FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 22 maart 2010

'Zwarte weduwe' beschuldigd van vier moorden

'De zwarte weduwe van het wereldwijde web' wordt ze genoemd. De Japanse Kanae Kijima kreeg deze bijnaam omdat ze de dood van ten minste vier mannen op haar geweten zou hebben. Kijima leerde de mannen kennen via datingsites. De overeenkomstige factor tussen de mannen was hun rijkdom.

Kijima heeft een behoorlijke waslijst aan misdaden op haar naam staan. De aanklachten zijn in ieder geval het verdoven en bestelen van meerdere mannen, en de moord op ten minste vier van hen. Vorig jaar september kwam men haar op het spoor, toen haar laatste slachtoffer geen zelfmoord gepleegd bleek te hebben. Ze had de 41-jarige Yoshiyuki Oide verdoofd en daarna in een huurauto vermoord door uitlaatgassen. Het moest erop lijken dat hij zelfmoord gepleegd had. Het feit dat er onder meer geen sleutels werden aangetroffen in de auto wekte de argwaan van de politie.

Na het lezen van Oide's mailwisseling kwam men Kijima op het spoor. Door haar arrestatie heeft men mogelijk voorkomen dat ze opnieuw een slachtoffer zou maken. Ze was alweer ingetrokken bij een nieuwe vlam die ze ook via het internet had leren kennen. Deze man reageerde op zijn zachtst gezegd nogal verbaasd op de arrestatie van Kijima: "Ze kookte heerlijk, het huis was altijd netjes. Ik dacht dat ze een prima echtgenote zou worden."

Vele gezichten
Kijima had vele gezichten op het internet. Op haar blog 'Kanae's Kitchen' profileerde ze zich als keukenprinses die op zoek was naar de prins op het witte paard. Verder was ze op de datingsites te vinden als huwelijkskandidate, huishoudster of therapeute. Er zijn tientallen mannen die zijn ontkomen aan de dood, maar wel slachtoffer werden van Kijima's oplichtingspraktijken.

Haar slachtoffers waren voornamelijk mannen van middelbare leeftijd die ze verhalen over investeringen of geldnood op de mouw speldde. Het heeft de zwarte weduwe zo'n 1,7 miljoen euro opgeleverd. De Japanse autoriteiten doen er alles aan om een sluitende zaak tegen Kijima te krijgen. Dankzij de typische Japanse precisie waarmee men de zaak voorbereidt zou het nog jaren kunnen duren voor Kijima veroordeeld wordt.

Máxima chat met jongeren over geldzaken

Jongeren met een gat in hun hand kunnen volgende week maandag advies vragen aan prinses Máxima. De prinses komt dan naar het kantoor van Hyves in Amsterdam voor een (video)chat met jongeren over 'omgaan met geld', meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Máxima, die al langer actief is in de wereld van de microkredieten, beantwoordt met financiële experts vragen van jongeren. De chat maakt deel uit van de onlangs gelanceerde jongerencampagne 'Zonder Cash ben je nergens'.

Samen met experts van onder meer het Nibud, de Consumentenbond, de Belastingdienst, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, chat de prinses met jongeren over bijbanen, zakgeld, belkosten of bijvoorbeeld rondkomen. Hyves laat jongeren van 12 tot 18 jaar vooraf een vraag over omgaan met geld insturen, waaruit een selectie wordt gemaakt.

'Zonder Cash ben je nergens' heeft tot doel financiële problemen bij jongeren te voorkomen door hen slimmer met geld te laten omgaan. De jongerencampagne is een initiatief van CentiQ, Wijzer in geldzaken. Dit platform vertegenwoordigt 45 organisaties.

EU geeft Haïti een miljard voor wederopbouw

De Europese Unie geeft Haïti de komende drie jaar een miljard euro voor de wederopbouw. Buitenland-vertegenwoordiger Catherine Ashton heeft dit vandaag gezegd.

De hulp komt bovenop de zeshonderd miljoen euro die de EU en de 27 lidstaten al aan directe noodhulp hebben geschonken.

Op 31 maart wordt in New York een donorconferentie voor Haïti gehouden. De Haïtiaanse regering zegt 8,5 miljard euro nodig te hebben voor de wederopbouw na de aardbeving van 12 januari, die naar schatting 230.000 mensen het leven heeft gekost. Ongeveer 1,3 miljoen mensen raakten dakloos.

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank heeft vandaag besloten Haïti 353 miljoen euro aan schuld kwijt te schelden.

Nieuwe vleugels voor F1-bolide Renault

Het Formule 1-team van Renault hoopt komend weekend in Australië dichter bij de top vier teams te komen. Het Franse team heeft aan het eind van de winter een agressieve ontwikkelingsstrategie ingezet om de achterstand in te halen. Voor Melbourne neemt de renstal nieuwe voor- en achtervleugels mee.

"We hebben een paar nieuwe aërodynamische onderdelen voor Melbourne. De prestaties van onze auto zouden hierdoor iets beter moeten zijn. We hebben een nieuwe voorvleugel en een nieuw element voor de achtervleugel, waardoor we over het geheel genomen meer downforce zouden moeten hebben," zei hoofdingenieur Alan Permane.

De lat voor Robert Kubica en Vitaly Petrov wordt in Australië hoog gelegd. "Het doel is om beide rijders in Q3 te krijgen. Ik denk dat dat realistisch is, gezien onze prestaties in Bahrein. Daarna zouden beide coureurs voor de punten moeten kunnen gaan."

Voor de rest van het jaar blijft het team werken aan het verbeteren van de downforce, omdat de R30 daar nog wat tekort komt. "We kijken daarnaast nog naar enkele zwakke punten op het mechanische vlak, maar dat is iets voor de langere termijn en het kan nog wel enkele races duren voordat we updates voor de vering kunnen gaan doen."

Wat mannen willen

Ik dacht altijd dat dat simpel was: lekkere wijven, eeen breedbeeld tv met veel sport erop én lekkere wijven, een mooie auto, seks, bier en verder geen gezeik. Voor bier mag je ook een ander drankje kiezen natuurlijk, wij mannen zijn niet zo lastig. En die seks hoeft niet actief te zijn. We zijn ook niet te beroerd om er naar te kijken, op onze breedbeeld tv. Zoals ik al zei: wij zijn niet zo lastig. Makkelijk eigenlijk.

Lurling: "Kinderachtig van de trainer"

Anthony Lurling is niet te spreken over de beslissing van coach Robert Maaskant om hem bij Heracles Almelo na 53 minuten te wisselen.

"Hij heeft geregeld te horen gekregen dat zulke ballen niet de bedoeling zijn", aldus Maaskant na afloop van het duel . "Afgelopen week maakt hij echter tijdens de training twee keer dezelfde fout en nu deed hij het ook in de wedstrijd. Dan moet het maar zo."

'Ik vind het kinderachtig en belachelijk van de trainer. Als ik nou een jonge jongen was van zeventien, of week in week uit dezelfde fout maak, dan kan ik me er iets bij voorstellen. Maar nu niet. Ik was er net drie weken uit geweest met een blessure en dan maak je één keer een fout en dan krijg je meteen dit", zegt de spits van de Bredanaars. "Toen ik het bordje met nummer 10 omhoog zag gaan, dacht ik dat ik werd gewisseld omdat het mijn eerste wedstrijd na drie weken was. Op het moment dat ik de reden hoorde, werd ik boos en was ik zeer teleurgesteld. En ik vind het ook raar dat Maaskant het zo naar buiten heeft gebracht, dit verdien ik niet. Ik heb hem dat inmiddels ook verteld."

Omniworld-bestuur gaat nieuwe naam heroverwegen

AFC Almere City zou de naam zijn die FC Omniworld vanaf komend seizoen van nieuw elan zou moeten voorzien, maar de naamswijziging gaat mogelijk niet door.

De supporters van de club uit Almere waren bij aankondiging van de nieuwe naam allesbehalve content. Het bestuur van de Jupiler League-club heeft inmiddels aangegeven te bekijken in hoeverre het plan kan worden doorgezet. René ter Borgh, voorzitter van de raad van commissarissen, sprak onlangs met enkele gefrustreerde supporters. Tegenover Almere Vandaag bevestig de bestuurder dat het voornaamste probleem AFC is.

Volgens de fans doen die drie letters te veel denken aan AFC Ajax, en zou AFC Almere City als een messteek zijn voor de eigen identiteit. "Hier hebben wij ons als club op verkeken", zei Ter Borgh. "Wij dachten dat Almeerders nog altijd veel leunen op hun verleden in Amsterdam. Dit blijkt meer voor de wat oudere Almeerders op te gaan en niet voor deze jongere jongens. Zij zijn juist trots op hun Almeerse identiteit."

"Maar Ajax heet ook AFC Ajax, maar zo wordt die club nooit genoemd. Dat zal in het geval van AFC Almere City ook zo zijn. Het staat ook niet in ons logo. Ik heb de fans toegezegd hun klacht voor te leggen aan de raad van commissarissen. Als blijkt dat het gevoel van de supporters breed gedragen wordt, zullen wij hier actie op ondernemen. Wij gaan uiteraard wel onderzoeken of er draagvlak is om AFC van de naam af halen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door de seizoenkaarthouders te bevragen."

Franse ambtenaren staken morgen

Het trein- en metroverkeer in Frankrijk ondervindt morgen waarschijnlijk hinder van een staking. Franse bonden hebben de actie uitgeschreven om te protesteren tegen het uitblijven van bevredigende plannen van de conservatieve regering voor behoud van werkgelegenheid en koopkracht.

De Franse spoorwegen verwachten dat maar twee op de drie TGV-treinen zullen rijden. De SNCF verwacht echter geen problemen met de Eurostar-treinen naar Engeland en de Thalys naar België en Nederland.

Ook bij de post en in het onderwijs wordt gestaakt. Het protest van de bonden is ook gericht tegen de hervorming van het pensioenstelsel. In heel Frankrijk zijn demonstraties gepland, maar de grootste vindt plaats in de hoofdstad Parijs.

Franse ambtenaren dinsdag in staking
Treinverkeer Frankrijk mogelijk gehinderd door staking (Foto: Novum)

Uitslagen inhaalronde Jupiler League

BV Veendam heeft vanavond een belangrijke overwinning geboekt op FC Oss. De ploeg van trainer Joop Gall versloeg de laaggeklasseerde ploeg met 4-1.

Voor de Veenkolonialen was een overwinning om zicht te blijven houden op de play-offs voor promotie een absolute must. Het begon goed voor de in financieel noodlijdende club. Al binnen een minuut kopte de veelscorende De Leeuw de bal tegen de touwen. De equipe wist de voorsprong mee te nemen naar de rust. In de tweede helft liet Oss zich zien in de persoon van Plat. De aanvaller ging op avontuur en wist zijn solo doeltreffend af te werken.

Een kwartier voor het einde anticipeerden de gasten uit Brabant niet goed genoeg op een kopbal van Wessels. Via twee keer De Leeuw (waarvan één uit een strafschop) zegevierde de thuisploeg met 4-1. Voor Veendam betekent de overwinning nieuwe hoop om de play-offs te behalen voor promotie naar de Eredivisie. Voor Oss blijft door deze nederlaag de kans op degradatie naar de topklasse bestaan.

FC Emmen versloeg in eigen huis MVV met 2-1. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong via Bryssinck in de 36e minuut en wisten die voorsprong lang vast te houden. Vier minuten voor het einde kreeg doelpuntenmaker Bryssinck de rode kaar en FC Emmen een penalty die Ter Heide wist te benutten. In de 90e minuut was het dezelfde Ter Heide die de winnende wist te maken voor Emmen. Het duel was verder opmerkelijk, aangezien dit de zesde poging was om het duel te spelen. Vijf keer eerder werd het duel afgelast vanwege het slechte weer afgelopen winter.

FC Den Bosch versloeg FC Volendam met 3-0.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
BV Veendam FC Oss 4-1
FC Emmen MVV 2-1
FC Den Bosch FC Volendam 3-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 31 21 6 4 69 65 - 24
2 SC Cambuur 30 17 8 5 59 63 - 44
3 Go Ahead Eagles 31 17 8 6 59 47 - 24
4 Excelsior 31 17 5 9 56 61 - 41
5 FC Zwolle 31 15 7 9 52 46 - 35
6 FC Den Bosch 32 14 10 8 52 60 - 43
7 AGOVV Apeldoorn 31 14 9 8 51 56 - 43
8 Helmond Sport 31 13 6 12 45 58 - 49
9 RBC Roosendaal 31 11 9 11 42 42 - 44
10 BV Veendam 29 10 9 10 39 48 - 44
11 FC Eindhoven 31 11 6 14 39 55 - 69
12 MVV 32 11 7 14 39 50 - 63
13 FC Dordrecht 31 11 3 17 36 48 - 52
14 FC Omniworld 30 10 5 15 35 34 - 49
15 FC Emmen 32 9 7 16 34 45 - 70
16 FC Volendam 31 7 11 13 32 54 - 69
17 Fortuna Sittard 32 6 8 18 26 27 - 51
18 FC Oss 30 5 9 16 24 37 - 62
19 Telstar 31 6 5 20 23 39 - 59

Fallout 3 DLC is Deal of the Week

Iedere week trakteert Microsoft ons weer op een nieuwe Deal of the Week, en zo ook deze week. De Deal of the Week is een Xbox Live Marketplace-item dat een week lang goedko(o)p(er) beschikbaar is voor Xbox Live Gold-members.

Deze week is het feest voor bezitters van Fallout 3. De DLC van Fallout 3 is namelijk dit keer de Deal of the Week. Zowel Operation Anchorage als The Pitt, Broken Steel, Point Lookout en Mothership Zeta kosten deze week slechts 400 Microsoft-points per stuk. Haal ze binnen nu het nog kan, want volgende week gaan de prijzen weer omhoog.

Heb geen angst voor het ACTA-verdrag

Tenminste, als je zo af en toe eens een mp3'tje download. Volgens de Europese delegatieleider Luc Pierre Devigne is het ACTA-verdrag niet bedoeld om Jan met de pet, die wel eens iets downloadt een oor aan te naaien, maar om commerciële partijen een halt toe te roepen.

Het ACTA-verdrag is al een tijd onderwerp van gesprek, er wordt tussen verschillende continenten onderhandeld over een strengere aanpak van internetpiraterij en producenten van nepartikelen. Daar is op zich niets mis mee, maar wel met het feit dat deze onderhandelingen in het geheim plaatsvinden. In het verleden lekten al documenten uit die erop wezen dat er met het ACTA-verdrag strenge maatregelen genomen zouden worden tegen mensen die het auteursrecht zouden schenden.

Volgens Devigne is daar dus niets van waar. Er worden geen maatregelen voorgesteld 'die ingaan tegen de huidige Europese regelgeving'. Het geheime karakter van de onderhandelingen heeft wel al tot veel kritiek geleid. Het kwam zelfs zover dat het Europees Parlement openheid van zaken heeft geëist. Ook de demissionaire ministers van der Hoeven en Hirsch Ballin hebben in een brief aan de Tweede Kamer al aangedrongen op openbaarmaking van de onderhandelingen.

Fable III afgerond op Thanksgiving

Alsof Molyneux nog niet genoeg in het nieuws was. Maar goed, het gaat hier over Fable III dus publiceren we het maar weer.

We wisten al dat Fable III een (optionele) ondersteuning voor Project Natal krijgt op de Xbox 360. Ook wisten we al dat we de game aan het einde van dit jaar kunnen verwachten. Een exacte datum is nog niet bekend, maar Molyneux heeft ons nu wel wat meer duidelijkheid gegeven. Volgens Molyneux zal de game namelijk op Thanksgiving afgerond zijn.

"We are going to finish it in time so that the powers that be can make that decision [as to when it'll be out]. Thanksgiving is the shut-off date", aldus Molyneux.

Wat 'afronden' precies inhoudt is natuurlijk nog maar de vraag. Als dit betekent dat Thanksgiving (25 november) de dag zal zijn dat de game Gold-status bereikt kunnen we ervan uitgaan dat de game in december in de schappen ligt. Vooralsnog geen officiële release-date dus.

Wammes haalt vier finaleplaatsen in Doha

Jeffrey Wammes heeft zich bij de wereldbekerwedstrijden turnen in Doha op vier toestellen weten te plaatsen voor de finale. De 22-jarige Wammes mag in de finale uitkomen op vloer, ringen, sprong en rekstok. Bij de kwalificaties eindigde Wammes het beste op rek, waar hij als derde eindigde.

Naast Wammes haalde ook Epke Zonderland twee finales. Op zowel brug als het rek eindigde Zonderland als zesde. Bij het rek kon de zilveren medaille winnaar op het wereldkampioenschap geen vluchtcombinatie maken, doordat zijn leertjes dubbel kwamen te zitten.

[Upd] 'EA Sports sleept makers South Park voor rechter'

De makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone hebben er weer een rechtszaak bij. Volgens de Daily Informer wil EA Sports naar de rechter stappen wegens schending van auteursrechten. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van South Park, 'Sexual Healing', zit een parodie op Tiger Woods PGA Tour 11. De South Park-versie is meer een fighting game dan een golfspelletje, waarin je met Tiger Woods moet knokken tegen zijn vrouw Elin Nordegren. Dit natuurlijk allemaal gebaseerd op de recente gebeurtenissen rond de golfer. Alleen al in Amerika keken er bijna vier miljoen mensen naar deze aflevering.

Het was al even bekend dat Tiger Woods gepersifleerd zou worden in South Park, maar niet dat het spel van EA Sports hierbij betrokken zou worden. Volgens een bron van de Daily Informer werd de top van EA Sports vlak na het uitzenden van de aflevering bij elkaar geroepen, waaronder Peter Moore. "De afdeling marketing van EA Sports was al een beetje zenuwachtig voor de uitzending, maar nu maken ze zich grote zorgen. Ikzelf vond de aflevering erg grappig, maar er zijn zeker een aantal auteursrechten geschonden die afgehandeld moeten worden", aldus die bron.

De aflevering van South Park is vanaf 5 april in Nederland te zien. De echte versie van Tiger Woods PGA Tour 11 komt deze zomer uit voor XBOX 360, PlayStation 3 en Wii.

Update: EA heeft inmiddels officiëel ontkend dat ze de makers van South Park gaan aanklagen.

Tiger Woods in South Park
South Park-parodie op Tiger Woods PGA Tour 11

Sheehan moet publiekelijk excuses maken

De opmerking van de Amerikaanse oud-generaal John Sheehan dat de val van Srebrenica mede veroorzaakt is door homo's in het Nederlandse leger is de Nederlandse stichting Pink Army in het verkeerde keelgat geschoten. De stichting heeft dan ook besloten om hem voor de rechter te slepen wegens smaad en belediging.

Ze worden in hun voornemen gesteund door de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht, de belangenorganisatie voor homo's in het Nederlandse leger. De uitspraken van Sheehan werden afgelopen vrijdag al gehekeld door het Kabinet en de militaire vakbonden. Hiermee zijn de twee stichtingen echter niet tevreden, zo meldden zij vandaag. Sheehan moet zijn woorden publiekelijk intrekken en zijn excuses aanbieden in verschillende internationale kranten aldus de stichtingen.

Multitasken tussen tv en pc steeds populairder

Uit onderzoek is gebleken dat mensen steeds vaker tv kijken terwijl ze achter de computer bezig zijn. Zo meldt media onderzoeksbureau The Nielsen Company vandaag.

Afgelopen december besteedde men gemiddeld 3 uur en 30 minuten aan deze vorm van multitasken, terwijl het een half jaar eerder nog 2 uur en 29 minuten was. Dit betekent in korte tijd een stijging van 41%. Het percentage mensen dat dit regelmatig doet is niet noemenswaardig gestegen. De stijging bedraagt namelijk maar 2%, van 57% naar 59%. Het percentage tijd dat eraan besteed wordt, zoals uit de resultaten valt op te maken, echter wel.

Mensen lijken steeds vaker hun tv-belevenissen tijdens het kijken te willen delen met vrienden of kennissen via websites als Twitter en Facebook. Een aantal directeuren van Amerikaanse televisiebedrijven denkt dat dit fenomeen ook de stijgende kijkcijfers van grote evenementen zoals de Ocars, Grammys en grote sportwedstrijden verklaart.

Maar niet alleen in Amerika komt deze vorm van multitasken voor. Ook in Nederland lijkt het steeds populairder te worden. Zo zijn er op het FOK!forum geregeld topics te vinden over tv-programma's, waarin tijdens de uitzending over het programma wordt gepraat. Het meest bekende voorbeeld is de zogenaamde 'Wegmisbruikers en Undercover in Nederland' topicreeks die elke zondagavond terugkeert en inmiddels tientallen mensen trekt.

Gunstige loting voor Rus en De Bakker

Arantxa Rus en Thiemo de Bakker hebben gustig geloot voor de eerste ronde van het Master Series-toernooi in Miami. Rus moet het opnemen tegen de Hongaarse Melinda Czink, terwijl De Bakker Rajeev Ram treft.

De Bakker kwam dit jaar al eerder tegen Ram in actie in het ATP-toernooi van Chennai. De Nederlander klopte de Amerikaan destijds eenvoudig met 6-1 en 6-1. Mocht De Bakker winnen dan treft hij de als zestiende geplaatste Tomas Berdych.

Rus heeft een wildcard voor het toernooi in de Verenigde Staten gekregen. Ze heeft in het verleden nog nooit tegen Czink gespeeld. Mocht de ze 27-jarige Hongaarse kloppen, dan is de als 32e geplaatste Maria Kirilenko haar tegenstandster.

