FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 april 2013

Trein VS remt op tijd voor vastgebonden puppy

Een machinist in de Verenigde Staten heeft eerder deze week aan de noodrem moeten trekken om te voorkomen dat hij over een puppy op het spoor reed. Het hondje was aan het spoor vastgebonden door een 78-jarige man. De lokale autoriteiten lieten dinsdag weten dat Banjo, een tien maanden oude poedel-terriër, het goed maakt en geadopteerd kan worden.

De trein reed op 2 april bij het plaatsje Mecca toen de machinist een man zag weglopen van het spoor, waarna hij aan de noodrem trok. Sal Pina, een medewerker van de spoorwegen, snelde naar de plek des onheils, bevrijdde Banjo uit zijn benarde situatie en hield de man aan. De bejaarde man zei dat zijn familie de hond niet wilde en dat hij niet wist wat hij met de puppy aan moest.

Volgens Pina kan er geen aanklacht tegen de man worden ingediend, omdat hij verward was en zich niet bewust leek van wat hij had gedaan.

Lindsay Lohan naar afkickkliniek in New York

Lindsay Lohan weet eindelijk waar ze vanaf begin volgende maand gaat afkicken. De actrice neemt haar intrek in Seafield Center in New York, weet de Amerikaanse entertainmentsite TMZ woensdag te melden.

De 26-jarige Lindsay accepteerde vorige maand een voorstel van justitie nadat ze in de problemen was gekomen door tegen de politie te liegen over een aanrijding. Ze sprak af zich negentig dagen te laten opnemen in een gesloten kliniek. Hoewel Seafield Center dat niet is, gingen aanklagers toch akkoord met de instelling. Seafield heeft namelijk 24 uur per dag beveiliging en maakt ook gebruik van camera's, dus het zou meteen bekend zijn als Lohan de benen neemt.

Volgens TMZ kost Lohans verblijf in de kliniek ruim vierduizend dollar per week. Seafield zou niet berekend zijn op een verblijf van negentig dagen, maar een medewerker verzekert de entertainmentsite dat een speciaal programma wordt samengesteld voor de actrice.

Snookerlegende Davis niet naar WK, White wel door

Snookerlegende Steve Davis is uitgeschakeld in de derde kwalificatieronde van het wereldkampioenschap snooker. De zesvoudig wereldkampioen verloor met 10-7 van Kurt Maflin. Een andere oude rot in het vak is wel door naar de volgende kwalificatieronde. Jimmy White versloeg met 10-4 Xiao Guodong. 

De 55-jarige Davis is nog altijd actief op de tour. Hij staat 55ste op de ranking. Maflin staat 66ste. Davis kwam dit jaar nog uit op de UK Championship. De laatste keer dat hij aan een wereldkampioenschap meedeed was in 2010. Maflin zal het in de vierde en laatste kwalificatieronde opnemen tegen Peter Ebdon. De 50-jarige White zal het in de volgende ronde op moeten nemen tegen Robert Milkins. 

Morgen zijn de laatste partijen van de derde kwalificatieronde. Zaterdag en zondag zullen de beslissende kwalificatiewedstrijden worden gespeeld. Het echte WK gaat van start op zaterdag 20 april en Ronnie O´Sullivan zal zijn titel verdedigen. 

Nieuwe stekelvarkensoort ontdekt in Brazilië

Onderzoekers in Brazilië hebben een nieuw soort stekelvarken ontdekt. De nieuwe diersoort werd gevonden in een bebost gebied in de noordoostelijke deelstaat Pernambuco.

Antonio Rossano Mendes Pontes van de Federale Universiteit van Pernambuco heeft het nieuwe diertje, dat in bomen leeft, de naam Condou speratus gegeven. De ontdekking van het stekelvarken, dat donkerbruine stekels met rode puntjes en een lange neus heeft, werd afgelopen week bekendgemaakt in het zoölogisch vakblad Zootaxa.

Verdachte VVD'er Van Rey overleeft motie

De van corruptie verdachte VVD'er Jos van Rey mag actief blijven in de Roermondse politiek. Een motie die zijn vertrek eiste, is woensdagavond verworpen op een ledenvergadering van de VVD Roermond, meldt de Limburgse zender L1.

De indieners bepleitten het vertrek van Van Rey en enkele andere lokale VVD-kopstukken. Volgens de indieners is het tijd voor vernieuwing en verjonging in de Roermondse VVD. De motie werd met 33 tegen acht stemmen verworpen.

Van Rey trad vorig jaar af als wethouder omdat hij wordt verdacht van corruptie. Inmiddels is hij weer actief als adviseur van de VVD-fractie. Volgend jaar wil hij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

'Veevoer met dioxine in Nederland op de markt'

Een partij veevoersupplementen met een ernstige dioxinebesmetting is in Nederland op de markt gekomen. De aangetroffen waarden overschrijden veertig keer de maximale hoeveelheid van de giftige stof. Dat bevestigt een woordvoerder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na een bericht van dagblad Trouw.

De supplementen komen oorspronkelijk uit China en zijn verder verwerkt in België, waar de dioxine is ontdekt. Het product is naar vier Nederlandse veevoerbedrijven gegaan. Of de supplementen al in veevoer zijn verwerkt, is nog niet bekend. De NVWA kan daarom niet zeggen of er een gevaar is voor de volksgezondheid.

De vier bedrijven moeten op korte termijn aan de NVWA laten weten wat er met de supplementen is gebeurd.

'Miranda Kerr weg bij Victoria's Secret'

Miranda Kerr is niet langer een 'angel' bij lingeriemerk Victoria's Secret. Het driejarige contract van het model, dat haar een miljoen dollar opleverde, wordt volgens ingewijden niet verlengd.

De 29-jarige Kerr, die in november nog lingerie showde voor Victoria's Secret met onder anderen Doutzen Kroes, zou 'een moeilijke reputatie' hebben. Verder zouden ze in de Verenigde Staten niet zo dol zijn op de Australische. "Ze kan nog wel cataloguswerk doen", zegt een bron tegen het Amerikaanse blad Us Weekly. "Maar daarvoor hoeft ze geen angel te zijn."

Een woordvoerder van Victoria's Secret ontkende niet dat Kerrs contract niet wordt verlengd, maar zei wel dat ze later dit jaar nog meeloopt in de show.

[CL] Uitslagen kwartfinales (10/04/2013)

Vanavond stonden de returns op het programma van de partijen uit de kwartfinales tussen FC Barcelona - Paris St. Germain en Juventus - Bayern München. Hieronder de uitslagen van beide duels.

Juventus - Bayern München

Bayern München heeft de halve finale van de Champions League bereikt. De Duitsers wonnen met 0-2 bij Juventus. De Italianen gingen in de heenwedstrijd ook al onderuit.

Juventus wist wat het te doen stond in Turijn. De Oude Dame moest een 2-0 nederlaag ongedaan maken uit de heenwedstrijd. Trainer Antonio Conte kon vanwege schorsingen niet beschikken over Arturo Vidal en Stephan Lichtsteiner. Bij Bayern ontbrak Toni Kroos, die in München uitviel met een spierblessure. Daarom kreeg Arjen Robben dit keer een basisplek bij de kersverse kampioen van Duitsland, die vol vertrouwen naar Italië kwam. Bayern heeft de landstitel binnen en maakt nog kans op de DFB Pokal en de Champions League. De ploeg van Jupp Heynckes rekende wellicht op een offensief van Juventus, maar die bleef uit. De bezoekers hielden zonder veel moeite stand en kregen zelfs wat kansen. De grootste kwam op naam van David Alaba, trefzeker in de heenwedstrijd. De Oostenrijker haalde uit na een afgeslagen corner. Ditmaal kon Gianluigi Buffon wel redden.

De doelman had iets meer te doen dan zijn collega Manuel Neuer. De goalie van Bayen moest alleen bij een vrije trap van Andrea Pirlo in actie komen. Het harde schot werd onder de lat vandaan gebokst. Juventus kon niet echt een vuist maken tegen Bayern, dat af en toe dreigend werd in de omschakeling. Robben en Franck Ribéry misten bij hun schoten de scherpte. Het verschil met Juventus was dat Bayern niet hoefde te scoren.

Conte spoorde in de rust zijn ploeg aan een tandje bij te schakelen. Dat leverde direct een goede kans op. Fabio Quagliarella kwam goed naar binnen en schoot venijnig op het doel van Neuer. De poging ging via de paal naast. Even kreeg het thuispubliek hoop, maar die verdween weer snel. Bayern herpakte na de snelle kans de controle en was via Arjen Robben dichtbij een doelpunt. Het gekrulde schot van de Nederlander kwam via de paal terug. Buffon werd gered door het alluminium. Maar niet veel later moest hij alsnog de bal uit het net halen. Vanuit een vrije trap kon Javi Martinez de bal beroeren. Buffon bracht redding, maar in de rebound kopte Mario Manzukic de 0-1 binnen. Daarmee was het lot van Juventus bezegeld. De Italianen hadden op dat moment vier goals nodig om alsnog de halve eindstrijd te bereiken. Niemand geloofde daarin. Zeker gezien de wijze waarop Bayern speelde.

De Duitsers en met name Thomas Müller spaarden Juventus nog in de slotfase. Müller miste twee keer vanuit een kansrijke positie en Buffon hield Robben nog van scoren af. Uiteindelijk wist invaller Claudio Pizarro in de extra tijd wel de 0-2 binnen te prikken. Voor Bayern betekent de zege een stap dichterbij de derde Champions League-finale in vier jaar tijd. Tegen Internazionale en Chelsea ging de eindstrijd verloren. Bayern zal nu alles uit de kast willen halen voor succes.

Juventus

0 - 2
(0-2) 

Bayern München*

     64' Mandzukic 
 90+1' Pizarro 
 
 Gele kaart: Bonucci, (Juventus), Mandzukic, (Bayern München)
 
Stadion: Juventus Stadium, Turijn
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: Velasco (spa)
 
Opstelling:   Opstelling:
Buffon
Barzagli
Bonucci
Chiellini
Padoin (Isla/69)
Pogba
Pirlo
Marchisio (Giaccherini/79)
Asamoah
Quagliarella(Matri/66)
Vucinic
  Neuer
Lahm
v. Buyten (Boateng/35)
Bonfim Dante
Alaba
Robben
Martínez
Muller
Schweinsteiger
Ribéry (Lui Gustavo/80)
Mandzukic (Pizarro/83)

FC Barcelona - Paris St. Germain

FC Barcelona heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de laatste vier van de Champions League. De Catalanen hielden Paris-Saint Germain ternauwernood op 1-1.

Zonder de niet geheel fitte Lionel Messi begon Barcelona aan het duel met PSG, dat de ploeg vorige week nog op 2-2 hield in Parijs. De Catalanen begonnen met Cesc Fábregas in de punt van de aanval, die afgelopen weekend nog driemaal trefzeker was tijdens het competitieduel met Real Mallorca. Namens PSG keerde Zlatan Ibrahimovic weer voor even terug in Camp Nou, waar de Zweedse spits één seizoen actief was en via de achterdeur vertrok.

Barcelona begon sterk aan het duel en had al binnen een minuut bijna een doelpunt te pakken. Een vrije trap van Xavi teisterde echter het zijnet. PSG, dat minimaal eenmaal moest scoren om door te gaan naar de halve finale, verstopte zich niet en was vooral via de omschakeling regelmatig gevaarlijk. Zo kwam Ezequiel Lavezzi al snel vrij voor Victor Valdes, maar de doelman stopte de inzet van de Argentijn. Ook het Braziiaanse talent Lucas Moura liet zich gelden. De aanvaller was vlak voor rust bijna trefzeker met een knappe kopbal, maar Valdes hield Barcelona op de been. Vlak na rust kwam PSG alsnog op een verdiende voorsprong. Javier Pastore was het eindstation van een snelle counter en plaatste de bal langs Valdes: 0-1. Trainer Tito Vilanova besloot bliksemsnel in te grijpen en stuurde Messi van de bank om zich warm te lopen. Gelijk na de inbreng van de Argentijnse superster kreeg Barcelona controle over de wedstrijd.

Twintig minuten voor tijd kwamen de Catalanen op gelijke hoogte. Messi zette de aanval op, Villa legde terug op rand zestien en Pedro schoot de bal keihard in de touwen: 1-1. In de resterende minuten kwam Barcelona niet meer in de problemen en was het via een geweldige actie van Andrés Iniesta nog dichtbij 2-1. De Catalanen plaatsen zich dankzij de moeizame remise voor de laatste vier van de Champions League. Eerder gingen Borussia Dortmund en Real Madrid de club al voor.

FC Barcelona*

1 - 1
(2-2) 

Paris St. Germain

 71' Pedro    50' Pastore 
 
 Gele kaart: Correia, (FC Barcelona), Lavezzi, T. Silva, Beckham, (Paris St.Germain)
 
Stadion: Nou Camp, Barcelona
Toeschouwers: 90.000
Arbiter: Kuipers (Ned)
 
Opstelling:   Opstelling:
Valdés
Alves
Piqué
Correia (Bartra/62)
Alba
Xavi
Busquets
Iniesta
pedro
Fabregas (Messi/62)
Villa (Song/84)
  Sirigu
Jallet (v.d. Wiel/88)
Alex
T. Silva
Maxwell
Lucas Moura
Verratti (Beckham/83)
Motta
Pastore
Ibrahimovic
Lavezzi (Gameiro/81)

VS bieden Iran hulp aan na aardbeving

De Verenigde Staten hebben woensdag hulp aangeboden aan Iran, dat dinsdag werd getroffen door een aardbeving. Het Witte Huis bood Iran condoleances aan voor de zeker 37 dodelijke slachtoffers.

"We zijn diep bedroefd door het verlies van mensenlevens en de vernieling die door deze ramp is aangericht. We zijn klaar om het Iraanse volk te helpen", aldus een woordvoerster van het Witte Huis.

De aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter vond plaats in de buurt van Iraans enige kerncentrale in de stad Bushehr aan de Perzische Golf. De VS en Iran liggen al jaren met elkaar overhoop over het Iraanse nucleaire programma. De Amerikanen vrezen dat Iran in het geheim aan een kernwapen werkt.

VS bieden Iran hulp aan na aardbeving
VS bieden Iran hulp aan na aardbeving (Foto: ANP)

Bury op website: "Red onze club"

Bury wil degradatie uit de League One voorkomen en vraagt op haar officiële website om financiële steun. De club stelt dat degradatie de doodsteek betekent.

Momenteel raakt de geldpot snel leeg, omdat er enkel ruimte is om kortetermijn investeringen te doen. Op de lange termijn komt de club in de problemen. Daarom is een statement geplaatst waarin om een miljoen pond wordt gevraagd van externe bronnen.

"Zonder deze investering gaat de club ten onder en zal er geen professioneel voetbal meer worden gespeeld op Gigg Lane", luidt een deel van het statement van Bury. "We zijn op zoek naar tien mensen die ieder 100.000 pond willen bijdragen. Het staat vast dat zij het geld terug krijgen."

Bury wil ervoor zorgen dat spelers, bestuur en technische staf niet straks met de gebakken peren zitten. "We willen niet toestaan dat de situatie nog erger wordt."

'Arsenal en City achter Götze aan'

Mario Götze staat hoog op het verlanglijstje van Arsenal en Manchester City. De middenvelder is aan een uitstekend seizoen bezig bij Borussia Dortmund.

Althans, dat meldt Der Kicker. Volgens het Duitse medium heeft Götze met zijn goede spel in de Champions League zijn positie in Dortmund onhoudbaar gemaakt. Met name City is niet te beroerd om tientallen miljoenen aan supertalenten te besteden.

De 20-jarige international heeft nog een contract tot medio 2016. Daarin bevindt zich bovendien een clausule waarin staat dat een geïnteresseerde club veertig miljoen euro moet betalen om hem los te weken. Daarna moet de speler zelf nog tot een akkoord komen.

City en Arsenal dreigen dit seizoen allebei het seizoen af te maken zonder prijs. The Citizens werden vorig seizoen nog landskampioen en verzekerden zich daarmee van Champions League-voetbal. In de groepsfase volgde de uitschakeling echter al. Arsenal deed ook mee in het miljoenenbal, maar strandde in de achtste finales.

Man rijdt 150 km/h met z'n lul uit raam

William Blakely uit Kingsport, in de Amerikaanse staat Tennessee, is een absolute eindbaas. De beste man is onlangs betrapt terwijl hij meer dan 150 kilometer per uur reed. Zelfs TS' Kia rijdt nog harder dan dat, maar Blakely deed nog iets extra's: tijdens deze rit hing zijn lul uit het geopende raam.

Blakely, een voormalig vice-burgemeester, moest vorige week voorkomen bij de rechtbank. Hier deden geschokte getuigen hun verhaal over de ranzige praktijken van de toffe peer.

"Terwijl hij meer dan 150 kilometer per uur reed, had hij zijn paarsgepunte lans uit het raam hangen", aldus Sturgill. "Hij gaf er zelfs een slinger aan. Hierna werd het nog erger. Ik kon het niet verder aanzien. Ik noteerde zijn kenteken en hij verdween."

Blakely wordt aangeklaagd wegens zedenschennis en roekeloos rijgedrag. De zaak zal op 14 juni worden voortgezet.

Bruiloft Miley Cyrus 'uitgesteld'

Zangeres en actrice Miley Cyrus en acteur Liam Hemsworth hebben besloten om de bruiloft voorlopig uit te stellen. Volgens magazine Life & Style had Miley Cyrus plannen om de bruiloft komende zomer in Palm Springs te houden.

Ze zou naar verluidt de bruiloft uitstellen vanwege de geruchten dat Hemsworth en Cyrus in een lastige fase van hun relatie zaten. "Ze zouden gaan trouwen in juni," zo zegt een bekende van het koppel. "Maar ze hadden zoveel problemen samen dat ze dachten dat het verstandiger zou zijn om die problemen eerst op te lossen voordat ze zo'n verbintenis aangaan."

"Ze is er nog niet helemaal klaar voor," zo vervolgt de bekende over dat de twee momenteel apart van elkaar leven. "Hun families zijn beiden bezorgd. Ze willen niet dat Miley en Liam met elkaar gaan trouwen om kort daarna weer te scheiden. Ze zijn beiden nog erg jong om te trouwen."

Politie mag gebruik logo soms verbieden

De politie mag in sommige gevallen toestemming weigeren voor het gebruik van het politielogo in televisieseries. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald in een zaak die was aangespannen door de makers van de SBS-serie Dokter Tinus.

De rechtbank oordeelde eind vorige maand al dat de politie toestemming moest geven voor het gebruik van het logo in Dokter Tinus. De politie wilde dat eigenlijk niet, omdat in de serie een knullige wijkagent voorkomt, gespeeld door Tygo Gernandt.

De makers hadden ook geëist dat de politie in toekomstige gevallen altijd toestemming zou moeten geven, ook voor andere tv-series en zonder inzage in het script. Ook vonden de makers dat het imago van de politie nooit een reden mocht zijn voor het weigeren van toestemming. Hierover deed de rechtbank woensdag uitspraak.

Volgens de rechtbank gaat die eis te ver. Als tv-series eerder misbruik hebben gemaakt van het politielogo, mag de politie toestemming weigeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om programma's waarvan is gebleken dat zij er louter op uit zijn het imago van de politie te schaden. In alle andere gevallen kan de politie alleen achteraf bezwaar maken.

Supermarkten willen openheid over fout vlees

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet openheid geven over de afnemers van vijftig miljoen kilo verdacht rundvlees. Dat stelt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie van de levensmiddelenhandel.

De NVWA heeft ruim 130 bedrijven die het vlees hebben afgenomen, opdracht gegeven het vlees te traceren en terug te halen, maar heeft niet de namen van de bedrijven genoemd. Supermarkten zijn graag bereid om te helpen producten met het verdachte vlees uit de schappen te halen. Daarvoor moeten ze wel weten om welke leveranciers het gaat, zegt het CBL.

Het CBL verbaast zich er bovendien over dat de bedrijven twee weken de tijd krijgen om het vlees te traceren. "Volgens Europese regels moet je binnen vier uur kunnen zeggen van wie je het vlees hebt gekregen en aan wie je het hebt geleverd", zegt een woordvoerder. "Waarschijnlijk zitten er een paar schakels tussen. Als die allemaal twee weken de tijd krijgen, gaat het wel erg lang duren."

Het verdachte vlees komt van de vleesverwerker Willy Selten in Oss. Omdat de herkomst van het vlees niet duidelijk is, is de voedselveiligheid volgens de NVWA niet gegarandeerd.

