FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 augustus 2010

FOK!poll: 'Laat Laura aub vertrekken'

Maar liefst 83 procent van de FOK!users wil dat Laura vertrekt. Daarbij maakt het niet uit of de 14-jarige klaar is voor de solozeiltocht rond de wereld.

Dat blijkt uit de FP-poll waar meer dan 10.000 mensen op stemden. 52 procent denkt niet dat Laura de reis aankan maar zegt: Laat Laura alsjeblieft vertrekken. 32 procent denkt dat ze wel klaar is voor de reis en wil ook dat ze gaat.

Zeven procent van de stemmers denkt dat ze niet klaar is en wil dat ze thuisblijft. Slechts 2,5 procent denkt dat Laura de reis wel aankan maar wil toch dat ze thuisblijft.

DjinN: "Laat dat zeikkind ajb gaan zeg, het zou me nu onderhand zo fucking worst wezen als er wat met haar gebeurt." Gammapooka is milder in zijn oordeel: "Hoe zouden jullie het allemaal vinden als een ander beslist wat JOU kind wel of niet mag? Laat dat kind toch lekker haar gang gaan." MGD83 gelooft in Laura: "Absoluut, zij en haar ouders hebben groot gelijk. Ze voldoet aan al haar verplichtingen, en het kind is een stuk volwassener dan de meeste mensen die het triviale nummertje 18 wel zijn gepasseerd."

Stem ook of lees de andere reacties hier.

Vanquish kent vijf moeilijkheidsgraden

Na hun laatste project Bayonetta, werkt Platinum Games momenteel aan de game Vanquish. De studio van Shinji Mikami maakt met Vanquish een op snelheid georiënteerde Third-Person Shooter, die je in de toekomst de koude oorlog weer laat beleven.

Om Vanquish voor iedereen speelbaar te maken, bezit de game maar liefst vijf verschillende moeilijkheidsgraden. Oplopend van makkelijk naar moeilijk: Casual Auto, Casual, Normal, Hard en God Hard. De God Hard moeilijkheidsgraad zal je vrij moeten spelen.

Metro 2033 DLC gratis op Steam

Ontwikkelaar 4A van Metro 2033 heeft aangekondigd dat het Ranger DLC pakket 3 augustus verkrijgbaar is op Xbox Live en op Steam. De DLC zal nieuwe wapens en achievements toevoegen alsmede een nieuwe moeilijkheidsgraad.

De nieuwe hardcore mode zal een stuk moeilijker zijn, aangezien je veel minder munitie krijgt en aanvallen meer schade toebrengen: op jou en op jouw tegenstanders. Verder zal je in de mode ook geen HUD meer hebben. De nieuwe wapens heten de Heavy Automatic Shotgun en de Volt Driver.

Het Ranger pakket zal 240 MS Points kosten en gratis zijn op Steam.

Uitslagen België speelronde 1

De Nederlandse competitie start pas volgende week vrijdag. Onze Zuiderburen hebben de seizoensouverture alweer achter de rug. FOK!sport zal dit seizoen op zondag de belangrijkste wedstrijden kort samenvatten en een overzicht van de Belgische competitie plaatsen.

Standard - Zulte Waregem (1-1)

Vrijdagavond stond in Luik de openingswedstrijd van de Jupiler Pro League op het programma. Standard nam het op tegen Zulte Waregem. Net als vorig seizoen kon ook ditmaal Standard niet imponeren in het openingsduel. De openingsfase was voor de  ploeg uit Luik maar de ploeg uit Waregem was de eerste die het net wist te vinden. Een knap afstandsschot van Khaleem Hyland wist de ploeg tien minuten voor het einde van de eerste helft op voorsprong te brengen.

Zulte Waregem kwam halverwege de tweede helft met tien man te staan, door een domme tweede gele kaart van Stijn Meert. De aanvaller liep tegen doelman Sinan Bolat aan en kon gaan douchen. De thuisploeg kreeg weer wat meer vertrouwen en ging op jacht naar de gelijkmaker.  Lange tijd bleef de gewenste gelijkmaker uit maar uiteindelijk wist Stefan Defour vier minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten.

Anderlecht - Eupen (4-1)

De landskampioen van afgelopen seizoen begon het duel matig. In tegenstelling tot de bezoekers uit Eupen. Diverse malen wisten zij dichtbij het doel van keeper Silvio Proto te komen. Kansen van Diakhate en Lepiller gingen naast maar in de blessuretijd van de eerste helft was het Alex Costa Dos Santos die de bezoekers op voorsprong bracht. Niet alleen was er de tegentreffer maar de Brusselaars verloren ook Biglia met een schouderblessure.

In de tweede helft liet de landskampioen zien waarom het het afgelopen seizoen de sterkste was. Met drie doelpunten in een kwartier tijd van Matias Suarez (2x) en Jonathan Legear wisten de hoofdstedelingen de wedstrijd knap om te draaien. Toen kort voor tijd ook de sterk spelende Mbark Boussoufa wist te scoren was het feest helemaal compleet.

Kortrijk - Club Brugge (1-0)

Een valse start voor Club Brugge, het elftal van trainer Adrie Koster, verloor van KV Kortrijk. Het elftal van Koster begon sterk aan het duel maar verloor gaandeweg de eerste helft steeds meer initiatief aan Kortrijk. Toch kreeg Club kansen via Akpala maar die wist doelman Verbauwhede niet in verlegenheid te brengen. Ook Kortrijk was dichtbij een doelpunt maar Rossini wist de bal evenmin in het net te schieten.

Na tien minuten in de tweede helft was het dan uiteindelijk wel raak. Davy de Beule wist op aangeven van M'Boyo het net te vinden. Het doelpunt kwam niet geheel uit de lucht vallen want de thuisploeg was bezig aan een behoorlijk offensief aan het begin van de tweede helft. Adrie Koster bracht daarna nog Vargas en Dalmat en hiermee kreeg zijn elftal wat meer aanvalskracht. De Bruggenaren combineerden vrij aardig maar zagen steeds hun kansen gestuit worden door de doelman van Kortrijk. Een slecht begin van de competitie voor Adrie Koster en consorten.

Voor alle uitslagen, standen en overige statistieken kun je hier klikken

FOK!ker tong80 haalt 400.000 posts

FOK!ker tong80 staat al tijden bovenaan in de top 500 op het FOK!-forum, maar nu heeft de FOK!verslaafde de 400.000 posts bereikt. Hij droeg zijn 400.000ste post op aan een bijzondere vrouw voor hem, Viola Holt

Daarbij kan tong80 op 3 december a.s. zijn tiende verjaardag op FOK! vieren. Al sinds 2000 zijn de 'welterusten'-topics niet meer weg te denken uit ONZ en kunnen we zijn posts herkennen aan de -smiley. Op 1 april 2010 kon heel FOK! ook terecht in een eigen forum van tong80. 

tong80 op de foto met Viola Holt

[Upd] Ho-Pin Tung in ziekenhuis na crash

Coureur Ho-Pin Tung is gisteren na een zware crash tijdens een GP2-wedstrijd in Boedapest in het ziekenhuis beland. In de eerste bocht kon hij concurrent Jules Bianchi niet meer ontwijken. Bianchi was gespind, Tung vloog met zijn auto vol op de bolide van Bianchi. Beide hadden direct verzorging nodig.

Naar omstandigheden zou de Nederlander het goed maken. In de loop van vandaag zal duidelijk worden wanneer hij naar huis mag.

Update 1

Beelden van de crash zijn nu beschikbaar:

Update 2

Tung heeft volgens een MRI-scan een klein scheurtje in zijn ruggenwervel opgelopen. Hij zal tot dinsdag in het ziekenhuis moeten blijven. Daarna gaat hij naar huis voor verder herstel.

Ook B-staal Chinees Li positief

RadioShack-renner Li Fuyu is ook bij de contra-expertise betrapt op dopinggebruik. Dat heeft de secretaris-generaal van de Chinese wielerbond tegen de krant China Daily bevestigd. Li was eind maart betrapt op het gebruik van clenbuterol. Dat middel kan worden gebruikt om de hoeveelheid lichaamsvet te verminderen. De bond stuurt zijn bevindingen naar de UCI.

Volgens het vandaag gepubliceerde artikel ontkent Li doping te hebben gebruikt. Desondanks kan de Chinees op een schorsing van twee jaar rekenen. Hij was al sinds eind maart voorlopig geschorst. RadioShack, de ploeg van Lance Armstrong, stelde eerder al dat Li ontslag zou krijgen als zijn B-staal ook positief was.

[Upd] [Video] [SF] Zware crash Van der Drift

Chris van der Drift heeft een zware crash meegemaakt tijdens de tweede race van de Super League Formula op het circuit van Brands Hatch. De Nederlandse Nieuw-Zeelander (Olympiacos) kwam in de dertigste ronde van de race in aanraking met de wagen van Julien Jousse en vloog daarbij door de lucht.

In de lucht kwam de wagen tegen de zijkant van de baan terecht, waardoor de auto ook nog in tweeën gedeeld werd. Volgens de eerste berichten zou Van der Drift een been hebben gebroken.

Update

Van der Drift heeft een gebroken enkel aan het incident overgehouden. Ook liep hij verwondingen aan zijn schouder en aan zijn hand op. Aan zijn hand is hij vandaag nog geopereerd.

Rangers verwelkomen Welcome

Georgie Welcome krijgt de kans om een contract af te dwingen bij de Glasgow Rangers. De 25-jarige spits uit Honduras maakte tijdens het afgelopen WK indruk op assistent-manager Ally McCoist en krijgt nu van hoofdtrainer Walter Smith een week de tijd om zich te bewijzen.

Welcome, die tot dusver zeventien keer uitkwam voor Honduras en daarin drie keer scoorde, was tijdens het afgelopen WK driemaal invaller voor zijn land. De spits, die in Honduras onder contract staat bij Deportivo Motagua, mag echter niet meedoen in oefenwedstrijden vanwege het ontbreken van een werkvergunning. Hij zal zich dus op trainingen moeten laten zien.

Mocht Welcome goed genoeg worden bevonden dan zal hij de moeilijke taak krijgen om Kris Boyd op te volgen. Boyd, die Glasgow deze zomer verliet voor Middlesbrough, maakte furore bij de Rangers door in elk seizoen topschutter te worden en is met 164 doelpunten de hoogste topschutter aller tijden in de Scottish Premier League.

'Plan aanval op Iran voor de zekerheid gereed'

Een strijdplan om Iran aan te vallen ligt klaar. Dat heeft de voorzitter van de Amerikaanse gezamenlijke chefs van staven, admiraal Mike Mullen, gezegd tegen tv-zender NBC. Een daadwerkelijke aanval lijkt hem echter een slecht idee.

Mullen, de hoogste Amerikaanse militair, waarschuwt al langer dat een militaire aanval op Iran waarschijnlijk ernstige en onvoorspelbare gevolgen in het Midden-Oosten zal hebben. Tegelijk is hij van mening dat het risico dat Iran mogelijk een kernwapen ontwikkelt onacceptabel is.

Welk risico groter is, wilde de admiraal niet zeggen. Wel liet hij weten dat een militaire aanval een optie is, mocht dat nodig blijken. Mocht het zover komen, dan ligt er alvast een aanvalsplan klaar, voegde hij eraan toe.

Hart verlaat City als het moet

Joe Hart, één van de keepers van het Engelse nationale elftal, wil zijn club Manchester City verlaten als hij er niet in slaagt om de eerste keuze van manager Roberto Mancini te worden. Tot dusver kreeg de Ier Shay Given altijd de voorkeur van de Italiaan. Onder de vorige manager van City, Mark Hughes, was dat niet anders.

De 23-jarige Hart maakte het afgelopen seizoen een goede indruk op huurbasis bij Birmingham City, dat mede door goed keeperswerk van Hart op een knappe negende plaats in de Premier League eindigde. Nu David James niet meer in de Premier League uitkomt en Robert Green opzichtig blunderde op het afgelopen WK wil het Engelse volk graag de jonge Hart in het doel van het nationale team zien.

Mocht Hart echter weer op de bank plaatsnemen dan kiest bondscoach Capello waarschijnlijk liever voor keepers die wel elke week onder de lat staan bij hun club, zoals Paul Robinson van de Blackburn Rovers en Chris Kirkland van Wigan Athletic. "Het is niet aan mij om beslissingen te maken, maar als ik niet speel moet ik mijn conclusies trekken. Ik heb veel gespeeld de laatste tijd en dat is alles wat ik wil," aldus de keeper, die tot dusver drie interlands achter zijn naam heeft staan.

Bungie: "Halo: Reach is af"

Bungie heeft via haar blog de mededeling gedaan dat Halo: Reach af is. De game wordt nu bekeken door de mensen van Microsoft. Als alles goed verloopt kan de productie snel beginnen.

"Assuming things go well in certification, that means the only things standing between you all and Reach are the manufacturing process and shipping the discs to stores. It's been a long haul getting the game to this point but the team is incredibly proud of the game and can't wait to play with everyone on September 14th."

Ontwikkelaar Joseph Tung zegt hier dat het een lange tijd heeft geduurd voordat de game af was, maar het gehele productieteam is ontzettend trots op de game en kan niet wachten om met iedereen Halo: Reach te spelen. De game komt 14 september uit, exclusief voor de Xbox 360.

Honderden nieuwe bosbranden in Rusland

Door droogte en de zomerhitte zijn honderden nieuwe branden ontstaan in wouden en op velden in Rusland. Brandweermannen wisten wel enkele brandhaarden rond Russische steden onder controle te krijgen. Dat heeft het ministerie van noodgevallen zondag gezegd.

De branden in het westen van Rusland ontstonden vorige week en hebben inmiddels aan 28 personen het leven gekost. Bijna tachtig dorpen en stadjes zijn door het vuur beschadigd of in de as gelegd. Duizenden mensen zijn geëvacueerd uit gebieden die op het pad van het vuur liggen.

Met behulp van militairen en vrijwilligers trekken meer dan 22 duizend brandweermannen ten strijde tegen de bosbranden, die woedden in de omgeving van Moskou en in enkele provincies ten zuiden en oosten van de Russische hoofdstad.

De regio rond de stad Voronezj is zwaar getroffen. De helft van de driehonderd huizen in het dorp Maslovska is tot de grond toe afgebrand. De branden rond Voronezj waren zondag onder controle, maar elders braken nieuwe uit. In totaal staat 128 duizend hectare grondgebied in brand.

Een groot deel van het westen en midden van Rusland heeft te kampen met mogelijk de ergste droogte sinds 1972. Deze zomer is de heetste die in honderddertig jaar tijd is gemeten. Eerder mislukte de oogst al grotendeels door de droogte, maar daarbovenop verslindt het vuur nu ook nog eens grote oppervlaktes graan en andere gewassen.

Pokémon Sunday toont demo-gameplay

Tijdens de Japanse Pokémon-show Pokémon Sunday zijn de Pokémon-verslaafde Japanners aan de slag gegaan met een demo van Pokémon Black en White. In het onderstaande filmpje kun je de gameplay van de demo bekijken. Zoals je wel zou verwachten zien we de nieuwe Pokémon en een paar nieuwe omgevingen.

Pokémon Black en White introduceren de nieuwste generatie aan Pokémon. Alhoewel het hier al om de vijfde generatie gaat, zal het spel nog steeds uitkomen op de Nintendo DS. De games zullen natuurlijk een stuk uitgebreider zijn dan hun voorgangers. Pokémon Black en White komen dit jaar nog uit. Wij zullen pas in 2011 aan de beurt zijn.

'Ajax meldt zich voor Leonardo'

In de zoektocht naar een buitenspeler is Ajax uitgekomen bij Leonardo, zo meldt Omroep Brabant. De oud-speler van Ajax komt momenteel uit voor NAC Breda.

Omroep Brabant verklaart op basis van bronnen in Amsterdam dat Ajax bij Leonardo's zaakwaarnemer Rob Jansen heeft geïnformeerd. Ajax klopte nog niet aan bij NAC, waar Leonardo nog een contract tot 2013 heeft. De Brabanders hebben financiële problemen en kunnen een eventuele transfersom goed gebruiken.

De 27-jarige aanvaller speelde van 2007 tot 2009 ook al voor Ajax. In die periode maakte hij vijf doelpunten in 39 wedstrijden. Hij begon zijn profloopbaan bij Feyenoord.

Coach Martin Jol is na het vertrek van Dennis Rommedahl naar Olympiakos op zoek naar een buitenspeler. Ook Daniël de Ridder en Tom De Mul werden in verband gebracht met een terugkeer. Laatstgenoemde vertrok op huurbasis van Sevilla naar Standard Luik.

Knokken in Marvel vs. Capcom 3-gameplay

Marvel vs Capcom 3 is alweer het derde deel van de Marvel vs Capcom-serie. Deel twee kwam voor het eerst zo'n tien jaar geleden uit en kreeg daarnaast ook nog een release op PSN en XBLA. Deel drie zal net als zijn voorgangers nieuwe personages en stages introduceren. Marvel vs Capcom komt uit in 2011 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

In het onderstaande filmpje kun je een gevecht zien tussen zes personages. Zo zie je oude bekenden als Chun-Li, maar ook nieuwe gezichten als Ameratsu in de game verschijnen.

[EK] Frankrijk wint 4x100 meter estafette

De Franse mannenploeg heeft de 4x100 meter estafette op het EK atletiek gewonnen. In het olympisch stadion van Barcelona snelden Jimmy Vicaut, Christophe Lemaitre, Pierre-Alexis Pessonneaux en Martial Mbandjock naar 38,11 seconden toe. Italië werd tweede, Duitsland derde. Lemaitre won eerder dit EK ook al Europese titels op de 100 en de 200 meter.

