FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 september 2010

[WK] Lammers goud waard voor Oranje

Na eerdere overwinningen op India, Nieuw-Zeeland en Australië moest het Nederlandse dameshockeyteam onder leiding van coach Herman Kruis het opnemen tegen Duitsland. In het Argentijnse Rosario won de Nederlandse ploeg met 2-1 en plaatste zich hierdoor voor de halve finale.

Al vroeg in de eerste helft kon Duitsland via een prima uitgespeelde strafcorner op voorsprong komen. Maike Stöcke kreeg haar schot voorbij Joyce Sombroek en tekende daarmee de openingstreffer aan. Nederland ging direct op jacht naar de gelijkmaker maar wist zelfs met twee strafcorners hier niet in te slagen. Een tiental minuten voor het rustsignaal wist opnieuw Duitsland uit een strafcorner te scoren maar Nederland vroeg een video-moment aan en kreeg gelijk. De bal was door een Duitse op de voet geraakt en hierdoor werd het tweede doelpunt afgekeurd. Beide partijen kregen een aantal grote kansen maar het waren de Duitse dames die met een voorsprong de kleedkamers opzochten.

Coach Herman Kruis leek zijn dames goed wakker te hebben geschud in de tweede helft. Bij de eerste corner voor de Hollandse dames was het een variant die Maartje Paumen achter de Duitse goalie wist te werken. Nederland en Duitsland speelden allebei prima. Beide ploegen kregen hun kansen maar een lust voor het oog was de wedstrijd zeker niet. Acht minuten voor tijd kreeg Nederland een prima kans om op voorsprong te komen maar de strafcorner werd door Janneke Schopman gemist. Ook de Duitse dames kregen enkele minuten later een corner maar hier ging het al mis bij het stoppen. Toch kwam de winnende treffer er alsnog. Een prima actie van Naomi van As zorgde ervoor dat Kim Lammers makkelijk de keepster kon passeren.

Duitsland zal komende dinsdag een halve finale plaats moeten zien veilig te spelen tegen Australië

[US Open] Nadal maat te groot voor Simon

Rafael Nadal heeft korte metten gemaakt met Gilles Simon. De mondiale nummer één van de wereld speelde als vanouds in de derde ronde van de US Open en versloeg de Fransman met 6-4, 6-4 en 6-2.

Simon probeerde de ijzersterk spelende Nadal nog wel bij te benen, maar maakte zelf te veel fouten en kon de ballen van de koning van het Gravel niet pareren. In de eerste twee sets kon hij nog aardig bijblijven, in de derde set was het echter gedaan.

In de vierde ronde treft Nadal landgenoot Feliciano Lopez. Lopez zag in de tweede set tegenstander Sergiy Stakhovsky opgeven. Lopez won eerder dit jaar op het grastoernooi van Queens nog van Nadal.

[WTCC] Coronel krijgt tijdstraf opgelegd

Tom Coronel is de vierde plaats die hij in de eerste race van het WTCC in Oschersleben had kwijtgeraakt. De Nederlander reed net als vijftien andere rijders te snel bij de rollende start en kreeg dertig seconden tijdstraf opgelegd. Hierdoor eindigde hij uiteindelijk als zesde.

De coureurs mogen bij een rollende start de startlijn met maximaal 90 kilometer per uur overschrijden. Vijftien rijders reden harder, waardoor zij straftijd kregen. Bij de meeste coureurs kostte dit geen plaatsen, maar Coronel raakte naast twee plaatsen ook vier punten in het klassement hierdoor kwijt.

Klik hier voor de aangepaste uitslag van Race 1.

De aangepaste stand.

Topmodel bekent: 'Ik ben een man'

De 22-jarige Kayo Satoh is enorm populair in thuisland Japan. Het sexy model, dat modeshows loopt, co-presentator is bij een gameshow en ook bekend staat als een getalenteerd Street Fighter IV-speler, sierde tot voor kort zeker menig jongenskamer. Tot haar ware aard vorige week naar bovenkwam. Kayo is eigenlijk een man.

Het model deed de opmerkelijke bekentenis vorige week op de Japanse televisie. Hij verklaarde te zijn verhuisd om te voorkomen dat hij door iemand zou worden herkend. Vervolgens startte hij een nieuw leven als vrouw met een nieuwe naam. Hij werd echter ontdekt door een modellenbureau en kreeg een baan aangeboden als model.

Al die tijd had niemand iets in de gaten, tot het op internet gonsde van de geruchten dat Kayo eigenlijk een man zou zijn. Hij heeft verklaard dat zijn lichaam puur natuur is en hij er nooit iets aan heeft laten verbouwen. Goede make-up is voor hem de sleutel tot succes. De tijd zal het leren of er abrupt een einde is gekomen aan zijn modellencarrière of deze juist nieuw leven is ingeblazen.


Zou jij Kayo (de rechter) geven?

Enkelblessure hockeyster De Goede

De Nederlandse hockeysters kunnen zondag in de wedstrijd tegen Duitsland op het wereldkampioenschap niet beschikken over Eva de Goede. De middenveldster ging vrijdag in het duel tegen Australië door haar enkel en heeft daar nog steeds last van.

Het is nog niet bekend of De Goede dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen Japan wel weer mee kan doen. Nederland plaatst zich zondag bij een overwinning voor de halve finale.

Enkelblessure hockeyster De Goede
Enkelblessure hockeyster De Goede (Foto: ANP)

'Onverstandig van Biseswar om te blijven'

Leo Beenhakker vindt dat Diego Biseswar beter bij Feyenoord had kunnen vertrekken voor het sluiten van de transfermarkt. De buitenspeler stond op de nominatie om verhuurd te worden, maar verkoos te blijven.

Technisch directeur Beenhakker vindt het niet 'slim' van Biseswar. De kans op speelminuten bij de hoofdmacht van Mario Been lijkt namelijk klein. "We hebben allerlei argumenten aangevoerd", zei Beenhakker tegen NOS Radio Langs de Lijn.

"Excelsior was een mogelijkheid en een goede middenmotor in de Eredivisie ook. We wilden hem verhuren, omdat hij op dit moment buiten de boot valt", vervolgt Don Leo. "Mario Been speelt veel met Giorgino Wijnaldum vanaf links."

"Daarnaast hebben we Sekou Cisse die er weer aankomt en Jerson Cabral die zeker zijn speelminuten zal gaan krijgen. Het is een onverstandige beslissing van Diego. Je bent tegenwoordig heel snel een topper als je drie keer scoort, maar ook heel snel weer uit de markt. Dat kwartje is helaas niet gevallen bij hem."

Gelukkige familie in Kinect Motion Sports-trailer

Ubisoft heeft een trailer van hun launchgame op de Kinect, Kinect Motion Sports, vrijgegeven. De trailer laat verschillende sporten zien die we kunnen uitvoeren met de camera. Deze zijn American Football, paardrijden, boksen, hang gliden, skiën en voetbal.

In november kunnen we met de game aan de slag op de Xbox 360. Of jouw familie ook zo gelukkig wordt van de game kunnen we niet bevestigen.

Uitbreiding tol Duitsland mogelijk later

De voor begin 2011 aangekondigde uitbreiding van de tolheffing voor vrachtwagens op vierbaanswegen in Duitsland loopt mogelijk vertraging op. Dat meldt maandag de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Volgens een reactie van het ministerie van Verkeer in Berlijn zondag moet de maatregel in elk geval nog in 2011 van kracht worden.

Minister van Verkeer Peter Ramsauer heeft steeds gezegd dat de uitbreiding van de tolheffing voor vrachtwagens op 1 januari 2011 zou beginnen. De bewindsman wil zo meer geld binnenhalen voor uitbreiding van het wegennet. Nu blijkt echter dat het niet zal lukken om het plan praktisch uit te voeren voor die datum. De regering hoopt door de extra tolheffing 100 tot 200 miljoen euro extra jaarlijks binnen te halen.

Russische arbiter voor Oranje tegen Finland

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Finland staat onder leiding van de Russische scheidsrechter Aleksei Nikolaev. De aanstelling van Nikolaev werd vandaag bekendgemaakt door de UEFA. De arbiter uit Rusland wordt bijgestaan door drie landgenoten. Tikhon Kalugin en Anton Averianov zijn de assistenten. Staislav Sukhina is de vierde official.

Nikolaev is mogelijk een bekende met enkele Oranje-internationals. De Rus leidde twee jaar geleden een wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Macedonië. De Rus heeft dinsdag in De Kuip het 'grote' Oranje onder zijn hoede.

Bondscoach Bert van Marwijk start aan zijn tweede EK-kwalificatiewedstrijd. Oranje was vrijdagavond te sterk voor San Marino. Tegenstander Finland kende een valse start. De Finnen gingen onderuit bij Moldavië (2-0).

Di-rect steekt de draak met Oh Oh Cherso

De acht Haagse feestbeesten van Oh Oh Cherso zijn ook voor rockband Di-Rect niet onopgemerkt gebleven. Zanger Marcel Veenendaal steekt de draak met het succesvolle RTL-programma in de hoop stemmen te winnen door de Edisons en MTV Europe Music Awards.

In een video, die is opgedoken op YouTube, doet Marcel een van de acht feestbeesten na. Voordat de frontman van de Haagse rockband in beeld komt, gaat er een streep door Cherso van Oh Oh Cherso. De afkorting van de Griekse plaats Chersonissos maakt plaats voor 'di-rek'.

Vervolgens probeert Marcel als Jokertje het publiek te overtuigen op Di-Rect te stemmen voor een aantal aankomende awardshows. Na veel 'weet je wel' en 'ja toch' eindigt de video met een bedankje aan Robert, de echte Jokertje. "Special thnxs to Jokertje. Held! Ja toch?!"

Di-rect steekt de draak met Oh Oh Cherso (foto: Novum) 

Agressieve stroopwafelverkoper opgepakt

De politie heeft een 32-jarige Tilburger aangehouden die op een wel zeer agressieve manier stroopwafels aan de man probeerde te brengen. In een winkel in Gorinchem bood hij een personeelslid de zoete koeken aan. Toen die dit weigerde werd het slachtoffer uitgescholden en met de dood bedreigd.

De stroopwafelverkoper kon zaterdagmiddag op de Langedijk worden aangehouden. Hij had eerder in een winkel in dezelfde straat geprobeerd zijn waar te slijten. Na de scheldkanonnade die het personeelslid ten deel viel, liep de verkoper het pand uit en spuugde tegen het raam.

De politie zag hem kort na het voorval lopen en hield hem aan.

Rabobank trekt Luis León Sánchez aan

De Rabobankploeg heeft zich voor de komende twee jaar versterkt met Luis León Sánchez. De Spaanse renner komt over van Caisse d'Épargne. De 26-jarige Sánchez reed sinds 2007 bij Caisse d'Épargne. Hij geldt als een expert op de tijdrit, maar kan ook prima klimmen en goed aankomen. Zijn successen behaalt hij doorgaans in eendaagse koersen en de kortere etappekoersen.

Sánchez won eind juli de Spaanse klassieker Clasica San Sebastian. Hij boekte ook drie etappezeges in de Tour de France en drie in Parijs-Nice. Hij won de rittenkoersen Tour Down Under, Ronde van de Middellandse Zee en Parijs-Nice. In 2008 en 2010 kroonde hij zich tot Spaans kampioen tijdrijden. In de Tour de France van dit jaar werd hij elfde.

Ploegbaas Erik Breukink verwacht veel van Sánchez. "Hij is een uiterst getalenteerde renner. Hij is sterk in de rittenkoersen en de grote rondes, kan sprinten en tijdrijden. Met hem halen we een aanvallend ingestelde, jonge, maar toch ook ervaren winnaar binnen."

Sánchez is de zesde nieuwe aanwinst voor de Rabobankploeg. Eerder al werden Matti Breschel, Maarten Wynants, Theo Bos en Rabobeloften Tom-Jelte Slagter en Coen Vermeltfoort aan de selectie voor volgend jaar toegevoegd. Daartegenover staat het vertrek van Denis Menchov, Dmitriy Kozuntchuk en Mauricio Ardila naar Geox.

[US Open] Querrey, Ferrer door

Sam Querrey is er in geslaagd de vierde ronde van de US Open te bereiken. De als twintigste geplaatste Amerikaanse tennisser ontdeed zich in drie sets van Nicolas Almagro uit Spanje die als veertiende is gerangschikt. De setstanden waren 6-3, 6-4 en 6-4.

Na de uitschakeling van Andy Roddick is het Amerikaanse tennispubliek in New York op zoek naar nieuwe helden. Mardy Fish drong eerder al door tot de vierde ronde.

David Ferrer drong ook door tot de vierde ronde. De Spaanse tennisser versloeg zijn landgenoot Daniel Gimeno-Traver in drie sets: 7-6 (2) 6-2 6-2. Ferrer, als tiende geplaatst in New York, verspeelde in zijn eerste drie optredens nog geen set.

[SF] Uitslag Race 2+finale Adria

Marcos Martinez heeft in Adria de tweede race van de Superleague Formula op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Sevilla bleef Craig Dolby en Duncan Tappy voor. Yelmer Buurman was de beste Nederlander op plaats vier.

Celso Miguez begon van poleposition, maar hij verremde zich voor de eerste bocht, waardoor Martinez de eerste plaats kon grijpen. Dolby pakte na de start de derde plaats en kreeg even later de tweede stek in zijn schoot geworpen toen Miguez met een versnellingsbakprobleem uitviel.

Tappy probeerde Dolby in te halen, maar nadat hij met versleten banden kwam te zitten had hij alle moeite om vijf rijders achter zich te houden. Buurman lag daarachter vierde, maar hij moest die plaats afstaan aan Frederic Vervisch die Robert Doornbos al eerder fraai ingehaald had. Vervisch verloor daarna wat tempo, wat Buurman de kans gaf de vierde plaats terug te pakken.

De finalerace werd een prooi voor Davide Rigon. De Italiaan bleef Max Wissel en Ben Hanley nipt voor. Ruim daarachter eindigden John Martin, Martinez en Vervisch.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Marcos Martínez Sevilla FC 45:53.970
2 Craig Dolby Tottenham Hotspur +5.651
3 Duncan Tappy Flamengo +9.576
4 Yelmer Buurman AC Milan +10.046
5 Frederic Vervisch Liverpool FC +10.567
6 Robert Doornbos Corinthians +11.021
7 Max Wissel FC Basel +11.975
8 Davide Rigon Anderlecht +12.529
9 John Martin Beijing Guoan FC +13.223
10 Ben Hanley Olympiacos +20.156
11 Alvaro Parente FC Porto +26.606
12 Hywel Lloyd PSV Eindhoven +35.556
13 Tristan Gommendy Galatasaray +38.273
14 Julien Jousse AS Roma +40.639
DNF Celso Miguez Pereira Olympique Lyonnais +28 Ronden


Stand na Adria

Pos. Team Punten
1 Tottenham Hotspur 518
2 AC Milan 515
3 Anderlecht 506
4 FC Basel 471
5 Olympiacos 468
6 Flamengo 414
7 AS Roma 380
8 FC Porto 353
9 Liverpool FC 311
10 Beijing Guoan FC 298
11 Corinthians 272
12 Sporting Clube de Portugal 271
13 Galatasaray 269
14 Sevilla FC 250
15 Girondins de Bordeaux 226
16 Atletico de Madrid 222
17 Olympique Lyonnais 167
18 PSV Eindhoven 166

[US Open] V. Williams moeizaam door

Venus Williams heeft de kwartfinales van de US Open bereikt. De als derde geplaatste Amerikaanse versloeg Shahar Peer met 7-6 en 6-3.

