de wereld rondreizen op een trekker. Laura reageert hier als volgt op: "Als je iets echt graag wilt, moet je er serieus mee bezig gaan. Schrijf op wat je wilt, lees er veel over en overtuig je familie en mensen in je omgeving. Zij moeten echt in je gaan geloven en zien dat het geen bevlieging is!"

Vijfhonderd RKC-supporters naar stadhuis

Zo'n vijfhonderd supporters van voetbalclub RKC Waalwijk zijn vanavond onderweg naar het stadhuis van Waalwijk om daar een petitie aan te bieden. Zij willen met vijfduizend steunbetuigingen proberen burgemeester Nol Kleijngeld en wethouder Riné van Dongen ervan te overtuigen dat de huurachterstand van RKC moet worden kwijtgescholden. Een faillissement voor de club dreigt.

De sfeer was gelaten, maar nadat algemeen directeur Justin Goetzee de supporters had toegesproken, werden de boze voetbalfans milder. Zij lopen van het stadion van hun club naar het gemeentehuis onder luid gezang van clubliederen. Af en toe worden er rotjes afgestoken, maar de politie hoefde vooralsnog niet in te grijpen.

Vijfhonderd RKC-supporters naar stadhuis  (foto: ANP)

Hedrick stopt na Vancouver met schaatsen

Chad Hedrick stopt na de Olympische Spelen in Vancouver met schaatsen.

Eerder vandaag meldde de Amerikaan al op zijn twitterpagina dat hij afgelopen weekend bij de American Cup zijn laatste 10 kilometer had geschaatst, maar na de Spelen hangt hij zijn schaatsen dus definitief aan de wilgen.

Hedrick won bij de Olympische Spelen van 2006 goud op de 5 kilometer, zilver op de 10 kilometer en brons op de 1.500 meter. In 2004 werd hij Wereldkampioen Allround. Daarnaast won Hedrick maar liefst 26 wereldtitels in het skeeleren.

Schalke 04 in financiële problemen

Schalke 04 verkeert in acute financiële problemen. De club uit Gelsenkirchen kampt met een schuld van 137 miljoen euro.

De verkoop van spelers, ontslag van medewerkers en het afstoten van dochterondernemingen lijken onvermijdelijk om aan de betalingsverplichtingen te voldoen. De Duitse voetbalbond wil voor zaterdag een noodplan zien om de licentie te behouden.

"Ik ben nog altijd de rust zelve. We moeten voort met de arbeid en winnen," aldus Clemens Tönnies, voorzitter van de raad van toezicht.

Deniz Akkoyun speelt in film Gangster Boys

De Miss Nederland van 2008/2009, Deniz Akkoyun, speelt in de nieuwe Nederlandse film Gangster Boys van Paul Ruven die volgend jaar uitkomt. Dat heeft haar managementbureau, Didie Lifestyle Communications, maandag bekendgemaakt.

Akkoyun is hiermee de eerste Miss Nederland die haar entree maakt in een Nederlandse filmproductie. Daarnaast studeert ze nog rechten in Amsterdam en werkt ze nog als assistent van Jort Kelder.

'Cruijff vreest ergste voor Nederlandse voetbal'

Johan Cruijff heeft in zijn wekelijkse column in de Telegraaf zijn bezorgdheid geuit over de staat van het Nederlandse voetbal. Vooral de manier waarop het omgaat met zijn 'uithangborden' baart de voormalige nummer veertien zorgen.

"Ik sluit niet uit dat Guus Hiddink, Marco van Basten en ik momenteel de drie bekendste Nederlanders ter wereld zijn. Toch hebben we alle drie nog geen 'ja' gezegd om als ambassadeur voor het WK 2018 op te treden. Maar is dat onze schuld?" aldus Cruijff in zijn column. "Hiddink, die eerst door de regering voor allerlei handelsmissies wordt gevraagd en vervolgens door de mangel wordt gehaald nadat hij onvolledig door belastingexperts is voorgelicht. Daarna ontloopt zelfs de minister-president hem."

"Als je dan ziet hoe respectloos er met iemand als Van Basten wordt omgegaan, terwijl hij overal buiten Nederland een grootheid is. Zelf kan ik hierover ook een boek schrijven. Ik wil er vooral mee zeggen, dat er in Nederland een situatie is ontstaan dat mensen als Hiddink, Van Basten en mijn persoon weinig trek hebben om een extra stap te zetten," vervolgt de oud-trainer van onder meer FC Barcelona.

"Zo ben ik al jaren bezig om ons land een voorbeeldfunctie te laten hebben inzake de 6+5-regel. Hoe daar in de Europese Unie ook over gedacht wordt, je kunt alles omzeilen door zelf met de 38 clubs iets af te spreken. Omdat het goed is voor ons imago en de kwaliteit van ons voetbal. Neem alle Europese wedstrijden van de afgelopen week. Onze vier topclubs AZ, PSV, Ajax en FC Twente speelden allemaal zonder één Nederlandse aanvaller! Bij Ajax kwamen zelfs de twee aanvallende wissels uit het buitenland."

"Als deze lijn door wordt getrokken, dan vrees ik het ergste voor de toekomst. Helemaal voor onze kandidatuur voor het WK 2018. Als we zo met ons talent om blijven gaan, dan hebben we met het Nederlands elftal namelijk niks op zo'n toernooi in eigen land te zoeken", aldus Cruijff.

Dr. Doom: dollar gaat naar de 0

Marc Faber, Zwitsers economisch historicus en investeerder, laat weer eens van zich horen. De econoom, ook wel Dr. Doom genoemd, voorspelt dat de Amerikaanse dollar uiteindelijk niets meer waard zal zijn. Dit zei hij vandaag in een interview met financieel nieuwszender Bloomberg.

Faber: "Als ik kijk naar Obama en zijn regering had de dollar eigenlijk al naar de nul gemoeten. Maar ruwweg genomen kan het een jaar of tien duren voordat de dollar waardeloos wordt. Het zal tijd kosten voordat iedereen beseft dat de financiële positie van de VS een totale ramp is."

De Zwitser schat in dat over tien jaar 50 procent van de totale Amerikaanse belastinginkomsten gaan naar het betalen van de rente over de gemaakte schulden. Daardoor zal de Amerikaanse centrale bank de Fed 'geforceerd' worden om de geldpers nog harder aan te zetten.

Op korte termijn kan de dollar echter wel aansterken volgens Faber: "De dollar is erg oversold en het sentiment erg negatief". Doordat de rentes wereldwijd laag staan is het echter zowel riskant om cash als assets aan te houden, zoals grondstoffen en aandelen.

Dr. Doom verwacht dat aandelen een beperkte downside risk hebben door Ben Bernanke, de voorzitter van de Fed: "Als de S&P 500 daalt naar 800 of 900 punten zal Bernanke meteen de geldpersen aanzetten. Hij is een geldprinter, niets anders. Maar ik moet zeggen, hij print erg goed. We moeten Bernanke daar een medaille voor geven."

Bloomberg-interview Marc Faber 26 oktober

15 dronken studenten voorgoed verminkt na stunt

Een groep van vijftien dronken studenten heeft zichzelf voor het leven verminkt. De studenten van een Britse universiteit hebben afgelopen maand voor de grap de initialen van hun vorige studentenhuis in hun huid gebrand.

De dronken jongeren van de Exeter University in het Engelse Devon hadden het plan opgevat om middels een ceremonie hun vriendschap te betuigen. De jongemannen verbogen een kleerhanger, hielden hem in een houtkachel en brandden de letters in hun borst, armen of dijen. Sommige studenten verbeten hun pijn op een houten lepel om te voorkomen dat ze het uitschreeuwden van de pijn.

Het incident, dat staat beschreven in de nieuwste editie van een lokaal studentenkrantje, vond vorige maand plaats tijdens een zuipfeestje. Volgens een van de slachtoffers was hier sprake van een weloverwogen plan. Ze hadden van te voren het ritueel uitvoerig besproken, in volledig nuchtere toestand.

"We vormen een hechte groep, allen heel goede vrienden. Het was geen spontaan plan, we hebben er eerder uitvoerig over gepraat", vertelt de anoniem gebleven student. Volgens hem was het een groepsuitdaging in de groep die een waaghalzencultuur kent.

Alle betrokkenen ontkennen hiertoe te zijn gedwongen. "Niemand was vastgeketend. Iedereen deed mee uit vrije wil." Volgens een getuige 'beefden de studenten van angst en beten ze op hun kiezen'. Minstens drie van hen hadden antibiotica nodig, allen zijn ze echter getekend voor het leven. 

Volgens rector Stuart Franklin zullen de studenten waarschijnlijk niet worden berispt. "Wat ze met zichzelf hebben gedaan, is al genoeg straf", verklaarde hij. 

Krajicek zegeviert bij rentree

Michaëlla Krajicek heeft haar rentree op de tennisbaan met een overwinning in het dubbelspel gevierd.

Samen met de Poolse Marta Domochovska was Krajicek in de eerste ronde van het ITF-toernooi in Poitiers veel te sterk voor de Françaises Lou Brouleau en Caroline Garcia. Het werd tweemaal 6-0.

Eerder vandaag bereikte Arantxa Rus het hoofdtoernooi in Poitiers door in de laatste kwalificatieronde Brouleau met 7-5, 3-6 en 7-6 (7) uit te schakelen. Krajicek doet ook mee aan het enkelspel en ontmoet in de eerste ronde de Roemeense Ioana Raluca Olaru, de nummer 71 van de wereld.

'Bier smeren maakt huid jonger'

Waar bier toch allemaal goed voor kan zijn. Dermataloog Narike Nikogosian beweert dat door bier je huid jonger kan worden. Dit gebeurt echter niet door het bier op te drinken. Nee, dit doe je door het spul op je gezicht te smeren. Ook wodka en gin zouden een verjongende werking op de huid hebben. Ze zouden een ontsmettend en verstevigend effect hebben.

Narike Nikogosian verzorgt onder andere Jessica Alba en Charlize Theron. Ze heeft onlangs het boek 'Return to beauty' uitgebracht, waarin ze schoonheidsproducten beschrijft die je zelf kunt maken. In het boek staat onder andere hoe je maskertjes, crémes en reinigers kunt maken van de eerdergenoemde alcoholische middelen. Uiteraard staan er ook andere producten in het boek, zoals yoghurt en honing. 

Met dank aan beantherio voor de submit.

Bios beleeft beste herfst in jaren

De Nederlandse bioscopen beleven de beste herfstvakantie in tien jaar tijd. Dat heeft Pathé, de grootste exploitant van Nederland, vandaag gemeld. De bioscoopketen heeft in haar twaalf theaters de afgelopen week 228 duizend bezoekers ontvangen.

Daarmee is het record van 211 duizend bezoekers in 2002 ruim verbroken. De landelijke cijfers van de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF) bevestigen vandaag deze trend.

De animatiefilm UP is nu al in zijn eentje verantwoordelijk voor een derde van alle bezoekers in de herfstvakantie, die voor een deel van Nederland nog bezig is. Verder trekken de musical Fame en de Nederlandse producties De Storm, Spangas, Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot en Lover of Loser veel publiek.

Japanse billboard van Bayonetta is....... sexy

Het is net weekend geweest en om de zware week een beetje draagbaar te maken een foto van de Japanse billboard van Bayonetta. De eerste is vrijdag in Japan geplaatst welke door het publiek eraf gehaald kon worden. Onder deze eerste poster zat een tweede poster verstopt, deze tweede poster is een iets meer onthullende variant.

In Bayonetta kruipen spelers in de huid van een jonge heks die net als Dante en Nero de strijd aan gaat met de demonen van deze wereld. Deze week is Bayonetta uitgekomen in Japan voor de PS3 en de xbox360. Wij moeten helaas wachten tot volgend jaar. Zou dat inclusief het leuke billboard zijn?



[NHL] Overzicht week 44

Hieronder vind je een overzicht van de stand, de topscorers en de beste goalies in de NHL.

Stand

Let op: het eerste team in een divisie krijgt altijd een van de eerste seeds in de play-offs. Zo kan het zijn dat één van de eerste drie teams minder punten heeft dan de teams daaronder, dat heeft te maken met de divisie waarin ze spelen.

Eastern Conference

#TeamDivisieGespeeldWinstVerliesOTPunten
1Pittsburgh PenguinsATL 11 9 2 0 18
2Washington CapitalsSE 10 6 2 2 14
3Buffalo SabresNE 8 6 1 1 13
4New York RangersATL 11 7 3 1 15
5New Jersey DevilsATL 9 6 3 0 12
6Ottawa SenatorsNE 9 5 2 2 12
7Philadelphia FlyersATL 9 5 3 1 11
8Boston BruinsNE 10 5 4 1 11
9Montréal CanadiensNE 10 5 5 0 10
10Atlanta ThrashersSE 8 4 3 1 9
11Tampa Bay LightningSE 9 3 3 3 9
12Carolina HurricanesSE 10 2 5 3 7
13New York IslandersATL 9 1 4 4 6
14Florida PanthersSE 9 2 6 1 5
15Toronto Maple LeafsNE 8 0 7 1 1

Western Conference

#TeamDivisieGespeeldWinstVerliesOTPunten
1Colorado AvalancheNW 11 8 1 2 18
2Los Angeles KingsPAC 12 8 4 0 16
3Chicago BlackhawksCEN 10 6 3 1 13
4Calgary FlamesNW 10 7 2 1 15
5San Jose SharksPAC 12 7 4 1 15
6Dallas StarsPAC 11 5 2 4 14
7Edmonton OilersNW 11 6 4 1 13
8Phoenix CoyotesPAC 9 6 3 0 12
9Columbus Blue JacketsCEN 10 6 4 0 12
10Vancouver CanucksNW 11 6 5 0 12
11St Louis BluesCEN 9 4 4 1 9
12Detroit Red WingsCEN 9 3 4 2 8
13Anaheim DucksPAC 9 3 5 1 7
14Nashville PredatorsCEN 10 3 6 1 7
15Minnesota WildNW 10 3 7 0 6

Topscorers

#SpelerClubPositieGespeeldGoalsAssistsPunten
1 Anze Kopitar LAK C 12 10 11 21
2 Alex Ovechkin WSH L 10 9 8 17
3 Joe Thornton SJS C 12 3 14 17
4 Patrick Marleau SJS C 12 9 7 16
5 Marian Gaborik NYR R 11 8 7 15
6 Dustin Penner EDM R 11 8 7 15
7 Dany Heatley SJS L 12 8 7 15
8 Rick Nash CBJ R 10 6 9 15
9 Ryan Smyth LAK L 12 6 9 15
10 Rene Bourque CGY L 10 5 9 14

Beste goalies

#SpelerTeamGespeeldGestartSchotenGoalsGem.%
1 Andrew Raycroft VAN 2 0 17 1 1.13 .941
2 Thomas Greiss SJS 2 1 47 2 1.38 .957
3 Jeff Deslauriers EDM 2 2 70 3 1.51 .957
4 Ilya Bryzgalov PHX 8 8 195 13 1.60 .933
5 Ryan Miller BUF 7 7 199 12 1.69 .940
6 Brent Johnson PIT 2 2 53 4 1.94 .925
7 Jason LaBarbera PHX 1 1 39 2 2.03 .949
8 Antti Niemi CHI 4 3 88 8 2.07 .909
9 Craig Anderson COL 11 11 374 24 2.14 .936
10 Marc-Andre Fleury PIT 9 9 241 20 2.19 .917

Facebook schokt met 'dode vriendenoptie'

Facebook heeft afgelopen weekend een nieuwe optie gelanceerd. De users zijn er echter niet best over te spreken. De profielensite raadt je namelijk aan weer contact op te nemen met oude vrienden met wie je al tijden geen contact hebt gehad. De meeste van deze vrienden hebben echter geen contact meer opgenomen omdat ze zijn overleden.