Michaëlla Krajicek is veroordeeld tot de kwalificaties. Ze neemt het daar in de eerste ronde op tegen de Oostenrijkse Yvonne Meusberger.

Kasumi komt naar Mass Effect 2

Las je eerder vandaag al over het verkleedpartijtje van enkele crewleden uit Mass Effect 2, heb ik nu een nieuwtje over een heel nieuw crewlid.

Kasumi Goto, meesterdief van beroep heeft jouw hulp nodig bij het stelen van een voorwerp dat in de handen is van de dodelijke meestercrimineel Donovan Hock. Aan jou de taak om Kasumi haar vertrouwen te winnen en op de planeet Bekenstein waar Hock een feestje houdt voor de grootste criminele meesterbreinen het voorwerp terug te halen.

Naast een nieuw karakter en haar missie bevat de downloadbare content ook een nieuw wapen, research upgrade, casual outfit en een achievement.

Deze downloadbare content komt op 6 april uit en zal op de Xbox 360 560 MS points kosten en op de PC 560 bioware points (ong. 7$)

Kasumi DLC
Kasumi Mass Effect 2

'Karakter weinig invloed op blowen'

Karaktereigenschappen van jongeren hebben weinig invloed op de keuze om te gaan blowen. Vroeg beginnen met roken, omgaan met blowende vrienden en gedragsproblemen zijn een stuk invloedrijker. Dat concludeert Hanneke Creemers. Zij promoveert donderdag op haar onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum.

De promovendus keek naar de voorspellende waarde van karaktereigenschappen voor risicovolle vormen van cannabisgebruik. Dit is tot twintig procent voorspellend. Jongeren met een sterk verlangen naar sensatie en jongeren die avontuurlijk zijn ingesteld, beginnen vaker voor hun dertiende met blowen. Als jongeren beter in staat zijn hun eigen gedrag en aandacht te sturen, wordt de kans op regelmatig blowen kleiner.

Jongeren die voor hun twaalfde beginnen met roken en in een vriendengroep met blowers zitten, beginnen zelf eerder met wiet. Gedragsproblemen zijn, hoewel invloedrijk, minder belangrijk. De onderlinge risicofactoren beïnvloeden elkaar. Om te bepalen hoe dit precies gebeurt, is volgens de promovendus meer onderzoek nodig.

Creemers gebruikte voor haar onderzoek gegevens van zo'n tweeduizend jongeren uit Noord-Holland, die langlopend gevolgd worden in een onderzoek naar hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.

VN verlengt Afghanistan-missie

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vandaag unaniem ingestemd met verlenging van de missie in Afghanistan met een jaar. Het mandaat voorziet in het continueren van internationale burgeractiviteiten en de steun aan Afghanen om hun toekomst in eigen hand te nemen.

De resolutie roept de VN op tot 'coherentere' internationale steun aan de prioriteiten van de Afghaanse regering, te weten het promoten van ontwikkeling, het verbeteren van het bestuur, de aanpak van de drugshandel en de wederopbouw van het door oorlog ontwrichte land. Daarnaast moet de coördinatie met de internationale troepenmacht verbeterd worden.

De Veiligheidsraad herhaalde zijn zorg over de toename van gewelddadige en terroristische activiteiten van de Taliban, Al-Qaida, illegale gewapende groeperingen, criminelen en betrokkenen bij de drugshandel.

De Afghaanse president Hamid Karzai heeft een delegatie van de opstandelingengroep Hezb-i-Islami van voormalig premier Gulbuddin Hekmatyar ontvangen. Dat heeft een woordvoerder maandag gezegd.

Hezb-e-Islami opereert vooral in het oosten en noorden van het land. Volgens vertegenwoordigers van de groep heeft de delegatie een vredesplan bij zich dat voorziet in de terugtrekking van alle buitenlandse troepen uit Afghanistan binnen een half jaar, te beginnen in juli. Dat is een vol jaar eerder dan de Amerikaanse president Barack Obama van plan is. Als de buitenlandse troepen zijn vertrokken zullen er ook geen buitenlandse strijders in Afghanistan blijven, liet een vertegenwoordiger van Hezb-e-Islami aan het persbureau AP weten.

Verder moet volgens het plan het huidige Afghaanse parlement eind december plaatsmaken voor een overgangsregering, een shura, die binnen een jaar lokale en landelijke verkiezingen moet organiseren. De Afghaanse grondwet zou moeten worden herschreven.

De woordvoerder van Karzai, Waheed Omar, zei dat de regering nog geen commentaar wil geven op het plan van Hezb-e-Islami.

Juve-keeper Chimenti breekt hand na slag op tafel

Antonio Chimenti heeft afgelopen weekend zijn hand gebroken nadat hij uit frustratie hard op een tafel sloeg. De keeper van Juventus, normaal gesproken tweede keeper achter Gianluigi Buffon, werd boos na een blunder tegen Sampdoria, wat uiteindelijk de enige goal van de met 1-0 verloren wedstrijd opleverde.

"Ik was zo kwaad dat ik in de kleedkamer keihard op een tafel sloeg," vertelde Chimenti. "Zo brak ik vrij ongelukkig mijn hand." Donderdag moet Juventus aantreden tegen Napoli. Dan zal Chimenti mogelijk worden vervanger door de derde doelman Manninger.

Studeren voor 'XP'

Lee Sheldon, een eigenzinnige professor aan de universiteit van Indiana (Amerika), heeft het beoordelingssysteem voor zijn studenten aangepast. In plaats van te leren voor studiepunten, kun je bij zijn lessen leren voor XP oftewel Experience Points.

Het feit dat Sheldon les geeft in Game Design heeft waarschijnlijk ook een rol gespeeld bij zijn beslissing. Toch moet volgens hem zijn besluit breder dan dat gezien worden. "De generatie die nu in de collegebanken zit is de social-networking generatie, de gamende generatie... Ik twijfel er niet aan dat deze manier van beoordelen ze veel meer zal aanspreken en stimuleren", aldus de docent.

Kramer en Wüst schaatsers van het jaar

Sven Kramer en Ireen Wüst zijn vandaag bekroond met de Aegon Ard Schenk Award. Tijdens het schaatsgala in Hilversum werd het tweetal gekozen tot schaatser en schaatsster van het jaar. Voor Kramer was dat de vierde keer op rij. Lotte van Beek kreeg de prijs voor langebaantalent van het jaar.

Kramer werd afgelopen weekeinde voor de vierde keer op rij wereldkampioen allround. Eerder dit seizoen greep hij ook al zijn vierde Europese allroundtitel en won hij olympisch goud op de 5.000 meter en brons op de ploegenachtervolging. Wüst pakte op het WK Allround brons. De Brabantse kende haar hoogtepunt van het jaar tijdens de Spelen. Op de 1.500 meter werd ze olympisch kampioen.

In Hilversum werden niet alleen langebaanschaatsers geëerd. Marathonschaatsers Jorrit Bergsma en Mireille Reitsma kregen de Dick van Gangelentrofee. Pieter Jan van Eck was het grootste talent. Sjinkie Knegt werd shorttracker van het jaar en Manouk Gijsman was de beste kunstrijdster.

Greipel ontevreden over reserverol bij Columbia

Lang ging het goed bij Team Columbia met de twee topsprinters in de selectie. Nu beginnen toch de eerste barstjes te ontstaan, nadat André Greipel zijn ongenoegen heeft laten blijken nadat hij niet was opgesteld voor de voorjaarsklassieker Milaan - San Remo, waar titelverdediger Mark Cavendish niet kon overtuigen.

"Dat ik niet tot de selectie voor Milaan-San Remo behoorde, was een klap in mijn gezicht," aldus Greipel, die duidelijk zijn ongenoegen lieten blijken. "Ik denk niet dat ik dit verdiende, na mijn prestaties dit seizoen. Zo slecht is het allemaal niet geweest."

"Mark maakt een moeizaam seizoen door, terwijl ik een paar mooie wedstrijden gereden heb. Als er gesprint wordt, kan je op me rekenen," vervolgde Greipel, die vreest dat hij ook de rest van het seizoen achter het net moet vissen. "Tot nu toe was ik altijd tevreden bij Columbia. Maar door mijn reserverol in Milaan-San Remo, vrees ik komende zomer ook de Tour te missen. Ik kan in juli op vakantie naar de Oostzee, denk ik."

Google probeert Chinese webcensuur te omzeilen

Google heeft zijn Chinese zoekmachine vandaag verplaatst naar Hongkong. Op die manier hoopt het bedrijf de webcensuur van de Chinese overheid te omzeilen, zonder zich uit China te hoeven terugtrekken.

Bezoekers van Google.cn werden vanmiddag omgeleid naar Googles Chineestalige dienst in Hongkong. "Welkom in het nieuwe huis van Google Search in China", stond er in vertaling.

Google houdt zijn onderzoeks- en verkoopkantoren in China open en blijft ook advertenties verkopen voor de Chineestalige versie van zijn zoekmachine in de Verenigde Staten. Maar met zijn poging de Chinese censuur te omzeilen, neemt het bedrijf toch een risico dat zijn groei in China kan afremmen, vooral als de Chinese overheid het voor de onderneming lastiger maakt om zaken te doen in het land. Zo kan de overheid filters toepassen om te verhinderen dat mensen in China contact maken met de Google-dienst in Hongkong.

 

Google wil Chinese webcensuur omzeilen

Game-bedrijf overweegt 'South Park' aan te klagen

Game-uitgever Electronic Arts (EA) overweegt om stappen te ondernemen tegen de makers van 'South Park' wegens schending van auteursrecht. Dat schrijft de website Edge Online. Het veertiende seizoen van de animatieserie ging gisteren van start. In de episode 'Sexual Healing' worden Tiger Woods en de game 'Tiger Woods PGA Tour 11' behoorlijk te pakken genomen.

In deze eerste aflevering wordt verwezen naar het momenteel roerige leven van de golfer. De makers van 'South Park' besloten om zijn escapades als een videogame in de aflevering te verwerken. Het computerspel is duidelijk gebaseerd op 'Tiger Woods PGA Tour 11' van uitgever EA.

Een anonieme bron binnen het bedrijf vertelt dat zelfs de hoge baas Peter Moore is ingelicht."Hoewel ik de episode zelf vrij grappig vond, zijn er zeker wat schendingen van het auteursrecht te vinden. Ik weet zeker dat deze zaken naar behoren zullen worden afgehandeld [door EA]," vertelt de anonieme medewerker.

EA overweegt 'South Park' aan te klagen (foto: Novum)

Bos maakt ProTour-debuut in Gent - Wevelgem

Zaterdag zal Theo Bos zijn debuut maken in een ProTour-koers. De renner van Cervélo is door zijn ploeg opgenomen in de selectie voor Gent - Wevelgem. Hierin zou Bos worden uitgespeeld als de koers uitdraait op een massasprint.

Kopman van de formatie is de Duitser Andreas Klier, die de koers in 2003 won en in 2009 nog vijfde werd in de koers die over de Kemmelberg voert. Hij krijgt ook de twee ervaren Britten Roger Hammond en Jeremy Hunt mee. Afwezig zijn toprenners Thor Hushovd en Heinrich Haussler.

De Essenhof laatste rustplaats Milly

De 12-jarige Milly Boele, die ruim twee weken geleden om het leven werd gebracht door haar buurman, zal overmorgen haar laatste rustplaats vinden op begraafplaats de Essenhof in Dordrecht. Voorafgaand aan de uitvaart is er nog een herdenkingsdienst in de Ontmoetingskerk. Dit werd vandaag door de gemeente bekendgemaakt.

Zowel de begrafenis als de herdenkingsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Om buurtbewoners en andere belangstellenden de gelegenheid te geven persoonlijk afscheid van Milly te nemen, zal de Ontmoetingskerk van twaalf tot kwart voor twee voor hen geopend zijn. De media zal hierbij geen toegang krijgen. Vanaf drie uur is de begraafplaats aan de Nassauweg voor al het publiek gesloten.

Voetbalsupporters hebben ook een hart

Een PSV supporter heeft de topper van afgelopen weekend tussen PSV en FC Twente bijna met zijn leven moeten bekopen. Na afloop van de wedstrijd kreeg hij een hartaanval waarbij de hulpdiensten in actie moesten komen.

Tijdens de reanimatiepoging was het in het vak waar de Twente supporters zaten muisstil en kon je een speld horen vallen. Nadat het sein veilig was gegeven en bleek dat de PSV supporter het zou overleven, kwam er een staande ovatie uit datzelfde FC Twente-vak.

Epsilon Euskadi richt zich op 2011

 Epsilon Euskadi probeert ook dit jaar weer een startplaats te bemachtigen voor het komende seizoen. Nadat het vorig jaar niet lukte wil het Spaanse team onder leiding van Joan Villadelprat het weer proberen. Het team werd vorig jaar niet uitgekozen om deel te nemen dit jaar, maar dat heeft het team niet ontmoedigd.

"We waren vorig jaar al helemaal klaar om in de Formule 1 te stappen. Onze financiënen zijn op orde dus waarom wie niet uitgekozen werden is ons niet helemaal duidelijk. Wij gaan het project dan ook nieuwe leven inblazen en ik ga opnieuw beginnen om weer voldoende financiële steun te krijgen voor het project. Als de FIA ons voldoende tijd geeft, kunnen wij volgend jaar aan de start staan", aldus Villadelprat. De Spanjaard is geen onbekende in de Formule 1. Hij werkte eerder voor McLaren, Ferrari, Benetton, Tyrrell en Prost in de Formule 1. Tegenwoordig is zijn team actief in de World Series by Renault en de Le Mans Series.

Stoddart: "Geen interesse in startplaats 2011"

Nu de FIA de inschrijvingen voor het seizoen van 2011 weer geopend heeft worden verschillende namen in verband gebracht met het aanmelden van een team. Eén van deze namen is Paul Stoddart die eerder teambaas was van Minardi tussen 2001 en 2005.

De Australiër weet echter te melden dat hij geen interesse heeft voor een startbewijs in 2011 en er momenteel ook geen plannen zijn om ooit terug te keren. "Zeg nooit nooit, maar ik denk niet dat ik een inschrijving ga indienen. Ik heb momenteel geen tijd voor de Formule 1, want ik ben veels te druk met mijn succesvolle zaak in Amerika waarbij wij voor VIP's en directeuren vliegtuigen van Boeing en Airbus ombouwen naar privé-jets."

[SF] Karthikeyan naar PSV

Het team van PSV Eindhoven in de Superleague Formula heeft vandaag bekend gemaakt dat Narain Karthikeyan voor het team zal gaan rijden dit seizoen. Vandaag werd bij de presentatie van de race in Assen, die op 16 mei zal plaatsvinden, de Indiër bevestigd in het team als coureur in het team van Jan Lammers.

Karthikeyan wist in de Formule 1 nooit potten te breken toen hij in 2005 bij Jordan reed, hij was echter succesvoller in de A1 GP voor het India-team. Vorig jaar was de Indiër nog de teamgenoot van Christian Albers in de Le Mans Series.

Robert Doornbos werd eerder in verband gebracht met het stoeltje bij PSV, maar hij koos voor Corinthians. Naast Doornbos zullen ook Yelmer Buurman (AC Milan) en zeer waarschijnlijk Chris van der Drift gaan concurreren op het circuit met de Indiër.

Rivaal Sarkozy richt eigen partij op

De grootste rivaal van president Sarkozy, oud-premier Dominique de Villepin gaat zijn eigen partij oprichten. De naamloze partij zal donderdag gepresenteerd worden.

Sarkozy kreeg het al zwaar te verduren in de regionale verkiezingen. Zijn partij is alleen nog maar de grootste op het eiland Réunion, in de Elzas en in Frans-Guyana.

Sarkozy en De Villepin liggen al langer met elkaar overhoop. Alle twee wilden ze Jacques Chirac opvolgen als de nieuwe president. Tijdens de campagne van de twee werd er een vuil spel gespeeld. Er doken documenten op die Sarkozy in verband brachten met een paar corruptieschandalen. De Villepin werd beschuldigd van een lastercampagne, maar een rechtbank in Parijs sprak hem begin dit jaar vrij.

Renault paste motor al voor Bahrein aan

Vorige week werd bekend Renault van de FIA toestemming heeft gekregen om de motor aan te mogen passen. Dit onder druk van Red Bull Racing omdat ze zo de strijd met met name de Mercedesmotoren aan kunnen gaan.

Vandaag maakte een bron binnen de Franse fabrikant bekend dat het nieuws niet nieuw is, maar dat de veranderingen aan de motoren zelfs al doorgevoerd zijn voor de Grand Prix van Bahrein. De veranderingen voldoen aan de regels om de motoren betrouwbaarder en goedkoper te maken. De basis waarop Renault dit doet is op dezelfde als dat de andere fabrikanten dit doen.

'Pamela's tieten te groot voor Dancing with the Stars'

Pamela Anderson mag er met haar 42 lentes dan nog altijd behoorlijk strak uitzien, bij de Amerikaanse editie van 'Dancing with the Stars' zal ze geen potten breken. Dat beweert de winnaar van de vorige editie, Appollo Ohno, althans. Volgens hem is Pamela's voorgevel simpelweg te groot.

"Pamela's boezem zal haar op allerlei manieren in de weg zitten", beweert de Amerikaanse shorttracker. "Ze zal dus Dancing With the Stars zeker niet winnen." Volgens Ohno zal Pamela door haar borsten niet in balans kunnen blijven.

Volgens Pamela's danspartner Damian Whitewood hebben zij zeker wel een kans. "Het helpt juist bij een goed lichamelijk contact, en voor de balans van het lichaam is het ook goed", beweert hij. Het danspaar is inmiddels al zo'n drie weken aan het oefenen, en volgens Whitewood danst de rondborstige actrice 'fantastisch'.


Pamela Anderson zoals we haar het liefste zien

Miyamoto over Zelda Wii met Vitality Sensor

In een recent interview met NowGamer tijdens de BAFTA's heeft Shigeru Miyamoto, spirituele vader van onder andere Mario en Zelda, wat gepraat over Zelda Wii. Hierin vertelde hij over nieuwe elementen die geïntroduceerd worden, zoals MotionPlus, en de uitdagingen die deze meebrengen.

Zo ook de Wii Vitality Sensor, een nieuw apparaat dat vorig jaar tijdens de E3 werd geïntroduceerd waarmee je hartslag tijdens het gamen wordt gemeten. Tot nu toe zijn er geen games uitgekomen die gebruik maken van de sensor, maar daar kan verandering in komen. Miyomoto deelde tijdens het interview een paar ideeën wat betreft de Vitality Sensor en Zelda Wii. Zo zouden vijanden sterker worden als je bang zou zijn. Zelda Wii zal dit jaar nog uitkomen.

Whenever we are going to use any new device it is possible to expand the appeal to those who are new to the videogaming world. At the same time, however, it is also fun to think of ways in which we might apply that new technology to existing forms of gameplay - just like the way we are working on the new Legend Of Zelda together with Wii Motion Plus. As you become more scared, the enemies become even tougher. So maybe you might like to ask me to incorporate the Vitality Sensor into Zelda so that as you become more scared, the enemies become even tougher. - Shigeru Miyamoto

 

Ballenjongen PSV loopt gehoorproblemen op

Een ballenjongen van PSV heeft aan het treffen tussen de Eindhovense club en FC Twente (1-1), dat afgelopen weekend werd gespeeld, een gehoorbeschadiging opgelopen. De jeugdspeler van de ploeg uit de Lichtstad kampt nog altijd met problemen aan zijn oor.

"Rondom het veld zijn vele supporters, ballenjongens, officials, stewards, fotografen, mediamensen en anderen actief die door het gooien van vuurwerk ernstig bedreigd worden in hun veiligheid", laat PSV in een verklaring weten. "PSV vindt het onbegrijpelijk waarom een enkeling het nodig vindt om de veiligheid van al deze medesupporters en medewerkers in gevaar te brengen."

Het is overigens niet voor het eerst dat er vanaf de Oost-tribune vuurwerk wordt gegooid. PSV hoopt in elk geval dat de gehoorproblemen niet permanent zullen zijn.

Feyenoord baalt van beslissing KNVB

De beslissing van de KNVB om het eerder afgelaste Eredivisie-duel tussen Feyenoord en Vitesse uit te laten spelen en niet in zijn geheel over te laten voetballen, wekt de nodige verontwaardiging in Rotterdam-Zuid.

Afgelopen zaterdag modderde de twee clubs zich naar een 1-1-ruststand, maar de regenval verstoorde de doorgang van het treffen in de Kuip en werd afgelast. De Nederlandse voetbalbond besloot maandag de tweede helft uit te laten spelen op woensdag 31 maart.

"Het is voor ons moeilijk te accepteren dat er geen rekening wordt gehouden met het publiek", aldus de woordvoerder van Feyenoord, Raymond Salomon, op de clubsite.

In de Kuip wordt het duel op 31 maart weer hervat onder leiding van dezelfde arbiter en spelers die op het veld stonden. Feyenoord gaf eerder aan de strijd graag compleet over te spelen om de supporters tegemoet te komen, die zaterdag gedesillusioneerd huiswaarts keerden.

Van Houwelingen: "Menchov reed op zeker"

Vandaag ging de Ronde van Catalonië van start. Voor Denis Menchov begon deze wielerronde in mineur. De Russische renner van Rabobank kreeg in de proloog, die door Paul Voss werd gewonnen, al 25 seconden aan zijn broek.

Volgens Adri van Houwelingen, ploegleider van Rabobank, wilde Menchov geen risico nemen. "Er waren geen verschillende omstandigheden. Iedereen reed nat, maar Denis heeft op zeker gereden en daardoor vooral de eerste twee kilometer veel tijd verloren. Vooral daar was het erg bochtig. Denis reed de laatste anderhalve kilometer met rechte stukken wel op vol vermogen."