De twee speelsters beukten er vanaf de baseline flink op los en dat leverde een aantal fraaie rally's op. In de eerste set nam Peer tweemaal een break voorsprong. Wiliams wist beide keren de schade echter te repareren. Bij 6-5 liet de Amerikaanse vijf setpunten liggen, maar in de tiebreak sloeg ze alsnog toe.

Bij Peer was in de tweede set het beste er wel af. Williams liep al snel uit naar 5-2, verloor daarna haar opslag maar sloeg een game later alsnog toe.

'Nederlanders verwachten te veel van toezicht'

Het Nederlandse publiek stelt soms onrealistische eisen aan het toezicht dat De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) uitvoeren op de financiële sector. Dat stelt DNB aan de hand van een recent uitgevoerd eigen onderzoek.

Zo wil ruim 80 procent van de mensen die DNB ondervroeg dat de centrale bank het publiek waarschuwt als een bank in de problemen zit. Volgens DNB is dit echter onmogelijk. Die waarschuwingen kunnen er namelijk toe leiden dat mensen massaal hun geld weghalen bij de betreffende bank, waardoor die zeker omvalt.

Ook verwacht ruim 60 procent van de ondervraagden dat DNB ervoor zorgt dat er nooit een bank failliet gaat. Dat zou echter betekenen dat elke bank die in de problemen zit, moet worden gered. Die belofte zou onverstandig zijn omdat het roekeloos gedrag van banken in de hand werkt, betogen de onderzoekers van DNB.

'Nederlanders verwachten teveel van toezicht'
'Nederlanders verwachten te veel van toezicht' (Foto: ANP)

Ahmadinejad: Nederland mag Bahrami niet bezoeken

Het is uitgesloten dat Nederlandse diplomaten de Iraans-Nederlandse Zahra Bahrami mogen bezoeken. Dat zegt de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad in een interview met het nieuwe actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Bahrami zit vast in Iran omdat zij wordt verdacht van 'oppositionele activiteiten' en drugsbezit.

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) vroeg anderhalve week geleden of Nederlandse diplomaten haar mochten bezoeken. Ahmadinejad stelt dat Iran de dubbele nationaliteit niet erkent. "Je bent Iraans of je bent Nederlands", stelt hij. "Als zij van oorsprong Nederlands is, mag de Nederlandse ambassade haar belangen uiteraard behartigen, maar voor een geboren Iraniër is dat uitgesloten." Bahrami kan de doodstraf krijgen.

Het hele interview met de Iraanse president wordt maandagavond uitgezonden.

ETA-aankondiging is 'volstrekt onvoldoende'

De aankondiging van de ETA dat de afscheidingsbeweging een wapenstilstand in acht neemt is volgens de regionale regering van Spaans Baskenland 'volstrekt onvoldoende'. De groep moet geweld afzweren en zichzelf opheffen, zegt de Baskische minister van binnenlandse zaken, Rodolfo Ares.

Het is de eerste reactie van de Baskische of Spaanse regering op de aankondiging van de ETA in een videoboodschap aan de Baskische krant Gara en de Britse publieke omroep BBC, dat zij geen aanslagen meer zal plegen. De groep suggereerde voortaan het 'democratische proces' te willen volgen om het doel van een onafhankelijk Baskenland te verwezenlijken, maar maakte niet duidelijk of zij de wapens zal inleveren en of de wapenstilstand permanent of tijdelijk is.

Ares zei dat de belofte van de ETA 'geen rekening houdt met wat de overgrote meerderheid van de Baskische samenleving van de ETA verlangt, namelijk dat zij definitief afstand neemt van terroristische activiteit'.

Twee Baskische pro-onafhankelijkheidspartijen, waaronder de wegens banden met de ETA in 2003 verboden Batasuna, hebben de ETA vorige week opgeroepen tot 'een internationaal verifieerbaar staakt-het-vuren'.

De ETA kondigde in maart 2006 al een 'permanent staakt-het-vuren' af om onderhandelingen met de Spaanse regering te beginnen. In december van dat jaar pleegde de ETA echter alweer een aanslag op de luchthaven van Madrid, waarbij twee mensen omkwamen.

Sinds eind jaren zestig zijn bij aanslagen van de ETA meer dan 825 mensen omgekomen. De laatste tijd is de organisatie onder druk komen te staan door arrestaties van leiders in Frankrijk, Spanje en Portugal. In dat laatste land werd ook een bommenfabriek van de ETA opgerold.

Wereldhavendagen druk bezocht door mooi weer

Het mooie weer van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat de 33e editie van de Wereldhavendagen druk bezocht werd. Een woordvoerder laat weten dat het drukker was dan vorig jaar toen zo'n vierhonderdduizend mensen naar de Rotterdamse haven kwamen.

Hoeveel mensen er dit jaar zijn kan de woordvoerder niet zeggen, omdat dit volgens hem erg moeilijk te meten is. Desondanks leek het havenevenement drukker bezocht dan het voorgaande jaar. Het nautische evenement Sail in Amsterdam gooide volgens de woordvoerder geen roet in het eten, wat betreft de interesse van het publiek. Wel was de publiciteit volgens de woordvoerder dit jaar minder.

Het evenement verliep ontspannen, stelt de zegsman. Een recordpoging om 145 sleepboten bij elkaar te verzamelen mislukte, omdat maar 107 boten zich meldden. De Wereldhavendagen duurden van vrijdag tot en met zondag.

Miljoenen begraven op boerderij El Salvador

Op een ranch in het Midden-Amerikaanse El Salvador heeft de politie twee oliedrums opgegraven waarin miljoenen dollars in contant geld zaten. De autoriteiten vermoeden dat het geld afkomstig is van drugshandel.

Het eerste vat werd donderdag gevonden en zat vol met bundels van honderd-, vijftig- en twintigdollarbiljetten. Na drie dagen tellen was de eindstand meer dan negen miljoen dollar, of bijna zeven miljoen euro. Het tweede vat werd zaterdag gevonden, op vijf meter afstand van het eerste vat. Hoeveel er in zat, is nog niet bekend.

De autoriteiten hebben de ranch in Penitente Abajo, zestig kilometer van de hoodstad San Salvador, afgezet. "Het is mogelijk dat er meer ligt", zei politiecommandant Carlos Ascencio.

Het openbaar ministerie zei dat omwonenden 'regelmatig vreemde bewegingen' bij de boerderij hebben gezien. De Amerikaanse ambassade liet weten dat het geld was gevonden met hulp van de narcoticadienst DEA.

'Avram Grant op weg naar ontslag bij West Ham'

Avram Grant stevent volgens News of the World af op een gedwongen vertrek bij West Ham United. De Israëliër verloor met zijn nieuwe werkgever de eerste drie competitiewedstrijden. Grant kwam over van Portsmouth.

De positie van Grant zou daardoor nu al onder druk staan volgens News of the World. Eigenaren David Gold en David Sullivan hadden hoge ambities met West Ham, maar zijn zeer teleurgesteld over de start van het nieuwe seizoen. Na drie wedstrijden in de Premier League is West Ham nog verstoken van punten.

Uitgerekend Chelsea is volgende week de tegenstander van Grant. De Israëlische manager stond eerder voor de groep bij The Blues. De thuiswedsrijd op Upton Park wordt mogelijk het laatste duel voor Grant bij West Ham. Mocht hij aanblijven dan staan er nog duels op het programma met Stoke City en Tottenham Hotspur.

Eigenaar Sullivan was volgens Engelse media furieus na de thuisnederlaag van West Ham vorige maand tegen Bolton Wanderers (1-3). Mede door het aantrekken van nieuwe spelers hoopte de clubleiding dat West Ham kon doorstoten naar de subtop. Maar tegen Manchester United deed Grant geen beroep op de nieuwelingen (3-0 verlies).

[WTCC] Uitslag Race 1+2 Oschersleben

Alian Menu heeft op het circuit van Oschersleben zijn eerste overwinning van 2010 geboekt. De Zwitser snelde in de eerste race in Duitsland naar de overwinning. De tweede wedstrijd werd gewonnen door Andy Priaulx.

Race 1

Voor de eerste race mocht Augusto Farfus van poleposition vertrekken, maar de Braziliaan ging in de eerste bocht na licht contact wijd, waardoor Rob Huff, Menu en Tom Coronel hem voorbij gingen. Huff werd door de wedstrijdleiding voor het incident uit de race genomen, wat de leiding aan Menu gaf. Farfus was ondertussen Coronel voorbij gegaan en maakte jacht op de leider, maar Menu had uiteindelijk genoeg marge om hem van zich af te houden. Yvan Muller behaalde uiteindelijk de derde plaats nadat hij in de slotfase Coronel nog gepasseerd was. De Nederlander eindigde als uiteindelijk als vierde.

Race 2

Norbert Michelisz mocht de tweede race van poleposition vertrekken, maar hij werd al snel voorbijgestoken door Andy Priaulx die afstevende op een dominante zege. Tiago Monteiro kreeg een drive-through penalty, omdat hij Michel Nykjaer uit de weg ruimde. Vlak voordat hij de straf inloste dwong hij Michelisz wijd die hierdoor vele plaatsen terugviel. Augusto Farfus kon hierdoor tweede worden, voor Muller, Nykjaer en Coronel. De onfortuinlijke Michelisz eindigde uiteindelijk als elfde.

Vos slaat weer toe in slotrit Ladies Tour

Marianne Vos heeft het voor het tweede jaar op rij gepresteerd om de Holland Ladies Tour in de laatste etappe te winnen. Vos, die tweede stond na de één na laatste etappe, won vandaag de massasprint en nam door de bonificatieseconden de leiding over van Kirsten Wild. Wild zelf werd tweede in die massasprint maar kwam dus net tekort.

Wild, die drie seconden tekort kwam voor de eindzege, werd vorig jaar ook al tweede in het eindklassement. Ook toen werd ze op de laatste dag door Vos uit de leiderstrui gereden. De winnares van de tijdrit van gisteren Ellen van Dijk werd derde in het eindklassement.

Boonen: "Geen last meer van knie'

Tom Boonen denkt dat hij dit jaar nog zijn rentree zal maken in het wielerpeloton. De renner van Quick Step staat al sinds juli aan de kant en miste daardoor de Tour de France, de Vuelta en zal ook het WK moeten missen.

"Op dit moment heb ik geen last meer van mijn knie," zei Boonen tegen Het Laatste Nieuws. "Ik heb donderdag 120 kilometer pijnvrij gefietst, dat geeft me een geruststellend gevoel. Eindelijk kan ik een goed trainingsprogramma maken."

"Natuurlijk is de angst om te vallen er, maar dat lijkt me logisch. Maar ik blijf positief. Dit seizoen wil ik absoluut weer koersen," zei de renner, die waarschijnlijk eind september tijdens het Circuit Franco-Belge zijn rentree zal maken.

Sakamoto: "Volgende Nintendo-console zal mensen verrassen"

Yoshio Sakamoto, vooral bekend als co-creator van de Metroid-serie, heeft een opmerking over Nintendo's volgende console gemaakt. Hierin meldt hij dat de volgende console mensen zal verrassen. Hieronder is de opmerking van Sakamoto:

"At Nintendo we always have the obligation to surprise users with a new game console. We have never done what others have. We prefer to create something new that catches attention, and I think this will continue this time as well. Surely the new Nintendo machine will leave you all with your mouth open. - Yoshio Sakamoto"

Hoewel Sakamoto het hier duidelijk heeft over een nieuwe Nintendo console, lijkt het hier om een algemene opmerking te gaan. Sakamoto bespreekt hier hoog waarschijnlijk de algemene ideologie bij Nintendo. Eén ding is volgens hem echter zeker: Nintendo's volgende console zal ons versteld laten staan.

Actievolle luchtgevechten in H.A.W.X. 2 trailer

De fans kunnen al enkele dagen door het luchtruim scheuren met Tom Clancy's H.A.W.X. 2. Ubisoft heeft onlangs de launchtrailer online geplaatst die je hieronder kan bekijken.

In dit vervolg wordt het H.A.W.X.-team naar het Midden Oosten gestuurd om daar verscheidene missies uit te voeren. H.A.W.X. 2 ligt nu in de winkelrekken, en is verkrijgbaar voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

[US Open] Clijsters te sterk voor Ivanovic

Kim Clijsters heeft de kwartfinale bereikt van de US Open. In de achtste finale van het grandslamtoernooi versloeg de Belgische Ana Ivanovic eenvoudig met 6-2 en 6-1. Clijsters moet het in de kwartfinale opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Samantha Stosur en Jelena Dementieva.

Clijsters kende weinig moeite tegen de Servische voormalig nummer één van de wereld, na na een lange moeilijke periode eindelijk weer wat beter begint te spelen. De wedstrijd tegen titelverdedigster Clijsters kwam echter nog te vroeg.

Ook Francesca Schiavone wist de kwartfinale te bereiken. De Italiaanse, eerder dit jaar winnares van Roland Garros, had ook weinig moeite met Pavljoetsjenkova. Het werd 6-3 en 6-0 voor Schiavone, die in de kwartfinale Venus Williams of Shahar Peer tegenkomt.

Huntelaar: "Geen spijt van keuze voor Milan"

Klaas-Jan Huntelaar heeft AC Milan na een seizoen verlaten. De Oranje-international verliet Real Madrid voor de Italiaanse topclub. Maar daar wist hij nooit door te breken. Nu beproeft hij zijn geluk bij het Duitse Schalke 04.

"Wrokgevoelens heb ik niet, net zoals ik geen spijt heb van mijn keuze voor Milan", zegt Huntelaar tegen De Telegraaf. De oud-Ajacied heeft nog geen kans gehad om afscheid te nemen door de interlandweek. "Er staan daar nog wat spullen van me en ook mijn auto staat op het vliegveld van Milaan", aldus Huntelaar.

"Ik moet iedereen nog even een handje geven daar, alhoewel ik geen behoefte heb aan een echt afscheid. Ik wil nu vooruitkijken", vervolgt de spits, die vrijdag drie keer scoorde voor Oranje tegen San Marino. Huntelaar is nog druk op zoek naar een nieuw huis. De aanvaller weet nog niet of hij in Duitsland gaat wonen.

"We hebben wel iets waar we voorlopig terecht kunnen, maar we moeten nog gaan kijken wat we gaan doen; willen we in Duitsland of Nederland gaan wonen. Gelsenkirchen is in ieder geval dicht bij huis, dat is lekker. Ik ben namelijk wel gehecht aan familie en ook aan Nederland", aldus de spits, die zeer trefzeker is voor Oranje.

Huntelaar was in 37 interlands al negentien keer trefzeker. "Ik heb altijd doelpunten nodig. Het is lekker om je te laten zien bij Oranje en ook meteen richting je nieuwe club. Dat gemiddelde is leuk, maar kan nog wel beter hoor. Ik wil altijd scoren, of het nou tegen San Marino of Brazilië is", besluit de nieuwe spits van Schalke 04.

Cobra-schilder Corneille (88) overleden

De Nederlandse Cobra-schilder Guillaume Cornelis Beverloo, die bekend staat als Corneille, is in Frankrijk op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de NOS. Corneille was met Karel Appel een van de oprichters van de expressionistische groep Cobra. Hij was een van de succesvolste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw.

Corneille staat bekend om zijn kleurrijke schilderijen vol vrouwen, vogels en bloemen. De schilder kreeg in kunstkringen ook kritiek op zijn commerciële werk. Hij ontwierp onder meer stropdassen, balpennen en cd-hoezen.

