FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 december 2010

Rasmussen zoekt nog geldschieters voor ploeg

Michael Rasmussen zoekt nog steeds geldschieters voor zijn nieuwe ploeg. Om het budget rond te krijgen en een licentie te krijgen heeft het naast hoofdsponsor Christina Watches nog extra geldschieters nodig.

"Ik ben al een tijdje bezig met de zoektocht naar geld", vertelt de 36-jarige Rasmussen aan Cyclingnews. "Dit is allemaal nieuw voor mij en veel tijd hebben we niet meer." De UCI wil voor 10 januari de aanvragen binnen hebben. "De druk neemt toe, want in de kerstperiode nemen bedrijven weinig beslissingen."

Over belangstelling van renners heeft Rasmussen niet te klagen. Ongeveer 50 renners zouden zich bij hem hebben gemeld. "Ik heb het over renners die afkomstig zijn uit de ProTour. Enkelen eindigden zelfs op het podium bij belangrijke koersen."

Winterweer hindert Belgisch voetbal

De 21e speeldag van de eerste klasse van het Belgische voetbal wordt geteisterd door afgelastingen. Nadat gisteren al drie duels voor morgen waren geschrapt, ging vandaag ook een streep door het duel KV Mechelen - KV Kortrijk, dat voor morgenavond stond geprogrammeerd.

De veiligheidsdiensten keurden vanavond de toegangswegen naar het stadion van Mechelen af. België kampt met veel overlast door het winterse weer.

Voor Mechelen is het al de vijfde wedstrijd die door het slechte weer dit seizoen niet kan doorgaan. De ploeg moet nog competitieduels tegen Eupen, Lierse en Sint-Truiden en de kwartfinale van de bekerstrijd bij Standard Luik inhalen. Voorlopig staan voor morgen nog drie duels en maandag nog één wedstrijd op het programma in België.

Winterweer hindert Belgisch voetbal
Winterweer hindert Belgisch voetbal (Foto: ANP)

Dode bij demonstratie Tunesië

De politie van Tunesië heeft zaterdag in de stad Menzel Bouzayane het vuur geopend op rellende demonstranten die politieauto's en gebouwen in brand hadden gestoken. Daarbij kwam een demonstrant om het leven. Dat heeft het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag bekendgemaakt.

De actievoerders waren de straat opgegaan, omdat ze boos waren over de werkloosheid in de regio Sidi Bouzid. Volgens het ministerie vuurde de politie eerst waarschuwingsschoten af, maar schoot de politie later met scherp 'uit zelfverdediging'. Een demonstrant kwam daarbij om het leven en twee raakten gewond. Een lokale vakbondsleider zei dat er een 18-jarige jongen dood was geschoten en dat er tien gewonden waren gevallen.

Tunesië heeft zelden te maken met dergelijk geweld. De regering houdt dissidenten streng onder controle en wordt dan ook beschuldigd van het schenden van de mensenrechten.

Geruchten rond Vietnamese GP tegengesproken

Eerder deze week werd bekend dat Vietnam aast op een Formule 1 Grand Prix. maar circuit-adviseur Hans Geist ontkent deze verhalen. Hij zegt wel gesprekken met de overheid gevoerd te hebben om te spreken over de aanleg van een nieuw circuit.

Geist is adviseur van het circuit in Rusland dat momenteel in aanbouw is. Het circuit in Sochi wordt in 2012 geopend en zal in 2014 de eerste Formule 1-race gaan organiseren. Zodra de baan open is zit de taak van Geist er op en kan hij op zoek naar een ander project.

Dit zou Vietnam zijn, maar dat project staat nog in de kinderschoenen. Geist heeft de Vietnamese overheid geïnformeerd over wat er komt kijken bij de bouw van een circuit en het organiseren van een race. Van concrete plannen van een baan nabij Nha Trang is nog geen sprake.

Tomasson: "De situatie waar wij inzitten doet pijn"

Jon Dahl Tomasson revalideert al lange tijd van een blessure. Toch leeft hij mee met de gebeurtenissen bij zijn club Feyenoord.

Het contract van Tomasson loopt af, maar de aanvaller denkt dat hij langer in Rotterdam zal blijven. Volgens het Algemeen Dagblad vreest de clubleiding van Feyenoord echter dat de carrière van de Deen als speler er zo goed als opzit. Tomasson heeft er nog niet bij stilgestaan.

"In het voorjaar zal ik er met de club over praten, waarschijnlijk in gebeurt dat in maart. Ik heb er nog niet over nagedacht wat de toekomst mij zal brengen. Ik hou me eerst bezig met mijn revalidatie en ik probeer de club te helpen", aldus Tomasson tegenover de Deense media.

"De situatie waarin we ons nu bevinden doet pijn aan het hart, we moeten echter naar de toekomst kijken. We beschikken over een heel jong team en een prima opleiding. Er is behoefte aan ervaren krachten als ik, in het voorjaar hoop ik het team weer van dienst te zijn", zo meldt Tommasson over de situatie bij de Rotterdammers.

Vrouw komt om door brand in woning

Een vrouw is zaterdagavond omgekomen door een brand in een woning aan de Oude Molenweg in Breda. Dat heeft de brandweer gemeld.

De vrouw was de dochter van de bewoonster die ook aanwezig was in het huis toen de brand uitbrak. De moeder kon op eigen kracht de woning verlaten, maar de dochter niet, zei een woordvoerster van de brandweer.

De moeder is naar het ziekenhuis gebracht met ademhalingsproblemen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De brand brak net na 20.00 uur uit. Ruim een uur later had de brandweer het vuur nagenoeg onder controle.

Costa op huurbasis naar Vasco da Gama

De Braziliaanse middenvelder Eduardo Costa verruilt op huurbasis Monaco voor Vasco da Gama in zijn geboorteland. De 28-jarige voetballer is sinds augustus vorig jaar bij de Franse club in dienst, maar komt onder trainer Guy Lacombe na een knieblessure weinig aan spelen toe.

De Braziliaanse voetbalclub betaalt vanaf januari zes maanden de helft van het salaris dat Costa bij Monaco ontvangt.

Eduardo Costa was in het verleden international. Hij speelde zeven interlands voor Brazilië. Hij kwam in Frankrijk eerder uit voor Bordeaux, waarmee hij in 2002 de Franse League Cup won. Ook voetbalde hij voor Olympique Marseille en het Spaanse Espanyol.

Hertha-speler veroorzaakt zwaar ongeluk

Adrian Ramos, de Colombiaanse aanvaller van Hertha BSC, heeft gistermorgen een zwaar auto-ongeluk veroorzaakt in zijn geboorteland. Volgens diverse media raakte één persoon zwaargewond. Ramos zelf bleef ongedeerd.

De Colombiaanse krant Le Pais meldt dat Ramos te veel had gedronken. Hij zou een alcoholpromillage van 0,53 hebben gehad. In ons land is het maximaal toegestaan een alcoholpromillage van 0,5 te hebben voor een normale bestuurder en 0,2 voor een beginnende autorijder.

Dit jaar bijna 1 miljoen euro voor WikiLeaks

De belangrijkste financiële tak van onthullingssite WikiLeaks, de in Duitsland gevestigde Wau Holland Foundation, heeft dit jaar ruim 990.000 euro aan donaties ontvangen. Dat schrijft de Amerikaanse krant Wall Street Journal vrijdag (lokale tijd). Daarvan is volgens de krant 66.000 euro voor oprichter Julian Assange bestemd, twee derde van het totale salarisbudget.

De meeste mensen werken vrijwillig voor de site in verschillende landen. Het is niet duidelijk hoeveel mensen voor WikiLeaks actief zijn. De Wau Holland Foundation zegt 380.000 euro aan kosten te hebben betaald tot dusver en dat er nog wat onbetaalde rekeningen liggen. Het gaat onder meer om kosten voor hardware, internettoegang en reiskosten. WikiLeaks heeft verder een grote kostenpost aan advocatensalarissen, die tot nu toe meer dan 30.000 euro bedragen.

Bijna 1 miljoen euro voor WikiLeaks
Bijna 1 miljoen euro voor WikiLeaks (Foto: ANP)

[Upd] Dode man en vrouw gevonden in Meppel

In een woning aan de Thorbeckelaan in Meppel zijn zaterdagmiddag twee doden gevonden. Het gaat om de lichamen van een man en een vrouw. Dit meldde de politie zaterdag.

Hoe de man en de vrouw om het leven zijn gekomen is nog niet duidelijk. De politie is in de woning bezig met onderzoek.

Update 20.36 uur

De 23-jarige man en 19-jarige vrouw zijn overleden aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Zes personen uit de flat zijn naar een ziekenhuis overgebracht. De vrouw die bij de twee overledenen woonde, maakte nog melding van een vreemde lucht, maar de toegesnelde hulpdiensten konden het tweetal niet meer redden.

Groen licht voor gadgets in lagerhuis VS

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden opent volgend jaar zijn deuren voor gadgets als smartphones en iPads. Ze moeten wel op stil staan en voor professioneel gebruik worden ingezet en dus niet voor chatten, zei een woordvoerder van de toekomstige Republikeinse voorzitter van het Huis, John Boehner, zaterdag.

Ook bellen is niet toegestaan, maar een amendement op de iPad lezen moet kunnen, aldus de woordvoerder. De Senaat is van plan het huidige verbod minder strak toe te passen, maar verandert officieel niets aan de regels, aldus Amerikaanse media.

Einde dreigt voor ijshockeyclub Nijmegen Devils

Vanwege financiële problemen is het onzeker of landskampioen Nijmegen Devils het ijshockeyseizoen kan afmaken. Hoofdsponsor Romijnders wil geen extra middelen ter beschikking stellen. De schuld van Nijmegen Devils is dit jaar opgelopen tot 75.000 euro.

Sponsor Romijnders wilde alleen garant staan voor de helft van het bedrag als er andere geldschieters zouden zijn die garant zouden staan voor de andere helft. Tot nu toe is er echter nog niemand gevonden die bereid is dat te doen.

Komende dagen hoopt het bestuur de andere geldschieters op andere gedachten te brengen. Daarnaast heeft de club een sprankje hoop dat Romijnders alsnog garant wil staan voor het hele bedrag.

FIOD onderzoekt overtredingen SNV

Bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken is een 'zorgelijke memo' van de FIOD binnengekomen over een reeks overtredingen van ontwikkelingsorganisatie SNV. Zo zou subsidiegeld onterecht gebruikt worden om een directeur huurtoeslag te geven. Het ministerie neemt de informatie zeer serieus, zo liet een woordvoerder vrijdag weten.

Een directeur zou buiten haar salaris om huurtoeslag ontvangen. Ze koos bovendien het duurste appartement uit dat beschikbaar was, zo staat in de memo. Verder zouden zeker vijf keer richtlijnen voor Europese aanbestedingen zijn overtreden. De memo vermeldt ook dat SNV overwoog een rechtszaak aan te spannen tegen het Ministerie van Buitenlandse Zaken toen vorig jaar werd besloten minder subsidie te geven.

Opsporingsdienst FIOD doet momenteel onderzoek naar SNV. Twee weken geleden informeerde de FIOD het Ministerie van Financiën over de mogelijke onrechtmatigheden. Afgelopen maandag werd het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dat dit jaar 90 miljoen euro subsidie verstrekte aan SNV, in de memo op de hoogte gesteld.