'Hamburger SV wil Stekelenburg'

Hamburger SV zit achter de diensten van Maarten Stekelenburg aan. De ploeg uit de Bundesliga, waar ook Eljero Elia en Joris Mathijsen onder contract staan, heeft zich inmiddels bij de zaakwaarnemer van de doelman van Ajax gemeld.

Stekelenburg ziet een vertrek uit Amsterdam in elk geval nog niet zitten. "Ik weet alleen dat de huidige eerste keeper Frank Rost net zijn contract verlengd heeft en ik heb geen trek om ergens op de bank te gaan zitten. De drang om te vertrekken is minder groot dan een jaar geleden. Maar mocht Ajax tot een akkoord komen met een hele grote club die mij als eerste keeper wil dan kan daar altijd over gesproken worden."

Ook mogelijke deelname aan de Champions League zal in de beslissing van Stekelenburg geen rol spelen. "Voor je ontwikkeling is het lekker om Champions League te spelen, maar ik verbind daar geen consequenties aan. Ik concentreer me op de titelstrijd. Wil ook wel eens kampioen worden als basisspeler."

Cheatende gamer krijgt mes in hoofd

Een zeventienjarige jongen uit de noord-Chinese provincie Jilin kijkt voortaan wel uit als hij nog een keer wil cheaten in een internetcafé. Hij heeft het bijna met de dood moeten bekopen. De bedrogen gamers waren namelijk zo boos, dat ze de Chinees een mes van dertig centimeter in zijn hersens staken.

De gamer zat onlangs in het internetcafé de game 'CounterStrike' te spelen. Ineens kreeg de groep waarmee hij speelde door dat hij valsspeelde met een zogeheten 'wallhack'. Met deze cheat is het mogelijk om door muren te kijken.

Zijn medespelers konden het echter niet waarderen. In de cyberkroeg barstte een enorm gevecht uit, dat resulteerde in een dertig centimeter groot mes in de hersenpan van de cheater. Het enige waar het lemmet op vastliep was het andere uiteinde van zijn schedel. Volledig bij bewustzijn werd de valsspeler met spoed naar het ziekenhuis gebracht, alwaar ze hem direct opereerden.

In een tien uur durende operatie wist men vakkundig het mes uit de hersenen te verwijderen. Volgens de artsen heeft de gamer mazzel dat het lemmet geen vitale delen heeft geraakt. Wel was het mes nogal roestig, vandaar dat de valsspeler enige tijd in de gaten moet worden gehouden, mochten er roestdeeltjes in zijn hersens zijn blijven zweven.

Het bewuste cybercafé is erg populair onder Chinese jongeren. Het is een van de weinige kroegen waar men zich niet hoeft te identificeren. Naar aanleiding van dit gevecht kan men nog wel bezoek verwachten van de autoriteiten.

Gamer met mes
Dat dit kan in China!
Voor meer, minder smakelijke foto's, check de bron

Marineschip EU redt Iraniërs na piratenaanval

Een marineschip van de Europese Unie heeft dertien opvarenden van een Iraanse dhow gered die na een aanval door zeerovers voor dood op hun zeilschip waren achtergelaten. Dat heeft de Europese zeemacht vandaag meegedeeld.

Het marineschip stuurde een helikopter de lucht in om het schip te lokaliseren nadat zaterdag noodsignalen waren opgevangen. De radioapparatuur van het vissersschip was kapot en de bemanning had geen eten of drinken meer.

De Iraniërs verklaarden dat ze na de aanval door de piraten waren vastgebonden. Het Europese marineschip gaf de bemanning voldoende voedsel, water en brandstof om naar de wal te varen.

Heracles licht optie op spits Everton

Heracles Almelo heeft de optie in het aflopende contract van Everton Ramos da Silva gelicht, zo melden de Heraclieden op hun clubsite. Hetgeen betekent dat de Braziliaanse spits in ieder geval komend seizoen 2010-2011 weer uitkomt voor de club.

Everton heeft zich dit seizoen uitstekend verder ontwikkeld en heeft zich inmiddels bij de topscorers in de Eredivisie gevoegd. De Braziliaanse spits is zelf ook verheugd met zijn verlengd verblijf in Almelo, meldt Heracles. Everton hoopt zich in Almelo verder te kunnen ontwikkelen.

'Robbie Williams heeft plankenkoorts'

Robbie Williams weet nog helemaal niet zeker of hij wel op tournee gaat. De zanger zou in november beginnen aan een reeks concerten om zijn album 'Reality Killed the Video Star' te promoten. Plankenkoorts zou Williams echter opbreken.

"Het humeur daalt, want Robbie werkt niet echt mee op het moment", vertelt een bron aan het Britse tabloid The Sun. "Hij maakt er geen geheim van dat hij niet wil toeren, maar zijn management hoopt dat wel na zijn succesvolle comeback."

De laatste concerten van Williams in 2006 werden overschaduwd door de drugsproblemen van de zanger. Vorige week sprak Williams tijdens een kort optreden zijn publiek toe. "Wie wil mij zien toeren? Misschien doe ik dat later dit jaar. Komt er iemand kijken? Als ik het doe, doe ik het zonder drugs dit keer."

'Robbie Williams heeft plankenkoorts'
'Robbie Williams heeft plankenkoorts' (Foto: Novum)

Portsmouth verder in problemen door boete

Het zwaar geplaagde Portsmouth is door de overkoepelende organisatie (EPL) van de Premier League nog verder in de problemen gebracht. De EPL legde de hekkensluiter van de hoogste divisie in Engeland maandag een boete op van ruim een miljoen euro wegens het overtreden van diverse reglementen dit seizoen.

Eerder kreeg de met een miljoenenschuld kampende club al negen punten in mindering opgelegd wegens allerlei wantoestanden.

Portsmouth kampt met een schuld van zo'n 72 miljoen euro. De boete van maandag is terug te voeren op het te laat uitbetalen van salarissen voor spelers en staf, voor de zoveelste keer dit seizoen. Het bedrag wordt ingehouden op de tv-gelden waar Portsmouth recht op heeft. De club staat laatste in de Premier League met elf punten achterstand op nummer voorlaatst Hull City. De kans dat Portsmouth degradatie ontsnapt, is nagenoeg nul.

Voss wint proloog Catalonië, Leipheimer tweede

De proloog van de Ronde van Catalonië is gewonnen door Paul Voss. De Duitser bleef in Lloret de Mar alle favorieten voor. Levi Leipheimer deed de beste zaken van de klassementsrenners en werd tweede met een seconde achterstand op Voss. Teamgenoot Andreas Klöden completeerde het ereschavot en werd derde.

De pas 23-jarige Voss legde de 3,6 kilometer tellende proloog rond de voor Nederlandse vakantiegangers bekende badplaats af in 4 minuten en 57 seconden. Deze tijd was goed voor de eerste zege uit de carrière van de tweedejaarsprof bij Milram.

Ook Leipheimer en Klöden zullen tevreden zijn. De mannen van RadioShack gaven respectievelijk één en twee seconden toe op de Duitser, en boekten veel winst op andere favorieten. Rabobank-kopman Denis Menchov verloor al bijna een halve minuut in de proloog en kwam na 5,22 minuut over de streep. Andy Schleck van Saxo Bank liet een tijd van 5,24 noteren, Ivan Basso van Liquigas kwam op 5,20 uit. Roman Kreuziger, eveneens van Liquigas, hield de achterstand beperkt en verloor zeven seconden op Leipheimer. Luis-Leon Sanchez mag ook tevreden zijn. De renner van Caisse d'Epargne finishte in 5 minuten en 3 seconden.

Voortvluchtige zit in patiëntenhemd in café

Een Amerikaanse voortvluchtige bankrover is opgepakt nadat hij in een ziekenhuishemd en met een infuusnaald nog in zijn arm 's avonds een café in Pittsburgh was binnengelopen. Dat heeft de politie gezegd.

De 20-jarige Elbert Lewis Thompson was eerder al ingerekend toen hij er bij een verkeerscontrole vandoor ging. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen omdat hij aangaf zich niet lekker te voelen en buiten bewustzijn raakte.

Toen hij in zijn patiëntenhemd het café binnenliep werd de politie gebeld die hem opnieuw inrekende. Thompson werd gezocht voor een gewapende overval en andere misdrijven.

FOK!radio met NIKS

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

'Let’s fuck them back'. Dat is het motto van de nieuwe Partij van de Niks. Een partij die zich aangemeld heeft bij de Kiesraad en die geen standpunten heeft. 'Ieder individu heeft zijn eigen mening en mag die ook uitdragen', zo leggen ze dat uit. Op de site staat een roddelformulier waar je dingen kunt roepen over politiek actieve personen. De partij wil een 'platform voor ontevreden burgers' zijn, belooft de achterban continu te raadplegen en zegt 'allerlei standpunten' te verenigen. Wie zijn dit in hemelsnaam? Dat vragen we aan een van de oprichters van de Partij van de Niks. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur. Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

De columnisten van de FOK!frontpage laten wekelijks hun kunsten horen in FOK!radio. Deze week is het de beurt aan Days-Of-Wild. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Wil je zelf nog wat kwijt in de uitzending, bel ons dan op 030-3200406.

Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?


FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows
 Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC

Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Politie gebruikt Twitter in onderzoek Veendam

De politie gaat Twitter inzetten bij het onderzoek naar de reeks brandstichtingen in Veendam. Dat meldde de politie Groningen vandaag. Volgens een woordvoerder wil de politie de bewoners van Veendam zoveel mogelijk betrekken bij het onderzoek.

Via twitter.com/brandenveendam kunnen twitteraars nieuws volgen en tips doorgeven. De politie hoopt via Twitter vooral informatie te krijgen van bewoners die anders niet zo snel reageren op nieuws dat via de klassieke media als radio, tv en krant wordt verspreid.

De politie waarschuwt tipgevers wel om op te passen dat er geen vertrouwelijke informatie 'getweet' wordt, omdat de informatie dan openbaar op internet staat. In plaats daarvan kunnen twitteraars de informatie beter via de optie 'directmessage' versturen.

Eerder maakte de Groningse politie al gebruik van YouTube in het onderzoek naar de brandstichtingen in Veendam. Dat leverde meerdere tips op. Beelden van de bewakingscamera die op de filmpjessite zijn te zien, zijn 125.000 keer bekeken, aldus de politie.

Wel bij de politie, niet bij de brandweer :)

Wel schuld, maar geen straf in klimzaak

De 26-jarige zekeraar van een vrouw die in een klimhal zwaargewond raakte toen zij twaalf meter neer beneden stortte, is schuldig bevonden. De rechtbank in Amsterdam legde haar vandaag echter geen straf op. Het OM had een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een halfjaar geëist.

Het ongeluk gebeurde in maart 2008 in de klimhal Tussen Hemel en Aarde. De zekeraar had het touw van de klimgordel voortijdig losgemaakt, waardoor de vrouw twaalf meter naar beneden viel. Volgens de rechtbank gebeurde dit in een 'moment van onoplettendheid', terwijl de zekeraar verantwoordelijk was voor de veiligheid van de klimmer. De rechtbank noemt de gevolgen van het handelen van de zekeraar 'ernstig en tragisch'. Het slachtoffer zal niet meer volledig herstellen.

In strafrechtelijke zin is er volgens de rechter sprake van 'de lichtste vorm van schuld'. De rechtbank liet meewegen dat de gebeurtenis bij de zekeraar groot leed heeft veroorzaakt. De rechtbank denkt dat de veiligheidsmaatregelen moeten worden aangepast.

In een soortgelijke zaak waarbij een 39-jarige klimster om het leven kwam, kwam de rechtbank -en later het gerechtshof- tot een vergelijkbare straf. De vrouw kwam in mei 2008 in dezelfde klimhal in Amsterdam-West ten val doordat haar vaste klimpartner de zekering te vroeg loskoppelde. Het hof achtte schuld niet bewezen. Het Openbaar Ministerie heeft onlangs aangegeven deze zaak aan de Hoge Raad voor te leggen.

Henry wil liefst niet tegen Arsenal spelen

Thierry Henry baalde van de loting voor de kwartfinales van de Champions League zoals deze afgelopen vrijdag plaatsgevonden heeft. De Fransman is momenteel in dienst bij FC Barcelona dat Arsenal lootte. De Britse club is de vorige werkgever van Henry en hij onderhoudt nog steeds warme contacten met de ploeg van manager Arsène Wenger.

"Ik wil niet tegen Arsenal spelen, elke loting weer ben ik bang voor een ontmoeting met hen. Natuurlijk zet ik mijn beste beentje voor, maar het zal vreemd zijn om straks het veld van Arsenal op te lopen in het shirt van de tegenstander. Of ik zal juichen als ik scoor? Geen denken aan, dat wil ik de supporters niet aandoen," zei Henry tegen Sky Sports. "Ik word oud (32 jaar, red.), het is uitgesloten dat ik bij een andere club zolang onder contract zal staan. Alleen daarom al is de band met Arsenal uniek."

Media Markt opent dit voorjaar internetwinkel

Elektronicawinkel Media Markt opent dit voorjaar zijn Nederlandse internetwinkel. Bij opening zal nog niet het hele assortiment te koop zijn.

De keten streeft ernaar het aanbod snel uit te breiden, aldus een woordvoerder van Metro, het Duitse moederconcern van Media Markt. In eerste instantie ligt de nadruk op 'boxed entertainment', zoals films en software en consumentenelektronica. Mogelijk gaat Media Markt ook al meteen witgoed, zoals wasmachines, online aanbieden.

De webwinkel wordt een onderdeel van de website van Media Markt Nederland. Het logistiek concern Fiege neemt de distributie voor zijn rekening.

Het van oorsprong Duitse concern gebruikt Nederland samen met Oostenrijk als proeftuin voor de internetwinkel. De woordvoerder zei dat later dit jaar zal worden geëvalueerd, waarna ook in Duitsland een eerste stap met verkoop via internet zal worden gezet.

Media Markt is een van de bekendste elektronicaketens van Nederland. Het Duitse Metro zit ook achter de keten Saturn. In totaal zijn er in Nederland 32 vestigingen van Media Markt en Saturn samen.

Vampire Weekend op Rockin' Park

De bands Vampire Weekend en Stereophonics zijn toegevoegd aan de line-up van het Nijmeegse festival Rockin' Park. Zij werden toegevoegd aan het lijstje waar onder andere White Lies, Amy McDonald en Pearl Jam al op stonden.

Het festival wordt gehouden op 27 juni in het Goffertpark. De line-up is nog niet compleet, volgens de organisatie komen er nog enkele namen bij. Het festival is nog niet uitverkocht.

Goed vooruitzicht voor medisch fitte Van Persie

Robin van Persie, aanvaller van Arsenal en het Nederlands elftal, is ''medisch fit''. Dit zei de 26-jarige voetballer zondagavond in het NOS-programma Studio Voetbal. Van Persie verwacht binnenkort de groepstraining bij zijn club te hervatten.

Van Persie raakte vorig jaar november ernstig geblesseerd tijdens een oefeninterland tussen Italië en Nederland. Drie enkelbanden scheurden volledig af, en één gedeeltelijk. ''Ik heb een zware periode achter de rug,'' aldus Van Persie. ''Sinds een paar weken train ik weer met de bal. Het ziet er goed uit.''

De 41-voudig international hoopt dit seizoen nog voor Arsenal uit te komen, zowel in de Premier League als de Champions League. ''Dat is vanaf het begin mijn doel geweest.'' Na afronding van de competitie en het miljoenenbal wacht voor de speler, die revalideert in Nederland, het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika met Oranje.

In het programma sprak Van Persie alvast zijn voorkeur uit voor de spitspositie:  ''In de formatie waarin Oranje speelt denk ik dat ik daar het beste tot mijn recht kom. De centrale positie past het best bij mij.''

 

Feyenoord - Vitesse op 31 maart uitgespeeld

Voetbalbond KNVB heeft bekendgemaakt dat het restant van de Eredivisiewedstrijd Feyenoord - Vitesse op 31 maart uitgespeeld wordt. In de Kuip werd zaterdag de wedstrijd in de rust bij een stand van 1-1 gestaakt wegens overvloedige regenval.

De Belgische arbiter Serge Gumienny besloot om de tweede helft niet meer van start te laten gaan, omdat het veld onbespeelbaar was geworden. Voor rust hadden Ron Vlaar en Wiljan Pluim voor de doelpunten gezorgd. Zowel trainer Mario Been van Feyenoord als Theo Bos van Vitesse toonden begrip voor de beslissing van de scheidsrechter die de veiligheid van de spelers niet langer kon garanderen.

Voorheen moest een gestaakte wedstrijd in zijn geheel worden overgespeeld, maar deze bepaling is in het seizoen 2005/06 uit het reglement gehaald. De ploegen moeten de wedstrijd uitspelen met dezelfde selectie als afgelopen weekeinde. Alleen bij aantoonbare ziekte of blessures wordt een uitzondering gemaakt.

De aftrap van de tweede helft van Feyenoord-Vitesse vindt volgende week woensdag plaats om 20.00 uur. De wedstrijd tussen Vitesse en FC Groningen, die stond gepland voor vrijdag 2 april, is daarvoor verschoven naar de zaterdag.

Bad Company 2 krijgt PC patch

Er zijn weinig bugs te vinden in Bad Company 2, maar toch is er een nieuwe patch te downloaden voor de PC-versie. Het gaat hier met name om multiplayer fixes.

De officiële lijst met fixes gaat als volgt:

  • Several common crash fixes. Especially those which have monitoring scripts that rely on the Remote Admin interface should see stability improvements.
  • PunkBuster can send commands to Remote Admin interface (so ‘pb_sv_task 0 -1 ’ works)
  • Veteran-rank handling corrected (it was broken in R6 and possibly earlier)
  • Switched back to Release version of the low-level networking library; less debug output but higher performance
  • Increased the initial server reconnection interval to 30+rand(30) seconds
  • PB GUID generation is now based on EA account IDs (it used to be based on persona names)
  • Added new command line options which allow providers to easily maintain server GUID’s

Er is ook een nieuwe deal met Steam gesloten. Wanneer je de game nu in een pakket koopt betaal je voor drie exemplaren en krijg je de vierde gratis.

[IndyCar] Baguette naar Conquest Racing

Bertrand Baguette zal dit jaar racen in de IndyCar Series voor Conquest Racing. De 24-jarige Belg, die vorig jaar kampioen werd in de World Series by Renault, zal zijn debuut maken op Barber Motorsports Park op 11 april. Hij zal alle resterende races van het seizoen gaan rijden en wordt bij de renstal teamgenoot van Mario Romancini.

"Ik was altijd al aangetrokken tot het racen in Amerika," zei Baguette. "Het open-wiel-racen in Amerika kent een rijke geschiedenis en het is een grote kans voor mij. Ik kijk uit naar de vijftien races dit jaar. Ik zal de gele kleur van de Royal Automobile Club van het Belgische nationale team vooral bij de Indianapolis 500 met trots gaan dragen."

Morgen uitspraak in proces Boere

In een van de laatste grote nazi-processen oordeelt de rechtbank in Aken morgen over de 88-jarige oud-SS'er Heinrich Boere. Boere staat terecht omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog als lid van een SS-eenheid in Nederland drie personen heeft doodgeschoten.

De aanklager heeft een levenslange gevangenisstraf geëist, de verdediging van Boere wil dat de zaak geseponeerd wordt, maar eist in het geval het wel tot een veroordeling komt een gevangenisstraf van ten hoogste zeven jaar.

Boere heeft bekend in 1944 drie Nederlanders te hebben doodgeschoten. Hij tekende daarbij aan op bevel te hebben gehandeld. "Als eenvoudig soldaat leerde ik bevelen op te volgen en ik wist dat ik als ik dat niet deed mijn eed brak en zelf doodgeschoten kon worden", verklaarde hij.

Hij zei niet te hebben gehandeld met het idee een misdaad te begaan. Zijn meerderen zouden hem hebben gezegd dat het om maatregelen ging ter vergelding van acties van het Nederlandse verzet en dat zijn slachtoffers zich aan deze acties schuldig hadden gemaakt. De aanklager noemt de moorden gewetenloos, begaan door een overtuigde nazi.

Boere sloot zich in 1940 aan bij de Waffen-SS en werd later in Nederland gestationeerd. In 1944 -hij was toen 22- schoot hij samen met andere SS'ers drie burgers in Breda, Voorschoten en Wassenaar dood. In 1947 vluchtte hij uit een krijgsgevangenenkamp en week uit naar Eschweiler, in de buurt van Aken, waar hij als mijnwerker ging werken. Twee jaar later werd hij in Amsterdam bij verstek ter dood veroordeeld, een straf die later in levenslang werd omgezet. Boere hoefde deze straf nooit uit te zitten, omdat Duitsland weigerde hem aan Nederland uit te leveren. Een verzoek in 2003 om Boere de straf in Duitsland te laten uitzitten werd eveneens afgewezen, omdat hij destijds in Amsterdam niet juridisch vertegenwoordigd was.

Het huidige proces lag meermalen stil omdat Boere zei met een hartkwaal te kampen. Pas in oktober vorig jaar kon de zaak heropend worden. Boeres verdediging wil dat de zaak geseponeerd wordt, omdat hij in 1947 al veroordeeld is en daarmee volgens de verdediging dubbelvervolging is opgetreden. Dat het morgen toch tot een uitspraak komt, leidt tot vreugde bij de nabestaanden van de slachtoffers, die hier jarenlang op hebben moeten wachten.