DJ Jean neemt Wilhelmus onder handen

DJ Jean heeft een danceversie gemaakt van het Wilhelmus. "Een track die gelinkt is aan Koninginnedag, wat nu dus Koningsdag wordt, was er niet", vertelt de dj aan RTL Boulevard. "Dus het leek mij een idee om het Wilhelmus aan te pakken, als een soort gimmick."

De 44-jarige DJ Jean heeft naar eigen zeggen een 'festivalachtig' nummer gemaakt. "Iedereen kan daar lekker op meeblèren", denkt hij. "Ik ben bang dat deze plaat op 30 april wel door heel Nederland te horen zal zijn."

Deelname judoka Franssen aan EK onzeker

Het is onzeker of Juul Franssen kan deelnemen aan de Europese kampioenschappen judo, vanaf 25 april in Hongarije. De 23-jarige judoka heeft last van een enkelblessure.

Franssen, die uitkomt in de klasse tot 57 kilogram, zal morgen een MRI-scan laten maken van de enkel. "Dat is vooral om het één en ander uit te sluiten en om te kijken wat ze precies met haar enkel mag doen," aldus haar coach Marjolein van Unen. Ook Linda Bolder (hand) en Kim Polling (schouder) kampen met lichte blessures, maar voor hun is het EK niet in gevaar. Ook Henk Grol, die last heeft van een handblessure, zal in Boedapest waarschijnlijk gewoon kunnen meedoen.

Eerste Dark Souls II-gameplaytrailer

From Software heeft vandaag bij IGN de eerste gameplaybeelden van Dark Souls II onthuld. Goed nieuws: het is nog steeds Dark Souls. In de video sterft de speler meerdere malen en de vijanden en omgevingen zijn nog altijd luguber en smerig.

Opvallend is dat de humanity-meter verdwenen lijkt te zijn. Deze is vervangen door een Zodiak-achtig symbool waar de ontwikkelaars nog niets los over willen laten. Dat geldt ook voor de releasedatum. De game staat in de planning voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360, maar From zegt nog volop met de ontwikkeling van de game bezig te zijn.

Oostenrijkse skicoach in coma na crash

Een coach van de Oostenrijkse skiploeg is zondag zwaargewond geraakt bij een skiongeluk. De 56-jarige Rainer Gstrein is woensdag geopereerd aan zijn rug en wordt in een kunstmatig coma gehouden. Donderdag wordt hij opnieuw geopereerd in de universiteitskliniek van Innsbruck.

Volgens de Oostenrijkse skibond skiede Gstrein buiten de piste toen hij viel. daarbij raakte hij met zijn hoofd de ijzige helling. Gstrein was op weg naar beneden nadat hij naar de afdaling voor vrouwen tijdens het Oostenrijks kampioenschap in Pitztal had gekeken.

Gstrein is al sinds 1994 verbonden aan de Oostenrijkse wereldbekerploeg. Momenteel is hij de snelheidscoach. Ook is hij racedirecteur van de reuzenslaloms in zijn woonplaats Sölden. Die wedstrijden zijn de traditionele opening van het wereldbekerseizoen.

Spelen met zandkastelen en Sims

EA heeft vandaag een nieuwe trailer en informatie naar buiten gebracht over De Sims 3 Exotisch Eiland. Het spel biedt meer mogelijkheden in het basisspel, van het runnen van een resort tot het leven op een woonboot en zelfs diepzeeduiken.

In De Sims 3 Exotisch Eiland kunnen Sims uitstapjes en avonturen op zee maken. De zonsondergang tegemoet varen, de zeebodem verkennen tijdens een diepe duik, in een romantische bungalow op het water overnachten en van eiland naar eiland hoppen. Dankzij nieuwe manieren van transport over het water, zoals woonboten, speedboten en jetski's, en duiklocaties waar Sims kunnen duiken en snorkelen, kunnen je Sims nieuwe eilanden ontdekken en allerlei avonturen beleven in een compleet nieuwe wereld.

De Sims 3 Exotisch Eiland is vanaf 27 juni 2013 te koop in de winkel en op Origin.com, waar de game gedownload kan worden. Spelers die het uitbreidingspakket alvast reserveren, krijgen de limited edition van de game, inclusief het 'Eiland Overlevingspakket': een nieuwe set met spullen die je Sims kunnen gebruiken om te overleven op een onbewoond eiland.

Rodgers niet onder indruk van Benitez

Brendan Rodgers is niet bang dat het bestuur van Liverpool hem op straat zet nu Rafael Benitez op een terugkeer aast. Benitez gaf aan dat hij graag op Anfield Road zou terugkeren.

Zijn vrouw en kinderen leven nog steeds in Liverpool, omdat de Spaanse oefenmeester er al eens in het verleden aan het roer stond. Destijds boekte hij succes door onder meer de Champions League te winnen.

"Ik heb de uitlatingen niet gelezen, maar er is voldoende over gesproken. Rafa heeft een geweldige periode gehad hier. Hij sluit nu achter in de rij van een enorme lijst trainers die ooit nog wel eens aan het roer willen staan van een grote club als Liverpool", zegt Rodgers tegen pers.

"De mogelijkheid heeft zich in de zomer al voorgedaan voor Rafa. Toen was hij clubloos. Liverpool voelde er echter meer voor om een andere weg te bewandelen. Het bestuur, de spelers, de technische staf en ikzelf zijn nu met z'n allen gericht op nieuwe successen met deze club."

Vrijspraak in zaak-Jihad-shirt Franse peuter

Een Franse moeder die haar 3-jarige zoontje naar school had gestuurd in een T-shirt met daarop "Jihad, geboren op 11 september" en "Ik ben een bom" heeft niets misdaan.

De rechter sprak de 35-jarige Bouchra Bagour woensdag vrij. Ze stond terecht omdat ze terrorisme zou hebben verdedigd door haar zoontje, genaamd Jihad, het shirt met de controversiële teksten aan te trekken.

De moeder had een boete kunnen krijgen van 45.000 euro. De rechter vond echter dat de verdediging van terrorisme niet "ondubbelzinnig" genoeg was voor een veroordeling. Bagour zelf zei dat ze niet heeft willen provoceren. Haar zoon is geboren op 11 september.

Vrijspraak in zaak-Jihad-shirt Franse peuter
Vrijspraak in zaak-Jihad-shirt Franse peuter (Foto: ANP)

Fans nemen voetbalclub Portsmouth over

De financieel geplaagde Engelse voetbalclub Portsmouth wordt overgenomen door een groep supporters. De Pompey Supporters Trust kreeg woensdag het groene licht nadat een dispuut met voormalig eigenaar Balram Chainrai over het eigendom van Fratton Park, het stadion van de Zuid-Engelse club, werd bijgelegd.

Portsmouth won in 2008 de FA Cup, maar anderhalf jaar later ging het mis. In 2010 werd de club de eerste Premier Leagueclub die uitstel van betaling aanvroeg. Mede door de strafpunten die dat opleverde degradeerde de club. Inmiddels is de club op het derde Engelse niveau aanbeland, waar het in degradatiegevaar verkeert.

Sinds februari vorig jaar had de club weer uitstel van betaling gekregen. Door de deal met de supporters komt daar nu een einde aan. Een lid van de Pompey Supporters Trust noemde de deal 'baanbrekend voor voetbalclubs'.


Fans nemen voetbalclub Portsmouth over (Foto: Novum)

Sochi-bobo aangeklaagd voor machtsmisbruik

Het voormalige hoofd van het schansspringcomplex voor de Olympische Spelen in Sochi is aangeklaagd wegens machtsmisbruik. Achmed Bilalov zou met het ondertekenen van contracten wettelijke normen hebben geschonden, de bezittingen van zijn bedrijf niet goed hebben beschermd en te veel hebben uitgegeven aan buitenlandse reisjes.

Bilalov was door de Russische president Vladimir Poetin al bekritiseerd omdat de olympische schans in Sochi later dan gepland klaar was en in plaats van de geplande ruim dertig miljoen euro meer dan tweehonderd miljoen euro kostte. Justitie startte vrij kort daarna een onderzoek. Bilalov legde zijn taken vorig voorjaar overigens al neer.

Uit het onderzoek bleek onder meer dat Bilalov enorme bedragen claimde voor buitenlandse reisjes. Voor zijn bezoek aan de Spelen in Londen declareerde hij 50.000 euro aan hotelkosten. Tegelijkertijd betaalde het staatsbedrijf ook voor verblijfkosten van Bilalov in een aantal Russische steden. Volgens sommige Russische media is Bilalov slachtoffer van een interne machtsstrijd in het Kremlin.


Sochi-bobo aangeklaagd voor machtsmisbruik (Foto: Novum)

Studente heeft seks voor drank

Emma Gould is de reïncarnatie van de breezerslet. De Britse studente doet namelijk alles om aan drank te komen. Zo is de 22-jarige dame met zeker twintig kerels de koffer ingedoken en heeft ze zelfs de hoer gespeeld, om vervolgens een flink offer te brengen aan ome Bacchus.

De mooie Emma (pics) begon met drinken toen ze slechts 15 jaar oud was. Ieder weekend zat ze met vriendinnen shotjes achterover te slaan. Op haar zeventiende sloeg ze al vijf whiskeys van vaderlief achterover, om vervolgens verder te zuipen met haar vrienden. "Door de drank kreeg ik meer zelfvertrouwen", bekent ze. "Ik was 's weekends altijd dronken. Op mijn achttiende had ik al met twintig jongens geneukt."

Datzelfde jaar verliet de blondine het ouderlijk huis. Ze ging aan de universiteit medicijnen studeren. Maar dat ging niet lang goed. "In het tweede studiejaar dronk ik bijna iedere dag een halve fles wodka en een fles wijn." Op een gegeven moment dronk ze zelfs honderd alcoholische versnaperingen per dag!

In november 2011, haar derde studiejaar, verzoop ze haar hele studiebeurs van 3.000 pond. Omdat ze besefte dat ze niet tot de lelijke Britse dames behoort, besloot ze de hoer te spelen om aan drank te komen. Haar eerste klant was een kerel van een jaar of 50. Zo dronken als ze was, vergat ze te neuken met een condoom. "Het was afschuwelijk. Na een half uur was hij klaar. Hij betaalde me en bracht me terug."

Desondanks besloot ze op een tweede klant te wachten. Deze kreeg van Emma een pijpbeurt. "Zodra hij klaar was, liep ik naar de supermarkt voor wodka om de ranzige smaak uit mijn bek te krijgen." Uiteindelijk kreeg ze nog twee klanten die ook ieder 50 pond betaalden. Ze had met het tijdelijke bijbaantje 200 pond verdiend: genoeg voor een weekje doorzuipen.

Uiteindelijk kwam ze erachter dat ze zo niet langer meer wilde leven. De studente woont, in afwachting van opname in een ontwenningskliniek, weer tijdelijk bij haar ouders. Zij zijn echter verplicht hun dochter te voorzien van drank. In een keer afkicken zou namelijk dodelijk kunnen zijn.

Messi niet in de basis bij Barça tegen PSG

Lionel Messi begint woensdag bij de Champions Leaguewedstrijd tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain op de reservebank. De sterspeler van de Catalanen liep vorige week in de heenwedstrijd (2-2) een hamstringblessure op en is niet fit genoeg voor een basisplaats. Zijn plaats zal worden ingenomen door Cesc Fabregas.

In vergelijking met de vorige wedstrijd ontbreken ook Alexis Sanchez en Javier Mascherano. Zij worden vervangen door Pedro Rodriguez en Adriano Correia. Bij Paris Saint-Germain moet David Beckman genoegen nemen met een plaats op de reservebank. De veteraan stond vorige week nog in de basis en werd toen na zeventig minuten gewisseld.


Messi niet in de basis bij Barça tegen PSG (Foto: Novum)

Bedelaars drogeren kinderen

Een bedelaar met een slapend kind in zijn/haar armen. In India misschien een vrij normaal verschijnsel, maar het lijkt erop alsof deze trend nu ook langzamerhand naar Europa komt. Hoe werkt het?

Iedereen die de films Slumdog Millionaire gezien heeft, krijgt meteen een aardig beeld van hoe het bedelaarsleven eruit ziet: georganiseerde bendes die bewust kinderen verminken en inzetten als bron van inkomsten. Tot voor kort een ver-van-mijn-bed-show, maar in met name Groot Brittannië is deze cultuurverrijking ook steeds normaler.

Langs een metrostation zit een vrouwelijke bedelaar met in haar armen een slapende baby. Tot dusver niets bijzonders. Maar nu komt het: het maakt niet uit op welk moment van de dag je langs loopt; de baby slaapt ALTIJD. Waar andere baby's doorgaans de behoefte hebben om zo na iedere twee uur hun aanwezigheid kenbaar te maken, lijken baby's van bedelaars dit niet te hebben. Dit is uiteraard in het voordeel van de bedelaar, langslopende lui met veel emphatie zien hierin misschien iets van een Madonna met een kleine Jezus en een klein mensje dat tegen moeders ligt te slapen ziet er sowieso vertederend uit. Dat betekent dus: KASSA!

Het geheim achter dit mysterie is vaak wodka of heroïne. Een kinderlichaam kan deze middelen niet goed verwerken en men houdt het kind op deze manier in een soort shock-toestand. Aan deze methode zitten een aantal nadelen, waarvan het overlijden van het kind er eentje is.

Een organisatie als Save The Children adviseert dan ook om dit soort kindervrienden geen eurocent te geven en, mocht je er echt iets aan willen doen, instanties te alarmeren.

Keeper Mihaylov twijfelgeval bij FC Twente

FC Twente moet mogelijk zaterdag uit bij ADO Den Haag aantreden zonder Nikolay Mihaylov. De doelman blijkt vorig weekeinde tijdens de warming-up van de wedstrijd tegen Roda JC de pink van zijn linkerhand te hebben gebroken. Ondanks de blessure nam hij toen na een behandeling wel gewoon plaats onder de lat.

Bij afwezigheid van Mihaylov kampt de technische staf van Twente met een serieus keepersprobleem. Ook reserves Sander Boschker, Filip Bednarek en Daniel Fernandes zijn niet fit. Mogelijk mag de 19-jarige Tim Plattel, die de laatste weken al op de reservebank mocht plaatsnemen, zijn debuut maken in de hoofdmacht.

Kaiser volgt Poortvliet op als trainer FC Den Bosch

Ruud Kaiser is vanaf volgend seizoen trainer van FC Den Bosch. Hij wordt bij de club uit de Jupiler League de opvolger van Jan Poortvliet, die al in de winterstop te horen kreeg dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. Kaiser tekent voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Kaiser is een oude bekende van FC Den Bosch. Als voetballer speelde hij er tussen 1984 en 1988 meer dan honderd wedstrijden. Zijn trainerscarrière leidde hem langs onder meer RBC en de Duitse clubs Dynamo Dresden en FC Magdeburg. Ook werkte hij bij de KNVB en als jeugdtrainer bij Chelsea. Sinds 2011 was Kaiser werkzaam als technisch directeur bij Lierse SK in België.

Fred van der Hoorn denkt dat Den Bosch met Kaiser een stap vooruit kan zetten. "Hij is een hardwerkende en ambitieuze trainer, die een echte teamspeler is en het belang van zijn club voorop stelt", zegt de directeur op de clubsite. "Ruud wil hogerop, samen met FC Den Bosch."

FC Den Bosch is bezig aan een uiterst wisselvallig seizoen. De ploeg won weliswaar in de beker van FC Twente en in de competitie met 5-1 bij titelkandidaat Sparta, maar staat desondanks op een schamele tiende plaats.

Sagan klopt Gilbert in Brabantse Pijl

Peter Sagan heeft de 53e editie van de Brabantse Pijl gewonnen. De Slowaakse renner van Cannondale klopte na tweehonderd kilometer van Leuven naar Overijse wereldkampioen Philippe Gilbert (BMC) op de streep. Björn Leukemans van Vacansoleil finishte als derde.

De Belgen Kenny Dehaes en Nikolas Maes kregen met nog ruim tien kilometer te gaan het gezelschap van een select groepje met favorieten. Namens Omega Pharma-Quick-Step probeerden in de slotfase Sylvain Chavanel en Maes weg te glippen, maar onder aanvoering van Sagan kwam iedereen terug.

Gilbert liet in de laatste kilometer zien de goede vorm voor de Amstel Gold Race van zondag te pakken te hebben. Hij kwam echter net tekort om Sagan in de sprint te kloppen. Leukemans kwamen enkele seconden later over de streep. Chavanel won de sprint van een groepje om de vierde plaats.

Kuik: ook ondertitels maken is piraterij

Dat Game of Thrones de meest gedownloade serie aller tijden is vindt HBO-baas Michael Lombardo helemaal geen probleem. Hij ziet het zelfs als compliment. Tim Kuik is het daar niet mee eens en vindt zelfs zelfvertaalde ondertitels aanbieden een misdaad.

Game of Thrones wordt een dag na uitzending een miljoen keer verspreid via torrent en nzb-sites. "Het schaadt de DVD-verkoop niet", stelt Lombardo. Overigens snapt HBO-Nederland ook hoe het werkt als het gaat om legaal kijken. Binnen 16 uur na uitzending is de aflevering te zien via on demand, compleet met ondertitels.

Tim Kuik denkt dat Lombardo dit zegt om de fans niet voor het hoofd te stoten, zo zegt hij in de Revu. Bovendien vindt Kuik dat HBO geen vergelijkingscijfers heeft omdat Game of Thrones startte in de downloadperiode en niet daarvoor. HBO kan dus niet zeggen of de DVD-verkoop goed is. Overigens is het Kuik ook een doorn in het oog dat er binnen 10 uur na uitzending al door fans vertaalde ondertitels te vinden zijn, "De tekst is eigendom van HBO en dit verspreiden is daarom ook illegaal."

Barende vrouw aangerand

In Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio, moest vandaag ene James Lewis voor de rechter verschijnen. De beste man wordt ervan beschuldigd een vrouw te hebben aangerand. Niets nieuwswaardigs natuurlijk, ware het niet dat de vrouw juist bezig was een kind eruit te persen.

Lewis was vorig jaar werkzaam als verpleger in een ziekenhuis in die stad. Terwijl de milf-to-be wijdbeens op de bevaltafel lag, pakte de broeder haar bij de tieten. Ook stak hij haar hand tussen zijn benen.

De vrouw seinde direct omstanders in, die de geile verpleger uit de bevalkamer gooiden. Lewis ontkent echter in alle toonaarden.

Dr. Caligari na 94 jaar opnieuw in première

Het internationaal filmfestival van Berlijn, ook bekend onder de naam Berlinale, heeft aangekondigd dat de editie van 2014 een bijzonder hoogtepunt krijgt. Er zal een nieuw gerestaureerde versie getoond worden van de Duitse klassieke horrorfilm The Cabinet of Dr. Caligari van regisseur Robert Wiene.

De film is digitaal gerestaureerd door de Murnau Foundation in samenwerking met het Bundesarchiv-Filmarchiv en L'Immagine Ritrovata – Film Restoration & Conservation.

De Murnau Foundation heeft eerder al een iconische Duitse film opgeknapt. In 2010 deed de stichting haar restauratie van de film Metropolis uit 1927 uit de doeken. De film krijgt tevens een nieuwe soundtrack van de hand van Amerikaans jazzmuzikant John Zorn.

De expressionistische stille film wordt door velen gezien als onmisbaar in de filmgeschiedenis. The Cabinet of Dr. Caligari ging in 1920 in première en wordt nu beschouwd als één van de eerste horrorfilms, één van de eerste films met een plottwist op het eind en door sommigen ook als de eerste film waarin we met een 'zombie' te maken hebben. Ook is de film een grote inspiratiebron geweest voor vele filmmakers in de jaren erna.

De 64e editie van het Berlinale vindt plaats van 6 tot en met 16 februari in 2014. The Cabinet of Dr. Caligari zal op 9 februari vertoond worden.

Filmposter The Cabinet of Dr. CaligariThe Cabinet of Dr. Caligari na 94 jaar opnieuw in première

[Darts] Fitzmaurice voor BDO raad na rascistisch commentaar

De British Darts Organisation heeft haar verontschuldigingen uitgesproken over racistische opmerkingen die afgelopen weekend op de BDO British Internationals in Schotland zijn geuit door Martin Fitzmaurice. Het toernooi werd middels een livestream uitgezonden waardoor de rascistische woorden van de 'mastercaller' ook te horen waren.

Vanmiddag gaf Robert Holmes, hoofd public relations van de BDO, via de BBC radio aan dat Fitzmaurice is weggestuurd en dat hij verder geen deel meer zal uitmaken bij de BDO. De dartsbond wil hiermee duidelijk maken dat het in geen geval racisme, in welke vorm dan ook, zal tolereren.