Buitenlandse Zaken heeft de FIOD inmiddels om meer informatie gevraagd. "Op dit moment is er sprake van vermoedens, maar we hebben alle reden om dit serieus te nemen." Hoe de interne memo heeft kunnen uitlekken naar De Telegraaf, die vrijdag over de kwestie berichtte, weet de woordvoerder niet. "Dat is in ieder geval niet op dit ministerie gebeurd."

Een woordvoerder van SNV laat weten 'verrast' te zijn door het nieuws en gaat het ministerie om opheldering vragen. Inhoudelijk wil de organisatie niet reageren.

SNV lag de afgelopen maanden onder vuur vanwege de salarissen van de directie. Die lagen boven de zogeheten DG-norm van 124.000 euro, het salaris van een directeur-generaal bij een ministerie. Om te voorkomen dat de subsidiekraan zou worden dichtgedraaid, besloot SNV de salarissen per 1 januari te verlagen.

Begin december kwam SNV negatief in het nieuws toen bleek dat in Brussel een copieus diner was aangeboden aan relaties, in een luxehotel. Vorige maand hield directeur Dirk Elsen zijn personeel nog voor dat het kerstfeest dit jaar bescheiden zou zijn, vanwege de aangekondigde bezuinigingen.

'Spectaculair boksgevecht in 2011'

De Oekraïnse broers Vladimir en Vitali Klitschko, die vier van de vijf wereldtitels in het zwaargewicht op zak hebben, willen de uitdaging aan gaan met David Haye, kampioen van de WBA. Dit meldt De Telegraaf.

"We beloven dat er in 2011 een gevecht met David Haye plaats zal vinden. Hij mag kiezen tegen wie hij wil vechten en zal vervolgens zijn wereldtitel kwijtraken," aldus de broers tegenover het Duitse Bild.

Vladimir is de regerend bokskampioen in de WBO, IBF en IBO. Vitali pakte de titel in de WBC.

Iran verbiedt oppositieleiders het land te verlaten

De belangrijkste Iraanse oppositiepolitici Mir Hossein Mousavi, Mahdi Karroubi en Mohammad Khatami mogen het land niet verlaten. Dat heeft de conservatieve politicus Mousa Qorbani, lid van de Gerechtelijke Commissie van het parlement, zaterdag gezegd. De druk op hervormingsbewegingen in Iran neemt met het reisverbod opnieuw toe.

Volgens Qorbani hebben de autoriteiten 'erkend' dat Mousavi, Karroubi en Khatami 'mohareb' zijn, wat zo veel betekent als 'strijdend tegen Allah'. "Om deze reden mogen zij het land niet verlaten", zo zei Qorbani.

Qorbani zei zaterdag tevens dat de Revolutionaire Garde het voorstel heeft gedaan de oppositieleiders te berechten, een stap die de Iraanse autoriteiten tot dusver niet hebben gezet. Veel andere oppositieleden zijn al veroordeeld en zitten lange gevangenisstraffen uit. Het opsluiten van Mousavi, Karroubi of Khatami kan de spanningen tussen de oppositie en het Iraanse regime behoorlijk opdrijven.

Mousavi en Karroubi zeiden in verklaring dat ze al leven in een 'grote gevangenis' en dat het ze weinig uitmaakt als ze worden opgesloten in een 'kleine gevangenis' voor het verdedigen van de rechten van de Iraanse natie.


Iraanse oppositieleiders mogen het land niet uit (Foto: Novum)

[Upd] Ruim 40 doden bij aanslag Pakistan

Bij een zelfmoordaanslag op een voedseldistributiecentrum in Pakistan zijn zaterdag zeker 26 mensen omgekomen. De dader blies zichzelf op bij een veiligheidspost bij het hulpcentrum in de plaats Khar in het noordwesten van het land. De plaats is niet ver van de Afghaanse grens.

Het voedselcentrum werd onder meer gebruikt door het World Food Program van de Verenigde Naties en door andere hulporganisaties. De slachtoffers zouden mensen zijn die er op voedsel stonden te wachten.

Militante islamisten in Pakistan richten zich vaker tegen hulpposten. De hulporganisaties worden gezien als symbolen van de overheid en van de westerse invloed in het land. Pakistan is de afgelopen drie jaar getroffen door zo'n tweehonderd zelfmoordaanslagen, waarvan het gros in het noordwesten.

Update 19.04 uur

Het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de veertig. Er zijn zestig tot honderd gewonden gevallen bij de aanslag, zo meldden lokale media. Inmiddels is bekend geworden dat de dader van de aanslag een in boerka gehulde vrouw was. Daarmee is dit de eerste aanslag in Pakistan gepleegd door een vrouw. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de Taliban.

Afellay: "Ik ben echt een kind van de PSV-opleiding"

Ibrahim Afellay maakte onlangs de overstap naar FC Barcelona. Hij zal PSV echter in zijn hart blijven dragen.

Na een uitgebreide medische keuring zette de aanvallende middenvelder gisteren zijn handtekening onder het felbegeerde contract. Afellay zegt dat hij deze verbintenis voor een groot gedeelte aan zijn voormalige werkgever heeft te danken.

"Ik ben wat dat betreft echt een kind van de PSV-opleiding. Ik ben in Eindhoven begonnen bij de D1 en ik vertrek als aanvoerder van het eerste elftal. Dat is toch prachtig?", aldus de Oranje-international tegenover Sport Promotion.

"Veertien jaar heb ik voor PSV gespeeld, ik heb alle selecties doorlopen. Ik heb zo veel aan deze club te danken en dat zal altijd zo blijven", zo voegde de nieuwe aanwinst van de Spaanse landskampioen eraan toe.

Belwinkel Rotterdam is een ravage

Een van de belwinkels in Rotterdam-West waar de Nationale Recherche vrijdagavond een inval heeft gedaan, in verband met de aanhouding van twaalf van terrorisme verdachte Somaliërs, is zaterdagavond nog een ravage. Op de vloer liggen stukken glas en een deel van het plafond ligt op de grond.

Volgens Abdullahi Ali (34), een kennis van de eigenaar en de persoon die op zaterdag waarneemt in de belwinkel, zijn de eigenaar van de belwinkel en de eigenaar van een belwinkel twee panden verderop vrijdagavond gearresteerd. De eigenaars zouden verre neven van elkaar zijn.

Volgens Ali begon de inval vrijdag rond 22.30 uur. De deur werd hierbij geforceerd. Ook zou het team van de Nationale Recherche elf computers in beslag hebben genomen.

Een medewerker die vrijdagavond in de winkel aanwezig was, zou langdurig zijn geblinddoekt en geboeid. Het OM bevestigt dat mensen apart zijn genomen, maar bestrijdt dat er personen langdurig zijn vastgehouden en ondervraagd.

Belwinkel Rotterdam is een ravage
Belwinkel Rotterdam is een ravage (Foto: ANP)

Bulletstorm zorgt voor filter voor vloeken

Aankomende game Bulletstorm heeft in eerdere trailers al laten zien dat er behoorlijk wat gevloekt gaat worden door de hoofdpersonage. Natuurlijk hebben de meeste gamers hier geen moeite mee maar mocht je dit toch hebben, dan heeft Epic Games de oplossing.

Ze zullen namelijk een heus filter als optie in het spel toevoegen zodat de vloekwoorden gecensureerd zullen gaan worden. Of alles opnieuw ingesproken gaat worden of dat we te maken zullen hebben met piepjes en balkjes is nog niet bekend. De censuur zal gelden voor het gesproken gedeelte maar ook in de ondertiteling. Dus terwijl je iemands gezicht intrapt en een kogel in iemand anders zijn kont schiet, hoef je niet bang te zijn voor enig gevloek.

Bekijk hieronder een filmpje met wat uitleg over het verhaal en de personages in het spel. BulletStorm komt 22 februari uit voor de PS3, Xbox 360 en PC.

IJzelwaarschuwing van de ANWB

De ANWB heeft aan het begin van de avond een waarschuwing doen uitgaan vanwege ijzel op de wegen in met name het westen van Nederland. Het verkeer moet volgens de ANWB zaterdagavond en -nacht uitkijken vanwege 'verraderlijke gladheid'.

"Juist omdat er op sommige andere plaatsen niets aan de hand is, kunnen automobilisten worden verrast door spekgladde stukken weg", zo meldt de ANWB op haar website.

VVV-Venlo mist Yoshida in januari

VVV-Venlo-verdediger Maya Yoshida is geselecteerd voor het Japanse team voor de Azië Cup. De 22-jarige Yoshida werd door de Japanse bondscoach Alberto Zaccheroni opgeroepen voor het toernooi dat van 7 tot en met 29 januari in Qatar wordt gespeeld, meldt de Limburgse eredivisionist.

Ook oud-VVV'er Keisuke Honda, die nu bij CSKA Moskou speelt, is opgeroepen. Japan zit bij het Aziatische titeltoernooi in een groep met Saoedi-Arabië, Jordanië en Syrië.

Ook AZ heeft last van de Azië Cup. De Alkmaarders moeten Brett Holman afstaan aan de Australische ploeg. Australië neemt het in de groepsfase van het toernooi op tegen Bahrein, Zuid-Korea en India.

Linda de Mol overweegt te stoppen

Linda de Mol geeft aan ieder jaar opnieuw te overwegen om te stoppen met het maken van televisieprogramma's. Vooralsnog vindt ze het maken van televisiespelletjes zoals Miljoenenjacht nog leuk, maar aan een meerjarig contract 'moet ze niet denken'.

Het wordt ons aller Linda soms te veel als ze na een dag hard werken, hijgend op de bank plaatsneemt om haar kinderen te helpen bij het maken van surprises en de volgende ochtend weer vroeg uit de veren moet.

"Als je het programma gaat staan afdraaien en het alleen maar doet voor de hypotheek, ben je niet goed bezig en moet je kunnen beslissen iets anders te gaan doen", zo zegt De Mol in HP/De Tijd. Ze geeft aan per seizoen te beslissen om al dan niet door te gaan.

Somalische piraten kapen vrachtschip

Somalische piraten hebben zaterdag in de Arabische Zee, ongeveer 450 kilometer ten noordoosten van het Jemenitische eiland Socorta, een Thais vrachtschip gekaapt. Dat heeft de patrouillevloot van de Europese Unie gezegd.

Het vrachtschip, de MV Thor Nexus, was vertrokken uit de Verenigde Arabische Emiraten en op weg naar Bangladesh. Aan boord zijn 27 bemanningsleden, allen uit Thailand.

Met de kaping van zaterdag komt het totaal aantal schepen dat door de Somalische piraten wordt vastgehouden op 25.

Rentree Stybar in Diegem

Zdnek Stybar zal komende maandag zijn rentree maken tijdens de Superprestige in het Belgische Diegem. De wereldkampioen veldrijden stond een maand aan de kant vanwege een knieblessure.

De Tsjech kreeg last van een ontsteking aan de linkerknie en nam eind november rust. Hij hoefde niet te worden geopereerd en inmiddels heeft hij de training weer hervat.

"Of ik er fysiek klaar voor ben, weet ik niet. Het voornaamste is dat ik weer kan crossen. Verwachtingen heb ik niet. Koersen is wat anders dan trainen. Presteren is totaal ondergeschikt”, aldus de Tsjech.

Waarom verzamelt Mario eigenlijk muntjes?