Dinsdag uitspraak in proces tegen Boere verwacht
Dinsdag uitspraak in proces tegen Boere verwacht (Foto: Novum)

Politiehond bijt argeloze hardlopers

Twee hardlopers zijn gisterenochtend in Limburg gebeten door twee honden. Een van de dieren was een politiehond. Het echtpaar moest zich in een ziekenhuis laten behandelen, meldt de politie.

De twee renden over de Brunssummerheide toen een agent in zijn vrije tijd met twee aangelijnde honden hen tegemoet kwam hollen. Bij het passeren beet de hond van de agent de vrouw in haar arm. De agent greep direct in, waarna ook de politiehond de vrouw beet. Haar man wilde te hulp schieten maar werd ook te pakken genomen door de politiehond.

De joggende agent heeft zijn eigen hond laten inslapen. De korpsleiding 'betreurt het incident ten zeerste' en spreekt van een hoogst ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Film over Wilders 1 mei in première

PVV-leider Geert Wilders is 1 mei aanwezig bij de première van een film over hem in Los Angeles. Dat staat op de website van de partij. De film heeft de titel 'Geert Wilders' Warning to the West' gekregen en duurt ongeveer een uur.

De film gaat over de boodschap van Wilders. Hij waarschuwt in de opnamen opnieuw voor de oprukkende islam, die ten koste zou gaan van de vrijheid van mensen. In een trailer is te zien dat Wilders onder meer zegt dat de islam het huidige communisme is.

De politicus is geïnterviewd door de makers. Ook komen er beelden langs van toespraken en televisie-interviews die hij heeft gegeven. Het Amerikaanse productiebedrijf PRB Films en het Christian Action Network hebben de film geproduceerd. De politicus is naar eigen zeggen vereerd dat er een film over hem is gemaakt.

Voorlopig geen DLC voor F1 2010

Gisteren waren er al 2 nieuwtjes van F1 2010, en vandaag gaat het gewoon door. De senior producer van Codemasters, Paul Jeal, heeft aangegeven dat gamers voorlopig geen DLC hoeven te verwachten voor F1 2010. De reden: het toevoegen van extra content kan de editie van volgend jaar verzwakken. Hij wil direct doorgaan met het ontwikkelen van F1 2011.

De game zal in september 2010 te koop zijn. Als reden hiervoor zegt Jeal dat men alles zo realistisch en accuraat mogelijk wil maken. Hierdoor waren zij genoodzaakt om te wachten op alle informatie over het seizoen van 2010.

"We were looking into DLC and if you take the 2009 season into consideration lots of driver moved and lots of things changed. We're less concerned that those types of things are going to happen in 2010. We're also releasing fairly late - September - because we want the game to be accurate and we've had to wait for the 2010 data."

Codemasters geeft dus aan dat er binnenkort geen DLC zal komen. Het is echter niet uitgesloten dat er in de toekomst ook geen DLC komt. Liefhebbers van DLC hebben dus nog altijd iets om op te hopen, hoewel het een lange tijd kan gaan duren.

EU: ook grote biljetten aannemen in winkel

Winkeliers zouden biljetten van 100 euro of hoger niet mogen weigeren als klanten daarmee willen betalen. Ook zouden ze voor betalingen in cash niet extra mogen rekenen en zou het op 5 cent afronden van bedragen ook niet langer mogelijk moeten zijn. Dat heeft de Europese Unie vandaag gezegd in een aanbeveling aan de regeringen van de EU-landen.

Veel Europese winkeliers accepteren geen biljetten van honderd euro of meer uit vrees dat ze vervalst zijn. In Nederland en Finland worden bedragen afgerond, zodat munten van één en twee cent niet langer gebruikt worden.

Armstrong: "RadioShack wilde niet naar Giro"

Lance Armstrong heeft verbaasd gereageerd op de uitlatingen van Giro d'Italia-directeur Angelo Zomegnan dat zijn ploeg niet uitgenodigd is voor de Ronde die dit jaar start in Amsterdam. Vandaag maakte de Italiaan de 22 ploegen bekend, waarbij namens Nederland alleen de Raboploeg deel zal nemen.

"Ik hoor dat we niet naar de Giro mogen. Kennelijk hebben ze onze brief van 23 januari, waarin staat dat we niet komen, eindelijk ontvangen," twitterde Armstrong. De ploeg rijdt dit jaar de Ronde van California, omdat dit voor sponsors RadioShack, Nissan, Trek, SRAM en Nike belangrijk is. "Dit heb ik een aantal maanden geleden al laten weten aan organisator RCS. Daar waren ze niet zo blij mee, want ze nodigden ons vervolgens niet uit voor de Tirreno - Adriatico. Hopelijk zijn we daarmee genoeg gestraft."

Punten Ronde 3 FOK! Voetbalmanager

De derde ronde in de FOK! Voetbalmanager is weer geweest, dus tijd voor een tussenstand in het klassement. De wedstrijd Feyenoord - Vitesse die zaterdag werd afgelast wordt pas nadat die gespeeld is, ingevoerd. Je krijgt dan bij een volgende keer dat de teams weer los gaan, je punten met budget voor die wedstrijd. Het maakt niet of je op dat moment een ander team hebt samengesteld, de resultaten veranderen niet van ronde en de wedstrijd valt dus nog steeds in Ronde 3.

Nog een opmerking vooraf: omdat het momenteel technisch niet mogelijk is om exact het aantal punten dat alle deelnemers hebben gehaald in iedere ronde te laten zien, heeft de crew een berekening in Excel losgelaten op grofweg de eerste 50 deelnemers die bovenaan stonden en staan in Ronde 2 en Ronde 3.

Daarom kan het zijn dat een user toch meer dan het hier vermeldde aantal punten in één managerronde heeft gescoord maar hier niet genoemd wordt. Daarvoor allereerst welgemeende excuses. Het is echter nagenoeg ondoenlijk om alle deelnemende userteams steeds handmatig bij elkaar te zoeken en de bijbehorende punten van de nieuwe ronde bij het juiste team te zetten. Vandaar dat er nu voor dit lapmiddel in Excel gekozen is. We hopen dat in de nabije toekomst wel te zien is hoeveel punten de deelnemers in één ronde gescoord hebben.

Ook wat betreft het aantal punten dat deelnemers aan een subleague hebben gehaald: het staat op het wensenlijstje om dat toe te voegen. Alleen zijn er momenteel een paar dingen belangrijker om eerst nog in te bouwen. Dus we kunnen helaas niet zeggen wanneer dit soort aanpassingen doorgevoerd zijn.

Dan nu het belangrijkste: de gehaalde punten! Deze ronde hebben zowel team FC Assenaar als team ZegiknietNL 114 punten gescoord. Niet ver daarachter is het team ga-eagles met 112, en FC Rauzer met 111 punten die plaats 3 en 4 bezetten. Team FC. to Inspire. sluit de top vijf af met 110 behaalde punten.

In het Algemeen Klassement gaat nog steeds team MSNMGH on tour 2010 aan de leiding, hij heeft 293 punten in totaal. FC Assenaar is een goede tweede met momenteel 282 punten. Team Rode duivels staat nu op de derde plaats met 275 punten, op de hielen gevolgd door FC. to Inspire. die één puntje minder heeft. En team ga-eagles staat ook in de top vijf van beste teams met 261 punten.

Punten Ronde 3

# Team Ronde 2 Ronde 3 Verschil
1 FC Assenaar 168 282 114
- ZegiknietNL 121 235 114
3 ga-eagles 149 261 112
4 FC Rauzer 147 258 111
5 FC. to Inspire. 164 274 110
6 MSNMGH on tour 2010 184 293 109
7 Essche Boys 153 258 105
8 FC United 135 239 104
9 bascross 142 245 103
10 FCRV 124 226 102


Algemeen Klassement

# Teamnaam Budget Totaal
1 MSNMGH on tour 2010 € 926.329,– 293
2 FC Assenaar € 909.667,– 282
3 Rode duivels € 645.173,– 275
4 FC. to Inspire. € 816.377,– 274
5 ga-eagles € 808.004,– 261
6 Essche Boys € 1.232.000,– 258
7 FC Rauzer € 781.207,– 258
8 Pinquin € 746.649,– 258
9 Over de hele! € 629.518,– 256
10 jenger € 743.909,– 25


Bij de subleagues zijn er momenteel twee die punten halen. Er moeten drie of meer deelnemers zijn aan een subleague wil die meegeteld worden in de klassementen. Dus zorg dat je nog wat vrienden zo gek krijgt dat ze mee willen doen in jouw subleague! Bij de subleagues staat nu Top Zoveel Afgelopen Jaren met 167 punten bovenaan, met Ajacied op de tweede plaats met 101 punten.

Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht, behoudens de disclaimer die eerder genoemd is.


Ik heb gezien dat er nog altijd 48 deelnemers zijn die nog geen team hebben samengesteld van hun startbudget van 9.000.000 euro. Dat kan nog altijd!

Let op! De volgende ronde begint weer op vrijdag 26 maart om 17:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je team samengesteld en opgeslagen hebt!

Denk jij het beter te kunnen en naast de eer een FOK!shirt willen winnen? Schroom dan niet om je nu in te schrijven.

Om direct naar de FOK! Voetbalmanager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOKmanagers, via mail sport[at]fok.nl of via ons topic in feedback.

Tot slot willen we je komend seizoen veel succes wensen. En uiteraard ook veel plezier met de Voetbalmanager van FOK!

Groningen licht optie Nordstrand niet

FC Groningen ziet af van het definitief aantrekken van Morten Nordstrand. De Trots van het Noorden zal de optie tot koop zoals overeengekomen met FC Kopenhagen niet lichten. FC Groningen huurt dit seizoen de 26-jarige Deense spits en heeft tot 1 april 2010 de mogelijkheid hem voor een vastgesteld bedrag in te lijven.

Manager technische zaken Henk Veldmate licht het besluit als volgt toe: "Nordstrand heeft in de periode dat hij tot nu toe bij ons is, de rol zoals wij die met hem voor de langere termijn voor ogen hebben, niet voldoende kunnen bevestigen. Daarbij is het blessureleed dat hij hier heeft gekend natuurlijk ook een belangrijk aspect geweest. Het gaat voor FC Groningen-begrippen om een toptransfer en de beslissing weegt mede om die reden dan ook extra zwaar."

Groningen onderkent de kwaliteiten van Nordstrand, maar vond het door de blessures van de spits lastig om eerder tot een definitief oordeel te komen. Om die reden vroeg de club tot twee keer toe om uitstel over de optie tot koop. FC Kopenhagen stemde daar steeds mee in. Nordstrand toonde begrip voor de beslissing van FC Groningen, maar betreurt het besluit wel. De Deen, die nu tot en met het einde van dit seizoen op huurbasis in dienst zal zijn van Groningen, liet weten het uitstekend naar zijn zin te hebben in Euroborg en hij had zijn carrière ook na de zomer graag in Groningen voortgezet.

Nordstrand beleeft sportief gezien geen gelukkig seizoen in Euroborg. Zijn entree in Groningen was glansrijk, want met de enige treffer van de wedstrijd besliste Nordstrand bij zijn debuut op 12 september 2009 in het Abe Lenstra Stadion de derby van het noorden. Daarna raakte de spits geblesseerd. Na de winterstop leek Nordstrand weer fit te worden en scoorde hij in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. In het thuisduel met VVV-Venlo moest de Deen echter weer met een blessure voortijdig naar de kant. In totaal kwam Nordstrand tot nu toe tot twaalf competitiewedstrijden, waarin hij dus twee keer scoorde.

Dennis: "Vettel had te weinig brandstof mee"

Voormalig McLaren-teambaas Ron Dennis heeft wel een vermoeden waarom Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Bahrein plotseling veel tijd verloor. De Brit vermoedt dat de Red Bull-rijder te weinig brandstof aan boord had.

Vettel reed lang aan de leiding in Bahrein en werd niet bedreigd door de Ferrari's van Fernando Alonso en Felipte Massa, totdat met nog ongeveer tien ronden te gaan de Renault-motor in de Red Bull begon te haperen en de Duitser snel terrein verloor. Hij zag uiteindelijk beide Ferrari's en Lewis Hamilton passeren, waarna hij het tempo enigszins hervond en Nico Rosberg nipt voor kon blijven.

Red Bull dacht eerst aan een probleem met de uitlaat van de auto, maar kwam later met de verklaring dat een bougie haperde. Dennis heeft zijn twijfels over deze verklaring. "De rondetijden verslechterden zo snel, dat het heel goed mogelijk is dat de Electronic Control Unit overschakelde op een conservatief programma om zo brandstof te besparen," zei Dennis die met zijn bedrijf McLaren het onderdeel levert.

Ontwerper van de RB6 is Adrian Newey die nu bij Red Bull net als in het verleden de grenzen van het mogelijke opzoekt. "Misschien is de tank te klein. Of verbruikt de auto teveel brandstof," zei Dennis over het ontwerp van de bolide van de Oostenrijkse renstal.

Ondertussen heeft motorleverancier Renault bij monde van directeur Rob White bekendgemaakt dat de bougie problemen had, maar niet beschadigd is.

Rabobank enige Nederlandse ploeg in Ronde van Italië

Rabobank is de enige Nederlandse wielerploeg die deelneemt aan de Ronde van Italië die 8 mei in Amsterdam van start gaat. Dit werd vandaag bekend.

Vacansoleil en Skil-Shimano staan met nog vier andere wielerploegen op de reservelijst. De ProTour-ploegen RadioShack, Française des Jeux en Euskaltel-Euskadi ontbreken ook op de deelnemerslijst.

De ploegen voor de Giro 2010

Lampre, Acqua& Sapone, Androni Giocattoli-Diquigiovanni en Liquigas (allen Ita),  Bouyges, Cofidis en AG2R (allen Fra), HTC Columbia,Garmin en BMC Racing (allen VS), O.Pharma-Lotto en Quick Step (Bel), Caisse d'Epargne en Footon-Servetto (Spa), Sky (GB), Cervelo (Zwi), Saxo Bank (Den), Katusha (Rus), Astana (Kaz), Milram (Dui), Colnago (Ier) en Rabobank.

Giphart: 'Ik hang mezelf op'

Schrijver Ronald Giphart heeft laten weten zichzelf op te hangen als hij meer dan 1 miljoen volgers heeft op zijn Twitter. Op de site kunnen mensen korte berichtjes (van 140 tekens) publiceren en delen met de wereld.

De schrijver vindt het weggeven van prijzen bij een aantal berichtjes of volgers onzin en dus verzon hij deze actie. "Ik bedoel: het is weer eens wat anders dan een feestje geven of vrijkaarten weggeven," aldus Giphart. Of hij deze actie ook daadwerkelijk gaat uitvoeren, valt natuurlijk te betwijfelen.

De teller van het aantal volgers staat nu op ruim 10.000.

Groningers gepakt voor gewelddadige straatroven

Met de aanhouding van drie mannen denkt de politie zeker vijf gewelddadige berovingen in Groningen te hebben opgelost. Twee verdachten werden vorige week maandag op heterdaad opgepakt. Ze hadden net onder bedreiging van een mes een 22-jarige man uit de stad vijftien euro afhandig gemaakt.

Uit het daaropvolgende onderzoek en verhoor bleek dat een van hen samen met een 20-jarige kompaan nog zeker vijf berovingen in Groningen op zijn geweten heeft. De twee andere aangehouden mannen zijn 18 en 19 jaar. De drie komen uit Farmsum en Delfzijl.

De 18-jarige en 20-jarige verdachte beroofden volgens de politie op 17 februari onder bedreiging van een mes meerdere slachtoffers in het centrum van Groningen van hun geld. Een van de slachtoffers werd zo hard geslagen dat hij mogelijk blind aan een oog blijft. Geldgebrek zou het motief voor de berovingen zijn geweest.

Twee straatrovers zitten nog vast. De 19-jarige verdachte is in afwachting van zijn rechtszaak naar huis gestuurd. Het onderzoek naar de berovingen loopt nog. De politie sluit niet uit dat de straatrovers nog meer slachtoffers hebben gemaakt.

AZ twee weken zonder doelman Romero

Trainer Dick Advocaat van AZ kan de komende twee weken niet over doelman Sergio Romero beschikken. De Argentijn viel gisteren tijdens de uitwedstrijd bij Sparta (0-1) uit met een knieblessure.

Onderzoek wees vandaag uit dat hij de binnenband van zijn rechterknie heeft verrekt. Hij heeft zijn knie ook gekneusd. AZ ontvangt zaterdag Heracles. FC Utrecht komt een week later op bezoek in Alkmaar. Romero werd tijdens het duel met Sparta vervangen door Joey Didulica.

'Negen miljoen Nederlanders op sociale netwerksite'

Negen miljoen Nederlanders surfen wel eens op een sociale netwerksite. Hyves is bij 66 procent van de surfers het populairst, terwijl 27 procent vaker op Facebook zit. Nederlanders hebben gemiddeld 115 vrienden op sociale netwerksites. Dat blijkt uit een online onderzoek onder ruim 2800 mensen wereldwijd.

De negen miljoen surfers op de sociale netwerksites vormen bijna tachtig procent van de Nederlandse internetgebruikers. Wereldwijd maken 940 miljoen mensen gebruik van in ieder geval een netwerksite. In Oost-Europa en Azië wordt het minst gebruikgemaakt van dergelijke sites. Zuid-Amerika voert de lijst aan.

Gebruikers van de netwerksites loggen gemiddeld twee keer per dag in. Iets meer dan een kwart schrijft elke keer iets op de site. Veertien procent doet dit zelden en observeert vooral anderen. Bijna zestig procent heeft wel eens iemand 'ontvriend'.

Het onderzoek werd uitgevoerd door InSites Consulting. Zij vroegen per e-mail aan 2884 internetgebruikers uit veertien landen om deel te nemen aan het onderzoek.

'Negen miljoen Nederlanders op sociale netwerksite'
'Negen miljoen Nederlanders op sociale netwerksite' (Foto: Novum)

Verkiezingsprogramma GroenLinks uit

GroenLinks heeft vanmiddag als eerste partij haar verkiezingsprogramma gepresenteerd voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Om Nederland toekomstbestendig te maken zijn volgens de groene partij ingrijpende maatregelen nodig, zoals het ombouwen van 'een schuldeneconomie naar een gezonde economie'.

De partij van beoogd lijsttrekker Femke Halsema wil miljarden investeren in onderwijs. Om het overheidstekort toch terug te dringen naar 1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2015 wil de partij de komende kabinetsperiode 16 miljard euro structureel bezuinigen en de lasten met 3 miljard euro verzwaren. Het GroenLinks-programma moet nog wel doorberekend worden door het Centraal Planbureau (CPB).

Het JSF-project, dat voor de opvolging moet zorgen van de huidige F16-straaljagers, moet per direct worden geschrapt. Ook de zorgtoeslag en de aanrechtsubsidie verdwijnen, en krijgen hogere inkomens minder kinderbijslag.

De duur van de WW-uitkering wordt gekort naar één jaar. Daarna moeten werklozen zich scholen of (vrijwilligers)werk doen, in ruil voor het minimumloon. Ook wil GroenLinks het aantal ministeries terugbrengen tot acht, en provincies en waterschappen samenvoegen in zeven 'landsdelen'.

De lasten wil GroenLinks vooral verhogen door de belastingen te 'vergroenen' en minder belastingkortingen te geven aan grote bedrijven. De hypotheekrenteaftrek wil de partij vanaf 2015 geleidelijk afschaffen tot in 2040. Ook verdwijnt het recht op AOW bij 65 jaar. De AOW wordt daarvoor afhankelijk gemaakt van het aantal arbeidsjaren.

Lees hier (PDF) het GroenLinks-verkiezingsprogramma 2010-2014.

Alle (tot nu toe) uitgebrachte verkiezingsprogramma's op een rij:
SP | GroenLinks | PvdAChristenUnie | D66 | CDA | VVD | TONSGP | PVV


Final Fantasy-vader bekritiseert God of War III

Hironobu Sakaguchi, de bedenker van Final Fantasy, twitterde gisteren zijn bedenkingen over God of War III. Hij had vooral veel kritiek op de intro: "Een lange openingsfilm. Het is mooi gedaan, maar de speler heeft dit niet nodig. Het is net een film, maar de speler wil geen lange openingfilm in games."

Deze tweet is natuurlijk erg opmerkelijk, zeker uit de mond van de bedenker van een serie die nu niet bepaald bekend staat om de korte intro's en tussenscènes.

In een later tweet, geeft Sakaguchi commentaar op de scène waarna het spel start. Deze is namelijk ook niet over te slaan. Op de reactie die hij krijgt van iemand die schrijft dat hij veranderd is, antwoordt Sakaguchi: "Games zijn geen films of manga. Ze zijn entertainment en hebben hun eigen aanpak."

Voor de rest is hij niets anders dan vol lof over de game. In een van zijn zeldzame Engelstalige tweets schreef hij zelfs: "Sorry, mijn Engels is slecht. Ik speel nu God of War III en schrijf wat opmerkingen. Dit is 'n goed spel!." Nu maar hopen dat hij zelf ook zorgt dat de introfilms van zijn toekomstige spellen over zijn te slaan.


Deze ruime zeven minuten niet te skippen?

Provincies willen schoon CDA-imago

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni, hebben de provinciale voorzitters van het CDA opgeroepen om kritiek binnen de partij te houden. De voorzitters willen 'de rijen gesloten houden'.

Sinds de slecht verlopen gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart, rommelt het binnen de partij. Niet alleen het resultaat van de verkiezingen, maar ook de leiderschapskwaliteiten van Balkenende zijn veelgehoorde kritiekpunten. Diverse Kamerleden twijfelen aan het functioneren van de kandidaat-lijsttrekker, al is Annie Schreijer de enige die deze twijfels hardop uit.