Bij de vrouwen moest Frankrijk genoegen nemen met het zilver. Slotloopster Christine Arron vocht een verbeten strijd uit met Yelizaveta Bryzhina, maar moest de Oekraïense voor laten gaan. Polen pakte het brons. België, een outsider voor een medaille, werd gediskwalificeerd. Bij de derde wissel tussen Elodie Ouédraogo en Frauke Penen lieten de Belgen het stokje vallen.

Frankrijk wint 4x100 meter estafette
Frankrijk wint 4x100 meter estafette (Foto: Novum)

'Dood gijzelaar schuld Frankrijk'

Al-Qaida in Noord-Afrika vermoordde een Franse gijzelaar, Michel Germaneau, omdat op het moment dat de terreurgroep met Frankrijk onderhandelde over zijn vrijlating, Franse commando's in Mali zes Al-Qaidaleden doodschoten. Dat heeft de terreurgroep gezegd in een zondag vrijgegeven audioboodschap.

Een woordvoerder van de groepering, Abdelmalek Droukdel, zei dat de Franse president Nicolas Sarkozy een 'verraderlijke' aanval opende in Mali en zes van zijn manschappen doodde. Uit wraak vermoordde de groepering op 24 juli de Franse gijzelaar.

Sarkozy faalde niet alleen in het bevrijden van zijn landgenoot, maar opende tevens 'de deuren van de hel' voor zijn bevolking en land, zei Droukdel.

Germaneau (78) werd op 22 april ontvoerd in Niger en overgebracht naar Mali. Al-Qaida eiste dat Frankrijk de groepering zou bijstaan in het vrijkrijgen van gevangen Al-Qaidaleden in de regio.

Modelvliegtuig doodt bezoeker vliegshow

Een man heeft een bezoekje aan een vliegshow voor modelvliegtuigen met de dood moeten bekopen. Eén van de modelvliegtuigen stortte neer op het hoofd van de man waardoor de bezoeker dodelijk gewond raakte. Na het ongeval werd de vliegshow direct stopgezet. Het ongeval gebeurde in het Zwitserse Samedan.

In Samedan vliegen modelvliegtuigen met een spanwijdte van maximaal drie meter en een massa van maximaal dertig kilogram.

Maar liefst een screen van Lara Croft and the Guardian of Light

Met Lara Croft and the Guardian of Light hoopt Square-Enix nieuw leven in de Lara Croft-serie te blazen. Net zoals met een boel andere series, zoals de Final Fantasy-serie, lijkt deze spin-off een hele andere richting te nemen dan de hoofdserie.

De game wordt gemaakt door Crystal Dynamics. Crystal Dynamics heeft al eerder Lara Croft-games gemaakt onder leiding van Eidos. Lara Croft and the Guardian of Light wordt een coöperatieve Tomb Raider spin-off voor de PC,PSN en Xbox Live Arcade. De game komt op 18 augustus uit.

Miljoenen in huis gedode drugsbaron

Militairen die in Mexico binnenvielen in het huis van een drugsbaron en deze doodschoten, troffen in de woning zeven miljoen dollar (5,3 miljoen euro) in contant geld aan. Dat heeft het Mexicaanse openbaar ministerie zaterdag medegedeeld.

In het huis werden ook juwelen, horloges, wapens, twee handgranaten en drie luxe auto's aangetroffen. De drugsbaron, Ignacio 'Nacho' Coronel, werd donderdag gedood.

Tijdens het vuurgevecht in zijn woning doodde Coronel zelf een militair en verwondde een ander. Zijn rechterhand, Francisco Quinones, werd gearresteerd. De inval vond plaats in een buitenwijk van Guadalajara.

Coronel was de nummer 3 van het drugskartel Sinalao, dat geleid wordt door Joaquin 'El Chapo' Guzman, de meest gezochte drugsbaron van Mexico.

Israël zet mogelijk honderden kinderen uit

Israël heeft ingestemd met nieuwe bewonerscriteria die kunnen resulteren in de uitzetting van honderden kinderen van gastarbeiders. De beslissing van het kabinet zondag is erop gericht om de status van duizenden gastarbeiders in het land aan te pakken.

De nieuwe criteria bepalen dat kinderen van migranten die Israël legaal zijn binnengekomen, mogen blijven als zij op school zitten, Hebreeuws spreken en langer dan vijf jaar in het land zijn.

Een Israëlische lobbygroep voor migranten schatte dat onder deze regels zeven- tot twaalfhonderd kinderen het risico lopen samen met hun ouders uit het land te worden gezet.

In Israël wonen zo'n tweehonderdduizend gastarbeiders. De meesten komen uit de Filipijnen, China en Afrika. Van ongeveer de helft is het visum niet meer geldig.

Varend Corso Westland druk bezocht

De dertiende editie van het Varend Corso Westland heeft over drie dagen 330.000 belangstellenden getrokken. Een woordvoerder van de organisatie spreekt van een record. Vorig jaar kwamen nog 300.000 mensen op het varende corso af.

Vooral zondag op de slotdag was het volgens de zegsvrouw behoorlijk druk. Tientallen bootjes die met bloemen, planten, groente en fruit waren versierd trokken over het water aan de bezoekers voorbij. Het corso deed onder meer Delft en Den Haag aan. Het corso was zondagavond rond 19.30 uur afgelopen. Zes mensen moesten zich bij de Ehbo melden voor kleine ongemakken.

Capcom praat over de 3DS

Tijdens de E3 werd de Nintendo 3DS aangekondigd door Nintendo. Samen met de aankondiging van de nieuwe handheld werden er gelijk ook een boel launch-games aangekondigd. Zo krijgen ze veel third party-support van onder andere Konami, Square-Enix en Capcom.

Zo heeft Capcom bijvoorbeeld al een nieuwe Resident Evil en een port van Street Fighter IV aangekondigd. Het is echter nog niet zeker of ze de games al meteen tijdens de launch zullen uitbrengen.

"We announced Resident Evil Revelations and Super Street Fighter IV 3D Edition at E3, but these are not included in our plan for this fiscal year. At present, it's (timing for 3DS game releases are) to be determined."

Gelukkig bekijkt Capcom de 3DS wel vanaf de zonnige kant. Zo zijn ze ervan overtuigd dat de productiekosten niet veel zullen stijgen vergeleken met games van nu.

"If we use our internally developed engine MT Framework, it is possible to share the basic development process with other platforms, so we don't think [development costs] will see extreme rises."

Aangezien Capcom van plan is om hun MT Framework te gebruiken, werd hun ook gevraagd of ze dit doen om hun games makkelijk multiplatform te maken.

"We decide platform by considering the type of game and other areas. It's not the case that we'll simply release one game on all platforms."

Van Barneveld verliest in kwartfinale EK

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd de halve finales van het Europees kampioenschap darts te bereiken. De Hagenaar ging in de kwartfinales met 10-8 onderuit tegen de Engelsman Wayne Jones.

Het was een wedstrijd van hoog niveau. Van Barneveld kwam met drie pijlen tot een gemiddelde van 100,02. Jones kwam slechts tot 95,43, maar was op de cruciale momenten iets beter.

De halve finales zijn daardoor volledig Engels. Jones treft zijn landgenoot Colin Lloyd. de andere halve finale gaat tussen  Phil Taylor en Terry Jenkins.

Geniet van vier minuten Medal of Honor en Linkin Park

Momenteel is EA druk bezig met de reboot van de Medal of Honor-serie. EA Los Angeles maakt de singleplayer, terwijl DICE for de multiplayer zal zorgen. Zoals we al eerder meldden is er vandaag een nieuwe trailer uitgekomen van de game waarin de muziek van Linkin Park wordt getoond.

Het gaat hier om het nummer The Catalyst. Dit nummer zal tevens op het nieuwe album van Linkin Park, welke op 14 september uitkomt, te vinden zijn. Dit is overigens niet het enige nummer van Linkin Park dat in het spel zal verschijnen. EA heeft namelijk een deal gesloten met de band om de soundtrack te verzorgen.

Griekse truckers beëindigen staking

Griekse vrachtwagenchauffeurs hebben zondag besloten hun staking te beëindigen. Dat maakte een vakbondsleider bekend.

Door de actie van de truckers waren brandstoffen schaars geworden, maar de regering besloot vrijdag het leger in te zetten om tankstations te bevoorraden. Daarna begon het stakingsfront barsten te vertonen.

De 33.000 vrachtwagenchauffeurs protesteerden sinds maandag tegen de liberalisering van de transportmarkt. Zij vrezen dat hun speciale beroepsvergunning, die voor veel geld is verworven, waardeloos wordt. De regering stelde de stakers woensdag een ultimatum.

Guarnieri wint sprint in Polen

Jacopo Guarnieri heeft de eerste etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Italiaan van Liquigas sprintte het snelste van een groepje van een man of dertig. Dat was overgebleven na een massale valpartij op anderhalve kilometer van de streep in Warschau. Aitor Galdos (Euskaltel) werd tweede, Astana-renner Allan Davis kwam als derde aan.

De renners reden op de eerste dag van de Ronde van Polen van Sochaczew naar Warschau. Na die eerste 110 kilometer volgden acht ronden op een acht kilometer lang circuit door de Poolse hoofdstad. Daar werd alles in gereedheid gebracht voor een massasprint, maar een valpartij gooide roet in het eten. De Ronde van Polen duurt nog tot en met zaterdag.

Obama's presidentschap 'incompleet'

De Amerikaanse president Barack Obama beoordeelt zijn presidentschap als 'incompleet', hoewel hij van mening is dat hij 'een vrij goede serie' heeft neergezet. Dat zei Obama zondag in een interview voor tv-zender CBS.

Zijn presidentschap is incompleet, aldus de president, omdat de economie nog niet volledig is hersteld. Als zijn prestaties noemde hij het voorkomen van het volledig instorten van de economie, het redden van de financiële markten en de autoindustrie en het doorvoeren van wetgeving voor de gezondheidszorg.

Obama zei dat hij nu en dan het gevoel heeft dat zijn regering niet het krediet krijgt dat zij verdient, maar dat komt volgens hem doordat Amerikanen bang, boos en gefrustreerd blijven.

Over Afghanistan zei Obama dat het Amerikaanse doel in het land bescheiden genoeg is om te worden bereikt. Het is niet de bedoeling van Afghanistan een 'model van een Jefferson-achtige democratie' te maken, zei hij, maar om te voorkomen dat het land afglijdt en verwordt tot een thuishaven voor terroristen.

Neergestort sportvliegtuig had motorproblemen

Het sportvliegtuigje dat zaterdag neerstortte in een weiland in het Limburgse Lomm had vermoedelijk motorproblemen. Het vliegtuigje wilde een doorstart maken. Hierbij raakte een van de vleugels een hek. De daaropvolgende noodlanding eindigde uiteindelijk in een weiland aan de Looiweg. Dat meldt de politie zondag.

De twee inzittenden van het toestel raakten gewond bij het incident. Een van hen, een 53-jarige man uit Maasbommel, is afgevoerd naar een ziekenhuis met een gecompliceerde enkelfractuur. De andere inzittende, een 23-jarige man uit Delft, liep schrammen en schaafwonden op. De Rijksdienst voor de luchtvaart onderzoekt het ongeval.

'Te veel chemicaliën gebruikt in Golf'

Bij het opruimen van gelekte olie in de Golf van Mexico zijn te grote hoeveelheden chemicaliën gebruikt. Dat hebben onderzoekers van het Amerikaanse Congres gezegd. De Amerikaanse kustwacht had toegezegd dat duizenden liters van het goedje gebruikt mochten worden, terwijl de voorschriften stelden dat er slechts zelden gebruik van mocht worden gemaakt.

In een zaterdag vrijgegeven brief schreef de Republikeinse senator Edward Markey dat BP in plaats van zich te schikken naar de federale regelgeving 'de oceaan bombardeerde met deze chemicaliën, terwijl de kustwacht hen hun gang liet gaan'.

De chemicaliën braken de olie op in kleine druppeltjes die gemakkelijker door bacteriën konden worden verteerd. De langetermijneffecten van de chemicaliën zijn echter niet bekend.

Het overvloedig gebruik van de chemicaliën verklaart waarom er zo weinig olie op het wateroppervlak drijft, zei Larry McKinney van het Harte Instituut dat onderzoek verricht in de Golf van Mexico. Of dit voordeel opweegt tegen de risico's is een 'punt van discussie'. De kwetsbare kust is beschermd tegen ernstiger gevolgen van aangespoelde olie, maar eitjes en larven van krabben en garnalen kunnen zijn gedood.

Acht gewonden door botsing busje en auto

Bij een botsing tussen een busje en een personenauto zijn zondagmiddag in de buurt van het Groningse Stadskanaal acht mensen gewond geraakt. Een jong kind raakte zwaargewond. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd, meldt een politiewoordvoerder.

Het ongeluk gebeurde tussen 16.15 uur en 16.30 uur. De auto, met zeven inzittenden, wilde naar links afslaan richting Pekela en reed toen tegen het busje aan. In de auto zaten drie volwassenen en vier jonge kinderen. De toedracht van het ongeval is nog onbekend. In het busje was nog een inzittende die niet gewond raakte. De politie onderzoekt de zaak.

Luciano langer bij FC Groningen

FC Groningen is een nieuwe vierjarige verbintenis overeengekomen met Luciano da Silva. De Braziliaanse doelman staat hierdoor tot medio 2014 onder contract in Euroborg.

In februari van dit jaar lichtte de club al de tweejarige optie in de bestaande overeenkomst met de 30-jarige keeper. Luciano gaf bij die gelegenheid reeds aan over een langer verblijf in Groningen te willen praten met de clubleiding. Die gesprekken hebben nu dus geresulteerd in een nieuw vierjarig contract.

Algemeen directeur Hans Nijland is blij met het langere verblijf van Luciano in Euroborg. "Luciano is een keeper die past bij FC Groningen. Hij heeft een spectaculaire stijl van keepen en is als persoon heel open en toegankelijk. Luciano is niet voor niets zeer populair bij de supporters van FC Groningen. Het is dan ook heel mooi nieuws dat Luciano zelf heeft aangegeven open te staan voor een langer verblijf in Euroborg en dat hij eventueel zijn carrière in Groningen wil afsluiten."

Luciano zelf is duidelijk over zijn keuze een verbintenis voor een langere periode te willen afsluiten met FC Groningen. "Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Ik ben blij met de mensen bij de club en de supporters zijn heel goed voor me. Ik heb me op dit moment niets anders of beters te wensen. Ik zou het helemaal niet erg vinden om mijn carrière bij deze mooie club te kunnen afsluiten. FC Groningen is goed voor mij en ik voel me hier thuis en op mijn plek."

A. Schleck: "Verloor Tour al in Rotterdam"

Andy Schleck heeft in een interview met het Belgische Sporza toegegeven dat hij eigenlijk in Rotterdam de Tour al verloren heeft. De Luxemburger eindigde vorige week als tweede achter Alberto Contador met een achterstand van 39 seconden.

"Ik heb de Tour in Rotterdam verloren," gaf Schleck toe in het programma Sportweekend. "Ik heb in de proloog twee à drie fouten gemaakt." Schleck verloor in de proloog 42 seconden op de Spanjaard Contador.


Schleck in actie tijdens de Proloog op de Erasmusbrug

Spaanse hockeyers krijgen Wilhelmus te horen

Een grote blunder van de organisatie van de Champions Trophy in het Duitse Mönchengladbach: In plaats van het Spaanse volkslied lieten ze het Wilhelmus horen.

De blunder gebeurde vanmiddag vlak voor de start van de wedstrijd tussen Engeland en Spanje. De verantwoordelijke ontdekte de fout pas toen het Nederlandse volkslied al zo'n tien seconden te horen was. Daarna werd alsnog het Spaanse volkslied gestart.

Sijsling strandt in Washington DC

Tennisser Igor Sijsling heeft het hoofdtoernooi in Washington DC niet gehaald. De Amsterdammer had in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi niets in te brengen tegen de Amerikaan Brian Dabul: 6-0, 6-0. Sijsling had de eerste ronde van de kwalificatie overleefd door een zege op de Australiër John Millman.

Tegen Dabul begon Sijsling prima, maar in de openingsgame waren liefst zes breakpunten niet aan de Amsterdammer besteed. De Amerikaan liet een game later zien hoe het wel moest en benutte zijn enige kans. Ook in de tweede opslagbeurt van Dabul was er een breakkans voor Sijsling, maar weer werkte de Amerikaan weg.

In Sijslings opslagbeurt sloeg Dabul vervolgens wel meteen toe. Het zou het verhaal van de wedstrijd worden. Waar Sijsling na de derde game geen breakkansen meer zou creëren, was Dabul dodelijk efficiënt. Twee keer werkte Sijsling in de tweede set een breakpunt weg, maar dat was niet eens een pleister op de wonde. De Amsterdammer werd in alle zes zijn opslagbeurten gebroken.

Schumacher bestraft voor actie tegen Barrichello

Michael Schumacher zal tijdens de Grand Prix van België tien plaatsen worden teruggezet op de startgrid. De Duitse rijder van Mercedes kreeg deze straf opgelegd door de stewards omdat hij Rubens Barrichello bij diens inhaalactie bijna de muur indrukte.

Na de race vond zevenvoudig wereldkampioen Schumacher dat hij niets verkeerd had gedaan, terwijl Barrichello zijn actie ongeoorloofd vond. De stewards waren het hiermee eens en bestraften Schumacher dus voor zijn manoeuvre.

 

 

De inhaalactie van Barrichello op Schumacher in beeld.