Van de ruim driehonderd miljoen geregistreerde gebruikers hebben er al meer dan 900.000 hun ongenoegen geuit over de optie. Binnen enkele uren hebben al tientallen gebruikers gemeld bedroefd te zijn toen de nieuwe functie hun suggereerde eens contact op te nemen met een oude vriend, die al lang onder de groene zoden bleek te liggen.

Zo werd de 27-jarige Emma ineens geconfronteerd met de foto van een overleden vriend toen ze dit weekend inlogde op de profielensite. "Net als veel van zijn vrienden heb ik zijn profiel niet gewist na zijn overlijden omdat dit voor mij vreemd zou voelen. Ik ben er zeker van dat duizenden Facebook-gebruikers in dezelfde positie verkeren", vertelt ze.

"Wanneer iemand sterft lijkt het of je niet veel kunt doen met het profiel. Het zou mooi zijn om het te kunnen bewaren als een gedenkteken, maar er is geen manier om kenbaar te maken wat er is gebeurd met die persoon."

Facebook beschikt echter al over een zogeheten 'herinneringsoptie', maar deze is slechts bij een handjevol gebruikers bekend. Sommige gebruikers werden overigens zelfs geconfronteerd met overleden echtgenoten of echtgenotes. Bijzonder pijnlijk, maar de profielensite wil er verder niet veel over kwijt. "Facebook onderzoekt de situatie", luidt de enige reactie.

Gevangenisziekenhuis aan banden gelegd

Het gevangenisziekenhuis in Scheveningen mag geen patiënten meer behandelen die acute medische hulp nodig hebben. Ook mag het ziekenhuis zich geen ziekenhuis meer noemen, maar moet het zich profileren als zorgcentrum of kliniek.

Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. Ze volgt daarmee de maatregelen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft opgelegd aan het penitentiair ziekenhuis, waar vooral vluchtgevaarlijke gedetineerden en gevangenen van internationale tribunalen worden behandeld. Aanleiding voor de ingreep is het overlijden van een 17-jarige jongen die vanuit jeugdgevangenis De Hartelborgt was doorverwezen naar Scheveningen.

De arts van het gevangenisziekenhuis heeft zich voldoende ingezet, maar is volgens de inspectie tekortgeschoten bij het onderkennen van de ernst van het ziektebeeld van de jongen.

Gevangenisziekenhuis Den Haag aan banden gelegd  (foto: ANP)

Veel gezelligheid in BioShock 2 trailer

Het is alweer enige tijd geleden sinds we voor het eerst Little Sisters mochten harvesten met BioShock. Het is ook alweer even geleden dat we iets hoorden over BioShock 2, die in februari 2010 zal verschijnen op de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

In BioShock 2 kruipen spelers in de huid van de allereerste Big Daddy, waar in het eerste deel tegen gevochten moest worden. Rapture is wederom de bestemming en ditmaal zullen er naast andere Big Daddy's ook een Big Sister rondlopen, een vrouwelijke, snellere en vooral gevaarlijkere versie van de Big Daddy. Vandaag hebben we een nieuwe trailer van de game, waarin duidelijk wordt hoe rustig je volgende bezoek aan Rapture zal zijn.

Ramos na 42 dagen ontslagen bij CSKA Moskou

Na 42 dagen is Juande Ramos alweer ontslagen als trainer van de Russische voetbalclub CSKA Moskou.

Begin september volgde Ramos, die vorig seizoen nog coach bij Real Madrid was, de Braziliaan Zico op in Moskou. Echt goede resultaten wist hij sindsdien niet te boeken. Na de 3-1 nederlaag van afgelopen weekend tegen stadsrivaal FC Moskou, was voor de clubleiding de maat vol en zij stuurde hem de laan uit. Leonid Sloetski neemt de taken over van Ramos.

In de Russische competitie staat CSKA Moskou vijfde en de club doet het slecht in de Champions League.

Nieuw artwork voor de nieuwe New Mario Bros.

Dat we ondertussen zowat elke dag nieuwe trailers van New Super Mario Bros. Wii krijgen, is geen geheim meer. Wat echter we nieuw is, is het feit dat we dit keer geen trailer voor jullie hebben. Integendeel! Dit keer houden we jullie zoet met wat artwork van deze game. New Super Mario Bros. Wii is op 15 november uit in Amerika. De Europese release volgt op 20 november.






New Mario Bros. Wii is een 2D platformer in de stijl van de New Super Mario Bros., maar dan met multiplayer ondersteuning! Speel samen met of tegen drie andere vrienden! De game zal uitgebreider zijn dan New Super Mario Bros. voor de Nintendo DS. Zo worden er nieuwe Power-ups en game-elementen geïntroduceerd.

Goldman: pond extreem goedkoop

De beruchte Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gaf maandag een koopadvies voor de Britse pond. De valuta van het Verenigd Koninkrijk (VK) staat al jaren onder zware druk, vooral tegenover de euro.

Was de euro in 2007 nog 0,65 pond waard, momenteel is dat 0,92 pond. Afgelopen maanden verloor de sterling ook al 8 procent van zijn waarde versus de Europese eenheidsmunt.

"De markt is veel te negatief over de Britse sterling", aldus Thomas Stolper, een Britse econoom in dienst van Goldman. "The Bank of England heeft een geschiedenis van de markt verrassen." Stolper denkt dat de Britse centrale bank de rente eerder zal verhogen dan de Europese Centrale Bank (ECB) en de Amerikaanse Fed door het hogere inflatiegevaar in het VK.

Goldman, die de afgelopen kwartalen record- op recordwinst liet zien, verwacht dat de euro tegen het einde van het jaar 9 procent verzwakt naar 0,84 pond en 14 procent aansterkt tegenover de Amerikaanse dollar.

Niet alleen goedkoop shoppen in Amerika

[MLB] Yankees naar de World Series

De New York Yankees hebben zich gisteravond plaatselijke tijd geplaatst voor de World Series. De ploeg won de zesde wedstrijd van de serie tegen de Los Angeles Angels met 5-2 en kwam daarmee op een onoverbrugbare 4-2 voorsprong.

Voor de Yankees stond Andy Pettitte op de heuvel. De linkshandige werper gaf in ruim zes innings werk maar een punt op. Daar zette de Yankees in totaal vijf punten tegenover, onder andere tegen de startende werper van de Angels, Joe Saunders. Mariano Rivera mocht de laatste twee innings werpen en gaf daarin nog een punt op. Het was echter niet genoeg om de Yankees van hun 40ste American League-titel af te houden.

In de World Series mogen ze het op gaan nemen tegen de Philadelphia Phillies. De serie begint woensdag in New York. Dan staan Cliff Lee en CC Sabathia op de heuvel.

Van Gelder: "Wie fouten maakt, moet boeten"

In een persverklaring heeft Yuri van Gelder gereageerd op de schorsing van een jaar die hem vandaag werd opgelegd door de KNGU wegens overtreding van de dopingregels.

"Wie fouten maakt, moet boeten. Dat heb ik gedaan en dat doe ik nog steeds. Straf krijgen is nooit leuk. Toch kan ik leven met de schorsing van een jaar die de tuchtcommissie mij heeft opgelegd. De door mij gemaakte fout blijft me nog steeds achtervolgen. Dat valt niet altijd mee. Voor mij is het een heel harde leerschool. Maar sportief gezien is er licht aan het eind van de tunnel. Ik krijg een tweede en laatste kans om me te bewijzen. En die grijp ik met beide handen aan. Volgend jaar bij de WK in Rotterdam wil ik er weer staan," aldus de specialist op de ringen.

In juni, bij het Nederlands kampioenschap turnen, werd Van Gelder betrapt op het gebruik van cocaïne doordat er sporen in zijn urine waren aangetroffen. Van Gelder heeft toegegeven dat hij cocaïne heeft gebruikt.

Ex: 'Ronaldo is scheerfetisjist en pornoverslaafd'

De ex-vriendin van de 24-jarige Cristiano Ronaldo heeft een boekje open gedaan over de Portugese voetballer. De 26-jarige Nereida Gallardo onthult namelijk dat de voetballer van Real Madrid zijn hele lichaam onthaart, verslingerd is aan porno en huilt als een klein kind als hij een penalty heeft gemist.

"Hij had in de badkamer net zo veel tijd nodig is als ik", roddelt de ex-vriendin. "Ik onthaar mijzelf ook, maar hij laat geen enkel haartje op zijn lichaam staan." De twee waren afgelopen jaar maar liefst acht maanden samen, en zodoende weet Gallardo veel te vertellen over de oud-voetballer van Machester United.

Zo was iedere kamer in zijn huis in Cheshire voorzien van een tv. "Zijn bed was bedekt met zwart fluweel, stond naast een grote spiegel en overal lagen pornofilms." Daarnaast bleek hij ook een huilie, want "toen hij verzaakte vanaf de elfmeterstip, kwam hij bij mij om uit te huilen".

FOK! zoekt mensen voor de Boekencrew!

FOK! zoekt interviewers voor auteurs
Het interviewen van een muzikant of acteur is toch heel wat anders dan het interviewen van een auteur. Het eerste grote struikelblok is al dat je een heel boek moet lezen! Wie in staat is over dit probleem heen te stappen of het zelfs een leuke hindernis vindt, is zeer welkom bij de FOK!-crew.

We zoeken interviewers die in staat zijn een boek te lezen, wat research te doen en een leuk interview af te nemen bij auteurs van alle genres. Literatuur, thrillers, chicklit, filosofisch, psychologisch en ga zo maar door. Ook zou je dan af en toe een leuke boekpresentatie kunnen bezoeken en daar een verslag over kunnen schrijven. Bij zowel een interview als een boekpresentatie schrijf je ook een korte review. Je hebt het boek immers toch al gelezen. Interviews kunnen soms ook via mail afgenomen worden.

Je krijgt een goede begeleiding en komt in het warme nest van de reviewcrew terecht. Je beleeft geweldige gesprekken en ontmoet boeiende mensen. Daarnaast krijg je de gelegenheid je op journalistiek gebied te ontwikkelen.

Zie jij dit zitten of heb je een vraag, stuur dan een e-mail naar frontpage@fok.nl.

Eerste bewegende beelden van Castlevania ReBirth

Niet zo lang geleden hebben we jullie al geïnformeerd over het feit dat een nieuwe Castlevania titel met Christopher Belmont in de hoofdrol naar WiiWare komt. Vandaag hebben we een trailertje met korte stukjes gameplay voor jullie gevonden! Wanneer de game uitkomt is nog niet precies bekend. Het ziet er wel naar uit dat deze game de oude Castlevania-stijl zal hebben.

Miley Cyrus' zusje (9) schokt met SM-outfit

Noah Cyrus volgt haar grote zus Miley in alles. Het slechts negen jaar oude meisje heeft dit weekend de wereld weten te schokken met een bijzonder spannend pakje. Volgens kenners valt het Halloween-kostuum het beste te vergelijken met een meesteresoutfit, te vinden bij de betere seksshop.

De redactie van het tijdschrift Disney Girl heeft bevestigd niet blij te zijn met de opgedoken foto, waarop het meisje is te zien in strakke minijurk van zwart kant en hoge laarzen van PVC. Uiteraard is ze zwaar opgemaakt met bijpassende make-up.

"Haar ouders zouden haar hun goedkeuring hebben gegeven, en alle verantwoordelijkheid ligt dan ook bij hen", verklaart de medewerkster. "Zij zouden moeten weten dat foto's van haar wijd verspreid zullen worden, en ze zouden haar niet moeten toestaan dergelijke kleding te dragen."  

Benieuwd naar de foto's? Een foto van Miley's zusje in SM-pakje is hier te vinden

PSG, Ol. Marseille niet blij met late afgelasting

Olympique Marseille en Paris St. Germain zijn boos vanwege het late uitstellen van hun onderlinge competitiewedstrijd van gisteren.

Drie spelers van PSG (Ludovic Giuly, Mamadou Sakho en Jeremy Clement) zijn besmet met de Mexicaanse griep en de Franse voetbalbond gelastte daarop gisterochtend pas de risicowedstrijd af. Op het moment dat bekend werd dat de wedstrijd was uitgesteld, bevonden zich echter al zo'n tweeduizend supporters van PSG in de straten van Marseille.

"Het besluit om de wedstrijd uit te stellen, was ondoordacht en te laat", aldus Jean-Claude Dassier, de voorzitter van Olympique. PSG-preses Robin Leproux sloot zich bij die woorden aan.

Smokkelaar plakt slangen op zijn lijf

De Noorse douane heeft een man aangehouden die op wel heel bijzondere wijze zijn nieuwe huisdieren het land in probeerde te smokkelen. Hij had maar liefst tien hagedissen en veertien slangen op zijn lijf geplakt. Dat meldde de douane vandaag.

De man reisde per veerboot vanuit Denemarken naar Noorwegen. Toen hij gefouilleerd werd, deed de douane de bijzondere vondst. De slangen, baby-koningspythons, zaten opgerold in sokken die op zijn borst waren geplakt. De hagedissen zaten in kleine dozen, die de man aan zijn benen had bevestigd. Hij had een vogelspin in zijn bagage.

De man zei de dieren te hebben gesmokkeld, omdat 'hij gek is op reptielen', aldus de douane.

Smokkelaar plakt slangen op zijn lijf  (foto: ANP)

Donington Park mist ook laatste deadline

De kans dat de Grand Prix van Groot-Brittannië volgend jaar op Donington Park gehouden gaat worden is vrijwel nihil. Het circuit moest de financiële plannen voor maandagmiddag 12:00 uur in orde hebben, maar slaagde daar niet in.