Net als Mario, doe jij het vast al jaren. Nee, niet prinsessen redden. Muntjes verzamelen! Alhoewel onze behoefte aan geld vrij logisch is, is Mario's goudkoorts toch een raadsel. Althans, dat was het.

Miyamoto, de bedenker van Mario, vertelt in een Iwata Asks-interview waarom ze destijds voor muntjes hebben gekozen. 

"Thus, when we were thinking about something that anybody would look at and go 'I definitely want that!', we thought, 'Yep, it's gotta be money.'"

Ze moesten simpelweg iets hebben waar gamers niet van zouden afschrikken en direct op zouden afstappen. Fruit was ook een goede keuze volgens Miyamoto. Hij was echter wel bang dat dat de gamers in verwarring zou kunnen brengen.

 

Deel A1 zondag afgesloten voor reparatie

De A1 van Amsterdam richting Amersfoort wordt zondag tussen de knooppunten Muiderberg en Eemnes afgesloten. Er wordt dan een spoedoperatie aan het wegdek uitgevoerd. De afsluiting duurt van 06.30 uur tot 21.00 uur, meldt de ANWB. Verkeer wordt geadviseerd via Almere te rijden.

Twee rijstroken werden zaterdag gesloten als gevolg van vorstschade aan de weg. Aanvankelijk zouden de herstelwerkzaamheden maandagavond plaatsvinden maar de weg is dusdanig slecht dat dit nu op tweede kerstdag gebeurt.

Lichamen ouders dode man gevonden in Spanje

De Spaanse politie heeft zaterdag in de rivier de Fluvià in het noordoosten van Spanje de lichamen gevonden van de ouders van de 33-jarige Nederlander die vrijdag dood was aangetroffen in een nabijgelegen landhuis. Het gaat om een Nederlandse man en een Spaanse vrouw. Dat heeft de Spaanse krant El Mundo gemeld.

De politie vond eerst de auto van het echtpaar en vervolgens vonden duikers de lichamen van het echtpaar.

Volgens de Spaanse krant werd de 33-jarige man op kerstavond gevonden door een Nederlands echtpaar dat te gast was op de boerderij van de familie. Ze zouden het levenloze lichaam van de zoon in de badkamer hebben gevonden. Ook vonden ze een briefje waaruit bleek dat de familie van plan was zich van het leven te beroven, aldus de krant.

De familie woonde al jaren in een landhuis aan de rand van het dorp.

Zo loop je als Leon S. Kennedy rond

Capcom houdt ervan om fans in het zonnetje te zetten. Daarom bieden ze zo af en toe een paar leuke acties voor hen aan. Vandaag bieden ze de jacket van Leon S. Kennedy aan.

Helaas gaat het hier alleen om Japanse fans. Via de verkoopsite kun je de jacket voor 26,040 yen (zo'n 240 euro) bestellen in de maten M, L en XL. De jackets zullen vanaf begin januari verzonden worden.

 

Vliegverkeer Parijs komt weer op gang

Het vliegverkeer van en naar de Franse luchthaven Charles de Gaulle is zaterdag weer op gang gekomen. Op de luchthaven moesten honderden gestrande reizigers de nacht van vrijdag op zaterdag doorbrengen op de vloer van de terminals, omdat hun vlucht was geannuleerd. Medewerkers van de luchthaven deelden chocola en cadeautjes uit aan gestrande gezinnen.

Sneeuwval en een tekort aan antivries hadden vrijdag tot gevolg dat er honderden vluchten moesten worden geannuleerd. Het zonnige weer van zaterdag en twee zendingen antivries uit de Verenigde Staten zorgden ervoor dat de luchthaven weer het normale aantal geplande vluchten kon uitvoeren.


Vliegverkeer Parijs komt weer op gang (Foto: Novum)

Dragon Ball is helemaal terug in trailer

Namco Bandai heeft ondertussen al heel wat Dragon Ball-games uitgebracht. Van 2D-fighters tot adventure-games; ze hebben van alles uitgebracht. Nu is er een 3D-fighter onderweg naar de Nintendo DS.

In de onderstaande montage kun je een eerste indruk krijgen van de game. Het lijkt erop dat het erg op de console-versies zal lijken qua opbouw. Of de game ooit onze kant op zal komen is niet bekend. Japanse gamers kunnen in ieder geval vanaf 3 februari genieten van de game.

Rayman Origins komt volgend jaar

Sinds de E3 is het vrij stil gebleven rondom Rayman Origins, de 2D-platformer-comback van Rayman. De game zou eigenlijk dit jaar nog uit moeten komen, maar dat zal helaas niet meer gebeuren.

Met de simpele tekst "Still working on the game.. More news in 2011!" laat het team achter de game weten dat er in ieder geval nog gesleuteld wordt aan de game. Wij wachten vol spanning tot 2011!

Kuyt: "Belangrijkste periode in het seizoen"

Dirk Kuyt speelt met zijn club Liverpool liefst vier wedstrijden in tien dagen tijd. Belangrijke tien dagen volgens de Katwijker.

"Het is zwaar om vier keer in tien dagen te spelen, maar dat is wat je als voetballer wil. Ik wil altijd zoveel mogelijk wedstrijden spelen", aldus Kuyt tegen De Telegraaf.

De international heeft nog hoop op een eventuele landstitel. "De topclubs gaan in deze fase zeker punten verspelen, dus als wij vier goede wedstrijden spelen, kunnen we weer gaan meedoen om de titel."

Kuyt speelt tweede kerstdag uit tegen Blackpool, al is het nog onzeker of het duel doorgaat.

Belgische formatie langste ooit

In België was het zaterdag 195 dagen geleden dat men naar de stembus trok om een nieuwe regering te kiezen. Maar het nieuwe kabinet is er nog steeds niet. Dat betekent dat deze regeringsvorming de langste is in de Belgische geschiedenis.

Een nieuwe regering is er zeker niet voor volgend jaar en de langste Belgische regeringsvorming tot nu toe duurde 194 dagen. Op 21 december 2007 legde de derde regering-Verhofstadt op de 194e dag na de verkiezingen de eed af.

Bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft aangekondigd op 3 januari een definitieve nota voor te leggen aan de zeven politieke partijen die om de onderhandelingstafel zitten. Uiterlijk 5 januari moeten die vervolgens beslissen of ze bereid zijn de onderhandelingen op basis van die nota voort te zetten.

[Upd] Zware aardbeving Grote Oceaan

In het westen van de Grote Oceaan heeft een zware aardbeving van 7,6 op de Schaal van Richter plaatsgevonden. In Vanuatu, Nieuw-Caledonië en de Fiji-eilandengroep in Oceanië geldt een tsunami-alarm. Dat hebben Amerikaanse en Australische seismologen laten weten.

Op de verschillende eilandengroepen wonen samen ongeveer 1,5 miljoen mensen.

Update 16.23 uur

Het tsunamigevaar voor de eilandengroepen Vanuatu, Fiji-eilanden en Nieuw-Caledonië ten oosten van Australië in de Grote Oceaan is geweken. Dat heeft het Amerikaanse Pacific Tsunami Warning Center zaterdag bekendgemaakt.

Zware aardbeving en tsunamialarm Grote Oceaan
Zware aardbeving en tsunami-alarm Grote Oceaan (Foto: ANP)

Vier de feestdagen in Red Dead Redemption met dubbel zoveel XP

Rockstar Games en Red Dead Redemption wensen iedereen een prettig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. Natuurlijk kan je de feestdagen niet afsluiten zonder een klein presentje en daarom hebben de ontwikkelaars gekozen voor een dubbel XP weekje voor de online-mode.

Van 24 december tot en met 3 januari zal je namelijk dubbel zoveel XP verdienen in Red Dead Redemption. Dus pak je hoed, fluit naar je paard en gaan met die banaan! Deze festiviteiten zijn voor Xbox Live en PSN-gebruikers.

RDR

 

Beveiliger Zandpad Utrecht neergestoken

Een beveiliger van de Utrechtse raamprostitutie aan het Zandpad is zaterdagochtend meerdere keren met een mes gestoken. Hij liep daarbij ernstig letsel op, meldt de politie.

Het incident vond rond 05.10 uur plaats. Het slachtoffer sprak een klant aan die een prostituee lastigviel. Hierop trok deze direct een mes en begon in te steken op de beveiliger.

De dader maakte zich daarna uit de voeten. Toen hij een sloot wilde oversteken, viel hij in een wak. Met kletsnatte kleren vluchtte hij weg richting het park aan de Achttienhovensedijk, nabij het Sint Antonius Ziekenhuis. De politie is op zoek naar de man.

Hamas waarschuwt Israël voor escalatie

Hamas heeft Israël zaterdag gewaarschuwd dat het vijandige activiteiten tegen Israël gaat uitbreiden als de spanningen in het grensgebied tussen de Gazastrook en Israël niet afnemen. Volgens Hamaswoordvoerder Abu Obeida zal de groep agressief reageren op aanvallen. Israël 'speelt met vuur', zo zei hij.

De relatieve rust die de afgelopen twee jaar in het grensgebied heerste werd kortgeleden verstoord. Militanten uit de Gazastrook vuurden vorige week dertig raketten af op het zuiden van Israël. Zaterdagmorgen bombardeerde het Israëlische leger op zijn beurt een naar eigen zeggen 'terroristisch trainingskamp' en een tunnel die gebruikt zou worden voor wapensmokkel.

Hitzfeld: "Bayern heeft Van Bommel nodig"

Ottmar Hitzfeld, oud-coach van Bayern München, zou het onverstandig vinden als zijn voormalige werkgever Mark van Bommel laat lopen.

Van Bommel, middenvelder en aanvoerder van Bayern, heeft een contract tot het einde van het huidige seizoen. Een transfer is daarom erg aantrekkelijk. Hitzfeld zou het echter onverstandig vinden als de Zuid-Duitse club de Nederlander laat vertrekken. Volgens de oefenmeester beschikt Van Bommel over uitzonderlijke kwaliteiten.

"Van Bommel is iemand die rebels reageert bij een dreigend verlies. Bayern heeft deze speler nodig, hij kan de zaak doen kantelen", aldus de huidige bondscoach van Zwitserland tegenover Sky. Hitzfeld begrijpt als ervaringsdeskundige overigens waarom de sfeer bij Bayern nu ietwat gespannen is.

"In de Champions League en DFB Pokal loopt alles naar wens. In de competitie is Bayern echter wat achterop geraakt ten opzichte van andere clubs. In zo'n geval is de situatie bij Bayern altijd wat gespannen", zo zegt Hitzfeld, die tevens aangeeft dat hij niet meer terugkeert als coach in de Bundesliga. "Bayern was mijn laatste klus."

Ecuador erkent Palestijnse staat

De Ecuadoraanse president Rafael Correa heeft vrijdag Palestina officieel erkend als 'vrij en onafhankelijk' land met landsgrenzen, zoals die werden erkend voor de oorlog in 1967. De president heeft dit per brief laten weten aan de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

Ecuador voegt zich bij Argentinië, Bolivia, Brazilië, Cuba, Uruguay en Venezuela die al eerder Palestina erkenden als soevereine staat.

Raket met Indiase satelliet ontploft na lancering

Een raket die een Indiase communicatiesatelliet in een baan om de aarde had moeten brengen is zaterdag kort na de lancering vanaf het Indiase ruimtevaartcentrum Sriharikota ontploft. Dat heeft de directeur van de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO K. Radhakrishnan zaterdag gezegd.