[Vuelta] Lopez Garcia wint rit

David Lopez Garcia heeft de negende etappe gewonnen van de Vuelta à España. De Spanjaard van Caisse d'Epargne was de beste uit een kopgroep van vijf renners. De rode leiderstrui blijft om de schouders van Igor Anton.

Lang reed een omvangrijke groep vooruit van vijftien man, met daarbij onder andere David Moncoutié de ritwinnaar van gisteren. Roman Kreuziger en Egoi Martinez waren daarbij de bekendste namen. De beste geklasseerde van de groep, Carlos Barredo, moest de groep laten lopen waardoor er geen bedreiging meer waren voor de rode trui van Igor Anton.

Het peloton liet de groep, inmiddels uitgedund tot vijf man, dan ook begaan en mochten gaan strijden om de ritzege. Na de laatste lange klim op zes en een halve kilometer van de aankomst viel David Lopez Garcia van Caisse d'Epargne aan. Hij had al snel een kleine voorsprong, maar de finish van de etappe was ook nog bergop, op een aankomst vergelijkbaar met de Cauberg.

Op de klim zag Lopez Garcia zijn voorsprong snel slinken en zag de anderen dichterbij komen. Kreuziger kwam echter niet dicht genoeg en werd tweede op zeven seconden.

Daarachter ontspon er nog een spannend gevecht om de rode leiderstrui. Jean-Christophe Peraud zwom achter de kopgroep en hield lange tijd nog zicht op de leiding in het klassement. In de slotfase verloor hij echter nog teveel tijd, zodat Anton in het rood bleef.

Uitslag

# Renner Ploeg Tijd
1 David Lopez Garcia (Spa) Caisse d'Epargne 5.20.51
2 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas +0.07
3 Giampaoto Caruso (Ita) Katusha +0.13
4 David Moncoutié (Fra) Cofidis +0.21
5 Biel Kadri (Fra) AG2R +0.27
6 Egoi Martinez (Spa) Euskaltel +0.30
7 Jean-Christophe Peraud (Fra) Omega Pharma-Lotto +0.56
8 Gonzalo Rabuñal (Spa) Xacobeo Galicia +2.36

Haase wint ook challenger Como

Robin Haase heeft zijn tweede zege bij een challengertoernooi in evenzoveel weken geboekt. De Haagse tennisser was in de finale in Como met 6-4, 6-3 de Tsjech Ivo Minar de baas. Haase was als eerste geplaatst in de stad in Noord-Italië. Vorige week won hij al het challengertoernooi in Manerbio.

Voor Haase, die koos via challengertoernooien aan zijn positie op de wereldranglijst te werken in plaats van de kwalificaties van de US Open te spelen, is het al zijn vijfde winst in een challenger dit jaar. Eerder kreeg hij ook al de trofee in Caltanissetta, Fürth en San Marino. Volgende week speelt hij het Tean-challengertoernooi in Alphen aan den Rijn.

[DTM] Uitslag race Brands Hatch

Paul di Resta heeft zijn eerste overwinning in het seizoen 2010 in de DTM binnen. De Schot won op Brands Hatch met overmacht voor Mercedes-teamgenoot Bruno Spengler en Audi-rijder Timo Scheider.

Di Resta begon van poleposition en had in de eerste ronde meteen een grote voorsprong te pakken. De leidende positie kwam nimmer in gevaar en in de slotfase deed hij het rustig aan om zo de eerste zege van het jaar binnen te brengen. Daarachter kende Spengler een eenzame race. Hij kwam wel regelmatig onder wat druk te staan van Scheider, maar die kon de Mercedes-coureur nooit geheel bijbenen en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Uitslag Brands Hatch

Pos. Rijder Team Tijd
1 Paul di Resta Mercedes 1:10:05.552
2 Bruno Spengler Mercedes +7.443
3 Timo Scheider Audi +10.258
4 Miguel Molina Audi +10.719
5 Gary Paffett Mercedes +12.780
6 Oliver Jarvis Audi +23.830
7 Martin Tomczyk Audi +23.986
8 Alexandre Premat Audi +25.689
9 Mike Rockenfeller Audi +26.193
10 Jamie Green Mercedes +26.573
11 Maro Engel Mercedes +26.951
12 David Coulthard Mercedes +31.748
13 Cheng Cong Fu Mercedes +1 Ronde
14 Katherine Legge Audi +1 Ronde
DNF Markus Winkelhock Audi +23 Ronden
DNF Ralf Schumacher Mercedes +68 Ronden
DNF Susie Stoddart Mercedes +91 Ronden
DNF Mattias Ekström Audi +96 Ronden


Stand na Brands Hatch

Pos. Rijder Team Punten
1 Bruno Spengler Mercedes 52
2 Paul di Resta Mercedes 43
3 Gary Paffett Mercedes 39
4 Timo Scheider Audi 29
5 Mattias Ekström Audi 28
6 Jamie Green Mercedes 26
7 Mike Rockenfeller Audi 12
8 Miguel Molina Audi 11
9 Oliver Jarvis Audi 11
10 Alexandre Premat Audi 9
11 Martin Tomczyk Audi 7
12 Ralf Schumacher Mercedes 3
13 Susie Stoddart Mercedes 2
14 Maro Engel Mercedes 1

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag stond de vierde speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. De absolute topper was Gemert - FC Oss. In een rechtstreeks duel tussen beide lijstaanvoerders trok de Jupiler League-degradant aan het langste eind. Het werd 0-1, waardoor FC Oss nu alleen op kop staat. Jean Black maakte de enige goal. De ploeg heeft een mooi gaatje geslagen van drie punten op een grote groep achtervolgers.

Opvallend was verder de dikke overwinning van AFC op FC Hilversum. Het werd 6-1 voor de Amsterdammers. FC Lienden won voor het eerst dit seizoen. De ploeg van trainer Hans Kraaij jr. was met 2-0 te sterk voor EVV.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
AFC FC Hilversum 6-1
Baronie Dijkse Boys 3-1
Gemert FC Oss 0-1
Hollandia Argon 0-0
JVC Cuijk Quick '20 4-1
FC Lienden EVV 2-0
De Treffers Haaglandia / Sir Winston 1-0
VVSB Achilles '29 0-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 4 3 1 0 10 7 - 3
2 Achilles '29 4 2 1 1 7 8 - 2
3 AFC 4 2 1 1 7 10 - 6
4 Baronie 4 2 1 1 7 9 - 7
5 Hollandia 4 2 1 1 7 4 - 3
6 Gemert 4 2 1 1 7 3 - 2
7 De Treffers 4 1 3 0 6 6 - 5
8 Haaglandia / W. 4 1 2 1 5 6 - 4
9 VVSB 4 1 2 1 5 5 - 6
10 Quick '20 4 1 1 2 4 6 - 7
11 Argon 4 1 1 2 4 4 - 5
12 JVC Cuijk 4 1 1 2 4 6 - 8
13 FC Hilversum 4 1 1 2 4 6 - 9
14 EVV 4 1 1 2 4 2 - 5
15 FC Lienden 4 1 0 3 3 4 - 8
16 Dijkse Boys 4 1 0 3 3 3 - 8

Koperdief gepakt door ontbrekend fietslicht

Een 43-jarige koperdief had zijn werk niet echt goed voorbereid. Hij werd namelijk niet opgepakt voor het stelen van koper, maar voor het fietsen zonder licht. De 43-jarige crimineel werd zaterdagochtend aangehouden in Landgraaf.

Rond half vijf in de ochtend zagen agenten de man fietsen zonder licht. De twee fietstassen die de man bij zich had, waren opeens verdwenen toen de agenten zich omkeerden om de man aan te spreken op het ontbreken van zijn verlichting.

De tassen, die vol koper zaten, werden teruggevonden in de struiken. De koperdief had deze tassen in de struiken gegooid toen hij de agenten in de gaten kreeg.

De man is opgepakt en zit in de cel.

Dodelijk ongeluk vliegshow in Duitsland

Een vrouw is zondag tijdens een vliegshow in Duitsland om het leven gekomen, toen een tweedekker bij de aanloop voor de start naar rechts afzwenkte en het publiek in reed. Meer dan tien toeschouwers raakten gewond, zegt de politie.

Het ongeluk deed zich voor op het vliegveld Lilinghof, zestien kilometer ten noordoosten van Nürnberg in Beieren.

Het is nog niet bekend waardoor de piloot de macht over het toestel verloor.

Veel doden bij bootongeluk Congo

Een ongeluk met een boot op de rivier de Kasai in Midden-Congo zou zaterdagavond aan minstens tweehonderd mensen het leven hebben gekost. De motor vloog in brand, waarna het vaartuig kapseisde.

De boot had als vracht veel vaten brandstof aan boord, zegt een overlevende, Fabrice Muamba. Slechts een vijftiental mensen zou zich zwemmend in veiligheid hebben weten te brengen.

Congo is een enorm land met maar 480 kilometer verharde wegen. Het meeste vervoer gaat daarom over het water. Veel boten verkeren echter in slechte staat en overheidstoezicht is er nauwelijks. Bovendien kunnen weinig Congolezen zwemmen.

Boom beste in GP Jef Scherens

Lars Boom heeft vanmiddag de GP Jef Scherens op zijn naam geschreven. De renner van Rabobank won in Leuven de sprint van vijf medevluchters.

Ploeggenoot Paul Martens had Boom daarin van steun voorzien. De Duitser, die pas woensdag na drie maanden blessureleed zijn rentree maakte, werd zesde. Het is de vierde Nederlandse zege op rij in de Belgische koers. Bram Tankink, Wouter Mol en Sebastian Langeveld gingen Boom voor.

Doden na aardverschuivingen in Guatemala

Aardverschuivingen op een snelweg in Guatemala hebben aan zeker 22 mensen het leven gekost. Tientallen personen worden vermist.

President Alvaro Colom kondigde zaterdag de noodtoestand af nadat een aardverschuiving op de weg naar Mexico een autobus onder tonnen modder had bedolven. Een paar uur later deed zich negentig kilometer verderop een tweede aardverschuiving voor die aan twaalf mensen het leven kostte. De slachtoffers zijn zowel automobilisten die vast kwamen te zitten als anderen die hen te hulp schoten. Zeker zestig mensen worden vermist.

De aardverschuivingen zijn veroorzaakt door zware regenval in het orkaanseizoen in Midden-Amerika.

[Upd][Moto2] Tomizawa (19) verongelukt

Shoya Tomizawa is tijdens de Moto2-race van de Grand Prix van San Marino verongelukt. Halverwege de race kwam hij ten val, waarna Alex de Angelis hem niet meer kon ontwijken en vol op hem botste.

Tomizawa werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij al snel kwam te overlijden. De Japanner, die de eerste race van het seizoen in Qatar won, is slechts 19 jaar geworden.

Update @ 17:18:

Inmiddels zijn de beelden ook op YouTube te vinden. Let op: Deze beelden kunnen aanstootgevend zijn. Tevens heb je een YouTube-account nodig om ze te kunnen bekijken.

[F3 Euro] Uitslag Race 2 Brands Hatch

Antonio Felix da Costa heeft de tweede race van de Formule 3 Euroseries op Brands Hatch gewonnen. De Portugees bleef in Engeland Carlos Munoz en Daniel Juncadella. Kampioenschapsleider Edoardo Mortara kwam niet aan de finish.

Felix da Costa begon van poleposition en hield de eerste plaats de gehele race vast. De enige actie vond in de eerste ronde plaats. Mortara werd in de eerste bocht van de baan gereden door teamgenoot Vanthoor en kon uitstappen. Een bocht later raakten Alexander Sims en Valtteri Bottas elkaar, maar konden beiden net als Vanthoor verder rijden. Munoz kon eenvoudig tweede worden, voor Juncadella die van de chaos in de eerste ronde profiteerde.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Antonio Felix da Costa Motopark Academy 39:17.350
2 Carlos Munoz Mücke Motorsport +2.638
3 Daniel Juncadella Prema Powerteam +3.357
4 Valtteri Bottas ART Grand Prix +4.512
5 Marco Wittmann Signature-Plus +5.509
6 Matias Laine Motopark Academy +10.280
7 Laurens Vanthoor Signature-Plus +10.912
8 Alexander Sims ART Grand Prix +12.099
9 Mika Mäki Motopark Academy +30.704
10 Roberto Merhi Mücke Motorsport +30.880
11 Nicolas Marroc Prema Powerteam +31.391
12 Jim Pla ART Grand Prix +39.862
DNF Edoardo Mortara Signature-Plus +55 Ronden


Stand na Brands Hatch

Pos. Rijder Team Punten
1 Edoardo Mortara Signature-Plus 87
2 Marco Wittmann Signature-Plus 63
3 Valtteri Bottas ART Grand Prix 51
4 Alexander Sims ART Grand Prix 48
5 Roberto Merhi Mücke Motorsport 43
6 Laurens Vanthoor Signature-Plus 36
7 Antonio Felix da Costa Motopark Academy 31
8 Daniel Juncadella Prema Powerteam 21
9 Carlos Munoz Mücke Motorsport 16
10 Kevin Magnussen Motopark Academy 8
11 Jim Pla ART Grand Prix 7
12 Adrian Quaife-Hobbs Motopark Academy 7
13 Nicolas Marroc Prema Powerteam 6
14 Matias Laine Motopark Academy 3

Sprintfenomeen Bolt: "Ik denk dat ik profvoetballer zou kunnen zijn"

De Jamaïcaanse sprinter Usain Bolt is momenteel wereldrecordhouder op de honderd meter sprint (9.58 sec.) en is van plan om dit record wederom te verbreken. Bolt staat ook bekend om zijn liefde voor voetbal en hij denkt dat hij zelf professioneel zal kunnen voetballen.

"Ik heb nog vier jaar als sprinter, als ik hard train", aldus de 24-jarige Jamaïcaan tegenover BBC Radio 5 live's Sportweek. "Als ik ermee stop, wil ik nog twee jaar aan de slag als voetballer. Ik zie die gasten altijd en ik denk dat ik ook een professionele voetballer zou kunnen zijn."

"Ik zal het proberen. Wellicht kan ik bij een goede ploeg terechtkomen of een middelmatige ploeg", zo vervolgde de Olympische kampioen van 2008.

Bolt heeft zelfs al een favoriete positie voor ogen. "Ik ben zeker een aardige speler, een verdedigende of aanvallende middenvelder, ergens op het middenveld."

Allereerst hoopt de supporter van Manchester United echter om nog beter te presteren als sprinter. "Eerst hoop ik dat ik degene zal zijn die binnen 9.4 seconden de honderd meter kan lopen, want ik denk dat dit een record zal zijn die niet verbroken gaat worden."

Vrouw zwaargewond bij ongeluk Amsterdamse rally

Een vrouw die het parcours beveiligde tijdens een rally in Amsterdam is zondagmiddag zwaargewond geraakt toen zij werd aangereden door een racewagen. Zij is volgens de politie met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Voor omstanders die het ongeluk zagen gebeuren is slachtofferhulp ingeschakeld.

De organisatie van de 28ste RallyPro Amsterdamsprint laat weten dat de race doorgaat omdat de verwondingen van de vrouw niet dusdanig zijn dat het reglement voorschrijft dat de rally moet worden afgelast. De politie vermoedt dat de auto uit de bocht is gevlogen, nader onderzoek moet uitwijzen of dit ook het geval is.