Boetes voor Mercedes en Renault

De formule 1-renstallen van Mercedes en Renault hebben stevige boetes gekregen voor blunders in de pitstraat tijdens de Grand Prix van Hongarije. De baancommissarissen bepaalden vanmiddag na de race dat beide teams een geldstraf van 50.000 dollar, omgerekend 38.500 euro, moeten betalen.

De monteurs van Mercedes vergaten bij de bandenwissel een van de wielen van de bolide van Nico Rosberg goed vast te draaien. Toen de Duitser wegreed, vloog het wiel eraf en stuiterde door de pitboxen.

Het monteursteam van Renault gaf coureur Robert Kubica na de bandenwissel te vroeg het sein om weg te rijden. De Pool botste daardoor op de voorbijrijdende Duitser Adrian Sutil van Force India. Sutil kon zijn race niet vervolgen.

Sony gaat zich concentreren op de hardcore markt

Tijdens het PlayStation Bèta Rooms evenement heeft MusterBuster, de Engelse community manager van PlayStation, aangegeven dat ze zich weer gaan richten op de hardcore-gamers nadat ze het afgelopen jaar zich meer gericht had op de casual markt met games zoals Buzz, Eyepet en Invizimals voor de PS3 en PSP.

Het PlayStation Bèta Rooms evenement houdt in dat er op een locatie voor genodigden die zich hebben opgegeven een ruimte is gecreëerd waar spelers dus de nieuwste games kunnen spelen. Dit weekend was het eerste evenement in Birmingham en onder andere Killzone 3, Gran Turismo 5 en Little Big Planet 2 waren er te spelen.

MusterBuster geeft aan dat de hardcore-gamers belangrijk zijn, zij zijn veelal het actiefst in de community, geven het meeste feedback en zijn ook nog het meest toegewijd. Daarnaast geeft hij aan dat hij de spelers dichterbij elkaar wil brengen en het liefst doet hij dat door tweehonderd mensen samen te brengen en een Killzone tournament te laten spelen in dezelfde ruimte.

Wat dit precies gaat inhouden voor komende games of evenementen van Sony is nog niet bekend.

Beta Rooms

'Commissarissen keuren massa-ontslag Oss af'

De raad van commissarissen (RvC) van het voormalige Organon heeft het besluit om 2175 werknemers van het bedrijf in Oss te ontslaan officieel afgekeurd. De directie handelt volgens de RvC in strijd met het belang van de onderneming en de werknemers, en het algemeen belang van Nederland en de regio Oss. Dat meldt het Brabants Dagblad zondag op haar site.

President-commissaris Paul Brons laat aan de regionale krant weten dat het aan de directie van het bedrijf, dat nu MSD heet, via een brief heeft laten weten dat de beslissing niet uitgevoerd kan worden. De ondernemingsraad van het bedrijf stapte vrijdag al naar de Ondernemerskamer, wat wordt ondersteund door de RvC.

Het Amerikaanse moederbedrijf Merck liet begin vorige maand weten dat 2175 van de 4500 banen worden geschrapt, omdat het bedrijf wereldwijd reorganiseert. De onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van MSD gaat hierdoor naar de VS. De Kamer keerde onlangs terug van reces om over de kwestie te praten.

Vier doden in Turkije door landmijn

Vier burgers zijn in Turkije om het leven gekomen toen het voertuig waarin zij zaten op een landmijn reed. Het voorval gebeurde in het zuidoosten van het land. Dat meldde persbureau Anatolia zondag. Vermoedelijk hebben Koerdische rebellen de landmijn geplaatst.

De vier waren onderweg naar een gebied waar olie wordt gewonnen. Rebellen hadden hier een kleine brand gesticht. Onder de vier bevond zich het hoofd van de orde van advocaten van de stad Batman.

Koerdische rebellen strijden in het zuidoosten van Turkije voor autonomie. Sinds juni hebben zij hun aanvallen geïntensiveerd, omdat de regering niet bereid zou zijn tot dialoog.

Turkije weigert met de rebellen te onderhandelen, maar introduceerde wel een aantal hervormingen, zoals tv-uitzendingen in het Koerdisch.

120.000 boekenliefhebbers doen Deventer aan

De 22e editie van de Deventer Boekenmarkt heeft zondag door het goede weer 120 duizend bezoekers getrokken. Dat meldt de VVV, die het evenement organiseert. In de binnenstad stonden 878 kramen waar boekenliefhebbers hun slag konden slaan. Vorig jaar viel de opkomst nog tegen door veel regen. Toen kwamen 75 duizend bezoekers op de markt af.

Een man die al twintig jaar op zoek was naar een boek, dat hij ooit van zijn inmiddels overleden vader had gekregen, vond dit zondag in Deventer terug. Hij kon het boek met de titel 'Veertien dagen op een ijsschots op het IJsselmeer' herkennen omdat er een tekst van zijn vader in stond.

De verkoop was volgens de zegsvrouw van de grootste boekenmarkt van Europa goed. De opkomst dit jaar is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Ondanks dat veel tweedehandsboeken op internet verkocht worden, was dit volgens de zegsvrouw aan de animo van de verkopers en bezoekers niet te merken. De markt was om 17.30 uur afgelopen.

Halo: Reach straft vroegtijdige spelverlaters

Niets vervelender dan een lekker potje Halo te spelen en aan het winnen zijn wanneer je tegenspeler plots besluit om de match vroegtijdig te verlaten omdat hij of zij niet tegen zijn of haar verlies kan. Niet met Halo: Reach!

Brian Jarrard van Bungie heeft vandaag aangegeven dat spelers die een match in Halo: Reach vroegtijdig verlaten, gestraft zullen worden. Dit om de game voor iedereen leuk te houden. Volgens Jarrard heeft Bungie een methode om dit soort spelers te detecteren om hen uit de populatie van Halo-spelers te verwijderen.

“I think one of the new things people will be excited about is how we’re going to be able to penalise people who are habitually quitting out of games, which isn’t exactly cheating, but it creates a really negative experience for everybody else in the game.

“We actually have new tools now to detect that and eventually, people who do this habitually will actually be penalised. We want to be able to remove them from the population so they can’t make everyone else keep having a bad time.”

Jarrard meldt dat Bungie er alles aan doet om de online-ervaring zo goed als mogelijk te krijgen. Vroegtijdig stoppen omdat je vrouw aan het bevallen is, zal dus niet onbestraft blijven. Halo: Reach verschijnt 14 september wereldwijd voor de Xbox 360.

Button: "Alles is nog mogelijk"

McLaren kende vandaag tijdens de Grand Prix van Hongarije een teleurstellende dag. Lewis Hamilton viel uit met een kapotte bak en Jenson Button kwam als achtste over de meet.

Button, die een paar punten achter Mark Webber staat in de strijd om het kampioenschap, geeft de moed echter niet op. "Ik had een goede start, maar in de eerste bocht zaten we met vier man naast elkaar en werd ik naar buiten gedrukt en verloor ik vijf plaatsen. Als je het zo bekijkt is de achtste plaats niet eens zo slecht."

"Ik heb echter veel punten verloren en voor het team is het ook teleurstellend dat we maar vier punten hebben kunnen veroveren. Het verschil in de top vier is echter niet zo groot, ik sta slechts veertien punten achter de leider in het kampioenschap. Alles is nog mogelijk," besloot de Brit.

Scarponi definitief naar Lampre

Michele Scarponi zal vanaf komend seizoen de kleuren verdedigen van Lampre-Farnese Vini. De Italiaan zal een contract tekenen voor twee jaar bij de ProTour-formatie, die eerder dit jaar nog in financiële problemen verkeerde.

De overstap van Scarponi hing al enige tijd in de lucht. De 30-jarige renner werd dit jaar knap vierde in de Giro d' Italia, waarin hij ook een etappe won. Tevens werd hij in het voorjaar tweede in de Tirreno-Adriatico.

 

[SF] Uitslag race 2 + Finale Brands Hatch

Uitslag Race 2:

Narain Karthikeyan heeft de twee race gewonnen op het circuit van Brands Hatch voor het PSV-team. De race zal echter vooral de boeken in gaan vanwege de zware crash van Chris van der Drift, welke ervoor zorgde dat de race voortijdig afgevlagd werd.

Dankzij een slechte eerste race mocht Karthikeyan van pole vertrekken voor race twee en had hij het voordeel dat hij met verse banden mocht starten. Voor de verplichte eerste pitstop had de coureur dan ook al een gat van ruim zeven seconden opgebouwd. De stop zelf ging niet van een leien dakje, vanwege een vastzittende wielmoer, maar Karthikeyan wist wel de leiding te behouden voor Julien Jousse. Jousse verloor uiteindelijk zelfs meer dan twaalf seconden, omdat hij veel last kreeg van zijn banden.

Uiteindelijk viel Jousse zelfs terug tot de vijfde plaats. Chris van der Drift zat op dat moment vlak achter hem in de dertigste ronde. Op een gegeven moment drukte Van der Drift op zijn push-to-pass-knop om Jousse in te halen, maar in plaats daarvan vloog hij over de achterkant van de auto. Vervolgens werd hij gelanceerd over het rechterachterwiel en vloog hij door de lucht. Dit ongeluk zorgde ervoor dat de race werd afgevlagd vanwege de ernst van de crash.

Davide Rigon kwam als tweede over de streep, voor Duncan Tappy en Alvaro Parente. Jousse en Van der Drift werden uiteindelijk als vijfde en zesde gekwalificeerd.

Uitslag Superfinale:

John Martin, uitkomend voor Beijing Guoan, pakte zijn tweede overwinning van de dag op Brands Hatch door ook de superfinale te winnen. In de sprintrace wist Martin polezitter Duncan Tappy, rijdend voor Flamengo, in te halen in de Paddock Hill Bend. Vervolgens had hij geen enkel probleem om weg te rijden van Tappy en Davide Rigon.

Yelmer Buurman wist gebruik te maken van een gevecht tussen Craig Dolby en Alvaro Parente en pakte zo waardevolle punten in de strijd om het kampioenschap. Hierdoor heeft Buurman nu twee punten voorsprong in het kampioenschap op Dolby. Volgens Dolby was zijn slechte rijden te wijten aan de crash van Van der Drift, waar hij schade opliep door rotzooi die nog op het circuit lag. Uiteindelijk wist hij nog wel beslag te leggen op de vijfde plaats.

Honkballers verliezen EK-finale van Italië

De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd om hun Europese titel te prolongeren. In de finale van het toernooi dat werd gespeeld in Stuttgart bleek Italië, net als gisteren, te sterk. Het werd 8-4 voor de Italianen.

In de eerste inning nam Nederland nog een voorsprong, maar daarna liep het team constant achter de feiten aan. Na zes innings stonden de mannen met 5-1 achter en werd het al een moeilijk verhaal. Door een sterke achtste inning kwam het team nog terug tot 5-4, maar in de gelijkmakende slagbeurt sloeg Italië het beslissende gat.

Het is voor het eerst sinds 1997 dat de honkballers de Europese titel niet weten te veroveren. Toen was aartsrivaal Italië ook al te sterk.

Hockeyers onderuit tegen Australië

Nederland heeft de tweede wedstrijd in de Champions Trophy met 3-6 verloren van Australië. In een aantrekkelijke wedstrijd maakte de wereld- en olympisch kampioen in de slotfase het verschil door vier keer te scoren in zeven minuten tijd.

Het zag er in het begin even somber uit voor de Nederlanders in de grote test tegen Australië. De ingevallen Jamie Dwyer stond amper in het veld of hij trof doel met zijn backhand en zette de Aussies op voorsprong. Het leek helemaal mis te gaan toen na tien minuten een videoaanvraag van Eby Kessing niet werd gehonoreerd en Oranje dat extra wapen verder werd ontnomen. Jaap Stockmann, terug onder de lat, hield zijn doel echter diverse keren knap schoon.

Zo'n tien minuten voor rust worstelde Nederland zich zelfs onder de druk uit. Oranje kreeg zelfs kansen. Teun de Nooijer sloeg helemaal vrij naast. Valentin Verga kwam dichtbij een treffer na een heerlijke combi met De Nooijer. Dat was na de grootste kans van Nederland kreeg via Mink van der Weerden die mocht aanleggen voor een strafbal. De ervaren doelman Nathan Burgers lag echter dwars.

Ook na rust hield Nederland het initiatief. Een doelpunt kon niet uitblijven. Zeker toen Christopher Cirello een stopfoutje maakte in de cirkel en Rogier Hofman droog kon uithalen, 1-1. Direct sloegen de Aussies weer terug via Luke Doerner die een strafcorner benutte, 1-2. Oranje bleek echter veerkrachtig. De Nooijer scoorde de gelijkmaker na voorbereidend werk van Kemperman, 2-2. Toen vijf minuten later Van der Weerden zijn eerste strafcorner benutte en Nederland op voorsprong zette, hing er ineens een regelrechte verrassing in de lucht voor de ploeg van Paul van Ass.

In de slotfase stelden de Aussies orde op zaken en haalden alsnog geweldig uit. Des Abbott scoorde na een solo en Wilson en Ford maakten het met hun goals nog extra pijnlijk.

CDA-prominenten: Géén PVV

Verschillende CDA-prominenten verzetten zich tegen een rechts minderheidskabinet van de VVD en het CDA met gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders.

Onder de vooraanstaande CDA'ers zijn de voormalig ministers Bert de Vries (Sociale Zaken) en Hans van den Broek (Buitenlandse Zaken), oud-senator Tineke Lodders en Arie Oostlander, voormalig Europarlementariër en voorzitter van het wetenschappelijk CDA-instituut.

De Vries: "De PVV is een partij die echt erop uit is tegenstellingen op te kloppen in plaats van spanningen te overbruggen. Mijn partij zou de laatste moeten zijn die daaraan mee wil doen."

Wilders 'veel te glibberig'
Oostlander vindt Wilders 'veel te glibberig' om een minderheidskabinet van VVD en CDA vanuit de Kamer te steunen. Daarnaast heeft hij kritiek op partijgenoot en informateur Ruud Lubbers: "Het is raar dat de informateur heeft gemeend het CDA in deze hoek te moeten duwen, in deze nare dwangpositie."

Of het CDA daadwerkelijk akkoord gaat met een minderheidskabinet moet blijken uit een komend referendum onder partijleden.

Op initiatief van interim-partijvoorzitter Herman Bleker mogen CDA-leden zich op het partijcongres voor het eerst uitspreken over een deelname van de partij aan een kabinet. Zelf heeft de waarnemend partijvoorzitter ook 'twijfels en vraagtekens' over de samenwerking met de PVV.

Verzet lokale politici
Tevens staan CDA-prominenten uit de regio niet te juichen bij de plannen voor een rechts kabinet met de PVV.

De Limburgse gedeputeerde Ger Driessen zou liever een kabinet van VVD en PVV zien met gedoogsteun van het CDA. Dat doet volgens hem meer recht aan de verkiezingsuitslag.

'Er hoeft maar weinig mis te gaan'

Ook in andere provincies zijn bij de CDA-Statenfracties soortgelijke geluiden te horen. Leo Born, regionaal voorzitter uit Flevoland: "Ik krijg hier een beetje buikpijn van, maar er zijn weinig andere opties. Samen met de PVV in een kabinet zitten is voor ons uitgesloten, maar parlementair gezien is een minderheidskabinet een zwakke basis; er hoeft maar weinig mis te gaan."

Volgens Born is het nog maar afwachten of er inderdaad een minderheidskabinet zal komen waaraan het CDA deelneemt. "Het partijcongres beslist", aldus de Flevoland-voorzitter. Zeeuwse CDA'ers hebben zich al massaal tegen samenwerking met Wilders uitgesproken.

Mourinho: "Real wordt pas top in tweede seizoen"

José Mourinho sprak met veel vertrouwen over zijn aanstelling als de nieuwe trainer van Real Madrid. Na enkele weken probeert hij echter het enthousiasme bij de fans te temperen.

De Portugese trainer wil prijzen pakken met De Koninklijke, maar verwacht niet een geweldig eerste seizoen te draaien. Pas in het tweede jaar zal het team spelen zoals hij het voor ogen heeft, voorspelt Mourinho tegenover de Spaanse krant El Mundo.

"Mijn vorige ploegen waren op hun top tijdens het tweede seizoen dat ik ze onder mijn hoede had", zegt Mourinho, die met FC Porto, Chelsea en Internazionale de nodige prijzen pakte. "Vanaf het begin van het tweede seizoen valt alles in zijn plooi. Dan heeft een team de automatismen en de spelfilosofie beet."

Vorig seizoen won hij met Inter nog de treble. Een dergelijke prestatie ziet hij niet in het eerste seizoen bij Real gebeuren. "Maar toevallig genoeg won ik met elk team ook al iets in het eerste seizoen. Ik hoop dat dat bij Real ook zo is", aldus Mourinho.

[F2] Uitslag race 2 Brno

Coureur Jolyon Palmer staat weer aan de leiding in strijd om de wereldtitel. Concurrent Dean Stoneman kon maar één dag genieten van zijn eerst plek. Palmer won de tweede race in Tsjechië. Na een slechte start van Stoneman kon hij de leiding in de race pakken en hiermee ook de leiding in het algemeen klassement.

Kazim Vasiliauskas eindigde als derde, nadat Philipp Eng in de laatste ronde was uitgevallen. Daarachter kwam Sergey Afanasiev als de nummer vier over de finish voor Benjamin Bailly en Nicola de Marco, die gisteren nog zijn eerste race in de Formule 2 wist te winnen. Kelvin Snoeks, die zich als twaalfde had gekwalificeerd, lag na de start van de race gelijk negende Door het uitvallen van Eng schoof de Nederlander nog een plek op.

De volgende wedstrijd is begin september op het circuit van Oschersleben.