Precies 47 seconden na de lancering verloor het commandocentrum de controle over de raket, waardoor deze een andere vluchtrichting kreeg. "Dat veroorzaakte een hogere druk, waardoor het voertuig explodeerde", aldus Radhakrishnan.

Het was de tweede keer dit jaar dat de lancering van een raket mislukte. In april kwam een raket die een testvlucht maakte terecht in de Golf van Bengalen. De rotor en turbine van deze raket waren gescheurd, vermoedelijk door een te hoge druk en temperatuur.

India is na de Verenigde Staten, Rusland, China en Frankrijk het vijfde land dat zich begeeft op de markt voor commerciële satellietlanceringen. Het land heeft sinds 1994 een aantal satellieten in een baan om de aarde gebracht. India wil in 2016 de eerste bemande ruimtevlucht maken.


Indiase raken ontploft na lancering (Foto: Novum)

NCTb: dreigingsbeeld Nederland niet veranderd

Het dreigingsniveau in Nederland verandert niet door de aanhouding vrijdagavond van twaalf terrorismeverdachten. Het blijft staan op 'beperkt’. Dat heeft een woordvoerster van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) zaterdag gezegd.

De arrestatie van de twaalf verdachten past wel in het beeld dat de NCTb onlangs schetste van zorgelijke ontwikkelingen op het gebied van terroristische dreigingen. Met de actie van de Nationale Recherche tegen deze groep verdachten is deze actuele dreiging nu weggenomen, aldus de woordvoerster.

Voor de twaalf terreurverdachten die vrijdag in Rotterdam zijn aangehouden, gelden beperkingen. Dat wil zeggen dat onder anderen hun advocaten geen mededelingen over de zaak mogen doen. Dat hebben de twee raadslieden Michael Ruperti en Marjolein Dikkerboom zaterdag gezegd.

Koningin roept op tot harmonie

Koningin Beatrix heeft zaterdag in haar jaarlijkse kersttoespraak opgeroepen tot saamhorigheid. In de toespraak, die enkele dagen geleden werd opgenomen, wees ze op het gevaar van het uitvergroten van verschillen in de samenleving. "Het is juist belangrijk te zoeken naar wat verbindt en om elkaar over en weer te bemoedigen."

Volgens de koningin, die ieder jaar de eenheid in de samenleving tracht te bevorderen met haar speech, is er zonder vertrouwen in elkaar wantrouwen. Geduld en respect bieden tegenwicht, stelde ze. Ook moet gezocht worden naar een 'balans tussen zij en wij'.

Voor het eerst was dit jaar vooraf een tipje van de sluier opgelicht over de inhoud van de toespraak. De Rijksvoorlichtingsdienst zei vrijdag al dat het thema 'bemoediging en burgermoed' zou zijn.

Vorig jaar deed de toespraak stof opwaaien, omdat Beatrix de moderne mens hekelde. Het persoonlijke contact zou volgens haar te lijden hebben onder moderne communicatiemiddelen, zoals sms en e-mail.


Koningin Beatrix (Foto: Novum)

Radio 2 telt af naar Hotel California

Op Radio 2 gaat op eerste kerstdag de twaalfde editie van de Top 2000 van start. Rond het middaguur trapt presentator Bert Haandrikman af met de laagst genoteerde: That's the way (I like it) van KC & the Sunshine Band. De Top 2000 wordt aan het einde van oudejaarsavond afgesloten met Hotel California van The Eagles.

Luisteraars konden de afgelopen weken stemmen op hun favorieten. In totaal zijn bijna twee miljoen stemmen uitgebracht. Jarenlang zetten zij Bohemian Rhapsody van Queen op de eerste plaats. Het Queen-nummer staat dit jaar tweede. Op drie staat de plaat die in 2005 eenmaal bovenaan stond: Avond van Boudewijn de Groot.

De uitzending komt dit jaar voor het eerst uit het Top 2000 Café dat staat opgesteld in het instituut Beeld en Geluid in Hilversum. Publiek kan het radio-evenement bijwonen. De Top 2000 is daarnaast ook te zien op verscheidene televisie- en internetkanalen.

Radio 2 telt af naar Hotel California
Welkom in het Hotel California (Foto: ANP)

Denemarken weigert gifschip

Denemarken weigert een Australisch schip met daarin gevaarlijk chemisch afval toe te laten. Het besluit werd al in augustus genomen, maar werd pas deze maand officieel.

Oppositiepartijen in het Deense parlement hebben druk gezet op de overheid om het schip met daarin 6100 ton van het zeer giftige hexachloorbenzeen (HCB) niet toe laten. Australië zoekt een bestemming voor het schip om van het afval af te komen. De boot staat al jaren opgeslagen bij een bedrijf in Sydney. HCB is een giftige stof die een bijproduct is van oplosmiddelen die gemaakt zijn tussen 1964 en 1991.

HCB is inmiddels verboden, waardoor het voor Australië moeilijk is om van het afval af te komen. Minister Tony Burke van Milieu noemt het besluit van Denemarken 'ongelukkig' en zegt nieuwe opties te gaan bekijken om het gif kwijt te raken.

Liverpool mogelijk vrij met kerst

Het is nog onduidelijk of Liverpool Tweede Kerstdag in actie moet komen in de Premier League. Tegenstander Blackpool probeert met man en macht het veld speelklaar te krijgen, maar een veldkeuring morgen om 12.00 uur Engelse tijd moet uitsluitsel geven of het duel met de Reds door kan gaan. Dat duel staat drie uur later gepland.

Blackpool laat op de clubwebsite weten dat er dag en nacht gewerkt wordt om de wedstrijd door te laten gaan. De Seasiders hebben geen veldverwarming, maar hebben heteluchtkanonnen gehuurd om het veld aan Bloomfield Road sneeuw- en vorstvrij te krijgen. Ook worden er extra afdekzeilen over het veld gelegd om het te beschermen.

Gewonden bij bomaanslag Filipijnen

Bij een bomaanslag op een kapel van een politiebasis in Jolo, in het zuiden van de Filipijnen, zijn zaterdag elf mensen gewond geraakt, onder wie een priester. Dat heeft de politie gezegd.

In de kapel werd een dienst gehouden om kerst te vieren, toen plots een bom explodeerde. Een deel van het dak van de kerk stortte in en houten balken en ander puin vloog in het rond. Tien gewonden konden na behandeling weer terug naar huis, een vrouw moest ter observatie in het ziekenhuis blijven.

De stad Jolo ligt op het gelijknamige eiland en is een bolwerk van militanten van Abu Sayyaf, een groepering die banden onderhoudt met Al Qaida. Het is onduidelijk of de groepering iets te maken heeft met de aanslag van zaterdag.

"PSN is nog niet winstgevend"

Kaz Hirai, baas van PlayStation, heeft aangegeven dat het PlayStation Network nog niet winstgevend is. Hij verwacht dat dit het komende fiscale jaar wel gaat gebeuren aangezien de verkopen van PSN verdubbeld zijn aan het einde van afgelopen fiscale jaar. Afgelopen jaar bracht PSN zo'n 331 miljoen euro op.

Als Hirai zo'n drie jaar in de toekomst kijkt hoopt hij dat dit bedrag zo'n tien keer groter zal zijn naar bijna 3,5 miljard euro. Naast de inkomsten van games en films op het PSN zal nu ook het PSN-Plus abonnement meer mee gaan tellen. Sony heeft daarnaast ook een aantal grote reclame-inkomsten die de kas zullen gaan spekken.

Meerderheid Zweden wil dat koning aftreedt

Bijna twee derde van de Zweden wil dat koning Carl Gustaf aftreedt en de troon afstaat aan zijn dochter prinses Victoria. Dat bleek zaterdag uit een opiniepeiling.

Van alle Zweden die door de krant Aftonbladet ondervraagd werden, wil 63 procent dat de 64-jarige koning binnen 10 jaar plaats maakt voor de 33-jarige kroonprinses. Iets meer dan 15 procent ziet Carl Gustaf het liefst per direct vertrekken. Ongeveer 30 procent wil dat de koning aanblijft tot aan zijn dood.

De peiling werd gehouden na de publicatie van een boek over de koning. Daarin staan onder meer details over affaires van de koning met jongere vrouwen, waaronder Camilla Henemark, zangeres van de popgroep Army of Lovers. Carl Gustaf zwaait de scepter sinds 1973. Toen hij de troon besteeg was hij 27 jaar.

Rijstrook A1 afgesloten door vorstschade

Op de A1, Amsterdam richting Amersfoort, is tussen knooppunt Muiderberg en Naarden tot maandagavond slechts één rijstrook berijdbaar. De andere rijstrook is dicht wegens vorstschade. Dat heeft Rijkswaterstaat zaterdag gemeld.

Maandagavond om 22.00 uur wordt het wegdek gerepareerd. Dan wordt de hele rijbaan afgesloten. Ook de op- en afritten zijn dan dicht. Dinsdag om 07.00 uur is de hele rijbaan weer open.

De afsluiting van de rijstrook leidt tot veel oponthoud. Verkeer richting Hilversum wordt geadviseerd tot dinsdagochtend om te rijden via de A6 en de A27.

Paus bezorgd om vervolging christenen

Paus Benedictus XVI heeft zaterdag de traditionele pauselijke zegen Urbi et orbi (voor de stad en voor de wereld) uitgesproken. Hij deed dat op het centrale balkon van de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

De paus riep in zijn toespraak politieke leiders op om zich solidair te tonen met christenen in het Midden-Oosten. Hij zei dat christenen in Irak vervolgd worden. Ook bekritiseerde hij het communistische China, dat katholieken verplicht om bijeenkomsten bij te wonen van de door de staat gesteunde kerk. Die kerk erkent het gezag van de paus niet.

De paus vroeg Palestijnen en Israëli's om ernaar te streven vreedzaam samen te leven. De paus riep verder op tot een duurzame vrede in de Afrikaanse vuurhaarden Somalië, Darfur en Ivoorkust.

Paus bezorgd om vervolging christenen
Paus bezorgd om vervolging christenen (Foto: ANP)

Ecowas dreigt met militaire interventie Ivoorkust

West-Afrikaanse leiders hebben gedreigd 'legitiem geweld' te gebruiken om de Ivoriaanse president Laurent Gbagbo af te zetten als hij niet vrijwillig aftreedt. De groep regeringsleiders noemde het een 'laatste gebaar' aan Gbagbo om hem de mogelijkheid te bieden vreedzaam af te treden. De regeringsleiders, verenigd in de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (Ecowas), kwamen tot dit besluit na een zes uur durend spoedoverleg in het Nigeriaanse Abuja.

Volgens James Gbeho, de voorzitter van Ecowas, gaat de organisatie een hoge afgevaardigde sturen om met Gbagbo te praten en hem op te dragen af te treden. "In het geval dat meneer Gbagbo niet instemt met deze harde eis van Ecowas, dan hebben we geen ander alternatief dan maatregelen te treffen, waaronder het gebruik van legitiem geweld, om de doelen van de Ivoriaanse bevolking te bereiken", schreef Ecowas in een verklaring.

Door de toenemende zorg over het geweld in Ivoorkust zijn ook de Verenigde Staten en een aantal andere landen in gesprek gegaan over mogelijke manieren een eind te maken aan het geweld. "We zijn in gesprek met andere landen in de regio over hoe we de VN-vredesmacht kunnen versterken", aldus Philip Crowley, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. "Het kan zijn dat deze vorm van versterking een andere manier is om een heldere boodschap aan president Gbagbo te sturen."