Donington Park wordt momenteel verbouwd en hiervoor is 135 miljoen pond nodig. Recentelijk werd er een plan gelanceerd om dit via obligaties te bewerkstelligen, maar hiervoor bleek niet genoeg belangstelling te zijn. Ook een laatste poging had geen succes en de deadline ging voorbij zonder nieuws. Autosport.com meldt wel dat de race van de officiële site van het circuit is af gehaald.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zei al dat hij in gesprek was met Silverstone en dat hij bereid was de Britse GP te schrappen mochten de partijen er niet uitkomen. De baas van de British Racing Drivers' Club Damon Hill blijft optimistisch over de kansen van zijn Silverstone. "Ik ben er zeker van dat er een deal gemaakt kan worden. Het kan over verschillende jaren zijn, maar het moet wel uit kunnen. De wil is er om de deal te maken, maar we willen niet dat de toekomst van Silverstone hierdoor in financiële problemen komt," zei Hill tegen de BBC.

Minder smartshops sinds paddoverbod

Het aantal smartshops is sinds het paddoverbod flink afgenomen. Voor de invoering van het verbod waren er vijftig ondernemers aangesloten bij de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (VLOS). Van hen zijn er inmiddels twaalf failliet, opgehouden of iets anders gaan doen.

Dat zei VLOS-woordvoerder Paul Van Oyen vandaag. "Het paddoverbod is voor de branche desastreus geweest. We zitten nog steeds onze wonden te likken." Het verbod ging 1 december in.

Kleine 200 slachtoffers loverboys

Vorig jaar waren minstens 180 meisjes het slachtoffer van loverboys. Dit jaar hebben hulpverleners 66 slachtoffers gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het Coördinatiecentrum Mensenhandel (CoMensha) die minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) vandaag naar buiten bracht in antwoord op Kamervragen.

De cijfers geven nog een voorlopig beeld, omdat CoMensha voor registratie van de slachtoffers afhankelijk is van de medewerking van instanties die met de meisjes in aanraking komen. Nog niet met alle organisaties heeft CoMensha afspraken gemaakt over het doorgeven van cijfers.

Kleine 200 slachtoffers loverboys  (foto: ANP)

Van Gelder mist komende Spelen door schorsing

De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) heeft ringenspecialist Yuri van Gelder een schorsing opgelegd van één jaar. In die periode mag Van Gelder niet meedoen met officiële turnwedstrijden en niet gebruik maken van de trainingsfaciliteiten van de sportbond.
 
In juni op het Nederlands kampioenschap werd de Nederlands kampioen betrapt op het gebruik van cocaïne doordat er sporen in zijn urine waren aangetroffen. De turner gaf dat ook toe. De KNGU had al in juli aangekondigd dat Van Gelder geschorst zou worden. De werkgever van de voormalig Europees en wereldkampioen, Defensie, ontsloeg de Lord of the Rings vanwege zijn drugsgebruik.

De straf die nu uitgevaardigd is door de Tuchtcommissie wordt met terugwerkende kracht vanaf 13 juli toegepast. In juli 2010 mag Van Gelder weer deelnenen aan wedstrijden. Maar zijn deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen is uitgesloten. Het ICO heeft besloten dat elke sporter die langer dan zes maanden geschorst wordt, niet mee mag doen met de eerstvolgende Zomer- en Winterspelen.
 
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.  

COC Amsterdam: 'boycot Ratelband'

De Amsterdamse afdeling van homobelangenorganisatie COC roept het Nederlandse bedrijfsleven op Emile Ratelband niet meer in te huren voor advies of peptalks. Reden hiervoor zijn uitlatingen over homo's die de motivatietrainer vorige week deed. Dat liet voorzitter Dennis Boutkan vandaag weten.

Ratelband zei onder meer in het tv-programma Pauw & Witteman en tegen de regionale zender RTV Noord-Holland dat homoseksualiteit een afwijking is en dat homo's abnormaal zijn. Boutkan: "Denk eens aan al die homoseksuele medewerkers die bij bedrijven werken waar Ratelband komt. Die moeten nu zeggen: wij willen je niet meer over de vloer, ga eerst maar eens je excuses aanbieden en het gesprek aan met de homogemeenschap."

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Michiel Mulder (PvdA) heeft vrijdag aangifte gedaan tegen Ratelband wegens het discrimineren van homo's.

'Zombie' loopt gebroken neus op

De politie van Ohio City, in de Amerikaanse staat Ohio, is bezig met een onderzoek rond een bizarre mishandeling. Een klant werd in een restaurant een zombie genoemd en vervolgens twee keer hard geslagen.

In de nacht van zaterdag op zondag bestelde een man in een restaurant in de stad iets te eten. Ineens wordt de klant door een andere man voor zombie uitgemaakt, waarop de onbekende man het slachtoffer gelijk een stomp op zijn oog geeft.

De 'zombie' probeert hierop direct met zijn gsm de politie te bellen, maar krijgt hier niet de kans voor. Zijn aanvaller geeft hem namelijk opnieuw een stomp in het gezicht. De klap komt zo hard aan, dat de neus van het slachtoffer is gebroken.

Vervolgens rent de man via de achterdeur het pand uit. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Van Gelder mist komende Spelen door schorsing

De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) heeft ringenspecialist Yuri van Gelder een schorsing opgelegd van één jaar. In die periode mag Van Gelder niet meedoen met officiële turnwedstrijden en niet gebruik maken van de trainingsfaciliteiten van de sportbond.

In juni op het Nederlands kampioenschap werd de Nederlands kampioen betrapt op het gebruik van cocaïne doordat er sporen in zijn urine waren aangetroffen. De turner gaf dat ook toe. De KNGU had al in juli aangekondigd dat Van Gelder geschorst zou worden. De werkgever van de voormalig Europees en wereldkampioen, Defensie, ontsloeg de Lord of the Rings vanwege zijn drugsgebruik.

De straf die nu uitgevaardigd is door de Tuchtcommissie wordt met terugwerkende kracht vanaf 13 juli toegepast. In juli 2010 mag Van Gelder weer deelnenen aan wedstrijden. Maar zijn deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen is uitgesloten. Het ICO heeft besloten dat elke sporter die langer dan zes maanden geschorst wordt, mag niet meedoen met de eerstvolgende Zomer- en Winterspelen.

Rossi wil langer in MotoGP actief blijven

Valentino Rossi heeft aangegeven dat hij na volgend jaar mogelijk in de MotoGP blijft in plaats van over te stappen naar vier wielen. De Italiaan pakte afgelopen weekend in Maleisië zijn negende wereldtitel in de motorsport.

Rossi heeft nog een contract bij Yamaha tot eind 2010 en werd in de periode daarna gelinkt aan de rallysport. Zoals het nu staat wil de Italiaan de motorsport niet verlaten. "Ik denk het niet," zei hij tegen LaStampa. "Als ik op mijn 31e stop, wat moet ik dan gaan doen? Grasmaaien? Dan moet ik aan het werk. Ik denk zeker dat ik tot mijn 33e of 34e nog door kan."

Rossi staat momenteel op 103 overwinningen op twee wielen en hij hoopt op een dag het record van zijn vermaarde landgenoot Giacomo Agostini te kunnen breken. "Ik heb nu meer dan honderd overwinningen en hopelijk kan ik dichterbij zijn aantal van 122 komen," melde de Italiaan tegen Gazetta dello Sport. "Het hangt er vanaf wat ik in 2011 ga doen. Als ik nu zou beslissen dan zou ik gelijk voor nog twee jaar tekenen."

Duizend families moeten verhuizen in Sotsji

Ongeveer duizend Russische families zullen hun huis noodgedwongen moeten verlaten voor de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji. Hun onderkomens worden onteigend om plaats te maken voor olympische nieuwbouw.

In 50 procent van de gevallen gaat het volgens plaatsvervangend regeringschef Dmitri Kosak om panden waarin verscheidene gezinnen wonen. Kosak gaat ervan uit dat de volksverhuizing eind 2010 is afgerond.

In Sotsji en het achterland moeten bijna alle olympische accommodaties nog verrijzen. Ook de infrastructuur stelt op dit moment niets voor. Experts schatten de totale kosten van de Winterspelen in het subtropische kuuroord aan de Zwarte Zee op 24 miljard euro. Het IOC is allerminst gerust op het welslagen van de plannen.

Laura wil schooljaar afmaken

De 14-jarige zeilster Laura Dekker vindt het verstandiger om eerst haar schooljaar af te maken voor ze haar solozeilreis begint. Dat zegt ze vanavond in een interview met het Jeugdjournaal.

In het enige interview dat het meisje geeft aan de media, vertelt ze dat er veel is gebeurd de afgelopen maanden. "Ik heb veel onderzoeken meegemaakt. Dat was best lastig en vooral lang stilzitten, maar ik heb geprobeerd alles zo goed mogelijk uit te leggen."

Ze wil wachten tot eind mei om haar zeiltocht te beginnen. "Het is nu toch slecht weer en er moet nog veel geregeld worden", zegt Laura.

Volgens de woordvoerster van de familie zijn er tientallen aanbiedingen binnengekomen om Laura's reis te verfilmen, een boek uit te geven of er een serie van te maken. "We zijn nog niet op aanbiedingen ingegaan", aldus de woordvoerster.

Twee zwaargewonden schietpartij Amsterdam

Bij een schietpartij in Amsterdam-West zijn vanmiddag twee mannen zwaargewond geraakt. De slachtoffers liepen rond kwart over twee door de Vespuccistraat, toen een nog onbekende schutter het vuur op hen opende, aldus de politie.

Een 40-jarige man werd ter plekke neergeschoten. Het tweede slachtoffer rende weg, maar de dader ging hem achterna en schoot hem in de nabijgelegen Bartholomeus Diazstraat alsnog neer. Over de identiteit van deze man is vooralsnog niets bekend.

De dader is gevlucht in een personenauto. De politie heeft hem nog niet aangehouden. Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend.

Metallica helpt zoeken naar vermiste fan

De Amerikaanse rockband Metallica heeft een beloning van 50.000 dollar uitgeloofd voor informatie over een fan die sinds haar bezoek aan een concert is verdwenen. Dat heeft de site findmorgan.com vandaag bekendgemaakt.

De 20-jarige studente Morgan Harrington kwam 17 oktober niet thuis na een bezoek aan een concert van Metallica in Charlottesville, Virginia. Volgens de website findmorgan.com loofden haar ouders al eerder 100.000 dollar uit voor de gouden tip.

Metallica heeft op zijn eigen website foto's van Morgan geplaatst en roept iedereen die iets weet over het verdwenen meisje, op zich te melden.

Finland meest welvarende land

Finland is het meest welvarende ter wereld volgens de welvaartindex van de Londense denktank Legatum. Bij het opstellen van de lijst wordt niet alleen naar financiële welvaart gekeken, maar ook naar de kwaliteit van de politiek, gezondheid, persoonlijke vrijheid en veiligheid. Nederland staat op de achtste plaats.

Finland scoorde met name goed op het gebied van veiligheid, onderwijs en de kwaliteit van de politiek. Finnen hebben een erg groot vertrouwen in hun politieke systeem.

In de top 20 van de welvaartsindex staan 14 Europese landen. Finland wordt gevolgd door Zwitserland, Zweden, Denemarken en Noorwegen. Australië volgt op de zesde plaats en Canada staat zevende, net voor Nederland. De top 10 wordt gecomplementeerd door de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Hekkensluiters zijn Yemen, Sudan en Zimbabwe.

Het rapport vind je hier en de ranglijst hier.

Ook Mexicaanse griep bij Blackburn Rovers

Blackburn Rovers is geveld door de Mexicaanse griep. Dit heeft de trainer van de Engelse formatie, Sam Allardyce, aan de BBC laten weten. Volgens hem hebben drie spelers het virus opgelopen. Ook bij een Franse club lijkt het griepvirus te heersen.

Allardyce wilde echter geen namen noemen, waardoor niet duidelijk is welke spelers het H1N1-virus onder de leden hebben. Eerder gingen al wel geruchten dat David Dunn en Chris Samba geveld waren door de Mexicaanse griep.

Naast de spelers zouden ook diverse stafleden inmiddels een besmetting hebben opgelopen. De ontstane situatie heeft overigens nog geen gevolgen voor de wedstrijden, die Blackburn Rovers in de komende periode zal spelen.

Fans RKC Waalwijk houden protestmars

Fans van het in financieel zwaar weer verkerende RKC Waalwijk zullen vanavond een protestmars houden van het stadion naar het gemeentehuis van Waalwijk, aldus het ANP.

De supporters hebben het voornemen de gemeente steunbetuigingen te overhandigen. De steunbetuigingen werden tijdens de laatste thuiswedstrijd van RKC Waalwijk verzameld onder de bezoekers, aldus de supportersraad.

Burgemeester Nol Kleijngeld en wethouder Riné van Dongen zullen een afvaardiging van de fans ontvangen voor een gesprek, zo meldt een woordvoerder van de gemeente. De lokale overheid onderhandelt met RKC Waalwijk over de huidige financiële problemen van de club.

De gemeente is bereid de huur van het stadion van RKC te verlagen, maar wil de openstaande huurschuld niet kwijtschelden. Voor de Waalwijkers dreigt een faillissement.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Petacchi wil in de Giro tegen Cavendish strijden

Alessandro Petacchi wil in het nieuwe seizoen de strijd aan gaan met Mark Cavendish. Dit zou dan in de Giro d'Italia moeten gaan gebeuren. Dit heeft de sprinter vandaag laten weten.

"Ik hoop dat hij erbij is," aldus Petacchi. De Italiaanse rittenkoers zal volgend jaar zeven etappes beslaan, waarin de sprinters zich van voren kunnen laten zien.

Afgelopen jaar won Cavendish drie ritten in de Giro d'Italia. Petacchi schreef er maar twee op zijn naam. Toch heeft de Italiaan de hoop uitgesproken dat de Brit komend jaar wederom naar Italië zal afreizen.

"Hoe meer sprinters we hebben, hoe meer kans er is dat het op het sprint gaat uitdraaien," ging Petacchi verder. "We moeten voor een massasprint gaan wanneer we de kans krijgen, want in de laatste week krijgen we niet veel kansen meer."

Timmer wil nog één keer vlammen in Canada

Schaatster Marianne Timmer wil in Vancouver nog één keer laten zien wat ze waard is. Na de Olympische Spelen in Canada zet de drievoudig olympisch een punt achter haar loopbaan die indrukwekkend te noemen is.

"Dit wordt mijn laatste jaar. Dat kan ik nooit meer overdoen," zei Timmer die meer gefocust is dan ooit tevoren. De 35-jarige schaatsster begint fit aan het seizoen. "Ik heb geen pijntjes ofzo. Ik ben altijd zuinig op mijn lichaam geweest en daar heb ik nu profijt van. Daarnaast moest ik het ook altijd van mijn techniek hebben. Daarom heb ik dus ook geen last van kapotte knieën of een zere rug."

"Als ik in vorm ben, kan ik zeker mee. Ik hou van belangrijke wedstrijden. Hoe belangrijker de race, hoe beter het gaat," zei de wereldkampioene sprint van 2004. Ze denkt dit jaar niet aan de problemen die de ploeg op sponsorgebied kent. "Dat soort zaken worden allemaal geregeld, ik focus me volledig op de sport."