Pos. Rijder Team Tijd
1. Jolyon Palmer MotorSport Vision geen tijd
2. Dean Stoneman MotorSport Vision +2.194
3. Kazimieras Vasiliauskas MotorSport Vision +11.258
4. Sergei Afanasiev MotorSport Vision +12.805
5. Benjamin Bailly MotorSport Vision +14.156
6. Nicola de Marco MotorSport Vision +19.813
7. Benjamin Lariche MotorSport Vision +20.953
8. Kelvin Snoeks MotorSport Vision +21.517
9. Jack Clarke MotorSport Vision +24.268
10. Will Bratt MotorSport Vision +26.292
11. Mihai Marinescu MotorSport Vision +30.509
12. Tom Gladdis MotorSport Vision +30.950
13. Armaan Ebrahim MotorSport Vision +33.897
14. Natalia Kowalska MotorSport Vision +39.745
15. Julian Theobald MotorSport Vision +43.701
16. Ivan Samarin MotorSport Vision +52.871
17. Plamen Kralev MotorSport Vision +1:05.803
DNF. Philipp Eng MotorSport Vision +2 Ronden
DNF. Ricardo Teixeira MotorSport Vision +15 Ronden

Franse renners Caisse verkassen

Met het vertrek van de Franse sponsor Caisse d'Epargne bij de gelijknamige wielerploeg, lijken nu ook de Franse renners eieren voor hun geld te kiezen. Naast dat Christophe Moreau stopt met wielrennen, hebben Arnaud Coyot, Mathieu Perget en Arnold Jeannesson al een nieuwe ploeg gevonden.

Coyot gaat aan de slag bij het Pro-Continentale team Saur-Sojasun, Jeannesson gaat naar Francaise des Jeux, terwijl Perget naar een ander groot Frans team gaat; AG2r. De enige Franse renner van Caisse zonder nieuwe ploeg is Mathieu Drujon, die wellicht hoopt op een doorstart van de ploeg.

Brand verwoest boot reddingsbrigade

In Medemblik is een boot van de reddingsbrigade in rook opgegaan. De politie vermoedt brandstichting en heeft vijf verdachten aangehouden, melden de politie en de reddingsbrigade.

De brand woedde omstreeks 04.30 uur, de verdachten werden rond 05.00 uur in de kraag gevat. De boot lag aangemeerd op de ligplaats onder een brug bij de Hoogesteeg. De reddingsbrigade schat de schade aan de boot op zo'n 150.000 euro. Volgens de politie kan de boot als verloren worden beschouwd. Ook is het brugdek beschadigd door de vlammen, waardoor op dit moment een rijstrook is afgezet.

De reddingsbrigade in Medemblik is een aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gelieerd reddingsstation. De KNRM zal een reserveboot ter beschikking stellen.

WK-zilver voor triatlete Van Vlerken

Bij het WK in het Duitse Immenstadt heeft triatlete Yvonne van Vlerken zilver veroverd op de lange afstand. De Nederlandse moest alleen de Zwitserse Caroline Steffen voor zich dulden.

In zes uur, 55 minuten en 21 seconden legde Steffen de vier kilometer zwemmen, 130 kilometer fietsen en dertig kilometer hardlopen af. Van Vlerken had een achterstand van bijna twaalf minuten. Het brons was voor de Spaanse Virginia Berasategui

Meeste Spanjaarden tegen stierenvechten

De meeste Spanjaarden hebben een aversie tegen stierenvechten, maar zijn het evenmin eens met het verbod op stierenvechten in Catalonië. Dat blijkt uit een onderzoek dat zondag door het Spaanse dagblad El País is gepubliceerd.

Volgens 58 procent van de vijfhonderd ondervraagden komt het verbod op stierenvechten in Catalonië eerder voort uit de afkeer van een Spaanse traditie dan uit overwegingen van dierenwelzijn. Catalonië werd woensdag de eerste grote Spaanse regio die een verbod instelde op de bloedige strijd tussen mens en dier.

Uit de peiling bleek verder dat zestig procent van de Spanjaarden niet van stierenvechten houdt, 37 procent doet dat wel. Echter, slechts dertig procent zei zich achter het nieuwe verbod te scharen.

Einde carričre Kirchen steeds dichterbij

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat Kim Kirchen niet meer terugkeert in het wielerpeloton. De Luxemburger kreeg eerder dit jaar last van hartproblemen, waardoor hij enige tijd in coma terechtkwam. Momenteel praat Kirchen, in 2007 en 2008 achtste in de Tour de France, met ploegleider Andrei Tchmil van Katusha over zijn toekomst.

"Het gaat veel beter met hem, daar ben ik heel blij mee," zei Tchmil over Kirchen. "Maar Kim is vader van twee kinderen en dat is nu het belangrijkste voor hem. Daarom heb ik hem een andere functie in onze ploeg aangeboden, niet meer als renner. Als hij daarvoor openstaat, komen we er wel uit."

 

VVV-doelman Begois breekt neus

Doelman Kevin Begois van VVV-Venlo heeft gisteren tijdens de oefenwedstrijd tegen Alemannia Aachen zijn neus gebroken. Dat maakte de Limburgse Eredivisieclub vandaag bekend. Begois werd vlak voor rust op zijn neus geraakt door een Duitse opponent, waarna het bloed uit zijn neus gutste.

De Belgische doelman heeft al aangekondigd met een masker te willen spelen. VVV opent de Eredivisie zaterdag met een uitwedstrijd tegen NEC. Trainer Jan van Dijk heeft ook de beschikking over Dennis Gentenaar. De ervaren doelman stond het afgelopen seizoen aan de kant vanwege een zware kruisbandblessure. Gentenaar viel gisteren in voor de onfortuinlijke Begois. VVV verloor overigens met 3-1.

Alguersuari: "Ik heb geen idee wat er gebeurde"

Tijdens de grand prix van Hongarije had coureur Jaime Alguersuari de twijfelachtige eer de eerste uitvaller te zijn. Al snel kreeg de rijder van Toro Rosso last van een opgeblazen motor, hoe of wat weet de Spanjaard zelf ook niet. Hij is van plan dit samen met zijn team uit te zoeken.

"Ik weet eerlijk gezegd niet wat er gebeurde. Op mijn stuur kreeg ik ook geen waarschuwing. Ik verloor vermogen en zag allemaal rook, dus ik stopte de auto", vertelde Alguersuari aan de BBC. "We moeten de data nu goed bestuderen om uit te vinden wat het probleem was. Ik probeerde nog terug te keren naar de pitstraat, maar dat lukt helaas niet meer."

[F1] Uitslag Grand Prix van Hongarije

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is gewonnen door Mark Webber. De Australiër rondde een dominant weekend van Red Bull af met een afgetekende zege. Fernando Alonso werd tweede, voor Sebastian Vettel. Kampioenschapsleider Lewis Hamilton kwam niet aan de finish.

Sebastian Vettel mocht van poleposition vertrekken na zijn sterke optreden in de kwalificatie. Red Bull-teamgenoot Mark Webber stond naast hem, met daarachter de Ferrari's van Fernando Alonso en Felipe Massa. Kamui Kobayashi werd naar plaats 23 op de grid teruggezet omdat hij een rood licht in de pitstraat over het hoofd had gezien.

De beste start was voor Vettel, maar de Duitser kreeg meteen Alonso naast zich. Een goede start was er ook voor Vitaly Petrov die van plaats zeven naar de vijfde stek klom. Een slechte start was er voor Jenson Button die van plaats elf naar vijftien zakte, terwijl Kobayashi na een ronde zestiende lag.

Hamilton slaagde erin om in de tweede ronde Petrov te passeren en zo naar plaats vijf te klimmen. Jaime Alguersuari blies de Ferrari-motor van zijn Toro Rosso op en was de eerste uitvaller van de dag. Vooraan liep Vettel meteen weg bij de rest van het veld, terwijl Alonso pogingen deed om de Duitser bij te houden. Verder naar achteren ging Vitantonio Liuzzi in de fout, waardoor de Italiaan twee plaatsen verloor aan Button en Kobayasi die hierdoor veertiende en vijftiende lagen.

Vettel had na tien ronden al een voorsprong van negen seconden op Alonso die werd achtervolgd door Webber die wel sneller kan, maar opgehouden werd door de Ferrari van de Spanjaard. Verder naar achteren kende Michael Schumacher een probleem met zijn remmen, waardoor hij rustig aan moest doen.

Na vijftien ronden kwam de safety car naar buiten omdat er een deel van de voorvleugel op de baan lag. Jenson Button was op dat moment net gestopt. In de pits ging het mis tussen Robert Kubica en Adrian Sutil. De Renault werd weggestuurd, terwijl de Force India net binnenkwam. Een aanrijding was het gevolg, waardoor Sutil op moest geven en Kubica veel tijd verloor. Nico Rosberg verloor na zijn stop een achterwiel, waardoor hij op moest geven.

In de drukte verloor Massa een plaats aan Hamilton, terwijl Webber niet pitte, de eerste plaats pakte en zo probeerde Alonso voorbij te komen. De niet gestopte Barrichello lag zesde, terwijl teamgenoot Nico Hülkenberg opklom naar plaats acht. Button klom op naar plaats tien, met Kobayashi achter zich.

Webber reed vooraan snel weg bij de rest van het veld, waardoor hij ervoor kon zorgen dat hij plaats twee over zou nemen van Alonso. Kubica kreeg van de wedstrijdleiding een tien seconden stop-and-go penalty opgelegd omdat Renault zijn bolide wegstuurde, terwijl dit niet veilig was.

Na 24 ronden moest Hamilton opgeven met problemen, waardoor hij langzaam rijdend de bolide in het gras parkeerde. Direct daarna werd bekend dat Vettel bij het naar binnen rijden van de safety car het veld te veel op had gehouden en dat er werd gekeken of hij daarvoor bestraft zou worden. Kubica parkeerde ondertussen zijn bolide in de pits.

Webber pushte na dertig ronden hard om het gat met Alonso te vergroten, maar de Australiër kwam in verkeer terecht en had hierdoor moeite om het gat te vergroten. Vettel kreeg ondertussen een drive-through penalty opgelegd voor het te veel afstand houden achter de safety car, terwijl het wielincident na afloop van de race onderzocht zou worden. Vettel hief tijdens het uitdienen van de straf zijn vuist uit de cockpit om zijn frustraties te uiten. De Duitser verloor uiteindelijk alleen een plaats aan Alonso.

Na 38 ronden had Webber een voorsprong van bijna twintig seconden op Alonso die Vettel voelde naderen. Massa reed rustig op plaats vier, terwijl daarachter Rubens Barrichello de rest van het veld ophield. Webber vertelde over de boordradio dat hij wel een pitstop wilde maken omdat de voorsprong groot genoeg was om de eerste plaats vast te houden.

Na 43 ronden kwam Webber binnen voor zijn eerste en enige stop. De Australiër bleef ruim aan de leiding rijden voor Alonso en Vettel. De Red Bull bleek ook op het harde rubber snel te zijn, want waar Alonso in de lage 1:25 of hoge 1:24 bleef hangen reed Webber rondetijden van in de 1:22 en liep ver weg bij de rest van het veld.

Webber had al snel een voorsprong van ruim twintig seconden op Alonso die fel op de huid werd gezeten door Vettel. Na 57 ronden was Barrichello de laatste die pitte. Veel bracht het de Braziliaan niet, want hij viel terug naar plaats elf achter Schumacher. Webber zette ondertussen veel coureurs op een ronde, waarbij hij ook tussen het gevecht van Schumacher met Barrichello door moest.

Na een spannend gevecht wist Barrichello Schumacher na 56 ronden in te halen. Hij kwam op het rechte stuk naast de Duitser en werd bijna de muur ingereden door de Mercedes-coureur, waarover hij zich later op de boordradio bij het team beklaagde. De stewards besloten het incident na de race te bekijken.

Na 70 ronden kwam Webber als eerste over de streep, voor Alonso en Vettel. De overige punten gingen naar Massa, Petrov, Hülkenberg, De la Rosa, Button, Kobayashi en Barrichello. Door de zege neemt Webber de leiding over in het klassement en Red Bull greep de leiding in het constructeurskampioenschap.

Pos. Rijder Team Tijd
1. Mark Webber Red Bull 1:41:05.571
2. Fernando Alonso Ferrari +17.821
3. Sebastian Vettel Red Bull +19.252
4. Felipe Massa Ferrari +27.474
5. Vitaly Petrov Renault +1:13.192
6. Nico Hulkenberg Williams +1:16.723
7. Pedro de la Rosa Sauber +1 Ronde
8. Jenson Button McLaren +1 Ronde
9. Kamui Kobayashi Sauber +1 Ronde
10. Rubens Barrichello Williams +1 Ronde
11. Michael Schumacher Mercedes Grand Prix +1 Ronde
12. Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso +1 Ronde
13. Vitantonio Liuzzi Force India F1 +1 Ronde
14. Heikki Kovalainen Lotus F1 +3 Ronden
15. Jarno Trulli Lotus F1 +3 Ronden
16. Timo Glock Virgin Racing +3 Ronden
17. Bruno Senna HRT F1 Team +3 Ronden
18. Lucas Di Grassi Virgin Racing +4 Ronden
19. Sakon Yamamoto HRT F1 Team +4 Ronden
DNF. Lewis Hamilton McLaren +47 Ronden
DNF. Robert Kubica Renault +47 Ronden
DNF. Nico Rosberg Mercedes Grand Prix +55 Ronden
DNF. Adrian Sutil Force India F1 +55 Ronden
DNF. Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso +69 Ronden

Hamilton baalt van uitvalbeurt op de Hungaroring

Coureur Lewis Hamilton is vandaag voor de tweede keer voortijdig uitgevallen vanwege een technisch mankement aan zijn bolide. Hamilton leek op weg naar de vierde positie, na Felipe Massa tijdens de pitstops te hebben ingehaald. Zijn versnellingsbak ging echter kapot en de Brit kon de baan verlaten.

"Ik reed gewoon door de eerste bocht, gaf gas en voelde een rare vibratie. Het leek alsof de aandrijfas kapot ging, maar dat was niet het geval. Het was de versnellingsbak. Dit hoort ook bij het racen en we moeten nu hard werken om de achterstand goed te maken", vertelde Hamilton aan de BBC. "We hebben vandaag veel punten verloren, voor de tweede keer dit jaar. We moeten ervoor zorgen dat ons dat niet meer overkomt."

Doden in India nadat vrachtwagen ravijn inrijdt

Een vrachtwagen met hindoepelgrims aan boord is zondag in een bergachtige regio in het noorden van India een ravijn ingestort. Zeker twintig mensen kwamen om het leven, zeven personen worden vermist. Dat heeft de politie gezegd.

De pelgrims waren onderweg naar Gangotri, een stadje in de deelstaat Uttrakhand, om water uit de rivier de Ganges te verzamelen voor een hindoeïstisch ritueel.

Raddraaiers belagen politie in Den Bosch

Twee groepen van in totaal enkele tientallen raddraaiers hebben zaterdagavond in Den Bosch de confrontatie met elkaar gezocht en keerden zich daarna tegen de politie. Zij probeerden agenten te belagen en ook werd een fles naar een politieauto gegooid. Zes verdachten werden aangehouden, meldt de politie zondag.

Rond 18.30 uur hadden de groepen van in totaal dertig man zich verzameld op het Rivierenplein, waar een grimmige sfeer ontstond. Een aantal van hen reed vervolgens weg, waarbij enkele auto's die op het plein geparkeerd stonden, beschadigd raakten. De politie, die inmiddels ter plaatse was, werd belaagd door de nog aanwezige mensen. Zij probeerden de confrontatie met agenten aan te gaan.

Een groot deel van de groep ging vervolgens een café aan de Rijnstraat in. Het café werd gesloten en met inzet van de mobiele eenheid werd de rust teruggebracht. Zes man werden aangehouden, omdat zij zich verzetten tegen hun aanhouding, een bedreiging vormden of zich niet konden legitimeren. Zij zitten vast voor verhoor. De politie onderzoekt de aanleiding van de confrontatie.

Benzema: "Dit wordt mijn jaar"

Karim Benzema heeft niet een overtuigend jaar achter de rug bij Real Madrid, maar hij belooft beterschap. Benzema lijdt onder enorme druk bij Real Madrid. Aan de ene kant vanwege de zedenzaak die tegen hem loopt in Frankrijk en aan de andere kant omdat hij zich nog niet heeft bewezen als de speler waar hij voor gehaald is door de Spaanse topclub.

"Ik heb er een jaar over gedaan maar ik spreek nu eindelijk Spaans, ik voel nu ook dat ik echt in de groep ben opgenomen. Ik weet zeker dat dit mijn jaar gaat worden bij Real Madrid. Ik ga hard werken voor de ploeg en ik ga veel doelpunten maken dit seizoen", aldus de aanvaller op de officiële clubsite.

José Mourinho liet eerder al weten tevreden te zijn over de ontwikkeling van de Fransman.

Ajax heeft Montenegrijn Savic op proef

Na een stage bij Arsenal eerder dit jaar test Ajax of Stefan Savic de kwaliteiten heeft om van toegevoegde waarde te zijn voor de club. De jonge centrale verdediger wordt de komende week bekeken op het trainingsveld in Amsterdam. Savic krijgt de kans om zich te bewijzen aan de technische staf van Ajax.

De negentienjarige kreeg laatst speeltijd in de wedstrijd van Jong Ajax tegen Willem II en het duel met het Helders elftal. Het Montegrijnse talent staat momenteel nog onder contract bij het Servische FK BSK Borca.

Savic liep dit jaar ook al een tien dagen stage op het trainingsveld van Arsenal, ook zouden Tottenham Hotspur en Rode Ster Belgrado geïnteresseerd zijn. De speler werd in 2009 nog uitgeroepen tot het grootste talent van Montenegro.