In overeenstemming met de reglementen van de BDO, is Fitzmaurice zich volledig bewust van de ernst van zijn acties en zal worden geconfronteerd met een disciplinaire hoorzitting ten overstaan van de BDO raad.

"What’s black and eats bananas? Half of London." Dat waren volgens de RadioTimes de rascistische woorden die Fitzmaurice sprakHieronder een video van het voorval van afgelopen weekend.

Alkmaar zonder filmhuis?

Filmhuis annex theater Provadja te Alkmaar voert actie om haar voortbestaan te verzekeren. Volgens het bestuur is het vijf voor twaalf en wanneer er niets ondernomen wordt, haalt deze culturele parel in de binnenstad 2014 niet.

Provadja is sinds 1971 gevestigd in een monumentaal pand aan de Vedronkenoord, een pand waarvan de onderhouds- en huurkosten voor een kleine speler de pan uitrijzen en bovendien niet meer aan de eisen van de moderne tijd voldoen. Onder andere door de teruggelopen inkomsten uit subsidies kan de organisatie, die volledig uit vrijwilligers bestaat, zijn hoofd niet meer boven water houden. Een oplossing zou een verhuizing naar een ander pand in de binnenstad zijn, namelijk de plek waar nu nog een JT-bioscoop zit: De Harmonie. Helaas gaat de gemeenteraad voor een andere oplossing en is van mening dat Provadja maar aan de rand van de stad moet gaan zitten, Dit onder de paraplu van een grote commerciële speler JT-bioscopen, die daar een megabios realiseert. Provadja vreest echter voor verlies van de eigen identiteit,  onafhankelijkheid en hoort thuis in het historische centrum van Alkmaar en niet in een bioscoop waar de penetrante geur van popcorn alom aanwezig is en de zalen opengaan met de aankondiging 'boarding'.

Hoewel de gemeente al eerder een coalitieakkoord bereikt had dat de huisvesting en onafhankelijkheid van Provadja veilig stelde, vindt men het -naar goed politiek gebruik- nodig om beloften te verbreken maar ziet men er geen been in om een veredelde muziekschool als Artiance bijna het drievoudige bedrag te verstrekken dat men voor Provadja over had, mag een vage christelijke stroming die jongeren indoctrineert (Youth For Christ) bijna 200.000 euro bijschrijven en zullen we de subsidies die naar kinderopvang gaan maar helemaal buiten beschouwing laten.

Provadja voert inmiddels actie om de gemeente ervan te overtuigen dat vercommercialisering niet altijd een goed idee is en ze ertoe te bewegen een verhuizing naar het Doelenveld te ondersteunen.

De petitie kan hierrr ondertekend worden.

League of Legends meest gespeeld

Van alle pc-spellen werd de strategiegame League of Legends het afgelopen kwartaal het meest gespeeld. Genre-genoot DotA 2 staat tweede en World of Warcraft derde. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau DFC Intelligence in Europa en de Verenigde Staten. Om hoeveel spelers het precies gaat, is niet bekendgemaakt.

Het in 2011 verschenen League of Legends is sinds vorig jaar zomer het populairste pc-spel in Europa en de VS. Vorige maand liet gamebedrijf Riot Games weten dat League of Legends die maand dagelijks door twaalf miljoen gamers werd gespeeld.

De strategiegame heeft volgens DFC Intelligence amper aan populariteit verloren door de lancering van DotA 2. "Die impact is minder dan verwacht", zei onderzoeker Jeremy Miller van DFC. Volgens het onderzoeksbureau volgt World of Warcraft op gepaste afstand van de twee strategiespellen.

De gegevens van DFC Intelligence zijn onder meer vergaard via XFire. Via die gamedienst krijgt het bureau inzage in de tijd die spelers in een spel stoppen. Wereldwijd zijn 23 miljoen gamers verbonden met XFire. Het onderzoeksbureau heeft niet gekeken naar de Aziatische markt en liet ook onder meer Facebookspellen links liggen.


League of Legends meest gespeeld (Foto: Novum)

Muzieksector pleit voor beschermde kernpodia

De overheid moet tien poppodia, festivals of andere grote evenementen aanwijzen en een beschermde status geven. Op die manier biedt Den Haag een zinvolle ondersteuning aan de muzieksector. Daarvoor pleitten organisatoren uit de pop- en dancemuzieksector woensdag tijdens het rondetafelgesprek popmuziek met Tweede Kamerleden.

De selectie zou 'met hand en tand' moeten worden beschermd door de overheid, vindt oprichter van dancefeestorganisator ID&T Duncan Stutterheim. "De Oosterpoort en Doornroosje zijn instituten, net als het Rijksmuseum", zei Stutterheim. "Als die tien tot landelijk beleid worden verheven, weet Den Haag beter wat er leeft en speelt in de Nederlandse popmuziek." De overheid kan zo een betere bijdrage leveren aan het in stand houden van de sector, denkt Stutterheim.

Hij kreeg bijval van Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg. "Kernpodia zijn bij uitstek de plek waar de volgende stap gezet kan worden van amateur naar (semi)professioneel. Het gaat erom dat artiesten de mogelijkheid houden om voor het eerst op te treden, om een publiek op te bouwen."

In het rondetafelgesprek kwamen verder artiesten als Tim Knol, Kyteman en Blaudzun aan het woord. Knol wil dat de overheid vooral een rol speelt in het bieden van mogelijkheden aan kinderen om in aanraking te komen met muziek. "Verplicht muziekonderwijs zou een mooie stap zijn", aldus Knol.

Vanuit de beleidskant van de muzieksector kwam de roep om zo snel mogelijk een einde te maken aan het doorverkopen van tickets tegen woekerprijzen. "Tickets voor populaire shows zijn schaars", zei Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals. "Deze toegangsbewijzen worden vaak doorverkocht voor hoge prijzen, maar dit geld stroomt niet terug in de muziekindustrie."

Onder anderen Kamerleden Jasper van Dijk (SP) en Mona Keijzer (CDA) staan positief tegenover een snelle behandeling van het wetsvoorstel. "Daar moeten we vaart mee maken", aldus Keijzer.

De Tweede Kamer nam in december een motie aan om pop- en dancemuziek toe te voegen aan de topsector creatieve industrie. Het topsectorenbeleid van het kabinet voorziet in betere samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en het buitenland. Mode, gaming en architectuur maken al deel uit van de topsector creatieve industrie.

District 9-regisseur wil Halo wel verfilmen

District 9-regisseur Neill Blomkamp heeft aangegeven wel interesse te hebben in de verfilming van Halo. De enige eis die hij heeft, is dat hij volledig 'creative control' mag hebben over het project. Blomkamp zegt gecharmeerd te zijn van de i-wereld, -universum en -mythologie.

Blomkamp geeft daarnaast aan dat dit ook een valkuil is. Iedereen, van gamers tot regisseurs tot de ontwikkelaars, hebben een bepaald beeld van de game. Het is lastig om dan een film te maken waarin je probeert te voldoen aan ieders eisen. 

“I still really love the world and the universe and the mythology of Halo. If I was given control, I would really like to do that film. But that’s the problem. When something pre-exists, there’s this idea of my own interpretation versus 150 other people involved with the film’s interpretation of the same intellectual property. Then the entire filmgoing audience has their interpretation. You can really live up to or fail in their eyes. That part isn’t appealing to me, but the original pieces are appealing.”

'Wij zijn beter dan EA, Activision en Ubisoft'

Uitgever Deep Silver beweert in GameInformer dat het bedrijf "veel beter dan de Activisions, EA's en Ubisofts in de wereld" is. Het bedrijf maakt daadwerkelijk winst en kent het succes van Dead Island toe aan de geniale marketing die grotere bedrijven niet zouden proberen.

"We zijn een klein bedrijf met een guerilla-taktiek", vertelt Geoff Mulligan, COO bij Deep Silver, in een interview gepubliceerd in GameInformer. "Mensen zeggen: 'Oh, je hebt Volition en Metro gekocht, je wordt een triple-A uitgever'. Wat ons scheidt van een triple-A uitgever is dat ik niet echt een verlangen heb om een triple-A uitgever te worden."

"Ik denk eigenlijk dat we veel beter zijn dan de Activisions, EA's en Ubisofts van de wereld. Mensen zeggen: 'Wat bedoel je? Ze zijn drie miljard dollar waard'. Ik zeg dat het verschil is dat we geld verdienen", lacht Mulligan, gezien de overige uitgevers ook niet slecht scoren met winst.

Mulligan is van mening dat Deep Silvers verstandige financiële gedrag het verschil is. Zelfs met een aantal grote titels op komst is het bedrijf niet van plan om snel te groeien en geld over de balk te smijten door zomaar kleinere bedrijfjes op te kopen, zoals tegenwoordig hip is in de gamesindustrie.

Met het verkrijgen van de rechten op Metro: Last Light en Saints Row is het bedrijf niet van plan een globaal hoofdkantoor op te bouwen. Juist die drang maakt veel uitgevers kwetsbaar, vindt Mulligan. Als een triple-A niet scoort, moet je maar hopen dat een andere triple-A snel klaar is en dat die wel een hit wordt, anders zit je al snel in de problemen als gigantische uitgever.

Als klein bedrijf vindt hij Deep Silver slagvaardig en flexibel en dat wil hij zo houden. Aankomende titels van het bedrijf zijn Dead Island: Riptide, Sacred 3Metro: Last Light en Saint Row 4.

Mooie billen te zien op Mars: War Logs-screenshots

Koch Media heeft enkele screenshots naar buiten gebracht van Mars: War Logs. Op de screens zien we onder andere de protagonist schuilen voor enkele baddies (of goodies) en een schone bips voorbij waggelen. De game moet deze lente uitkomen op PlayStation 3, Xbox 360 en Windows.

Mars: War Logs moet een cyberpunk RPG gaan worden met Roy Temperance in de hoofdrol. De game speelt zich af op Mars, een jaar nadat door problemen de planeet in chaos is gebracht. Water is schaars (en daardoor ontzettend duur) en verschillende partijen vechten om de controle van het water. Jij speelt Roy Temperance die zich te midden van deze problemen staande moet proberen te houden.

Mars: War Logs 1

Mars: War Logs 2

Mars: War Logs 3

Mars: War Logs 4

Man opgepakt die Witte Huis dreigde op te blazen

De politie van Washington heeft woensdag een man aangehouden die dreigde een bij het Witte Huis geparkeerde vrachtwagen met explosieven op te blazen. De politie ontruimde daarop de omgeving en doorzocht de vrachtauto, maar gaf spoedig het sein veilig toen bleek dat het loos alarm was.

De 44-jarige Krzysztof Wasik sprak woensdagochtend een agent aan die bij het hek rond de ambtswoning van president Barack Obama stond geposteerd en waarschuwde dat in de even verderop geparkeerde vrachtwagen een bom zou ontploffen. De truck werd even voor 05.00 uur plaatselijke tijd aangetroffen in de buurt van het departement van veteranenzaken. Na een kleine twee uur onderzoek liet de politie het verkeer weer tot het gebied toe.

Wasik is aangeklaagd voor bedreiging.

Trajectcontrole A2 faalde bij ingaan zomertijd

Door het ingaan van de zomertijd op 31 maart zijn bij de trajectcontrole op de A2 honderden automobilisten onterecht op de bon geslingerd. Door een fout in de software werd de klok niet verzet, waardoor in totaal 1150 mensen een boete thuisgestuurd kregen. De bonnen zijn ingetrokken, laat het Openbaar Ministerie woensdag weten.

Op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht mag vanaf 19.00 uur 130 kilometer per uur worden gereden. Doordat de tijd niet werd aangepast, ging het systeem er op de eerste dag van de zomertijd nog van uit dat het een uur vroeger was en flitste zo bijna twaalfhonderd weggebruikers.

De fout is direct hersteld. Alle 'hardrijders' worden nog deze week op de hoogte gesteld. Boetes die al zijn betaald worden teruggestort.


Trajectcontrole A2 in de bonen bij ingaan zomertijd (Foto: Novum)

PlayStation 4 krijgt meer dan alleen shooters

PlayStation 4 gaat meer krijgen dan enkel first person shooters, volgens Sony's Shuhei Yoshida. Dat is onder andere ook de reden dat ze Knack hebben getoond tijdens de PlayStation 4-aankondiging enkele maanden geleden. Ook willen ze de console voor meer gebruiken dan alleen de echte AAA-games.

“It was pretty intentional. Mark’s idea was like ‘what about [a] Crash Bandicoot for PS4?’ when he suggested the concept of Knack. We were like yeah we hate to see all the PS4 games being FPS or action-adventure or very photorealistic, you know big-budget blockbuster games. And you know people like these games but these are not the only kinds of games that people can have fun with.”

Yoshida geeft aan dat het bedrijf zich meer wil focussen op het gevoel dat een speler ervaart tijdens het spelen van een spel. Het gaat niet alleen om hoe goed de hardware is, maar ook hoe jij een spel ervaart en het het plezier dat je hebt tijdens het spelen. Dat is ook één van de redenen dat ze meer kijken naar social features en online gaming.

“Almost the biggest message that we wanted to send in preparing for the event as well as in designing PS4 was… we at Sony and we at Sony Computer Entertainment, it’s just natural for us to enhance the core technology and performance of the hardware, but it’s not the hardware that is the biggest focus. When you look at the five key principles behind designing PS4, none of them are hardware related, actually. It’s all about how people us and experience, enjoy games, realized by the system software features and network functions.”

Knack-trailer

Alderweireld: "Zal iets mentaals zijn bij PSV"

De kampioensdruk laat zichtbaar haar sporen achter bij PSV. Als ervaringsdeskundige kent Toby Alderweireld de lasten die dergelijke druk met zich meebrengt.

"PSV zit nu in de situatie waarin Ajax jarenlang heeft gezeten", zegt Alderweireld in gesprek met Voetbal International. "Op een gegeven moment voel je de kampioensdruk door de hele club heen. Het is nog maar een paar jaar geleden dat bij ons boze fans met hun capuchons het trainingsveld op kwamen."

Nu Ajax twee achtereenvolgende jaren de landstitel binnensleepte is de rust in de hoofdstad wedergekeerd. "Ik zal nooit vergeten hoe groot de ontlading was toen we eindelijk die derde kampioensster behaalden. Er viel een grote last van onze schouders af."

"Diezelfde druk voelen ze nu bij PSV", denkt de centrumverdediger. "En dat zie je terug in hun spel en hun manier van doen. Eerlijk gezegd verbaast het me. Ze hebben veel ervaren internationals, er loopt genoeg kwaliteit in hun selectie rond. Het zal dan toch iets mentaals zijn."

Halfjaar cel na bezoek aan ex

Een 39-jarige Amsterdammer die zijn ex lastigviel is woensdag aangehouden omdat hij nog ruim een halve ton aan boetes open had staan. Hij kon deze niet betalen en ondergaat nu de vervangende gevangenisstraf van 183 dagen.

De meldkamer kreeg om 08.30 uur te horen dat de man zijn ex lastigviel en voor haar deur in Amsterdam Zuidoost bleef staan. Agenten troffen de Amsterdammer daar aan, waarna bleek dat hij gesignaleerd stond voor een aantal openstaande vonnissen. Het ging om drie boetes van 85, 130 en 49.970 euro.

Langste griepepidemie in twintig jaar

De griepepidemie die Nederland al zestien weken teistert, is de langste in twintig jaar. In de afgelopen week kampten 52 op de honderdduizend mensen met griepverschijnselen. Dat meldt gezondheidsinstituut Nivel woensdag.

De milde maar langdurige epidemie is overigens wel bijna voorbij. Van een epidemie wordt gesproken als huisartsen twee weken achter elkaar meer dan 51 op de honderdduizend mensen met griepachtige klachten rapporteren. Vorige week waren nog 71 op de honderdduizend mensen ziek. De afgelopen week kampten vooral 65-plussers met klachten.

Dein: "Wenger is een van de beste trainers ter wereld"

Nu de prijzendroogte van Arsenal voortduurt valt Arsène Wenger steeds meer kritiek ten deel. De ervaren Fransman krijgt steun van een oude bekende.

David Dein was in 1996 als directeur van Arsenal verantwoordelijk voor het aanstellen van Wenger. Volgens de voormalige beleidsbepaler van The Gunners is Wenger nog altijd hongerig naar succes. "Hij heeft volgens mij nog steeds vuur in zijn buik."

Die uitspraak deed Dein in gesprek met BBC Radio 5 Live. Een ontslag is volgens hem dan ook geenszins aan de orde. "Ik zie geen enkele reden waarom hij daar niet zou blijven. Hij is een van de beste trainers van de wereld. Hij zit al dertig jaar in het vak."

Volgens Dein ligt de sleutel tot succes in het samenstellen van de juiste spelersgroep. Die taak is Wenger wel toevertrouwd, meent hij. "Hij weet wat hij doet. Hij weet wat hij wil en volgens mij is het gewoon een kwestie van het herkennen van talent."

Launchtrailer voor ShootMania Storm

We hebben er even op moeten wachten, maar na een uitgebreide bèta is vanaf vandaag het online schietspel ShootMania Storm voor iedereen beschikbaar. Om dit te vieren heeft uitgever Ubisoft ons getrakteerd op een launchtrailer.

Naast een grote online community biedt ShootMania Storm ook een uitgebreide editing tool. De bètatesters hebben hiermee in de testperiode alleen al 35.000 maps en modi gemaakt. Eindeloos plezier lijkt bijna wel gegarandeerd.

ShootMania Storm is exclusief beschikbaar voor Windows.

Val van ladder wordt boomsnoeier (63) fataal

Een 63-jarige man uit Dieren heeft woensdagmiddag een val uit een boom niet overleefd. De man was met een andere vrijwilliger aan het snoeien bij de plaatselijke tennisvereniging toen hij rond 13.15 uur van een ladder viel. Eerste hulp mocht niet meer baten.

De politie heeft de familie geïnformeerd over het ongeluk aan de Admiraal Helfrichlaan. Voor de andere medewerker wordt slachtofferhulp geregeld.

Rehwinkel trekt boetekleed aan over rellen Haren

Burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel (PvdA) had zich kritischer moeten opstellen tijdens de rellen in Haren. Dat schrijft hij woensdag in een reactie op het eindrapport van de commissie-Cohen. Volgens Rehwinkel had hij moeten doorvragen en moeten blijven controleren of iedereen hetzelfde beeld van de situatie had. Voortaan moet beter worden nagegaan waar informatie vandaan komt en hoe ze wordt geanalyseerd.

"Een geruststellend 'wij hebben het onder controle' of 'volgens onze informatie zal het allemaal wel meevallen' is niet afdoende", aldus Rehwinkel. "Op basis van goede informatie en scenario's kan ik besluiten om mijn (nood)bevoegdheden in te zetten."

Rehwinkel schrijft verder dat het Groningse college nog voor de zomer het huidige beleid met betrekking tot sociale media onder de loep neemt. Daarbij worden ook jongeren betrokken. Ambtenaren krijgen onder meer een cursus sociale media.

De veiligheidsregio, waar Rehwinkel voorzitter van is, is versneld begonnen met het opzetten van expertteams om sneller en beter te communiceren bij crises en rampen. Volgens Rehwinkel was al eerder vastgesteld dat vooral kleinere gemeenten kwetsbaar zijn als crises of rampen langer duren. Het rapport onderschrijft die conclusie. De crisiscommunicatie moet continu inzetbaar zijn.

De commissie-Cohen hamerde verder op een betere handhaving omtrent alcoholgebruik. In Haren was een noodverordening afgekondigd, waardoor niet op straat mocht worden gedronken. De politie controleerde echter niet vanwege het grote aantal mensen. Rehwinkel onderschrijft het belang van handhaving maar vindt wel dat dat moeilijk gaat bij grote mensenmassa's. Hij gaat daarover in gesprek met de politie.

Rehwinkel neemt tijdens rampen en grote incidenten samen met politie en justitie en met het gemeentelijke beleidsteam besluiten over de openbare orde in de gemeente. Hij was direct betrokken bij de rellen in Haren als voorzitter van de veiligheidsregio in Groningen.

Huizenprijzen stegen vooral door leenruimte

De prijzen van Nederlandse huizen konden tussen 1995 en 2008 met 250 procent stijgen, vooral doordat Nederlanders zo makkelijk veel konden lenen voor hun hypotheek. Dat is de belangrijkste conclusie van een rapport van de 'tijdelijke commissie huizenprijzen' van de Tweede Kamer.

De ruime leencapaciteit leidde er toe dat mensen soms wel tot zes keer hun jaarinkomen leenden bij de bank. Dat dreef de huizenprijzen omhoog. Dit proces werd nog eens aangewakkerd door de ruime hypotheekrenteaftrek, die veel mensen verleidde om zo maximaal mogelijk te lenen.