Ballan wil naar Giro d'Italia

De kans is groot dat Alessandro Ballan komend wielerseizoen zijn debuut in de Giro d'Italia gaan maken. De Italiaan rijdt al vijf jaar in het peloton, maar nam nog nooit deel aan de Italiaanse wielerkoers.

Toch kan Ballan niet zomaar aan de Giro d'Italia deelnemen. De 29-jarige wielrenner, die volgend jaar voor het Amerikaanse BMC gaat rijden, zal namelijk een wildcard moeten krijgen. Mocht hij deze niet in zijn bezit hebben, dan wordt het lastig om te starten.

Ballan heeft zijn zinnen in elk geval op de etappe naar Montalcino gezet. "Ik ken de streek goed en het is een etappe waar ik een goed resultaat neer kan zetten."

Halloween kostuum voor LittleBigPlanet

MediaMolecule heeft aangegeven dat er een Halloween kostuum voor LittleBigPlanet aankomt. Dit kostuum was vorig jaar met Halloween ook al te downloaden. Nu hebben de mensen die hem vorig jaar gemist hebben een nieuwe kans om het kostuum te downloaden.



Het Halloween kostuum was het allereerste seizoensgebonden kostuum voor LittleBigPlanet. Dit jaar komt het dus terug en zal weer gratis te downloaden zijn op het Playstation Network. Aankomende donderdag zal het te beschikbaar zijn.

[Actie] Zwart Zaad

Bij uitgeverij Sirene is onlangs het spannende boek Zwart Zaad van Ariane Meijer verschenen. FOK! mag in samenwerking met de uitgever maar liefst tien exemplaren weggeven!

Zwart Zaad gaat over het leven van Donia Fisher die een turbulente periode achter de rug heeft. Net als ze denkt dat haar leven eindelijk in rustiger vaarwater is gekomen, krijgt ze een telefoontje van een oude vriend. Hij biedt haar een baan aan als fraude-expert bij een verzekeringsbedrijf. Zaadhandelaar Mark Dekker heeft zelfmoord gepleegd en zijn weduwe heeft haast om alles zo spoedig mogelijk met de verzekering af te ronden. Donia stort zich op de zaak en raakt betrokken bij illegale praktijken met wereldwijde consequenties.

pic

Wil jij weten hoe je een van deze boeken kunt winnen? Kijk dan snel in het ActieTopic in het Theater, Taal & kunst forum.

Fans RKC Waalwijk houden protestmars

Fans van het in financieel zwaar weer verkerende RKC Waalwijk zullen vanavond een protestmars houden van het stadion naar het gemeentehuis van Waalwijk, aldus het ANP.

De supporters hebben het voornemen de gemeente steunbetuigingen te overhandigen. De steunbetuigingen werden tijdens de laatste thuiswedstrijd van RKC Waalwijk verzameld onder de bezoekers, aldus de supportersraad.

Burgemeester Nol Kleijngeld en wethouder Riné van Dongen zullen een afvaardiging van de fans ontvangen voor een gesprek, zo meldt een woordvoerder van de gemeente. De lokale overheid onderhandelt met RKC Waalwijk over de huidige financiële problemen van de club.

De gemeente is bereid de huur van het stadion van RKC te verlagen, maar wil de openstaande huurschuld niet kwijtschelden. Voor de Waalwijkers dreigt een faillissement.

Verdachte mishandeling verpleegkundige vast

De 17-jarige jongen die afgelopen weekeinde een verpleegkundige van het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein bedreigde en mishandelde, is aangehouden. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De 17-jarige Nieuwegeiner wilde een verpleegkundige aanvliegen toen hij niet snel genoeg na binnenkomst werd geholpen. Een collega kwam tussenbeide en ving de klappen op. Hij liep letsel op aan schouder en bovenarm.

De jongen zit vast voor verhoor.

Beckham in januari terug bij Milan

David Beckham maakt in januari 2010 zijn rentree bij het Italiaanse AC Milan, zo heeft algemeen directeur Adriano Galliani bekend gemaakt.

De Engelsman speelde vorig seizoen al eens op huurbasis voor de rossoneri. Beide partijen waren erg enthousiast over de samenwerking en de geluiden over een vervolg staken al snel de kop op.

Daar Beckham zijn kansen op een plaats in de WK-selectie van Engeland levend wil houden, koos hij voor een terugkeer bij Milan. "Het is honderd procent zeker. Het enige wat we missen zijn de handtekeningen, maar de overeenkomst is rond", tekende La Gazzetta dello Sport uit de mond van Galliani.

Daarnaast maakte de bestuurder duidelijk dat Klaas Jan Huntelaar niet zal vertrekken in januari. The Hunter maakt een teleurstellende periode door bij Milan, waardoor er veel wordt gespeculeerd over een transfer van de Nederlander.

Rechtszaak solozeilster Laura van start

De rechtbank in Utrecht is vanmiddag begonnen aan de zaak rond de 14-jarige zeilster Laura Dekker. Het meisje is van plan om solo rond de wereld te zeilen in twee jaar.

De Raad voor de Kinderbescherming achtte de reis te gevaarlijk en spande in augustus een rechtszaak aan. De rechter deelde de twijfels van de raad over de plannen van de jonge zeilster en liet haar niet vertrekken.

De kinderrechter buigt zich vandaag over de vraag of de tijdelijke ondertoezichtstelling (ots), waaronder Laura twee maanden geleden werd geplaatst, moet worden omgezet in permanent toezicht van jeugdzorg. De afgelopen tijd is onderzoek gedaan naar Laura en haar ouders. Op basis daarvan neemt de rechter een beslissing.

Laura en haar ouders zijn aanwezig bij de behandeling van de zaak.

Smits stopt bij Nederlands cricketteam

Jeroen Smits, de aanvoerder van het Nederlandse cricket elftal, zet per direct een einde achter zijn loopbaan als speler voor het Nederlands team. Smits (37) vindt het mooi geweest na een carrière, die zich onder meer in het afgelopen jaar kenmerkte door de sensationele overwinning op Engeland.

"Het is mooi geweest," aldus wicket keeper Smits, die in een carrière van meer dan 21 jaar 140 keer voor het Nederlands elftal uitkwam en met 229 slachtoffers (43 maal als aanvoerder, 178 vangen en 41 stumpings) recordhouder voor Nederland is. "Sinds mijn eerste selectie voor het Nederlandse elftal in 1988 heb ik naast de vele internationale toernooien, vier world cup-kwalificaties, zes europese kampioenschappen en drie wereldkampioenschappen gespeeld. Kroon op mijn carrière: de overwinning op 5 juni van dit jaar op Engeland tijdens de Twenty20 Cricket World Cup."

"Ik ben van mening dat dit het juiste moment is, zo`n zestien maanden voor het wereldkampioenschap in India, Bangladesh en Sri Lanka. Voldoende tijd voor mijn opvolgers om de nodige ervaring op te doen zodat het Nederlandse cricket in staat moet zijn om nog meer historie te schrijven."

Jeroen Smits wil zich in de komende periode gaan toeleggen op zijn eigen communicatiebedrijf, zijn club HCC en zijn gezin. "De trainingen, wedstrijden en trips in binnen- en buitenland kosten enorm veel tijd. Na het wereldkampioenschap 2007 ben ik aanvoerder van het Nederlands team geworden, een taak die ik met volledige toewijding heb ingevuld. Nu is het echter tijd om mij meer te richten op andere dingen. Ooit komt een keer het afscheid, en dat is natuurlijk altijd een lastige beslissing, maar denk dat dit voor mij, en uiteindelijk ook voor het Nederlandse cricket, wel een verstandige beslissing is."

Chuck Norris slaat je vrienden in elkaar

Even voor alle duidelijkheid: wij zijn grote Chuck Norris fans. Het feit dat hij nu in de vorm van 'Chuck Norris, Bring on the Pain', naar de iPhone komt is dus alleen maar goed. Wat het nog interessanter maakt, is dat we met behulp van Chuck zometeen zowel vriend als vijand grandioos tot moes kunnen slaan.

De iPhone versie van "Bring on the Pain" bevat namelijk de mogelijkheid om foto's die je met de telefoon/HHGD (Hand Held Gaming Device) hebt gemaakt, te verwerken in de game. Het komt er in feite op neer dat je de hoofden van je vrienden/vijanden digitaal op de 'bad guys' in de game kunt zetten. Om ze vervolgens in CN stijl neer te maaien.



You might think you're going to play Chuck Norris on your iPhone,
but Chuck Norris will be playing you.

Ok, het klinkt wel aardig. Maar of dit genoeg zal zijn om onze ADHD aandacht langer dan tien seconden vast te houden, weten we nog niet. Daar komen we pas over een paar weken achter, als de game in de apps-sto... hé een vlinder...


Hier nog twee Chuck Norris facts:




Abdullah wil nieuwe voorzitter kiescommissie

De Afghaanse presidentskandidaat Abdullah Abdullah wil dat het hoofd van de kiescommissie IEC per direct ontslagen wordt. "Hij heeft geen geloofwaardigheid meer", aldus Abdullah vandaag.

Abdullah verloor de eerste ronde van de zittende president Hamid Karzai. Toen echter bleek dat er sprake was van fraude werd besloten tot een tweede ronde. Die wordt op 7 november gehouden.

"Een ander commissielid moet zijn taak overnemen", stelde Abdullah voor. Karzai benoemt de leden van de kiescommissie. Voorzitter Azizullah Ludin was voorheen adviseur van Karzai.

Abdullah Abdullah

Slory gepasseerd door Been voor bekerduel

Andwélé Slory hoeft niet te rekenen op een basisplaats in het bekerduel van Feyenoord tegen FC Den Bosch. De aanvaller had in het duel tegen VVV ruzie gekregen met Denny Landzaat en werd in de rust al door trainer Mario Been gewisseld.

De trainer had maandag een gesprek met Slory en vertelde hem daarin dat hij voor het duel met Den Bosch gepasseerd is. "Maar ik heb er nu een streep onder gezet," zei Been. "Ik hoop dat Andy het oppikt. Nee, hij heeft zichzelf geen boete opgelegd. Maar hij heeft verder niets gezegd tegen mij over het voorval en over mijn uitleg daarover. Het feit dat 'Andy' stil is gebleven, geeft volgens mij aan dat hij weet dat hij fout is geweest."

Door de bestraffing van Slory zal Stefan Babovic in de beker zijn opwachting maken bij Feyenoord. Hij zal achter de spitsen gaan spelen, waardoor Georginio Wijnaldum naar rechtsbuiten verhuist.

'Economische girlie men bij CPB'

Het Centraal Planbureau (CPB) is te negatief over de lange termijn-effecten van de wereldwijde financiële en economische crisis. Doordat het voorspellingsbureau een haperende rekenmethode hanteert, komen er veel te negatieve cijfers uit het model rollen.

Dat stellen macro-econoom Wouter de Haan van de Universiteit van Amsterdam en Xiaoming Cai, die onderzoeker is aan het Tinbergen Institute. Zij beschrijven hun mening vandaag in een publicatie voor het Centre for Economic Policy Research.

Het model van het CPB heeft er volgens de economen wel vaker naast gezeten in na-oorlogse recessies. De Haan en Cai verwachten dat de huidige crisis in belangrijke mate tijdelijke in plaats van permanente effecten zal hebben, zo  schrijven zij.

Zesde editie Gamersdag deze zaterdag in Utrecht

Aankomend weekend vindt de zesde editie van de Gamersdag plaats. Bij dit evenement in de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht, zullen onder andere verschillende games te spelen zijn en de Nederlandse Kampioenschappen Gaming zullen worden gehouden.

Tijdens Gamersdag 2009 wordt door de E-sportbond het Nederlands Kampioenschap Gaming georganiseerd. Bij dit kampioenschap worden er toernooien gehouden voor verschillende games. De winnaar van een toernooi mag zich dan ook officieel kampioen van Nederland noemen. De games waarvoor een Nederlands Kampioenschap gehouden zal gaan worden op Gamersdag 2009 zijn:

PC: Unreal Tournament 3, Warcraft 3: The Frozen Throne, C & C Red Alert 3, FIFA 2010, TrackMania Nations Forever.
PS3: Guitar Hero World Tour, FIFA 2010 (in samenwerking met FIFAlive.nl), Tekken 6.
Xbox 360: Halo 3
Wii: Wii Sports Tennis, Super Smash Bros Brawl.
Nintendo DS: Mario Kart DS

Voor meer informatie over de kampioenschappen kun je op de site van het NK Gaming terecht. Naast de Nederlands kampioenschappen zullen er ook andere toernooien gehouden worden. Zo heb je de mogelijkheid het op te nemen tegen andere gamers in een PES10, Gears of War, DiRT 2, Fifa 10 en Street Fighter IV toernooi.

Om tussen de wedstrijden door bezig te blijven zullen er ook een aantal games speelbaar zijn op de vloer. Zo zullen Assassin's Creed 2, DJ Hero, Rabbids Go Home, Mario en Sonic op de Olympische Winsterspelen, Brütal Legend en nog veel meer games speelbaar zijn. Wil je graag naar de Gamersdag 2009, neem dan hier een kijkje.



Carrièreadvies voor Britse 7-jarigen

De Britse overheid begint met een proefproject om kinderen vanaf hun zevende jaar carrièretips te geven. Kinderen moeten over hun toekomst nadenken voordat ze op de middelbare school vakken gaan kiezen, aldus de Britse onderminister Ed Balls vandaag.

Vooral kinderen uit sociaal minder ontwikkelde gezinnen zouden profijt van de nieuwe plannen moeten hebben. De kinderen van zeven tot elf jaar krijgen les over professionele loopbanen en ze gaan universiteiten en bedrijven bezoeken.

Het project werd mede gelanceerd door de baas van voetbalclub Manchester United, Alex Ferguson. Het is belangrijk dat "leraren en ouders talent vroeg ontdekken en kinderen opvoeden hun best te doen", aldus Ferguson in Britse media.

Het proefproject begint dit jaar nog op 38 basisscholen.

Ed Balls

Politie houdt bedreigers trampersoneel aan

De politie in Rotterdam heeft drie jongeren aangehouden die medewerkers van vervoersbedrijf RET in internetfilmpjes met de dood zouden hebben bedreigd. Het gaat om een 15-jarige en twee 18-jarige Rotterdammers, zo maakte de politie vandaag bekend.

De RET toonde zich vorige week geschokt door de op internet ciculerende filmpjes  en deed aangifte. Op de filmpjes staan jongeren die met wapens in de hand bedreigingen uiten tegen RET-controleurs. De politie vond bij het doorzoeken van de woningen van de verdachten onder meer een nepvuurwapen. De jongeren verklaarden de bedreigingen onder invloed en in een baldadige bui te hebben gedaan.

Lees hier de mening van FOK!-columnist Driek Oplopers over de leden van de Black Bandana Crew en het bedreigen van RET-personeel.

Zie ook het topic over de Black Bandana Crew op ons forum.

Met dank aan Loveless85 voor de submit.