Crowley wilde niet zeggen met welke landen de VS praten, maar merkte wel op dat Nigeria een groot aantal militairen heeft geleverd voor de West-Afrikaanse vredesmacht. Ook zei hij dat Frankrijk belangen heeft in Ivoorkust.

Er is weinig animo voor een militaire interventie in Ivoorkust. Wel hebben onder andere de Verenigde Staten en de Europese Unie sancties aan Gbagbo, zijn familie en zijn aanhangers opgelegd.

Leger Pakistan doodt veertig militanten

Het Pakistaanse leger heeft met gevechtshelikopters en artilleriegeschut langs de grens met Afghanistan zeker veertig militanten gedood. Dat heeft de Pakistaanse regering zaterdag gezegd. Het was de tweede dag van grootschalige gevechten tussen militanten en Pakistaanse militairen.

De helikopters beschoten schuilplaatsen van de strijders, nadat vrijdag zo'n honderdvijftig militanten vijf controleposten in het district Mohmand hadden aangevallen. Bij deze aanval, die leidde tot een vuurgevecht dat zo'n 24 uur duurde, kwamen 24 opstandelingen en 11 militairen om het leven.

Pranjic: "Sulejmani heeft verkeerde keuze gemaakt"

Danijel Pranjic vindt dat Miralem Sulejmani er niet verstandig aan heeft gedaan om sc Heerenveen drie jaar terug te verlaten voor Ajax. Sulejmani was in Heerenveen de publiekslieveling en speelde een uitstekend seizoen, voordat Ajax hem voor zestien miljoen euro overnam.

Pranjic, destijds ploeggenoot van de Serviër in Friesland en nu speler van Bayern München, zegt in de Leeuwarder Courant dat de aanvaller nog minstens een seizoen in Heerenveen had moeten blijven. "Mikki had moeten luisteren. Ik adviseerde hem nog een jaar bij Heerenveen te blijven. Voor zijn ontwikkeling en voor de fans die dol op hem waren. Mikki is echter gezwicht voor het geld, maar ik weet dat de transfer niet zijn eigen beslissing was. Ik ben gelukkig geen slaaf van mijn zaakwaarnemer", aldus de Kroaat.

Verdachten terrorisme opgepakt R'dam

In Rotterdam zijn zaterdag twaalf mensen opgepakt door de politie op verdenking van terrorisme. De AIVD meldt dat de verdachten een aanslag in Nederland wilden plegen. Het doelwit van de aanslag is nog niet bekendgemaakt.

In verband met de arrestatie zijn een belwinkel, een aantal huizen in Rotterdam en hotelkamers in Gilze-Rijen doorzocht. De verdachten zijn van Somalische afkomst. Zes verdachten zijn woonachtig in Rotterdam, één komt uit Denemarken en de andere vijf hadden geen vast verblijfadres.

Twee miljoen aanvragen voor Spelen 2012

Tot nu toe hebben zich al twee miljoen mensen aangemeld voor toegangskaarten voor de Olympische Spelen van Londen in 2012.  In maart komend jaar gaat de kaartverkoop van start. Dan komen er 8,8 miljoen tickets op de markt. De prijs varieert van 24 euro tot 870 euro.

Daarnaast brengt het organisatiecomité LOCOG 1,3 miljoen kaartjes tegen gereduceerd tarief op de markt bestemd voor kinderen en mensen ouder dan 60 jaar. LOCOG gaat er vanuit dat de totaalopbrengst van de ticketverkoop 530 miljoen euro gaat bedragen, ongeveer een kwart van het totale budget.

Hou Yifan jongste schaakkampioene ooit

De Chinese Hou Yifan heeft geschiedenis geschreven door op 16-jarige leeftijd al wereldkampioene schaken te worden. Door in de finale haar landgenote Ruan Lufei met 5-3 te kloppen werd Hou Yifan de jongste wereldkampioene ooit.

Beide schaaksters eindigden in de reguliere partijen op 2-2, waarna een barrage met korte wedstrijde de beslissing moest brengen. Hou Yifan won de tweede en vierde wedstrijd, waardoor ze de finale met 5-3 op haar naam schreef.

Titelverdedigster Alexandra Kosteniuk uit Rusland ging in de derde ronde van het toernooi onderuit tegen verliezend finaliste Ruan Lufei.

Dode Nederlander gevonden in Spaans landhuis

De Spaanse politie heeft vrijdag een 33-jarige Nederlander dood aangetroffen in een landhuis in het dorp Serinyà in het noordoosten van Spanje. Hoe de man om het leven is gekomen, is nog onbekend. Dat hebben Spaanse media zaterdag gemeld.

De ouders van de man zijn spoorloos. In de woning vonden agenten een briefje waarin staat dat zij van plan waren zich in de rivier de Fluvia te verdrinken. Van hen ontbreekt ieder spoor. Politie en brandweer zoeken in en bij de rivier naar hen.

De familie woont al jaren in een landhuis aan de rand van het dorp.

Dode Nederlander gevonden in Spaans landhuis
Dode Nederlander gevonden in Spaans landhuis (Foto: ANP)

Amerikaanse topbasketbalster betrapt op dopinggebruik

De Amerikaanse topbasketbalster Diana Taurasi is bij een dopingcontrole door de mand gevallen. Ze werd na afloop van een wedstrijd van haar club Fenerbahce in de Turkse competitie gecontroleerd en betrapt op het gebruik van het verboden slaapstoornismiddel modafinil. Ze is in afwachting van de contra-expertise voorlopig geschorst.

Taurasi is een ster binnen de basketbalwereld. De Amerikaanse werd tweemaal olympisch kampioen en werd viermaal tot beste speelster in de basketbalcompetitie uitgeroepen. De afgelopen vier jaar kwam de speelster uit voor Spartak in Moskou en verkaste afgelopen zomer naar Turkije voor een nieuw avontuur.

'Regering jatte fl. 30 mrd uit ABP-kas'

De Nederlandse regering kon in de jaren negentig ongestoord tientallen miljarden uit de kas van het ambtenarenpensioenfonds ABP plunderen, tot grote woede van de Algemene Rekenkamer. Dit zegt hoogleraar Jan van de Poel in een interview met Het Parool. De professor was van 1997 tot 2002 topman van ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland.

'Rekenkamer ziedend'
Van de Poel: "Toen ik financieel directeur werd lag een rapport van de Algemene Rekenkamer op mijn bureau. Daarin stond dat de regering 30 miljard gulden uit het fonds had gesloopt. De Rekenkamer was daar ziedend over. Maar niemand las dat rapport en geen journalist schreef erover." Bedrijven zouden dit toen ook gedaan hebben, zij het op een kleinere schaal.

'Politici egoïsten'
Van de Poel heeft geen goed woord over voor de politici die het jarenlang voor het zeggen hebben gehad bij het ABP. Volgens hem zijn het egoïsten die de schuld altijd op anderen afschuiven. Het ABP zouden zij lang hebben gezien als een veilige haven om in af te bouwen.

Het ABP heeft flink geleden onder de uitgebroken financiële en economische crisis. De zogeheten dekkingsgraad, een methode om toekomstige verplichtingen te calculeren, daalde door de crisis van 140 naar 83 procent. Nu ligt de dekkingsgraad weer op 105 procent, het minimumvereiste. In de jaren 80 en 90 had het ABP dekkingsgraden tot 170 procent, totdat de overheid dus ingreep.

'Pensioenen piramidespel'
Van de Poel waarschuwt ook voor de toekomst: "Het pensioenprobleem is uitermate simpel. Met de stijgende levensverwachting en ons huidige levenspatroon kan het niet zo zijn dat je op je 27ste begint met werken, op je zestigste stopt en daarna veertig jaar gratis op vakantie gaat. Dat kan alleen in een staat die leunt op slavernij. Dus als mensen gezond zijn, moeten ze werken. Dit is een demografische tijdbom die al heel lang tikt, een piramidespel. Maar de bonden wilden er nooit over praten. Nog steeds doen ze alsof er niets aan de hand is."

Minister Hillen is jaloers op politie

Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) die deze kabinetsperiode tientallen miljoenen moet bezuinigen, is jaloers op politie. In het radioprogramma Tros Kamerbreed zei hij zaterdag met een scheef gezicht naar de politie te kijken, die volgens het regeerakkoord extra agenten krijgt.

"Ik ben jaloers op de politie. Interne veiligheid is nu een hot issue" , zei Hillen. Hij zegt dat dat niet geldt voor defensie. Dat is een populair onderwerp om op te bezuinigen terwijl politici zelfs militairen willen inzetten voor veiligheid, stelt hij.

Volgens Hillen is defensie niet iets dat zomaar wegbezuinigd kan worden. "Als je je niet voorbereidt op geweld gooi je jezelf zand in de ogen. Maar ik geef toe, het kost wel veel geld."

"2011 is het jaar van de Kinect"

Volgens Stephen McGill, director van Xbox en Entertainment in Engeland, zal 2011 het jaar worden van de Kinect. Dit gaf de man aan in het blad Xbox World 360. Volgens hem komen er geweldige games uit voor de Xbox 360 in 2011 maar uiteindelijk zal het toch om de Kinect gaan draaien.

Op de vraag waarom de Xbox 360 zo succesvol is gaf McGill aan dat het komt door de geweldige games die ze hebben maar ook de geweldige service die ze bieden op Entertainment. McGill gelooft dat hun de eerste en de beste zijn omdat ze regelmatig met updates komen waarvoor je niet steeds nieuwe hardware hoeft te kopen.

Daarnaast geeft McGill ook aan dat ze om de paar maanden met nieuwe diensten komen of met updates ervoor, denk aan de laatste films of muziek. We blijven evolueren geeft hij aan.

Wat vinden jullie FOK!gamers er nou van? Heeft de man gelijk? Zal 2011 in het teken van Kinect staan of zullen ze het van andere dingen moeten hebben?

Mosley: "Huidige kostenbesparingen onzin"

Voormalig FIA-president Max Mosley vindt de huidige kostenbesparingen in de Formule 1 onzin. Hij vindt de afgesproken Resource Restriction Agreement een wassen neus en wil nog steeds hardere maatregelen om de kosten in de hand te houden.

"Het effect van de RRA is minimaal. Dat is ook precies waarom de teams het hebben goedgekeurd," zei Mosley tegen Auto Motor und Sport. "Ik zal een voorbeeld geven. Als je afspraken maakt om het aantal personeelsleden te beperken - bijvoorbeeld op honderd mensen - dan is het alsnog het team met het meeste geld dat de honderd beste mensen kan aannemen. De kleinere teams hebben dan alsnog geen kans, dus het werkt bij lange na niet zo goed als het aan banden leggen van de budgetten."

De Brit vindt dan ook dat de Formule 1 meer problemen kent dan de mensen in de sport nu zien. "Zolang geld de belangrijkste factor blijft, verandert daar niets aan. Met teams als Red Bull en Ferrari kun je alleen maar concurreren als je zelf ook twee- tot driehonderd miljoen uitgeeft. Veel teams kunnen dergelijke bedragen echter bij lange na niet bij elkaar krijgen, terwijl het juist ontzettend belangrijk is voor de Formule 1 dat de onderlinge verschillen niet al te groot zijn en er ook telkens nieuwe teams bijkomen."