Besloten sessies
Nadat het bestuur van het CDA de kandidatuur van Balkenende op 8 maart heeft herbevestigd, is het nu aan de provinciale afdelingen om zich hier overuit te spreken. Dit doen ze in besloten sessies, waar de leden hun kritiek kunnen spuien. De Utrechtse leden van de partij hadden eergisteren hier de mogelijkheid voor in Zeist onder leiding van voorzitter Wim Groeneweg

Streep
Groeneweg zette een streep onder het geheel, nadat de leden hun kritiek hadden geuit. "Zij hebben van hun hart geen moordkuil gemaakt. Er is teleurstelling dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen", aldus de voorzitter. "We moeten over onze verwarring heen stappen. Balkenende moet nog door de leden gekozen worden op het partijcongres. Als hij maar 60 procent krijgt, is hij wel de lijsttrekker maar met zo'n uitslag is noch de partij noch hij gediend. Dus moeten we van tevoren goed uitleggen waarom hij dé kandidaat is."

Volgens Groeneweg heeft de demissionair premier zich bewezen in het debat. Ook zou Balkenende goed passen binnen de 'christelijk-democratische traditie'. "Hij heeft drie keer de Kamerverkiezingen gewonnen. In de partij zit verder niet zo'n ervaren iemand. Er zijn wel talenten maar hoe krijg je die op stoom voor de verkiezingen? Hun kans op afbreuk is te groot, zeker in een onzekere tijd."

Geen indruk
De kritiek die de gevallen premier te verduren krijgt, maakt geen indruk op docent politieke communicatie Chris Aalberts. "Die waait wel weer over. Het is heel Haags om te denken dat het CDA op een fors verlies afstevent. De partij weet zich verzekerd van een stabiele achterban. We zitten drie maanden voor de verkiezingen, de gemiddelde kiezer in pakweg Sint-Oedenrode is daar nog helemaal niet mee bezig. Bij het CDA weten ze als geen ander dat het er de laatste paar weken pas echt om spant."

'Roland Garros op zoek naar nieuwe speelruimte'

De kans is aanwezig dat Rolanmd Garros binnen enkele jaren gaat verhuizen. De laatste weken zwellen de geruchten rond een eventuele verhuizing steeds meer aan. Vier Parijse voorsteden maken kans om het Grand Slam toernooi binnen te slepen. Versailles, Marne-La-Vallée, Evry en Gonesse.

De algemeen directeur van de Franse tennisbond, Gylbert Ysern, reageerde ook op de geruchten: "Hoeveel pijn het ook doet, we moeten het serieus overwegen." Roland Garros wil al tijden een nieuw centre court bouwen maar binnen het tennispark wat er nu ligt is dat onmogelijk. "Teveel tegenwerking en politiek gekibbel," meent Ysern. In februari 2011 zal besloten worden waar het nieuwe tennispark van Roland Garros zal komen te liggen.

Microsoft denkt na over opvolger Natal

Dit wordt het jaar van de motion controllers. Sony komt met de Move en Microsoft wil met Project Natal ons een hele nieuwe manier van gamen laten beleven. Die laatste zal pas ana het einde van dit jaar verschijnen maar toch zijn ze al druk bezig met een opvolger. Dat heeft Microsoft Research Asia-directeur Hsiao-Wuen Hon in een interview met The Sydney Morning Herald laten weten.

"Voor elk product dat we uitvinden, zoals Project Natal, wordt er goed gekeken naar feedback die uit testgroepen komt. Deze informatie wordt door onze onderzoekers gebruikt om alvast na te denken over een tweede versie van de hardware. Op deze manier hopen we voorlopers op het gebied van innoverende technologie te blijven."

De langetermijnvisie sluit aan op de uitspraak van Aaron Greenberg. De product manager van Microsoft liet begin februari weten dat er nog de komende vijf jaar games gemaakt zullen worden voor Project Natal.

Microsoft bezig met opvolger Natal

Nintendo wil hardware niet opdringen

Afgelopen jaar verscheen de Wii Motion Plus. Echt waar? Zul je wellicht denken. Er zijn namelijk niet heel veel games verschenen die optimaal gebruik maken van dit extra stukje hardware die je op de controller moet klikken om een nog gevoeligere controller te krijgen.

Nintendo of America-directeur Reggie Fils Aime  heeft nu laten weten dat ze niet  graag hun hardware aan ontwikkelaars willen opdringen. Zo zijn er bijvoorbeeld weinig titels die Wii MotionPlus ondersteunen, maar dat is volgens Nintendo of America-directeur Reggie Fils Aime helemaal niet erg.

"Het moet bij de game passen. Het is niet zo dat we ontwikkelaars een bepaalde besturing opleggen, dat mogen ze lekker zelf bepalen. Je ziet dat er veel mogelijk is, van Metroid: Other M waarin alleen de Wii-mote wordt gebruikt, tot een titel als FlingSmash met volledige MotionPlus-ondersteuning."

Op de vraag of we binnenkort nieuwe MotionPlus-games van Nintendo mogen verwachten, reageert Fils Aime plagend.

"Er zijn meerdere titels in de maak"

Nintendo wil hardware niet opdringen

Battlefield: Bad Company 2 breekt record

Battlefield: Bad Company 2 is de best verkochte game ooit in de maand maart in Europa en de Verenigde Staten. Uitgever Electronic Arts meldt dat er ruim 2,3 miljoen exemplaren van het schietspel verkocht zijn.

Battlefield: Bad Company 2 kwam begin maart uit op de PC, Xbox 360 en Playstation 3. Naast een avontuur waarin de speler wordt meegenomen naar diverse locaties op de wereld, heeft het spel ook een online component.

Het schietspel is erg populair onder gamers. Op piekmomenten spelen 230 duizend gamers tegelijk het spel. Daarnaast zijn er metingen geweest waarbij er binnen 24 uur cumulatief 2,9 miljoen uur gegamed is door alle gamers.

Toen Electronic Arts begin maart Battlefield: Bad Company 2 lanceerde, werden de servers, die het spel online draaiend moeten houden, overbelast. Electronic Arts en ontwikkelaar Digital Illusions hebben toen extra servers geplaatst om de vraag aan te kunnen.

Groot succes voor nieuwe Battlefield-game
Groot succes voor nieuwe Battlefield-game (Foto: Novum)

Vorst-WW kost tot nu toe ruim 15 miljoen euro

Het strenge winterweer heeft tot half maart ruim 15 miljoen aan vorst-WW gekost. Uitkeringsinstituut UWV had per 17 maart 53.000 WW-aanvragen van werkgevers ontvangen voor werknemers die niet konden werken wegens de aanhoudende vorst. Er kunnen nog meer verzoeken binnenkomen en nog niet alle aanvragen zijn verwerkt.

Dat heeft demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. Vooral voor bouwvakkers is vorstverlet aangevraagd, maar ook voor bijvoorbeeld glazenwassers, schilders, dakdekkers en hoveniers.

Van Gaal wil oogsten met Bayern München

Louis van Gaal is niet uit het veld geslagen door de verrassende nederlaag die Bayern München zaterdag leed tegen Eintracht Frankfurt. De trainer verwacht dat zijn club het seizoen op een fantastische manier gaat afsluiten. "De landstitel is ons belangrijkste doel, maar net als de spelers wil ik ook de beker en de Champions League winnen."

Van Gaal vindt wel dat er iets moet veranderen aan de instelling van de spelers. "Tegen Frankfurt speelden we niet geconcentreerd, dat moet snel veranderen." Ondanks de 2-1 nederlaag blijft de Zuid-Duitse club wel de ranglijst aanvoeren. "En dan zitten we ook nog in de halve finale van de beker en de kwartfinale van de Champions League. Er zijn niet veel clubs in Europa die dat kunnen zeggen."

Bayern speelt woensdag in de beker tegen Schalke 04, dat zondag door een gelijkspel bij HSV verzuimde de nieuwe koploper in de Bundesliga te worden. "Dat laat maar eens zien hoe moeilijk het wordt als de koppositie in zicht komt", weet Van Gaal. "Wij kunnen ons af en toe een misstap veroorloven omdat onze concurrenten niet met de druk kunnen omgaan."

Het verschil tussen Bayern en Schalke bedraagt slechts een punt. Bayer Leverkusen, dat drie punten minder heeft, doet ook nog volop mee. Leverkusen krijgt bovendien beide concurrenten nog op bezoek, op 3 april staat in Gelsenkirchen de topper tussen Schalke en Bayern München op het programma.

Sarpong mist 'Feyenoord' door rode kaart

De van Ajax gehuurde middenvelder kreeg vrijdagavond tijdens het met 4-1 verloren duel met SC Heerenveen een rode kaart. De tuchtcommissie van de KNVB stelde Sarpong een schorsing van één wedstrijd voor.

NEC heeft het voorstel geaccepteerd, waardoor Sarpong automatisch het duel met Feyenoord moet missen. De Rotterdammers spelen zondag het duel in De Goffert.

Voor NEC begint het steeds spannender te worden. De ploeg van Wiljan Vloet heeft vier punten voorsprong op de eerste nacompetitieplaats. Met wedstrijden tegen Feyenoord, Heracles Almelo, AZ en Ajax is het programma echter zwaar.

Bossen en Van Hulten fluiten bekerduels

Ruud Bossen en Jack van Hulten zijn aangesteld om de halve finales in de KNVB beker in goede banen te leiden. Bossen fluit woensdagavond in de Kuip de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente. Van Hulten is een dag later op de Adelaarshorst scheidsrechter bij de ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en Ajax.

Beide halve finales beginnen om 20.45 uur en worden rechtstreeks uitgezonden op RTL7. De finale vindt op zondag 25 april plaats in de Kuip.

Energieverbruik sinds 2008 weer gestegen

Nederlanders verbruiken voor het eerst sinds medio 2008 weer meer energie. Sinds die tijd was er vooral een dalende trend in het energieverbruik. Dat meldt netwerkbeheerder TenneT vandaag op basis van cijfers uit februari over het energieverbruik.

Het gaat om een lichte toename ten opzichte van januari. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar werd nog wel 6,2 procent minder verbruikt. Eind vorig jaar vlakte de daling van het energieverbruik volgens een woordvoerder al af. Het bedrijf geeft verder geen duiding aan de oorzaak van de stijging.

Tennet is de enige beheerder van het hoogspanningsnetwerk. Opgewekte energie door bedrijven en bijvoorbeeld particulieren die een windmolen hebben, is niet meegenomen in de berekeningen.

DSB-spaarders claimen 3,37 miljard

Sinds het faillissement van de DSB afgelopen jaar, hebben de rekeninghouders van de bank de mogelijkheid gehad om hun geld, tot 100.000 euro, terug te claimen. Vandaag is de laatste dag waarop dit nog kan. Tot nu toe hebben bijna 265,000 rekeninghouders een claim ingediend. De claims komen in totaal op 3,37 miljard euro.

Volgens een woordvoerder van De Nederlansche Bank (DNB) zijn er nog ongeveer 73.000 tegoeden niet geclaimd. Het zou om ongeveer 4,8 miljoen euro gaan. Volgens de DNB zegsman is het waarschijnlijk dat de rekeninghouders de moeite niet willen doen. Van de 73.000 tegoeden, hebben er 52.000 minder dan 10 euro als waarde.

"Messi beste speler aller tijden"

Lionel Messi bewijst ook dit jaar zijn grote waarde voor zijn club. FC Barcelona-preses Joan Laporta weet het zeker: Messi is de beste speler in de geschiedenis van het voetbal.

"Daar bestaat mijns inziens geen twijfel over. Ook Johan Cruijff en Diego Maradona staan bij mij hoog genoteerd." De Argentijn was gisteravond weer van onschatbare waarde voor zijn ploeg. Hij wist in het duel met Real Zaragoza driemaal het net te vinden, waardoor de Catalaanse club met een 2-4 overwinning naar huis ging.

De kleine dribbelaar had zijn doelpuntentotaal op vier kunnen brengen toen de ploeg een penalty kreeg, maar koos ervoor om zijn moeilijk scorende ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic het vanaf elf meter te laten beslissen. "Messi heeft bewezen dat hij een teamspeler is. Hij denkt altijd in teamverband en gaf de bal daarom aan Ibrahimovic. Ik maak me geen zorgen over de reeks van Ibrahimovic. Elke speler heeft goede en minder goede periodes", aldus Laport. 

Messi's trainer Josep Guardiola weet de Argentijn ondertussen niet meer te omschrijven: "Mijn superlatieven beginnen langzamerhand op te raken. Hij behoort al geruime tijd tot de beste spelers ter wereld. Hij is nu nog efficiënter in alle opzichten en je ziet dat hij in topvorm verkeert. Ik heb er eigenlijk geen woorden meer voor."

Met zijn hattrick tegen Zaragoza brengt de Argentijnse international zijn doelpuntentotaal op 34. Slechts één speler wist binnen Europa vaker het net te vinden voor zijn club. De Uruguayaan Luis Suárez wist al in totaal 41 maal het net te vinden voor zijn club Ajax, waarvan 29 in de Nederlandse competitie.

Pete Doherty aangehouden in drugszaak

Pete Doherty is afgelopen vrijdag in de boeien geslagen. De 31-jarige Babyshambles-frontman wordt ervan verdacht de 27-jarige Robin Whitehead van drugs te hebben voorzien. Zij stierf in januari, hoogstwaarschijnlijk als gevolg van een overdosis.

Doherty werd met drie andere verdachten aangehouden, schrijven onder meer The Guardian en de BBC vandaag. Een politiewoordvoerder zegt dat de 31-jarige zanger op borgtocht is vrijgelaten. Volgende maand moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Whitehead werkte aan een documentaire over Doherty en zijn vorige band, The Libertines. De 27-jarige raakte bevriend met de rocker, die bekendstaat om zijn alcohol- en drugsgebruik. In januari werd Whitehead dood aangetroffen in Londen, vermoedelijk stierf ze aan een overdosis. Destijds liet Doherty weten 'geschokt en bedroefd' te zijn over haar dood.

Pete Doherty aangehouden in drugszaak
Pete Doherty aangehouden in drugszaak (Foto: Novum)

Onderhandelingen cao schoonmakers hervat

FNV Bondgenoten gaat vanavond weer onderhandelen over een cao voor schoonmakers. De Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) heeft FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond uitgenodigd om weer om de tafel te gaan zitten. Om 18.00 uur worden de gesprekken hervat.

"Natuurlijk, wij gaan altijd in op een uitnodiging om te onderhandelen", zegt FNV-bondsbestuurder Ron Meyer. OSB-onderhandelaar Anton Witte zegt er vertrouwen in te hebben om tot een voor werknemers en werkgevers bevredigend resultaat voor de schoonmaakbranche te komen.

De schoonmakers voeren al maanden actie. Sinds ruim een maand wordt er ook gestaakt. Ze willen meer waardering, loonsverhoging, reiskostenvergoeding en betere opleidingen. De actievoerders willen een einde aan het 'krenterige' gedrag van de opdrachtgevers en het 'slaafse' gedrag van de schoonmaakbedrijven.

Vandaag werd de zitactie op het Centraal Station in Utrecht beëindigd met de uitreiking van de Gouden Grote Krent Award aan NS-directeur Bert Meerstadt, een prijs voor de gierigste opdrachtgever. Hij nam de schoonmakers-'Oscar' 'waardig' in ontvangst, zegt Meyer.

Morgen bespreekt het zogenoemde schoonmaakparlement de eventuele resultaten van de onderhandelingen in de Westergasfabriek in Amsterdam. Daar komt ook de eventuele voortzetting van de stakingen aan de orde.

De acties van de laatste tijd zijn volgens de vakbond de grootste in de Nederlandse geschiedenis. Naast driehonderd trein- en stationsschoonmakers staken ook de schoonmakers van UWV, Reed Elsevier, Telegraaf, Achmea, Cordares, Erasmus Universiteit, WTC, ABN Amro, Hogeschool Rotterdam, Philip Morris, de Belastingdienst en Schiphol.

God of War Trilogy komt naar Europa

Pandora's Box valt in het niets vergeleken met de box die nu uit gaat komen in Europa; God of War Trilogy.

Zou er in april al een box uit komen met het origineel en het vervolg daarop blijkt dat er rond die tijd ook nog eens een box uitkomt met alle drie de games.

De box met het origineel en het vervolg zou de naam "God of War: The Collection" krijgen en zal € 39,99 kosten, de Trilogy Box met alle drie de delen zal € 89,99 kosten.

De releasedata zijn als volgt;

  • Engeland, Ierland, Duitsland en Zwitserland: 30 april 2010
  • Australie and Nieuw-Zeeland: 29 april 2010
  • De overige PAL landen: 28 april 2010

Zie hieronder een plaatje van de boxset en discussiëren over de God of War games kan hier; *klik*

Box Art God of War Trilogy
"Zo'n doosje wil ik wel"

EU veroordeelt bouwplannen Israël

De Europese Unie veroordeelt Israëls beslissing om nieuwbouw te plegen in Arabisch Oost-Jeruzalem. De bouwplannen vormen een obstakel voor de internationale inspanningen om tot een vredesregeling in het Midden-Oosten te komen. Dit hebben de EU-ministers van buitenlandse zaken vandaag in een verklaring gezegd.

De mededeling van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Israël niet van plan is in de toekomst van verdere bouwplannen af te zien, werd door de ministers 'onaanvaardbaar' genoemd.

Mercedes wil pitstop in F1 versnellen

Mercedes Grand Prix denkt dat er in de huidige Formule 1 nog veel tijd te winnen valt bij de pitstops. Vanwege het verbod op bijtanken worden er dit seizoen in de F1 bij de pitstops alleen maar banden gewisseld. Het Duitse team is van mening dat dit nog zeker een seconde sneller kan dan nu het geval is.

Een pitstop van 3,5 seconden wordt momenteel als goed beoordeeld, maar Mercedes is van plan om hier nog een volle seconde vanaf te halen. Met veel oefening moet dit realistisch worden geacht in een sport waar het gaat om tienden van seconden. Om dit te bereiken is er volgens Der Spiegel een speciale krik ontwikkeld die het proces aanzienlijk versnelt.

Fitness verplicht voor politie Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse politieagenten moeten fit worden om beter achter criminelen aan te kunnen gaan. Om dit te bereiken heeft de Zuid-Afrikaanse Politiedienst vandaag een nieuw gezondheidsprogramma gelanceerd: Viva Fitness! Ongeveer tweehonderd politieagenten in opleiding beten het spits af met allerlei oefeningen.

De Body Mass Index (BMI) van de agenten zal in de gaten worden gehouden en ze moeten dezelfde uniformmaat houden als de maat die ze hadden toen ze afstudeerden aan de politieacademie.

Volgens de Politiedienst heeft het programma niets te maken met het komende wereldkampioenschap voetbal. Toch zijn er zorgen over de veiligheid van de geschatte half miljoen supporters die in juni en juli naar Zuid-Afrika afreizen. In het land worden veel gewelddadige misdrijven gepleegd.

Excuses Aerts na klapgebaar naar fans

Maikel Aerts heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag tijdens het duel met FC Utrecht. De keeper van Willem II stak cynisch zijn handen boven zijn hoofd en begon te klappen nadat hij door zijn eigen publiek massaal werd uitgefloten.  Wat volgde was een nog harder fluitconcert.

"Ik had niet zo moeten reageren. Die reactie was er al uit voordat ik dat besefte. Mijn excuses daarvoor." De trainer van Willem II Arno Pijpers keurt het gedrag van zijn keeper af maar nam het wel voor hem op.  aldus Pijpers.

Het aflopende contract van Aerts ziet Pijpers dan ook graag dat de club het contract met de doelman gaat verlengen.

Verkleedparty in Mass Effect 2

Altijd al een aantal karakters uit Mass Effect 2 een nieuw uiterlijk willen geven? Vanaf morgen zijn er een aantal opties te downloaden die uit het "Alternate Appearance Pack" komen.

De volgende opties zijn beschikbaar;

- Jack krijgt een zonnebril en een paar jeans.
- Garrus krijgt een nieuw armor en een soort gadget zonnebril.
- Thane krijgt een soort leren beethoven pak en een zonnebril.

Het "Alternate Appearance Pack" is te downloaden op de Xbox 360 en PC en is niet gratis, op de Xbox 360 kost dit pakketje 160 MS points en op de PC kost het 160 Bioware points.

Discussieer over Mass Effect 2 op het forum; *Klik*

Mass Effect 2 Alternate Appearance Pack
"Alternate Appearance Pack"

Gerard Joling ontsnapt aan overval

Gerard Joling is zich kapot geschrokken nadat inbrekers zijn huis in Aalsmeer probeerden binnen te dringen. De zanger lag te slapen toen drie gemaskerde mannen gewapend met een koevoet zijn deur wilden forceren. "Er is nu dag en nacht bewaking. Het is hier een soort Fort Knox", zegt hij vandaag in De Telegraaf.

De inbrekers zijn op de bewakingscamera vastgelegd toen zij vorige week de voor- en achterdeur van het huis van de zanger onder handen namen. Gedurende acht minuten probeerden de mannen tevergeefs de woning binnen te dringen. "Ik heb er een heel naar gevoel aan overgehouden", zegt een geschrokken Joling. "Het zal toch tijd kosten om het onveilige gevoel dat ik nu heb weer te laten verdwijnen."