De zwaargewonde vrouw is een zogenoemde marshal. Verenigingen van marshals melden zich volgens de wedstrijdorganisatie aan om vrijwillig het parcours bij race-evenementen te beveiligen. Zij zijn herkenbaar aan gekleurde hesjes. Het ongeluk in het Westelijk Havengebied gebeurde rond 12.45 uur op de kruising van de Westhavenweg en de Gyroscoopweg.

 

[F2] Uitslag Race 2 Oschersleben

Dean Stoneman heeft op Oschersleben ook de tweede race van de Formule 2 gewonnen. De Brit bleef Kazim Vasiliauskas en Sergei Afanasiev voor. Doordat Joylon Palmer niet verder dan een twaalfde plaats kwam zet Stoneman een grote stap richting de titel.

Stoneman begon van poleposition en wist de eerste plaats te behouden. Hij reed eenvoudig naar de zege en zag drie ronden voor het einde achter zich Nicola de Marco afhaken, waardoor Vasiliauskas tweede werd, voor Afanasiev. De overige punten in de race gingen naar Kelvin Snoeks, Benjamin Bailly en Mihai Marinescu.

Uitslag race 2

Pos. Rijder Tijd
1 Dean Stoneman 31:40.254
2 Kazimieras Vasiliauskas +1.966
3 Sergei Afanasiev +6.889
4 Kelvin Snoeks +13.036
5 Benjamin Bailly +16.245
6 Mihai Marinescu +17.076
7 Will Bratt +17.689
8 Ivan Samarin +24.617
9 Philipp Eng +24.901
10 Armaan Ebrahim +25.457
11 Benjamin Lariche +25.990
12 Jolyon Palmer +28.568
13 Johannes Theobald +32.021
14 Plamen Kralev +37.575
15 Nicola de Marco +3 Ronden
16 Ricardo Teixeira +3 Ronden
DNF Julian Theobald +22 Ronden
DNF Jack Clarke +23 Ronden


Stand na Oschersleben

Pos. Rijder Punten
1 Dean Stoneman 267
2 Jolyon Palmer 236
3 Sergei Afanasiev 137
4 Philipp Eng 130
5 Kazimieras Vasiliauskas 128
6 Will Bratt 126
7 Benjamin Bailly 124
8 Nicola de Marco 73
9 Jack Clarke 63
10 Mihai Marinescu 60
11 Armaan Ebrahim 57
12 Ivan Samarin 51
13 Kelvin Snoeks 44
14 Tom Gladdis 28
15 Benjamin Lariche 25
16 Ricardo Teixeira 23
17 Johan Jokinen 21
18 Paul Rees 18
19 Natalia Kowalska 3
20 Parthiva Sureshwaren 1

Cole vecht door in inFamous 2 video

Het wordt waarschijnlijk ergens in de eerste helft van 2011 dat we met inFamous 2 aan de slag mogen. Ontwikkelaar Sucker Punch werkt momenteel hard aan de PlayStation 3-exclusive en streeft naar een nog sterkere game dan de eerste.

In inFamous 2 kruipen we wederom in de rol van Cole, die naast zijn vertrouwde krachten enkele nieuwe trucjes heeft geleerd. De game is aanwezig bij PAX 10 met een krappe drie minuten aan verse gameplay. Hier zien we een andere omgeving dan we van het eerste deel gewend zijn.

Paar vernielt politieauto en mishandelt agenten

Een echtpaar uit het Brabantse Schijndel heeft zondagochtend hun woede op een politieauto en twee agenten gekoeld. De politie kwam een kijkje kwam nemen na een melding van geluidsoverlast. De 38-jarige man schold de agenten uit en stompte er een in zijn gezicht. Zijn 40-jarige vrouw schopte vervolgens de kentekenplaat van het politievoertuig kapot en trapte een agent.

Rond 03.15 uur kreeg de politie voor de derde keer op rij melding van geluidsoverlast uit de woning van het stel. De twee gaven een feestje. Toen de bewoners werden aangesproken op de geluidsoverlast en hun een proces-verbaal in het vooruitzicht werd gesteld, escaleerde de zaak.

De politie gebruikte pepperspray om de man onder controle te krijgen. Omdat er een dreigende situatie ontstond werd de man snel naar het politiebureau gebracht. Enkele feestgangers en de echtgenote van de man meldden zich korte tijd later met veel bombarie bij het politiebureau. De vrouw belette een politieauto de doorgang en weigerde weg te gaan. Bij haar aanhouding gaf ze een agent nog een schop na. De anderen dropen af. De twee zitten vast.

[SF] Uitslag Race 1 Adria

Davide Rigon heeft voor Anderlecht de eerste race van de Superleague Formula in Adria gewonnen. John Martin werd voor Beijing Guoan tweede. terwijl Ben Hanley voor Olympiacos de derde plaats voor zich opeiste. Door de winst mengt Anderlecht zich nu in de strijd om de titel.

Rigon kende een goede start en pakte meteen met een ruime voorsprong de leiding. Martin kon niet meer doen dan volgen, maar een zeer goede pitstop van zijn team bracht de Australiër halverwege de race toch voor Rigon. Die gebruikte zijn kennis van het circuit om Martin al snel weer terug te pakken en onbedreigd op de zege af te rijden.

Beste Nederlander was Robert Doornbos voor Corinthians op plaats acht. Verder naar achteren eindigde titelkandidaat Yelmer Buurman voor AC Milan als elfde. Concurrent Craig Dolby van Tottenham Hotspur kwam na een aanvaring met Buurman en een bijbehorende lekke rechter achterband als dertiende over de streep.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Davide Rigon Anderlecht 45:31.975
2 John Martin Beijing Guoan FC +3.675
3 Ben Hanley Olympiacos +4.506
4 Max Wissel FC Basel +5.804
5 Julien Jousse AS Roma +20.828
6 Alvaro Parente FC Porto +21.769
7 Frederic Vervisch Liverpool FC +31.809
8 Robert Doornbos Corinthians +36.555
9 Tristan Gommendy Galatasaray +36.623
10 Duncan Tappy Flamengo +49.399
11 Yelmer Buurman AC Milan +55.204
12 Hywel Lloyd PSV Eindhoven +1:03.400
13 Craig Dolby Tottenham Hotspur +1 Ronde
14 Marcos Martínez Sevilla FC +2 Ronden
15 Celso Miguez Pereira Olympique Lyonnais +6 Ronden
DNS Maria de Villota Atletico de Madrid +40 Ronden

[MotoGP] Uitslag Grote Prijs van San Marino

Dani Pedrosa heeft vanmiddag de MotoGP van San Marino gewonnen. De Spaanse Honda-coureur was op het circuit van Misano zijn landgenoot Jorge Lorenzo te snel af. Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi kwam als derde over de streep.

De 24-jarige Pedrosa mocht van poleposition starten en zag zijn positie niet meer in gevaar komen. Door zijn zege loopt de Spanjaard, die vorige week al de GP van Indianapolis won, weer iets in op Lorenzo, de huidige leider in de stand om de wereldbeker.

Bol rest van seizoen stagiair bij Rabobank

Jetse Bol zal de rest van het seizoen als stagiair rijden bij het ProTeam van Rabobank. De 21-jarige renner rijdt momenteel rond bij het Continental team van de bank en krijgt nu de kans om een aantal koersen te rijden voor de profploeg.

Lang zag het er naar uit dat Bol zijn profdebuut zou maken bij Cervélo. Maar aangezien de ploeg volgend jaar er mee ophoudt lijkt het erop dat hij zijn eerste profcontract toch bij de Rabobank gaat tekenen.

Nominaties NS-publieksprijs bekendgemaakt

Tijdens Manuscripta, de opening van het boekenseizoen, zijn zaterdag de nominaties van de NS-publieksprijs 2010 bekendgemaakt. Lezers kunnen tot 15 oktober online stemmen. Drie dagen later wordt het winnende boek bekendgemaakt. De winnaar krijgt een geldbedrag van 7500 euro, een sculptuur van kunstenaar Jeroen Henneman en een treinabonnement.

De genomineerden zijn: De Vastgoedfraude van Vasco van der Boon en Gerben van der Marel, Mama Tandoori van Ernest van der Kwast, Godenslaap van Erwin Mortier, Dorsvloer vol confetti van Franca Treur, Cruise van Suzanne Vermeer en Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt.

De geselecteerden, van oorsprong Nederlandstalige boeken, horen bij de bestverkochte titels van het afgelopen jaar. De selectie wordt gemaakt door boekverkopers en bibliothecarissen. Elk jaar bepaalt een kernjury, bestaande uit driehonderd leden, mede de winnaar. Vorig jaar won het boek Het diner van Herman Koch.

Kijk voor meer literatuurnieuws ook eens in ons Theater, Taal & Kunst-forum.

Universa komen samen in Mega Man Universe

Mega Man Universe is een game voor Xbox Live Arcade en Playstation Network. In de game zul je als verschillende personages door Mega Man-levels kunnen spelen. Zo kun je als Ryu van Street Fighter of Sir Arthur uit Ghosts 'n Goblins spelen. Ook zitten er nu al drie verschillende vormen van Mega Man in de game; Rockman, Bad Boxart Mega Man en Mega Man.

In de onderstaande trailer kun je, na een woordje van de spirituele vader van Mega Man, de game in actie zien. Verwacht deze dagen meer informatie over de game, aangezien de game ook op PAX is.

Zidane jr. maakt indruk bij Real Madrid

Zinedine Zidane lijkt het talent hebben doorgegeven aan zijn kind. De zoon van Zinedine, Enzo, speelt in de jeugdopleiding van Real Madrid, waar men zeer tevreden over zijn ontwikkeling is.

"Deze jongen is qua voetbaltalent net zijn vader", aldus algemeen directeur Jorge Valdano tegenover AS. Enzo speelt op dezelfde positie als zijn vader vroeger actief was. Ook hij fungeert als belangrijke pion op het middenveld die het spel weet te dirigeren.

Enzo gebruikt echter niet de achternaam van zijn vader, maar van zijn moeder: Fernández. De reden hiervoor is om de druk rondom zijn persoon weg te nemen. De staat van dienst die zijn vader heeft, is voor een voetballer uiterst moeilijk te overtreffen.

Zinedine Zidane was van 2001 tot 2006 actief bij Real Madrid. Met de Spaanse topclub won hij in 2002 de Champions League. In 1998, 2000 en 2003 werd de voormalige international van Frankrijk Wereldvoetballer van het Jaar. Met de nationale ploeg van Frankrijk werd hij in 1998 wereldkampioen en in 2000 won hij met Les Blues ook het Europees kampioenschap.

Sneijder verlaat training uit voorzorg

Oranje-middenvelder Wesley Sneijder heeft de training van zondagmiddag eerder verlaten. Het betreft geen ernstige blessure, maar een maatregel uit voorzorg. Alle 22 selectiespelers waren gedurende de training aanwezig.

De speler van Internazionale kampte met een aantal kleine pijntjes. Na een half uur trainen beëindigde hij daarom uit voorzorg de training. De ploeg van Bert van Marwijk bereidt zich voor op het duel met Finland, de tweede EK-kwalificatiewedstrijd voor het toernooi in Polen en Oekraïne.

Tegen de Finnen kan Oranje een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis beleven. De WK-finalist kan de twaalfde overwinning van het jaar 2010 boeken. Nooit eerder wist Nederland in een kalenderjaar zoveel zeges te boeken. Alleen tegen Spanje (1-0) verloor Oranje en in een oefenduel met Oekraïne eindigde in een gelijkspel (1-1).

Finland zag dinsdag zonder oud-Willem II'er Sami Hyypiä aantreden. De centrale verdediger werd in het duel met Moldavië bestraft met een rode kaart. De Scandinaviërs verloren de wedstrijd tegen de Moldaviërs met 2-0.

Bekijk Tron: Evolution in gameplay

Disney is momenteel druk bezig met Tron: Evolution. Tijdens de PAX, die momenteel volop bezig is, hebben ze wat nieuwe gameplay van de game vrijgegeven. In de onderstaande video kun je de gameplay in HD bekijken.

Tron: Evolution is een prequel voor de film Tron: Legacy. De game komt op 7 december uit voor de PS3, Xbox 360, PC, Wii, PSP en DS. De game heeft ook een Special Edition voor de liefhebbers.

Seksend stel opgepakt in Sittard

De politie in Sittard heeft zaterdagavond een man en een vrouw aangehouden die op een plein midden in de stad aan het vrijen waren. Geschokte voorbijgangers belden de politie over het seksende stel. Agenten geboden de 34-jarige man en 44-jarige vrouw hun kleren weer aan te trekken en namen ze mee naar het bureau.

De twee Sittarders waren rond 19.15 bezig op een bankje bij het plein. De man is ter ontnuchtering in de cel gegooid. De vrouw mocht na verhoor weer naar huis. Het exhibitionistische stel kan nog een boete verwachten.

Raymaekers pakt nationale titel

Koen Raymaekers heeft vandaag de nationale wegtitel op de tien kilometer gewonnen. De 30-jarige atleet volbracht de afstand in een tijd van 29 minuten en 15 seconden. Het zilver ging naar Patrick Stitzinger in 29.29 minuten, Tom Wiggers pakte het brons in 29.34.

Het NK maakte deel uit van een internationale wedstrijd in Tilburg. In dat deelnemersveld was de tijd van Raymaekers goed voor een vierde plaats. De winst ging naar de Ethiopiër Abera Kuma, die na 27 minuten en 52 seconden de streep passeerde.

Bij de vrouwen ging de nationale titel op de tien kilometer naar Lornah Kiplagat in een tijd van 31 minuten en 42 seconden. Merel de Knegt finishte als tweede in 34.24 voor Ilse Pol die met 34.45 derde werd.

Dansende Pokémon in Pokémon Sunday

Pokémon Sunday is niet onbekend hier op FOK!games. De wekelijkse Japanse show heeft al meer dan een paar keer nieuwe informatie over de aankomende Pokémon-games gedeeld. Deze week hebben de Japanners wat korte gameplay met ons gedeeld.

Pokémon Black en White komen op 18 september in Japan uit en verkopen nu al beter dan Diamond en Pearl. Pokémon Black en White introduceren de nieuwste generatie aan Pokémon. Alhoewel het hier al om de vijfde generatie gaat, zal het spel nog steeds uitkomen op de Nintendo DS.

Overstromingen in zuiden Australië

Na noodweer dit weekeinde zijn in de zuidelijke, Australische deelstaat Victoria rivieren en beken buiten hun oevers getreden. In de nacht van zaterdag op zondag moesten zeker tweehonderd mensen worden geëvacueerd in een getroffen streek ten noordwesten van de stad Melbourbe, berichtte de krant The Australian zondag.

In de bergen ten noordoosten van Melbourne zijn honderden skiërs gestrand, toen hun auto's door aardverschuivingen geen kant meer op konden.

De Australische premier Julia Gillard waarschuwde dat stroomafwaarts meer overstromingen volgen. Militairen zijn naar de streek gestuurd om te helpen bij evacuaties. De hevige storm en winterregens hebben grote schade veroorzaakt en duizenden woningen zijn zonder stroom komen te zitten, meldde de demissionaire regeringsleidster. Ondertussen blijft het flink regenen in de bergen, terwijl zaterdag op sommige plaatsen al 150 millimeter regen was gevallen.

De autoriteiten vrezen dat het waterpeil in de komende een tot twee etmalen blijft stijgen.