Mosley is blij met de nieuwe teams in de sport. "Ik had al wel verwacht dat ze - omder er geen budgetrestricties zijn - een moeilijk jaar zouden hebben, maar HRT, Lotus en Virgin hebben het desondanks een stuk beter gedaan dan andere nieuwe teams die zich in voorgaande seizoenen op de grid gemeld hebben."

Trainers: "Engelse voetballers willen rust"

De trainers in de Premier League vinden dat de voetballers in Engeland rond de kerstdagen rust verdienen. Vele toppers moeten op Boxing day (Tweede Kerstdag) in actie komen, maar zouden volgens de oefenmeesters veel liever deze dagen met de familie door willen brengen.

"Natuurlijk is Boxing Day heel belangrijk in Engeland, maar ook de Engelse voetballers hebben wel eens behoefte aan rust. Het zou goed zijn om ze eens een week vakantie te geven," zei Roberto Mancini, de manager van Manchester City.

Roberto di Mateo van West Ham United is het met hem eens. "We leven niet in het Midden-Oosten of in Afrika, maar in Engeland. Ieder jaar sneeuwt het, de velden zijn bevroren en het is niet veilig voor de supporters. Laten we gewoon een winterstop invoeren. Waarom zouden we niet een aantal wedstrijden verplaatsen naar eind mei, als de velden er prachtig bijliggen en de fans graag naar het stadion gaan."

Rafael van der Vaart kijkt uit naar het voetballen tijdens de feestdagen. "Normaal gesproken had ik altijd twee weken vrij, maar dit wordt een totaal andere ervaring. Het is voor mij wel vreemd om tijdens kerst te voetballen, maar ik kijk er naar uit," zei de Nederlander die het met Tottenham Hotspur opneemt tegen Aston Villa.

Maandag staat de topper tussen Arsenal en Chelsea op het programma. Arsenal heeft vijf verliespunten meer dan koploper Manchester United en Chelsea zes. "De feestdagen zullen echter niet beslissend zijn in de titelrace, omdat de clubs in de top van de ranglijst dicht bij elkaar staan. Maar dit is absoluut wel een belangrijke periode," zei Arsenal-trainer Arsène Wenger.

Traditie 'Boxing Day' onder druk in Engeland

Het is al jarenlang een traditie in Engeland, voetballen tijdens de feestdagen. De voetballers zien tijdens de kerstdagen hun ploeggenoten meer dan hun familieleden. Zo moeten Dirk Kuijt, Edwin van der Sar en Rafael van der Vaart zondag aan de bak op 'Boxing Day' en speelt Robin van Persie maandag met Arsenal de topper tegen Chelsea. Trainers van buiten Groot-Brittannië zetten hun vraagtekens achter het drukke programma tijdens de feestdagen.

"Natuurlijk is Boxing Day heel belangrijk in Engeland, maar ook de Engelse voetballers hebben wel eens behoefte aan rust", aldus Roberto Mancini, de manager van het Engelse Manchester City. "Het zou goed zijn om ze eens een week vakantie te geven."

Ook uitgezonden militairen vieren kerst

Ook de Nederlandse militairen die naar het buitenland zijn uitgezonden vieren feest. Op verschillende plekken zijn kerstvieringen en -diners georganiseerd. Hoewel de focus op het werk blijft liggen is er tussendoor voor de meeste militairen gelegenheid even stil te staan bij Kerstmis, meldt defensie.

De militairen in Kandahar kregen op kerstavond hoog bezoek. Commandant Landstrijdkrachten Rob Bertholee, Commandant Luchtstrijdkrachten Jac Jansen en Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten Ton van Ede schoven aan voor het kerstdiner. Een dag eerder bezochten ze de militairen in de Verenigde Arabische Emiraten.

Op de vliegbasis van Kandahar werd voor de daar nog aanwezige Nederlandse militairen een kerkdienst gehouden. Daarbij werd stilgestaan bij de slachtoffers van de missie in Afghanistan. Andere militairen konden uitslapen, of zochten contact met het thuisfront. Ook in de bartent bij Kandahar Airfield zijn kerstactiviteiten.

Op het marineschip de Amsterdam is geen tijd voor een kerstdiner. Het bevoorradingsschip was op de terugweg van een anti-piraterijmissie bij Somalië, maar moest deze week opeens naar Ivoorkust. Frankrijk had daar om hulp gevraagd. Slechts een klein kerstboompje doet aan boord aan kerst denken, terwijl de bemanning erop rekende de kerst thuis te vieren.


Ook uitgezonden militairen vieren kerst (Foto: Novum)

Valverde wil sterk terugkeren

Wielrenner Alejandro Valverde zal het hele seizoen 2011 hard gaan trainen om in 2012 weer met de toppers in het wielrennen mee te gaan draaien. De Spanjaard is geschorst vanwege zijn rol in het schandaal Operacion Puerto dat draaide rond de arts Eufemiano Fuentes die spil was in een groot dopingnetwerk.

"Ik train nog steeds alsof ik een volwaardig renner ben," zei de Spanjaard tegen het Spaanse blad Meta2Mil. Hij werd, toen hij nummer één van de wereld was, door het UCI geschorst omdat hij bloeddoping gebruikt zou hebben. De renner vindt dat hij onterecht bestraft is, omdat hij geschorst is op basis van indirecte bewijzen.

"UCI-voorzitter Pat McQuaid lieten weten dat zaken zoals de mijne moeten worden bestraft met vier jaar schorsing. Dit is een grote onrechtvaardigheid. Ik ben in Operacion Puerto de enige renner die een schorsing heeft gekregen van wie de naam niet voorkomt in het rapport dat door de onderzoekers is opgesteld."

Hij mag vanaf 1 januari 2012 weer gaan koersen. "Daar zal ik een prijs voor moeten betalen. De eerste maanden zal ik mijn plaats moeten terugvinden in het peloton. Maar na drie of vier maanden zal iedereen weer de beste Valverde zien. Mijn competitiegewicht was 61 kilogram, nu is het 63,5. Dat zit dus wel goed."

'Leonardo wil Kaká naar Inter halen'

Leonardo werd vrijdag aangesteld als nieuwe trainer van Internazionale. De Braziliaan heeft zijn verlanglijstje al klaar. Op dat lijstje staan onder andere de namen Kaká en Luis Fabiano. Corriere dello Sport meldt dat Leonardo een groot fan van Kaká is en hem daarom graag van Real Madrid naar Inter ziet komen.

De middenvelder kwam wegens een knieblessure dit seizoen nog niet in actie en is nog aan het revalideren. Kaká kwam net als Leonardo in het verleden ook uit voor aartsrivaal AC Milan. Luis Fabiano speelt bij Sevilla en werd afgelopen zomer al meerdere malen gelinkt aan een topclub. Een transfer leverde het niet op.

Verder wil Leonardo Andrea Ranocchia (Genoa), Alexis Sanchez (Udinese) en Ricardo Montolivo (Fiorentina) naar de Italiaanse topclub halen.

Vitesse op zoek naar nieuwe shirtsponsor

Het bewogen jaar 2010 wordt nog turbulenter voor Vitesse. De club moet per direct op zoek naar een nieuwe shirtsponsor. De makelaarsorganisatie Zuka.nl meldt op haar Twitter dat ze "in goed overleg met de club per direct stopt als hoofd- en shirtsponsor." Later op de dag zal er meer bekend worden gemaakt in een officieel persbericht door Zuka.nl.

Voor Vitesse is het in het jaar 2010 alleen maar onrustig geweest. De Arnhemse ploeg werd medio augustus overgenomen door de rijke Georgiër Merab Jordania. Sinds de overname veranderde er veel voor de club. Niet alleen kwamen er veel nieuwe spelers bij maar ook een nieuwe trainer. Albert Ferrer moet de club naar een hogere positie in de Eredivisie brengen maar de club staat tot op dit moment op een schamele vijftiende plaats.

Limburgs vliegveld zaterdagmiddag weer open

Vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) gaat in de loop van de zaterdagmiddag weer open. Dat maakte een woordvoerder van het vliegveld bekend.

Het vliegveld was vrijdag in verband met het extreme weer en de hevige sneeuwval gesloten. Zaterdagochtend waren er overigens geen vluchten gepland. Het vliegveld maakt dan volgens de woordvoerder van de nood een deugd door de start- en landingsbaan sneeuwvrij te maken. Bovendien zouden er zaterdag geen passagiersvluchten zijn. Zaterdagmiddag zijn er wat vrachtvluchten, zondag kunnen ook passagiers weer op het vliegveld terecht.

Limburgs vliegveld zaterdagmiddag weer open
Limburgs vliegveld zaterdagmiddag weer open (Foto: ANP)

Gewonde bij beschieting en brandstichting auto

Bij een schietpartij in Castricum is vrijdagavond een man zwaargewond geraakt. Dat zegt een woordvoerder van de politie. Wat er precies is gebeurd is volgens de zegsvrouw nog onduidelijk, maar volgens RTV Noord Holland is de auto van het slachtoffer beschoten en in brand gestoken. De man slaagde er zelf in uit de auto te komen.

De politie kreeg rond 22.45 uur een melding binnen over de brandende auto. De auto werd op de Zeeweg onder vuur genomen en in brand gestoken. Het voertuig brandde helemaal uit.

Volgens de lokale omroep is het slachtoffer een 28-jarige Amsterdammer. Hij vluchtte nadat de schutter was vertrokken naar een strandtent. Daar brak hij in en alarmeerde hij de politie. De man is naar een ziekenhuis gebracht.

De politie is een grote zoektocht naar de daders begonnen. Over de achtergrond van de schietpartij is nog niets bekend.

Gestrande reizigers Parijs vieren kerstavond

Honderden gestrande reizigers hebben kerstavond doorgebracht op de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs. Dat meldden Franse media zaterdagmorgen.

In een van de terminals werd een hal tot slaapzaal omgebouwd. In een andere terminal was een nachtmis. Luchthavenmedewerkers deelden water, eten en cadeautjes voor de kinderen rond. Ongeveer vierhonderd vluchten gingen niet door vanwege het winterweer. Er was onvoldoende ontdooivloeistof om de vleugels van vertrekkende vliegtuigen van ijs te ontdoen.

Ongeveer tweeduizend mensen werden vrijdag geëvacueerd uit een terminal van de luchthaven. Op het dak lag een grote hoeveelheid sneeuw. Het ging om een voorzorgsmaatregel. Op 23 mei 2004 stortte het dak van de terminal in, waardoor vier mensen omkwamen.

Gestrande reizigers Parijs vieren kerstavond
Gestrande reizigers Parijs vieren kerstavond (Foto: ANP)

Nieuwe ploeg voor Koedooder

Vera Koedooder verruilt Batavus voor de wielerploeg Specialized-DPD Pakketservice. Koedooder tekende een contract voor twee jaar.

Met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen richt Koedooder zich naast het wegseizoen ook op de baan. "Het team en de sponsoren willen dit team naar een hoger plan tillen. Dat stelt mij in staat om mijn doelen na te streven," aldus Koedooder, meervoudig Nederlands kampioene. "Op dit moment staat alles in het teken van Londen."

Werkster plast in thee bazin

Een Hongkongse rechter heeft een 25-jarige huishoudster drie maanden celstraf gegeven. De Indonesische vrouw heeft namelijk in de thee van haar werkgeefster geplast. Volgens de werkster verleende ze haar 44-jarige bazin hiermee overigens nog een gunst ook.