Tegelijk werden er te weinig nieuwe huizen gebouwd in Nederland. Meer nieuwbouw had een dempend effect kunnen hebben op de prijsstijgingen. Maar betrokken partijen als gemeenten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en woningcorporaties hadden weinig financieel belang bij nieuwbouw. Het bouwen van kantoren of speculeren met grond was lucratiever.

Jacques Monasch van de PvdA ziet het rapport als "het definitieve bewijs waarom de woningmarkt weer gezond moet worden gemaakt". "Te lang heeft de politiek het taboe op de beperking van de hypotheekrenteaftrek in stand gehouden en is er onvoldoende gebouwd om aan de vraag van burgers tegemoet te komen."

VVD-Kamerlid Barbara Visser spreekt van een "heldere analyse". Volgens haar blijkt uit het rapport van de commissie dat de hypotheekrenteaftrek niet heeft geleid tot stijging van huizenprijzen. "Het was juist het gebrek aan bouwproductie en teveel financieringsruimte en niet het instrument zelf."

Sander de Rouwe van het CDA stelt dat het rapport pijnlijk duidelijk maakt hoe banken, overheidén samenleving samen mee hebben gedaan aan een oververhitting van de markt. "De woningmarkt heeft duidelijk behoefte aan rust en voorspelbaarheid; aan reële prijzen en aan voorspelbare opbrengsten."

Paulus Jansen (SP) haalt uit naar PvdA, VVD, CDA en D66. "Dankzij deze partijen is de gezamenlijke hypotheekschuld door het dak gegaan. Terecht dat ze dit beleid afkraken, maar hopelijk hebben ze nu ook de wijsheid om de SP te steunen in voorstellen om hypotheekschulden te verminderen."

Huizenprijzen stegen vooral door leenruimte
Huizenprijzen stegen vooral door leenruimte (Foto: ANP)

Twente ziet beloftenteam graag in Jupiler League

Tijdens de gesprekken over het hervormen van de Jupiler League werd het idee geopperd om beloftenteams van Eredivisie-clubs toe te laten tot de competitie. FC Twente zou een dergelijke constructie toejuichen.

"Wij zijn heel positief over toetreding van ons beloftenteam tot de Jupiler League. Met het technisch platform van de Eredivisie-clubs hebben we dit al vaker aangekaart bij de KNVB", zegt Cees Lok, technisch manager van De Tukkers, in Voetbal International.

Met name voor de ontwikkeling van talentvolle spelers zou de implementatie van beloftenteams uitkomst bieden, meent Lok. "Jonge voetballers worden in de Jupiler League geconfronteerd met meer weerstand en leren ook omgaan met zaken als het spelen voor een groot publiek en tv-aandacht."

"Ook als je kijkt naar de functie van Nederland als opleidingsland, zou dit een goede zaak zijn", besluit de beleidsbepaler van FC Twente.

Trailer: Leve Boerenliefde

Op 16 mei aanstaande komt er weer een nieuwe Nederlandse film in de bioscopen. Leve Boerenliefde is een romantische komedie van Steven de Jongs die inspeelt op het grote succes van het KRO-programma Boer zoekt Vrouw.

Als de vrouw van boer Jelte (Cas Jansen) komt te overlijden zit hij niet bepaald te wachten op een nieuwe relatie. Al helemaal niet met iemand die het leven van een boer niet begrijpt. Als hij Wenda (Tatum Dagelet) ontmoet, een presentatrice van kijkcijferkanon Boerenliefde, is de liefde net zo onvermijdelijk als de culturele botsing die hun ontmoeting teweegbrengt.

Met rollen voor Cas Jansen, Tatum Dagelet en Waldemar Torenstra kunnen we Leve Boerenliefde vanaf 16 mei aanschouwen.


Trailer horror/komedie Fresh Meat

Hieronder vind je de trailer van Fresh Meat; een nieuwe Australische horror/komedie van regisseur Danny Mulheron. Temuera Morrison, bekend van onder andere Star Wars Episode II en III  tekent voor de hoofdrol.

In de film ontsnapt een bende criminelen uit handen van de politie en vlucht naar de voorsteden. De achtervolging eindigt in de garage van een rijke Maori familie en ze besluiten deze mensen te gijzelen. Helaas voor hen betreft het een kannibalen familie.

Japanse kerncentrale nog altijd 'zeer kwetsbaar'

De recente problemen met de gemankeerde Japanse kerncentrale Fukushima Dai-ichi tonen de fragiele staat aan waarin de centrale zich twee jaar nadat die werd verwoest door een aardbeving en daaropvolgende tsunami bevindt. Volgens de voorzitter van de toezichthouder voor kernenergie, Shunichi Tanaka, is de kerncentrale nog altijd zeer kwetsbaar.

Tanaka zei woensdag dat lekkende ondergrondse tanks met radioactief water de pogingen om de centrale te ontmantelen tegenhouden. In de tanks worden enorme hoeveelheden water opgeslagen om de reactoren van de kerncentrale te koelen. Fukushima moet nog altijd vertrouwen op geïmproviseerde koelsystemen voor de kapotte reactoren.

Volgens Tepco, de beheerder van de centrale, lekken drie van de zeven tanks, maar stroomt het vervuilde water niet de oceaan in. Deskundigen denken daar anders over. Zij vrezen dat het radioactieve water al sinds het begin van de ramp de zee in stroomt en wijzen op de hoge concentratie radioactiviteit in vissen in het water bij de centrale.

Ruim 1300 wijkagenten op Twitter

Ruim dertienhonderd wijkagenten zijn actief op Twitter. Dat heeft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) aan de Tweede Kamer gemeld. Opstelten vindt het een goede zaak dat steeds meer agenten twitteren.

Sociale media, en vooral Twitter, zijn 'een waardevolle aanvulling op de traditionele communicatiemiddelen tussen politie en burger', schrijft Opstelten. Voor wijkagenten is Twitter belangrijk in de contacten met inwoners en ondernemers in de wijk. Vrijwel alle wijkagenten hebben daarom een smartphone. Ze worden 'gefaseerd opgeleid in het gebruik van Twitter'.

Naast de accounts van wijkagenten zijn er ook algemene accounts, waarmee de afdeling voorlichting van politiekorpsen het publiek informeert. Verder zijn er thema-accounts, zoals een account gewijd aan de politiehelikopter.

Luigi's Mansion 2 doet het nog steeds goed in Japan

Voor de derde week op rij verkoopt Luigi’s Mansion: Dark Moon erg goed in Japan. Op de tweede plek staat een andere Nintendo 3DS game, namelijk Animal Crossing: New Leaf die verleden jaar al voor de console is verschenen. Qua hardwareverkopen ging het wat slechter in het land van de reizende zon: er zijn minder consoles verkocht dan de week daarvoor.

De gehele top 20 softwareverkopen:

  1. [3DS] Luigi’s Mansion: Dark Moon (Nintendo, 03/21/13) – 68,423 (459,413)
  2. [3DS] Animal Crossing: New Leaf (Nintendo, 11/08/12) – 49,140 (3,025,368)
  3. [PS3] One Piece: Pirate Warriors 2 (Namco Bandai, 03/21/13) – 26,878 (367,959)
  4. [PS3] Pro Yakyuu Spirits 2013 (Konami, 03/21/13) – 15,411 (141,665)
  5. [PSP] Pro Yakyuu Spirits 2013 (Konami, 03/21/13) – 14,086 (117,839)
  6. [3DS] Dragon Ball Heroes: Ultimate Mission (02/28/13) – 11,674 (151,881)
  7. [Wii] Taiko Drum Master Wii Super Wonderful Edition (Namco Bandai, 11/29/12) – 11,533 (442,322)
  8. [PSV] Muramasa Rebirth (Marvelous AQL, 03/28/13) – 11,135 (56,795)
  9. [PSP] Fate/Extra CCC (Marvelous AQL, 03/28/13) – 11,128 (84,011)
  10. [Wii U] Game & Wario (Nintendo, 03/28/13) – 11,064 (33,555)
  11. [PSP] Sword Art Online: Infinity Moment (Namco Bandai, 03/14/13) – 10,611 (180,009)
  12. [Wii U] Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Online (Square Enix, 03/30/13) – 9,900 (43,202)
  13. [PS3] Kingdom Hearts HD 1.5 Remix (Square Enix, 03/14/13) – 9,801 (183,176)
  14. [3DS] New Super Mario Bros. 2 (Nintendo, 07/28/12) – 9,669 (1,990,057)
  15. [PS3] Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge (04/04/13) – 9,659 (New)
  16. [PSV] One Piece: Pirate Warriors 2 (Namco Bandai, 03/21/13) – 8,085 (85,579)
  17. [PSP] Dungeon Travelers 2: Ouritsu Tokoshan to Mamono no Fuuin (Aquaplus, 03/28/13) – 7,566 (39,305)
  18. [PSV] Soul Sacrifice (SCEJ, 03/07/13) – 7,032 (155,614)
  19. [3DS] Mario Kart 7 (Nintendo, 12/01/11) – 6,923 (2,020,351)
  20. [3DS] Professor Layton and the Azran Legacies (Level-5, 02/28/13) – 6,389 (199,246)

Hardware:

  1. 3DS XL – 34,180 (38,442)
  2. 3DS – 22,684 (28,538)
  3. PSV – 19,328 (31,795)
  4. Wii U – 16,807 (22,829)
  5. PS3 – 14,783 (19,069)
  6. PSP – 8,876 (12,594)
  7. Wii – 1,718 (1,858)
  8. 360 – 536 (598)

Dekker houdt naamswijziging NPO niet tegen

Staatssecretaris van mediazaken Sander Dekker (VVD) is niet van plan de naamswijziging van de radio- en televisiezenders van de publieke omroep tegen te houden. Dat heeft hij woensdag laten weten in antwoord op Kamervragen.

Vorige maand bleek dat het bestuur van de de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de namen van Nederland 1, 2 en 3 wil wijzigen in NPO 1, 2 en 3. De plannen wekten verbazing in omroepland en in politiek Den Haag.

"De voorgestelde naamswijziging is aan de publieke omroep zelf", stelt Dekker. "Het gaat hier om de onafhankelijkheid van de publieke omroep; het is niet wenselijk dat de politiek hier invloed op heeft."

Dekker meldt dat hij het in het algemeen goed vindt dat de publieke omroep 'werkt aan een sterk profiel'. "In een sterk veranderend medialandschap is het belangrijk dat de publieke omroep goed vindbaar en herkenbaar blijft."

Dekker gaat niet in op de kosten die met de naamswijziging zijn gemoeid, die naar verluidt minstens in de tonnen zullen lopen. De publieke omroep moet zelf weten waar het budget aan wordt besteed, zegt Dekker.

Volgens NPO-bestuursvoorzitter Henk Hagoort is de naamswijziging nodig om de herkenbaarheid van de zenders te vergroten. "Voor de kijker en luisteraar wordt het duidelijker", beweerde Hagoort vorige maand.

Wanneer de naamswijzigingen in moeten gaan, is nog niet bekend.

Green Lantern licht ons in voor Injustice

Warner Bros. Interactive Entertainment en DC Entertainment onthullen vandaag een trailer voor Injustice: Gods Among Us. De trailer laat de rol zien van Green Lantern en zijn strijd om zijn ultieme vijand te verslaan.

Als gezworen intergalactische verdediger van de onschuldigen wordt Hal Jordan, in het verhaal van Injustice: Gods Among Us, gedwongen om het op te nemen tegen een kopie van zichzelf. Zoals hij in de trailer samenvat: "Mijn eed zegt dat geen kwaad aan mij zal ontsnappen. Dus wat gebeurt er als ik zelf dat kwaad ben?"

Injustice: Gods Among Us staat gepland voor release op 18 april voor Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U.

Bouma: "Moest wennen aan jonge knapen"

De huidige selectie van PSV is de voorbije maanden een flinke dosis kritiek ten deel gevallen. Wilfred Bouma bekent moeite te hebben met het incasseringsvermogen van teamgenoten.

Dat doet de ervaren verdediger in gesprek met Voetbal International. Met name het gedrag van de jongere spelers deed zijn wenkbrauwen fronsen. "Ik heb na mijn terugkeer uit Engeland erg moeten wennen aan de manier waarop de jonge knapen zich in de groep opstelden", zegt hij in het weekblad.

"In deze groep zit echt wel wat corrigerend vermogen", vervolgt Bourma. "Alleen niet zo veel als zeven, acht jaar geleden. Ik had vroeger regelmatig een weerwoord als een van de ervaren spelers mij op m'n donder gaf. Ik besefte wel heel goed dat je op een bepaald moment je mond moest houden en moest luisteren. Correctie moet je toelaten."

Bouma merkt een verschil tussen het incasseringsvermogen van vroeger en dat van tegenwoordig. "Ik merk dat in deze tijd spelers moeite hebben om onderscheid te maken tussen een vervelende opmerking en opbouwende kritiek. Dat is jammer. We willen alleen maar zoveel mogelijk prijzen winnen."

Hoop voor bijna failliete schaapskudde

Er is steeds meer hoop dat de met faillissement bedreigde schaapskudde van Chris Grinwis overleeft. "Er hebben zich al diverse mensen gemeld die wat willen bijdragen en op sociale media is zelfs een inzamelingsactie opgezet", zegt een woordvoerder van de herder.

Op Facebook en Twitter wordt onder het account redschaap opgeroepen 1,50 euro te doneren. Er zou drieduizend euro nodig zijn om de vierhonderd schapen te scheren en tot juni te voeren. "We kennen deze mensen niet, maar ze hebben Chris benaderd met de vraag of ze deze actie mochten opzetten en dat leek ons prima." De zegsman is niet bang dat het om kwaadwillenden gaat.

Dinsdag kondigde Grinwis aan dat hij zijn schapen nog tot eind deze week kon voeren. Als niets wordt gedaan, zouden de schapen in het uiterste geval naar de slacht moeten worden gebracht. Hij zag geen mogelijkheden meer nu natuurmonumenten een grote graasopdracht op het Hulshorsterzand aan een andere herder had gegeven. Die kan volgens Natuurmonumenten door deze opdracht verder met zijn kudde. Bij Natuurmonumenten zijn inmiddels tientallen opzeggingen binnengekomen van boze leden, zegt een woordvoerder. De woordvoerder van Grinwis benadrukt dat dit niet de bedoeling was. "Wij hebben niets tegen Natuurmonumenten en willen gewoon een oplossing vinden. We zijn bezig met het oprichten van een stichting om een financiële basis voor de toekomst te krijgen."

Natuurmonumenten wil in overleg met onder meer de provincie Gelderland over het voortbestaan van schaapskuddes op de Veluwe. De organisatie wil een toekomstplan maken voor de kuddes die het moeilijk hebben.

Ook wil Natuurmonumenten in overleg met Grinwis. "Dat wil hij ook", weet zijn woordvoerder.

Het geval van Grinwis staat volgens Natuurmonumenten niet op zich. "Tal van rondtrekkende herders hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen." Dat zou komen doordat de overheid regelingen voor schaapskuddes afschaft of versobert. "De problemen zijn een pijnlijk gevolg van het feit dat het kabinet de bestedingen aan natuur halveert."

Bana, Munn en Ramirez in thriller Beware the Night

Eric Bana, Olivia Munn en Edgar Ramirez hebben getekend voor rollen in de paranormale thriller Beware the Night. Bana, vorig jaar te zien in Deadfall, speelt een katholieke politieagent van Ierse komaf in New York. Samen met een plaatselijke priester wil hij een van demonen en weerwolven vergeven plek zuiveren. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline woensdag.

Ramirez, die onlangs tekende voor de boksfilm Hands of Stone met Robert de Niro, speelt de priester. Munn speelt de vrouw van Bana's personage. Jerry Bruckheimer, vooral bekend van de Pirates of the Caribbean-films, gaat de film produceren. Bana en hij werkten al samen aan de oorlogsfilm Black Hawk Down uit 2001.

Bruckheimer laat weten al jaren aan Beware the Night te werken. "We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van het paranormale met een harde politiefilm in New York origineel is en goed in de smaak valt bij het publiek", zegt de producent.

Scott Derrickson gaat regisseren. Hij nam al horrorklassiekers als Hellraiser: Inferno, The Exorcism of Emily Rose en The Day the Earth Stood Still voor zijn rekening. De opnames van Beware the Night gaan op 20 mei van start in de Bronx. De film verschijnt volgend jaar in de bioscoop.


Bana, Munn en Ramirez in thriller Beware the Night (Foto: Novum)

Releasedatum Mac-versie SimCity bekend

SimCity keert op 11 juni terug naar het computersysteem waarop het allemaal begon. EA kondigt vandaag aan dat SimCity vanaf dan verkrijgbaar is voor Mac als digitale download via Origin en andere online winkels.

Iedereen die SimCity koopt, kan de game op zowel Mac als op pc spelen, ongeacht de aangeschafte versie. Ook heb je vanaf beide computersystemen toegang tot al je steden. Als je SimCity al hebt gekocht voor je pc, mag je vanaf 11 juni de Mac-versie gratis downloaden via Origin.

"SimCity is vanaf 11 juni ook beschikbaar op Mac. Als je de pc-versie koopt, krijg je de Mac-versie erbij en vice versa! Je hoeft SimCity maar één keer te kopen en je kunt samen op dezelfde server spelen, ongeacht welk computersysteem je gebruikt", zegt Lucy Bradshaw, senior vicepresident en algemeen manager van EA's Maxis Label. "We wilden geen compromissen sluiten toen het op de Mac aankwam. Daarom hebben we een heel nieuwe versie gemaakt die optimaal functioneert op de hardware en OSX."

'Falcao dicht bij overgang Man United'

Radamel Falcao gaat volgend jaar zijn doelpunten maken op Old Trafford. De Colombiaan stond in de belangstelling van veel clubs, maar lijkt nu definitief naar Manchester te gaan.

Volgens het doorgaans goed ingelichte Marca zijn Atlético Madrid en United het eens geworden over een transferbedrag tussen de 50 en 60 miljoen euro. Verschillende bronnen rondom beide clubs zouden hebben bevestigd dat de clubs in vergaande onderhandelingen zijn over de Colombiaan en dat er al een groot bedrag zou zijn overgemaakt om te garanderen dat Falcao binnenkort naar Manchester vertrekt.

Het is voor de tweede maal in relatief korte tijd dat een speler dit pad bewandeld. Twee seizoen geleden stapte doelman David de Gea over naar de aanstaande kampioen van Engeland. Ook in die deal werd al voor het openen van de transferperiode beklonken en ook toen kreeg Atlético al vooraf een transferbedrag gestort. Het ging destijds om twintig miljoen euro.

Chelsea, Real Madrid en Manchester City waren andere namen die interesse toonden in de topspits, die in 2011 FC Porto verruilde voor de Madrileense club. In zijn tijd bij Atlético wist hij 46 doelpunten te maken in 60 wedstrijden, waardoor hij wereldwijd als een van de beste spitsen ter wereld wordt beschouwd.

Van Ginkel over Ajax: "Je weet maar nooit"

Als steunpilaar binnen het uitstekend draaiend Vitesse weet Marco van Ginkel de kijkers op zich gericht. Zo wordt Ajax in de wandelgangen genoemd als geïnteresseerde partij. Contact met de Amsterdammers had Van Ginkel tot op heden nog niet, maar de geruchtenstroom is de Oranje-international niet vreemd, zo bekent hij in gesprek met Voetbal International.

"Ik lees heel veel dingen op internet, maar ikzelf wist niks van de interesse van Ajax", aldus de middenvelder. "De kans bestaat dat ze je volgen, als jong Nederlands talent. Je weet niet hoe het daar gaat. Siem de Jong, Christian Eriksen; het zingt toch rond dat zij misschien weggaan."

De opmars die Vitesse momenteel doormaakt stemt Van Ginkel tot tevredenheid. Een vertrek is geenszins noodzaak. "Je weet dat Vitesse ook in ontwikkeling is. We zijn zo goed als zeker van Europees voetbal. Dat is ook belangrijk voor mijn ontwikkeling. Ik hoef niet weg. Alleen weet je in de voetbalwereld nooit hoe het loopt."

Verkracht meisje (17) pleegt zelfmoord

Op heel internet is met afschuw gereageerd op de zelfmoord van een 17-jarig meisje uit Canada. Rehtaeh Parsons heeft zichzelf vorige week opgehangen in de badkamer van haar ouderlijk huis. Ze zag geen andere uitweg meer nadat ze anderhalf jaar geleden was verkracht.