Overstromingen in zuiden Australië
Overstromingen in zuiden Australië (Foto: ANP)

Hiddink: "Turkije gaat voor zes op zes"

Guus Hiddink is met Turkije in voorbereiding op de tweede EK-kwalificatiewedstrijd tegen België. Sinan Bolat is bekend met het leeuwendeel van de Belgische selectie en rekent evenals Hiddink op een lastige klus.

Turkije overtuigde in haar eerste interland in de kwalificatiecyclus. Kazachstan werd met fris spel met 0-3 aan de kant geschoven. "Met die overwinning zitten we perfect op schema", zegt Bolat, tweede doelman onder Hiddink, tegen Het Nieuwsblad.

"We beseffen wel dat het dinsdag veel moeilijker zal worden. Na onze match in Kazachstan keken we op tv naar België-Duitsland. Iedereen was onder de indruk van de Rode Duivels. Maar we zullen België een warme ontvangst geven."

"Turkije gaat voor een zes op zes", stelt Hiddink. "De Rode Duivels zijn een sterke tegenstander. Ze hebben heel wat spelers in grote competities en bij mooie clubs. Wij spelen thuis, maar de Belgen zullen iets willen rapen in deze wedstrijd."

God of War: Ghost of Sparta demo voor PlayStation Plus-leden

Aankomende dinsdag, 7 september, kunnen mensen met de PlayStation Plus service de demo voor God of War: Ghost of Sparta downloaden. Helaas is er nog niets bekend over de demo voor niet-leden.

Ghost of Sparta is het vervolg op het eerste deel en voor God of War: Betrayal. De game zal 2 november in Noord-Amerika uitkomen en er zal ook een speciale bundel voor komen.

[Vuelta] Rodriguez baalt van missen leiderstrui

Joaquin Rodriquez is niet te spreken over het missen van de rode leiderstrui in de Vuelta. De Spanjaard van Katusha dacht zich op het podium te mogen meldden, maar hij zag de jury geen tijdsverschil noteren tussen hem en Igor Anton (Euskaltel). "Ik heb geen idee waarom ik niet de leider ben."

Rodriguez was er zaterdag van overtuigd voldoende voorsprong te hebben gepakt op Anton, die nu eerste staat in het klassement. "Katusha zou in beroep moeten gaan, want toen ik de eindstreep passeerde zag ik een groot gat tussen Anton en mij", liet Rodriguez weten aan AS.

De bonificatieseconden die de Katusha-renner pakte bij de eerste tussensprint werden ook geschrapt door een massale valpartij. "Wat de jury heeft gedaan is niet netjes, maar ik moet me er bij neerleggen." Rodriguez was wel te spreken over zijn vorm op de slotkklim. "Ik hoop dat ik deze vorm vast kan houden tot Madrid."

Golden Sun wordt getoond in Japanse scan

Zeven jaar geleden kwam het tweede deel van de Golden Sun-serie uit. Na lang wachten komt het derde deel dit jaar dan eindelijk uit. Op 29 november kunnen de gamers uit de Verenigde Staten genieten van de game.

Aangezien het toch nog even duurt tot de game uit is, kun je de scan hieronder bekijken om je zoet te houden. Als je meer wilt weten hebben we ook nog een preview van Golden Sun: Dark Dawn.

Oranje evenaart recordaantal zeges in één jaar

Het Nederlands elftal heeft afgelopen vrijdag in de interland tegen San Marino een record geëvenaard, zo vond Voetbal International uit.

De 5-0 zege op de voetbaldwerg betekende alweer de elfde overwinning van Oranje in dit kalenderjaar, een mijlpaal. De elf zeges zijn er al evenveel als in 2008, terwijl er nog vier interlands op het programma staan.

De ploeg van bondsoach Bert van Marwijk heeft derhalve een goede kans om het record alleen in handen te krijgen en verder aan te scherpen. De enige twee interlands van 2010 die geen overwinning opleverden, waren de WK-finale tegen Spanje (1-0) en het oefenduel met Oekraïne (1-1) van vorige maand.

Aanstaande dinsdag, als Nederland het in De Kuip in de EK-kwalificatiereeks opneemt tegen Finland, zou de verbetering van het record al een feit kunnen zijn. Oranje speelt later dit jaar nog twee kwalificatiewedstrijd en één oefeninterland.

Easteregg gevonden in GameCube-game

In het spel Wave Race: Blue Storm is afgelopen week een nieuwe easteregg gevonden. Op zich niet heel bijzonder behalve dat het spel voor de GameCube was. Wat blijkt is dat als je een code invult in je audioscherm de commentator verandert naar een sarcastisch iemand waarbij je niks goed kan doen.

Mocht je een GameCube en het spel hebben zal je dit moeten doen om de code te gebruiken (engels):

  • Go to Options and Audio Settings.
  • There’s a waveform display at the bottom that changes if you press the Z Button—tap Z until the waveform looks like vertically rising fog.
  • On the D-Pad, press Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Right, A, X, Z. You’ll hear an audio cue if you did it right.
  • Back out to the front end.
  • Start a race. Pick the first guy.

Mocht je geen GameCube of spel hebben, bekijk hieronder dan de easteregg.

Ahmadinejad maandag in Nieuwsuur

De omstreden Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zal maandag in het nieuwe actualiteitenprogramma Nieuwsuur verschijnen. De verslaggevers van het programma zijn afgereisd naar de Iraanse hoofdstad Teheran voor een exclusief interview met de internationale deugniet.

Nieuwsuur, dat van 'een grote vis en primeur' spreekt, zal vanaf maandag NOVA gaan vervangen om 22:00 op Nederland 2. Zaterdagavond trok de laatste uitzending van NOVA, dat 18 jaar lang bestond, volgens Stichting KijkOnderzoek 696.000 kijkers.

NOVA-coryfee Clairy Polak sloot de uitzending af: "Dit was de allerlaatste NOVA/Den Haag Vandaag. Achttien jaar lang hebben we vol enthousiasme en plezier, maar ook met ups en downs, de actualiteiten voor u belicht. Ik eindig met de wens dat het Nieuwsuur net zo'n onafhankelijke en kritische rubriek mag worden als NOVA was, en zich mag blijven verheugen in uw kritische aandacht."


Mahmoud Ahmadinejad maandag in eerste uitzending Nieuwsuur

BioShock artwork op Game Informer cover

BioShock Infinite is reeds aangekondigd, dus deze cover onthult niets nieuws. Wel bevat de cover van de Game Informer artwork van BioShock Infinite. Irrational Games heeft ze een handje geholpen bij het ontwerp voor de cover en ze doelden op een gametijdschrift rond 1900. Het resultaat zijn drie covers met bijbehorende reclame voor producten die een burger van Columbia mogelijk nodig zou hebben. De drie covers zijn hier te bezichtigen.

Mega64 krijgt plekje in Super Scribblenauts

Met Super Scribblenauts probeert Warner Bros. de fouten uit het vorige deel recht te zetten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Maxwell zelf te besturen. Ook verschillende items zijn wat beter uitgewerkt. Een vervolg zonder wat vernieuwingen kan natuurlijk haast niet, dus is er nu ook de mogelijkheid om bijvoegelijke naamwoorden te gebruiken. Wil je een blauwe dino? Geen probleem!

De game zal, net als zijn voorganger, een paar internetsensaties in haar woordenboek verstoppen. Zo zal tussen het rijtje van Rick Astley en Keyboard Cat ook Mega64 verschijnen. Mega64 is bekend van verschillende parodieën op games en de games-industrie.

Super Scribblenauts komt uit op 15 oktober. Mensen die meer willen weten kunnen hier de preview lezen.

Veel Britten betaalden onjuiste inkomstenbelasting

Zes miljoen Britten hebben een verkeerd bedrag aan inkomstenbelasting betaald. Dat heeft een nieuw computersysteem van de Britse belastingdienst uitgewezen. Ongeveer 1,4 miljoen Britten moeten gemiddeld 1800 euro bijbetalen, 4,3 miljoen mensen krijgen geld terug.

De problemen vonden plaats bij veertig miljoen Britten wier inkomstenbelasting direct van hun loon wordt afgetrokken. Binnen dit systeem zou de afgelopen twee jaar 2,4 miljard euro te weinig zijn betaald en 2,1 miljard euro te veel, zei de belastingdienst zaterdag.

Belastingadviseurs hebben Britten die moeten bijbetalen geadviseerd hulp te zoeken, omdat zij de belasting mogelijk niet hoeven te betalen als zij kunnen aantonen dat de fout niet bij hen ligt.

HK-47 ook in SW: The Old Republic

Het was een beetje te verwachten, maar het is goed nieuws nu de kogel alsnog door de kerk is. HK-47, je persoonlijke assassin-droid uit Knights of the Old Republic, zal namelijk ook in The Old Republic rondlopen. Op PAX is namelijk gezinspeeld op zijn aanwezigheid in LucasArts' en Biowares nieuwe MMO.

Of hij gewoon aanwezig is, onderdeel van een quest of zelfs beschikbaar is als companion is niet bekend. Joystiq had een goed idee om een best-of van onze favoriete moordrobot erbij te zetten; hoewel de magie van dit geweldige personage een beetje teniet wordt gedaan. Hoe dan ook, we houden je op de hoogte. "Can I blast the meatbag now, master?"

Eerste gameplay van Bit.Trip Fate verschenen

Vorige week was de eerste art van Bit. Trip Fate vrijgegeven. Het leek er even op dat de serie een hele andere wending zou krijgen. Zo was de typische Bit. Trip-stijl nergens te bekennen. Gelukkig bewijst de eerste trailer het tegendeel.

In Bit. Trip Fate bestuur je het hoofdpersonage CommanderVideo met je Nunchuck. Door je WiiMote op het scherm te richten kun je schieten. Er is nog niet veel bekend over de game. Wel is er een officiële website en soundtrack verschenen. De game zal exclusief voor WiiWare zijn.

Ronde van Valencia keert terug op kalender

De Spaanse krant El Mundo meldt dat de Ronde van Velancia volgend jaar weer te zien zal zijn op de UCI-kalender. Wegens financiële problemen was het de laatste twee jaar niet te vinden op de agenda, maar hiervoor is naar het schijnt een oplossing gevonden.

De prodecure die ruim anderhalf jaar heeft geduurd, heeft er voor gezorgd dat de Internationale Wielerunie toestemming heeft gegeven de ronde wederom te organiseren. Wel zal het peloton eerder dan gebruikelijk in Valencia neerstrijken, half februari, tussen Challenga Mallora en de Ruta del Sol in zullen de renners in Valencia verwacht worden.

Oud-minister Dekker wil vrouw als informateur

Voormalig minister van Vrom Sybilla Dekker (VVD) wil dat er een vrouw komt als informateur. Dat zei ze zondag in televisieprogramma Buitenhof. Ivo Opstelten, die vrijdag eindverslag uitbracht aan koningin Beatrix over zijn mislukte poging een rechts kabinet te smeden, was de vijfde mannelijke informateur op rij.

Volgens Dekker is het goed als een vrouw nu eens als informateur optreedt. Ze vindt het na drie maanden de hoogste tijd voor een vrouw.

Dekker zei wel dat ze het liefst heeft dat VVD-partijleider Mark Rutte eerst, zoals hij graag wilt, alleen een concept regeerakkoord gaat schrijven. Daarna zou er een vrouw moeten komen in het proces om geschikte partijen voor bij het akkoord te vinden.

Epic Mickey met gameplay footage

Momenteel is Warren Spector, bekend van System Shock en Deus Ex, druk bezig met Disney: Epic Mickey. De game wordt een kruising tussen een RPG en een platformer. Zo zullen de keuzes die je maakt bij het redden van de wereld later invloed hebben op de game.

Epic Mickey komt aan het einde van het jaar exclusief voor de Wii uit. Om ons nog even tot die tijd zoet te houden krijgen we wat nieuwe gameplay footage te zien.

Klik hier als het bovenstaande filmpje niet werkt.

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 28-08 tot en met 04-09-2010.

Dat de Mafia overal grip op heeft lijkt te kloppen, want Mafia 2 domineert de Nederlandse lijst met plek één, twee en drie. Starcraft zakt direct door naar vier en met de snelheid dat Art Academy omhoog steeg zakt ze ook weer naar beneden.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 PS3
Mafia II
NIEUW
1
2 Xbox 360
Mafia II
NIEUW
1
3 PC
Mafia II
NIEUW 1
4 PC
Starcraft II: Wings of Liberty 1 6
5 Wii
Super Mario Galaxy 2
2 13
6 Wii
New Super Mario Bros
 3 40
7 PS3
Call of Duty: Modern Warfare 2 5
22
8 PS3
Red Dead Redemption 7
16
9 DS
Art Academy
4 3
10 Wii
Mario Kart
6 9
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Dood aan de helden op de PSP

No Heroes Allowed! is de laatste game van de Badman franchise. Zoals in de vorige spellen graaf je kerkers als "the God of Destruction" die opgeroepen is door "the Evil Overlord Badman". In die kerkers roep je monsters op om de helden, die Badmans schuilplaats binnen proberen te dringen, te doden. Zo help je Badman de wereld te veroveren.

In No Heroes Allowed zitten nieuwe monsters en kan je ook gebruik maken van water om de helden te verdrinken. De game heeft 33 levels waar je de wereld verovert, maar daar houdt de pret niet op. De "Dungeon-A-Day-mode" zal je dagelijks 100 beproevingen geven om je kerkergraaf-skills te testen. Ook zit er nu een multiplayer in de game, samen met iemand anders kan je nu kerkers graven om al die vervelende helden om zeep te brengen. Bekijk hieronder de trailer.


Step your game up!

[125cc] Uitslag Grote Prijs van San Marino

Motorcoureur Marc Marquez heeft de Grote Prijs van San Marino in de 125cc-klasse gewonnen. De Spanjaard bleef zijn landgenoten Nicolas Terol en Efren Vasquez voor. Door de zege verstevigde Marquez ook zijn leidende positie in de tussenstand van de wereldbeker.

De Nederlander Jasper Iwema kwam in het stuk niet voor. Op het circuit van Misano klokte hij een 21e tijd in een deelnemersveld van 32 rijders.

'ETA legt wapens neer'

De Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft een staakt-het-vuren afgekondigd. Dat blijkt uit een videoboodschap die zondag opdook, meldt de BBC.

Volgens de Britse omroep, die in het bezit is van de beelden, is onduidelijk of het om een permanente wapenstilstand gaat. De beslissing om de wapens neer te leggen zou al maanden geleden zijn genomen. Een staakt-het-vuren in 2006 werd binnen een paar maanden weer geschonden.

De ETA strijdt al decennia voor een onafhankelijk Baskenland in het Noorden van Spanje en zuidwesten van Frankrijk. De organisatie wordt door de EU en voor de Verenigde Staten aangemerkt als terreurorganisatie. Sinds de jaren zestig zijn meer dan 825 mensen omgekomen bij aanslagen en geweld door de ETA.

'Bestuurslid Bosnische voetbalbond aangevallen'

Een bestuurslid van de Bosnische voetbalbond, Bogdan Ceko, is na de wedstrijd van zijn land tegen Luxemburg aangevallen door een groep ontevreden fans. De wedstrijd werd met 3-0 gewonnen, maar dit was voor de fans niet genoeg. Ceko hield aan de aanval een paar kleine blessures over.

Naar verluidt zijn de vijf relschoppers, naar wie de politie nog op zoek is, ontevreden over de gang van zaken bij de voetbalbond. Uitsluiting van internationaal voetbal ligt op de loer aangezien het Balkanland drie mensen aan de top van de bond heeft staan in plaats van een, iets wat de FIFA niet toestaat.