Joling snapt niet waar de mannen naar op zoek waren. "Ik heb geen kostbaarheden in huis", laat de zanger nadrukkelijk weten. Joling is behoorlijk ontdaan door de gebeurtenis. "Ik besef nu pas hoeveel impact het op iemands leven heeft als mensen het zo op je hebben voorzien." Toch laat de zanger weten dat zijn leven gewoon doorgaat. "De optredens gaan door, zoals afgelopen week zes keer. Ik wil de mensen toch een feestje bezorgen."

Boek: Katy Regan - Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend)

Eerder verschenen de avonturen van Tess Jarvis, lichtjes gebaseerd op het eigen leven van schrijfster Katy Regan, als columns in de Marie-Claire, nu zijn ze verzameld in een roman. En met een titel als Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend) kan het gewoon niet missen, we hebben hier te maken met onvervalste chicklit

 

Volleybalcoach Blangé maakt voorlopige selectie bekend

Vandaag heeft bondscoach Peter Blangé zijn voorlopige selectie voor 2010 bekendgemaakt. Op de lijst staan op dit moment 24 namen. Uit deze groep zal Blangé uiteindelijk zijn team voor de EK-kwalificatietoernooien en de World League wedstrijden samenstellen.

Blangé start, afhankelijk van het aantal beschikbare internationals, omstreeks 12 april met de teamtrainingen ter voorbereiding op het internationale seizoen. Dat gaat officieel van start op 21 mei, wanneer de volleybalheren beginnen aan hun eerste EK-kwalificatietoernooi in Macedonië, waar het gastland, Zweden en Portugal de strijd met Oranje om een EK ticket aangaan. Het tweede en beslissende kwalificatietoernooi wordt van 28 tot en met 30 mei gespeeld in het Rotterdamse Topsportcentrum. Alleen de overall winnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK van volgend jaar in Oostenrijk en Tsjechië. De nummer 2 zal via een derde ronde kwalificatie moeten afdwingen.

Op 5 en 6 juni begint Nederland haar World League voorronde in en tegen Korea, waarna de mannen doorvliegen naar Zuid-Amerika voor twee uitwedstrijden tegen het beste volleyballand ter wereld, Brazilië. Op 19 en 20 juni staan in Apeldoorn de eerste twee duels tegen Bulgarije op de kalender. Een weekend later, op 26 en 27 juni, zijn de Brazilianen te gast in Ahoy' Rotterdam. Op 3 en 4 juli spelen de mannen van Oranje hun uitwedstrijden tegen Bulgarije, waarna Nederland in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven op donderdag 8 en vrijdag 9 juli hun World League poulewedstrijden afsluiten tegen Korea.

Bondscoach Blangé ziet reikhalzend uit naar het komende topvolleybalseizoen: "De eerste test voor de ploeg worden de twee kwalificatietoernooien voor het EK van 2011. We willen in Macedonië direct een goede uitgangspositie creëren voor het toernooi in Rotterdam met als doel directe kwalificatie. Het is essentieel voor de ontwikkeling van de ploeg dat we opnieuw Word League spelen. En dan met onder andere Brazilië als tegenstander, waardoor we aan den lijve gaan ondervinden op welke snelheid en complexiteit zij volleybal spelen."

 

Voorlopige selectie

Spelverdeling

 

 

Yannick van Harskamp

Noliko Maaseik (BEL)

 

Nico Freriks

Zadkine Rotterdam.Nesselande

 

Roland Rademaker

Tourcoing (FRA)

 

Bert Sturkenboom

Landstede Volleybal/VCZ

 

Dirk Jan van Gendt

Lennik (BEL)

 

 

 

 

Diagonaal

 

 

Kay van Dijk

Esi-Ti Carilo Loreto (ITA)

 

Niels Klapwijk

Maaseik (BEL)

 

Mathijs Mast

SV Dynamo Apeldoorn

 

Joris Marcelis

Langhenkel Volley

 

 

 

 

Passer-loper

 

 

Jeroen Rauwerdink

Acqua Paradiso Monza (ITA)

 

Jeroen Trommel

IBB Spor (TUR)

 

Robert Horstink

Sisley Treviso (ITA)

 

Dick Kooy

Trenkwalder Modena (ITA)

 

Robbert Andringa

AB Groningen/Lycurgus

 

 

 

 

Middenblokkeerder

 

 

Wytze Kooistra

Trenkwalder Modena (ITA)

 

Lars Lorsheijd

Tourcoing (FRA)

 

Rob Bontje

Sisley Treviso (ITA)

 

Bart-Jan van der Mark

Langhenkel Volley

 

Tije Vlam

Knack Randstad Roeselare (BEL)

 

Jasper Diefenbach

SV Dynamo Apeldoorn

 

 

 

 

Libero

 

 

Jelte Maan

Noliko Maaseik (BEL)

 

Gijs Jorna

HvA Volleybal

 

Richard Rademaker

Zadkine Rotterdam.Nesselande

 

Dirk Sparidans

SV Dynamo Apeldoorn

Dronken bejaarde wil agent aanrijden

Een 73-jarige man uit het Friese Oosterwolde is aangehouden voor poging tot doodslag. De bejaarde, die te veel gedronken had, heeft in de buurt van zijn woonplaats geprobeerd een agent aan te rijden. Deze kon de auto op tijd ontwijken.

De bejaarde man reed gisteren in Drenthe tegen een andere auto aan. Toen hij terugreed naar Friesland, wilde de politie de man aanhouden. De agent die de man een stopteken gaf, werd vervolgens bijna aangereden. Uiteindelijk kon de politie de man klemrijden. Hij werd aangehouden en bleek drie keer meer alcohol in zijn bloed te hebben dan toegestaan.

Van Dam naar Le Mans Series

Carlo van Dam zal dit jaar gaan racen in de Le Mans Series. De 24-jarige Nederlander gaat rijden voor het Oostenrijkse Atlas FX-Team Full Speed dat met een Saleen S7-R in de GT1-klasse uitkomt. Eerder tekende hij al een contract bij Subaru voor de 24 uur van de Nürburgring.

Het nieuwe LMS-seizoen begint op 11 april in Frankrijk met de 8 uur van Castellet. Daarna volgen nog 1.000 kilometer races op Spa-Francorchamps, Autodrome Algarve, Hungaroring en Silverstone. Ervaring met dit soort races heeft Van Dam weinig, omdat hij tot vorig jaar racete in de open wagens. Zo werd hij in 2008 kampioen in de Japanse Formule 3 en reed vorig jaar in de F3 Euroseries en drie races in de Superleague Formula.

KV Mechelen in gesprek met ex-Willem II'er Wilmet

Jonathan Wilmet en KV Mechelen zijn in gesprek over een mogelijke transfer van de aanvaller. Wilmet heeft een aflopend contract bij Sint-Truiden en gaat voorlopig niet in op het voorstel van STVV. Bij de Kanaries kan de 24-jarige aanvaller voor één seizoen bijtekenen.

"Maar voor één seizoen teken ik zeker niet", aldus de Waal in HBVL. "Ik wil meer boter bij de vis. Mijn manager praat nu met KV Mechelen."

Namens Sint-Truiden scoorde Wilmet dit seizoen vier keer en gaf hij zes assists. In het verleden speelde de aanvaller voor onder meer Willem II en Nottingham Forest.

Stefan GP beëindigt samenwerking met Toyota

We meldden het afgelopen vrijdag al, maar vandaag kwam pas de officiële bevestiging dat Stefan GP en Toyota Motorsport hun samenwerking beëindigd hebben. Dit betekent dat de Servische renstal zonder auto's zit in 2010 en dat er later dit jaar een nieuwe poging wordt ondernomen om in 2011 op de grid te gaan staan.

"Voor 2010 is het niet meer haalbaar," zei teameigenaar van Stefan GP Zoran Stefanovic tegen Autosport. "We hebben andere plannen in gedachten, dus we zien het wel. We zijn Toyota, dat een fantastisch bedrijf is en goed werk verricht, erg dankbaar. Ze organiseren nu de boel anders in en richten zich meer op de winst in TMG in Keulen." Een samenwerking met Toyota in 2011 sluit Stefanovic nog niet uit. "We gaan er op dit moment niet over praten."

Het team wil de Formule 1-grid halen en bekijkt daarvoor alle opties. "We werken nog steeds aan een oplossing die haalbaar is voor ons. Op dit moment is er niets mogelijk om voor elkaar te krijgen. We bekijken momenteel daarom al onze opties voor de toekomst," zei Stefanovic die autosportbond FIA waarschijnlijk voor de rechter wil slepen. "Onze intentie is te beginnen bij de FIA en het proces, maar we moeten de beslissing afwachten. Het is niet even ja zeggen, we moeten kijken op welke manier we het gaan doen."

Garritsen vertrekt bij AGOVV

Koen Garritsen verruilt AGOVV Apeldoorn voor De Treffers, zo meldt De Stentor. In Apeldoorn komt Garritsen (27) weinig aan spelen toe. De middenvelder wordt al langere tijd gevolgd door De Treffers.

"Met Garritsen hebben we al drie jaar contact", aldus Gerrit Langeveld, bestuurslid technische zaken van de Groesbeekers. "Hij wilde voorgaande jaren zijn loopbaan als prof nog een kans geven, maar hij heeft wel steeds gezegd voor De Treffers te kiezen als hij stopt met profvoetbal. Mooi dat hij nu komt. Zijn we heel blij mee."

Graafwerkzaamheden Vijzelgracht hervat

De graafwerkzaamheden voor de Noord/Zuidlijn in het toekomstige Amsterdamse metrostation Vijzelgracht zijn weer hervat. Vanochtend is de eerste schop weer de grond in gegaan, meldt een woordvoerder van het projectbureau.

Het uitgraven van het station lag stil sinds september 2008, toen bleek dat panden langs de Vijzelgracht voor de tweede keer waren verzakt. De verzakking werd destijds veroorzaakt door een lek in een voeg tussen damwanden.

Dit gat werd vrij snel gedicht. Vervolgens is onder meer de grond in de binnenzijde van de bouwput bevroren. "Als er al iets gebeurt dat niet goed is, zal dit geen gevolgen hebben, omdat de grond is versteend", licht de woordvoerder toe.

Het boren voor de Noord/Zuidlijn is ondertussen nog niet begonnen. Althans, de grond is nog niet bereikt. Momenteel wordt geprobeerd door een 1,20 meter dikke betonnen damwand te komen die de 83 meter lange boor Gravin scheidt van de Amsterdamse grond.

Het boren in de betonnen plaat startte vorige week donderdag. Aanvankelijk werd gedacht dat mogelijk in of vlak na het weekeinde de boor daadwerkelijk de grond in kon, maar de woordvoerder laat weten dat het nog niet zover is. "Het kan nog wel een paar dagen duren."

Bordeaux met Montagny in Superleague Formula

De huidige Franse kampioen FC Girondis de Bordeaux neemt dit seizoen deel aan de SuperLeague Formula. De auto van Bordeaux, één van de identieke V12 170pk wagens die in Superleague Formula racen, zal worden bestuurd door ex-Formule 1 en huidige Peugeot Sport coureur Franck Montagny.

De Fransman, die eerder in de Formule 1 uitkwam voor Renault, Toyota en Super Aguri, maakt nu deel uit van Peugeot's sportauto programma bij LeMans 24 Uurs race. Vorig jaar eindigde de coureur in deze race als tweede. In voorgaande jaren deed Montagny ook ervaring op met Barazi-Epsilon in het Franse team in de Formula Nissan, welke later de World Series by Renault werd.

Frank Montagny: "Ik ben ontzettend blij en kan niet wachten om in dit kampioenschap uit te komen, vooral nu de kalender is uitgebreid en misschien nog langer wordt. Superleague Formula geeft me de mogelijkheid om een aantal van mijn oude vrienden uit de Formule 1 en andere klassen te ontmoeten. De betrokkenheid van Barazi-Epsilon, met wie ik al eerder grote prestaties heb neergezet, en FC Girondins de Bordeaux, maken deze uitdaging nog groter".

Dit seizoen, bestaande uit 12 race-weekenden waarvan 11 in Europa, start op 3/4 april op het circuit van Silverstone.

Pokeraar Veldhuis in tv-show USA

De Nederlandse pokeraar Lex Veldhuis was gisteravond te zien in een Amerikaanse poker tv-show. Veldhuis is de eerste Nederlander die meedoet aan het cashgame-programma High Stakes Poker.

Veldhuis nam 200.000 dollar mee en speelde onder meer tegen Andrew Robl, Tom Dwan en Phil Ivey. Veel geluk had Veldhuis overigens niet in deze aflevering. Hij verloor twee keer een grote pot met een bluf op het verkeerde moment. De Nederlander die veel online speelt, verloor in totaal 125.000 dollar. Volgende week zal hij proberen dat weer terug te winnen.

De hele aflevering kun je hier bekijken.



Blufpoker met Veldhuis

Beginnend bestuurder vliegt uit bocht

Een jongeman van 18 jaar heeft zijn rijbewijs mogen inleveren vanwege zijn rijgedrag. De jongen uit Enter reed eerst in de verkeerde richting over een rotonde in Wierden, om daarna even verderop bij een kruispunt uit de bocht te vliegen.

Toen de jongen linksom over de rotonde reed, zette een toevallig passerende politiewagen meteen de achtervolging in. Deze raakte de 18-jarige echter kwijt, mede door de hoge snelheid van de achtervolging en het slechte weer. Een fietser kwam even later aan de agenten vertellen dat er een auto uit de bocht was gevlogen.

De beginnend bestuurder had zijn auto in een tuin geparkeerd. Hij was van de weg geraakt, miste op een haar na een boom en reed dwars door een hek heen. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

De jongeman mocht zijn rijbewijs inleveren. Hij was niet onder invloed van alcohol.

Splinter Cell: Conviction(PC) komt later

Ubisoft heeft onlangs onthuld dat Splinter Cell: Conviction voor de PC twee weken is uitgesteld. Ubi heeft vooralsnog geen reden gegeven voor de plotselinge vertraging.

De ontwikkelaar staat al een tijdje ter discussie, vooral om het gebruik van de 'altijd online' -DRM. Er bestaat een kans dat dit met elkaar verbonden is, hoewel Ubisoft daar niets over gezegd heeft.

Splinter Cell: Conviction komt nu op 30 april uit, de Xbox 360-versie heeft geen vertraging opgelopen. In de game is Sam Fisher op zoek naar wraak voor de moord op zijn dochtertje. Je kan zelf beslissen wat je speelstijl zal zijn; keihard ertegenaan of het betere sluipwerk.

SC:C

[NBA] Cleveland opnieuw te sterk voor Detroit

Cleveland Cavaliers heeft ook de vierde ontmoeting dit seizoen met Detroit Pistons gewonnen. De koploper uit de Eastern Conference zegevierde in eigen stadion met duidelijke cijfers: 104-79. Dertig jaar geleden was Cleveland er voor het laatst in geslaagd om in een seizoen alle vier de wedstrijden tegen Detroit te winnen.

LeBron James maakte vijftien punten en was daarmee voor een keer geen topscorer bij Cleveland. Die eer moest hij laten aan Leon Powe, die zestien punten voor zijn rekening nam. Ook J.J. Hickson en Anthony Parker waren belangrijk. Zij sloegen met twintig punten in het derde kwart de beslissende kloof met de Pistons.

Ziekenhuis verbiedt boerka tegen diefstal

Een ziekenhuis in Bangladesh heeft medewerkers verboden nog langer boerka's te dragen, omdat in het gebouw steeds meer wordt gestolen. Dat heeft het hoofd van het ziekenhuis in de hoofdstad Dhaka, Abdul Majid Bhuiyan, vandaag laten weten.

Volgens Bhuiyan is aan het licht gekomen dat vrouwelijke medewerkers in boerka's spullen als mobiele telefoons en portemonnees ontvreemden door ze onder het allesverhullende gewaad te verstoppen. Daarom moeten ze voortaan normale ziekenhuiskleding dragen.

Boerka's zijn kennelijk niet alleen handig voor het stelen. Volgens de ziekenhuisdirecteur is ook gebleken dat boerkadragers soms een ongekwalificeerde andere persoon voor hen laten werken omdat dat toch niet opvalt in het bedekkende gewaad.

Bangladesh is de vierde moslimnatie ter wereld. Slechts een kleine minderheid van de vrouwen draagt er een boerka.

Doornbos rijdt voor Corinthians in Superleague Formula

Robert Doornbos rijdt dit seizoen in de de Superleague Formula voor de Braziliaanse club Corinthians. Dit werd vandaag bekendgemaakt.

"Nadat ik alle opties voor 2010 goed op een rijtje hebt gezet, heb ik besloten om het aanbod van Wim Coekelbergs van Azerti Racing te accepteren en voor het Corinthians team in de Superleague Formula te gaan racen. Azerti heeft een super sterk team in 2010 en het is een eer om voor een van de meest bekende voetbalclubs van de wereld te mogen racen. Na een jaar in de VS wil ik echt weer races gaan winnen. Ik wil graag benadrukken dat mijn avontuur in Amerika nog niet voorbij is. Superleague Formula zal in 2010 super competitief zijn, aangezien er veel (ex-)Formule 1 coureurs om de titel zullen strijden. Ik ben heel blij met deze kans en kijk dan ook enorm uit naar de eerste race die over twee weken zal plaatsvinden. Ik wil Azerti bedanken voor het vertrouwen en natuurlijk de sponsoren die me ook in 2010 weer steunen (ING, E.Factor, Red Bull, Playboy, Flogs.com). Daarnaast bedank ik mijn trouwe fans die ik graag ook via Twitter op de hoogte zal houden," aldus Doornbos in een reactie.

Doornbos heeft al veel ervaring in de Superleague Formula waarin hij in 2008 voor AC Milan reed. Daarnaast heeft hij A1 GP gereden, Formule 3000, ChampCar en Formule 1 met Minardi en Red Bull Racing.

The Opposites, Slash en Motörhead naar Pinkpop

De organisatie van Pinkpop heeft vandaag drie nieuwe namen naar buiten gebracht. Naast de harde rock van Motörhead en Slash, wordt het festivalpubliek door The Opposites ook getrakteerd op een portie hiphop van eigen bodem. Het optreden van OneRepublic is geannuleerd.

Hiphopduo The Opposites stond begin dit jaar hoog in de hitlijsten met het nummer 'Broodje Bakpao', dat gebaseerd is op de serie New Kids. De Britse gitarist Slash werd bekend als lid van Guns 'N Roses. Hij wordt beschouwd als een van 's werelds beroemdste gitaristen. Motörhead is al jaren een inspiratiebron voor onder andere bands als Metallica en Queens of the Stone Age. De band rond zanger/bassist Lemmy Kilmister is vooral bekend van de nummers 'Ace of Spades' en 'Orgasmatron'.

Eerder maakte de festivalorganisatie al bekend dat onder andere Rammstein, Pink, John Mayer en Mika dit jaar op Pinkpop optreden. Op vijf namen na is het festivalprogramma nu rond. De organisatie hoopt ook deze laatste bands op korte termijn bekend te kunnen maken. Het festival in Landgraaf duurt van vrijdag 28 tot en met zondag 30 mei.

Bluetooth ingezet om files te meten

De VerkeersInformatieDienst (VID) gaat files meten met behulp van bluetooth. De draadloze techniek wordt in veel mobiele telefoons gebruikt om bijvoorbeeld handsfreesets aan te sturen. Door te meten waar auto's rijden met bluetooth denkt de VID een completer beeld te krijgen van de plekken waar files staan, meldt de verkeersdienst vandaag.

Ook moet het systeem leiden tot een betere inschatting van de te verwachten reistijd. De VID is begin dit jaar gestart met de uitrol van het VID Bluetooth Meetinstrument (VBM), dat meestal bovenin lichtmasten wordt gehangen, maar ook op andere plekken kan worden geplaatst. Stroom kunnen ze eventueel krijgen uit zonnepanelen.

De bluetoothkastjes zijn bedoeld als aanvulling op het kentekenregistratiesysteem dat de VID al gebruikt. Een voordeel van de nieuwe kastjes is dat ze goedkoper zijn in het gebruik. Dat komt onder meer doordat één kastje alle rijstroken in beide richtingen kan bijhouden, iets dat de camera's met kentekenherkenning niet lukt.

Wel zijn meer waarnemingen nodig voor een betrouwbaar beeld. Iedere auto heeft een nummerplaat, maar lang niet elke auto heeft bluetooth aan boord.

Chandok had meer verwacht van debuut

Karun Chandhoks debuut in de Formule 1 was maar van korte duur. Op het circuit van Bahrein vloog hij al in de tweede ronde van de baan. Ook in de kwalificaties wist hij maar een paar rondjes te rijden. De Hispania-coureur had niet verwacht dat zijn debuut er zo uit zou zien.

In een gesprek met Times of India zei hij: "Ik wist wel dat mijn Formule 1-debuut zwaar zou worden, maar zo zwaar had ik ook niet verwacht. Ik had me mijn debuut heel anders voorgesteld, maar het was zoals het was."

Zijn ontvangst in de paddock vond hij dan wel weer erg leuk: "Iedereen op de paddock heette me welkom. De meeste coureurs hebben me ook persoonlijk verwelkomd. Het beste moment was de rijdersparade. Mijn moeder zei me dat slechts 24 mensen op de hele wereld deel uitmaken van die kleine groep, en dat gaf een geweldig gevoel. Het seizoen zal zwaar worden en ik kan alle steun wel gebruiken."

Vakbond gunt gierigheidsprijs aan NS-directeur

Een groep schoonmakers biedt NS-directeur Bert Meerstadt vandaag de Gouden Grote Krent Award, een prijs voor de gierigste opdrachtgever, aan op Utrecht CS. Zo'n duizend schoonmakers staken al ruim een maand en hielden vorige week een zitactie op Utrecht Centraal, waar het vuil zich opstapelt. De schoonmakers-'Oscar' wordt rond 12.00 uur uitgereikt, meldt de vakbond.