Map van Dead Rising 2 bekend

Op een viralsite die de heren van Capcom hadden gemaakt, namelijk www.visitfortunecity.com, is de map van Dead Rising 2 ook goed te zien. Dit vervolg op de zombie-slasher uit 2006 zal over een maand uitkomen, maar nu is dus ook te zien waar iedereen de zombies een kopje kleiner kan maken.

Capcom had al eerder verteld dat de game zich in een casino zou afspelen, maar nu is toch te zien dat er behoorlijk wat bij is gekomen. Meerdere casino's, een winkelcentrum en genoeg plekken waar je kunt eten. Ook is op de map te zien dat de befaamde Savepoints weer terug zijn, wat sommige mensen juist heel goed of een groot minpunt uit deel één vonden. Dead Rising 2 komt 28 september uit voor de Xbox 360, PC en de PlayStation 3.

Map

Schiphol doorstaat drukke weekeinde goed

Schiphol heeft het drukke weekeinde goed doorstaan. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag heeft de luchthaven zonder problemen de extra toestroom van vakantiegangers kunnen verwerken. Dit meldde een woordvoerster van Schiphol.

De luchthaven verwerkte dit weekeinde 450.000 luchtreizigers, die er vertrokken, overstapten of landden. Het was het derde drukke weekeinde op rij. Ditmaal droegen vooral terugkerende vakantiegangers bij aan de piek in het aantal passagiers.

Volgens de woordvoerster blijft het in de rest van de zomerperiode nog wel druk op de luchthaven, maar is het ergste achter de rug.

Man gewond door brandende bank

Een man is zaterdagavond gewond geraakt doordat een bankstel in zijn portiekwoning in Den Haag vlam had gevat. De man werd bewusteloos naast het brandende bankstel gevonden, meldt de brandweer zondag.

Rond 23.00 uur woedde een kleine brand in de woning aan de Transvaalstraat. De toegesnelde brandweerlieden openden de deur van de woning en zagen naast het brandende bankstel de man op de grond liggen. Hij werd direct naar buiten gebracht voor eerste hulp.

De man had rook ingeademd en bleek brandwonden te hebben. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd. De brand was snel onder controle. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Nachtelijke zwemmers aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht twee 18-jarige mannen in het Limburgse Hoensbroek aangehouden nadat zij een nachtelijke duik hadden gemaakt in een zwembad dat al gesloten was. De jongens die verstopt in de struiken zaten, hadden vermoedelijk ook spullen gestolen. Dat meldt de politie zondag.

Agenten waren afgekomen op een inbraakmelding. Zij gingen bij het zwembad aan de Gravin van Schonbornlaan op onderzoek uit. Na enig zoekwerk hoorden zij geritsel in de struiken bij een woning in de buurt. Hier konden de twee mannen in hun natte zwemtenue en op blote voeten worden aangehouden. Verschillende gestolen spullen stonden klaar om meegnomen te worden.

'Budget van 13,5 miljoen voor ploeg Schlecks'

Er was tot nu toe weinig bekend over de nieuwe wielerploeg die rond de gebroeders Schleck wordt opgezet. De ploeg zal worden geleid door Kim Andersen en Bryan Nygaard. Laatstgenoemde liet in een interview met een Deense krant al het een en ander weten.

De initiatiefnemer van de ploeg is multimiljonair Flavio Becca, die ervoor zou zorgen dat het team een budget van 13,5 miljoen euro krijgt. Hiermee behoort de ploeg direct tot de grootsten van het peloton. Ter vergelijking; Rabobank werkt dit jaar met een budget van 10 miljoen euro. Volgens onbevestigde berichten zou de fastfoodketen Quick de titelsponsor worden van de ploeg.

Over de invulling van de renners naast de Schlecks is nog weinig bekend. Mogelijk maken hun teamgenoten bij Saxobank Jakob Fuglsang, Stuart O'Grady en Jens Voigt de overstap. Mogelijk wordt ook Linus Gerdemann van Milram aangetrokken en zouden ook de gebroeders Feillu, nu renners bij Vacansoleil, de overstap maken.

Etrian Odyssey III wordt uitgelegd in trailer

Etrian Odyssey is een RPG-serie van Atlus, de developer van onder andere Shin Megami Tensei en Trauma Center. Na de eerste twee delen vond Atlus dat het tijd was voor een derde deel. Mocht je even vergeten zijn hoe de gameplay ook alweer werkte, dan kun je de onderstaande trailer bekijken.

Etrian Odyssey III: The Drowned City is een typische turn-based RPG met wat extra features. Denk hierbij aan het feit dat je personages in een verdedigende positie kunt stellen en je personages van plaats kunt laten veranderen. De game is exclusief voor de Nintendo DS. Wanneer Etrian Odyssey III hier uitgeracht wordt, is nog niet bekend.

 

 

BlackBerry aan banden in VAE

Mensen met een BlackBerry in de Verenigde Arabische Emiraten mogen vanaf 1 oktober alleen nog maar bellen. Internetten en e-mailen is dan verboden. Volgens de regering zou het toestel de veiligheid van het land in gevaar brengen.

Al het mail- en internetverkeer wordt samen met de locatie gecodeerd naar de Canadese fabrikant van de BlackBerry gestuurd. Daar heeft de veiligheidsdienst dus geen controle op, vindt de Golfstaat.

Anderen zeggen juist weer dat de codering ervoor zorgt dat de overheid geen mail- en internetverkeer kan 'afluisteren' en dat het daarom verboden wordt.

Namco Bandai niet van plan Tales of Graces buiten Japan uit te brengen

De Tales of-serie is wel bekend bij menig gamer. De serie wordt goed ontvangen en telt ondertussen al zo'n twaalf delen. Helaas hebben we slecht nieuws voor de mensen die wachten op het meest recente deel, Tales of Graces.

Namco Bandai heeft namelijk aangekondigd dat ze niet van plan zijn om Tales of Graces in Europa of Amerika uit te brengen. Echter, er is wel een schrale troost: de volgende delen van de game zullen waarschijnlijk wel wereldwijd uitgebracht worden.

Tales of Graces is in Japan voor de Wii verkijgbaar. Aan het einde van dit jaar zal de game ook op de PlayStation 3 uitgebracht worden.

"Firstly, thank you all for your excitement around the series. We also love the series here at Namco of America and are working with our Japan counterparts to determine if we'll see US releases for these games. Unfortunately, we don't currently have any plans to bring Tales of Graces to the US. If this changes, we'll let you know as soon as we can!"

[WTCC] Uitslag race 1+2 Brno

Coureur Rob Huff heeft de eerste race op Brno gewonnen. Van start tot finish leidde de Brit en won met een seconde voorsprong op Gabriele Tarquini. Teamgenoot Alain Menu veroverde de derde plek. Tom Coronel eindigde voortijdig na een crash bij de start.

Coronel kreeg een tik van Andy Priaulux, waarna hij Kristian Poulsen raakte en van de baan vloog, samen met teamgenoot Jordi Gene. Voor beide coureurs was het meteen voorbij en werd een safety car ingezet.

De herstart zorgde meteen voor een nieuwe crash, dit keer met Colin Turkingon en Yvan Muller. Na reparaties moest Muller opeven. Turkington kon wel verder, maar een podiumplek zat er niet meer in.

Pos. Rijder Team Tijd
1. Robert Huff Chevrolet 28:46.901
2. Gabriele Tarquini SR-Sport +0.796
3. Alain Menu Chevrolet +2.036
4. Augusto Farfus BMW Team RBM +2.345
5. Andy Priaulx BMW Team RBM +12.874
6. Colin Turkington WSR +13.202
7. Michel Nykjaer SUNRED +14.256
8. Darryl O'Young Bamboo-engineering +15.467
9. Kristian Poulsen Poulsen Motorsport +15.680
10. Tiago Monteiro SR-Sport +16.524
11. Stefano d' Aste Proteam Motorsport +18.780
12. Sergio Hernandez Proteam Motorsport +20.905
13. Fredy Barth SUNRED +21.363
14. Franz Engstler Liqui Moly Team Engstler +22.484
15. Mehdi Bennani Wiechers-Sport +24.250
16. Harry Vaulkhard Bamboo-engineering +26.554
17. Andrei Romanov Liqui Moly Team Engstler +39.022
18. Fabio Fabiani Proteam Motorsport +1:24.872

Race twee was een prooi voor Priaulx. Achter hem gebeurde van alles, maar de Fransman trok zich daar niets van aan en kwam als winnaar over de finish. Turkington wist zijn fout uit de eerste race recht te trekken en kwam als tweede over de streep. Alain Menu maakte dankbaar gebruik van het uitvallen van Tarquini en completeerde zo het podium. Nederlander Tom Coronel werd tiende.

De coureurs in de WTCC hebben nu een maand rust en mogen weer in de bolides stappen op 4 september in Oschersleben.

Pos. Rijder Team Tijd
1. Andy Priaulx BMW Team RBM geen tijd
2. Colin Turkington WSR +2.254
3. Alain Menu Chevrolet +3.353
4. Robert Huff Chevrolet +5.347
5. Augusto Farfus BMW Team RBM +5.724
6. Tiago Monteiro SR-Sport +7.501
7. Darryl O'Young Bamboo-engineering +10.212
8. Fredy Barth SUNRED +11.698
9. Stefano d' Aste Proteam Motorsport +12.581
10. Tom Coronel SR-Sport +16.584
11. Sergio Hernandez Proteam Motorsport +19.233
12. Yvan Muller Chevrolet +20.016
13. Jordi Gene SR-Sport +20.555
14. Norbert Michelisz Zengo-Dension Team +20.837
15. Mehdi Bennani Wiechers-Sport +22.069
16. Harry Vaulkhard Bamboo-engineering +23.840
17. Andrei Romanov Liqui Moly Team Engstler +52.309
DNF Gabriele Tarquini SR-Sport +2 Ronden
DNF Kristian Poulsen Poulsen Motorsport +2 Ronden
DNF Fabio Fabiani Proteam Motorsport +2 Ronden
DNF Franz Engstler Liqui Moly Team Engstler +6 Ronden
DNF Michel Nykjaer SUNRED +10 Ronden

Rasmussen hoopt nog steeds op Vuelta-deelname

Michael Rasmussen is nog steeds van plan om later deze maand te starten in de Vuelta à España. De Deen beëindigde eerder zijn contract bij Miche, zodat hij op zoek kon naar een grote formatie voor de Vuelta.

"Ik geloof er nog steeds in, ik ben optimistisch," zei Rasmussen tegen feltet.dk. "Dat is de reden waarom ik nog niet voor een kleinere ploeg getekend heb." De voormalig renner van Rabobank heeft nog tot 8 augustus om een nieuwe formatie te vinden, omdat dan de deadline verloopt voor de ploegen om hun voorlopige lijst van renners bekend te maken.

"Ik ben bereid te rijden in dienst van een andere renner. Ik heb er geen probleem mee voor een kopman te rijden wanneer hij sterk genoeg is. Ik wil gewoon terugkeren op het hoogste niveau. Mijn conditie is wat het zou moeten zijn. Ik heb hard getraind, omdat het moet," aldus Rasmussen, die zegt dat hij in onderhandeling is met een ProTour-team en een ProContinentale ploeg.

 

Sastre rijdt ook Vuelta

Carlos Sastre zal voor de tweede keer in zijn carrière alle drie de grote rondes in één seizoen rijden. De Spanjaard van Cervélo besloot dit te gaan doen naar aanleiding van zijn goede vorm in de laatste week van de Tour de France en zijn derde plaats in de Clasica San Sebastian.

Dit betekent dat de 35-jarige Sastre aan het eind van deze maand ook zal starten in de Vuelta à España, waardoor hij voor de tweede keer sinds 2006 in één jaar de Giro d'Italia, Tour en Vuelta zal rijden. De Tour-winnaar van 2006 reed buiten de grote rondes amper wedstrijden. Zo kwam hij wel aan de start van de Ronde van Catalonië en Luik-Bastenaken-Luik.

 

Alderweireld: "Geen bewuste actie van Suárez"

Luis Suárez mist de start van de Eredivisie. De aanvoerder van Ajax kreeg gisteren, tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente (0-1), de rode kaart. Een grove overtreding van de Uruguyaan op Cheik Tioté was hier de aanleiding voor.

Suárez ging met een gestrekt been in op Tioté. De middenvelder van FC Twente mocht van geluk spreken dat het been van de aanvaller deels langs hem heen ging. Mocht de overtreding wel raak zijn geweest, dan had de speler nu wellicht in het ziekenhuis gelegen.

"Ik hoop dat het meevalt, het zou echt jammer zijn als we Luis lang moeten missen", liet Toby Alderweireld, ploeggenoot van Suárez, na afloop weten. Daarnaast gaf de Belg toe dat de actie van de Uruguayaan niet handig was, maar volgens hem zou hij dit niet bewust hebben gedaan. "Zo zit Luis niet in elkaar, hij is er nooit op uit om tegenstanders bewust te blesseren. Deze tackle was een beetje onbesuisd, maar Luis wilde echt niet het been van Tioté breken."

Volgens Alderweireld had Ajax juist erg veel respect voor FC Twente. "Daarom vormden we na de wedstrijd, toen FC Twente de schaal uitgereikt gekregen had, ook een erehaag. De onderlinge verstandhoudingen zijn gewoon goed."

Het is nu aan de tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) om Suárez een straf op te leggen.


De overtreding van Suárez op Tioté

Inzage VS in EU-bankverkeer begonnen

Vanaf zondag kunnen Amerikaanse geheime diensten Europees bankverkeer controleren. Het doel is om de financiering van terrorisme tegen te gaan. Na maandenlange debatten heeft de Europese Unie toegegeven aan de Amerikaanse wens.

Toenmalig Europarlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) maakte in het parlement veel stampij om betere afspraken af te dwingen met het oog op de privacy van Europese burgers en bedrijven. Dat lukte, hoewel de VVD'ster toen al was overgestapt naar de Tweede Kamer.

Een verdrag regelt wat de Amerikanen precies mogen inzien. Het gaat om de namen van de afzenders en de ontvangers, hun banksaldi, het overgeschreven bedrag en de opmerkingen. Soms bevinden zich bij de opmerkingen handige aanwijzingen zoals telefoonnummers.

De Amerikanen kunnen echter niet zomaar alles inzien. Eerst zal de politiedienst Europol de aanvragen behandelen op relevantie, en vervolgens de Amerikanen controleren of zij zich aan de strikte afspraken houden.

Kort na de aanslagen in de VS op 11 september 2001 hadden de Amerikaanse autoriteiten in het geniep al veel bankgegevens opgevraagd. Toen dat in 2006 bekend werd, ontstond veel ophef. Een nieuw akkoord moest de inzage goed regelen.

Het nieuwe akkoord geldt voor vijf jaar. Daarna kan het worden verlengd. De EU wil in de tussentijd een eigen systeem opbouwen zodat het zelf kan speuren in de massa bankgegevens.

Dodental watersnood Pakistan boven 900

Het dodental door de overstromingen in het noordwesten van Pakistan is tot boven negenhonderd opgelopen. In de stad Muzaffarabad in het Pakistaanse deel van Kashmir zijn 47 lijken geteld, zo heeft een regeringsfunctionaris meegedeeld.

De autoriteiten meldden zaterdag een dodental van 870. Door de aanhoudende moessonregens zijn rivieren buiten hun oevers getreden en zijn duizenden hectares landbouwgrond verwoest. Een aantal dorpen en circa 45 bruggen zijn weggespoeld.

DiRT 3 debuteert in trailer met veel terrein

Ontwikkelaar Codemasters heeft met Colin McRae: DiRT en Colin McRae: DiRT 2 twee succesvolle rallygames op de markt gebracht. Het is inmiddels bijna een jaar geleden sinds het laatste deel en DiRT 3 is alweer even in de maak.

Vandaag hebben we dan eindelijk de allereerste trailer van de game, welke getoond werd op ESPN. De trailer toont Ken Block in zijn Ford Fiesta S2000 terwijl hij de planeet onveilig maakt met zijn vaardigheden. DiRT 3 staat gepland voor 2011, voor welke platformen de game uit gaat komen is nog niet bekend.

Plat Haags: Prostitutiekabinet met gedoogsteun

VVD en CDA hadden met goed fatsoen drie dingen kunnen doen. Trachten de PVV te bewegen, afstand te nemen van enkele onaanvaardbare principes, óf alsnog Cohen oproepen om mee te werken aan een middenkabinet, óf een minderheidskabinet vormen dat niet uitsluitend afhankelijk is van de dichtgetimmerde gedoogsteun van de PVV, maar bij sommige onderwerpen het juist van de steun van de PvdA moet hebben.

[SF] Uitslag race 1 Brands Hatch

Coureur John Martin heeft in Engeland zijn tweede overwinning van het seizoen weten te pakken. De rijder uit Australië pakte de leiding na een goede start en behield deze tot aan de finish. Craig Dolby eindigde tweede vlak voor Andy Soucek.

Marcos Martinez begon vanaf poleposition, maar moest deze plek na een paar bochten afgeven aan Martin. Dolby bleef druk uitoefenen op Martin maar zonder resultaat. Yelmer Buurman kreeg een waarschuwing omdat hij te vaak met alle wielen van de baan was.

Tristan Gommendy reed bij een pitstop een van zijn monteurs nog omver. Dolby probeerde via een goede pitstop Martinez in te halen, maar faalde hierin. Hierna reed Martin onbedreigd naar de overwinning en hield Dolby zijn tweede plek vast. Martinez probeerde Soucek en Buurman achter zich te houden maar viel uit door een fout in de 34e ronde. Soucek bleef de Nederlander wel voor en eindigde zo op de derde plaats.