De destijds 15-jarige Rehtaeh werd in november 2011 verkracht door vier leeftijdsgenoten. Tijdens deze schokkende groepsverkrachting werd door een van de jongens een foto gemaakt, die het kiekje snel deelde met haar school en kennissen. De foto ging al snel 'viral', iedereen had gezien hoe het kind op beestachtige wijze was verkracht.

In plaats van medelijden, viel het tienermeisje slechts hoon ten deel. Zij werd zo gepest, dat ze naar een andere school moest en haar familie zelfs moest verhuizen. Desondanks kon Rehtaeh niet langer leven met deze vernedering. Afgelopen donderdag heeft ze zichzelf van het leven beroofd, waarna ze uiteindelijk zondag is overleden.

Grootste screenshot ooit

Tijdens het namaken van de Slag bij Teutoburgerwoud in Total War: Rome II heeft The Creative Assembly een panoramisch screenshot gemaakt van 30.000 bij 9.785 pixels, voor zover wij weten het grootste screenshot ooit. 

De kleine versie staat hieronder. De grote versie is te bekijken op de wiki van Total War: Rome II.

In het jaar 9 liepen de Romeinse generaal Publius Varus Quinctilius en zijn zeventiende, achttiende en negentiende legioenen in een hinderlaag in Duitsland. Vijftienduizend Romeinen liepen het Teutoburgerwoud in, en kwamen er niet meer uit. Deze gebeurtenis zit ook in het spel.

Total War: Rome II komt later dit jaar uit voor pc.

Total War: Rome II

Disney's Planes enkel voor Nintendo

De animatiefilm Planes van Disney verschijnt als computerspel voor de spelcomputers van Nintendo. Disney's Planes is in de maak voor Nintendo DS, Nintendo 3DS, Nintendo Wii en Wii U. Dat heeft de gamegigant woensdag bekendgemaakt. In Nederland draait de film vanaf 9 oktober in de bioscoop.

Het is niet bekend wanneer de game in Nederland verkrijgbaar zal zijn. In de Verenigde Staten komen de game en de animatiefilm nagenoeg tegelijk uit, namelijk op 6 en 9 augustus. Het verhaal van het spel zou verder moeten gaan waar de film ophoudt. Volgens Nintendo kunnen gamers in Disney's Planes met verschillende vliegtuigen, de hoofdpersonages uit de animatiefilm, vliegen.

Planes draait om het vliegtuigje Dusty, dat doorgaans enkel het land besproeit. Dusty wil echter meedoen aan een beroemde vliegrace, maar heeft hoogtevrees. De stemmen in de Engelstalige versie van de animatiefilm worden onder meer ingesproken door filmacteur Val Kilmer, John Cleese, Cedric the Entertainer en Seinfeld-ster Julia Louis-Dreyfus.


Disney's Planes enkel voor Nintendo 

Haase wint in eerste ronde Casablanca

Robin Haase is er dit jaar wel in geslaagd om de tweede ronde van het ATP 250-toernooi in Casablanca te bereiken. In zijn eerste wedstrijd op het Marokkaanse gravel versloeg de Nederlander Roberto Bautista-Agut in drie sets; 6-3, 2-6 en 7-5.

Vorig jaar werd Haase op het toernooi nog verrast door de qualifier Lamine Ouahab, de nummer 290 van de wereld. De Algerijn rolde de Hagenaar toen met 6-3 en 6-2 op.

Dit jaar vergaat het Haase dus een stuk beter op het toernooi. In de tweede ronde neemt Nederlands beste tennisser het op tegen de Fransman Kenny de Schepper, die 45 plekken lager staat op de wereldranglijst. De Schepper won in de eerste ronde in twee sets van de Belg Steve Darcis.

Clasie: "Wil er geen seconde van missen"

Al jarenlang ondervindt Jordy Clasie hinder van een schouderblessure. Een operatie zou soelaas moeten bieden. In diverse media verscheen onlangs het bericht dat Clasie zich in de zomer zou laten opereren aan zijn schouder, tot verbazing van de Feyenoord-middenvelder zelf, zo verklaart hij tegenover Voetbal International.

"Hoe dat in de krant is gekomen, weet ik niet", zegt hij in het weekblad. "Een operatie is weliswaar het beste, maar ik zou niet weten wanneer ik dat dan moet laten doen." Voorlopig probeert de international het leed door middel van krachttraining te verzachten.

"Met Feyenoord spelen we de laatste competitiewedstrijd op 12 mei, een paar dagen later begint de voorbereiding met Jong Oranje op het Europees kampioenschap in Israël en daarna staat de eerste training alweer op het programma", somt hij op. "Het lijkt me logisch dat ik van niks ook maar een seconde wil missen."

Vijftig miljoen kilo vlees verdacht

Ruim 130 Nederlandse bedrijven moeten op zoek naar vijftig miljoen kilo verdacht vlees. Het rundvlees is mogelijk vermengd met paardenvlees van de Osse vleesverwerker Willy Selten. Omdat de herkomst van het vlees niet duidelijk is, is de voedselveiligheid volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet gegarandeerd.

De afnemers van het Brabantse bedrijf hebben het vlees waarschijnlijk verwerkt en doorverkocht. Ze krijgen twee weken de tijd om het vlees te traceren. Overigens zijn er volgens de NVWA geen concrete aanwijzingen dat de volksgezondheid in gevaar is.

Het vlees is niet alleen aan Nederlandse bedrijven verkocht, maar ook naar andere Europese landen geëxporteerd, onder meer naar Duitsland, Frankrijk en Spanje. De autoriteiten van de betreffende landen zijn geïnformeerd. Mogelijk moeten ook daar bedrijven op zoek naar verdacht vlees.

Britse politici betonen laatste eer aan Thatcher

Britse politici zijn woensdag teruggekeerd van hun paasvakantie om oud-premier Margaret Thatcher de laatste eer te bewijzen. Thatcher overleed maandag op 87-jarige leeftijd.

De Britse premier David Cameron zit een speciale zitting van het Lagerhuis over het overlijden van Thatcher voor. Het is gebruikelijk dat bij het overlijden van een oud-premier het Lagerhuis bijeen komt. Normaal gesproken betreft het een korte ceremonie, ditmaal is er echter zeven uur voor uitgetrokken. Dit onderschrijft nog eens haar status als een van de meest iconische - en omstreden - politieke figuren in Groot-Brittannië.

Diverse linkse politici hebben al gezegd de zitting in het Lagerhuis over te slaan. Onder hen is voormalig minister van huisvesting John Healey, die zei dat 'Thatchers erfenis een te bittere nasmaak heeft om deze claim op nationale rouw te rechtvaardigen'. Minister van buitenlandse zaken William Hague noemde het terecht om 'een leider van historische proporties' te herdenken.

Ondertussen worden er voorbereidingen getroffen voor de uitvaart van Thatcher op 17 april, die tot veel hoofdbrekens met betrekking tot de veiligheid leidt. De politie bereidt zich voor op verstoringen door anti-Thatcher-betogers of dissidenten van de IRA.

Eerste screenshots Batman: Arkham Origins

De eerste screenshots en art van Batman: Arkham Origins uit het blad van GameInformer zijn op het internet verschenen en we zien in ieder geval hoe oude bekenden en nieuwe schurken er uit gaan zien.

De plaatjes laten Batman in de straten van Gotham zien. De Black Mask is gezellig een politieagent aan het martelen en The Penguin is nog Cobblepot, later zou hij de superschurk worden. Deathstroke wordt ook getoond als personage.

Batman: Arkham Origins speelt zich af op kerstavond in Gotham City wanneer de acht meest dodelijke huurlingen Gotham op zijn kop zetten om Batman te doden.

Batman: Arkham Origins komt 25 oktober uit op pc, Wii U, Xbox 360 en PlayStation 3.

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins

Animator Paul Driessen krijgt oeuvreprijs in Krakau

De Nederlandse animatiefilmer Paul Driessen wordt door het filmfesitval van Krakau gelauwerd met de Dragon of Dragons Award. Driessen krijgt de prijs voor zijn gehele oeuvre op 28 mei uitgereikt in de Poolse stad. Het festival wijdt ook een retrospectief aan de animator en Driessen zal zelf een masterclass voor publiek geven.

Op uitnodiging van filmmaker George Dunning werkte Driessens mee aan de animatiefilm Yellow Submarine van The Beatles uit 1968. Daarna emigreerde hij naar Canada, waar hij lid werd van de National Film Board of Canada. Hij maakte talrijke eigen films, zoals David, Oh What a Knight en The Boy Who Saw the Iceberg. Deze films leverden wereldwijde erkenning op.

Het Krakow Film Festival is een van de oudste festivals voor documentaire, animatie en korte film in Europa. Eerder werd de jaarlijkse Dragon of Dragons Award uitgereikt aan bekende filmmakers als Albert Maysles, Werner Herzog, Stephen en Timothy Quay en Jonas Mekas. Het festival vindt dit jaar plaats van 26 mei tot en met 2 juni.


Animator Paul Driessen krijgt oeuvreprijs in Krakau (Foto: Novum)

Furieus Málaga dient officiële klacht in

De miraculeuze overwinning die Borussia Dortmund dinsdagavond boekte op Málaga heeft diepe wonden achtergelaten bij de Spanjaarden. De UEFA kan een officiële klacht tegemoet zien.

De bezoekers gingen in Duitsland met een 1-2 voorsprong de blessuretijd in, maar kwamen na doelpunten van Marco Reus en Felipe Santana (in buitenspelpositie) bedrogen uit. Málaga-directeur Vicente Casado onthulde woensdag dat hij officieel zijn beklag zal doen bij de UEFA.

"We zijn woedend, want we zijn wederom het slachtoffer van onrecht. We zullen een officiële klacht indienen bij de UEFA", zo vertelde hij verslaggevers. "Het is een schande dat de scheidsrechter in de kwartfinale van de Champions League niet van het niveau is dat de fans en de spelers verdienen."

Overigens treft de UEFA zelf geen blaam, verduidelijkt Casado. "Onze klacht is gericht op de scheidsrechters, niet zozeer op de UEFA. De Champions League is een competitie voor de elite en de mensen die daar deel van uitmaken zouden ook tot de elite moeten behoren."

Toch kan Casado het uiteindelijk niet laten om een sneer uit te delen naar het organiserend orgaan. "We verdenken Michel Platini en alle anderen van de UEFA ervan om ons uitgeschakeld te willen zien worden. Het is veel makkelijker om dit bij Málaga te doen dan bij Real Madrid. Dit gebeurt alleen bij kleine clubs als Málaga."

Overigens gaat de directeur van Málaga bij het uitspreken van zijn woede voorbij aan het feit dat het tweede doelpunt van zijn eigen ploeg ook uit buitenspelpositie gemaakt werd.

Van Velzens nieuwe kabouter is af!

Roel van Velzen zijn nieuwste kabouter is klaar. De zanger is gisteren vader geworden van zoon Boaz.

"Gister is onze zoon Boaz geboren!", twittert Van Velzen. "Moeder en kind maken het goed, vader is extreem trots en blij!"

Kleine Roel is overigens voor de tweede keer vader geworden. Vorig jaar februari schonk zijn vrouw Marloes het leven aan Laut Pepijn. Of Boaz al bijna even groot is als zijn vader, is helaas niet bekend.

Mohammed Bouyeri niet vervolgd voor mishandeling

Het Openbaar Ministerie hoeft Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh, niet te vervolgen voor een vechtpartij in de gevangenis in Vught in mei 2011. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald.

Bouyeri viel medegevangene Jesse R., tot levenslang veroordeeld in het liquidatieproces Passage, aan op de luchtplaats van de extra beveiligde inrichting. Volgens het hof is niet duidelijk wat er daarna precies is gebeurd. Wel zijn er aanwijzingen dat Bouyeri zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag of poging tot mishandeling, maar de lichamelijke gevolgen vielen mee en het gevangenispersoneel heeft volgens het hof adequaat gereageerd.

Justitie besloot eerder geen vervolging in te stellen, waarop R. naar het hof stapte om het OM alsnog te dwingen Bouyeri te vervolgen. De advocaat van R. stelde vorig jaar dat acht cipiers weigerden om in te grijpen bij de knokpartij. Een andere beruchte crimineel, Erik Jan Q., zou de twee uiteindelijk uit elkaar hebben gehaald.

MotoGP 13 in de tweede ronde

Milestone heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met MotoGP 13 en laat gameplay zien in de tweede trailer van het spel. De serie werd door hen overgenomen nadat Monumental Games failliet ging in 2011.

Het spel ondersteunt een splitscreen-modus en tot op heden vijf gameplaymodi, namelijk MotoGP 2013 World Championship, IRTA Test, Quick Race, Career Mode en multiplayer. Daarnaast zal de game ook regelmatig updates krijgen met gebeurtenissen die in het echte seizoen ook gebeurd zijn.

MotoGP 13 racet in juni naar pc, PlayStation 3, PlayStation Vita en Xbox 360. 

Huidige generatie Nederlanders minder gezond

Nederlanders zijn tegenwoordig minder gezond dan eerdere generaties, ook al is de levensverwachting toegenomen. Dat staat in een onderzoek onder zesduizend mensen van de European Society of Cardiology dat woensdag is gepubliceerd.

Jongere generaties kampen vaker met zaken als overgewicht en een hogere bloeddruk. De oorzaak is niet duidelijk, al zien de onderzoekers wel een 'verhoogde lichamelijke inactiviteit'. Het onderzoek startte ruim 25 jaar geleden. Uit de resultaten blijkt dat bijvoorbeeld veertig procent van de mannelijke dertigers tien jaar geleden te zwaar was. Elf jaar later was 52 procent van de dertigers te zwaar.

De studie benadrukt volgens een van de onderzoekers, Gerben Hulsegge van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat een gezond lichaamsgewicht een noodzaak is en dat meer bewegen en een evenwichtige voeding moet worden aangemoedigd, vooral onder de jongere generaties.

Hulsegge verwacht verder dat het aantal ziekten gerelateerd aan overgewicht, zoals diabetes, in de toekomst toeneemt. Mogelijk komt daarmee een einde aan de almaar stijgende levensverwachting ondanks een daling van het aantal zieken door roken en een betere gezondheidszorg.


Huidige generatie Nederlanders minder gezond (Foto: Novum)

Sam Fisher naar Wii U

Via een tweet liet Gamespot weten dat Ubisoft heeft bevestigd dat Splinter Cell: Blacklist naar Wii U komt. Eigenaren van de Nintendo-console kunnen dus ook met Sam Fischer gaan spelen in augustus dit jaar.

In Splinter Cell: Blacklist tellen terroristen af naar een aanval op Amerikaanse doelen. Er is een zwarte lijst en Sam Fischer en zijn nieuwe team moeten achter de terroristen aan om ze te stoppen voordat de operatie van de terroristen in gang wordt gezet.

Splinter Cell: Blacklist komt uit voor pc, Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U op 22 augustus.

'Vooral kinderen verkracht in conflictgebied'

Vooral kinderen zijn het slachtoffer van seksueel geweld in conflictgebieden. Tijdens de burgeroorlog in Liberia bijvoorbeeld was volgens onderzoek meer dan 80 procent van de slachtoffers van aanranding en verkrachting jonger dan 17 jaar. Dat schrijft Save the Children in een woensdag gepubliceerd rapport.

De internationale organisatie, die opkomt voor de rechten van kinderen, meldt huiveringwekkende verhalen over kinderen die door gewapende groepen werden gedood, nadat ze waren ontvoerd en verkracht. Soms werden kinderen van 2 jaar het slachtoffer van leraren of religieuze leiders, maar ook van blauwhelmen van de Verenigde Naties. Als slachtoffers het geweld al overleefden, werden ze vaak uit hun gemeenschap verstoten.

'Vooral kinderen verkracht in conflictgebied'
'Vooral kinderen verkracht in conflictgebied' (Foto: ANP)

Schoorel naar kwartfinale in Vercelli

Thomas Schoorel heeft de kwartfinale bereikt van het ITF-toernooi in Vercelli. De Amsterdammer was woensdag met 6-1 en 7-6 (4) te sterk voor de pas 17-jarige thuisspeler Stefano Napolitano. Schoorel, als vijfde geplaatst in Italië, neemt het bij de laatste acht op tegen de Spanjaard Gerard Granollers Pujol (2) of de Italiaan Daniele Giorgini.

De 24-jarige Schoorel maakte dinsdag zijn rentree op de tennisbaan, nadat hij maanden aan de kant had gestaan met een elleboogblessure. Hij versloeg in de eerste ronde in Vercelli, gelegen tussen Turijn en Milaan, Federico Maccari.

Todt: "Te veel pay-drivers in Formule 1"

Het is FIA-president Jean Todt een doorn in het oog dat er veel betalende coureurs in de Formule 1 zijn. De Fransman vindt dat dit niet nodig moet zijn op het hoogste niveau van de racesport en daarom dat de kosten voor de renstallen met 30% gereduceerd gaan worden.

Vorige maand leek Todt de rol van de FIA bij het besparen van kosten te bagetalisseren door te stellen dat zijn organisatie alleen voor het uitvaardigen en handhaven van de regels. Veel teams zijn het hier echter niet mee eens en vinden dat de FIA in deze zaak juist wel een belangrijke positie inneemt en dat het huidige resource restriction agreement niet ver genoeg gaan. Ook toprenstallen als Ferrari en Red Bull Racing zijn niet blij met de huidige overeenkomst.

Tegenover Spox lijkt Todt hier nu gehoor aan te geven. "Ik heb nooit iemand horen zeggen dat hij tegen het reduceren van de kosten is. Ik weet zeker dat als we fatsoenlijke voorstellen maken iedereen ermee in kan stemmen. We moeten snijden in de kosten om alle teams aan boord te houden. Je moet een compromis sluiten, de FIA moet tot een akkoord komen met zowel de commerciële rechtenhouder als de teams."

De FIA-president denkt dat een besparing tot wel 30% haalbaar moet zijn om in te dammen dat coureurs voor een stoeltje moeten betalen. "Het is toch niet normaal dat de helft van het veld voor een stoeltje betaalt? De Formule 1 is de top van de motorsport en het is dan ook niet goed dat een coureur veel geld moet inzamelen om er überhaupt bij te kunnen zijn."

Geen straf voor molesteren inbreker

Een café-eigenaar die in zijn café in Tuitjenhorn een inbreker zwaar mishandelde, krijgt geen straf. De rechtbank in Alkmaar ontsloeg de man woensdag van rechtsvervolging. Justitie eiste eerder ook al dat de man geen straf zou krijgen.

De kroegbaas sloeg de indringer in december 2010 met een bezem op zijn hoofd. Hij liep daarbij zwaar hoofdletsel op. De man, die boven zijn café in de Noord-Hollandse plaats woont, kon niet slapen en was een kop thee gaan halen in zijn zaak.

Volgens justitie was sprake van noodweerexces. Dat betekent dat het geweld buitenproportioneel was, maar dat de mishandeling kwam door een 'hevige gemoedstoestand', in dit geval angst.

Lens: "We zijn opweg naar geweldig jaar"

Jeremain Lens ziet het helemaal zitten dit seizoen. De aanvaller valt PSV stelt dat de ploeg een geweldig jaar kan realiseren door de dubbel te pakken.

Er wordt dit seizoen vaak gepraat over problemen bij en rond PSV. Iets wat geen gewoonte is op de normaal zo rustige Herdgang. Lens is het lang niet altijd eens met de kritieken die zijn ploeg krijgt. PSV heeft het zelf in de hand om dit seizoen te laten slagen volgens de international.

"Het is heel simpel: we hebben alles nog in eigen hand. Vijf keer op rij winnen in de Eredivisie en er is sprake van een topseizoen. Als we de beker ook nog pakken mogen we spreken van een geweldig jaar. We weten wat ons te doen staat", stelt Lens. De eerste overwinning zou moeten komen in de kraker tegen Ajax van aankomend weekend.

"Ze hebben een goede selectie en zijn bezig aan een aardige serie. Vooral dat laatste zal ze een goed gevoel geven en daarom reizen ze met veel vertrouwen naar Eindhoven. Wij hebben ook een goed gevoel aan afgelopen weekeinde over gehouden. We hebben namelijk een matige wedstrijd zonder veel problemen gewonnen", vangt Lens de voorbereiding samen. Bij winst neemt PSV de koppositie over van de Amsterdammers.

Evoluerende beestjes op je Vita en PS3

Sony heeft bekendgemaakt dat Invizimals: De Bondgenoten voor PlayStation Vita en Invizimals: Het Verloren Koninkrijk voor PlayStation 3 later dit jaar uitkomen. De twee spellen bevatten nieuwe avonturen waarin er gezocht moet worden naar Invizimals in onze wereld en die van hen.