Rosberg klaar voor winnende auto

Formule 1-coureur Nico Rosberg zegt dat hij door zijn sterke vorm van dit jaar overtuigd is geraakt dat hij klaar is om bij een topteam in te stappen. De Duitser rijdt nu nog voor Williams, maar geruchten wijzen er op dat hij bij Brawn GP kan gaan tekenen.

"Ik ben er klaar voor om in een winnende auto te gaan rijden," zei Rosberg. "Wanneer je een goed en consistent seizoen kent en er altijd bij zit, dan neemt je zelfvertrouwen wat toe en dat neem je mee. Zo gaat dat vaak."

Rosberg heeft dit jaar in de Formule 1 met nog één race te gaan 34,5 punten behaald, maar nog niet op het podium gestaan. Zijn prestaties zijn dit jaar niet onopgemerkt gebleven. "Er zullen altijd mensen zijn die twijfelen, maar ik heb mijn reputatie zeker verbeterd dit jaar. Maar we moeten een winnende auto hebben om de aandacht van de mensen te trekken."

"Als team hebben we dit jaar goed gepresteerd, maar we zijn niet waar we willen zijn. We willen races winnen. Williams is als een thuis voor mij, omdat ik al lang bij het team ben. Ik heb er een goede tijd gehad," meldde Rosberg. "Ik zeg niet dat ik ga vertrekken. Ik kan er nu niets over zeggen."

Dat Rosberg vertrekt bij Williams lijkt bijna wel zeker. Volgens rijdersmanager Willy Weber zullen volgend jaar Rubens Barrichello en Nico Hülkenberg bij het team uit Grove gaan rijden.

DVD: State Of Play

Een rennende man vlucht over de drukke straten van Washington. Het is rotweer en zowel de man als de auto's waar hij voor en overheen springt zijn nat. In een poging om van zijn achtervolger te ontsnappen kiest hij een weg door een winkeltje te nemen, om uit te komen in een donkere steeg. Snel duikt de negroïde man achter enkele vuilnisbakken. Volledig buiten adem spiekt de renner naar de weg waar hij vandaan kwam. Opgelucht als hij is draait hij zijn hoofd weer naar voren en hij drukt zijn rug tegen de vuilnisemmers. Als hij zijn ogen weer opent staat er een man met een pistool voor hem. Twee gedempte schoten klinken en bloedend valt de renner dood neer. De moordenaar heeft een zilverkleurige koffer in zijn linkerhand geklemd als hij met zijn rechterhand een pizzakoerier die toevallig voorbij fietst twee kogels door de rug boort. De buit is binnen, geïnteresseerde voorbijgangers komen de steeg in, tijd om te vluchten. State of Play is begonnen.

[Gerucht] Third-person view in Modern Warfare 2

COD modern Warfare 2 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een "3rd person view".
Dat blijkt althans uit een -low-res en low-framerate- gameplay video die sinds gisteravond op de interwebz te vinden is. Iemand heeft kennelijk vroegtijdig een PS3 kopie van de game op de kop te weten te tikken en daar vervolgens wat opnames van gemaakt.
In de video zien we een speler door een verlaten [dúh, de game moet nog uitkomen] multi-player level rennen in third person view.


Hoax of geen hoax?
Uit een inmiddels opgedoken screenshot blijkt dat het hier vrijwel zeker om een third person view van de speler gaat en niet om een 'toeschouwer modus', zoals van verschillende kanten wordt geopperd.



Op het screenshot zijn de verschillende game modes te zien. Daar staat toch heel duidelijk: "3rd person team deathmatch" en "cage match 3rd person", zei het wel in het Frans.

Of dit betekent dat de third person view alleen in bepaalde matches te gebruiken is, of dat het standaard kan worden ingezet, is nog onduidelijk. Wellicht horen we daar snel meer over. En anders zullen we moeten wachten op de release. Die staat voor 10 november gepland.
Aan jullie de vraag: Wat is beter, COD:MW2 mét of zonder 3rd person view?

Achievements Assassins Creed 2 bekend

Assassins Creed 2 komt alweer bijna uit en nu zijn de achievements bekend die je kan halen. Zo verdien je nu punten als je de game gewoon speelt maar ook als je bijvoorbeeld al je upgrades voor Ezio hebt gehaald. Vanaf 20 november kan je de achievements gaan binnenslepen.

Hieronder alle achievements:

The Birth of an Assassin
Be reborn as Ezio Auditore Da Firenze. 20

Arrivederci Abstergo
Break out of Abstergo. 20

Welcome to the Animus 2.0
Enter the Animus 2.0. 20

The Pain of Betrayal
Complete DNA Sequence 1. 30

Vengeance
Complete DNA Sequence 2. 30


Exit the Son
Complete DNA Sequence 3. 30

Bloody Sunday
Complete DNA Sequence 4. 30

Undertaker
Discover the Assassin’s Tomb inside the catacombs under Santa Maria Novella. 20

The Conspirators
Complete DNA Sequence 5. 30

An Unexpected Journey
Complete DNA Sequence 6. 30

Bleeding Effect
Complete training and reenter the Animus. 30

The Merchant of Venice
Complete DNA Sequence 7. 30

The Impenetrable Palazzo
Complete DNA Sequence 8. 30

Masquerade
Complete DNA Sequence 9. 30

Bianca’s Man
Complete DNA Sequence 10. 30

The Prophet
Complete DNA Sequence 11. 30

The Vault
Complete DNA Sequence 14. 30

An Old Friend Returns
Escape the hideout. 100

Myth Maker
Find the 8 statuettes in Monteriggioni. 5

Vitruvian Man
Unlock all 20 pieces of Subject 16’s video. 20

Street Cleaner
Hide 5 dead bodies in a Bale of Hay. 10

Fly Swatter
Kick a Guard while using the Flying Machine. 5

Messer Sandman
Stun 4 guards at once by throwing sand in their face. 10

Doctor
Perform an Air Assassination on a Poisoned NPC. 20

No-hitter
Kill 10 enemies while remaining in conflict without being hit. 20

Kleptomaniac
Pickpocket 1000 Florins. 10

Lightning Strike
Sprint for 100 meters. 10

Sweeper
Sweep 5 guards at once by using a Long Weapon. 10

Venetian Gladiator
Discover the Assassin’s Tomb inside Santa Maria della Visitazione. 20

I can see your house from here!
Discover the Assassin’s Tomb inside the Torre Grossa. 20

Hallowed be thy name
Discover the Assassin’s Tomb inside the Basilica di San Marco. 20

Prison Escape
Discover the Assassin’s Tomb inside the Rocca di Ravaldino fortress. 20

Choir Boy
Discover the Assassin’s Tomb inside Santa Maria del Fiore (The Duomo). 20

Assassin For Hire
Complete your first assassination mission for Lorenzo Il Magnifico. 10

Macho Man
Defend a woman’s honor. 10

Steal Home
Win a race against thieves! 10

Show your Colors
Wear the Auditore cape in each city. 10

Handy Man
Upgrade a building in the Stronghold. 10

I like the view
Synchronize 10 View Points. 10

High Dive
Perform a Leap of Faith from the Top of Florence’s Giotto’s Campanile. 10

Mailman
Intercept a Borgia Courrier. 10

Tip of the Iceberg
Use your Eagle Vision to scan a Glyph in the environment. 10

A Piece of the Puzzle
Unlock a piece of Subject 16’s video. 10

Art Connoisseur
Buy a Painting from Florence and Venice. 10

Podestà of Monteriggioni
Reach 80% of your stronghold’s total value. 30

Perfect Harmony
Tint your clothes with those colors: Wetland Ebony and Wetland Ivory. 10

In Memory of Petruccio
Collect all the Feathers. 30

Red Light Addict
Spend 5000 florins on Courtesans. 10

Man of the People
Toss more than 300 florins on the ground. 10

Victory lies in preparation
Get all Hidden Blades, Item Pouches and Armor upgrades for Ezio. 10

Jovanovic: "Er is niks van waar"

Milan Jovanovic zou in de belangstelling staan van AC Milan. De Serviër gaf eerder deze week tegenover Servische media aan dat hij van de interesse af wist. Afgelopen weekeinde krabbelde de vedette van Standard Luik terug en gaf aan niets van de vermeende interesse af te weten.

"Er is belangstelling van AC Milan. Daarnaast zijn ook Valencia en Atletico geïnteresseerd. Ik heb al contact gehad met Onyewu, die wil uiteraard heel graag dat ik naar Milan kom. Binnen een tweetal weken hak ik de knoop door", waren zijn woorden volgens Super Duporte. Jovanovic gaf later aan dat de geruchten zomaar uit de lucht gegrepen zijn. "Servische journalisten zijn leugenaars", zei de 28-jarige aanvaller. "Er is niks van waar."

De spelmaker van Standard is de laatste weken vaker te vinden in het nieuws. Vooral zijn uitspraken over ploeggenoten en trainer vallen op. Zo gaf Jovanovic na de wedstrijd tegen AZ aan dat hij de defensieve speelstijl van trainer László Bölöni hekelt en dat weinig ploeggenoten Champions League-waardig zijn.

Strachan nieuwe man bij Middlesbrough

Gordon Strachan is de opvolger van Gareth Southgate bij Middlesbrough. Maandagmiddag wordt de Schotse oefenmeester gepresenteerd aan het Engelse publiek. Hij moet Middlesbrough weer naar de Engelse Premier League leiden.

De 52-jarige Strachan zat zonder club na zijn dienstverband bij Celtic. Met Celtic heeft hij een indrukwekkende palmares opgebouwd. Zo werd hij drie keer landskampioen met The Hoops, hij won de FA Cup en de League Cup was tweemaal een prooi voor Strachan en zijn mannen. Hij was voor zijn periode bij Celtic ook trainer bij Southampton en Coventry City.

Southgate werd vorige week ontslagen door het bestuur van Middlesbrough. Nadat hij The Teesiders niet wist te behoedden voor degradatie naar het Championship kreeg hij nog vertrouwen van het bestuur. Ondanks de huidige vierde plaats besloot het bestuur opzoek te gaan naar een nieuwe trainer, omdat er volgens de club een trainer moest komen die een frisse wind door de club liet blazen.

Lehmann voor schut gezet door ballenjongen

Het zit niet mee voor Jens Lehmann en zijn ploeg VFB Stuttgart. In de 1. Bundesliga wordt een veertiende plek in beslag genomen, en als klap op de vuurpijl werd de doelman ook nog eens in de maling genomen door een ballenjongen.

Op bezoek bij Hannover'96 werd met 1-0 verloren door een doelpunt van Didier Ya Konan. Toen de sluitpost in de slotminuut van de wedstrijd de bal snel wou ophalen bij de ballenjongen van de thuisploeg, besloot laatstgenoemde hem maar eens even voor schut te zetten.

Toen de doelman aan kwam gelopen bij de ballenjongen, besloot deze de bal omhoog te houden zodat de oud-international er niet bij kon. Toen Lehmann in de zomer van 2008 overkwam naar zijn vaderland, had hij ongetwijfeld gehoopt op betere tijden. Na Schalke'04 en Borussia Dortmund is Stuttgart zijn derde club in Duitsland.

De desbetreffende video is hier te vinden

Wenger: "Dit gebeurde ons ook al tegen AZ"

Arsène Wenger zag Arsenal op een mooie 2-0 voorsprong komen tegen West Ham United, maar de bezoekers gaven niet op en wisten op het eind met een 2-2 gelijkspel van het veld te stappen. De oefenmeester van The Gunners had dan ook meer verwacht dan een gelijkspel.

"Ik ben er doodziek van", citeert BBC uit de mond van Wenger. "Het ergste vind ik nog dat het ons spel in de wedstrijd totaal niet reflecteert. We moeten leren van onze fouten en dat moet heel snel gebeuren. Het gebeurde ons een paar dagen geleden (tegen AZ, red.) namelijk ook al."

Ook de scheidsrechter kreeg een deel van de schuld op zich. In eerste instantie gaf hij een veelbesproken vrije trap en even later ook nog een strafschop. "Ik vond de vrije trap erg makkelijk gegeven en bij de penalty was ook weinig aan de hand. Er zijn ook dergelijke overtredingen op ons gemaakt."

A. Schleck start in Ronde van Vlaanderen

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen mag volgend seizoen Andy Schleck noteren op de startlijst. De Luxemburger doet mee aan de Vlaamse klassieker om ervaring op te doen voor het rijden op kasseien.

De winnaar van Luik - Bastenaken - Luik en de nummer twee van de afgelopen Tour de France zegt alvast op kasseien te willen rijden, voordat hij de elf kilometer aan kasseien krijgt voorgeschoteld in de derde etappe van de Tour de France van 2010. Op de presentatie van de Tour zei het broertje van Fränk Schleck al: "Ik kan de Tour daar niet winnen, maar wel verliezen."

Politiefiets gestolen in Weert

Op de Oelemarkt in Weert is gisternacht tijdens een aanhouding een politiefiets gestolen. Agenten zijn nog op zoek naar de dief, die er met de opvallend gestreepte tweewieler vandoor ging.

De diefstal vond plaats tijdens de aanhouding van een 19-jarige Weertenaar. De jongeman werd ervan verdacht een 22-jarige plaatsgenoot mishandeld te hebben. Hij zou het slachtoffer diverse keren geslagen hebben, ook toen de 22-jarige al op de grond lag.

De verdachte verzette zich tevergeefs bij zijn aanhouding. Hij werd geboeid afgevoerd naar het politiebureau. De politie is op zoek naar getuigen van zowel de mishandeling als de diefstal van de surveillancefiets. 

Met dank aan DrJackle voor de submit.

'Maatregelen directie TNT te drastisch'

De vakbonden denken dat er minder hard gesneden hoeft te worden bij postconcern TNT dan de directie voorstelt. Dat hebben de vakbonden, onder wie FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond, vandaag bekendgemaakt.

Ze gaan hun leden twee alternatieven voorleggen. Ze kunnen dan kiezen: slechtere arbeidsvoorwaarden zonder gedwongen ontslagen of behoud van inkomen zonder garantie dat er geen ontslagen vallen.

Politie kijkt naar aantal aanrijdingen

De politie Amsterdam-Amstelland onderzoekt hoe het aantal ongevallen waarbij een agent de afgelopen tijd betrokken was, zich verhoudt tot andere jaren. Dit naar aanleiding van vier aanrijdingen, waarbij een dode en drie gewonden vielen. Een woordvoerder bevestigde vandaag een bericht hierover in Het Parool.

De politie kijkt of het aantal ongevallen afwijkt van andere periodes. Afgelopen donderdag reed een 32-jarige motoragent een 41-jarige vrouw aan op een zebrapad in Amsterdam-Zuid. Het slachtoffer overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag aan haar verwondingen.

Lees hier de visie van FOK!-columnist Driek Oplopers op de kwestie.