Ze houden de grote opdrachtgevers verantwoordelijk voor de 'belabberde' omstandigheden in de schoonmaaksector. De actievoerders willen een einde aan het 'krenterige' gedrag van de opdrachtgevers en het 'slaafse' gedrag van de schoonmaakbedrijven.

De acties van de laatste tijd zijn volgens de vakbond de grootste in de Nederlandse geschiedenis. Naast driehonderd trein- en stationsschoonmakers staken ook de schoonmakers van UWV, Reed Elsevier, Telegraaf, Achmea, Cordares, Erasmus Universiteit, WTC, ABN Amro, Hogeschool Rotterdam, Philip Morris, de Belastingdienst en Schiphol.

NS-Nedtrain is de grootste opdrachtgever. Om te stimuleren dat de NS zijn leven betert en schoonmakers met respect gaat behandelen, krijgt NS-directeur Meerstadt de Gouden Grote Krent Award.

Prijsdaling koopwoningen neemt af

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in februari gemiddeld 4,2 procent lager dan een jaar eerder, daarmee is de prijsdaling kleiner dan in januari, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

In januari zakte de prijsindex bestaande koopwoningen, die het CBS samen met het Kadaster opstelt, nog 5,3 procent ten opzichte van januari 2009.

Alle typen bestaande koopwoningen waren goedkoper dan een jaar eerder. De prijsdaling van appartementen was met 3,0 procent het kleinst. De over het algemeen duurdere vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen daalden met 5,3 procent het meest in prijs.

In alle provincies waren de prijzen lager dan in februari 2009. De grootste daling deed zich voor in Noord-Holland, waar koopwoningen 5,9 procent goedkoper waren. In Zeeland was de prijsdaling met 1,2 procent het kleinst.

Vergeleken met januari 2010 waren de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen 0,2 procent hoger. De prijsontwikkeling in de provincies laat een gemengd beeld zien. Zo waren de prijzen in Limburg ongeveer twee procent hoger dan een maand eerder. In Groningen waren ze echter bijna drie procent lager. De prijsontwikkeling in de overige provincies lag hier tussenin.

Bijna 8.900 bestaande woningen wisselden in februari van eigenaar. Dat is ongeveer evenveel als in februari 2009. Er werden meer appartementen en minder eengezinswoningen verkocht. In januari was het aantal verkochte woningen nog ruim 11 procent kleiner dan een jaar eerder.

RKC licht optie in contract Boerrigter

RKC Waalwijk heeft de optie in het contract van Derk Boerrigter gelicht. Hierdoor is de aanvaller tot 2012 verbonden aan de Waalwijkse ploeg, die hem van de zomer transfervrij overnam van FC Zwolle.

Boerrigter wist zes maal tot scoren te komen in 28 duels. De club is daarom ook tevreden over de prestaties van Boerrigter. "Derk heeft in periodes laten zien het niveau in de eredivisie aan te kunnen en dat hij de potentie heeft om structureel op dat niveau te acteren. Een waardevolle speler voor deze club," aldus Mohammed Allach, manager technische zaken bij RKC.

ING ontwijkt miljoenen euro's btw-afdracht

ING Bank ontwijkt al jaren tientallen miljoenen euro's aan Nederlandse btw door diensten in te kopen via zijn Zwitserse vestiging, schrijft het Financieele Dagblad vandaag op basis van stukken en verklaringen in het bezit van de krant.

Jaarlijks koopt ING voor honderden miljoenen euro's in bij onder meer IT-leveranciers als Microsoft en Oracle en bij uitzendbureau Randstad. Omdat de contracten en facturen via een Zwitserse ING-vestiging lopen, wordt een btw-afdracht van 19% in Nederland uitgespaard. Hierdoor loopt de Belastingdienst jaarlijks tientallen miljoenen euro's aan belastinginkomsten mis, schrijft de krant.

Volgens het FD wringt deze praktijk met de miljardensteun die de Nederlandse overheid de bank heeft verstrekt om de financiele crisis te overleven. Al enige tijd oefent de overheid druk uit op Nederlandse banken die steun ontvangen, om omstreden activiteiten af te stoten of te beëindigen. Zo verkochten Fortis en ING vorig jaar onderdelen die particulieren en bedrijven hielpen bij het ontwijken of ontduiken van belasting.

Volgens een anonieme bankmedewerker maakt ING al sinds 2004 gebruik van de Zwitserlandroute die bekend staat onder de naam 'the Swiss procurement hub'. 'Zes jaar geleden moesten opeens grote contracten worden overgezet naar een Zwitserse ING-vestiging. Het is geen ethisch gedrag. De bank is de bedrijfskleur oranje met deze werkwijze eigenlijk niet waard,' aldus de bankmedewerker in het artikel.

ING laat het Financieele Dagblad weten dat het Global Vendor Management Centre in Zwitserland sinds augustus 2007 opereert met instemming van de Zwitserse belastingdienst. De belangrijkste reden voor het opzetten van de vestiging is een commerciele. Centralisering en professionalisering drukken de kosten. Daarnaast spelen besparingen op de btw inderdaad een rol, erkent ING in een verklaring tegenover de krant.

Links wint regionale verkiezingen Frankrijk

De socialistische PS en haar bondgenoten hebben gisteren in de tweede ronde van de regionale verkiezingen in Frankrijk opnieuw een overwinning geboekt. Links kreeg 54 procent van de stemmen. De conservatieve UMP van president Nicolas Sarkozy kwam uit op 35,3 procent. De opkomst was, net als bij de eerste ronde van de verkiezingen, erg laag. Slechts 51 procent van de Fransen ging naar een stemlokaal. Vorige week maakte zelfs maar 46 procent de stembusgang.

Later vandaag heeft Sarkozy een onderhoud met premier François Fillon om een antwoord te formuleren op de nederlaag die de UMP, waartoe Sarkozy en Fillon beiden behoren, heeft geleden. Claude Guéant, de chef-staf van de president, verwachtte een 'bescheiden' personeelswisseling in de regering.

Fillon zei dat de uitslag van de verkiezingen erop wijst dat de Fransen zich zorgen maken. "Ik neem mijn deel van de verantwoordelijkheid daarvoor op me", zei de premier.

De socialisten profiteerden van hun samenwerking met andere linkse partijen, met name Europe Ecologie, een coalitie van groene partijen.

Het extreem rechtse Front National kwam uit op 9,5 procent van de stemmen. Het Front behaalde de beste resultaten in de Rivièra, het thuisgebied van oprichter Jean-Marie Le Pen en de regio Nord-Pas de Calais waar zijn dochter Marine een steeds prominentere rol vertolkt.

De uitslagen per regio wijzen er op dat de linkse partijen de door hen gehoopte 'grand slam' op één regio na hebben binnengehaald. Van de twee regio's die zij in handen hadden, hebben de conservatieven namelijk alleen de Elzas weten te behouden. Corsica ging over naar links.

Veel Franse kiezers zijn ontevreden over de manier waarop de regering-Sarkozy de economische crisis aanpakt. Fillon zei dat de Fransen zich zorgen maken over hun pensioenen en andere sociale vangnetten. Maar hij waarschuwde dat hervormingen niet kunnen uitblijven. "Wij regeren een groot land als Frankrijk niet volgens het ritme van lokale verkiezingen", zei hij.

Asielzoekers ontsnappen aan ongeluk

Een groep asielzoekers is vanochtend aan een ongeluk ontsnapt toen de touringcar waarin ze werden vervoerd in Rijsbergen van de weg raakte en bijna in een sloot belandde.

De vijftien vluchtelingen plus een baby werden hevig geschrokken opgevangen in een boerderij in de buurt. Ze raakten niet gewond. De chauffeuse werd in de ambulance aan lichte verwondingen behandeld. Een politiewoordvoerder heeft dat gezegd.

De chauffeuse heeft verklaard dat ze in de berm van de smalle Boomkensevaart werd gedrukt door een tegenligger die niet opzij ging. De asielzoekers waren op weg naar de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) in Rijsbergen.

Moslima doet aangifte tegen PVV

De Almeerse moslima Ayse Bayrak-de Jager doet vanochtend aangifte tegen PVV-lijsttrekker Raymond de Roon wegens discriminatie en haat zaaien. "Mijn hoofddoek is een deel van mijn identiteit en ik doe hem dan ook zeker niet af."

Als het aan de PVV ligt, worden hoofddoekjes in het gemeentehuis en gesubsidieerde instellingen verboden. Bayrak-de Jager: "Ik ben moslim geworden en ik heb er zelf voor gekozen om een hoofddoek te dragen." En dat zal de Almeerse moslima blijven doen. "Ik laat me maar door één man uitkleden en dat is mijn eigen man."

Het is nog maar de vraag of zo'n hoofddoekjesverbod er komt. De Roon staakte vorige week de collegeonderhandelingen, omdat geen enkele andere politieke fractie de PVV op dit punt wilde steunen.

FC Groningen wil verder met Blind

FC Groningen wil Daley Blind ook volgend seizoen van Ajax huren. De leiding van de club heeft de interesse in het talent inmiddels aan de Amsterdamse vereniging laten weten. Ajax heeft nog geen besluit over Blind genomen.

De zoon van assistent-trainer Danny Blind van Ajax speelt vanaf de winterstop bij FC Groningen. Hij functioneert daar goed als verdediger en middenvelder. De leiding van FC Groningen hoopt dat Blind zich nog een seizoen bij de club mag ontwikkelen. Daley Blind, die eerder deze maand zijn twintigste verjaardag vierde, keert zondag even terug in de ArenA. Hij speelt dan met FC Groningen de competitietwedstrijd tegen Ajax.

YouTube hit levert makers ton op

Iedereen herinnert zich waarschijnlijk Susan Boyle nog wel, maar het filmpje dat het op één na best bekeken werd in 2009, zal niet iedereen zich voor de geest kunnen halen. Toch heeft dat filmpje de makers inmiddels meer dan honderdduizend dollar opgeleverd.

Op het filmpje is te zien hoe vader David DeVore sr. zijn zoontje naar huis rijdt na een bezoekje aan de tandarts. Onder invloed van de verdoving doet David jr. allemaal rare uitspraken. Toen de vader merkte dat het filmpje een hit was, besloot hij daar munt uit te slaan. Vader en zoon zijn al opgedoken in meerdere televisieshows en op de radio.

Daarnaast worden er stickers en t-shirts verkocht in een webshop die eigendom is van DeVore sr. en is Davids stem gebruikt voor een reclame van de Super Bowl. Onlangs gaf de vader van David toe dat hij al meer dan honderdduizend dollar heeft verdiend dankzij het filmpje. Het precieze bedrag wilde hij niet prijsgeven.

Amerika zou Amerika niet zijn als er geen kritiek was op DeVore. De woorden uitbuiting en kindermishandeling zijn niet van de lucht. DeVore is het hier niet mee eens: "We hebben steeds overlegd met David over wat we gingen doen. Er is niets gebeurd wat hij niet wilde. Verder hebben we al 6000 dollar aan goede doelen geschonken. De rest van het geld bewaren we voor de tijd dat David wil gaan studeren."

"David after the dentist"

CD: Customs - Enter The Characters

De Editors wilden er zelf niet aan, een nieuwe plaat maken die als twee druppels water leek op hun vorige materiaal. Interpol laat al een aantal jaren niks meer van zich horen, maar nu zijn er enkele Zuiderburen die het geluid van de twee bands omarmd en bijna doodgeknuffeld hebben. Het zal het juk van de band worden waarschijnlijk, de vergelijking met bovengenoemde groepen en uiteraard die van Joy Division. De één zal het gooien op plagiaat of simpelweg kopiëren, de ander zat al een tijdje te wachten op materiaal waarin de geest van Interpol in gereïncarneerd is. Awel, dan is er nu voor deze muziekliefhebbers Customs, met hun debuutplaat Enter The Characters.

Customs

Move releaselijst

Iets meer dan een week geleden had Sony een feestje om de Playstation Move te onthullen. Hier werdt door Sony bevestigd dat er aan zo'n 20 first party games werdt gewerkt en dat er aan zo'n 36 third party games werdt gewerkt.

Hieronder is een lijstje met games die bevestigd zijn die de Playstation Move zullen gebruiken bij zijn release:

Third Party:
EA Sports Active 2.0
Tiger Woods 2011
LOTR Aragorn's Quest
Resident Evil 5: Gold Edition

First Party:
LittleBigPlanet
SOCOM 4
The Shoot
Move Party
Motion Fighter
Sports Champion
TV SuperStars
Eccentric Slider
Ape Escape
Brunswick Pro Bowling
Under Siege
Flower
Eye Pet
Pain
High Velocity Bowling
Hustle Kings
Echochrome 2

Natuurlijk is dit nog niet alles, dus mocht je nog een game weten die op dit lijstje past, plaats een reactie en ik zet hem erbij.

Move
Move it!

Senna na vier jaar terug in Melbourne

Bruno Senna is een van de weinige debutanten die kan zeggen dat hij het circuit in Melbourne al kent. Vier jaar geleden reed de jonge Braziliaan al vier races in de Australische Formule 3 op Albert Park, waarvan hij er drie won. Of het hem dit jaar in de Hispania-auto ook gaat lukken is nog maar de vraag, maar het team is vastbesloten het resultaat van de race in Bahrein te verbeteren.

Senna: "Ik heb al op het circuit van Melbourne gereden in 2006, toen ik de Formule 3-races in het voorprogramma van de Formule 1 reed, en daarin ook redelijk succesvol was. Ik won namelijk! Nu moet ik met het team samenwerken om meer over de auto te leren. Ik zal alles geven, omdat ik wil dat het team progressie boekt en ik ze goede resultaten kan geven."

Geen asielzoekers meer in Duinrell

De zeshonderd asielzoekers die in attractiepark Duinrell zaten zijn weg. Het asielzoekerscentrum op het park is gesloten, meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vandaag. Vanaf november werden in Duinrell zeshonderd asielzoekers opgevangen. Ze zouden tot vandaag blijven.

De bewoners werden in 'duingalows' geplaatst. Het ging om asielzoekers van wie de asielaanvraag was afgewezen. Ze wachtten op hun terugkeer naar hun land van herkomst of migratie naar een ander land. De asielzoekers zijn inmiddels verhuisd naar asielzoekerscentra elders in het land.

Duinrell werd de afgelopen twaalf jaar vijf keer gebruikt als tijdelijke opvangplek voor asielzoekers. Het COA besloot het park in de gemeente Wassenaar weer te gebruiken in een zoektocht naar nieuwe locaties voor asielzoekers. De extra capaciteit was nodig omdat andere opvanglocaties sloten en de stroom asielzoekers toenam.

De bewoners van het tijdelijke asielzoekerscentrum op Duinrell mochten overigens niet gratis gebruikmaken van de recreatieve faciliteiten in het pretpark.

Haase stijgt ruim honderd plaatsen op wereldranglijst

De Brit Andy Murray heeft op de nieuwste editie van de ATP-wereldranglijst stuivertje gewisseld met Rafael Nadal. Murray staat nu derde, Nadal vierde. Roger Federer blijft op de eerste plaats staan gevolgd door Novak Djokovic.

Thiemo de Bakker zakte drie plaatsen maar is met de 76e plaats wel de beste Nederlander op de lijst. Robin Haase, die gisteren de challenger in het Italiaanse Caltanissetta op zijn naam schreef, steeg ruim honderd plaatsen en is nu de nummer 208 van de wereld.

Consumentenbond wil bel-niet-aan-register

De Consumentenbond wil in navolging van het bel-me-niet-register ook een lijst om colporteurs aan de deur te weren. Veel bedrijven zouden weer verkopers langs de deur sturen, omdat ze mensen niet meer mogen bellen. Het bel-niet-aan-register, bestaande uit een sticker op de deur en scherpere regels, moet daar een einde aan maken.

De Consumentenbond wijst erop dat er verschillende mogelijkheden zijn om ongewenste e-mail, post en telefoontjes te weren, maar nog niets om verkopers door te laten lopen. Volgens de belangenorganisatie is colportage de meest ingrijpende verkoopmethode en vinden veel mensen verkopers aan de deur irritant.

Veel mensen weten volgens de Consumentenbond niet dat ze bepaalde rechten hebben bij verkoop aan de deur. Zo is het mogelijk om een koop binnen acht dagen kosteloos en zonder opgaaf van reden te annuleren. Het ministerie van Economische Zaken en de Consumentenautoriteit starten vandaag een campagne om mensen op hun rechten te wijzen.

De Consumentenbond vindt de regels niet ver genoeg gaan en pleit ervoor dat tot twee weken kan worden geannuleerd. Ook willen ze dat dezelfde regels gaan gelden voor verkoop en ledenwerving op straat.

FNV wil onafhankelijke werknemersarts

De FNV vindt dat er naast de bedrijfsarts een onafhankelijke werknemersarts moet komen. Deze heeft tot taak zieke werknemers te begeleiden en te behandelen. De bedrijfsarts krijgt een adviserende rol op het gebied van arbeidsomstandigheden en ontwikkelt bijvoorbeeld preventiebeleid.

Dit idee lanceerde FNV-bestuurder Leo Hartveld vandaag in Amsterdam op een bijeenkomst van het Europees vakverbond over de positie van bedrijfsartsen. Nu vervult de bedrijfsarts beide taken. Hartveld constateert dat werknemers de bedrijfsarts te vaak zien als een verlengstuk van de directie.

De positie van bedrijfsarts als vertrouwenspersoon voor de werknemers is uitgehold. "Al diens werkzaamheden worden immers betaald, via een contract, door de werkgever." De FNV pleit voor een werknemersarts die, net als andere artsen, wordt betaald uit de ziektekostenverzekering.

WNF: Nederland gebruikt veel water

In Nederland wordt per inwoner twee keer zoveel water gebruikt als gemiddeld in de wereld. Per Nederlander gaat er jaarlijks 2,3 miljoen liter water doorheen, terwijl de gemiddelde wereldburger het met de helft moet doen. Dat meldt het Wereld Natuur Fonds (WNF) vandaag op basis van eigen berekeningen.

Het grootste deel van het water dat in Nederland wordt gebruikt is geïmporteerd. Het gaat dan niet om het water zelf dat wordt ingevoerd, maar om producten die in het buitenland worden gemaakt en die hier worden gebruikt. In totaal komt 89 procent van het gebruikte water in Nederland uit het buitenland.

Voor het maken van veel producten wordt volgens het WNF veel water gebruikt. Zo kost de productie van een katoenen shirt 2700 liter water. Voor een kopje koffie wordt 140 liter verbruikt en voor een boterham veertig liter. Ook de veeteelt kost veel water.

Het WNF voerde de berekeningen uit samen met de Universiteit Twente in het kader van Wereld Water Dag. De milieuorganisatie wil aantonen dat bedrijven veel invloed hebben op het waterbeheer in landen waar in Nederland gebruikte producten vandaan komen.

WNF: Nederland gebruikt veel water
WNF: Nederland gebruikt veel water (Foto: Novum)

 

Anita: "Ajax wordt kampioen"

Na de geflatteerde 5-1-overwinning tegen RKC Waalwijk reageerde Vurnon Anita zelfverzekerd. "Ajax wordt kampioen," aldus de verdediger. Anita zal samen met zijn ploeggenoten nog een achterstand van vier punten op FC Twente moeten wegwerken.

"We zijn met zo'n geweldige inhaalrace bezig, dat we de titel ook verdienen. FC Twente voelt de hete adem en gaat zijn puntjes nog wel verspelen, bijvoorbeeld tegen Feyenoord en AZ. Wij moeten zorgen dat we alles winnen."

Ook Martin Jol is er zeker van dat Twente nog punten gaat verspelen. Op de vraag of de Tukkers de resterende zes wedstrijden gaan winnen antwoorde Jol duidelijk met: "Nee."

Wozniacki stijgt naar tweede plek wereldranglijst

Serena Williams blijft op de WTA-ranglijst de beste tennisster van dit moment. Vandaag werd de nieuwste editie naar buiten gebracht.

Caroline Wozniacki steeg dankzij haar finaleplek bij het WTA-toernooi van Indian Wells van de vierde naar de tweede plek. Dinara Safina zakte een plek en is nu de nummer drie van de wereld. De winnares van het toernooi in Indian Wells, Jelena Jankovic, steeg een plaats en staat nu achtste.

Arantxa Rus blijft met de 115e plaats de beste Nederlandse op de lijst. Michaella Krajicek bleef op de 131e plaats staan.

CD: Cobra Starship

Je hebt van die bands die meteen de uitstraling hebben zichzelf en hun muziek niet al te serieus te nemen. Neem een Blink 182 of Iglu & Hartley. Daarnaast heb je bands die het heel erg proberen maar bij de serieuze muziekfan toch vaak met een scheef oog aangekeken worden omdat de commercialiteit en het puberale imago ervan druipt, ik noem een Fall Out Boy of Panic! at the Disco. Cobra Starship is zo'n band die van beide walletjes lijkt te eten. Serieus nemen kan je ze eigenlijk al niet, getuige de tracktitel 'Pete Wentz is the only reason we're famous'. Pete Wentz is de bassist van Fall Out Boy, wat het circeltje nu al rond maakt. Cobra Starship's zanger en frontman Gabe Saporta was in zijn vorige carrière ook nog eens bassist van de emoband Midtown, wat de muzikale geloofwaardigheid ook niet ten goede komt. Daarnaast zie je de band wel overal in de Hollywood spotlights rondhangen, gevraagd of ongevraagd. Perez Hilton gaf zijn goedkeuring en de bandleden laten zich gezien worden met de bekendere socialites. Het is een samenraapsel van postpunk, emo, glitter en glamour.

cobra 
starship

Verbeek na WK weg als bondscoach Australië

Na het aankomende wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika stopt Pim Verbeek als bondscoach van Australië. De Nederlandse coach en de Australische voetbalbond hebben dat in een persverklaring gezegd.