De FIFA heeft inmiddels al een verzoek ingediend, maar veel is er nog niet veranderd. Het referendum voor het wijzigen van de statuten haalde de veertig stemmen namelijk niet.

[IndyCar] Uitslag Race Kentucky

Helio Castroneves heeft de IndyCar-race op de Kentucky Speedway gewonnen. De Braziliaanse Penske-rijder spaarde in de race als enige genoeg brandstof om de finish te kunnen halen. Ed Carpenter werd tweede, voor Dan Wheldon.

Carpenter begon van poleposition en behield na de start de leiding voor Will Power, Wheldon en Bertrand Baguette. Voor Takuma Sato was de race na één ronde al voorbij. Zijn bolide kende zoveel overstuur dat hij in de vierde bocht meteen al de muur in crashte. De andere rijders konden uitwijken, al had Ryan Hunter-Reay hiervoor wel een spin nodig.

Wheldon pakte na de herstart al snel de leiding en hield deze plaats vast tot de eerste serie pitstops. Daar was Panther Racing niet snel genoeg, waardoor Wheldon terugviel naar plaats twee en Carpenter nog veel verder. Na 80 ronden was de tweede neutralisatie van de dag. Castroneves was net achterblijfster Simona de Silvestro gepasseerd en Vitor Meira wilde hetzelfde doen. De Silvestro had hierop niet gerekend, waardoor beide wagens elkaar raakten. In hun spin namen zij ook de bolide van Ryan Briscoe mee, waardoor er in één keer drie uitvallers waren.

Het volledige veld kwam tijdens de neutralisatie binnen en het was al snel duidelijk dat de coureurs nogmaals naar binnen moesten voor extra brandstof. De enige die extra binnenkwam was Castroneves die zijn auto extra liet controleren op schade. In de volgende stint waren het Power en Wheldon die vochten om de leiding, maar Power ging in de fout bij zijn derde stop en viel terug naar de vijfde plaats.

Wheldon kon zo eenvoudig de leiding pakken voor Dario Franchitti. Tony Kanaan was in ronde 192 de eerste van de leiders die binnenkwam voor extra brandstof. Daarna volgde de rest, terwijl Carpenter met nog vier ronden te gaan de laatste was. Hierdoor kon hij de tweede plaats achter Castroneves overnemen en zo voor zijn teamgenoot Wheldon finishen. Kampioenschapskandidaat Franchitti eindigde als vijfde, waardoor hij weer wat punten op Power in wist te lopen.

Uitslag Kentucky

Pos. Coureur Team Tijd
1 H. Castroneves Penske 1:41:50.006
2 E. Carpenter Panther + 13.1600
3 D. Wheldon Panther + 13.9210
4 T. Kanaan Andretti Autosport + 13.9930
5 D. Franchitti Ganassi Racing + 14.1970
6 Mo. Andretti Andretti Autosport + 14.5670
7 S. Dixon Ganassi Racing + 15.1020
8 W. Power Penske + 15.6140
9 D. Patrick Andretti Autosport + 15.8490
10 B. Baguette (R) Conquest Racing + 1 ronde
11 J. Wilson Dreyer & Reinbold + 1 ronde
12 P. Tracy Dreyer & Reinbold + 1 ronde
13 A. Lloyd Dale Coyne + 1 ronde
14 T. Scheckter Conquest Racing + 1 ronde
15 A. Tagliani FAZZT + 1 ronde
16 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 1 ronde
17 H. Mutoh Newman/Haas + 1 ronde
18 M. Moraes KV Racing + 2 ronden
19 M. Duno Dale Coyne + 5 ronden
20 G. Rahal Sarah Fisher Racing + 5 ronden
21 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 26 ronden
22 S. Fisher Sarah Fisher Racing + 66 ronden
23 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 121 ronden
24 R. Briscoe Penske + 121 ronden
25 S. De Silvestro (R) HVM Racing + 122 ronden
26 E. Viso KV Racing + 155 ronden
27 T. Sato (R) KV Racing + 200 ronden


Stand na Kentucky

# Coureur Team Punten
1 Will Power Penske 552
2 Dario Franchitti Ganassi Racing 535
3 Scott Dixon Ganassi Racing 469
4 Helio Castroneves Penske 448
5 Ryan Briscoe Penske 418
6 Ryan Hunter-Reay Andretti Autosport 404
7 Tony Kanaan Andretti Autosport 392
8 Marco Andretti Andretti Autosport 347
9 Dan Wheldon Panther 346
10 Justin Wilson Dreyer & Reinbold 335
11 Danica Patrick Andretti Autosport 297
12 Alex Tagliani FAZZT 269
= Vitor Meira A.J. Foyt Enterprises 269
14 Raphael Matos de Ferran Dragon Racing 265
= Mario Moraes KV Racing 265
16 Alex Lloyd Dale Coyne 236
17 E.J. Viso KV Racing 235
18 Hideki Mutoh Newman/Haas 222
19 Simona De Silvestro (R) HVM Racing 218
20 Graham Rahal Sarah Fisher Racing 191

De Jong: "Tegenstanders van City zijn jaloers"

Nigel de Jong gaat dit seizoen met Manchester City voor de landstitel. Met de gespendeerde miljoenen hoopt de Nederlandse middenvelder op zilverwaar én een basisplaats.

"Wat het moeilijk maakt voor ons is het feit dat alle tegenstanders ons als favoriet voor de titel zien", vertelt De Jong aan de Sunday Mirror. "We zijn nu hot in Engeland, alleen maar omdat we zoveel geld hebben besteed aan nieuwe spelers. Ik zeg niet dat iedereen ons haat, maar ik voel wel een grote mate van jaloezie jegens ons."

De middenvelder ziet Chelsea en Manchester United als favorieten voor het landskampioenschap. "We moeten de concurrentie zien aan te gaan met hen. Twee jaar geleden kregen we een nieuwe eigenaar, vorig jaar hebben we het fundament gelegd en dit seizoen moeten we vlammen. We moeten gaan strijden voor de prijzen", is De Jong strijdbaar.

Met de komst van Yaya Touré deze zomer is de bezetting op het middenrif nog groter. De Jong vreest niet voor zijn plek in de basiself. "Yaya is meer een centrale middenvelder dan een defensieve. Hij speelt aanvallend en ik denk dat we een uitstekend koppel kunnen vormen."

Namco mixt classics op de Wii

Omdat vroeger alles beter was blijven we al die classics natuurlijk spelen. Logischerwijs brengt Namco Bandai dan weer eens een collectie klassiekers uit voor de Wii. Namco Museum Megamix zal maar liefst 18 arcade ports bevatten en zes zogenaamde "remixes" van games zodat je ze met bewegingen kan besturen.

Namco heeft natuurlijk bekende klassiekers zoals Pac-Man, Galaga en Mappy in de mix gegooid. De "remixes" leveren interessante gameplay op waar je Pac-Man bijvoorbeeld bestuurt met de Wii-mote in Pac-Motos, waar de bedoeling is dat je andere spelers uit een arena stoot.


Bereid je maar voor op wat retro actie.

Maradona wil vijftigste verjaardag vieren met benefietduel

Diego Maradona is weer helemaal de oude. De excentrieke Argentijn heeft grote plannen voor de toekomst.

Maradona sloot zich na het teleurstellend verlopen WK in Zuid-Afrika af voor de buitenwereld, maar heeft zich weer herpakt. Pluisje wil op zijn vijftigste verjaardag een benefietwedstrijd organiseren in Napels.

Volgens La Gazzetta dello Sport is het de bedoeling dat Maradona's voormalige Napoli-ploeggenoten zullen meespelen in het galaduel. In dienst van Napoli vierde Maradona zijn grootste successen. Zo leidde hij de ploeg in 1989 naar de UEFA Cup-winst, en in 1987 en 1990 naar de landstitel.

Maradona lag in de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika hevig onder vuur, maar door het goede spel van Argentinië snoerde hij de critici lang de mond. Zijn gebrek aan ervaring kwam in de kwartfinale van het WK echter aan het licht, daar hij tactisch werd overklast door zijn Duitse collega Joachim Löw. De keuzeheer maakte gehakt van de Zuid-Amerikanen, die met 4-0 het onderspit dolven.

Rooney gewoon mee naar Zwitserland

Aanvaller Wayne Rooney zal gewoon met het Engelse elftal meereizen naar Zwitserland voor het EK-kwalificatieduel wat aankomende dinsdag gepland staat. De Engelse voetbalbond liet dit vandaag weten aan de BBC.

Met deze berichtgeving reageert de FA op de berichten in de Engelse media dat de spits niet mee zou gaan wegens privé-omstandigheden. De topspits zou tijdens de zwangerschap van zijn vrouw verschillende malen bij een prostituee zijn langsgegaan.

In de wedstrijd tegen Bulgarije die met 4-0 gewonnen werd had Rooney een groot aandeel. Hij wist drie beslissende assist af te geven en was zo medeverantwoordelijk voor de goals.

Jongen steekt scheidsrechter neer

De politie heeft een 18-jarige jongen uit de Friese plaats Burgum aangehouden omdat die zaterdag een scheidsrechter zou hebben neergestoken. Dat meldde de politie zondag.

Tijdens een vriendschappelijke voetbalwedstrijd kreeg de verdachte ruzie met de scheidsrechter. De verdachte verliet het veld, maar kwam even later terug met een mes en stak de scheidsrechter in zijn schouder. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

Jongen steekt scheidsrechter neer
Jongen steekt scheidsrechter neer (Foto: ANP)

Afkappen formatie legt PVV geen windeieren

De kiezer neemt het de PVV niet kwalijk dat partijleider Geert Wilders vrijdag de stekker uit de onderhandelingen voor een rechts kabinet trok. De partij stijgt deze week in de peiling van Maurice de Hond drie zetels en komt daarmee uit op 34. De VVD, samen met de PvdA de tweede partij, verliest er drie en komt op 25.

De krappe meerderheid van 76 zetels die CDA, VVD en PVV samen haalden bij de verkiezingen is verdwenen. De partijen die werkten aan een coalitie van CDA en VVD, met steun van de PVV, hebben nu nog 74 zetels. Paars plus (PvdA, VVD, D66 en GroenLinks) heeft nu evenveel zetels.

De PvdA won deze week een zetel ten opzichte van vorige week. Het CDA verliest geen zetels in de roerige week na tweespalt over de te varen formatiekoers. De partij van Maxime Verhagen en 'dissident' Ab Klink blijft staan op vijftien zetels.

D66 verloor een zetel en heeft er nog twaalf (een meer dan bij de verkiezingen). De overige partijen, SP (18), GroenLinks (13), ChristenUnie (5), SGP (2) en Partij voor de Dieren (2), blijven gelijk.

Volgens De Hond vond bijna de helft van tweeduizend ondervraagden het jammer dat er geen rechts kabinet komt. Iets meer dan de helft vond het niet jammer.

Ab Klink wordt met zijn uitgelekte brief over de formatie door 52 procent van de mensen verantwoordelijk gehouden voor het mislukken van de formatie. Een kleine veertig procent wijst Wilders aan als schuldige voor het einde van de onderhandelingen. Verhagen wordt door acht procent genoemd.


Peiling Maurice de Hond 5 september 2010 (Bron: Peil.nl)

Agente loopt klappen op in Breda

Een agente is zaterdagnacht in het uitgaanscentrum van Breda gewond geraakt tijdens het aanhouden van een vrouw uit Dordrecht. De vrouw had ruzie met een andere vrouw, maar weigerde weg te gaan toen de agente tussenbeide kwam. De agente moest onder meer een wenkbrauw laten hechten.

De agente liep de klappen op rond 03.20 uur op de Reigerstraat. De 22-jarige vrouw uit Dordrecht verzette zich hevig tegen haar aanhouding en sloeg om zich heen. Naast de kapotte wenkbrauw, had de agente ook een gekneusde neus en schaafwonden. De politievrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Bij andere incidenten in de onrustige horecanacht in Breda werden nog negen mensen aangehouden. Opvallend is dat zes van de in totaal tien aanhoudingen mensen uit Dordrecht betreft. Het ging onder meer om ordeverstoring, belediging en vernieling van een autoruit. De anderen waren drie Bredanaars en een man uit Etten-Leur. Zij beledigden een agent.

Robinho: "Ik ben een speciale voetballer, een ster"

Robinho heeft grote spijt van zijn jaren in dienst van Manchester City. De aanvaller verruilde onlangs de Engelse club voor AC Milan en laat in niet mis te verstane woorden weten dolblij te zijn The Citizens achter zich te hebben gelaten.

Milan betaalde ruim 20 miljoen euro voor de diensten van Robinho, die vorig jaar in de tweede seizoenshelft op huurbasis bij Santos speelde. De Braziliaan is niet te spreken over de werkwijze van zowel Roberto Mancini als zijn voorganger Mark Hughes. "Beide trainers begrepen met niet", aldus Robinho tegen The People. "Het contact tussen de spelers en de clubleiding was allesbehalve goed. City leek wel een kantoor."

"Ik ben een Braziliaan en ik kan niet op de toppen van mijn kunnen presteren als ik niet gelukkig ben. Ik ben een speciale voetballer", vervolgt Robinho, die wel met plezier terugkijkt op zijn periode bij Real Madrid. "Wellicht had ik Real nooit moeten verlaten. Eigenlijk wilde ik twee jaar geleden naar Chelsea, maar de clubs beslissen. Zij bepalen waar ik naartoe ga."

"Bij mijn komst werd me verteld dat City binnen afzienbare tijd een gooi naar de landstitel kan doen", bezigt de aanvaller. "Nu we enkele jaren verder zijn is er echter niets veranderd. Het is een hel om in Manchester te leven. Erg moeilijk voor een jonge Braziliaan." Robinho wil echter vooruitkijken. "Ik ben een ster. Weliswaar heb ik dat niet laten zien in Engeland, maar nu hoop ik succesvol te zijn in Italië."

Beenhakker: "Clubs willen voor dubbeltje op eerste rij zitten"

Leo Beenhakker zocht tijdens de afgelopen transferperiode hartstochtelijk naar een nieuwe spits, maar slaagde niet in die missie. De technisch directeur is niet te spreken over het feit dat clubs gebruik maakten van de situatie bij Feyenoord.

"Het is natuurlijk algemeen bekend dat Feyenoord er financieel gezien niet goed voor staat", zegt Beenhakker tegen de NOS. "Dan merk je op een gegeven moment dat er een aantal clubs zijn die daar gebruik van willen maken."

"Wij hebben van begin af aan gezegd dat we in een enorm moeilijke situatie zitten, maar dat betekent niet dat we uitverkoop gaan houden", maakt de td duidelijk. "Er waren nogal wat clubs die voor een dubbeltje op de eerste rij wilden zitten, maar daar heb ik radicaal nee tegen gezegd. Daar beginnen we niet aan."

Leroy Fer werd de afgelopen maanden begeerd door diverse clubs. Beenhakker: "Daar is zeker wat voor geprobeerd, maar het is niet zo dat we zeggen: we laten hem maar gaan, want dan hebben we weer wat geld. We hebben er een transfersom aan gehangen en pas als ze daaraan voldoen, zijn we bereid om te praten."

Brons voor Koekoek bij WK mountainbike

De Nederlander Rick Koekoek heeft tijdens de wereldkampioenschappen mountainbike in Mont- Sainte-Anne de derde plek op het onderdeel trial weten te bereiken. In het eindklassement hoefde hij alleen Benito Ros Charral en Abel Mustieles Garcia, beide Spanjaarden, voor zich te dulden.