Gemeente wil RKC niet verder helpen

De gemeenteraad van Waalwijk lijkt niet bereid te zijn het noodlijdende RKC verder te helpen dan ze nu gedaan heeft. De lokale overheid wil de huur verlagen, het kunstgrasveld overnemen en een regeling voor de huurachterstand treffen. Meer zit er niet in.

"De club heeft er zelf een puinzooi van gemaakt. Ons uitgangspunt is dat RKC de gemeente geen geld meer mag kosten," meldde PvdA-fractievoorzitter Frans Simon. Ook de ChristenUnie van Wim Dekker is tegen meer steun aan RKC. "We waren destijds tegen overname van het stadion en alle aanvullende leningen. We steunen het conceptvoorstel maar geen cent meer."

In Waalwijk onderhandelen het voltallige college, de club en hoofdsponsor Ben Mandemakers over een oplossing. Mocht dat er niet komen dan is een faillissement onafwendbaar voor de Eredivisionist.

Glock hoort dinsdag of hij weer mag rijden

Door de crash die Timo Glock tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan maakte, liep de Duitser een snee in zijn been en een gebroken ruggenwervel op. Of hij mee kan doen aan de laatste race van het seizoen, hoort hij dinsdag.

Aan het Duitse Auto, Motor und Sport vertelt Glock: "Ik kan weer normaal lopen en heb zelfs al gekart. Dit ging allemaal zonder problemen. Normaal gesproken moet ik vier tot vijf weken rust houden om volledig te genezen. Echter heb ik het idee dat het veel sneller gaat dus ik ben benieuwd wat ik komende dinsdag te horen krijg."

Als Glock geen toestemming krijgt om van start te gaan in Abu Dabhi, wordt hij hoogstwaarschijnlijk vervangen door Kamui Kobayashi, die Glock ook verving tijdens de GP van Brazilië.

'Oudere werkloze langer helpen met bedrijfje'

Werklozen tussen de 55 en 65 jaar moeten langer de kans krijgen om met behoud van uitkering een bedrijfje op te starten. Nu mogen zij zes maanden proberen de boel van de grond te krijgen, maar dat zouden er twaalf moeten worden. Dat vindt CDA-Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen, die daarover vandaag een bericht in De Telegraaf bevestigde.

Volgens hem vindt slechts 3 procent van de werklozen in die leeftijdsgroep nog een baan. Van de oudere werklozen wil 17 procent een eigen bedrijf beginnen. Ten Hoopen is blij met de ondernemingslust maar vindt dat mensen dan wel voldoende tijd moeten krijgen om te slagen. "Vaak hebben kleine bedrijven een jaar nodig om op gang te komen en winst te maken."

Een experiment hiermee in Tilburg kan wat de CDA'er betreft landelijk doorgevoerd worden. De gemeenten kunnen de doorbetaling zien als een investering voor de lange termijn, vindt hij. Bij succes kan de betrokkene een deel van het geld later terugbetalen aan de gemeente.

'Regels medicijnreclame duidelijker'

Het onderscheid tussen onafhankelijke informatie over gezondheid en reclame voor geneesmiddelen kan duidelijker worden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) zijn al bezig te kijken of de regels scherper moeten. Dat zei minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag in reactie op een oproep van de Consumentenbond om zogeheten symptoomreclame te verbieden.

Directeur van de Consumentenbond Bart Combée overhandigde de minister bijna 20.000 handtekeningen tegen spotjes, waarin de fabrikanten van geneesmiddelen informatie geven over allerlei kwalen. De bedoeling is de consument naar de huisarts te krijgen, die dan medicijnen gaat voorschrijven. De farmaceuten proberen op deze manier hun producten aan de man te brengen, omdat reclame voor geneesmiddelen verboden is.

Meer vrouwen door borstkanker overleden

Het aantal vrouwen dat overlijdt aan de gevolgen van borstkanker neemt toe. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Vorig jaar stierven er 3327 vrouwen aan de ziekte, 5 procent meer dan in 2007. Bij vrouwen tussen de 35 en 50 jaar oud is het de meest voorkomende doodsoorzaak.

In Nederland sterven verhoudingsgewijs veel vrouwen aan borstkanker, vergeleken met andere Europese landen. Alleen in Denemarken, Ierland en IJsland is het percentage vrouwen dat eraan overlijdt hoger. Nederland staat volgens het CBS onder meer zo hoog omdat vrouwen op relatief hoge leeftijd hun eerste kind krijgen en omdat ze weinig borstvoeding geven.

'Wereld vergaat pas in 2208'

De profetie dat de wereld in december 2012 vergaat is gebaseerd op een rekenfout. Als de onheilstijding al werkelijkheid wordt, zal dat pas in 2208 zijn. Dat zeggen wetenschappers in het novembernummer van het tijdschrift NWT Natuurwetenschap & Techniek.

Wie op Google 2012 intikt krijgt 189 miljoen hits, waarvan de meeste gaan over het einde der tijden of over het aanbreken van een nieuw spiritueel tijdperk. De onheilsprofeten en newage-aanhangers baseren zich op de Mayakalender. Die zou aflopen op 21 december 2012. De zwartkijkers gaan er van uit dat onze tijd er dan op zit en de wereld vergaat.

Recent onderzoek van archeologen, astronomen en wiskundigen laat echter zien dat die datum helemaal niet klopt. De kalender van de Maya's loopt pas twee eeuwen later af, aldus NWT.

Discussieer ook mee op het forum in The Truth is in Here.
Hier vind je ook een topic over 2012 .

Hedrick heeft laatste 10.000 meter geschaatst

Chad Hedrick zal waarschijnlijk niet meer te zien zijn op allroundtoernooien. De Amerikaanse schaatser meldde op zijn twitterpagina dat hij officieel zijn laatste 10.000 meter ooit heeft gereden.

De afgelopen jaren was Hedrick, olympisch kampioen op de 5.000 meter, bijna altijd te vinden op het WK allround. In 2004 pakte hij de wereldtitel. Zijn persoonlijke toptijd op de 10 kilometer is 12.55,11.

Zijn laatste 10 kilometer reed Hedrick gisteren bij de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen in Vancouver. Tijdens die wedstrijden reed hij overigens een toptijd op de 1.500 meter.

"Williams in 2010 met Barrichello en Hülkenberg"

Volgens de manager van Nico Hülkenberg, Willy Weber, zullen zijn pupil en Rubens Barrichello volgend jaar het rijdersduo vormen bij Williams. De Duitser zei dit afgelopen weekend in een interview met Bild.

De Britse renstal heeft nog geen rijders bekendgemaakt, noch de motor waarmee gereden gaat worden. Inmiddels is duidelijk dat Toyota ingeruild gaat worden en dat een hereniging met Renault uitgesloten is. op het gebied van de rijders lijkt er meer schot te zijn in de zaak.

Weber zegt dat de regerend GP2-kampioen Hülkenberg de huidige nummer drie in de Formule 1 Barrichello naast zich krijgt. "Nico is een waanzinnig talent. Hij is net zo'n harde werker als Michael Schumacher en werkt net zo nauwkeurig. Ik denk dat hij Barrichello, zijn nieuwe teamgenoot volgend jaar, wel aankan," zei Weber in Bild am Sonntag.

Sneijder onzeker voor competitieduels

Internazionale-trainer José Mourinho kan waarschijnlijk de komende twee duels geen beroep doen op Wesley Sneijder.

De middenvelder was zaterdagavond belangrijk voor de Italiaanse landskampioen met een prachtige vrije trap, maar moest even later met een dijbeenblessure naar de kant. De medische staf van Inter vreest dat Sneijder deze week tijdens het midweekse duel met Palermo en zondag tegen Livorno nog zoet is met zijn herstel.

Vandaag wordt bekeken wat de exacte aard van de blessure is. Gehoopt wordt dat Sneijder er volgende week tegen Dynamo Kiev weer bij kan zijn. Thiago Motta en Diego Milito lijken wél fit voor de komende duels.

Theater: Guus Meeuwis - NW8

Op woensdag 21 oktober, een dag na zijn optreden bij Marco Borsato & Friends, stond Guus Meeuwis in Theater de Maaspoort te Venlo. Hij was hier voor de theatertournee van zijn nieuwe album NW8. Mocht het nog niet bekend zijn, NW8 staat voor de postcode van de wijk waar de Abbey Road Studio staat, de studio waar ooit The Beatles begonnen. In die studio heeft Guus samen met zijn muzikanten het album opgenomen, daarbij gebruikmakend van de instrumenten die daar stonden. De sympathieke Brabander had het toneel omgetoverd tot een replica van de studio zelf.

KNSB schenkt ijshuur aan marathonrijders DSB

De KNSB geeft de marathonschaatsers van de failliete DSB Bank een kleine financiële ondersteuning. Op die manier kunnen ze blijven trainen.

Arjan Smit, Ingmar Berga, Jan Maarten Heideman, Jens Zwitser en Shane Dobbin hoeven twee keer in de week geen ijshuur in Thialf in Heerenveen te betalen. "Dat scheelt ons 200 euro per week. Meer wordt er voor ons niet geregeld", aldus ploegleider Peter de Vries.

Het langebaanteam van Jac Orie kan rekenen op een veel groter vangnet. De KNSB staat garant voor de reis- en verblijfskosten en ook worden de kosten van de trainingsfaciliteiten betaald.

Jan Smit heeft nog steeds helse oorpijn

Dit weekend ging de grap de ronde dat Jan Smit eindelijk eens voelde wat wij al jaren voelen als we zijn muziek beluisteren: oorpijn. Maar Jan Smit kan hier momenteel niet om lachen. De volkszanger heeft helse pijnen in zijn oor door een ontsteking.

Smit ligt momenteel in het ziekenhuis en is te zwak voor bezoek. Wel wordt vandaag gekeken of hij naar huis mag. Dat ligt aan de mate van zijn oorpijn en ontsteking. De pijn is zo erg dat dat hij aan de morfine zit, of beter gezegd een zusje van de morfine omdat Jan van morfine zelf misselijk wordt. En nu niet meteen gaan roepen dat jij dat ook wordt van zijn muziek, dat zou flauw zijn.

Het zit Jan Smit namelijk echt niet mee dit jaar. Hij ruilde de lekkerste vrouw van Nederland in voor een Volendamse huismoeder, werd in elkaar geslagen door haar exman en ook nam Yolanthe de hele huisraad mee, zoals de blender, citruspers, de zijden bloemen en de kerstversiering.

Geesten verslaan seriemoordenaar

Een stel geesten hebben een seriemoordenaar verslagen. Althans in de bioscoop. De lowbudgethorror Paranormal Activity versloeg in zijn derde week Saw 6 in de eerste week.

En dat is een fikse tegenslag voor de Saw-makers. De vier vorige vervolgen van Saw wisten allemaal ruim 30 miljoen dollar binnen te slepen. Dit jaar is dat echter slechts 14,8 miljoen. Paranormal Activity, die slechts 15.000 dollar kostte sleepte 22 miljoen binnen. En dan ook in ruim 1000 bioscoopzalen minder.

Paranormal Activity, die wordt gezien als de nieuwe Blair Witch Project qua succes en engheid, zal komend Halloweenweekend de 100 miljoengrens doorbreken. Volgend jaar komt er overigens een Saw 7 en die wordt 3D.

Kijk hier voor de volledige top 10



De officiële trailer van Paranormal Activity

Nauwe banden farmaceuten en artsen

Pillenfabrikanten en medici zijn nog steeds te veel met elkaar verweven. Zo heeft de farmaceutische industrie nog steeds nauwe banden met medici en wetenschappers die de richtlijnen vaststelden die dokters gebruiken bij het voorschrijven van medicijnen.

Dat blijkt uit een rapport (pdf) van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie onderzocht zes werkgroepen die richtlijnen maken die artsen weer gebruiken bij het voorschrijven van medicatie. Bij één van deze werkgroepen is de farmaceutische industrie betrokken bij het ontwikkelen van behandelrichtlijnen, ontdekte de IGZ. "Bij vijf van de zes onderzochte richtlijnen werd de schijn gewekt dat er sprake was van beïnvloeding", aldus de IGZ.

Extra geld voor irrigatie in Ethiopië

Nederland is bereid 1,5 tot 2 miljoen euro extra ter beschikking te stellen aan Ethiopië. Het geld is bedoeld voor irrigatieprojecten die op korte termijn resultaten kunnen opleveren. Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking), die nu in Ethiopië is, heeft dat vandaag tegen de NOS-radio gezegd.

Het Oost-Afrikaanse land wordt opnieuw geteisterd door droogte waardoor meer dan 6 miljoen inwoners geen of te weinig voedsel en water krijgen.

Nederland geeft al 10 miljoen euro uit aan irrigatieprojecten in Ethiopië. Met het extra geld kan snel nog meer gedaan worden. Koenders wil vandaag nog wel eerst van de Ethiopische regering horen dat het geld op de juiste manier wordt ingezet.

Extra geld voor irrigatie in Ethiopië  (foto: ANP)

FOK! schaatsprono 2009-2010 van start

Wordt 2009-2010 het seizoen van Sven Kramer? Wat doen de Amerikaanse schaatsers in dit olympische jaar? Krijgt de van een blessure teruggekeerde Cindy Klassen haar oude vorm weer te pakken? Voorspel het ook dit jaar weer met de FOK! schaatsprono 2009-2010!

De schaatsprono test jouw voorspellende gaven in het komende schaatsseizoen. Elke wedstrijdronde zul je opnieuw de top vijf moeten voorspellen over van tevoren bepaalde afstanden. Er zijn in totaal vijftien wedstrijden, waarvoor dit seizoen een prono kan worden ingevuld. De Olympische Spelen gelden natuurlijk als hoogtepunt en het WK allround als seizoensfinale!

Voor een juiste voorspelling krijg je punten. Degene die uiteindelijk de meeste punten heeft, die wint. Wat betreft de puntentelling is er niets veranderd met vorig jaar en is die dus als volgt:

De nummer 1 goed = 7 punten.
De nummer 2 goed = 5 punten.
De nummer 3 goed = 4 punten.
De nummer 4 goed = 3 punten.
De nummer 5 goed = 3 punten.
Iemand eindigt wel in de top vijf, maar niet op juiste plaats: 2 punten.
Iemand eindigt op plek zes, zeven of acht: 1 punt.

Vanaf vrijdag strijden de schaatsers in Heerenveen om de nationale titels per afstand. De voorspellingen kunnen nu al worden gepost in het FOK!forumtopic.

De deadline voor de eerste voorspelling is 30 oktober om 14:30 uur! Wanneer je een keer een afstand vergeet is dat geen probleem, er zijn zoveel punten te verdienen dat meedoen altijd nog zin heeft. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor afstandszeges gaan.

En wat valt er te winnen? Eeuwige roem! Dus doe ook dit jaar mee!

Rechtszaak vangt aan zonder Karadzic

De rechtszaak tegen de voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic is vandaag begonnen zonder dat de verdachte aanwezig is. De 64-jarige oud-president had eerder in een brief al aangekondigd niet aanwezig te zullen zijn bij het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag.