Verbeek is sinds 2007 bondscoach van het Australische team. Vorig jaar, rond een oefeninterland tegen het Nederlands elftal, liet Verbeek al weten dat hij wellicht aan een nieuw avontuur toe was.

PC gaming is niet dood

Nou, gelukkig dan maar. Volgens Peter Molyneux is PC gaming bezig weer opnieuw ontdekt te worden. Door spellen zoals die op Facebook te vinden zijn, zijn de verwachtingen van gamers drastisch aan het veranderen.

"Ik ben geboren op de PC" vertelde hij. "De PC is een apparaat dat volledig open is. Dat voelde geweldig en toen ik overgestapt ben naar de consoles voelde het alsof ik gevangen genomen werd in mijn creativiteit... Nu komt er nieuwe hardware zoals Natal en het gevoel van de PC komt weer wat terug".

Molyneux vindt het verrassend dat er nu nieuwe soort games worden gemaakt. Met Facebook als platform zijn het meer sociale games. Een bedrijf als Zynga, maker van Farmville, heeft een achterban van 88 miljoen spelers, daar zijn andere bedrijven jaloers op.

Peter Molyneux denkt ook te weten waarom spellen als Farmville zo'n succes zijn. Het sociale aspect is nu nog uniek aan het spel. De nieuwe soort gamer wil ook graag zijn of haar vrienden betrekken bij het spelen van games. En natuurlijk speelt het pronken met je status in een spel ook mee. Wie wil er nu niet een grotere boerderij dan zijn beste vriend? Het sociale aspect kan in allerlei genres ook toegepast worden, Molyneux verwacht dan ook een veel grotere integratie van games met Facebook de komende jaren.

Naast Facebook heeft hij het natuurlijk ook weer even over zijn nieuwste kindje Fable III gehad. Lionhead wil een andere ervaring aan de spelers geven dan in de eerste twee delen. Hij wil de mensen verrassen in plaats van hetzelfde nog eens doen. Een van de dingen is het feit dat je met iedereen een dialoog kan aangaan, maar ook kan aanraken. Een hand geven is het begin van een relatie. Dit kan verder gaan naar de wat romantischere kant van een relatie, maar ook natuurlijk naar de andere kant, namelijk een flinke ruzie.

Molyneux heeft nog meer toekomstvoorspellingen. Hij verwacht dat softwarebedrijven komende jaren gaat veranderen. Het begrip "game" zal herschreven worden door allerlei technieken die er aan komen, door of nieuwe randapparatuur of de mogelijkheden van de hardware zelf. Hij verwijst hier naar Milo, een karakter dat naar je luistert, je begrijpt en waar je een band mee opbouwt. Met de nieuwe mogelijkheden krijg je veel meer het idee dat je betrokken wordt in het spel.

Zit jij te wachten op die nieuwe mogelijkheden of denk je juist dat het wel los zal lopen met deze voorspellingen?

Vandaag beslissing over 'Jezus Redt' op dak

Het is vandaag een spannende dag voor Joop van Ooijen. De boer uit Giessenburg krijgt vandaag te horen van de Raad van State in Den Haag of hij de tekst 'Jezus Redt' op het dak van zijn boerderij mag laten staan, of dat hij het moet verwijderen.

Van Ooijen en de gemeente Giessenlanden liggen al dik een jaar met elkaar in de clinch over de levensgrote tekst die van verre te lezen is. De advocaat van de boer zegt dat de tekst onder de vrijheid van godsdienst valt. De gemeente houdt echter vast aan de regels die gelden voor teksten op daken.

Volgens de geldende regels mogen die een maximum oppervlakte van vier vierkante meter bestrijken en mogen het geen opvallende kleuren zijn. Volgens de gemeente voldoet de tekst van Van Ooijen daar niet aan. Mocht de gemeente in het gelijk worden gesteld, dan heeft ze een boete van maximaal vijftienduizend euro klaarliggen als de tekst niet wordt verwijderd.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over colportage: verkooppraatjes aan de deur.

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken geeft vandaag het startschot voor de campagne tegen de uitwassen van colportage. Via de website van Consuwijzer worden burgers voorgelicht over hun rechten. Een meer dan uitstekend initiatief. Maar er is wel een probleem:

Na Davis en Hedrick duikt plots Kuck op

Shani Davis had geen trek meer in een WK allround, zijn landgenoot Chad Hedrick stopte na de Winterspelen van Vancouver de schaatsen definitief in de kast. Toch kwam de voornaamste uitdager van Sven Kramer uit de Verenigde Staten. Tot ieders verbazing stond een 20-jarige student uit Champaign, Illinois aan kop na drie afstanden. Zijn naam: Jonathan Kuck.

Kuck moest op de afsluitende tien kilometer uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de ongenaakbare Kramer, maar toch voelde het zilver als goud. "Dit is nauwelijks te bevatten", sprak hij. "Ik heb hier zo'n grote vooruitgang gemaakt, echt een schok."

Voorafgaande aan de WK leken er maar twee rivalen voor Kramer te zijn: de Noor Håvard Bøkko en de Rus Ivan Skobrev. Bøkko verkwanselde zijn titelkansen met een matige 500 meter, Skobrev stapte een dag later op de 1.500 meter op een blokje, verloor even zijn balans en gaf vervolgens de strijd op. Dankzij de opmerkelijk sterke Kuck bleef de WK allround toch tot de laatste rit spannend.

De 20-jarige Kuck doet in de zomermaanden voornamelijk shorttracktrainingen op een baantje in Champaign, tussen de schoolkinderen door. Een trainer heeft hij eigenlijk niet. Paul Marchese, de coach van Trevor Marsicano, schrijft voor hem wat schema's maar alle arbeid doet hij alleen. "Ik train mezelf", zei hij in Heerenveen.

Ondanks zijn opmerkelijke optreden in Thialf twijfelt Kuck over zijn langebaancarrière. Hij vindt dat het tijd is om zijn studie aan de universiteit van Illinois af te maken en heeft zijn vizier gericht op de Winterspelen van Sochi 2014. Of Kuck in de tussenliggende jaren nog aan diverse wereldbekerwedstrijden meedoet, weet hij niet. "Ik wil wel meedoen aan de WK allround, volgend jaar", zei hij. "Verder moet ik 't nog zien."

Start campagne tegen misleidende colporteur

De Consumentenautoriteit begint vandaag met een voorlichtingscampagne over colportage onder het motto: 'Uw deur, uw geld, uw beslissing. Koop wijzer aan de deur'. Het startschot wordt gegeven door minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

De campagne is erop gericht consumenten voor te lichten over hun rechten. Het bestrijden van misleidende en agressieve werving is in 2010 een van de prioriteiten van de Consumentenautoriteit, zo heeft de organisatie laten weten. De campagne werd eerder al aangekondigd in antwoord op Kamervragen over agressieve colportage.

Een van de ontwikkelde instrumenten om consumenten te beschermen is de zogenoemde deurwijzer, een soort informatiefolder waarin staat wat mensen wel en niet moeten doen als er een colporteur aan de deur komt.

Been niet te spreken over spel Fer

De trainer van Feyenoord, Mario Been, is niet te spreken over middenvelder Leroy Fer in de gestaakte wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Vitesse. Dit meldt De Telegraaf.

"Hij liet zijn man weer eens lopen. Daardoor viel de gelijkmaker. Opnieuw uit een spelhervatting. Dat vind ik zo slecht. Talent is niet genoeg. Iedereen moet steeds 100 procent geven. Dat mis ik soms bij een aantal spelers," aldus de coach van de Rotterdammers.

"We gaan de finale in van het seizoen. We moeten uitkijken dat we juist in deze beslissende fase niet het hele jaar weggooien. Daarom ook ben ik nu boos over de manier waarop we tegen Vitesse na 1-0 zijn teruggevallen. We slagen er nog steeds niet in om in zo'n situatie door te drukken. Teleurstellend."

Komende woensdag speelt Feyenoord tegen FC Twente in de halve finale van de strijd om de KNVB beker. 

Sneijder over blessure: "Ik hoop dat het meevalt"

Wesley Sneijder heeft aan het competitieduel van Internazionale met Palermo (1-1) een blessure overgehouden. De Oranje-international kreeg last van een pijnlijke lies, waarvan hij eerder al klachten ondervond tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. Sneijder hoopt dat de aanhoudende pijn van tijdelijke aard is.

"Hopelijk is het niet ernstigs", laat de middenvelder van Inter weten aan Sportweek. "Ik ben er tegen Chelsea vijf minuten eerder uit gegaan vanwege die blessure", verklaart Sneijder zijn klachten.

"Het uitduel met Palermo was echter zo belangrijk voor ons dat ik heb meegespeeld. Nu heb ik behoorlijk veel last van die lies. Ik hoop dat het meevalt, dat het een ontsteking is of zo. Ik denk niet dat er een fotootje nodig is", aldus de oud-Ajacied.

Inter zal Sneijder niet willen missen voor de ontknoping van de Serie A. De ploeg van José Mourinho verkeert de afgelopen weken in mindere vorm in de Italiaanse competitie. Stadgenoot AC Milan klopt steeds meer aan de deur voor de koppositie. In Europa gaat het goed. Inter bekerde door na winst op Chelsea.

Korpschef: Geen fouten in zaak Milly

De politie heeft geen fouten gemaakt in de zaak-Milly Boele. Dat stelt korpschef Teun Visscher van het korps Zuid-Holland Zuid in een interview dat vandaag in het AD is gepubliceerd.

"Ik ben volstrekt overtuigd van het vakmanschap van mijn mensen. Ze hebben zeer alert gereageerd. Iedereen deed wat hij of zij moest doen", aldus Visscher. Een 26-jarige agent van een ander korps wordt verdacht van de moord op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht. Hij heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor haar dood.

Haar lichaam werd in zijn tuin gevonden, vlakbij haar ouderlijk huis.

Studenten protesteren tegen bezuinigingen

Studenten en scholieren voeren vandaag actie tegen mogelijke bezuinigingen op hoger onderwijs en afschaffing van de studiefinanciering. De studenten vinden dat het onderwijs te belangrijk is voor de toekomst van Nederland om op te bezuinigen. Het actiecomité SOS dat de studentenprotesten organiseert, zegt dat studenten in veel steden met een hbo of universiteit vandaag actievoeren.

De acties moeten de opmaat zijn voor een groot protest donderdag 25 maart in Den Haag. Deze "landelijke fietsdemonstratie" moet de eisen van de studenten kracht bij zetten. Vorige week blokkeerden ongeveer vijftig studenten de ingang van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in Den Haag.

De studenten probeerden 'gewapend' met fietsen zo veel mogelijk ambtenaren van hun werk te houden uit protest tegen dreigende bezuinigingen in het onderwijs. Na een gesprek met enkele ambtenaren werd de blokkade toen opgeheven.

Benítez: "Valencia ging expres liggen"

Rafael Benítez verloor gisteren met Liverpool op bezoek bij Manchester United (2-1). The Reds kwamen nog wel op voorsprong door Fernando Torres. Maar een volgens Benitez uitgelokte strafschop hielp United weer terug in de wedstrijd. De Spanjaard twijfelt niet aan de integriteit van scheidsrechter Howard Webb, maar hekelt wel collega Sir Alex Ferguson.

United kwam op gelijke hoogte na een duikeling van Antonio Valencia. Webb beoordeelde de overtreding van Javier Mascherano op de buitenspeler als gemaakt binnen het strafschopgebied. Wayne Rooney schoot de thuisploeg vervolgens vanaf de stip op gelijke hoogte en zag United na rust winnen.

"We hebben te vroeg een strafschop weggegeven, maar ik heb mijn twijfels er over. Als je naar de herhaling kijkt is het verdacht hoe Valencia naar de grond gaat", aldus Benitez tegen Skysports. Liverpool-doelman Pepe Reina keerde de strafschop, maar was kansloos op de rebound van Rooney.

"Of hij expres is gaan liggen? Dat denk ik wel op basis van deze herhaling", verklaart Benitez over de val van Valencia. "Het is niet helemaal duidelijk, maar de manier van vallen is zeer raar. Het heeft de wedstrijd zeker beïnvloed. We speelden goed, met zelfvertrouwen en toen gebeurde dat."

"In het verleden zijn sommige beslissingen niet in ons voordeel geweest, maar Webb is een goede scheidsrechter. Iedereen weet de invloed van Sir Alex, maar Webb is gewoon een goede scheidsrechter. Ik twijfel niet aan zijn integriteit." Benítez kreeg het na de gelijkmaker aan de stok met collega-manager Ferguson.

"Als je van mening verschilt, moet je dat laten weten." Ferguson eiste een rode kaart voor Mascherano. "Op geen enkele manier zou Jamie Carragher er in zijn geslaagd Valencia het scoren te beletten. Volgens de regels zou Mascherano rood hebben moeten gekregen. Vandaag niet dus", aldus de zegevierende Schot.

Laatste dag voor indienen claim DSB-klanten

Het is vandaag de laatste dag dat rekeninghouders van de failliete DSB Bank bij De Nederlandsche Bank (DNB) een aanvraag kunnen indienen voor vergoeding van tegoeden die zij op een DSB-rekening hadden staan. Aanvragen die na vandaag binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen.

Vorig jaar oktober werd DSB Bank failliet verklaard en direct daarna trad het depositogarantiestelsel in werking. Die regeling houdt in dat rekeninghouders tegoeden tot maximaal 100.000 euro terug kunnen krijgen. DNB is de uitvoerder van die regeling.

GroenLinks komt met verkiezingsprogramma

GroenLinks presenteert vanmiddag als eerste partij haar complete concept-verkiezingsprogramma voor de parlementsverkiezingen van 9 juni. In de komende weken volgen de andere partijen.

De ChristenUnie kwam eerder wel al met een serie voorstellen uit haar programma. De partijen draaien momenteel overuren om in aanloop naar juni een verkiezingsprogramma en kandidatenlijst op tijd bij de leden te krijgen zodat die zich er ook nog over kunnen uitspreken. In de tweede helft van april houden de partijen hun congressen, waar de leden moeten instemmen met programma en lijst.

Rond 1 april komt er nog belangrijke informatie beschikbaar van de ambtelijke werkgroepen die in opdracht van het kabinet op zoek zijn gegaan naar mogelijkheden om 35 miljard euro te kunnen bezuinigen. Drie weken voor de verkiezingen komt het Centraal Planbureau met zijn doorrekening van de plannen van de partijen. Dan wordt duidelijk of de voorstellen ook financieel deugdelijk en realistisch zijn.

Van Dijk: "Zege was diefstal geweest"

Jan van Dijk houdt een goed gevoel over aan het doelpuntloze gelijkspel van zijn ploeg VVV-Venlo bij ADO Den Haag. De trainer van Limburgse formatie wilde in ieder geval niet verliezen in de residentie.

"Dan behoud je de voorsprong op ADO en loop je wellicht ook nog uit op andere concurrenten", liet Van Dijk na afloop weten tegenover Eredivisie Live. VVV blijft door het gelijkspel op de twaalfde plaats met negenentwintig punten.

Het gelijkspel was mogelijk een uitvloeisel van de voorbereiding op het type voetbal van Hagenezen. "ADO speelt heel herkenbaar voetbal. Eigenlijk heel simpel. Ze hanteren veel lange ballen en dat is simpel te verdedigen, alleen kan er altijd een balletje tussen vallen en dat kan gevaarlijk zijn", aldus Van Dijk.

De oefenmeester was zo eerlijk om te stellen dat VVV niet meer dan een punt verdiende in Den Haag. "Dat was diefstal geweest, ja. Maar diefstal mag natuurlijk wel op het voetbalveld, buiten het veld niet. Eigenlijk gok je daar ook wel een beetje op", besloot Van Dijk.

Jans na minimale zege: "Voelt niet als winst"

Femi Ajilore zorgde gisteren met een treffer na twee minuten voor een 1-0 zege van FC Groningen op Roda JC. Trainer Ron Jans van de Groningers was zeer ontevreden met het vertoonde spel.

Jans kon nauwelijks blij zijn met de drie punten. "Ik heb niet eens het gevoel dat we gewonnen hebben", waren de veelzeggende woorden van Jans, die zijn ploeg na de treffer dramatisch zag spelen. "Het was niet om aan te zien en het deed soms pijn aan de ogen", vervolgde hij. "Maar we hebben goed verdedigd en weinig weggeven. Ik moet nu blij zijn, dus dat ga ik dan maar worden."

Advocaat blij met resultaat, niet met spel

AZ liet het gisteren na om ruim afstand te nemen van Sparta Rotterdam, maar de ploeg van trainer Dick Advocaat won wel op het Kasteel (0-1). Advocaat was content met de 'lelijke' zege.

AZ etaleerde de uitstekende vorm van de afgelopen weken allerminst tegen Sparta. "Dit was onze minste wedstrijd van het seizoen", stelde Advocaat na afloop van het duel. "De wedstrijd kende eigenlijk maar één hoogtepunt en dat was de vierde minuut, waarin wij scoorden."

Sterkhouders Rasmus Elm en Stijn Schaars moesten verstek laten gaan door respectievelijk buikgriep en een rugblessure. "We hadden Schaars vanochtend nog getest en dat ging goed. Uiteindelijk viel het toch tegen. Rasmus had buikklachten en dat verergerde eigenlijk alleen maar tijdens de busreis naar Rotterdam."

AZ deed met de zege op Sparta goede zaken, daar FC Utrecht en Heracles Almelo - beiden wonnen eerder dit weekeinde - op afstand worden gehouden. "Onze concurrenten kwamen al tot winst, dus wij moesten ook winnen van Sparta. Met het resultaat ben ik dus erg blij, met het spel niet."

Groen licht voor Obama's zorgplan

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren ingestemd met het wetsvoorstel voor een historische hervorming van het Amerikaanse ziektekostenstelsel.

Met drie stemmen meer dan de vereiste absolute meerderheid van 216 werd het plan goedgekeurd. Door de ingrijpende hervorming krijgen ruim dertig miljoen onverzekerde Amerikanen een ziektekostenverzekering. De aanname geldt als een uiterst belangrijke overwinning voor de Amerikaanse president Barack Obama, die de plannen als kernstuk van zijn binnenlands beleid beschouwt.

Voorafgaand aan de stemming was Obama hoogstpersoonlijk naar het Capitool (parlementsgebouw) getogen om afgevaardigden over te halen de hervormingen te steunen. Een deel van zijn Democratische partijgenoten lag lang dwars. Sommige Democraten vreesden voor de hoge kosten. Ook vonden Democratische tegenstanders van abortus dat het door de hervormingen leek of de overheid meer wilde gaan meebetalen aan de ingreep. Obama gaf uiteindelijk de garantie dat er geen extra belastinggeld voor abortus gebruikt zal worden, waardoor de tegenstribbelende Democraten overstag gingen.

De Verenigde Staten kennen geen algemene ziektekostenverzekeringen. Daardoor zijn naar schatting ruim 35 van de driehonderd miljoen Amerikanen en negen miljoen inwoners die geen Amerikaanse staatsburgers zijn, onverzekerd. In het land wordt echter veel meer uitgegeven aan gezondheidszorg dan in veel andere rijke landen. De nieuwe wet regelt subsidies voor de laagste inkomens om zich tegen ziektekosten te kunnen verzekeren. Rijkeren zullen meer belasting moeten gaan betalen. De hervormingen bieden ook een oplossing voor mensen die tot nu toe geen verzekering konden krijgen omdat ze al ziek zijn.

Air France-KLM: in actie tegen prijsvechters

Air France-KLM wil met een nieuwe strategie de concurrentie van prijsvechters bestrijden. In een interview met het Duitse weekblad "Wirtschaftswoche", dat vandaag verschijnt, zegt topman Pierre-Henri Gourgeon dat de luchtvaartmaatschappij al werkt aan nieuwe bedrijfsmodellen voor luchtvaartverkeer binnen Europa.

"Wij gaan de service toespitsen op dat wat de klant wil en bieden bepaalde diensten, zoals check-in aan de balie, slechts beperkt aan",aldus Gourgeon. Maar passagiers zullen niet voor iedere kleinigheid moeten betalen, zoals bij veel prijsvechters. "Wij blijven een totaalproduct aanbieden. Air France wordt nooit een prijsvechter."

Ploeg Armstrong niet welkom in Giro 2010

De organisatie van de Ronde van Italië zal geen wildcard verstrekken aan RadioShack, de ploeg van Lance Armstrong. Dat meldt Angelo Zomegnan, directeur van de Giro d'Italia, enkele dagen voor de bekendmaking van de deelnemende ploegen aan Cyclingnews.

Zomegnan vreest dat RadioShack een B-team zal sturen naar Amsterdam, waar op zaterdag 8 mei de proloog wordt verreden. Kopmannen Armstrong en Levi Leipheimer van de nieuwe formatie hebben te kennen gegeven de Ronde van Californië boven de Giro te stellen, die voor het eerst samenvalt met de voor de sponsor minder aantrekkelijke Ronde van Italië.

Vorige week verklaarde Johan Bruyneel, ploegleider van RadioShack, aan enkele media dat hij een 'representatieve ploeg' zou afvaardigen naar Amsterdam, maar Zomegnan houdt voet bij stuk: ''Maandag maken we de 22 teams bekend, RadioShack zit er niet bij.''

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.