Na afloop kwam Koekoek met de volgende woorden: ''Dit is het mooiste resultaat uit mijn loopbaan''. De trial is een onderdeel van het mountainbiken waarin de rijders over verschillende hindernissen moeten springen en moeten balanceren.

Koekoek wist eerder dit seizoen ook al in de wereldbeker een derde plek te bewerkstelligen.

Heel veel co-op in Firefall

Red 5 Studios heeft Firefall aangekondigd. Het spel speelt zich af in de toekomst, waar de mensheid weer eens met uitroeien wordt bedreigd. Het is geen MMO volgens de makers, maar een smeltkroes van genres. Een van de features is dat je met honderden spelers tegelijk in dezelfde wereld zult moeten samenwerken om de mensheid te redden. Maar de studio noemt het zelf een open world co-op.

Mark Kern, eerder hoofd ontwikkeling bij World of Warcraft, en Scott Youngblood, hoofdontwerper van Tribes hebben de hoofden bij elkaar gestoken om dit spel niet het zoveelste 'schiet aliens dood'-spel te maken. Een van de features die hiervoor moet zorgen zijn de battleframes. Dit zijn items waarmee je je personage kan aanpassen. Je hebt een armor die je kan verbeteren door modules er op te zetten. Tot nu toe zijn alleen Assault en Medic battleframes bekend als type. Je kunt bij speciale stations je battleframes aanpassen, zodat je je optimaal voor een bepaald aankomend gevecht kan uitrusten.

Firefall zal free-to-play worden, zodat elke speler gratis kan spelen. Wel zullen er microtransacties in het spel zitten om optionele verbeteringen te kopen. Deze verbeteringen zouden geen oneerlijke verbeteringen moeten hebben ten opzichte van niet betalende spelers. Het spel komt eind volgend jaar uit voor de PC.

FirefallFirefall

Even een update

Nou, dat is me wat al twee dagen ligt het FOK!weblog plat doordat we geen blogjes konden plaatsen door de irritante melding dat we gevaarlijk zijn. Nu zijn wij natuurlijk niet gevaarlijk (behalve voor je vrije tijd mischien).

Maar wat is/was er nu precies aan de hand:

 Bij het bezoeken van de weblog en de pm-inbox verschijnt sinds gistermorgen in sommige browsers de melding dat de pagina schade aan je computer toe kan brengen. Deze melding is onjuist, maar is niet snel te verwijderen. Kortgezegd komt de oorzaak hierop neer dat op FOK! een advertentie getoond werd, die geladen werd van een externe site. Vanaf die externe site is ook een enkele pc besmet, maar die besmetting lijkt totaal los te staan van onze advertentie.

Toch heeft Google de gehele externe site als potentieel gevaarlijk aangemerkt. Omdat ons advertentiesysteem de advertentie toonde, werd ook ons advertentiesysteem als verdacht aangemerkt. En omdat onze weblog en pm-systeem van dat advertentiesysteem gebruikmaken, werden ook onze weblog en pm-systeem als verdacht aangemerkt. Gistermorgen is de betreffende advertentie uit het systeem verwijderd, en is een verzoek ingediend om de weblog weer als veilig aan te merken.

Pas na enige tijd werd er wat met het verzoek gedaan, met negatief resultaat. Vermoedelijk is bij de controle niet naar het advertentiesysteem gekeken, want dat werd nog steeds als onveilig aangemerkt. Ook bij verdere pogingen is het niet gelukt om het advertentiesysteem als veilig te laten aanmerken. We hebben daarom vanmiddag het advertentiesysteem verhuisd en opnieuw een verzoek ingediend.

Wanneer de weblog nu wel als veilig wordt aangemerkt, moeten jullie browsers dat nog oppikken. Het zal daarom vermoedelijk tot vanavond of morgenochtend duren voordat de melding is verdwenen.  

bron

Samengevat:

Het ligt nu even buiten onze controle, ik persoonlijk gebruik op dit moment Opera en als ik het FOK!weblog rechtstreeks bezoek krijg ik geen foutmeldingen meer. Als ik via Google zoek nog wel. Maar dat is dus echt puur persoonlijk, op een andere pc zou het resultaat anders kunnen zijn.

Kortom, geduld is een schone zaak, meer dan wachten kunnen wij op dit moment niet doen (hoe graag we dat ook zouden willen).
 

Plat Haags: Paars Blond

Mark Rutte zag zijn natte droom (verdere inkomensongelijkheid en afbraak van ons sociale stelsel) in stukken op de grond vallen als de samenwerking zou afspringen. Dus riep de schrale liberaal dat hij er vertrouwen in had, dat het goed zou komen met de steun van de voltallige CDA-fractie. Sterker nog, Mark had deze week nuttig besteed. Hij was even langsgegaan bij de Godsdienstfascisten van de SGP, om zelfs daar om een numeriek handje hulp te vragen.

Bos: "Praten over landstitel was absoluut niet slim"

Een geheel nieuw Vitesse gaat over drie jaar voor de landstitel, zo ventileerde Merab Jordania tijdens zijn presentatie. Trainer Theo Bos kan zich totaal niet vinden in de woorden van de Georgische eigenaar.

Bos, die baalt van het hoge verwachtingspatroon, is niet blij met alle commotie. "Voor mij is het helemaal niet gezellig", spuwt Bos zijn gal tegen Voetbal International. "Maar dat heeft niets met Jordania te maken."

"Ik ben een trainer die drie keer op rij verloren heeft en in welke situatie je als club dan ook zit, dat is vervelend." De Arnhemmers bivakkeren momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie. In vier wedstrijd werd één keer gewonnen.

Bos is niet blij met het feit dat de landstitel van 2013 wordt aangehaald bij iedere verliespartij. "Dat kon ik twee weken geleden al vertellen. Dat krijg je als je zo hoog van de toren blaast. Inmiddels weten we waarom er gesproken is over een kampioenschap, maar dat was absoluut niet slim."

Makaay: "Castaignos komt er wel"

Luc Castaignos moet in de komende jaren voor de doelpunten gaan zorgen in De Kuip. Roy Makaay, voormalig ploeggenoot van de jonge aanvaller, waakt voor al te hoge verwachtingen.

Aangezien Feyenoord er niet in slaagde om de voorbije transferperiode een spits aan te trekken, moet Castaignos (17) dit seizoen de kar trekken. "Een jonge jongen in één adem noemen met Henry is niet bepaald handig. Dan krijg je gelijk een stempel opgedrukt", reageert Makaay op uitspraken van Castaignos' zaakwaarnemer Arie Treffers. "Luc weet mijn mening over Treffers. Zulke uitspraken helpen niet."

Castaignos laat zich volgens Makaay echter niet snel van de wijs brengen. "Hij heeft ontzettend veel kwaliteiten, maar ook nog tekortkomingen. Het mooie is dat hij dat zelf ook inziet. Een goede eigenschap. Luc kon aanvankelijk slechts alleen staan op zijn linkerbeen, maar de laatste tijd heeft hij zich op dat vlak al ontwikkeld. Hij komt er wel, ik maak me daar geen zorgen over."

Vorige week brak Castaignos de ban door zijn eerste competitiedoelpunt in zijn carrière te maken. Makaay: "Dat was heel fijn voor hem. Want hoe langer je tegen zo'n doelpunt aan blijft hikken, hoe meer druk er op komt te staan. Luc zal zijn wedstrijdjes gaan meepikken en misschien over één of twee jaar de vaste spits van Feyenoord zijn. Maar laten we wel met z'n allen beseffen dat hij op dit moment eigenlijk nog maar een A-junior is."

Maaskant steekt loftrompet over aanwinst Boukhari

Nourdin Boukhari vertrok kort voor het verstrijken van de transferdeadline in het kielzog van Robert Maaskant naar Wisla Krakow. De oefenmeester is dolblij met de komst van de middenvelder.

Boukhari, die door Wisla voor een jaar wordt gehuurd van het Turkse Kasimpasa, moet Maaskant meer mogelijkheden geven. Lang was er sprake van een overgang naar NAC Breda, maar de Brabanders treuzelden te lang waardoor Boukhari voor een avontuur in Polen koos.

De hoofdrolspeler is content met zijn tijdelijke overstap. "Wisla heeft ambitieuze doelstellingen en daar wil ik graag onderdeel van zijn", reageert Boukhari tegenover diverse Poolse media.

"Ik weet bijna alles van hem", valt Maaskant hem bij. "Het is een ervaren en creatieve speler, die in staat is om de bal bij zich te houden. Hij is bovendien veelzijdig, omdat hij als middenvelder, flankspeler en als spits kan worden gebruikt. Wij nemen met zijn komst vrijwel geen risico."

Waalse kopstukken voorzien einde België

Enkele Franstalige Belgische politieke kopstukken hebben dit weekeinde gewaarschuwd dat het einde van België in zicht is. Demissionair vicepremier Laurette Onkelinx, lid van de socialistische PS, zei zondag in de krant La Dernière Heure dat een splitsing overwogen moet worden.

"We kunnen niet meer ontkennen dat dat de wens is van een groot deel van de Vlaamse bevolking." Minister-president Rudy Demotte van de Waalse regioregering (ook PS) vindt dat Wallonië niet bang moet zijn om het heft in eigen hand te nemen. "We hebben er de middelen en de capaciteiten voor", verklaarde hij zaterdag tegenover de Waalse publieke omroep RTBF.

[US Open] Mijlpaal voor Koeznetsova

Tennisster Svetlana Koeznetsova heeft tijdens de US Open een mijlpaal bereikt. Haar overwinning op landgenote Maria Kirilenko was de honderste overwinning tijdens een grandslamtoernooi. Koeznetsova was met 6-3 en 6-4 te sterk voor Kirilenko.

In de vierde ronde zal de Russin het nu open moeten nemen tegen Dominika Cibulkova. Deze Slowaakse was met 6-0 en 6-1 te sterk voor Lourdes Dominguez Lino uit Spanje.

Earl eist leven in Canada

De tropische storm Earl heeft zaterdag een leven geëist in Canada. Een man verdronk toen hij zwemmend zijn boot probeerde te redden, die los was geslagen in een baai bij Halifax. De tropische storm, die eerder als orkaan over Sint Maarten trok, bereikte eerder op de dag Canada.

De storm was een stuk minder krachtig dan gevreesd. De hevige regen en stevige windstoten zorgde wel voor schade, maar ook die viel mee. Wel zaten 200 duizend mensen in de provincie Nova Scotia tijdenlijk zonder stroom, waaide bomen om en werd het verkeer ontregeld.

Mogelijk trekt Earl nu de Atlantische Oceaan op in oostelijke richting.

Meer informatie over de tropische storm Earl vind je op ons forum.

'België en Nederland lijden aan populisme'

België en Nederland lijden aan een ziekte die populisme heet. Dit heeft het Franse dagblad Le Monde zondag in een commentaar op de mislukking van de kabinetsformaties geschreven. "De beide Europese democratieën ondergaan een ongekende crisis", stelde de krant vast.

In België en Nederland hebben traditionele partijen populistische protestpartijen laten opbloeien en zich er zelfs mee ingelaten. Le Monde noemde de Vlaamse christendemocraten die destijds onder leiding van Yves Leterme "de boodschap van de radicale Vlaamse separatisten legitimeerden, maar nu door hen worden verslonden".

"De christendemocraten en liberalen hebben in Nederland gepoogd een pact met de duivel te sluiten, dat wil zeggen met extreem rechts van de islamofobe raddraaier Geert Wilders". Maar die heeft volgens Le Monde vrijdag "het kaartenhuis zelf al weer omver geblazen".

[WK] Argentinie en Engeland naar halve finale

De teams van Argentinië en Engeland hebben zich weten te plaatsen voor de halve finale van het wereldkampioenschap hockey voor vrouwen. In poule B wisten zei beide de voorlaatste wedstrijd te winnen en zijn hierdoor niet meer in te halen in de laatste speelronde.

Bij Argentinië duurde het even voor de motor warm was. In de tweede helft vielen pas de goals die zouden leiden naar de overwinning. De eerste goal kwam op naam van Noel Barrionuevo uit een strafcorner. Na een fraaie solo wist Luciana Aymar in de slotfase de score nog te verdubbelen. Het was alweer de vierde zege op rij voor de Argentijnen.

Zuid-Afrika was het land dat tegen Engeland het onderspit moest delven. Zij gingen met 2-1 ten onder. Engeland staat nu met tien punten op de tweede plek terwijl nummer drie, Zuid-Korea, op maximaal acht punten kan komen.

In de laatste groepswedstrijd nemen Engeland en Argentinië het tegen elkaar op in strijd om de eerste plek. De Argentijnen hebben aan een gelijkspel genoeg terwijl Engeland een overwinning moet bewerkstelligen.

Lemaitre snelste in Split

Sprinter Christophe Lemaitre heeft tijdens de Continental Cup in Split weer van zich laten horen. Tijdens de eerste dag profiteerde de Fransman van de afwezigheid van de Amerikaanse en Jamaicaanse sprintkanonnen. Lemaitre, die als eerste blanke atleet de 100 meter in minder dan 10 seconde liep, eindigde deze keer in een tijd van 10,06.

De Amerikaan Tyson Gay was wel aanwezig in Kroatië, maar meldde zich alleen voor de estafette gisterenavond. Met Wallace Spearmon, Daniel Bailey en Churandy Martina vormde Gay een team dat voor de 4x100 meter 38,25 seconden nodig had. Enige concurrente was er echter niet, het Franse team faalde tijdens de laatste wissel.

Hamilton: "Spa moet begin zijn van goede reeks"

Coureur Lewis Hamilton hoopt na de winst in België de goede lijn door te kunnen zetten. Sinds de winst op Spa is Hamilton leider in strijd om het wereldkampioenschap en zal deze op Monza gaan verdedigen.

"Onze zege in België toont aan dat we als team nooit opgeven en dat we na een tegenslag altijd weer sterker terugkomen", aldus de Brit. "Ik hoop dat de overwinning in Spa het begin is van een reeks goede resultaten, nu we aangekomen zijn in het laatste deel van het seizoen. Ik heb al vaak gezegd dat ik de race in Monza graag een keer wil winnen, vanwege de rijke historie van het circuit. Er heerst altijd een speciale sfeer op die baan, die je nergens anders vindt op deze wereld."

Berg vindt straf na elleboog veel te zwaar

Marcus Berg zal de eerstkomende wedstrijden in de Eredivisie aan zijn neus voorbij moeten laten gaan. De aanvaller van PSV deelde vorige week een elleboog uit en is voor vier duels geschorst.

PSV is reeds voor de tweede keer in beroep gegaan tegen de strafeis van de tuchtcommissie, maar zal waarschijnlijk bakzeil halen. "De straf is veel te zwaar en belachelijk. Ik heb de beelden gezien", reageert de Zweedse spits tegenover Aftonbladet.

"Ik geef hem inderdaad een elleboog, maar dat was per ongeluk. Ik krijg zijn arm tegen mijn hoofd en de scheidsrechter fluit voor een overtreding voor mij. Ik hoor dat niet en als ik de bal wil pakken, weer ik me af en raak ik hem."

Timothy Derijck was het slachtoffer van de elleboog van Berg. "Als ze iedere keer spelers schorsen voor dit soort acties, zullen er vele schorsingen komen. Er gebeuren veel ergere dingen op het veld. Donderdag is er een zitting van de tuchtcommissie en kan PSV in beroep gaan. Hopelijk wordt de schorsing dan minder zwaar."