De Zuid-Koreaanse rechter Kwon O-gon stelde aan het begin van de zitting dat Karadzic de mogelijkheid krijgt om later voor het eerst te spreken, nadat de verdediging de zaak tegen hem heeft gepresenteerd. Het VN-hof hoopt Karadzic daarmee te dwingen alsnog naar de rechtszaal te komen.

Als Karadzic niet aanschuift in de rechtszaal kan hij onder meer geen gebruik maken van zijn recht om getuigen te horen. Wel krijgt hij de transcriptie van de zaak toegestuurd, zodat hij weet wat er besproken is.

Aanklager Hildegard Uertz-Retzlaff stelde dat Karadzic een waarschuwing moet krijgen, omdat hij de voortgang van het proces blokkeert. Als hij daar niet op reageert, dan moet Karadzic een advocaat toegewezen worden.

Karadzic wil dat zijn zaak pas over tien maanden behandeld wordt. Hij zegt onvoldoende tijd gehad te hebben om zijn zaak voor te bereiden. Alle juridische mogelijkheden om uitstel te krijgen, heeft hij al gebruikt. Daarom besloot hij niet naar de zaal te komen.

Bij het Tribunaal hebben zich vandaag ruim honderd demonstranten verzameld. Onder de demonstranten zijn veel vrouwen uit Bosnië. Zij hebben een lang spandoek uitgerold met daarop de tekst Europa Schande en Volkerenmoord.

Safina weer nummer één

Dinara Safina is opnieuw de nummer één op de wereldranglijst bij de vrouwen. Ze neemt die plaats terug over van de Amerikaanse Serena Williams.

Williams stond drie weken op de eerste plaats. Daarvoor was de Russische Safina 25 weken de beste op de ranglijst. Safina, die nog nooit een grandslam won, staat eerste met 7731 punten, wat er 155 meer zijn dan het aantal van Williams. Beide dames zullen deze week in actie komen tijdens de WTA Championships in Doha.

Aanhang AZ kwetst De Zeeuw

Gisteren won Ajax in Alkmaar met 2-4 van AZ. Demi de Zeeuw verliet het stadion van de landskampioen desalniettemin met een naar gevoel. De middenvelder werd uitgefloten door de aanhang van AZ en er werd kanker-Jood naar hem geroepen.

"Mijn moeder heeft die ziekte en dat weten ze”, aldus de international, die afgelopen zomer AZ verliet voor Ajax. De Zeeuw zei dat arbiter Bas Nijhuis hem had gezegd dat hij moest aangeven wanneer de beledigingen te ernstig werden. Dan zou Nijhuis het duel staken. De Zeeuw wilde echter doorspelen omdat naar zijn mening de AZ-fans dan de aandacht zouden krijgen die ze zochten.

Na afloop weigerde De Zeeuw verder in te gaan op de spreekkoren. "Dan wordt het van kwaad tot erger. Er is nu wel genoeg over gezegd”, aldus De Zeeuw. Overigens werd de middenvelder, die afgelopen week in een interview met Sportweek nog zei dat hij blij was weg te zijn uit Alkmaar, door zijn oud-ploeggenoten en medewerkers van AZ hartelijk ontvangen.

Boer Zoekt Vrouw scoort weer gigantisch

Boer Zoekt Vrouw, het datingprogramma van de KRO, trok gisteravond ruim 3,8 miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO) die vandaag zijn gepubliceerd. Volgens de KRO gaat het om het hoogste aantal kijkers van de lopende serie.

Tijdens de vorige serie keken er op het hoogtepunt 4,4 miljoen mensen naar de partnerzoekende boeren, meldt de omroep. Het programma wordt gepresenteerd door Yvon Jaspers. Zij won vrijdag een Zilveren Televezier-Ster voor de beste tv-vrouw van 2009.

Presentatrice Yvon Jaspers  (foto: ANP)

Vader vermoordt zoon om verdwenen videogame

Je hoort de laatste tijd wel vaker dat mensen flippen omdat iets of iemand er voor zorgt dat ze niet meer kunnen gamen. Of dit direct met het gamen zelf te maken of juist met andere factoren zoals psychische stoornissen of alcohol is natuurlijk de vraag. In ieder geval is er nu weer een verhaal opgedoken waaruit blijkt dat mensen soms erg heftig kunnen reageren.

Een 40-jarige man, Ofelio Antonio Otero, had namelijk iets te veel gedronken en was met z'n vrouw in hevige discussie over een videogame die hij niet meer kon vinden. Zijn zoon, Ignacio, mengde zich in het gesprek waarna zijn vader er een geweer bij pakte. Ignacio heeft geprobeerd het wapen uit de handen van zijn vader te slaan waarna hij probeerde weg te rennen. De vader heeft toen zijn zoon in de nek geschoten en sloeg meteen op de vlucht. Drie uur later gaf de vader zich over aan een SWAT-team en hij zit nu vast op verdenking van moord. Hij bleek al eerder met de politie in aanraking te zijn geweest en was al eens veroordeeld voor het rijden onder invloed.



CD: The Big Pink - A Brief History Of Love

Robbie Furze en Milo Cordell waren geen onbekenden in de platenbusiness, samen runden ze het label Hate Channel en Cordell deed met Merok Records al van zich spreken. Hierop kwamen onder andere The Klaxons en Crystal Castles naar buiten. In 2007 vonden de twee het een goed plan om ook zelf eens wat muziek te maken. In februari 2009 werden ze getekend door 4AD en in april kwam de eerste single 'Velvet' uit, een voorproefje van het kunnen van het duo.

ING splitst bank- en verzekeringstak

ING gaat zijn bank- en verzekeringsactiviteiten splitsen. Dat maakte de bank en verzekeraar vanochtend bekend. Alle verzekeringsactiviteiten en het vermogensbeheer zullen de komende drie jaar worden afgestoten.

De beslissing maakt deel uit van een herstructureringsplan dat ING heeft ingediend bij de Europese Commissie. De afsplitsing vindt plaats via verkopen, beursgangen of een combinatie daarvan, aldus ING. Ook moet ING zijn Amerikaanse tak ING Direct USA afstoten. De verkoop moet tegen 2013 rond zijn.

ING maakte verder bekend voor 7,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uit te geven om de helft van de staatssteun die het eerder ontving, af te lossen. Ook neemt de bank een last van 1,3 miljard euro om de overheid extra te compenseren voor de garanties die werden gegeven voor risicovolle hypotheken in bezit van ING. Die last, die uitkomt op 1 miljard na belasting, wordt in het vierde kwartaal genomen.

In december van dit jaar betaalt ING 5 miljard euro aan de staat. De resterende schuld, eveneens 5 miljard euro, zal later worden afbetaald, zo liet topman Jan Hommen vanochtend in een toelichting weten. Maar daarover zijn nog geen afspraken met de overheid gemaakt.

Daarnaast maakte ING voorlopige resultaten over het derde kwartaal bekend. Het voorlopige onderliggende nettoresultaat komt waarschijnlijk uit op 750 miljoen euro. ING liet verder weten de structuur en samenstelling van het bestuur te veranderen.

Verrekte enkelbanden Nesu

Mihai Nesu heeft afgelopen vrijdag, in de competitiewedstrijd van FC Utrecht tegen Roda JC, zijn enkelbanden verrekt. Dit gebeurde na een charge van tegenstander Anouar Hadouir.

Het is nog onduidelijk hoe lang de Roemeens international aan de kant staat. Nesu was niet de enige die een blessure opliep in de wedstrijd van afgelopen vrijdag. Michael Silberbauer liep een bloedstorting op zijn bovenbeen op. Jacob Mulenga kampt bovendien nog altijd met een liesblessure.

Demo-maandag: Hangover Sunday

Na een oproep van de redactie van FOK! Voor demo’s van startende artiesten kwamen er veel demo’s digitaal binnen op de redactie. Een aantal van deze demo’s heb je zelfs al terug kunnen vinden op de frontpage. Niet alles werd digitaal aangeleverd. De demo van Hangover Sunday ziet er namelijk fancy en gelikt uit. We werden getrakteerd op een demo van vier tracks met een leuke dvd van videoclips en interviews met de bandleden.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over vermeende misstanden rond de huurtoeslag.

Een gezin met drie kinderen blijkt meer huurtoeslag te krijgen dan een alleenstaande of een bejaard echtpaar. Dat verschil bedraagt zo’n vier tientjes per maand. De koepel van woningbouwverenigingen Aedes slaat alarm. De vraag is, of dat alarm wel terecht is.

Zusjes Williams tegen elkaar bij Championships

De loting voor de WTA Championships, die deze week van start gaan in Doha, heeft de gezusters Serena en Venus Williams in dezelfde groep gebracht. In de bruine groep zitten ook de Russinnen Svetlana Koeznetsova en Elena Dementieva.

In de witte groep zitten de als eerste geplaatste Russische Dinara Safina, de Deense Caroline Wozniacki, de Wit-Russische Victoria Azarenka en de Servische Jelena Jankovic.

Het evenement duurt tot en met 30 oktober. Voor de winnares ligt een cheque klaar van ruim een miljoen euro.

Galliani: "Wij moeten Huntelaar leren bespelen"

De kritiek op Klaas Jan Huntelaar bij AC Milan neemt toe. De Nederlander werkte gisteravond opnieuw een anonieme wedstrijd af.

Huntelaar zat midweeks tegen Real Madrid negentig minuten op de bank, maar vond zichzelf tegen Chievo Verona in de basis terug. Na een uur voetballen en amper mogelijkheden te hebben gehad verloste trainer Leonardo hem uit zijn lijden.

Voorzitter Adriano Galliani zag dat het opnieuw niet liep met The Hunter in de punt van de aanval. "Hij werd gewisseld, omdat we hoopten dat Inzaghi en Borriello wat meer rust konden brengen in de wedstrijd", aldus de bestuurder in de Italiaanse media. "Ik ben er zeker van dat hij van waarde voor ons gaat zijn in de toekomst. Huntelaar is de man van de zestien en wij moeten hem ook leren te bespelen", aldus Galliani, die in zijn laatste woorden liet blijken toch niet helemaal zeker te zijn van de Nederlander. "We zullen ook op zoek gaan naar vervangingen om de druk op Ronaldinho en Pato te verkleinen."

Demo-maandag: Obeah (+interview)

ij de geboorte van de demo-maandag hier op Fok! werd de regel gesteld dat een demo minimaal vijf nummers moet bevatten om in aanmerking te komen voor een review. Al snel kregen we een mailtje waarin we gewezen werden op de industrie-standaard van drie nummers, met daarbij de verwijzing naar een website en de woorden "Daar zijn de 3 nummers van de betreffende demo te beluisteren en wordt hopelijk duidelijk dat we niet een stel prutsers zijn die geen idee hebben".

Tijd om deze potentiële prutsers eens tegen het licht te houden. Het gaat om de oldschool deathmetal band Obeah, bestaande uit vijf Nijmegenaren van rond de dertig.





AZ en curator deze week om de tafel

De clubleiding van AZ krijgt deze week duidelijkheid van de curator over de verkoop van de club, bevestigt algemeen directeur Toon Gerbrands.

Morgen of uiterlijk woensdag vindt er een ontmoeting plaats tussen de curator en een delegatie van AZ, weet het Algemeen Dagblad. Namens de Alkmaarders zijn Gerbrands, financieel directeur René Nielissen en technisch directeur Marcel Brands aanwezig bij het gesprek.

Het lijkt zo goed als uitgesloten dat de curator deze week aan de club bekend maakt dat er een koper voor AZ is gevonden. Volgens Gerbrands, die zich verbaasde over de vermeende interesse vanuit de miljardairsfair in Rusland, is het bedrag van 35 miljoen euro uit de lucht gegrepen.

Bovendien is het voor AZ niet interessant hoeveel geld er wordt betaald. Gerbrands: "Wat het oplevert gaat naar de boedel", aldus de algemeen directeur. Gesprekken met eventuele kopers lopen daarom ook niet via AZ, maar via de curator. Voor de shirtsponsoring zijn er voldoende geïnteresseerden. Er liggen aanbiedingen voor sponsoring per wedstrijd, maand en per jaar. Ook voor volgend seizoen is er interesse.

Woning Stadskanaal volledig uitgebrand

Een woning aan de Scheepswerfstraat in het Groningse Stadskanaal is gisternacht volledig verwoest door een flinke brand. De enige aanwezige bewoner van het pand ontdekte de brand en kon zichzelf in veiligheid brengen. Dat liet de brandweer weten.

Iets voor een uur 's nachts kwam de melding binnen bij de brandweer. Ter plaatse kon zij niets meer doen dan voorkomen dat het vuur over zou slaan naar naastgelegen woningen. Op wat schade aan de dakgoot na, is dat gelukt. Het pand waar de brand uitbrak moet als verloren worden beschouwd. Omdat de woning op instorten stond, is de gevel omver getrokken met een kraan. De bewoner is tijdelijk opgevangen bij buurtbewoners. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

CD: Atreyu - Congregation of the damned

Atreyu is een vijfkoppige band uit Orange County. Opgericht in 1998 heeft deze metalcore-band zich in de afgelopen 11 jaar een prominente plaats weten te verwerven in de plaatselijke hardcorescene, en ook internationaal heeft de band een behoorlijke naam weten te maken. Het moet dan ook gezegd worden: ze zijn behoorlijk productief als het gaat om releases. Hun debuut-album Suicide notes & butterfly kisses stamt uit 2002, en hun nieuwste telg Congregation of the damned is alweer hun vijfde album. Zoveel albumreleases in zeven jaar tijd is een behoorlijke score, zeker voor een metalcore-band. Daarnaast toert de band ook behoorlijk wat, en doet daarbij ook regelmatig ons land aan.


Brand in olietanks Puerto Rico geblust

Een enorme brand die twee dagen lang op het terrein van een olieraffinaderij op Puerto Rico woedde, is geblust. Dat hebben de brandweer en de gouverneur op het Caribische eiland gisteren laten weten.

"Het vuur is volledig gedoofd. Het onmiddellijke gevaar in het gebied is geweken", meldde gouverneur Luis Fortuno. Agenten van de Amerikaanse federale politie FBI gaan het terrein nu uitgebreid inspecteren om de oorzaak van de brand te achterhalen.

De brand die vrijdag uitbrak in de olietanks veroorzaakte een enorme explosie met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. Twintig opslagtanks voor olieproducten zijn uitgebrand, de andere twintig wist de brandweer te redden. Circa tien werknemers waren aanwezig op het industrieterrein in Bayamón, nabij de hoofdstad San Juan, toen het misging.

Door de explosies vielen zeker twee gewonden. Circa duizenden omwonenden werden geëvacueerd, scholen in de buurt werden gesloten. Door de vuurzee ontstonden enorme zwarte rookwolken die San Juan deels bedekten.

De autoriteiten van de met de Verenigde Staten geassocieerde Vrije Staat Puerto Rico hadden de bevolking opgeroepen kalm te blijven en niet naar buiten te gaan. Ook hebben de autoriteiten de benzineprijzen op het eiland bevroren.