In Invizimals: De Bondgenoten kun je de Invizimals alleen zien via je PlayStation Vita. In deze game moet je de Invizimals naar een nieuwe veilige plek brengen na de komst van een gevaarlijke nieuwe vijand. Met de besturing van de handheld help je de Invizimals een nieuw dorp te bouwen en hun vijand te verslaan. Je kunt niet alleen gebruikmaken van de kenmerken van PlayStation Vita, zoals het touchscreen, het touchpad, de bewegingssensor en de camera, maar Invizimals: De Bondgenoten bevat ook augmented reality voor het vinden en vangen van de Invizimals. Je kunt je Invizimals laten evolueren om ze sterker te maken en een verzameling van honderdvijftig unieke wezens opbouwen om te zoeken, te vangen en mee te vechten.

In Invizimals: Het Verloren Koninkrijk voor PlayStation 3 ontdek je het verloren koninkrijk door de ogen van Hiro, een jonge ontdekker die een magische poort vindt, die toegang geeft tot een fantastische nieuwe wereld. Je kunt jezelf veranderen in een van je favoriete Invizimals en de unieke vaardigheden van de Invizimals gebruiken om een sterk robotleger te verslaan dat het verloren koninkrijk aanvalt. Los puzzels op tijdens je reis door zes exotische werelden over land, door de lucht en over zee.

Allebei zijn het op zichzelf staande avonturen. Samen bieden de titels volledige Cross-Platform-ervaringen. Voor het eerst kunnen spelers van Invizimals: De Bondgenoten door middel van Cross-Play contact maken met spelers van Invizimals: Het Verloren Koninkrijk op PS3 en zo met vier spelers de strijd aangaan of bonusonderdelen versturen of ontvangen via het co-op speltype. Je kunt altijd verbinding maken met je vrienden en je evoluerende personages uitwisselen tussen de twee platformen.

China pakt twitteraars op om zaaien grieppaniek

De Chinese politie heeft drie mensen opgepakt die het valse gerucht zouden hebben verspreid dat de nieuwe variant van de vogelgriep ook in hun zuidwestelijke provincie om zich heen greep. Twee van hen zitten vijf, de derde tien dagen vast, berichtte staatspersbureau Xinhua woensdag.

Twee arrestanten beweerden op de Chinese evenknie van Twitter dat het H7N9-virus was opgedoken op een pluimveemarkt in de provincie Guizhou. De derde deed er alles aan om dat bericht te verspreiden, en dat wordt hem nog wat zwaarder aangerekend. Het gerucht ging volgens Xinhua als een lopend vuurtje en joeg veel provinciegenoten de stuipen op het lijf.

China heeft tot dusver 28 besmettingen met de nieuwe vogelgriepvariant gemeld. Negen patiënten is de aandoening fataal geworden. Allen waren ze afkomstig uit Shanghai en andere oostelijke provincies.

UEFA straft Dynamo Kiev voor racistische fans

Dynamo Kiev moet waarschijnlijk een Europees duel zonder publiek afwerken. De Oekraïense club kreeg die straf van de UEFA vanwege racistische spreekkoren van de fans. Kiev gaat nog wel in beroep tegen het besluit, meldt de Europese voetbalbond, die eerder woensdag aankondigde racisme harder te willen aanpakken.

De supporters van Kiev misdroegen zich tijdens het Champions Leagueduel tegen Paris Saint-Germain op 21 november en de ontmoeting met Bordeaux in de Europa League twee maanden geleden. De ploeg staat momenteel derde in de Oekraïense competitie, de eerste twee kwalificeren zich voor het miljoenenbal.


UEFA straft Dynamo Kiev voor racistische fans (Foto: Novum)

Antidierproevenclub steelt honden van fokker

De Anti Dierproeven Coalitie heeft dinsdagnacht zes beagles weggenomen bij een hondenfokkerij in Escharen. De fokker bevestigt een verhaal hierover van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC), maar wil verder niets kwijt over de kwestie. Volgens de ADC waren de zes beagles bestemd voor dierproeven.

De honden zijn inmiddels ondergebracht bij gezinnen, aldus de ADC. In een verklaring zegt campagneleider van de organisatie Robert Molenaar dat de beagles ten dode waren opgeschreven als de ADC ze niet had meegenomen.

Molenaar is van plan zich woensdagmiddag samen met de andere deelnemers aan de actie op het hoofdbureau van politie aan de Marnixstraat in Amsterdam te melden. "Ik heb dit gedaan omdat ik onmogelijk kan wegkijken als onze trouwe viervoeters gebruikt worden in experimenten. Ik stap met open vizier en vol trots het politiebureau binnen en zal mij vrijwillig aangeven."

De ADC wil dat de fokker stopt met het fokken van honden voor laboratoria. "We zijn bereid om de honden die er nog zitten te kopen als Jan Rutten stopt met fokken."

Blokkade politie stopt racende tractorbestuurder

Agenten hebben dinsdag een blokkade moeten opwerpen om een 35-jarige dronken man tegen te houden die met zijn tractor door het centrum van Ruinen racete. De man is vastgezet voor verhoor, meldt de politie.

De man reed met hoge snelheid door het centrum van de Drentse plaats. De politie gaf hem een stopteken, maar hij reed gewoon door. Met een tweede politieauto werd op de Brink vervolgens een blokkade opgeworpen. Dat gaf het gewenste resultaat.

Tijdens zijn rit had de man een buitenspiegel van een auto af gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker wietplantage zwaargewond bij schietpartij

Een 32-jarige man uit Tilburg is dinsdagnacht zwaargewond geraakt bij een inbraak in een wietplantage in Kaatsheuvel. De man is beschoten. Hij is met onder meer een schotwond naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

De politie werd rond 01.30 uur gewaarschuwd dat bij een schietpartij in Sprang-Capelle iemand gewond zou zijn geraakt. Daar werd echter niets aangetroffen. Een zoektocht leidde de politie echter naar de juiste plek op een bedrijfsverzamelgebouw aan de Poolsestraat in Kaatsheuvel.

Agenten vonden tussen wietplanten in de hennepkwekerij een gewonde man. Het gaat om een 32-jarige Tilburger, een bekende van de politie.

De Tilburger is nog niet gehoord. De politie denkt dat de man via een gat in het dak wilde inbreken in de plantage. Hij werd echter beschoten en raakte gewond. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

Tearaway heeft releasedatum op papier

Sony heeft de releasedatum en boxart van de PlayStation Vita-game Tearaway onthuld. Vanaf 25 oktober kunnen we drummen, swipen, pinchen en meer in de papieren wereld van Tearaway.

Media Molecule, bekend van LittleBigPlanet, kon niet kiezen bij het maken van de boxart van het spel. Het ging tussen de twee hoofdpersonages, Iota and Atoi. De oplossing is simpel: ze hebben een dubbelzijdige lay-in gemaakt, dus je kunt zelf kiezen wie je voor op de hoes ziet.

In Tearaway speel je Atoi die zijn maatje Iota helpt een speciale levering te bezorgen in een levendige papierwereld. Je bestuurt het spel met alle mogelijkheden van PlayStation Vita, zoals touchscreen en touchpad aan voor- en achterkant van het apparaat, het blazen in de microfoon en meer.

Tearaway komt dan ook 25 oktober exclusief voor PlayStation Vita uit.

Tearaway

Tearaway


Ferrer verdedigt titel in Rosmalen

David Ferrer zal in juni zijn titel op het ATP-toernooi in Rosmalen verdedigen. Dat maakte de organisatie van de Topshelf Open, zoals het evenement dit jaar heet, woensdag bekend. De 31-jarige Spanjaard bezet de vierde plaats op de wereldranglijst en pakte dit jaar al de titels in Buenos Aires en Auckland.

Net als Ferrer, die ook in 2008 al eens de beste was, zijn de Zwitser Stanislas Wawrinka, de Amerikaan John Isner en de Cyprioot Marcos Baghdatis van de partij. Het grastoernooi van Rosmalen wordt van 16 tot en met 22 juni gehouden.


Ferrer verdedigt titel in Rosmalen (Foto: Novum)

'Derde Hellboy van de baan'

De komst van een derde Hellboy-film lijkt onwaarschijnlijk. Tekenaar Mike Mignola liet woensdag weten dat er geen derde film over zijn strippersonage komt. "Het grootste pr-probleem is dat ik de komende miljard jaar moet uitleggen dat er geen Hellboy 3 komt", zei hij tegen de website Comic Book Resources. "En het is een serie, maar geen maandelijkse serie."

Dat klinkt redelijk definitief, hoewel regisseur Guillermo del Toro en hoofdrolspeler Ron Perlman meermalen hebben gezegd graag een derde Hellboy-film te willen maken. In de derde film zou dan de verhaallijn van de eerste twee films worden afgerond. Van een vierde Hellboy was officieel nooit sprake.

Hellboy is een roodgloeiende demon met een goed hart, twee afgevijlde hoorns en een enorme rechtervuist. Als kind werd hij tijdens de Tweede Wereldoorlog naar de aarde gehaald door een duister ritueel van de nazi's. Inmiddels behoedt hij als lid van het internationale Bureau for Paranormal Research and Defense de mensheid voor allerhande kwaad, waaronder ook andere, minder goedgezinde demonen.


'Derde Hellboy van de baan' (Foto: Novum)

Goku meets Naruto op PS3 en PS Vita

Namco Bandai heeft J-Stars Victory VS aangekondigd voor PlayStation 3 en PlayStation Vita. Het is een cross-over fighter met in ieder geval personages uit Dragon Ball Z, One Piece en Naruto.

In het spel nemen verschillende Japanse anime-personages uit het Jump-universum het tegen elkaar op. Goku, Luffy, Monkey D, Toriko en Naruto zijn in ieder geval te zien in de trailer, wie we nog meer gaan tegenkomen is afwachten. Wanneer het spel in Japan uit gaat komen is nog niet bekend. Of wij in het westen deze titel te zien krijgen ook niet.

'Acteur vliegt uit de bocht over Black Panther'

Acteur Morris Chestnut heeft mogelijk zijn mond voorbijgepraat over zijn rol als Black Panther in de superheldenfilm The Avengers 2. "Tijd om je voor te bereiden op Black Panther", twitterde hij van de week nog enthousiast. Dat bericht is inmiddels verwijderd en gevolgd door de tweet 'Nog niet zeker, Black Panther verschijnt misschien in Avengers 2'.

Over de komst van Black Panther in een film van stripgigant Marvel wordt al jaren gespeculeerd. Er was sprake van een eigen film voor de eerste superheld van Afrikaanse komaf in de Amerikaanse stripgeschiedenis. Zo werd in 2008 Djimon Honsou genoemd voor de rol. Sinds kort wordt ook gerept over het verschijnen van de superheld in The Avengers 2.

Overigens is nog allerminst zeker dat de 44-jarige Chestnut, bekend van Boyz n the Hood en binnenkort te zien in Kick-Ass 2, de rol van Black Panther gaat spelen. Recentelijk zei acteur Adewale Akinnuoye-Agbaje, bekend van de tv-serie Lost en The Mummy Returns, dat hij nog volop in de race was voor de rol.

De titel Black Panther wordt al eeuwen lang doorgegeven aan het opperhoofd van de panterstam van het fictieve en in nevelen gehulde Afrikaanse land Wakanda. Het huidige stamhoofd, dat eigenlijk T'Challa heet, is opvallend goed ingevoerd in de wereld buiten Wakanda en bemoeit zich geregeld met internationale misstanden. Black Panther valt ook op door vrijwel altijd alleen te werken. Hoe hij in het team van de Avengers zou passen is nog de vraag.

Morris Chestnut 

Marathon Rotterdam waarschuwt voor plotse warmte

De organisatie van de marathon van Rotterdam waarschuwt de lopers zondag rekening te houden met de warmte. De deelnemers krijgen zowel kleding- als drinkadvies, zegt een woordvoerder woensdag. Vooralsnog worden geen extra maatregelen genomen, omdat de temperatuur waarschijnlijk pas later op de dag de grens van 20 graden overschrijdt.

Aangezien veel lopers onder winterse omstandigheden hebben getraind en het kwik tijdens de marathon kan oplopen tot 20 graden, acht de organisatie goed advies noodzakelijk. De deelnemers ontvangen in de komende dagen een mail, waarin onder meer staat hoeveel ze moeten drinken en waar de drinkposten zich bevinden.

Met een herhaling van 2007 houdt de organisatie geen rekening. Toen moest de marathon door de hitte worden gestaakt en werden meer dan dertig deelnemers naar het ziekenhuis gebracht. Bij de start was het destijds al boven de 20 graden.

Mocht het zondag toch die kant opgaan, dan kan de organisatie alsnog ingrijpen. Er komen dan extra drinkposten en bij de start wordt in dat geval mogelijk al drinken uitgereikt.

UEFA wil minimaal tien duels schorsing voor racisme

De UEFA wil strenger optreden tegen racisme. Spelers, trainers en officials die zich schuldig maken aan racisme moeten als het aan de Europese voetbalbond ligt rekening houden met een schorsing van ten minste tien duels. Dat liet secretaris-generaal Gianni Infantino van de UEFA woensdag weten tijdens een congres in Manchester.

Volgens Infantino moeten ook clubs en fans harder worden aangepakt. Als er van de tribunes racistische liederen worden aangeheven, dan moet het stadion tijdelijk sluiten. Bij herhaling blijven de deuren definitief dicht, aldus de Zwitser. Clubs kunnen dan bovendien een boete van minimaal vijftigduizend euro krijgen.

De discussie over racisme laaide begin dit jaar op toen AC Milan onder aanvoering van middenvelder Kevin-Prince Boateng van het veld stapte tijdens een oefenduel. De Ghanees moest het ontgelden bij supporters van amateurteam Pro Patria.


UEFA wil minimaal tien duels schorsing voor racisme (Foto: Novum)

Tennissers thuis tegen Oostenrijk in Davis Cup

De Nederlandse tennissers nemen het in de play-offs om een plek in de wereldgroep van de Davis Cup op tegen Oostenrijk. Dat wees de loting woensdag uit, waarbij Oranje ongeplaatst was. De ploeg van captain Jan Siemerink speelt van 13 tot en met 15 september thuis.

Jürgen Melzer is de enige speler van Oostenrijk in de top honderd van de wereldranglijst. Hij staat momenteel 37e. Na Melzer is Andreas Haider-Maurer (110) de tweede enkelspeler van de Oostenrijkers, die wel vier dubbelspelers bij de beste honderd tennissers hebben staan.

Nederland plaatste zich afgelopen weekeinde ten koste van Roemenië voor de play-offs. Het gastland werd in Brasov met 4-0 verslagen. Oostenrijk verloor in februari in de eerste ronde van de wereldgroep van Kazachstan. De speelstad en ondergrond worden in een later stadium bekendgemaakt.


Tennissers thuis tegen Oostenrijk (Foto: Novum)

Gratis tv op treinstations

De NS en spoorbeheerder ProRail gaan vanaf vandaag de perrons in verschillende treinstations uitrusten met tv-schermen. Station Eindhoven heeft vandaag de primeur. Op de schermen zijn programma's te zien die het wachtende reizigers comfortabeler moeten maken.

Omdat teveel comfort ook niet goed is, worden de schermen alleen aan de uiteinden van de perrons opgehangen. De NS verwacht dat reizigers zich hierdoor minder ophouden bij de (rol)trappen, zodat de doorstroming naar de perrons beter wordt. Ook zou het in- en uitstappen vlotter moeten gaan door de betere spreiding van reizigers.

Wie had gehoopt de nieuwste aflevering van Game of Thrones te kunnen zien, komt bedrogen uit. De uitzendingen zullen ieder zo'n zes minuten duren en informatie over de NS, ProRail en lokale bezienswaardigheden bevatten. De NOS levert in een tracker onderaan het scherm het laatste nieuws.

In Eindhoven zijn vandaag de eerste schermen opgehangen. Station 's Hertogenbosch volgt in twee weken. Vervolgens komen Rotterdam Centraal, Amsterdam Centraal en Leiden aan de beurt. Tenslotte komen in de loop van het jaar nog een aantal stations aan de beurt, waaronder Zwolle, Amsterdam-Zuid en Utrecht Centraal.

Het project wordt deels gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Om een deel van de kosten te betalen, zal er ook reclame getoond worden op de schermen. Het succes van het project zal mettertijd beoordeeld worden op basis van een onderzoek onder reizigers.

Of de NS en ProRail nog iets gaan doen aan de wachttijden zelf, is onbekend.

'(Bijna) Iedereen wordt gediscrimineerd!'

Sommige werkgevers stellen het niet op prijs als hun personeel ostentatief levensovertuigingen uitdraagt, en daarom verboden ze hun mederwerkers om nog kruisjes te dragen. Discriminatie!, zo oordeelden deze christenen, en ze stapten naar het Europeese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Van die rechtbank kregen ze gelijk, en ze mochten weer komen werken met een miniatuurmartelwerktuig om hun nek.

Maar de uitspraak heeft veel grotere gevolgen dan dat, zo waarschuwt een Engels zelfstandig bestuursorgaan. De Equality and Human Rights Commission (EHRC) wijst erop dat de vrijheid die hiermee aan christenen gegeven wordt, ook aan aanhangers van alle andere levensbeschouwelijke overtuigingen geschonken moet worden. Dat heeft echter nogal wat voeten in de aarde.

Zo zouden veganisten mogen weigeren te werken in een kantoor waar leren stoelen staan. Wicca's en neopaganisten zouden vrije dagen mogen eisen om een bedevaartstocht naar Stonehenge te maken, en aanhangers van de Bacchuscultus zouden dronken op het werk mogen verschijnen.

Verschillende Engelse politici hebben zich al kwaad gemaakt over de uitspraken van de EHRC. Ze vinden dat het advies te ver gaat omdat het negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor bedrijven, en dat de economie zich zulke 'frivole nonsense' niet kan veroorloven.

De EHRC wijst er slechts op dat zulke 'redelijke uitdrukkingen' van 'oprechte overtuigingen' van het EHRM voorrang hebben gekregen boven de voorschriften van de werkgever. Deze rechten inperken kan een juridisch gevaar voor werkgevers vormen en het is de taak van het EHRC om werkgevers daartegen te waarschuwen.

Huizenprijzendebat moet 'zeepbel' voorkomen

De forse prijsdaling op de woningmarkt sinds 2008 toont aan dat op de Nederlandse woningmarkt sprake is geweest van een zeepbel. Een jaarlijks huizenprijzendebat in de Tweede Kamer moet zorgen voor meer grip op de huizenprijzen. Dat staat in het parlementaire onderzoek naar huizenprijzen, dat woensdag wordt gepresenteerd.

De afgelopen drie decennia zijn door te optimistische verwachtingen ten aanzien van de huizenprijs 'bovenmatige risico's' genomen met de verstrekking van hypotheken. Dat dreef de prijs op. "Meer leencapaciteit leidde tot stijgende huizenprijzen, met een zelfversterkend effect."

Daarbij ging de vraag het aanbod 'ver te boven', wat uniek is in vergelijking met andere westerse landen. Er werd 'aanmerkelijk' minder gebouwd dan nodig was. Bovendien was de huurmarkt niet het ventiel dat de druk op de koopmarkt kon verminderen.

De prijsdaling in 2008 werd door weinigen voorzien. In de toekomst is meer alertheid geboden, want onderzoek leert dat 'langdurige prijsstijgingen die (ver) boven de inflatie gaan, worden gevolgd door (forse) correcties', schrijft de onderzoekscommissie onder leiding van Kees Verhoeven (D66).

De commissie doet een reeks aanbevelingen om grip te houden op de huizenprijs. De belangrijkste is dat er een jaarlijks debat komt. "Om grip op de huizenprijzen te houden, is het noodzakelijk dat de Tweede Kamer en het kabinet jaarlijks op hoofdlijnen spreken over de ontwikkeling ervan. Op die manier worden de prijsontwikkelingen en de oorzaken tijdig onderkend en kan tijdig worden geanticipeerd."

Een andere aanbeveling is het aan banden leggen van de maximale hypotheek die huizenbezitters kunnen krijgen. In 'extreme gevallen' zou de overheid moeten bijsturen door 'kredietmogelijkheden te beperken in tijden van prijsstijging'.

Ook moet de positie van de consument worden versterkt. Die bleken maar 'zeer beperkt' op de hoogte van de risico's van de hypotheken. Daar ligt ook een belangrijke taak voor de banken die hun klanten beter moeten informeren, aldus de commissie.