Race 2 start om 15.00 uur Nederlandse tijd.

Pos. Rijder Team Tijd
1. John Martin Beijing Guoan FC 45:20.096
2. Craig Dolby Tottenham Hotspur +7.438
3. Andy Soucek Sporting Clube de Portugal +14.766
4. Yelmer Buurman AC Milan +15.706
5. Alvaro Parente FC Porto +17.256
6. Max Wissel FC Basel +42.073
7. Chris van der Drift Olympiacos +53.117
8. Tristan Gommendy Galatasaray +53.881
9. Duncan Tappy Flamengo +57.014
10. James Walker Liverpool FC +57.671
11. Alvaro Parente FC Porto +58.883
12. Franck Perera Olympique Lyonnais +59.546
13. Davide Rigon Anderlecht +1 Ronde
14. Maria de Villota Atletico de Madrid +1 Ronde
15. Robert Doornbos Corinthians +2 Ronden
DNF Marcos Martínez Sevilla FC +3 Ronden
DNF Julien Jousse AS Roma +3 Ronden
DNF Narain Karthikeyan PSV Eindhoven +31 Ronden

Alerte passanten redden man uit water

Passanten hebben gisteren in het Groningse Appingedam een dronken man van de verdrinkingsdood gered. Bij de Farmsumerweg was de man in het water gesukkeld en hij kon er niet meer uitkomen.

Duikers van de brandweer hoefden dankzij de snelle actie van de voorbijgangers het water niet meer in. Agenten hebben de dronken man naar het politiebureau gebracht voor het doen van een blaastest.

[EK] Röthlin wint marathontitel

Viktor Röthlin heeft zich tot Europees kampioen op de marathon laten kronen. De Zwitser had 2:15.31 uur nodig voor de 42,195 kilometer door de straten van Barcelona. Hij hield de Spanjaard Jose Manuel Martinez op de streep 2.19 minuten achter zich. Brons was er voor de Rus Dmitriy Safronov in 2:18.16.

De beste Nederlandse loper werd Rens Dekkers op de dertiende plaats in 2:22.03 uur, net voor Hugo van den Broek. Met een zeventiende plaats voor Koen Raymaekers was Nederland net niet goed genoeg voor brons in het landenklassement. Dat ging naar Rusland dat achter Spanje en Italië eindigde. Tijdens het vorige EK in 2006 werd Nederland nog wel derde.

Inter wint ruim van Manchester City

Inter heeft gisteren (plaatselijke tijd) in een vriendschappelijke wedstrijd overtuigend gewonnen van Manchester City. De Italiaanse kampioen en winnaar van de Champions League was in het Amerikaanse Baltimore met 3-0 te sterk voor de Engelse ploeg.

De Engelsen speelden wel vanaf de 21e minuut met tien man na een rode kaart voor Patrick Vieira. Hij maakte een harde overtreding op Marco Materazzi.

De Nigeriaanse aanvaller Nsofor Victor Obinna opende in de 38e minuut de score voor Inter. In de 54e minuut kwam zijn inzet tegen het been van verdediger Joleon Lescott van City en belandde in het doel. De derde treffer van Inter kwam op naam van Cristiano Biraghi.

Inter en Manchester City bereiden zich in de VS voor op het nieuwe seizoen. Wesley Sneijder ontbrak nog bij Inter. De Nederlandse international heeft nog vakantie na het WK.

Jezus voorkomt overval

Een dappere verkoopster heeft in Pompano Beach in de Amerikaanse staat Florida een overval weten te voorkomen door met de dader in gesprek te gaan over Jezus. Op een bewakingsvideo is te zien hoe de man de telefoonwinkel binnenkomt en 300 dollar eist.

Tegen de verkoopster zegt de overvaller dat ze niet bang hoeft te zijn. De moedige vrouw zegt daarop dat ze geen schrik heeft en dat ze de man wil vertellen over Jezus. Ze geeft aan de overvaller te willen helpen om te zoeken naar een baantje. De overvaller raakt totaal van de kaart en biecht op dat zijn vuurwapen niets meer is dan een stuk speelgoed en gaat er als een haas vandoor.

[GP3] Uitslag Race 2 Hongarije

Aleksander Rossi heeft op de Hungaroring de tweede race in de GP3 Series op zijn naam geschreven. De Amerikaan bleef op het Hongaarse asfalt Robert Wickens en Dean Smith voor. Beste Nederlander was Nigel Melker op plaats veertien.

Rossi mocht van poleposition vertrekken en hield de eerste plaats vast, voor Josef Newgarden die nog wel een inhaalpoging waagde, maar dit mislukte. Hij moest uiteindelijk drie ronden voor het einde zijn bolide aan de kant zetten met motorische problemen. Hierdoor schoof Wickens door naar plaats twee, voor Smith.

Voor Renger van der Zande zat de race er na enkele ronden al op. Hij kwam in het gedrang terecht en beschadigde hierbij zijn bolide, waardoor hij uit kon stappen. Melker moest vanuit het achterveld komen en reed een inhaalrace die hem uiteindelijk op plaats veertien bracht.

Pedro Nunes beleefde nog een hachelijk moment toen zijn bolide na een aanrijding met Doru Sechelariu over de kop ging. Ook Felipe Guimaraes kon uitstappen, omdat zijn bolide door Michael Christensen gelanceerd werd. Geen van de coureurs raakte bij de incidenten gewond.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Alexander Rossi ART Grand Prix 26:27.165
2 Robert Wickens Status Grand Prix +4.962
3 Dean Smith Carlin Motorsport +11.159
4 Stefano Coletti Tech 1 Racing +12.399
5 Esteban Gutierrez ART Grand Prix +13.257
6 Nico Muller Jenzer Motorsport +15.521
7 Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing +18.743
8 Mirko Bortolotti Addax Team +24.227
9 Adrien Tambay Manor Racing +29.828
10 Oliver Oakes Atech CRS GP +30.387
11 Rio Haryanto Manor Racing +39.618
12 Daniel Morad Status Grand Prix +40.034
13 Leonardo Cordeiro MW Arden +40.449
14 Nigel Melker Mücke Motorsport +40.895
15 Vittorio Ghirelli Atech CRS GP +42.572
16 Pablo Sanchez Lopez Addax Team +45.168
17 Antonio Felix da Costa Carlin Motorsport +46.205
18 Ivan Lukashevich Status Grand Prix +46.465
19 Marco Barba Jenzer Motorsport +46.934
20 Miki Monras MW Arden +48.591
21 Doru Sechelariu Tech 1 Racing +51.086
22 Roberto Merhi Atech CRS GP +52.631
23 Pal Varhaug Jenzer Motorsport +1:17.076
DNF Josef Newgarden Carlin Motorsport +3 Ronden
DNF Tobias Hegewald Mücke Motorsport +8 Ronden
DNF Michael Christensen MW Arden +15 Ronden
DNF Felipe Guimaraes Addax Team +15 Ronden
DNF Pedro Nunes ART Grand Prix +15 Ronden
DNF Renger van der Zande Mücke Motorsport +16 Ronden


Stand na Hongarije

Pos. Rijder Team Punten
1 Esteban Gutierrez ART Grand Prix 75
2 Robert Wickens Status Grand Prix 44
3 Nico Muller Jenzer Motorsport 36
4 Alexander Rossi ART Grand Prix 34
5 James Jakes Manor Racing 23
6 Rio Haryanto Manor Racing 21
7 Stefano Coletti Tech 1 Racing 18
8 Dean Smith Carlin Motorsport 18
9 Daniel Morad Status Grand Prix 15
10 Roberto Merhi Atech CRS GP 12
11 Miki Monras MW Arden 12
12 Pal Varhaug Jenzer Motorsport 10
13 Felipe Guimaraes Addax Team 9
14 Jean-Eric Vergne Tech 1 Racing 9
15 Lucas Foresti Carlin Motorsport 7
16 Mirko Bortolotti Addax Team 7
17 Daniel Juncadella Tech 1 Racing 6
18 Renger van der Zande Mücke Motorsport 6
19 Tobias Hegewald Mücke Motorsport 6
20 Nigel Melker Mücke Motorsport 4

Lange Frans werkt aan huwelijk

Zanger Lange Frans werkt hard om zijn huwelijk met zijn vrouw Daniëlle te redden. Het grootste deel van de week is hij weer bij zijn echtgenote en hun tweejarige zoontje Willem in Diemen. Daniëlle gelooft dat het goedkomt.

"Ik merk dat Frans echt zijn best doet. Natuurlijk zijn er momenten geweest dat ik twijfelde over ons huwelijk. Er is zo veel gebeurd. Maar de hoop heb ik nooit opgegeven. Wij allebei niet", vertelt Daniëlle aan de Telegraaf. De voormalige amazone dumpte haar vriend omdat hij zich financieel zou laten uitmelken door zijn beste vriend en broer. Lange Frans brengt per week vijf nachten thuis door. De andere twee logeert hij in een gehuurde flat. Het appartement wordt nog wel een tijdje gehuurd. Daniëlle: "Voor de zekerheid, want we hebben nog een lange weg te gaan."

Hamilton blijft vertrouwen houden in titelstrijd

De afgelopten twee races kwam McLaren veel te kort ten opzichte van concurrenten Red Bull en Ferrari, maar coureur Lewis Hamilton blijft goede hoop houden op de wereldtitel. De rijder uit Engeland staat nog steeds aan de leiding, maar beseft wel dat zijn renstal de achterstand moet goedmaken en dat het anders een moeilijk verhaal gaat worden.

"Ik heb niet het gevoel dat het kampioenschap nu uit onze handen glipt. Ik bekijk de situatie per race en probeer zoveel mogelijk punten te scoren. Ik push zo hard als ik kan", vertelde Hamilton. De Brit zal in Hongarije vanaf de vijfde stek zijn race beginnen. "Als we echter een seconde achterstand blijven houden, wordt het natuurlijk wel heel moeilijk om de titel te winnen. Aan toewijding ligt het echter niet. Die is bij mij erg hoog, net als bij Jenson Button, Martin Whitmarsh en iedereen in het team. We doen er alles aan om het kampioenschap te winnen."

Hamilton leidt het kampioenschap met 157 punten, veertien meer dan teamgenoot Button.

Hond gekidnapt in Enschede

Gistermiddag hebben twee onbekende personen een hondje gekidnapt aan de Borneostraat in Enschede. Het beestje was 's middags rond half zes uit de woning ontsnapt.

Passanten hebben op straat gezien hoe een meisje met halflang blond haar het zwarte bastaard hondje met een witte bef en bruine pootjes oppakte en in een sporttas dumpte. De jonge vrouw was op dat moment in het gezelschap van een lichtgetinte man met stekeltjes. De twee zijn er vervolgens in een auto vandoor gegaan. Het hondje draagt de naam Lady en heeft kenmerken van zowel een tekkel als een jack russell.

Raad de albumhoes!

We gaan de komende tijd op zoek naar albumhoezen!. Je ziet een plaatje van een albumhoes alleen hebben wij hem een beetje bewerkt. Aan jou de taak om het betreffende album in een reactie bekend te maken. De snelste krijgt uiteraard een eervolle vermelding onder het blogje!

We zoeken de artiest, en de titel van het album!

Met dank aan Zw0rld voor de submit. Heb jij nog een moeilijk te raden albumhoes? Gooi hem in de submit onder vermelding van albumhoes, en misschien zie je hem terug op de weblog!

Murray, Querrey naar finale L.A.

De finale van het ATP-toernooi in Los Angeles gaat tussen Andy Murray en Sam Querrey. De als eerste geplaatste Murray was met 6-0, 1-6 en 6-4 de Spanjaard Feliciano Lopez de baas. In de andere halve eindstrijd versloeg de als tweede geplaatste Querrey Janko Tipsarevic met 6-7, 7-6 en 6-4.

In de eerste set brak Murray zijn tegenstander driemaal, maar in de tweede set was het precies andersom. Murray had in de derde set aan een break genoeg om het duel alsnog naar zich toe te trekken.

In de andere partij overleefde Querrey in de tweede set op 4-5 een matchpoint. In de tiebreak die volgde kwam de Amerikaan met 1-5 achter te staan maar hij wist alsnog een derde set af te dwingen. In de beslissende set werkte Querrey, die het toernooi vorig jaar won, een break achterstand weg waarna hij op zijn tweede matchpoint toesloeg.

Aantal burgerdoden in Irak verdubbeld

Het aantal burgers in Irak dat door geweld om het leven is gekomen, is in juli in vergelijking met de maand daarvoor bijna verdubbeld. Kostten bomaanslagen en andere gewelddadige acties in juni aan 204 burgers het leven, vorige maand was dat 396. In mei kwamen 275 burgers om.

Dat blijkt uit cijfers die de regering in Bagdad zaterdag heeft gepubliceerd. De toename van het geweld wordt gezien als teken dat rebellen profijt proberen te trekken uit de politieke spanningen. Door de verdeeldheid tussen de politieke partijen is er na de verkiezingen van maart nog altijd geen nieuwe regering gevormd.

Sinds de Amerikanen en Britten in maart 2003 Irak binnenvielen, heeft het geweld volgens de website www.iraqbodycount.org ongeveer 100.000 burgers het leven gekost. Vorige week kwamen zeker negentien sjiitische pelgrims om door een aanslag nabij de voor hen heilige stad Kerbala. Op 21 juli verloren zeker vijftien burgers het leven, toen in de buurt van de stad Baquba op een drukbevolkte markt een autobom ontplofte.

Meerderheid Nederlanders voor rechts kabinet

Van de Nederlanders hoopt 59 procent dat de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA tot een kabinet leiden. Van de PVV-aanhangers hoopt 96 procent hier op, van de VVD-stemmers 94 procent. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

Opvallend is dat van de CDA-kiezers 78 procent wil dat de onderhandelingen tussen de drie partijen leiden tot de vorming van een coalitie. Vanuit het CDA was de afgelopen tijd veel kritiek te horen op de PVV. CDA-leider Maxime Verhagen hield aanvankelijk de boot af voor een coalitie met VVD en PVV.

Vorige week bleek nog uit een peiling van De Hond dat bijna zeventig procent van de Nederlanders vond dat het CDA moest gaan onderhandelen met VVD en PVV. Sinds deze week praatten de leiders van de drie partijen over de vorming van een rechts kabinet.

Vrijdag maakten de fractievoorzitters van VVD, PVV en CDA bekend perspectief te zien voor onderhandelingen over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Reden voor een minderheidskabinet zijn de verschillen tussen PVV en CDA over onder meer de islam.

Aan de deelnemers van de peiling werd ook gevraagd op welke punten de PVV geen concessies moet doen als zij op welke manier dan ook worden betrokken bij de vorming van de nieuwe regering. Veruit de meeste populaire maatregel die de PVV wil doorvoeren is dat er behalve de AOW geen uitkeringen meer naar het buitenland mogen. Van de stemmers staat 66 procent hier achter.

Verder moet van 62 procent de PVV voet bij stuk houden over het plan het eigen risico in de zorg niet te verhogen, is 51 procent voor het invoeren van minimumstraffen en vindt 52 procent het een goed idee mensen pas nadat ze tien jaar in Nederland wonen recht op een uitkering moeten krijgen.

Na een week onderhandelen over een rechts kabinet is de PVV in de peiling weer wat teruggezakt ten gunste van het CDA en de VVD. De VVD staat nu op zes zetels verlies en het CDA op een. De PVV zou acht zetels meer binnenslepen dan tijdens de laatste verkiezingen, dat zijn er echter drie minder dan op het hoogtepunt. Het aantal zetels dat de drie partijen samen zouden halen, is echter stabiel met 76, een kleine meerderheid.

FOK!games: Tofste baas - dag 26

Mecha Hitler bleek gisteren de populairste te zijn waardoor hij doorgaat naar de volgende ronde en het op mag gaan nemen tegen Nihilanth (Half Life) en Purple (Day of the Tentacle)

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Big Daddy (Bioshock)
Big Daddies (ook bekend als protectors) zijn genetisch aangepaste mensen, die zichzelf in een enorm duikpak hebben gehesen. Hun primaire doel is om Little Sisters te beschermen, terwijl ze hen begeleiden in Rapture, de stad onder water. En moet jij als speler van BioShock nu net die Little Sisters te pakken krijgen.

Skid Vicious (Stunts)
Stunts is een racespel uit 1990. Als je omstreeks die tijd geboren bent ken je hem vast wel. Je kon je eigen banen met loopings, open bruggen en kurken maken, en dan uit een scala van zo'n twintig auto's kiezen om de baan uit te proberen. Als je een van de voorgeprogrammeerde banen of eigen banen meester was, kon je een race doen tegen de computer. Hier komen we als eerste Skid Vicious tegen. Uit de zes karakters waar je tegen kunt racen is Skid degene met de meeste controle op de baan. Daar is een pittige racebaan voor nodig.

Harbinger (Mass Effect 2)
Harbinger is de mastermind van al het slechte in Mass Effect 2. Hij wil het lichaam van Shepard het liefst zo intact mogeijk in handen krijgen, waarschijnlijk om zijn genetische materiaal te pakken te krijgen. Harbinger heeft de mogelijkheid om op afstand individuele Collectors te besturen en zo het leven van Shepard flink moeilijk te maken.

Big DaddySkid ViciousHarbinger

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Fábio Aurélio keert terug bij Liverpool

Fábio Aurélio is weer terug bij Liverpool. In mei verliet hij Liverpool nog, maar nu heeft de Braziliaanse linksback toch een nieuw contract bij zijn club getekend. Nieuwe manager Roy Hodgson legt uit.