De bewoonster van het huis kwam onlangs op een zondagochtend thuis en wilde na het ontbijt een kopje thee drinken. Na een slokje te hebben gedronken, vond ze het naar urine smaken. Het gekookte water voor de thee bleek ook gelig te zijn, zo ontdekte ze.

Nadat ze ook haar man had laten proeven, liet ze haar thee in een laboratorium onderzoeken. De tests bewezen dat er inderdaad urine in de thee zat en ze deed aangifte bij de politie. Tijdens het verhoor gaf de dienstmeid toe dat ze in de waterkoker had geplast, om zo haar bazin middels thee urine toe te dienen.

De jonge vrouw dacht echter een goede daad te hebben verricht. Ze vertelde van een vriend te hebben gehoord dat het gebruikelijk is om in het drinken van een werkgever te plassen. Zo hoopt men geluk te brengen op het werk.

De rechter wilde echter niets van het verweer weten. "Het is een misdaad en schadelijk voor het menselijk lichaam", oordeelde hij. De magistraat heeft de vrouw dan ook voor drie maanden achter tralies gezet.


Uiteraard is er weer een mooie animatie van gesmeed...

Tatjana trekt 1,4 miljoen mensen

Tatjana heeft met de kick-off uitzending van haar eigen RTL 4-datingshow Wie Kiest Tatjana op kerstavond 1,4 miljoen mensen weten te trekken. Dit blijkt uit zaterdag gepubliceerde gegevens van Stichting KijkOnderzoek. In de show gaat de 47-jarige Tatjana op zoek naar een nieuwe partner. Vanaf 28 januari komen de vervolguitzendingen.

Het bestscorende programma van vrijdag was de speciale kersteditie All You Need Is Love van Robert ten Brink, die 2,8 miljoen kijkers op RTL 4 wist te boeien.

De VARA scoorde op Nederland 1 dramatisch slecht met de avondvullende cabaretshow van Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten, die slechts 600.000 kijkers trok. SBS 6 deed het iets beter, en nam 879.000 kijkers voor hun rekening met één of andere Harry Potter-film.

Bekijk hier de eerste Wie Kiest Tatjana-uitzending en bezoek ook het centrale Wie Kiest Tatjana-topic op het forum.


Tatjana trekt 1,4 miljoen mensen met kick-off uitzending (Foto: Novum)

Speel in Area 51 in DC Universe Online

Halverwege januari, 14 januari om precies te zijn, komt DC Universe Online uit voor de PC en PS3. In een nieuw filmpje van het spel zien we de zogenaamde 'Alerts' tevoorschijn komen. En in dit filmpje specifiek die van Area 51 waar je tegen verschillende vijanden zal vechten en verschillende doelen moet halen.

'Alerts' zijn speciale missies waar de vijand een punt op aarde aanvalt. Je zal met je vrienden moeten samenwerken om deze 'Alerts' weer op orde te krijgen. Bekijk hieronder het filmpje over Area 51.

Bussen Veolia in Limburg rijden weer

Vervoersbedrijf Veolia heeft zaterdagochtend het busvervoer in Limburg hervat. Wel worden sommige plaatsen nog overgeslagen omdat het daar te glad is om te rijden, meldt het bedrijf. Vrijdag haalde Veolia de bussen binnen omdat er vanwege de hevige sneeuwval nauwelijks te rijden was.

Veolia zegt dat er nog wel rekening moet worden gehouden met vertraging: "Wij vragen uw begrip hiervoor. Onze chauffeurs doen hun uiterste best."

Het winterweer zorgt op eerste kerstdag voor weinig overlast voor het verkeer. De ANWB en de NS melden geen grote problemen. Wel heeft de NS nog tot en met 2 januari een aangepaste dienstregeling voor de kerstvakantie. Schiphol heeft nauwelijks vertragingen.

Zuid-Korea laat Chinese vissers gaan

Drie Chinese vissers die door Zuid-Korea werden vastgehouden na een 'aanvaring' zijn vrijgelaten. Dat heeft de Zuid-Koreaanse kustwacht zaterdag laten weten. De vissers ramden 18 december met hun boot een schip van de Zuid-Koreaanse kustwacht in de Gele Zee. Het Chinese vaartuig zonk als gevolg daarvan en twee andere vissers verdronken.

Het Zuid-Koreaanse patrouillevaartuig zat achter een ander Chinees visserschip aan toen hij werd geramd. Vier Zuid-Koreaanse kustwachters raakten gewond toen de Chinese vissers ze met metalen staven te lijf gingen.

Peking was erg ontstemd over het incident en eiste een schadevergoeding en de vrijlating van de vissers.

Van der Vaart klaar voor rentree bij Spurs

Rafael van der Vaart kan morgen in de competitiewedstrijd tegen Aston Villa zijn rentree maken bij Tottenham Hotspur. De Nederlandse middenvelder was een aantal weken uitgeschakeld met een hamstringblessure.

Van der Vaart had eigenlijk afgelopen zondag tegen Blackpool weer wat speelminuten willen maken, maar dat duel ging vanwege het winterweer niet door.

Manager Harry Redknapp heeft behalve Van der Vaart ook Younes Kaboul, Niko Kranjcar en Jermaine Jenas na blessures terug in zijn selectie. Redknapp gaf vrijdag aan dat Jonathan Woodgate mag worden verhuurd. De Engelse verdediger wordt al jarenlang geplaagd door blessureleed, maar is volgens Redknapp weer klaar om te voetballen. "Hij moet wat wedstrijden gaan spelen om te laten zien dat hij zijn carrière weer op de rit heeft", aldus de manager.

Schoten in Rotterdam vanuit flat

In Rotterdam zijn vrijdagnacht schoten gelost vanuit een flat. Op dat moment waren er al agenten ter plaatse omdat er eerder ook schoten waren gehoord. Voor zover bekend is niemand geraakt door de flatschutter. De man is door een arrestatieteam ingerekend, meldt RTV Rijnmond zaterdagochtend.

De politie kreeg rond 01.00 uur een melding binnen dat er schoten gehoord waren aan de Nassauhaven. Toen agenten ter plaatse gingen en lege kogelhulzen zagen, hoorden ze zelf ook schoten, die afkomstig leken te zijn uit een flat. De politie gaat ervan uit dat er niet op de agenten is geschoten.

De agenten riepen de hulp in van een arrestatieteam. Waarom er werd geschoten is nog onduidelijk.

Serious Request levert 7,1 miljoen euro op

De Serious Request-actie van 3FM heeft een bedrag opgeleverd van 7.135.707 euro. Dit bedrag zal gaan naar de Afrikaanse weeskinderen die hun ouders hebben verloren aan de ziekte aids.

Zes dagen lang hebben hiervoor Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Gerard Ekdom in het Glazen Huis gezeten op de Markt in Eindhoven.

Vorig jaar bracht Serious Request een 20.000 euro minder op, maar deed dat toen met een donatie van 3 miljoen euro vanuit de regering. Dit jaar gaf de regering aan geen donatie te zullen doen.  Tóch is dit jaar meer opgehaald dan vorig jaar en daarmee is deze editie van Serious Request de meest succesvolle tot nu toe.


Serious Request levert 7,1 miljoen euro op (Foto: Marco van den Hout / FOK!)

Kerk ingestort in België na nachtmis

Een kerk in het Belgische plaatsje Lutselus is kort na de nachtmis ingestort. Alleen de voor- en de achterkant en een deel van de toren staan nog overeind. Een auto in de buurt werd geraakt door brokstukken, maar een man en zijn zoontje in de wagen bleven ongedeerd. Dat melden Belgische media.

Enkele uren na de nachtmis stortte het middenstuk van de kerk, in het plaatsje over de grens bij Maastricht, rond 04.00 uur plotseling in. De oorzaak is nog onduidelijk, maar mogelijk is het dak bezweken onder het gewicht van het dikke pak sneeuw dat daarop lag.

De omgeving van de kerk is afgezet wegens verder instortingsgevaar. Deskundigen onderzoeken de oorzaak van de instorting.

Wegenwacht actief in Franse Alpen

De ANWB zet dit weekend in de Franse Alpen twee wegenwachten in om Nederlandse wintersporters met pech te helpen. De wegenwachten opereren vanuit het wintersportgebied bij Chamonix en bij Moutiers en rijden in de herkenbare gele wagens.

De wegenwachten zijn volledig uitgerust en hebben ook extra middelen bij zich. Zo hebben ze een elektrische deken bij zich voor bevroren motoren. Met de deken is een bevroren motor in een uur ontdooid. In de Alpen zakt de temperatuur plaatselijk tot -25 graden.

Met de inzet van de pechhulp over de grens wil de ANWB Alarmcentrale leden over de grens helpen. Frankrijk heeft zelf geen landelijke wegenwachtorganisatie.

De 'buitenlandse' wegenwachten zijn ook volgend weekend actief. De ANWB wil ze tijdens de voorjaarsvakantie ook inzetten.

Epic komt binnenkort met nieuwe game

In een interview voor het blad EGM heeft Cliff Bleszinski aangegeven dat we onze ogen moeten richten op de aankomende Game Developers Conference. Hier zal namelijk een nieuwe game van Epic bekend gemaakt gaan worden. Het idee achter de game was eerst bijna volledig van Bleszinski.

Bleszinski heeft Eric Holmes, lead designer van Prototype, aangenomen en sindsdien is de nieuwe game meer een project van Holmes geworden. Bleszinski geeft daarna nog aan dat gamers erg graag van bepaalde game-series houden maar dat die series ook ergens vandaan moesten komen. Hij wilt nu wel eens zelf voor zo'n serie gaan zorgen.

"I believe game designers are the Stan Lees and Jack Kirbys of our day, and we're creating these universes that leave a huge impact on people. Gamers votes with their dollars and they often like established IP, but those IPs came from somewhere, right? Call of Duty was crafted by the original Medal of Honor guys. Gears of War was crafted by the original Unreal Tournament guy. I look forward to creating what's next." 

De Game Developers Conference staat gepland van 28 februari tot 4 maart 2011.

De Marsmannetjes komen...!

Waar zijn de alu-hoedjes? Wat wil het geval, geruchten gaan dat de Indiase regering stiekem contact heeft met groene mannetjes. In de altijd mooie Madhya Pradesh provincie hebben ze al een tijdje last van UFO's. Een recent incidentje was dat blauwachtige UFO een soort licht/laserstraal afvuurde op het dorpje Sanalakedha. Lekker belangrijk hoor ik jullie denken, maar als zelfs een minister er zich mee gaat bemoeien, dan moet het wel waar zijn...

En om het verhaal nog even compleet te maken, zijn er in een grot in dat gebied ook nog veelzeggende grottekeningen gevonden. Het zijn toch duidelijk afbeeldingen van een UFO, wormhole en marsmannetjes...?

We are not alone!!!

 Met dank aan fokthesystem voor de submit.

Boek: Pierre Assouline - Het portret

Pierre Assouline is van origine een journalist en auteur van biografieën en daar blinkt hij in uit. Nu betreedt hij het pad van romancier met zijn Nederlandse debuut Het Portret. Opmerkelijk aan deze literaire roman is dat Assouline voor een uniek vertelperspectief kiest, namelijk het perspectief vanuit een schilderij van de rijke Barones Betty Rothschild. De magische overgang van ziel naar schilderij vindt plaats bij de begrafenis en daar wordt de lezer geïntroduceerd aan de hele Joodse bevolkingsgroep die plechtig afscheid komt nemen van deze rijke bankiersmoeder.