Tearaway eind oktober verkrijgbaar

Het avonturenspel Tearaway is vanaf 23 oktober verkrijgbaar voor de PlayStation Vita. Het spel, dat zich afspeelt in een wereld gemaakt van papier, is te downloaden via het PlayStation-netwerk en verkrijgbaar in de winkel. Dat hebben Sony en gamestudio Media Molecule bekendgemaakt.

In Tearaway moet de speler een papieren personage helpen een bericht te bezorgen. Hiervoor moeten allerlei obstakels worden overwonnen, onder meer door gebruik te maken van het aanraakscherm van de PlayStation Vita of door in de microfoon te blazen.

Sony kondigde Tearaway in augustus aan. Het spel wordt, samen met onder meer de actiegame Killzone Mercenaries, gezien als een van de games die de verkoop van de Playstation Vita een nieuwe impuls moeten geven.

In december 2011 werd de Vita in Japan op de markt gebracht, waarna de draagbare spelcomputer in februari ook in de Verenigde Staten en Europa verkrijgbaar werd. De verkoop valt tot nu toe tegen, met naar schatting drie miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.


Tearaway eind oktober verkrijgbaar 

Britse hacker Sony en Nintendo bekent schuld

Een Britse hacker van de cyberactivistische groep Lulz Security heeft schuld bekend voor het hacken van websites van onder meer Sony, Nintendo en filmmaatschappij Twentieth Century Fox. Ryan Ackroyd hackte in naam van hackgroep LulzSec meerdere websites tussen februari en september 2011. Dat meldde nieuwsdienst Bloomberg dinsdagavond.

Ackroyd werd in september 2011 gearresteerd, samen met enkele andere hackers. Eerder bekenden Jake Davis (20) en de 18-jarige Mustafa Al-Bassam al schuld voor hacks op onder meer computers van de Amerikaanse CIA. De vierde hacker, Ryan Cleary, bekende in juni schuldig te zijn aan zes computerinbraken op onder meer computers van het Pentagon. Het viertal wordt op 14 mei veroordeeld.

De hackgroepen Anonymous en LulzSec waren enkele jaren geleden wereldnieuws na het platleggen van zwaarbeveiligde computernetwerken van overheden en bedrijven. In verschillende landen vonden arrestaties plaats. De hackers handelden veelal uit onvrede.

Op dit moment zou een Palestijnse splintergroepering van Anonymous cyberaanvallen uitvoeren op Israëlische servers. Hiermee wordt de strijd in Gaza ook online gevoerd. Volgens de nieuwswebsite Al Monitor is sprake van 'speldenprikjes' en kan Israël de cyberaanvallen eenvoudig weerstaan.

'Gif veel schadelijker voor bijen dan gedacht'

Een bestrijdingsmiddel dat in de landbouw wordt gebruikt is waarschijnlijk veel schadelijker voor bijen dan wordt gedacht. Dat concludeert Natuur en Milieu nadat de stichting inzage heeft gekregen in onderzoeken van bestrijdingsmiddelenfabrikant Bayer.

Natuur en Milieu kreeg bij een vestiging van Bayer in Mijdrecht inzage in de studie, maar mocht geen kopieën maken. Bijen en hommels zijn cruciaal voor de voedselvoorziening. De insecten bestuiven het grootste deel van de belangrijkste voedselgewassen.

Groente- en fruittelers moeten het middel imidacloprid volgens Natuur en Milieu niet meer gebruiken. Het middel van Bayer wordt er al langer van verdacht hoge sterfte onder bijen te veroorzaken. Het college dat gaat over de toelating van bestrijdingsmiddelen op de markt, het Ctgb, is volgens de stichting bij de toelating van het middel uitgegaan van een studie die door Bayer zelf is uitgevoerd. Het Ctgb heeft volgens hoofd voedsel bij Natuur en Milieu Sijas Akkerman niet kritisch genoeg naar het onderzoek gekeken.

Akkerman stelt dat bij de proeven gebruik is gemaakt van extra sterke bijen. Ook zou alleen zijn gekeken naar directe sterfte door het gif. "Maar er is niet bekeken of de bijen hun richtingsgevoel kwijtraken, zoals uit andere studies naar voren komt. Ook neemt hun weerstand af. Ze vinden veel moeilijker hun voedsel of hun korf en hele bijenvolken gaan hierdoor verzwakt de winter in, waardoor ze die niet overleven. De meeste studies duurden maar een paar dagen."

Het middel moet volgens Akkerman uit de handel worden gehaald totdat duidelijk is wat de effecten precies zijn. De studie van de fabrikant is volgens Akkerman meer dan tien jaar oud. De Bijenstichting wil dat deze en andere studies openbaar worden, maar Bayer stelt die studies geheim te willen houden voor concurrenten. De rechtbank in Den Haag bepaalt woensdag of de studies openbaar moeten worden.

Het Europees Hof bepaalde eerder dat de studies naar het middel propamocarb openbaar moeten worden. Deze zaak is volgens Akkerman vergelijkbaar. "Maar een procedure bij het Europees Hof duurt zes jaar. Omdat we sneller wilden weten hoe het met deze studie zit, hadden we Bayer alvast om inzage gevraagd."

De stichting heeft haar bevindingen dinsdag kenbaar gemaakt aan het Ctgb. "Daar is toegezegd dat ze serieus en zorgvuldig worden bekeken." Een woordvoerder van het Ctgb was niet direct bereikbaar voor een toelichting.

Greenpeace kondigde dinsdag aan een campagne tegen bijensterfte te beginnen. Een verbod op een aantal nieuwe bestrijdingsmiddelen is volgens de milieuorganisatie een 'cruciale eerste stap' om meer bijensterfte te voorkomen.


'Gif veel schadelijker voor bijen dan gedacht' (Foto: Novum)

Achttien jaar cel geëist voor gifmoord Wageningen

Tegen een 55-jarige man uit Wageningen is woensdag achttien jaar cel geëist. Nasr S. wordt ervan verdacht zijn 60-jarige echtgenote te hebben vermoord.

Volgens justitie vergiftigde S. zijn vrouw met azide. Die stof wordt in de landbouw onder meer als verdelgingsmiddel gebruikt. De man zou het gif van oktober 2011 tot mei 2012 in de voeding en drank van zijn vrouw hebben gestopt. "Dit is een uiterst schokkende zaak. Verdachte is op een zeer berekende en geraffineerde manier te werk gegaan", zei de officier van justitie.

De Wageningse werd 13 mei vorig jaar onwel en overleed enkele uren later in een ziekenhuis in Nijmegen. Volgens de behandeld artsen werd de vrouw vergiftigd. De van oorsprong Marokkaanse S. ontkent zijn vrouw te hebben vermoord. "Ik vind het heel erg wat er is gebeurd", zei hij.

S. stelt het gif te hebben gebruikt voor zijn landbouwbedrijf in Marokko. Het OM meent dat S. het gif van een andere vriendin kreeg. De vrouw, die werkt in het Nijmeegse UMC St Radboud, zou de azide uit het ziekenhuis hebben meegenomen.

De zus van het slachtoffer, die gebruikmaakte van het spreekrecht, sprak van een familietrauma. "Toen de arts vertelde dat Marian geen natuurlijke dood is gestorven, liepen de rillingen over mijn rug", vertelde zij. Justitie meent dat het 60-jarige slachtoffer werd gedood om haar geld. Volgens de officier van justitie maakte S. er een gewoonte van om relaties met vrouwen aan te knopen om ze vervolgens kaal te plukken.

Voor haar dood zou de vrouw haar testament vier keer hebben gewijzigd. De laatste maal zou zij haar man als enig erfgenaam hebben aangewezen. Volgens justitie ontving S. vanaf 2008 bovendien ruim driehonderdduizend euro van zijn vrouw.

De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.

PlayStation Vita has folders

Sony heeft firmware 2.10 af voor PlayStation Vita en deze is vanaf vandaag te downloaden. De firmware-update zorgt onder andere voor ondersteuning van folders en videocontent in de browser zelf.

Ten eerste is er een foldersysteem geïntroduceerd voor het startscherm, zodat games en apps te organiseren zijn zoals je wil. Je kunt maximaal tien iconen in een map zetten en elke map moet een unieke naam hebben. Ten tweede is er ondersteuning voor het afspelen van video op PlayStation Vita via de internetbrowser.

Daarnaast is er een nieuwe functie toegevoegd, waarmee je een bericht kunt versturen naar meer dan één persoon tegelijkertijd. Je kunt meerdere PSN-vrienden selecteren om berichten te versturen, simpelweg door ze te selecteren uit je contactenlijst.

Kleinere aanpassingen zijn:

  • E-mail – voeg meerdere adressen per contact toe en toon HTML-berichten
  • Foto's – inzoomen in HD
  • Geluid – auto mute
  • E-mail – zoek in berichten
  • PlayStation Plus – upload savegames via een 3G-verbinding

Verdeeld Polen herdenkt vliegtuigcrash

Polen staat woensdag stil bij het vliegtuigongeluk waarbij drie jaar geleden de Poolse president Lech Kaczynski om het leven kwam. De crash, in het Russische Smolensk, laat zien dat Polen sinds het ongeluk ernstig verdeeld is geraakt: er hadden twee aparte ceremonies plaats.

De ene herdenkingsceremonie werd gehouden op een militaire begraafplaats in Warschau. Premier Donald Tusk herdacht daar Kaczynski en de 95 andere slachtoffers van de vliegramp. Hij zei te geloven dat 'er een dag komt dat deze tragische herdenking van de Smolensk-tragedie de Polen niet langer verdeelt'.

Jaroslaw Kaczynski, de broer van de omgekomen president, was bij andere herdenkingsbijeenkomsten. Hij hangt theorieën aan dat de Russen zijn broer hebben vermoord. Ook de regering van Tusk zou schuld hebben aan zijn overlijden.

Eerste optreden koninklijk paar op 4 en 5 mei

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maken een paar dagen na de inhuldiging, op 4 en 5 mei, hun eerste opwachting als koning en koningin bij een officiële gelegenheid. De twee zijn aanwezig bij de nationale dodenherdenking in Amsterdam en een dag later bij het 5 mei-concert op de Amstel. Ook prinses Beatrix is bij het concert aanwezig. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei woensdag bekendgemaakt.

Tijdens dodenherdenking op de Dam wordt de eerste krans gelegd door het koninklijk paar. Daarvoor vindt in De Nieuwe Kerk een herdenkingsbijeenkomst plaats. De 4 mei-voordracht wordt gehouden door auteur en journalist Paulien Broekema. Na de herdenking volgt een toespraak van voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm.

Met het 5 mei-concert wordt Bevrijdingsdag afgesloten. Volgens het comité is de aanwezigheid van prinses Beatrix extra bijzonder omdat ze als koningin altijd bij het concert aanwezig is geweest. Het concert wordt verzorgd door de Marinierskapel.


Eerste optreden koninklijk paar op 4 en 5 mei (Foto: Novum)

Jim Carrey herenigd met Ace Ventura-regisseur

Jim Carrey gaat de titelrol spelen in de komedie Ricky Stanicky. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. De film wordt geregisseerd door Steve Oedekerk, die Carrey ook regisseerde in de komedie Ace Ventura: When Nature Calls uit 1995.

Ricky Stanicky gaat over drie vrienden die jarenlang een denkbeeldige vierde persoon gebruikten om onder lastige situaties uit te komen. Als hun echtgenoten eisen Stanicky te ontmoeten, huren ze een acteur in om hem te spelen.

De komedie wordt deze zomer opgenomen. De 51-jarige Carrey vervangt James Franco, die het te druk heeft voor de film. De komische acteur was onlangs in de Verenigde Staten te zien in de komedie The Incredible Burt Wonderstone. Daarnaast speelt hij Colonel Stars and Stripes in Kick-Ass 2 en werkt hij aan een vervolg op Dumb and Dumber.

Jim Carrey: Dumb and Dumber To komt volgend jaar (Foto: Novum)

[Upd] ING weer plat na cyberaanval

ING is dinsdagavond opnieuw doelwit geweest van een cyberaanval. Daardoor was het internet- en mobielbankieren tijdelijk niet beschikbaar. Dat heeft een woordvoerder van de bank laten weten.

Volgens de woordvoerder heeft de bank de aanval "succesvol afgeslagen" en waren de systemen na 20 minuten weer beschikbaar.

Update 12.04u

ING heeft opnieuw te kampen met een cyberaanval die voor een storing zorgt. Klanten hebben slechts beperkt toegang tot de mobiele app en tot Ideal. Dat meldt de bank woensdagochtend via Twitter.

Opnieuw cyberaanval op ING
Opnieuw cyberaanval op ING (Foto: ANP)

Zo snel als een cheetah in SimCity

Maxis heeft de cheetah-snelheid van SimCity weer aangezet. Het door serverload en bugs geplaagde spel wacht nog op patch 2.0. Daar wordt nog aan gewerkt, deelt Maxis mee.

De snelheid was meteen na de launch teruggeschroefd om de servers te ontzien. Op de publieke testserver van Maxis was deze al weer aangezet, maar vanaf vandaag is de cheetah weer actief op alle servers. Het blijft wachten op patch 2.0, die problemen met recycling, casino's, brandweerwagens en meer moet gaan oplossen. Hierdoor zal het spel speelbaar worden zoals je als burgemeester wil, in plaats van om de bugs heen te moeten spelen.

SimCity is uit voor pc. De Mac-versie zou dit kwartaal uit moeten komen.

SimCity

Wegpiraat van A2 geplukt

Een automobilist die zo slingerde dat hij alle rijstroken van de A2 nodig had, is dinsdagavond van de snelweg geplukt. De wegpiraat, die allerlei gevaarlijke capriolen uithaalde, was vermoedelijk onder invloed van drugs en had lange tijd niet in de gaten dat agenten verwoede pogingen ondernamen hem tot stilstand te brengen.

Een agent zag de 36-jarige man uit Schermerhorn in zijn vrije tijd over de A2 bij Utrecht richting het zuiden rijden. De man had de hele breedte van de weg nodig, aldus de politie. Bij Vianen zagen gewaarschuwde agenten hem ook rijden.

De agenten gingen voor de auto rijden en maanden de bestuurder de politie te volgen. De automobilist reageerde daar niet op en reed al slingerend de uitvoegstroken naar de A27 op, waarbij hij volgens de politie bijna een auto raakte. Agenten maanden hem tot stoppen, maar in plaats daarvan haalde de automobilist de politiewagen in.

Op het laatste moment stuurde de automobilist zijn wagen toch weer de A2 richting Den Bosch op. Daarbij haalde hij via de vluchtstrook een vrachtwagen in. De agenten zetten hun zwaailichten aan, maar ook daarop reageerde de man niet. Verschillende automobilisten moesten uitwijken voor de man, die zo slingerde dat hij vier rijstroken nodig had. Hij schampte een vangrail, maar wist zijn auto toch op de weg te houden.

De agenten haalden de man in en deden ook hun sirene aan. De automobilist presteerde het nog een paar honderd meter door te rijden. Pas toen agenten pal naast hem gingen rijden, drong het 'kennelijk' tot hem door dat hij moest stoppen, wat hij deed op de vluchtstrook.

De man bleek niet dronken te zijn. Van de man, die zelf aangaf dat hij oververmoeid was, is op een politiebureau bloed afgenomen om te kijken of hij onder invloed van drugs was. De uitslag van die test laat een paar weken op zich wachten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Netwerk van neonazi's ontdekt in Duitse gevangenissen

De Duitse autoriteiten hebben een netwerk van neonazi's in Duitse gevangenissen ontdekt. Het netwerk probeerde financiële hulp te regelen voor gedetineerde rechtsextremisten en hun gezinnen. De autoriteiten hebben extra maatregelen getroffen om te voorkomen dat neonazi's zich opnieuw organiseren vanuit de gevangenis.

Het neonazinetwerk werd ontdekt in een gevangenis in de Duitse deelstaat Hessen. Bij een doorzoeking van cellen zijn bewijzen voor het bestaan van het netwerk boven water gekomen. Volgens de autoriteiten stuurden gevangenen elkaar gecodeerde berichten via de post of werden berichten verstopt in tijdschriften.

De neonazi's probeerden ook in contact te komen met mensen die banden onderhouden met de Nationaalsocialistische Ondergrondse (NSU), een extreemrechtse terreurorganisatie die verdacht wordt van tien moorden. Het enige nog levende kopstuk van de NSU wordt volgende week berecht.

Kabbelende beekjes in Project Eternity

Obsidian Entertainment heeft een vier en een half minuten durende video gemaakt om Project Eternity in actie te laten zien. Deze video laat vooral de omgeving en de effecten van belichting, water, bomen en de dag- en nachtcyclus zien.

Project Eternity is een crowd-funded spel dat gebouwd wordt met Unity. De ontwikkelaar geeft aan dat het hoopt een zelfde soort visueel spectakel als Icewind Dale te maken, maar dan met moderne functies zoals dynamische verlichting en water. De demo is volledig in 2D en draait op een gemiddelde pc.

Project Eternity wordt verwacht in april 2014 op Linux, Mac en PC.

FC Utrecht verwacht Ruiter snel terug

FC Utrecht hoeft Robbin Ruiter naar verwachting niet lang te missen. De liesblessure die de 26-jarige doelman zondag opliep in het eredivisieduel tegen ADO Den Haag (1-0) lijkt mee te vallen. Dat meldt de club woensdag op zijn website.

"Toch willen we de situatie richting het weekeinde rustig bekijken", laat clubarts Niels Wijne weten. "We nemen geen risico's met Robbin. Daarom beslissen we pas richting de wedstrijd van zondag of hij kan spelen." De nummer zes van de Eredivisie gaat op bezoek bij AZ.

Ruiter moest tegen ADO acht minuten voor tijd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Jeroen Verhoeven.

Wim Breukink (89) overleden

Wim Breukink, oud-voorzitter van de Ronde van Nederland en voormalig bestuurslid van de KNWU, is dinsdag op 89-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Dieren. Dat meldt de NOS woensdag. Breukink, de vader van oud-wielrenner Erik, was ook voorzitter van de club van 48, de vereniging van oud-renners en andere prominenten uit de wielersport.

Als directeur van fietsenfabrikant Gazelle was Breukink betrokken bij de Willem II-Gazelle-ploeg, die in 1968 werd opgericht. Hij was daarnaast enige tijd captain van het Nederlandse Davis Cupteam ten tijde van Tom Okker.

Isner ten koste van Harrison verder in Houston

John Isner heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi in Houston. De als vijfde geplaatste Amerikaan rekende dinsdag af met landgenoot Ryan Harrison: 7-6 (4), 6-4. Isner was vorig jaar verliezend finalist op het gravel in Texas. In de tweede ronde neemt hij het op tegen Jack Sock, die met een wildcard is toegelaten tot het hoofdschema.

Fernando Verdasco, de nummer zes van de plaatsingslijst, ontdeed zich van Steve Johnson. De Spanjaard was met 7-6 (5), 6-2 te sterk voor de thuisspeler. Zijn volgende tegenstander komt uit de partij tussen landgenoot Ruben Ramirez Hidalgo en Somdev Devvarman uit India.


Isner ten koste van Harrison verder in Houston (Foto: Novum)

Bryan Cranston in Kung Fu Panda 3

Dreamworks komt met Kung Fu Panda 3 en Bryan Cranston, die we vooral kennen als Walter White van Breaking Bad, is gestrikt voor een rol. De hoofdrollen staan wederom op naam van Jack Black, Angelina Jolie en Seth Rogen.

Het verhaal gaat verder op vertrouwde voet - Black's krijger Po, de uitverkorene, zet zijn queeste voort om meester van de oosterse vechtkunst te worden. Deze zoektocht gaat nog steeds gepaard met overmatig eten en een overdosis humor. Er is verder nog niets bekend over het verhaal aangezien de film pas op 23 december 2015 wordt verwacht in Amerika.

Naast Bryan Cranston, die overigens ook in Argo en Drive speelde, horen we ook de stemmen van Mads Mikkelsen (Casino Royale) en Rebel Wilson (Bridesmaids).

Bryan Cranston
Bryan Cranston

Liam Neeson en Bradley Cooper willen geld zien

Liam Neeson en Bradley Cooper zijn boos. Heel boos. Het duo vindt zelf dat ze erg succesvol zijn met rollen in onder andere de remake van The A-Team en was daarom onaangenaam verrast toen ze hun afbeeldingen tegenkwamen op advertenties van twee bedrijven die handelen in thuisbioscopen en televisies.

"Als je mijn gezicht wil gebruiken dan zul je gewoon betalen" aldus de B-acteurs. "Vutec Corp en First Impressions Theme Theaters hebben zonder toestemming een screenshot gebruikt in hun advertenties. Dit is niet netjes en daarom hebben we een aanklacht tegen deze bedrijven ingediend".