Botsing helikopters VS in Afghanistan

Zeker vier Amerikaanse militairen zijn vandaag in het zuiden van Afghanistan om het leven gekomen bij een botsing in de lucht tussen twee helikopters. Twee militairen raakten gewond. Dit heeft de buitenlandse troepenmacht in Afghanistan, ISAF, laten weten.

Er was geen sprake van vijandelijk vuur. De autoriteiten stellen een onderzoek naar het ongeluk in, aldus de Amerikaanse kolonel Wayne Shanks. In het westen van het land is ook een helikopter neergestort. Het toestel was betrokken bij een actie tegen drugscriminaliteit. Wat er met die helikopter en de inzittenden is voorgevallen, is nog niet bekend.

Karzai twijfelt aan betrouwbaarheid VS

De Afghaanse president Hamid Karzai heeft zich voor de Amerikaanse televisiezender CNN hardop afgevraagd of de Verenigde Staten een betrouwbare partner zijn. "Zijn de VS een betrouwbare partner van Afghanistan? Is het Westen een betrouwbare partner van Afghanistan? Hebben we gekregen wat is toegezegd? Worden we behandeld als partner?" vroeg de Afghaanse leider zich in een recent opgenomen interview af.

Hij wees erop dat wat hem betreft het partnerschap inhoudt dat "Afghaanse levens, eigendommen en tradities worden gerespecteerd en dat bekend is, welke kant we op moeten gaan." Hij uitte zo opnieuw kritiek op de burgerslachtoffers die bij aanvallen op vermeende Taliban vallen. Hij is er kennelijk bezorgd over dat de Amerikaanse president Barack Obama nog steeds geen duidelijke conclusies heeft getrokken uit diens overwegingen over de strategie in Afghanistan.

De presidentsverkiezingen in Afghanistan krijgen komende week een tweede ronde omdat er in de eerste ronde op grote schaal fraude blijkt te zijn gepleegd. Karzai heeft dan alleen ex-minister Abdullah Abdullah tegenover zich. Die stelde gisteren dat Karzai's falen elke strategie parten speelt.

Tribunaal begint proces Karadzic

Het Joegoslavië-Tribunaal begint vandaag met het proces tegen Radovan Karadzic (64). Het is nog onduidelijk of de ex-president van Republika Srpska, die zich zelf verdedigt, naar de rechtszaal in het Haagse Statenkwartier komt.

Karadzic had de rechters van het tijdelijke VN-hof namelijk vergeefs om een aantal maanden extra voorbereidingstijd gevraagd. De Amerikaanse advocaat Peter Robinson, die leiding geeft aan het team juridisch adviseurs van Karadzic, gaat er daarom van uit dat de verdachte de openingsdag van het proces zal boycotten, waarvoor zich honderden journalisten uit de hele wereld hebben aangemeld.

Het is onduidelijk wat de rechters gaan doen als Karadzic weigert zich naar de rechtszaal te laten brengen. Volgens de oorspronkelijke planning hadden tijdens de eerste twee zittingsdagen de VN-aanklagers Alan Tieger (VS) en Hildegard Uertz-Retzlaff (Duitsland) hun openingsverklaring moeten uitspreken. Hun baas, hoofdaanklager Serge Brammertz (België), beschuldigt Karadzic van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid en genocide, onder meer na de val van de moslimenclave Srebrenica in 1995.

De zitting wordt geleid door de Zuid-Koreaanse rechter Kwon O-gon.

DVD: I am because we are

I am because we are


Dit is de vertaling van een oud Afrikaans spreekwoord, dat in essentie de verbondenheid van mensen overal ter wereld aangeeft. In 2008 werd op het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) een documentaire met de titel I am because we are getoond. Zangeres Madonna (als maker van de documentaire) laat zich met deze film van een andere kant zien, een kant die we wel kennen van haar adopties (niet altijd even positief in de media). Sinds oktober is de film op dvd verschenen, laten we Madonna eens gaan beoordelen op iets anders dan haar zang- en iconenstatus.

Zinderen

Parallel universum, New York, 1944. Op een bankje in Central Park bewonderen twee verliefde mensen omarmd de omgeving en elkaar. Haar hoofd rust lieflijk op zijn schouder. In hun persoonlijke bubbel van blijdschap scheelt niets ze; de schreeuwerige krantenkoppen over de vorderingen van het leger in Frankrijk niet, de extra radiouitzendingen betreffende de strijd in de Pacific niet, het jachtige leven van de alledaagse metropool niet. Hij draait haar haar om zijn vinger heen en blaast zachtjes in haar nek.

Relatie Bernard Madoff dood aangetroffen

Een zakenman en filantroop in Florida, Jeffry Picower, die miljarden zou hebben overgehouden aan de frauduleuze praktijken van zijn oude vriend Bernard Madoff, is gisteren onder onopgehelderde omstandigheden overleden. De 67-jarige Picower werd dood op de bodem van zijn zwembad in Palm Beach aangetroffen, berichtten Amerikaanse media. De politie onderzoekt de zaak.

Picower zou van de oplichterij van Madoff lange tijd hebben geprofiteerd. De 71-jarige Madoff zit momenteel een gevangenisstraf van hondervijftig jaar uit wegens zijn oplichterijen die een schare slachtoffers naar schatting bijna 65 miljard dollar heeft gekost. Betrokkenen hebben gesteld dat Picower een buitengewoon nauwe relatie met Madoff had en op een speciale manier toegang kreeg tot cruciale gegevens over Madoffs investeringsmaatschappij.

Picower heeft de afgelopen twintig jaar erg veel geld aan liefdadigheid uitgegeven. Hij steunde bijvoorbeeld de openbare bibliotheek van New York jaarlijks met miljoenen.

Michael Pachter verwacht launch Wii HD eind 2010

Onze grote vriend Michael Pachter, van Welbush Morgan, heeft weer eens een voorspelling gedaan. In de meest recente aflevering van Bonus Round op Gametrailers heeft hij gezegd dat er een Wii HD komt! En nog snel ook! Eind 2010 mogen we de Nintendo Wii HD verwachten. We weten dit allemaal dankzij de voorspelling van Michael Pachter.

Wil je de aflevering zien? Ga dan eens heul snel naar Gametrailers.

Vrouw heeft 270 cavia's

De Duitse politie heeft in een tweekamerappartement in Aken een vrouw aangetroffen die daar 270 cavia's hield. Buren van de 41-jarige vrouw klaagden over een "enorme zwerm vliegen bij haar voordeur".

Dertig van de aangetroffen cavia's waren zwangere vrouwtjes. De dieren zijn vanuit het stinkende appartement naar een asiel overgebracht. De vrouw wordt het overtreden van de Duitse wet op de dierenbescherming ten laste gelegd.

352 "boycot-MW 2" servers, Amazon verwijdert reviews

PC-gamers zijn boos. Modern Warfare 2 komt er binnenkort aan maar of de launch vlekkeloos gaat verlopen, is enorm te betwijfelen. Exact een week geleden wist collega Misan te melden dat dedicated servers passé zijn. Geen dedicated servers dus voor Modern Warfare 2, in plaats daarvan komt IWNet. Groot voordeel van IWNet is dat spelers met dezelfde rang en vaardigheid tegen elkaar zullen spelen, dat is een groot voordeel voor beginnende spelers. Hieronder een filmpje van hoe en wat en waarom.

Een petitie van maar liefst 140,000 virtuele handtekening heeft er niet voor gezorgd dat Infinity Ward van mening gaat veranderen. Volgende stap: zoveel mogelijk de namen van Call of Duty-servers veranderen naar de naam "boycot-MW2". Op het moment zijn er waarschijnlijk al meer dan 352 servers die deze naam dragen. Daarnaast zijn er 162 reviews op Amazon 'geschreven', allemaal met een waardering van één ster. Inmiddels zijn de reacties verwijderd.

Tevens moeten PC-gamers nu meer betalen voor hun Modern Warfare 2-exemplaar, wat natuurlijk ook de gamers furieuzer maakt.

Microsoft: "PS3 'gewoon weer' naar de derde plaats"

Het seizoen begint weer zo'n beetje. Afgelopen maand mochten we al genieten van enkele toppertjes en daarom zijn Microsoft, Sony en Nintendo dan ook erg benieuwd naar de maandelijkse lijst van hardwareverkopen. De lijst van september was voor Sony erg positief. Voor het eerst in Amerika zijn er meer PlayStation 3 exemplaren verkocht dan Xbox 360's en Nintendo Wii's. Sony heeft dus een goede voorsprong. Microsoft wil niks weten van een voorsprong, en daarom kwam David Dennis van Microsoft met de volgende uitspraak:

"We feel great about our numbers, and we expected Sony to have a great month. We expect it to be short-term and we expect them to be back down to third place soon like they've always been.

Maar goed, de Xbox 360 en de Nintendo Wii hebben de afgelopen jaren de lijsten aangevoerd. Misschien daarom Dennis zijn verwachting. Wel een lekkere uitspraak om een 'flamewar' te beginnen.

[NASCAR] Uitslag Tums Fast Relief 500

Denny Hamlin heeft op de Martinsville Speedway de Tums Fast Relief 500 op zijn naam geschreven. Na 501 ronden versloeg hij Jimmie Johnson en Juan Montoya. Johnson blijft aan de leiding in The Chase met nog vier races te gaan.

Ryan Newman mocht van poleposition vertrekken en kende de beste start op de kleine oval in Martinsville. Marcos Ambrose, Matt Kenseth en Robby Gordon kregen al na zeven ronden een aanrijding, waardoor de gele vlag uit moest worden gehangen. Johnson meldde zich al na twintig ronden op plaats zeven, terwijl Montoya van achteren ook opklom naar de top tien. Twee ronden later pakte Jeff Gordon de leiding die hij pas af moest staan toen Johnson na 59 ronden voorbij kwam snellen.

Gordon worstelde met zijn auto, omdat hij maar twee nieuwe banden had genomen en viel enkele plaatsen terug. Een neutralisatie na 90 ronden door een klapband bij Dale Earnhardt jr. kwam voor hem dan ook als geroepen. Hij wist zich in de top hand te haven. Montoya wist na 138 ronden de achterbumper van Johnson te vinden en ging hem even later voorbij voor de eerste plaats.

Een botsing tussen David Stremme en Sam Hornish jr. zorgde ervoor dat het hele veld opgeschud werd. Niet alle coureurs gingen naar de pits, waardoor Jeff Burton de leiding pakte voor Hamlin en Kyle Busch. Johnson, Montoya en Gordon waren ver teruggevallen, maar klommen al snel weer op. Na 215 ronden reed Johnson dan ook alweer op plaats drie, achter Hamlin en Kyle Busch.

Johnson had de snelste auto in de race en klom op naar de eerste plaats na een goede herstart na een neutralisatie. Achter hem volgde Montoya die de klassementsleider in ronde 282 wel aanviel maar geen succes kende. Na wederom een neutralisatie was het niet Montoya, maar Hamlin die de nieuwe belager van Johnson was.

Hij passeerde de kampioenschapsleider na 363 ronden, nadat hij door de langzamere deelnemers de kans had gekregen om dichterbij te komen. Hij slaagde er in om Johnson van zich af te schudden terwijl hij vele rijders op een ronde zette op de korte oval. Een aanrijding tussen Elliot Sadler en John Andretti zorgde er na 442 ronden voor dat het veld in elkaar schoof.

Jeff Gordon wist hiervan te profiteren door de derde plaats van Montoya af te snoepen, maar de Colombiaan pakte deze plaats in de eindfase weer terug. Een ongeval van Scott Speed zorgde er vijf ronden voor het einde voor dat de race met een ronde verlengd werd. Johnson probeerde Hamlin van de overwinning te houden, maar slaagde hier niet in.

In de strijd om The Chase verstevigde Johnson met de tweede plaats de leiding. Hij heeft nu met 6.098 punten er 118 meer verzameld dan nummer twee Mark Martin. Jeff Gordon volgt op plaats drie met 5.948 punten voor Tony Stewart. Er zijn nog vier races te verrijden in het NASCAR-seizoen.

Uitslag Tums Fast Relief 500:

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
117Denny Hamlin Toyota195/10 501
215Jimmie Johnson Chevrolet175/5 501
321Juan Montoya Chevrolet170/5 501
441Kyle Busch Toyota165/5 501
52Jeff Gordon Chevrolet160/5 501
623Jamie McMurray Ford150/0 501
71Ryan Newman Chevrolet151/5 501
84Mark Martin Chevrolet147/5 501
913Tony Stewart Chevrolet138/0 501
1010Kevin Harvick Chevrolet134/0 501
1124Brian Vickers Toyota130/0 501
127Joey Logano * Toyota127/0 501
138Bobby Labonte Ford124/0 501
1432Matt Kenseth Ford121/0 501
1522Jeff Burton Chevrolet123/5 501
165David Reutimann Toyota120/5 501
1737Kurt Busch Dodge112/0 501
186Casey Mears Chevrolet109/0 501
1919Clint Bowyer Chevrolet106/0 501
2029Carl Edwards Ford103/0 501
2140Elliott Sadler Dodge100/0 500
2214David Ragan Ford97/0 500
2330Paul Menard Ford94/0 500
249Reed Sorenson Dodge91/0 500
2520Greg Biffle Ford93/5 500
DNF27John Andretti Chevrolet90/5 499Accident
2734Marcos Ambrose Toyota82/0 499
283Martin Truex Jr. Chevrolet79/0 499
2912Dale Earnhardt Jr. Chevrolet76/0 499
3036Michael Waltrip Toyota73/0 497
DNF18Scott Speed * Toyota70/0 495Accident
3226Kasey Kahne Dodge67/0 494
DNF11David Stremme Dodge64/0 439Rear End
3416A.J. Allmendinger Dodge61/0 414
DNF38Sterling Marlin Dodge58/0 355Brakes
DNF31Sam Hornish Jr. Dodge55/0 248Accident
DNF33Robby Gordon Toyota52/0 130Drive Shaft
DNF28Joe Nemechek Toyota49/0 52Overheating
DNF35David Gilliland Chevrolet51/5 48Brakes
DNF39Dave Blaney Toyota43/0 38Overheating
DNF42Michael McDowell Toyota40/0 36Brakes
DNF43Derrike Cope Toyota37/0 31Brakes
DNF25Travis Kvapil Dodge34/0 30Brakes
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand in The Chase na 32 van 36 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Jimmie Johnson6098Leader323614
2Mark Martin5980-118327512
3Jeff Gordon5948-150320116
4Tony Stewart5906-192320415
5Juan Montoya5898-20032207
6Kurt Busch5858-24032018
7Ryan Newman5786-31232205
8Greg Biffle5748-35032009
9Denny Hamlin5746-352321312
10Carl Edwards5685-41332007
11Kasey Kahne5659-43932026
12Brian Vickers5568-53032614
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.