Het portret

Voor het eerst kerstrede paus bij BBC

Paus Benedictus XVI heeft als eerste katholieke kerkvorst in de geschiedenis een kersttoespraak voor de BBC gehouden. De rede, die woensdag in het Vaticaan werd opgenomen, werd vrijdag uitgezonden in het Radio 4 programma Thought For the Day.

De paus zei dat hij met kerst voor de Britten zal bidden. "Ik zal bidden voor jullie familie, jullie kinderen, voor de zieken en voor hen die het op dit moment in enigerlei vorm hard te verduren hebben."

Niet iedereen was blij met de beslissing van de BBC om de paus een platform te geven. Zo werd de omroep verweten dat zij niet de gelegenheid heeft aangegrepen om de kerkvorst aan te spreken op de schandalen rond seks met kinderen binnen de katholieke kerk.

Benedictus bracht in september een vierdaags bezoek aan Groot-Brittannië. De katholieke aartsbisschop van Birmingham, Bernard Longley, zei dat de paus zich zo hartelijk ontvangen voelde door de Britse bevolking dat hij graag iets terug wilde doen.


Voor het eerst kerstrede paus bij BBC (Foto: Novum)

James Earl Jones spijt van Star Wars

James Earl Jones heeft een beetje spijt van zijn stemmenwerk voor de film Star Wars: A New Hope uit 1977. Hoewel hij als de stem van superschurk Darth Vader nagenoeg onsterfelijk werd, is er één ding dat blijft knagen: hij kreeg slechts 7000 dollar voor de film.

"7000 dollar was toen een hoop geld voor mij, ik was blut", zei de 79-jarige Jones donderdagavond in de Amerikaanse talkshow Late Night with Jimmy Fallon. "Maar als ik had geweten dat die film het zo fantastisch zou doen, had ik een beter contract bedongen."

Star Wars: A New Hope werd uiteindelijk een van de succesvolste films van dat jaar, en vormde de basis van een van de meest lucratieve filmseries ooit. Het laatste deel, Star Wars Episode III: Revenge of the Sith uit 2005, bracht wereldwijd bijna 850 miljoen dollar op.

Overigens heeft Jones genoeg mogelijkheden gehad zich te revancheren. De Prequel Star Wars trilogy waarin Darth Vader voorkwam, werd wederom door diens stem vertolkt, en was daarmee commercieel succesvoller dan de Original Star Wars trilogy uit de eerdere jaren.


James Earl Jones spijt van Star Wars (Foto: Novum)

Chili gevraagd moordverdachte uit te leveren

Nederland heeft Chili officieel verzocht een 36-jarige Nederlander die daar onlangs werd aangehouden op verdenking van een dubbele moord in Amsterdam in 1997 uit te leveren. Dat meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

De man wordt verdacht van de moord op de 79-jarige Henk Opentij en de 73-jarige Mary Run. Zij werden destijds met doorgesneden kelen aangetroffen in hun woning aan de Noorderbreedte. Ook waren zij meerdere malen gestoken. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedde vorig jaar aandacht aan de dubbele moord. Er waren destijds in de zaak DNA-sporen van twee personen gevonden.

Nadat van 158 mannen DNA was afgenomen, kwam justitie de nu aangehouden Remmert B. op het spoor. Hierna werd een opsporingsbevel uitgevaardigd. De man werd 7 december op het vliegveld van de Chileense hoofdstad Santiago opgepakt. Hij wilde naar de Verenigde Staten reizen.

Nederland heeft een uitleveringsverdrag met Chili, wat overigens kan worden aangevochten. Het uitleveringsverzoek is volgens een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 'recent' gedaan. Wanneer hier uitsluitsel over komt, is nog niet bekend.

Busongeluk Ecuador kost zeker 35 levens

Een bus is vrijdag in het westen van Ecuador tijdens zware regen en mist van de weg geraakt en vervolgens ruim 350 meter naar beneden gestort. Zeker 35 mensen kwamen om het leven en 23 raakten gewond. Dat hebben reddingswerkers gezegd.

Het Rode Kruis heeft dertig vrijwilligers en vijf ambulances naar de plaats van het ongeval gestuurd. De gewonden werden naar een ziekenhuis gebracht.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er in de bus zaten.

Kerk aangevallen op kerstavond Nigeria

Militairen in Maiduguri, in het noordoosten van Nigeria, hebben vrijdagavond een aanval op een kerk afgeslagen. Extremisten openden het vuur bij de kerk tijdens de dienst op kerstavond, maar een militaire patrouille beantwoordde het vuur en de aanvallers vluchtten, aldus luitenant Abubakar Abdullahi van de Nigeriaanse strijdkrachten.

De aanvallers hebben geen schade aan de kerk toegebracht en de kerkgangers bleven ongedeerd. De strijdkrachten verdenken fanatici van een islamitische sekte, Boko Haram, ervan de aanval te hebben uitgevoerd.

In de stad Jos, in het midden van het uitgestrekte West-Afrikaanse land, heeft zich volgens de plaatselijke politie vrijdagavond een explosie voorgedaan waarbij acht mensen het leven hebben verloren. Meer informatie wilden de autoriteiten in Jos nog niet kwijt. De stad is vaak het toneel van gewelddadige botsingen tussen christelijke en islamitische Nigerianen.

Kerk aangevallen op kerstavond Nigeria
Kerk aangevallen op kerstavond Nigeria (Foto: ANP)

Medvedev levert kritiek op Poetin

De Russische president Dmitri Medvedev heeft vrijdag regeringsleden opgeroepen geen commentaar te leveren op de rechtszaak tegen oliemagnaat Michail Chodorkovsky, voordat de rechtbank uitspraak heeft gedaan in de zaak. Medvedev levert hiermee indirect kritiek op de Russische premier Vladimir Poetin die eerder zei dat Chodorkovsky geen clementie verdient.

"Noch de president, noch andere regeringsvertegenwoordigers hebben het recht om commentaar te leveren op een zaak, voordat de rechter een oordeel heeft gegeven", zo zei Medvedev in een interview op de Russische televisie.

Chodorkovsky was de rijkste man van Rusland tot hij in 2003 op verdenking van belastingontduiking werd gearresteerd. Hij kreeg een gevangenisstraf van acht jaar, een straf die door velen wordt gezien als een afrekening, omdat hij zich tegen toenmalig president Vladimir Poetin verzette en oppositiepartijen financierde.

Chodorkovsky wordt nu voor een tweede keer berecht. Ditmaal voor de aanklacht dat hij een hoeveelheid olie met een waarde van bijna 20 miljoen euro heeft verduisterd. Maandag spreekt de rechter zich uit in deze zaak. Als Chodorkovsky wordt veroordeeld kan hij tot veertien jaar celstraf krijgen.

Medvedev benadrukte dat hij geen bewijzen heeft gezien die de aantijgingen ondersteunen dat aanklagers selectief de wet hebben toegepast en de oliemagnaat hebben gestraft voor normale zakelijke activiteiten.

Vrijdag verscheen in Nezavisimaja Gazeta een opiniestuk van Chodorkovsky. Hij levert daarin stevige kritiek op Poetin. Hij beschuldigt de premier in het stuk van het aanzetten tot xenofobie, waardoor eerder deze maand gewelddadige rellen uitbraken, waarbij racistische hooligans waren betrokken. Bovendien maakte hij in het stuk de genegenheid van Poetin voor honden belachelijk. Chodorkovsky beschreef deze genegenheid als 'het enige oprechte en aardige gevoel dat door het ijzige pantser van het 'nationale symbool' stroomt'. Hij eindigde zijn stuk door Poetin veel 'vriendelijkheid en tolerantie' toe te wensen.


Medvedev levert kritiek op Poetin (Foto: Novum)

Paus: einde aan onderdrukking

In zijn jaarlijkse kersttoespraak heeft paus Benedictus XVI aan God gevraagd een einde te maken aan onderdrukking. "Verbreek de staf van de onderdrukkers. Verbrand de vertrappende schoenen. Laat de tijd van in bloed gewentelde kleren ten einde komen. Laat de profetie uitkomen dat aan de vrede geen einde zal zijn", zei de kerkvorst tijdens de dienst in de Sint-Pieterskerk in Rome.

Volgens de paus is Jezus Christus, wiens geboorte met kerst herdacht wordt, de sleutel naar de bevrijding: "Dit Kind heeft het licht van goedheid in mensen ontstoken en ze de kracht gegeven om tirannie te overwinnen."

Ook in Bethlehem, waar Jezus Christus ter wereld zou zijn gekomen, werd een kerstmis gevierd. Die mis stond volledig in het teken van het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Patriarch Fuad Twal, de rooms-katholieke aartsbisschop van Jeruzalem zei te hopen dat 'het geluid van de kerkklokken het geluid van wapens in ons gewonde Midden-Oosten overstemt'.

Paus: einde aan onderdrukking
Paus: einde aan onderdrukking (Foto: ANP)

Kerstprijsvraag 2010: Dag 1

text

De kerstprijsvraag van 2010 is van start gegaan! Gedurende acht dagen lang, van 25 december tot en met 1 januari, verschijnen er dagelijks acht vragen, twee plaatjes en een opdracht op FOK!games. Door het beantwoorden van deze vragen, het raden van de plaatjes en het maken van de opdracht kun je punten verdienen die vervolgens ingezet kunnen worden op games of goodies naar keuze in een veiling. Meer informatie over de prijsvraag en de regels kun je hier vinden. Het maakt niet uit hoeveel vragen je goed hebt of hoeveel dagen je mee doet, ook door slechts één dag mee te doen kun je al een game naar keuze winnen!

De vragen:
1. Wie creeërden er onlangs een explosieve vrouw?
2. Welk crewlid is sinds het eerste deel, Halo Combat Evolved, verslingerd geraakt aan de Sci-Fi franchise van ontwikkelaar Bungie?
3. Welke racegame kleineerde Mario Kart?
4. In welke game bedreig je soldaten met een gele vrucht?
5. Wie was de tofste baas van dit jaar?
6. Leon kon in de zomer niet zonder zijn...?
7. Onze meest vriendelijke loodgieter ruilde zijn wilde haren dit jaar bijna om voor veren. In welk dier dreigde hij te veranderen?
8. Welke briljante analist voorspelde dat Call Of Duty: Black Ops goed ging verkopen?

De afbeeldingen:
9. Van welke game/developer/publisher is dit logo?

logo 1

10. Welk game-personage zie je hier?

figuur 1

De opdracht
Elke kerstprijsvraag bestaat uit vele vragen die aan een aantal eisen moeten voldoen. De vraag moet slaan op een artikel op FOK!games uit 2010, de vraag moet niet te standaard zijn én er moet maar één goed antwoord op de vraag zijn. Bedenk voor deze eerste opdracht zelf een vraag voor de laatste dag van de kerstprijsvraag (2 januari). Zet de vraag, het antwoord en het linkje naar de pagina waar we het antwoord terug kunnen vinden op het antwoordformulier.

Je kunt de vragen hier beantwoorden. Je kunt elke vraag los beantwoorden en vragen die je niet weet dus (voorlopig) overslaan. Alle vragen kunnen beantwoord worden tot en met 2 januari 23:59 uur.

Er is natuurlijk ook een IRC kanaal

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.