"Toen we wisten dat Fábio zonder club zat, hebben we hem uitgenodigd om met ons te trainen. Hij heeft een sterke indruk achtergelaten en we zijn blij dat we hem opnieuw bij ons hebben." Hoewel Aurélio eerder geen toekomst meer had bij de club werd de spoeling op de linksachterpositie bij Liverpool wat aan de dunne kant, aangezien linksback Emiliano Insúa op het punt staat te vertrekken naar Fiorentina.

[GP2] Uitslag Race 2 Hongarije

Coureur Giacomo Ricci heeft de tweede race op de Hungaroring op zijn naam weten te schrijven. De Italiaan begon op poleposition en wist gedurende de race zeven seconden voorsprong te nemen op Christian Vietoris, die als tweede eindigde. Giedo van der Garde leek af te stevenen op een derde plek, maar werd in de voorlaatste ronde ingehaald door Davide Valsecchi en eindigde zo op een vierde plek.

Na de opwarmronde bleef Michael Herck staan op de grid, hierdoor kon Van der Garde vrij oprukken vanaf zijn vierde startplaats. Hij kon hier echter geen gebruik van maken en sloot als vierde aan achter Ricci d'Ambrosio en Vietoris. Teamgenoot Sergio Perez beging in de tweede ronde een fout bij een inhaalactie en spinde hierdoor. Luiz Razia had niet genoeg tijd om hem te ontwijken en beide moesten de race met schade verlaten.

Van der Garde kreeg na het uitvallen van d'Ambrosio weer zicht op een podiumplaats. Valsecchi wilde deze plek ook en was druk bezig met een inhaalslag. De voorlaatse ronde werd de Nederlander dan toch ingehaald en moest zo genoegen nemen met een vierde plek.

Pos. Rijder Team Tijd
1. Giacomo Ricci DPR 42:55.588
2. Christian Vietoris Racing Engineering +7.097
3. Davide Valsecchi iSport International +16.712
4. Giedo van der Garde Addax +19.708
5. Oliver Turvey iSport International +20.655
6. Luca Filippi Super Nova International +22.383
7. Dani Clos Racing Engineering +26.885
8. Adrian Zaugg Trident Racing +30.078
9. Charles Pic Arden International +31.327
10. Marcus Ericsson Super Nova International +39.394
11. Fabio Leimer Ocean Racing Technology +40.610
12. Alberto Valerio Coloni Motorsport +43.010
13. Johnny Cecotto Jr. Trident Racing +49.669
14. Vladimir Arabadzhiev Coloni Motorsport +57.900
15. Rodolfo Gonzalez Arden International +1:10.829
16. Max Chilton Ocean Racing Technology +1:11.873
DNF Jerome d` Ambrosio DAMS +16 Ronden
DNF Sam Bird ART Grand Prix +19 Ronden
DNF Michael Herck DPR +19 Ronden
DNF Pastor Maldonado Rapax +22 Ronden
DNF Luiz Razia Rapax +26 Ronden
DNF Sergio Perez Addax +26 Ronden

Henry belangrijk bij debuut in MLS

Thierry Henry heeft gisteren (plaatselijke tijd) bij zijn debuut in de Amerikaanse competitie MLS meteen een belangrijke rol gespeeld.

De oud-speler van Barcelona en Arsenal bereidde voor zijn nieuwe club de New York Red Bulls de twee treffers van Juan Pablo Angel voor. Hij kon de Red Bulls echter niet naar de overwinning leiden. Het duel met Houston Dynamo eindigde in 2-2. De gelijkmaker van Houston viel pas in de 90e minuut.

Direct na afloop van het duel kwamen er twee fans op het veld op Henry af. Veiligheidsmensen grepen in, al kostte het wel wat moeite ze te pakken te krijgen. "Ik had eigenlijk niet eens in de gaten wat er gebeurde", zei Henry. De voetballer had ondanks het incident ook genoten van de sfeer. "Het was fantastisch. Ik zag ook mensen op de tribunes in shirts van Barcelona en Arsenal. Dat was erg leuk."

Roeiers in 44 dagen over Atlantische Oceaan

Twee Britten, een Ier en een Deen zijn erin geslaagd om in 43 dagen, 21 uur, 26 minuten en 48 seconden de Atlantische Oceaan over te roeien. Het viertal verbreekt hiermee het oude record dat op 55 dagen stond en dateerde uit 1896!

De vier mannen hadden al twee eerdere pogingen ondernomen, maar die mislukten door technische problemen. De derde poging startte op 17 juni in New York en gisteren kwamen de roeiers aan bij de Scilly-eilanden ten zuidwesten van het Engelse vasteland.

De reis van het viertal is niet zonder slag of stoot verlopen. Na twee mislukte pogingen, kregen de roeiers onderweg te maken met hoge golven, harde wind en voedselvergiftiging. Twee man zijn onderweg overboord geslagen en de boot is tweemaal gekapseisd.

Giggs: "ManUnited hoeft geen spelers meer te halen"

Ryan Giggs denkt dat Manchester United geen grote speler hoeft te halen om de Premier League te winnen. De ervaren buitenspeler van de Mancunians vindt dat er voldoende kwaliteit zit in de huidige selectie.

In tegenstelling tot rivaal Manchester City heeft United pas twee aankopen gedaan. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson gaf 25 miljoen euro uit voor Chris Smalling en Javier Hernandez. Supporters hadden graag meer namen naar Old Trafford zien komen. "We hebben niet nog een speler nodig voor het einde van de transferperiode", zegt Giggs tegenover The Mirror.

"De selectie zit momenteel goed in elkaar", vervolgt Giggs. "We hebben veel kwaliteit in de groep en daarnaast komen er een hoop spelers terug van blessures. Ook komen er een paar verhuurde spelers terug die bij andere clubs sterker zijn geworden."

Bij Manchester United lopen veel talentvolle spelers rond. Volgens Giggs moeten Jonny Evans, Fabio aen Rafael Da Silva, Darron Gibson, Nani, Federico Macheda, Danny Welbeck en Tom Cleverly nu laten zien wat ze waard zijn. "Ze hebben in de voorbereiding veel goede dingen laten zien. Ze moeten die goede lijn nu zien door te trekken en ik verwacht dat ze dat ook doen aangezien ze een goede mentaliteit hebben en op een goede manier trainen."

Wenger eist duidelijkheid van Fŕbregas

Manager Arsène Wenger wil duidelijkheid van Cesc Fàbregas. De Spaanse middenvelder staat in verregaande belangstelling van FC Barcelona. Wenger wil dat de aanvoerder van The Gunners een einde maakt aan alle speculaties.

"Op het moment dat Fàbregas terugkeert bij Arsenal moet hij zich duidelijk uitspreken over zijn toekomst. Verder heb ik niets aan dit onderwerp toe te voegen", zegt Wenger tegenover de BBC over de toekomst van Fàbregas.

Fàbregas kwam op 15-jarige leeftijd over van Barça naar Arsenal. Hij groeide daar uit tot een belangrijke schakel in het elftal van Wenger. Zijn goede spel is opgemerkt door Barcelona en die club wil hem nu dolgraag terughalen naar Catalonië.

In Londen zien ze Fàbregas graag bij Arsenal blijven. Zo ook verdediger Johan Djourou. "Het is van groot belang dat hij blijft en dat we ons team bij elkaar kunnen houden. We hebben hem nodig. Hij moet de beslissing nemen maar ik hoop dat hij blijft. Met hem kunnen we gaan voor de eerste plaats."

Twee arrestaties na dodelijk ongeval Heesch

De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeval in de nacht van zaterdag op zondag op de Nistelrodeseweg in Heesch (Brabant). Volgens de politie heeft een 20-jarige man (woonplaats nog onbekend) het ongeluk niet overleefd.

Een getuige belde de politie, omdat hij een auto tegen een boom zag staan. De agenten die poolshoogte gingen nemen, vonden het slachtoffer levenloos naast de auto in de sloot. Hij was aan zijn verwondingen overleden.

Omdat er aanwijzingen waren dat er meerdere personen in de auto hadden gezeten, werd de omgeving naar mogelijke andere gewonden afgezocht. Op de Heescheweg trof de politie twee inwoners van Nistelrode (25 en 26) aan en arresteerde hen op verdenking van betrokkenheid bij het fatale ongeval en het verlaten van de locatie van het ongeluk.

Belg slaat cipier neer om mayonaise

Een Belg in de gevangenis van Hasselt heeft een cipier twee weken arbeidsongeschikt geslagen, omdat hij geen mayonaise op zijn frieten kreeg.

De frietsaus stond wel op het menu, maar bleek te ontbreken bij het uitdelen van de patat in de gevangeniskantine. Meerdere gedetineerden maakten amok en werden tot kalmte gemaand door bewakers. Een 22-jarige gevangene gaf een cipier enkele rake klappen in het gezicht. De bewaker moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis van de hoofdstad van Limburg en is minstens vijftien dagen arbeidsongeschikt.

De gevangenisdirectie heeft de agressieve man zes maanden op individueel regime gezet. Hij moet ook een cursus volgen om zijn agressie te kanaliseren. De directie meldde het incident aan de Vlaamse krant Nieuwsblad op Zondag. Ze zei dat de rust in de kantine snel terugkeerde.

Duitse president: hulpfonds Loveparade

De Duitse president Christian Wulff pleit voor de instelling van een ombudsman en een hulpfonds voor de slachtoffers en nabestaanden van de Loveparade in Duisburg. "Het gaat erom de familieleden te tonen dat de hele natie hen helpt", zegt de president in de krant Bild am Sonntag.

Wulff was zaterdag bij de herdenkingsdienst voor de 21 mensen die ruim een week geleden in de paniek tijdens de Loveparade in Duisburg werden doodgedrukt. De ombudsman zou bij verzekeringsmaatschappijen, overheidsorganen en advocaten moeten opkomen voor de belangen van de nabestaanden en de gewonden.

De president verwijst naar zijn ervaringen als politicus in de deelstaat Nedersaksen. In 1998 ontspoorde daar bij de stad Eschede een hogesnelheidstrein, wat 101 passagiers het leven kostte. Op de dag van het ongeluk werd een hulpfonds ingesteld, waaraan de Duitsers konden bijdragen. Er kwam 750.000 euro binnen waarmee snel en zonder bureaucratische omwegen mensen werden geholpen in gevallen dat de verzekering niet wilde betalen, zegt Wulff.

Verhagen: waardering voor missie Uruzgan

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken laat per brief aan de Task Force Uruzgan weten dat de regering diep onder de indruk is 'van de professionaliteit en toewijding die alle uitgezonden Nederlandse militairen, diplomaten en ontwikkelingswerkers de afgelopen vier jaar hebben getoond'. Het commando over Uruzgan is vandaag aan een gecombineerde missie van de VS en Australië overgedragen.

Verhagen is vol lof over de 'gevaarlijke en complexe missie.' "Militairen, ontwikkelingswerkers en diplomaten zijn als nooit te voren gezamenlijk opgetrokken om de missie te volbrengen. De ervaringen die u in Afghanistan en Uruzgan hebt opgedaan, zijn van grote waarde in complexe conflicten waarmee de internationale gemeenschap te maken kan krijgen", zo schrijft de minister.

Verhagen belooft dat de missie in Uruzgan uitgebreid geëvalueerd zal worden door de regering. De afgelopen vier jaar zijn volgens hem niet voor niets geweest. "Vandaag past in elk geval vast te stellen dat u en uw voorgangers belangrijke en hoopgevende resultaten hebben geboekt, en dat de inzet van velen, waaronder het hoogste offer dat door 24 militairen is gebracht, de grootste waardering en respect van de regering geniet."

"De internationale gemeenschap en de NAVO helpen Afghanistan op eigen benen te staan, zodat het land zich teweer kan stellen tegen extremisten die het land willen gebruiken als broedplaats van wereldwijd terrorisme."

Schöne: "Ik merk dat mijn vorm terugkomt"

N.E.C.'er Lasse Schöne is weer terug. De aanvallende middenvelder moest bijna het gehele vorige seizoen aan zich voorbij laten gaan door een knieblessure, maar is in de voorbereiding op dreef.

Gisteren tegen Ergotelis verloor N.E.C. teleurstellend met 0-2, maar Schöne leverde een uitstekende wedstrijd af. "In de eerste helft ging het aardig, maar het was vooral gezapig", aldus Schöne op het digitale thuis van de Nijmegenaren.

"Zij speelden in de tweede helft met een ander team en waren toen veel frisser. Dat speelt ook mee. Het is goed dat je weer met beide benen op de grond staat", aldus de Deen.

Over de doelstelling van N.E.C. wil hij zich nog niet uitlaten. "Dat is moeilijk in te schatten, vraag me dat maar na vijf wedstrijden. Ik merk in ieder geval dat mijn vorm terugkomt."

Mijnen spoelen aan op strand Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben de bevolking gewaarschuwd voor mijnen die op het strand niet ver van de zwaarbewaakte grens met Noord-Korea zijn aangetroffen. Dat heeft het persbureau Yonhap zondag gemeld. De afgelopen twee dagen zijn op de noordwestkust ongeveer dertig explosieven aangespoeld die vermoedelijk uit Noord-Korea afkomstig zijn.

Een Zuid-Koreaan is volgens het leger zaterdagavond op het strand omgekomen, toen een mijn die hij daar had gevonden, ontplofte. Zijn metgezel raakte gewond. Dat deel van het strand is normaliter alleen voor militairen toegankelijk. Het is onduidelijk wat de twee er deden.

Volgens Yonhap zijn de mijnen losgeraakt door de recente overstromingen in het noordelijke buurland.

Flinke brand naast hotel in Katwoude

Bij een boerenbedrijf naast een hotel aan de Wagenweg in Katwoude woedt zondagochtend een flinke brand. Zo'n tachtig van driehonderd balen hooi staan in brand. Omdat de windrichting momenteel gunstig is, hoeven de gasten van het hotel vooralsnog niet te worden geëvacueerd, meldt de gemeente Edam-Volendam.

De N247 is tussen de Zeddeweg en de Hogedijk afgesloten, zodat de brandweer water kan halen uit de brede vaart langs de provinciale weg. Het verkeer wordt omgeleid. Ook op de Achterdichting is geen doorgaand verkeer mogelijk, wel bestemmingsverkeer.

De brandweer probeert zoveel mogelijk balen hooi bij de brandhaard vandaan te rijden in een poging verdere uitbreiding van het vuur te voorkomen. Verwacht wordt dat de brandweer nog een groot deel van de dag nodig heeft om het vuur te blussen. Er is geen direct gevaar voor de volksgezondheid.

Sharapova en Azarenka naar finale Stanford

Viktoria Azarenka en Maria Sharapova staan in de finale van het WTA-toernooi in Stanford. De Wit-Russin versloeg de als eerste geplaatste Australische Samanta Stosur met 6-2 en 6-3. Sharapova was met 1-6, 6-2 en 6-2 Agnieszka Radwanska de baas.

Azarenka dwong haar tegenstandster tot veel lange rally's die ze ook meestal won. Stosur worstelde met haar service en grossierde in de onnodige fouten. Ze maakte er 33 tegen 15 van Azarenka.

Preud'homme is nooit tevreden

Michel Preud'homme debuteerde gisteravond met het winnen van de Johan Cruijff Schaal bij FC Twente, maar toch was de Belgische trainer niet helemaal tevreden. De oud-doelman van de Rode Duivels zag dat zijn ploeg de wedstrijd tegen Ajax redelijk eenvoudig onder controle had. "Ik begrijp dat de ploeg met een voorsprong op zak voor zekerheid gaat, maar ik had graag wat meer willen zien. Als trainer ben je echter nooit tevreden", aldus Preud'homme.

De Belg werd in eigen land landskampioen met Standard Luik (2008) en won dit jaar de nationale beker met AA Gent. Preud'homme veroverde gisteren zijn eerste prijs over de grens. "Ik ben heel blij voor de club en de ploeg, maar ik bekijk dit niet persoonlijk. Ik heb nog best wat aan te merken op ons spel, maar dat is al historie. Het is belangrijk dat we weer een trofee in de kast kunnen zetten, dat is goed voor een club."

Preud'homme is de derde buitenlandse trainer die de Johan Cruijff Schaal op zijn erelijst heeft staan. Eerder lukte dat zijn landgenoot Erik Gerets (2000 en 2001) en de Engelsman Bobby Robson (1998).

[EK] Lavillenie wint goud polsstok

Renaud Lavillenie is in Barcelona Europees kampioen geworden bij het polsstokhoogspringen. De Fransman kwam tot een hoogte van 5 meter en 85 centimeter.

Maksim Mazoerik uit Oekraïne bleef steken op 5,80 meter en pakte zilver. Het brons was voor de Poolse atleet Przemyslaw Czerwinski. Robbert-Jan Jansen deed voor Nederland mee met het polsstokhoogspringen, maar haalde de finale niet.

Jol: "Schade behoorlijk groot"

Ajax-trainer Martin Jol stelde na de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente (0-1) vast dat de schade bij zijn elftal groter is dan de nederlaag alleen. Vier dagen voor de belangrijke return in de Champions League tegen PAOK vielen Eyong Enoh en Rasmus Lindgren geblesseerd uit. "Eyong is er woensdag niet bij, Lindgren waarschijnlijk ook niet", aldus Jol.

Enoh viel al na drie minuten uit. De Kameroener ging zonder dat er een bal in de buurt was op de grond zitten en vroeg meteen om een wissel. "We zijn hem wel even kwijt. De eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen haalt hij ook niet", aldus Jol. Lindgren, de vervanger van Enoh, ging op zijn beurt twintig minuten voor tijd naar de kant. Daardoor staat Jol voor de wedstrijd tegen PAOK voor een moeilijke puzzel op zijn middenveld.