[US Open] Djokovic schaart zich bij laatste zestien

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. De Serviër had alleen in de tweede set de nodige moeite met de Amerikaan James Blake: 6-1, 7-6 (4), 6-3. In de volgende ronde neemt Djokovic (3) het op tegen Mardy Fish (19).

Djokovic wist de afgelopen twee jaar de halve finale te bereiken van het grandslamtoernooi, maar werd daarin beide keren uitgeschakeld door Roger Federer. Ook dit jaar kunnen de nummers twee en drie van de plaatsingslijst elkaar in de halve eindstrijd treffen.

Crackdown 2 DLC is kapot

De net uitgekomen DLC van Crackdown 2 schijnt nogal wat problemen met zich mee te brengen. Tenminste, als je het niet meer kunnen spelen een probleem kan noemen, wij noemen dit namelijk een enorme blunder.

Gelukkig is er een oplossing: Ruffian Games, de ontwikkelstudio, geeft aan dat spelers die problemen ondervinden hun cache van de console moeten leegmaken, de DLC moeten verwijderen, hun profiel moeten weggooien en dan de DLC en hun profiel weer moeten downloaden. Spelers die dit al geprobeerd hebben zeggen dat het werkt dus als je de DLC al gekocht hebt en problemen hebt ondervonden, probeer dit eens.

Voor de mensen die de DLC nog niet gekocht hebben, aangeraden wordt om op een daadwerkelijke oplossing te wachten, misschien dat Ruffian Games nu wel gaat testen.

Nieuwe film Anton Corbijn grote hit

The American, de nieuwe film van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn, is een grote hit in de Verenigde Staten. Diverse Amerikaanse websites melden dat de thriller vrijdag en zaterdag de best bezochte film in de Amerikaanse bioscopen was.

The American is de tweede film van Corbijn. De thriller verhaalt over een huurmoordenaar (George Clooney) die na een mislukte klus van zijn baas moet onderduiken in een Italiaans bergdorpje. Hier krijgt hij nog één laatste opdracht. Belangrijke bijrollen in de film worden gespeeld door de Nederlandse acteurs Thekla Reuten en Johan Leysen.

The American beleeft vrijdag zijn Nederlandse première op het festival Film by the Sea in Vlissingen. De thriller is vanaf 16 september door heel Nederland te zien.

Dode bij feest Zoetermeer

Bij een schietpartij na een feest in Zoetermeer is zondagochtend een man omgekomen. De politie heeft drie verdachten aangehouden. Onder de ongeveer achthonderd bezoekers van het feest brak volgens een woordvoerder van de politie lichte paniek uit toen de schoten werden gelost.

De schietpartij vond plaats rond 05.00 uur bij een partycentrum aan de Van der Hagenstraat. Over de aanleiding is nog niets bekend.

De drie verdachten zitten vast en worden verhoord. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale schietpartij, maar wat ze precies hebben gedaan en wat hun rol bij de schietpartij was, wordt volgens de politie nog onderzocht.

Duizenden roodharigen overspoelen Breda

Enkele duizenden roodharigen uit de hele wereld bevolken zondagmiddag het centrum van Breda voor Roodharigendag. De organisatie van het evenement zegt al meer dan vijfduizend aanmeldingen te hebben uit 46 verschillende landen, zoals Argentinië, Qatar, Zuid-Afrika, Ierland en Mexico.

In de stad vinden tientallen activiteiten plaats. Zo zijn er meerdere fotoshoots om de bijzondere aanblik van de hordes roodharigen vast te leggen. Verder zijn er onder meer lezingen, optredens en een modeshow.

Roodharigendag ontstond met een oproep van fotograaf Bart Rouwenhorst in 2005 die op zoek was naar vijftien roodharige modellen. Er kwamen echter veel meer aanmeldingen binnen, waarop hij er een evenement van besloot te maken. Vanuit een hoogwerker werden 150 roodharigen op de foto gezet.

Twee jaar later kwamen er al achthonderd mensen. Vorig jaar kwamen er bijna vierduizend bezoekers naar Breda.

Wie van vrouwen met rood haar houdt, kan hiervoor op het forum terecht.

Eurlings naar Azië om handelsrelatie

Demissionair minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat brengt vanaf zondag een vijfdaags werkbezoek aan Shanghai, Singapore en HongKong.

De minister is op stap met vertegenwoordigers van 32 Nederlandse instellingen en bedrijven uit de transport- en logistieke sector. Het gezelschap wil de handelsrelatie van China met Nederland verstevigen.

Door de aanhoudende economische groei investeren de te bezoeken steden veel in infrastructuur, transport en logistiek, aldus een woordvoerder van de bewindsman.

Eurlings hoopt ook op het gebied van haven- en luchthavenontwikkeling, maritiem transport, logistieke concepten, openbaar vervoer en verkeersmanagement de samenwerking met China verder te stimuleren.

Snelwegloper dood na dubbele aanrijding in Venlo

Op de A67 bij Venlo is zaterdagavond een persoon doodgereden die over de snelweg liep. Het slachtoffer werd na de aanrijding ook nog door een vrachtwagen geraakt. De automobilist reed aanvankelijk geschrokken door, maar meldde zich later bij de politie. De bestuurder van de vrachtwagen stopte wel en sloeg alarm, meldt de politie.

De trucker meldde de aanrijding rond 21.30 uur bij de politie. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk en wat het slachtoffer op de weg deed. De identiteit van de snelwegloper is nog niet bekend.

Servië jaagt op compagnon Holleeder

Justitie in Servië heeft een internationaal opsporingsverzoek uitgevaardigd tegen de Servische crimineel Luka Bojovic, die vermoedelijk ergens in Zuid-Amerika zit. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Ivica Dacic zaterdagavond tegen de Servische televisiezender RTS.

Bojovic wordt verdacht van betrokkenheid bij een groot aantal liquidaties, waaronder enkele in Nederland. Als 'relatie' van Willem Holleeder zou hij een aantal medewerkers van een andere Servische crimineel, Sreten Jocic alias Joca Amsterdam, hebben omgebracht.

Jocic was Holleeders belangrijkste concurrent in de Amsterdamse drugsscene. Afgelopen juni werd de Serviër voor een aantal liquidaties in Belgrado veroordeeld tot 15 jaar cel.

De belangrijkste leverancier van bewijzen tegen Bojovic is Sretko Kalinic, die eind augustus door Kroatië aan Servië werd uitgeleverd. Beiden zouden tot de zogeheten Zemun-clan behoren en samen een aantal liquidaties hebben uitgevoerd. Kalinic was in Servië al bij verstek veroordeeld tot 30 jaar celstraf wegens betrokkenheid bij de moord op premier Zoran Djindjic in maart 2002.

Servië jaagt op compagnon Holleeder
Servië jaagt op compagnon Holleeder (Foto: ANP)

Palestijnse Autoriteit hekelt Iran

De Iraanse kritiek op het hernieuwde vredesoverleg tussen Israël en de Palestijnen is niet goed gevallen bij de Palestijnse Autoriteit, het officiële bestuur van de Palestijnse gebieden. Een woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit heeft zaterdag, via het officiële persbureau Wafa, hard uitgehaald naar Iran.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad had zich vrijdag openlijk afgevraagd wie de Palestijnse onderhandelaars bij het vredesoverleg eigenlijk vertegenwoordigen. "Het volk van Palestina en de volken in de regio staan ze niet toe ook maar een vierkante centimeter van Palestijnse land te verkopen", zei hij in een toespraak. Eerder in de week had Ahmadinejad gezegd dat de Hamasbeweging bij de onderhandelingen betrokken zou moeten zijn, want 'zij vertegenwoordigen de Palestijnen het meest'.

Dit was tegen het zere been van de Palestijnse Autoriteit. "Hij die het Iraanse volk niet vertegenwoordigt, die verkiezingen heeft vervalst, de Iraniërs onderdrukt en het gezag heeft gestolen, heeft geen recht om over Palestina en de Palestijnse president te praten", reageerde woordvoerder Nabil Abu Rdeina. Ahmadinejad werd vorig jaar herkozen in een uiterst tumultueus verlopen verkiezing.

De Palestijnse Autoriteit is het middelpunt van een al jaren durende machtstrijd in de Palestijnse gebieden. De bewegingen Hamas en Fatah claimen beide de werkelijke machthebbers te zijn. Het Westen erkent Mahmoud Abbas van Fatah als president, ook al is zijn termijn al verlopen. Iran steunt de rivaliserende Hamasbeweging.

Palestijnse Autoriteit hekelt Iran
Palestijnse Autoriteit hekelt Iran (Foto: ANP)

Pedo niet uitgezet wegens rugby

Een Maltese pedofiel in Australië hoeft niet langer meer te vrezen om uit het land te worden gezet. De verkrachter moest van de Minister van Integratie Chris Evans terug naar zijn geboorteland Malta, maar van de rechter mag de man toch in het land blijven omdat hij bewezen heeft dat hij een echte Australiër is. 

De man houdt namelijk van rugby en van Peter Brock, een bekende autocoureur. "Duizenden brave nieuwelingen worden jaarlijks uitgezet uit Australië", zo schrijft de website news.co.au, "maar deze verkrachter en pedofiel maar rustig door de straten van Melbourne wandelen."

Hij woont al sinds zijn vierde levensjaar in Australië en heeft volgens de rechter nog weinig banden met het land. "Hij is supporter van een Australische rugbyclub, speelt tennis, volleybal, badminton en voetbal. Hij houdt van moto's en auto's en zijn held was Peter Brock", argumenteerde rechter John Handley.

De pedofiel in kwestie heeft 7,5 jaar in de cel gezeten omdat hij zijn partner had verkracht en tweemaal een poging tot incest pleegde bij zijn stiefdochter, die toen net twaalf jaar was. Verder heeft de man ook nog veroordelingen op zijn kerfstok als inbraak, diefstal en het kweken van marihuana.

Bondscoach Algerije stapt op

Rabah Saadane is niet langer bondscoach van Algerije. De 64-jarige trainer diende zijn ontslag in na een teleurstellend 1-1 gelijkspel in een kwalificatiewedstrijd tegen Tanzania. Saadane werd drie jaar geleden aangesteld als bondscoach en loodste zijn vaderland in die periode naar het WK in Zuid-Afrika en naar een vierde plaats op de Afrika Cup in Angola.

Totdat er een nieuwe bondscoach is gevonden, worden de honneurs waargenomen door Abdelhak Ben Chikha. Hij is al werkzaam bij de bond als coach van het elftal tot 17 jaar.

Team Oranje springruiters WK nu ook bekend

Tijdens een uitermate geanimeerde persconferentie op de terreinen van Breda Hippique maakte de bondscoach van de springruiters, Rob Ehrens, zijn team bekend waarmee hij de wereldtitel tijdens het WK in Kentucky, eind van deze maand, wil gaan verdedigen. Ehrens heeft gekozen voor de volledige equipe waarmee hij begin augustus in Dublin de laatste wedstrijd van de Meydan FEI Nations Cup competitie winnend afsloot.

De Nederlandse equipe bestaat uit Marc Houtzager (Rouveen) met HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) of Opium VS (Polydor x Bormio), Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Walnut de Muze (Nabab de Reve x Chin Chin), Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) en Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor), terwijl Leopold van Asten (Duizel) als reserveruiter is aangewezen met VDL Groep Santana B (Mr.Blue x H.Almé Z).

Harrie Smolders meldde dat men dit Oranje team misschien niet als medaillekandidaat ziet. "Toch is het op internationale kampioenschappen nog altijd zo dat sommige teams erg tegenvallen en anderen juist heel goed presteren. Ik hoop dat wij de lijn, die we sinds het Rotterdamse CHIO hebben, kunnen volhouden", aldus Smolders.

Eric van der Vleuten zei zich te realiseren een jong paard aan de start te brengen. "Ons eerste doel is de landenwedstrijd en daarna gaan we nadenken of we als individuele combinatie nog iets op het WK te zoeken hebben. Ik ga er nu vanuit dat we pas na de landenwedstrijd zullen beslissen of we doorgaan of stoppen", aldus Van der Vleuten.

Marc Houtzager vertelde nog te twijfelen tussen HBC Tamino en Opium VS. "Tamino is nog jong en Opium heeft veel meer ervaring. Zo namen we ook deel aan de Olympische Spelen van 2008. Volgende week, na de wedstrijd in Padeborn, neem ik de definitieve beslissing", aldus Houtzager.

"Ik bereid me net zo voor op dit WK alsof ik daar ook daadwerkelijk moet starten. Dat is noodzakelijk, want Ehrens kan tot na de veterinaire keuring een beroep op mij en VDL Groep Santana B doen. Als dat gebeurt moeten we er 100% klaar voor zijn", vertelde reserveruiter Leopold van Asten.

Jur Vrieling, die wegens verplichtingen elders niet aanwezig kon zijn, toonde zich uiterst verheugd dat hij is geselecteerd. "Ik ben verschrikkelijk blij. Vorig jaar mocht ik mee als reserve naar het EK, en nu als teamlid mee naar de WEG. Ik ben de gelukkigste ruiter van Nederland", aldus de anders altijd uiterst nuchtere Groninger.

Xabi Alonso: "De voetafdruk is niet meer zichtbaar"

Xabi Alonso, middenvelder van Spanje, speelde vrijdag met zijn landgenoten tegen Liechtenstein. De 4-0 zege voor de Spanjaarden geeft aan dat de honger bij de regerend Europees kampioen en wereldkampioen nog altijd groot is. Jegens Nigel de Jong koestert de speler van Real Madrid geen wrok vanwege de zware overtreding in de WK-finale.

"We willen meer prijzen winnen, allereerst het EK 2012. Er zijn in de sport altijd nieuwe uitdagingen", aldus de Real Madrid-middenvelder tegenover Algemeen Dagblad. Voor Alonso behoort de harde confrontatie met Nederland in de WK-finale inmiddels tot het verleden.

"De finale helaas geen goede, maar vooral een zeer harde wedstrijd. Daar moeten we niet meer over zeuren. Kijk, het ging om de hoofdprijs, dan kun je veel uitproberen. Je geeft dan weleens meer dan honderd procent. De scheidsrechter moet in dat geval aangeven hoe ver je kunt gaan."

Harold Webb, de betreffende arbiter, verzuimde echter voldoende in te grijpen door de snoeiharde overtreding van Nigel de Jong op Alonso. De trap op het middenrif van de Spanjaard staat velen nog op het netvlies gebrand.

Toch speelt het incident niet meer bij Alonso. "Nigel heeft direct na afloop zijn excuses aangeboden. Ik heb nog een week pijn gehad, maar ook die sporen zijn er niet meer. De voetafdruk is niet meer zichtbaar. Er is geen blijvende schade. Niet aan mijn lijf en zeker niet in mijn hoofd", zo besluit de international.

Koning Albert vraagt advies over politieke impasse

De Belgische koning Albert heeft zaterdag advies ingewonnen van politieke leiders over de vraag hoe de politieke impasse in zijn land moet worden opgelost. Vrijdag diende de Waalse informateur Elio di Rupo zijn ontslag in, omdat hij de verschillen tussen de partijen niet kon oplossen.

In de 83 dagen die sinds de verkiezingen op 13 juni zijn verstreken, zijn onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering keer op keer vastgelopen. Splijtzwam is de wens om meer autonomie voor het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië.

Koning Albert heeft, in afwachting van zijn gesprekken zaterdag, het ontslag van Di Rupo nog niet aanvaard.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.