Ajax moet het tegen FC Groningen hoogstwaarschijnlijk ook doen zonder Luis Suárez. De aanvoerder werd vlak voor rust met rood uit het veld gestuurd en hem wacht daardoor een schorsing voor de competitie. "Achteraf gezien is de schade behoorlijk groot. Als ik dit vooraf had geweten, had ik het beloftenelftal het veld in gestuurd", aldus Jol.

Raketschild boven Zuid-Europa bijna klaar

De Verenigde Staten zijn bijna zover dat ze een raketschild boven het zuiden van Europa kunnen activeren. Onderhandelingen met Turkije of Bulgarije over de plaatsing van een nieuw radarstation zijn bijna rond. Dat meldde de Washington Post zaterdag op basis van bronnen binnen het Pentagon.

Als de radars geplaatst zijn, zou het schild volgend jaar al kunnen werken, schrijft de krant. Dat gebeurt dan door bestaande radarsystemen en luchtafweergeschut van een aantal landen aan elkaar te koppelen. Met het schild willen de VS raketten vanuit Iran kunnen onderscheppen.

Oud-president George W. Bush bedacht het plan voor een raketschild boven Europa. De Amerikaanse regering wilde destijds een radarsysteem en een luchtafweerinstallatie plaatsen in Tsjechië en Polen. Rusland reageerde furieus op dat plan.

Het omstreden plan werd geschrapt nadat Barack Obama was gekozen als nieuwe president van de VS. Hij werkt nu aan een raketschild dat geen plaatsing van nieuw materiaal in de buurt van Rusland vereist, aldus de Washington Post.

Commando Uruzgan overgedragen

Nederland heeft zondagmorgen met een ceremonie op Kamp Holland na vier jaar het commando in Uruzgan overgedragen aan de Combined Task Force van de VS en Australië. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Een 'hoogambtelijke' delegatie uit Nederland woonde de plechtigheid bij.

In die vier jaar kwamen 24 Nederlandse militairen om het leven en raakten er circa 140 gewond. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is de veiligheidssituatie in de afgelopen vier jaar 'aanzienlijk verbeterd'. "Er zijn nu 1.600 agenten werkzaam in Uruzgan, terwijl in 2006 nog nauwelijks sprake was van professionele politie.

Een groeiend aantal maatschappelijke organisaties heeft zich in de provincie kunnen vestigen. Bijna iedereen in Uruzgan heeft toegang tot gezondheidszorg. Het aantal scholen is sinds 2006 verdubbeld. Ongeveer 53.000 kinderen, onder wie bijna 7.600 meisjes, gaan naar school. De verbetering van de infrastructuur heeft Uruzgan een enorme impuls gegeven.
"

A'damse grachtengordel op Werelderfgoedlijst

 De Amsterdamse grachtengordel is benoemd tot Werelderfgoed. Dat melden de gemeente Amsterdam en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het comité van de Unesco, dat de Werelderfgoedlijst opstelt, heeft ingestemd met de voordracht van de grachtengordel tijdens de 34e vergadering van het comité in Brazilië.

Volgens het ministerie en de gemeente Amsterdam is de internationale erkenning van de zeventiende-eeuwse grachtengordel door Unseco 'een bekroning van de bijzondere waarde van het gebied'. "De Amsterdamse grachtengordel is uniek in de wereld als stedenbouwkundig en architectonisch kunstwerk en als de fysieke uitdrukking van de grote economische, politieke en culturele bloei van Amsterdam in de Gouden Eeuw."

Het kabinet besloot in 2008 de Amsterdamse grachtengordel voor te dragen voor de lijst. Eerder had de gemeente Amsterdam al aangegeven graag te willen dat dit zou gebeuren. De Werelderfgoedstatus is vooral op toeristisch gebied van belang: het kan meer toeristen naar de hoofdstad lokken.

Unesco is de organisatie van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur. Op de Werelderfgoedlijst staan op dit moment 890 monumenten en natuurgebieden die volgens de VN-organisatie uniek zijn en behouden moeten blijven voor de toekomst. Op de lijst staan nu negen Nederlandse locaties, waaronder ook Schokland en omgeving, de Stelling van Amsterdam, de Beemsterpolder, het molencomplex van Kinderdijk-Elshout en de Waddenzee.

Weisglas: Te weinig bezwaren tegen PVV

VVD-prominent Frans Weisglas vindt dat er vanuit zijn partij te weinig bezwaren klinken tegen de 'verwerpelijke opvattingen' van PVV-leider Geert Wilders. Dat zei hij zaterdagavond in het radioprogramma Met het oog op morgen.

Het CDA heeft volgens de oud-Kamervoorzitter wel duidelijk aangegeven tegen de discriminerende ideeën van de PVV te zijn. Hij wil graag dat VVD-leider Mark Rutte dat ook doet, maar dat is niet het geval. "Hij heeft de bezwaren wel, maar spreekt ze niet uit."

Dat moet hij wel doen, vindt Weisglas. "Ik begrijp niet dat hij dat niet doet en dat betreur ik als partijgenoot." Weisglas is naar eigen zeggen vrijwel de enige die zich zo duidelijk uitspreekt over de opvattingen van Wilders.

Weisglas is blij dat de PVV geen deel gaat uitmaken van een coalitie. "Daar zou ik echt hele grote bezwaren tegen hebben. Ik vind dat een liberale partij als de mijne, de VVD, niet hoort samen te werken met een partij die stelselmatig hele bevolkingsgroepen discrimineert."

Vrijdagavond werd bekend dat fractieleiders Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) gaan onderhandelen over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. "Dat is een vorm van samenwerken", erkent Weisglas. "Maar dat is minder erg dan samenwerken in een coalitie."

Daarbij is hij als oud-Kamervoorzitter 'op zich enthousiast over een minderheidscoalitie', aangezien de Kamer dan meer te zeggen krijgt. Maar met de PVV worden van tevoren afspraken gemaakt, waardoor deze partij in zijn ogen te veel te zeggen krijgt. "Het is niet verstandig dat de VVD en het CDA zich met huid en haar verkopen aan de PVV."

AGOVV'er Bot maakt na jaar afwezigheid rentree

René Bot heeft zijn rentree gemaakt voor AGOVV. De verdediger scoorde bovendien in het oefenduel met amateurclub Albatross door van afstand de keeper te verschalken.

AGOVV won in Ugchelen met 6-0. Arnoud van Toor, Soufiana Laghmouchi, Ugur Yildirim, Jason Conrad en proefspeler Gaston Salasiwa tekenden voor de overige doelpunten, zo meldt De Stentor.

Voor Bot, die vorig seizoen op de open dag een aantal hamstringspieren scheurde en - net weer fit - in de winterstop zijn achillespees scheurde, voelde het vreemd om weer eens aan de aftrap te staan. "Maar daarna ging het weer automatisch", aldus de rechtsback, die in het verleden Feyenoord en De Graafschap diende.

Tegen Albatross speelde hij als centrale verdediger. "Het voelde niet onwennig. Ik richt me nu op de eerste competitiewedstrijd." Bij AGOVV speelde Soufiana Laghmouchi op de plek van de naar FC Twente vertrokken Nacer Chadli. Laghmouchi maakte net als in de voorbije periode een uitstekende indruk.

Klasnic moet topsalaris opzij schuiven voor Bolton

Bolton Wanderers gaat graag verder met Ivan Klasnic, maar dan moet de Kroaat wel zijn salariseisen verlagen. De spits was vorig seizoen op huurbasis actief bij de Engelse club, die graag met hem door wil. Bolton wil de Kroatische aanvaller nog een jaar huren van FC Nantes.

"Maar hij heeft een topcontract bij zijn club en zonder in detail te treden: dat kan wel eens een probleem vormen", laat manager Owen Coyle weten aan Bolton News. "Als we er op financieel gebied uit kunnen komen met Ivan zou ik hem dolgraag terugzien bij de club. Hij is een topspeler die in mijn team goals kan gaan maken, maar als hij te duur is voor de club, dan is dat gewoon zo", aldus een realistische Coyle.

Nantes, actief in de Ligue 2, ziet Klasnic maar al te graag vertrekken, daar hij met zijn topsalaris op de begroting drukt. Klasnic verdient bij Nantes naar verluidt meer dan zeventigduizend euro per week.

Matchwinner De Jong: "Dit is toch een prijs"

Luuk de Jong kroonde zich met het enige doelpunt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (1-0) tot matchwinner. De aanvaller profiteerde optimaal van een blunder van Ajax-doelman Maarten Stekelenburg.

"Dit is toch een prijs", toonde De Jong zich tevreden over het winnen van de eerste prijs van het seizoen. "We zijn er vol tegenaan gegaan. We kregen zelfs kansen op de 0-2 en 0-3. Gelukkig hebben we toch nog gewonnen."

"Ik zei het direct na die goal al tegen Siem", analyseert De Jong, de broer van Ajax' Siem de Jong, zijn doelpunt tegenover de camera's van SBS6. "Van der Wiel haakt altijd af als hij vooruitloopt, dus ik loerde al op dat kansje. Vervolgens kon ik de bal meenemen."

"Ik wist dat ik in de korte hoek moest schieten. Gelukkig ging Stekelenburg naar de andere hoek en kon ik de bal eroverheen schieten." De Jong startte in de basis door een blessure bij Marc Janko. De zomeraankoop ondervond te veel hinder van zijn heup.

[EK] Mo Farah ook snelste op 5.000 meter

Mo Farah heeft op het Europees kampioenschap atletiek in Barcelona na de 10.000 meter ook de 5.000 meter gewonnen. De in Somalië geboren Brit legde de afstand af in 13.31,18 minuten. De Spanjaard Jesus Espana (13.33,12) en Hayle Ibrahimov uit Azerbeidzjan (13.34,15) pakten zilver en brons.

Het goud voor Farah was niet het enige Britse succes op de voorlaatste dag van het EK. David Greene legde in een tijd van 48,12 seconden beslag op het goud op de 400 meter horden. Jessica Ennis kroonde zich tot Europees kampioene op de zevenkamp.

El Hamdaoui: "Dit is geen droomtransfer, maar een prachtige"

Mounir El Hamdaoui rondde recentelijk zijn transfer naar Ajax officieel af en zat zaterdagavond al op de Amsterdamse bank tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Tegenover SBS6 gaf de aanvaller na afloop van het verloren duel (0-1) uitleg over zijn overstap.

El Hamdaoui toonde zich logischerwijs blij met zijn transfer van AZ naar Ajax. "Ajax is een hele mooie club, dus dit is een hele mooie transfer", aldus El Hamdaoui. "Het is geen droomtransfer, wel een prachtige transfer."

"Nummer één is de club, en daarnaast ook omdat Martin Jol er zit", gaf de spits uitleg over zijn beweegredenen voor Ajax te kiezen. "Ik ken hem al een tijdje, hij haalde me naar Tottenham en wilde me al eens naar RKC Waalwijk halen. Ik heb gewoon een goed gevoel bij hem, vandaar dat ik ook naar Ajax wilde."

De verhalen over de compensatie voor zijn sportzaak in Rotterdam verwees hij naar het rijk der fabelen. "Dat is volkomen onzin. We hebben een sportzaak met de familie in Rotterdam, maar dat staat helemaal los van mijn transfer. Het heeft er niks mee te maken", besluit El Hamdaoui, die niet zijn eerste speelminuten maakte. "Na de rode kaart voor Suárez had het geen nut meer om erin te komen."

Strootman haalt uit naar 'Eredivisie-onwaardig' Excelsior

Kevin Strootman heeft hard uitgehaald naar Excelsior. Dat deed hij na afloop van het oefenduel tussen 'zijn' Sparta Rotterdam en de Kralingers.

Het oefenduel was een reprise van het tweeluik tussen Sparta en Excelsior in de nacompetitie van het vorige seizoen. Daarin won Excelsior na een tumultueuze slotfase van de Kasteelheren, die degradeerden.

De aanvoerder van Sparta vindt het gepromoveerde Excelsior twee maanden later 'Eredivisie-onwaardig'. "We hebben weliswaar met 1-2 gewonnen, maar dat zegt niet zoveel. Ik zie Excelsior nog steeds als een ploeg uit de eerste divisie", aldus Strootman na afloop tegen RTV Rijnmond.

Ook Sparta-trainer Jan Everse denkt dat de Kralingers een moeilijk seizoen tegemoet gaan. "Als ze dit seizoen niet als achttiende eindigen, hebben ze het geweldig gedaan. Vandaag waren wij veruit de betere ploeg."

Zynga sluit server Street Racing

Zynga, bekend van FarmVille en meer van dat soort games, sluit de servers van hun race-spelletje 'Street Racing' op 2 augustus. Dit lijkt niet echt een drastische stap van Zynga, maar doordat de server sluit, raken alle spelers hun virtuele items kwijt, die ze dus wel hebben gekocht met echt geld. Velen zijn nu boos en hebben een petitie gestart in het Zynga forum.

Zynga zal geen geld teruggeven, maar zal de virtuele credits teruggeven van elke aankoop gemaakt in de laatste 90 dagen, plus 100 extra credits, te gebruiken in alle andere Zynga games. Dit lijkt heel nuttig, maar ik gok dat niemand er nog wat aan gaat hebben als ze stoppen met de Zynga spelletjes wanneer 'Street Racing' weg is.

Regering Vietnam implementeert beperkingen in online games

Omdat online-gaming aanzet tot criminele activiteiten heeft het Vietnamese Ministerie van Informatie en Communicatie besloten om een aantal beperkingen door te voeren op MMO's. Bijvoorbeeld het verbieden van alle reclame voor online games en het dwingen van internetproviders om de internetservice af te sluiten na openingstijden van internetcafés en dergelijke.

Misschien wel zorgbarender is het besluit om alle nieuwe online games niet in het land uit te laten komen totdat er duidelijkere wetgeving over de zaak is. Eerder volgde het al China's voorbeeld, door de content in de games te regelen, maar dit gaat dus nog een stapje verder.

Mega64 laat vierde versie Kinect zien

De heren van het komische groepje Mega64 weten een ding zeker, tijdreizen is mogelijk. In hun nieuwste filmpje spelen ze met de Kinect, maar komen ze er toch al achter dat dit een wat oudere versie is van de Kinect.

Zo hebben zij al de  vierde versie van Kinect in huis en die heeft schijnbaar toch meer en betere functies dan de originele Kinect. Inclusief echte 'Petz' en levensechte graphics! Hieronder is Kinect Four in beeld en geluid te zien.

 

De Tank uit Left 4 Dead krijgt een beeldje

Gaming Heads heeft een Tank minibeeldje aangekondigd dat ze voor Valve zullen maken. Het zal gedetaileerd zijn en je krijgt er een supertoffe mini pump-action shotgun bij. Voor 325 dollar is deze exclusive edition van jou.

Deze dure grap levert je wel een 15 inch (bijna 40 cm) grote Tank op. Als je niet zoveel wilt uitgeven aan een Tank beeldje, dan kan je ook een minder exclusieve versie kopen. Deze kost maar 300 dollar, maar zal helaas geen shotgun bevatten. Je kunt deze collectors item nu al bestellen, maar de Tank zal pas in het eerste kwartaal van 2011 worden vrijgegeven.

Acht singles in Rock Band DLC van komende week

Sinds Rock Band uit is, komt Harmonix elke week met extra liedjes die je tegen betaling kunt downloaden. Deze week kan iederen genieten van acht verschillende liedjes van acht verschillende bands. Het is namelijk singles-week. Van Blondie tot de Eagles of Death Metal, allemaal krijgen zij een liedje erbij in de Rock Band Store

Blondie – “Rapture”
dc Talk – “Jesus Freak”
The Decemberists – “The Perfect Crime # 2”
Eagles of Death Metal – “I Only Want You” +
Eels – “Saturday Morning” +
Family Force 5 – “Love Addict”
KMFDM – “Sturm & Drang”
La Roux – “Bulletproof” +


De liedjes met een + erachter zijn beschikbaar voor Lego Rock Band


De liedjes zijn beschikbaar vanaf dinsdag 3 augustus voor de Wii en de Xbox 360 en vanaf woensdag 4 augustus voor de PlayStation 3. Elk los liedje kost € 1,49 of 160 MS points of 200 Wii points.

Uitslagen oefenduels 31 juli

Alle profclubs zijn volop bezig met de voorbereiding. Ook oefenduels horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje. Dit is het programma van vandaag.

 

Thuis Uit Uitslag
VV Baronie RBC Roosendaal
De Graaff, Boddaert, Brock
0-3
Albatros AGOVV Apeldoorn 0-6
NEC Ergotelis (Gri)
Otten (e.d.), Orfanos
0-2
Telstar Bayer Leverküssen -23 (Dui) 0-0
FC Den Bosch
Van Weert (2), Van Moorsel, Karg, Verhoek, Kousemaker
Oud FC Den Bosch 6-5
Alemannia Aachen (Dui) VVV-Venlo
Uchebo
3-1
Papendrecht FC Dordrecht
Lopes, Maletic, Lazic, Kalisse
0-4
Newcastle United (Eng)
Taylor, Best
PSV
Toivonen, Dzsudzsák
2-2
RW Oberhausen (Dui) FC Groningen
Bacuna (2), Pedersen, Granqvist
0-4
NAC Breda
Amoah
Valenciennes (Fra) 1-0
De Graafschap
Bargas
Willem II 1-0
Geldrop/Houta Bouw FC Eindhoven 1-7
Excelsior
Fernandez
Sparta Rotterdam
Godee, Duarte
1-2
BV Veendam KS Cracovia (Pol)
Krzywicki, Slusarki
0-2
ADO Den Haag Swansea City (Eng) 1-0
Heracles Almelo
Everton, Overtoom, Quansah, Armenteros
Almere City FC 4-3
Aston Villa (Eng) Feyenoord 3-1
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.