Cooper is alvast aan het trainen geslagen

Veel mis bij kinderopvang Amsterdam

Bij 85 procent van alle kinderopvanglocaties is Amsterdam was bij een eerste inspectie vorig jaar iets niet in orde. Twee kindercentra zijn in 2012 op last van de gemeente gesloten omdat bij herhaling ernstige overtredingen werden geconstateerd. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau Handhaving Kinderopvang (BHK) in de hoofdstad.

Naar aanleiding van de inspecties startte het BHK 930 handhavingstrajecten, waarbij extra streng wordt toegezien op het naleven van de regels. De helft van de kinderopvangplekken waar tekortkomingen werden geconstateerd, voldeden na een waarschuwing bij een tweede controle nog steeds niet aan alle eisen.

Veel mis bij kinderopvang Amsterdam
Veel mis bij kinderopvang Amsterdam (Foto: ANP)

Rocksteady heeft vertrouwen in Batman Origins

Rocksteady Studios is blij om Batman: Arkham Origins uit handen te geven. De studio Warner Bros. Montreal is bezig met het spel, is gisteren bekendgemaakt.

Sefton Hill, de director van de eerste twee delen uit de Arkham-franchise vertelt dat hij gelooft in het nieuwe team. "Rocksteady is blij om te zien dat WB Games Montreal de prequel van de Arkham-franchise ontwikkelt", zei hij. "We hebben er vertrouwen in dat dit getalenteerde team een fantastische ervaring gaat maken, om zo de oorsprong van de Arkham-universum tot leven te brengen."

Eric Holmes, creative director van Batman Arkham Origins, vindt dat een spel dat over het begin van de carrière van Batman als een misdaadbestrijder gaat, de studio een kans geeft de personages en dynamiek een andere insteek te geven. "Het geeft ons de kans om dingen een beetje te vernieuwen. Personages, ideeën, de dynamiek tussen Batman en andere personages, en ook de wereld", zei hij. "Batman is niet personage geworden die wij kennen en zeer vertrouwd mee zijn geraakt."

Batman: Arkham Origins komt uit op pc, PlayStation 3, Wii U en Xbox 360 op 25 oktober. Batman: Arkham Origins Blackgate komt naar Nintendo 3DS en PlayStation Vita.

Waar Rocksteady dan aan werkt blijft gissen. Er zijn geruchten over een Batmanspel dat zich in de Silver Age van de comics afspeelt, maar Warner en Rocksteady houden de lippen stijf op elkaar.

GameInformer

FOK!filmtips van de dag: Black Hawk Down

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Lola komt uit de trendy New Yorkse wijk Greenwich Village. Ze is daar ontzettend populair en denkt dat de wereld om haar draait, totdat haar ouders gaan verhuizen naar een buitenwijk in New Jersey. Op haar nieuwe school ontmoet ze Carla Santini, die hier net zo populair is als Lola was op haar oude school. Hun rivaliteit wordt aangewakkerd wanneer Carla en Lola beiden hun zinnen zetten op de hoofdrol in het schooltoneelstuk. De strijd om wie het populairst is, wordt nog heviger wanneer Carla kaartjes weet te bemachtigen voor een uitverkocht afscheidsconcert van Lola's favoriete band. Kan Lola twee vliegen in een klap slaan door zowel Carla's plannen te dwarsbomen, als haar favoriete popster te ontmoeten? Confessions of a Teenage Drama Queen is te zien om 13.00 uur op BBC2.

Voormalig ambassadeur Joseph Wilson brengt een bezoek aan Niger, waar hij ontdekt dat het bewijsmateriaal voor de aankoop van uranium door Saddam Hoessein vervalst is - een ontdekking die hij gebruikt om een messcherp artikel in de New York Times te publiceren. Die aankoop was immers een reden voor president George W. Bush om de tweede Golfoorlog te beginnen. Een week later wordt de geheime identiteit van zijn vrouw, CIA-agente Valerie Plame, onthuld in de pers. Het lekken van haar identiteit is een misdaad dus start er een onderzoek waarbij ambtenaren tot het allerhoogste niveau worden gehoord. Het schandaal ontaardt in een bloedspannende en historische krachtmeting tussen vrije pers, strategische politiek en de harde waarheid.

Fair Game is gebaseerd op het boek Fair Game: My Life as a Spy, My Betrayal by the White House van Valerie Plame Wilson. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

De eerste veldslag tussen Amerikanen en Vietcong in 1965. Hal Moore is de commandant van het Amerikaanse bataljon dat in de jungle wordt gedropt. Al snel zijn de 400 soldaten omsingeld door 3000 Noord-Vietnamese strijders, onder leiding van de charismatische kolonet Ahn. De strijd is uitzichtloos en zal meer dan een maand duren. Tot een overwinning van één van beide kampen zal het nooit komen. Met een cast van onder andere Mel Gibson, Chris Klein en Greg Kinnear. We Were Soldiers is te zien om 20.30 uur op RTL7.

Black Hawk Down heeft wekenlang op één gestaan in de box office van Amerika. Daarnaast is de film genomineerd voor vier Oscars. De gedachte is dan snel gemaakt dat we hier met een uitzonderlijk goede timing van producent Jerry Bruckheimer, die eerder verantwoordelijk was voor onder meer Top Gun, te maken hebben: na 11 september en nu de Verenigde Staten huishouden in Afghanistan, lijkt het volk behoefte te hebben aan een grote dosis Amerikaans heldendom. Maar hoewel Black Hawk Down het niet nalaat lovende woorden te spreken over de schoonheid van militaire kameraadschap, is deze film bovenal een beklemmende weergave van wat een verschrikkelijk slagveld is geweest. Geheel uit Amerikaans oogpunt, dat wel. Met rollen van onder andere Josh Hartnett, Eric Bana en Ewan McGregor. Te zien om 23.15 uur op RTL7.

Hanni & Nanni, Meet the Parents, Meet the Fockers en Ladder 49 zijn ook te zien op televisie vandaag.

'Sylvie vindt troost in armen Ibrahimovic'

Sylvie van der Vaart heeft iets met Zlatan Ibrahimovic. Dat is de naam die nu 'door het wereldje zoemt', zegt showbizzdeskundige Evert Santegoeds over de Zweedse voetballer en oud Ajax-ploeggenoot van Rafael van der Vaart. Laatstgenoemde is nu samen met Sabia, de ex van voetballer Khalid Boulahrouz en beste vriendin van Sylvie.

"Wanneer Raf het met een oude bekende aanlegt, dan kan Sylvie dat natuurlijk net zo goed doen", zei Santegoeds woensdagochtend in de radioshow van Edwin Evers. "In ieder geval speelt hij in Parijs, kent hij Sylvie, is hij voetballer." Daarmee voldoet hij aan 'het signalement, zeg maar, van Sylvies nieuwe liefde'.

Rafael en Sylvie maakten in januari bekend te gaan scheiden. Maandag schreef de Duitse boulevardkrant Bild dat Rafael een relatie heeft met Sabia, waarna dinsdag het verhaal opdook dat Sylvie een nieuw liefje in Parijs heeft. Ibrahimovic speelt voor de club Paris Saint-Germain. Hij kon het in zijn Ajax-periode niet vinden met Rafael.

Teeven in gesprek over Duitse gevangenimport

Gevangenissen in grensprovincies kunnen mogelijk openblijven door er Duitse gedetineerden in te zetten. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) vraagt de Duitsers binnenkort of zij gebruik willen maken van de Nederlandse cellen, meldt het Limburgs Dagblad woensdag. Onder meer een gevangenis in Maastricht hoeft mogelijk niet te sluiten.

Het huisvesten van buitenlandse criminelen is niet nieuw. In Tilburg verblijven sinds 2010 meer dan vijfhonderd Belgische gedetineerden, waardoor die gevangenis open kon blijven.

Teeven wil 340 miljoen euro op het gevangeniswezen bezuinigen. Onder meer gevangenissen in Amsterdam, Tilburg, Alkmaar, Arnhem, Balkbrug, Hoogeveen en Maastricht worden met sluiting bedreigd. Honderden medewerkers in regio's waar de werkloosheid al hoog is dreigen hun baan te verliezen. De vakbonden dreigen dat over twee weken het werk wordt neergelegd als het bezuinigingsplan niet wordt teruggedraaid.

Teevens woordvoerder was niet direct niet bereikbaar voor een toelichting.

'Payroller mag niet ontslagen worden'

Een payroller die werk verrichtte voor de gemeente Enschede, is feitelijk in dienst van die gemeente. Daardoor mag de payrollonderneming het contract met de werknemer niet zomaar opzeggen als de gemeente wil reorganiseren. Dat heeft de kantonrechter in Enschede geoordeeld. Payrolling ligt onder vuur, omdat werknemers minder rechten hebben dan werknemers die gewoon in dienst zijn.

Volgens de rechter stond de werknemer weliswaar niet op de loonlijst van Enschede, maar was de gemeente toch duidelijk de werkgever. Zo maakte de werknemer met de gemeente onder meer afspraken over vakantiedagen en te volgen opleidingen.

In het sociaal overleg tussen vakbonden en werkgevers staan onder meer de rechten van flexwerkers, onder wie payrollers, op de agenda. Nederland telt zo'n 150 duizend payrollers. Payrolling is onder meer bedoeld om kleine werkgevers administratief te ontlasten.

Voor het oordeel van de rechter in Enschede definitief wordt, mogen de partijen nog reageren.

Euro Shopper verdwijnt

Albert Heijn stopt vanaf deze week met het voeren van de merknaam Euro Shopper. Het goedkope huismerk van de supermarktketen gaat verder onder de naam AH Basic. Dat meldt Albert Heijn woensdag. Ook in de andere Europese landen waar moederbedrijf Ahold actief is wordt Euro Shopper vervangen.

De komende weken kunnen klanten van AH de eerste AH Basic-producten in de schappen vinden, waaronder cornflakes, hazelnootpasta en pannenkoekenmix. In de loop van het jaar moeten alle Euro Shopper-producten worden vervangen.

Reden voor Albert Heijn om het basismerk te vervangen is dat het niet honderd procent tevreden was met Euro Shopper. AH Basic moet wat betreft prijs en kwaliteit consistenter worden. Bovendien is de merknaam AH voor klanten 'vertrouwder', licht een zegsvrouw toe.


Euro Shopper verdwijnt als merknaam bij AH (Foto: Novum)

Eerste epische Elysium-trailer online

Nadat gisteren de eerste poster online werd gezet, worden we deze ochtend verblijd met een volwaardige trailer van het sci-fi spektakel Elysium.

De trailer laat een bad-ass Matt Damon zien die, met behulp van een exoskelet, op een missie gaat om gelijkheid te creëren tussen de allerrijkste en de allerarmste. De rijken wonen gezamelijk op het hypermoderne ruimtestation Elysium, terwijl de armen proberen te overleven op de vervuilde en overbevolkte planeet Aarde.

Naar verluidt gaat de film van District 9 regisseur Neil Blomkamp het sci-fi genre herdefiniëren. Zo vertelt acteur William Fichtner, die in de film de tycoon John Carlyle speelt, dat hij denkt dat Elysium dezelfde impact gaat hebben als bijvoorbeeld films als Deer Hunter en Platoon dat hadden op oorlogsfilms. "Ik kreeg echt het gevoel dat ik deze film nog nooit eerder had gezien. Het herdefinieërd iets." aldus Fichtner.

Het is nog even wachten op Elysium, de film met o.a. Matt Damon en Jodie Foster draait vanaf 12 september in de Nederlandse bioscoop.

Amerikaanse ijshockeysters winnen WK

De Amerikaanse ijshockeysters hebben dinsdag in Ottawa de wereldtitel veroverd. Gastland Canada werd in de finale met 3-2 verslagen. Het is de vijfde wereldtitel voor de Verenigde Staten, die vorig jaar voor eigen publiek de eindstrijd nog verloren van tienvoudig wereldkampioen Canada.

Amanda Kessel was de matchwinner door aan het begin van het derde kwart de winnende treffer voor haar rekening te nemen. "Dit voelt als revanche", liet ze na de partij weten. "We werden vorig jaar op eigen grond verslagen. Om nu naar Canada te komen en goud te pakken is ongelooflijk."

De Canadezen waren in het eerste kwart op voorsprong gekomen dankzij Courtney Birchard. Brianna Decker en Megan Bozek bogen de score vervolgens om. Via Caroline Ouellette wist het gastland nog terug te komen, maar na de treffer van Kessel was de wedstrijd gespeeld.

Het wereldkampioenschap is het laatste grote toernooi voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Sochi.


Amerikaanse ijshockeysters winnen WK (Foto: Novum)

Joe van der Sar (15) gaat ook bij Ajax keepen

Joe van der Sar maakt vanaf volgend seizoen deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. De zoon van recordinternational Edwin keept nu nog bij topklasser Noordwijk. Hij sluit aan bij de B-junioren van de Nederlands kampioen. "Van der Sar gaat naar Ajax", laat vader Edwin woensdag weten in De Telegraaf.

"Verder wil ik er niet te veel over zeggen. Joe krijgt het door zijn achternaam vast moeilijk genoeg. Maar hij gaat deel uitmaken van de beste jeugdopleiding van Europa. Al kunnen ze er bij Barcelona ook wel wat van", aldus de marketingdirecteur van de Amsterdammers, die tussen 1990 en 1999 bij Ajax keepte.

De 15-jarige Joe kwam eerder uit in de opleiding van Manchester United. Na de terugkeer van de familie Van der Sar naar Nederland meldde hij zich aan bij Noordwijk.

Stoker

Chan-wook Park boekte vooral succes met zijn Vengeance-trilogie, met het misselijk makend goede Oldeuboi als absoluut hoogtepunt. Daar volgt dit jaar een Amerikaanse remake van, maar zelf besloot hij de stap naar Hollywood ook te maken. Hiervoor sloot hij de handen ineen met Wentworth Miller. Inderdaad, de  hoofdrolspeler van tv-serie Prison Break. In plaats van de acteursrol op zich te nemen, schreef de Amerikaan het scenario van Stoker en nam Park de regie op zich. Geen voor de hand liggende combinatie, maar wel eentje die werkt.

[Upd] Kleuter van zesde etage gevallen of gegooid

Een 3-jarig kind is dinsdagavond rond 23.00 uur van de zesde etage van een flat in Amsterdam Zuidoost gevallen of gegooid. Dat heeft de Amsterdamse politie bevestigd.

Hoe het met het kind is, kon de politie nog niet zeggen. De kleuter is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Een man en een vrouw zijn aangehouden.

Het ongeluk gebeurde in een flat aan de Kikkenstein. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Update 9.24 uur
De 3-jarige peuter die dinsdagavond van de zesde etage van een flat in Amsterdam Zuidoost viel is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie. In de zaak zijn twee mannen van 37 en 46 jaar en een 27-jarige vrouw aangehouden.

Van de Kerkhof gelooft in zege PSV

Willy van de Kerkhof denkt dat zijn oude ploeg PSV zondag in de titelrace een gevoelige tik gaat uitdelen aan Ajax. "Als ze winnen hebben ze alles weer in eigen hand", kijkt de oud-prof, die tussen 1973 en 1988 voor de Eindhovense club speelde, vooruit naar de topper van aankomend weekeinde.

Van de Kerkhof weet dat de druk op PSV zondag voor eigen publiek enorm zal zijn. "Het is de laatste kans om kampioen te worden. Maar zo'n laatste kans mag je als topspeler en topploeg niet laten schieten." De voorsprong van Ajax bedraagt met nog vijf wedstrijden te spelen drie punten. Ook Vitesse en Feyenoord doen nog volop mee.

Sjaak Swart lijkt zich ondanks de goede reeks die zijn ploeg de laatste weken neerzette aanmerkelijk meer zorgen te maken. "Op dit moment speelt Ajax beter, maar het zijn wedstrijden op zich", weet Mister Ajax te vertellen. "Met een gelijkspel ben ik tevreden."

Chinese ex-spoorminister moet terechtstaan

Liu Zhijun, van 2003 tot februari 2011 minister van Spoorwegen in China, is aangeklaagd voor corruptie. Wanneer het proces tegen hem begint, heeft de rechtbank in Peking nog niet bekendgemaakt, meldde het staatspersbureau Xinhua woensdag. Als Liu schuldig wordt bevonden, kan de rechter hem de doodstraf opleggen.

Lui werd in mei vorig jaar uit de Communistische Partij gezet. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij zich tegen betaling van hoge bedragen heeft laten omkopen. Ook zou hij zijn positie als minister hebben misbruikt om een investeringsmaatschappij aan een grote illegale winst te helpen.

De Chinese spoorwegen zijn de afgelopen jaren in grote problemen geraakt. Door investeringen in hogesnelheidstreinen ontstond een hoge schuldenlast. Ook was er sprake van verspilling en fraude.

ANWB komt in actie tegen Belgische tol

De ANWB gaat actie voeren tegen de Belgische plannen om een wegenvignet in te voeren voor buitenlandse automobilisten. De Belgen willen vanaf 2016 geld innen. Een woordvoerder van de bond noemt het woensdag in het AD een ordinaire kostenverhoging voor niet-Belgen. De ANWB wil dat politiek Den Haag bij de Belgen aan de bel trekt en lanceert een website met de plannen van de zuiderburen.

Zonder vignet mogen buitenlandse automobilisten niet meer de weg op. Het geld is voor wegenonderhoud. ,,Niet alleen vakantiegangers, maar ook mensen die dagelijks voor hun werk naar België moeten, worden op kosten gejaagd. Wij vinden dat het van de baan moet", zegt de woordvoerder.

Het (virtueel) vignet is te koop via internet of een servicepunt langs de snelweg. Controle gaat met camera's via de nummerplaat van de auto.

Fraudehelpdesk kan voorlopig door

Het voortbestaan van de Fraudehelpdesk is tot eind volgend jaar gegarandeerd. Door een bijdrage van in totaal 1 miljoen euro van de ministeries van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie is de helpdesk voorlopig uit de financiële zorgen.

Dat schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken woensdag aan de Tweede Kamer. Die had aangedrongen op de steun. Burgers en kleine ondernemers kunnen met meldingen en vragen over alle vormen van fraude terecht bij de helpdesk.

De Fraudehelpdesk ging begin 2011 van start. Vorig jaar kwamen er ruim 26.000 meldingen binnen; in het jaar daarvoor waren dat er nog 10.000. Vooral het aantal klachten over cybercrime groeide.

Het bedrijfsleven steunt de helpdesk met 200.000 euro.

Fraudehelpdesk kan voorlopig door
Fraudehelpdesk kan voorlopig door (Foto: ANP)

Openbare waterstoftankstations in aanbouw

De komende twee jaar worden zeker vier openbare waterstoftankstations in ons land gebouwd. De eerste wordt rond de jaarwisseling in Rotterdam geopend. Dat maakt staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) later woensdag in Rotterdam bekend.

Volgens Mansveld staan we "aan de vooravond van de introductie van rijden op waterstof in Nederland". Er komen steeds meer auto's op de markt die rijden op waterstof. "Daarom moeten we ons land klaarstomen voor deze schone en duurzame voertuigen."

Op dit moment rijden alleen een aantal bussen in het openbaar vervoer op waterstof. Auto's die rijden op waterstof stoten geen koolstofdioxide uit.

Website voor zaken in ontwikkelingslanden

Bedrijven die zaken willen doen in ontwikkelingslanden wordt het steeds makkelijker gemaakt. Dat is in ieder geval de bedoeling van de website Ondernemeninontwikkelingslanden.nl die woensdag online is gegaan.

De website heeft als doel informatie en ervaringen uit te wisselen over zakendoen in opkomende markten in ontwikkelingslanden zoals Ethiopië, Bangladesh en Colombia. "De site bundelt expertise die Nederland rijk is over tientallen ontwikkelingslanden", aldus een woordvoerster.

Achter de website werken overheid, ontwikkelingsorgansiaties en brancheorganisaties gericht op ondernemers met elkaar samen. De portal werd woensdag online gezet door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland en directeur Alexander Kohnstamm van Partos (branchevereniging van ontwikkelingsorganisaties).

"Overheid, bedrijfsleven en ontwikkelingsorganisaties zijn het zeker niet altijd eens, maar hierover wel: er zijn enorme kansen voor Nederlandse ondernemers in ontwikkelingslanden. Bovendien staan de deuren vaak wagenwijd open voor het Nederlandse bedrijfsleven vanwege onze ontwikkelingsrelatie met het land. Het is belangrijk dat we naast de investeringen in sociale sectoren ook duurzame economische ontwikkeling stimuleren", zegt Kohnstamm.

Website voor zaken in ontwikkelingslanden
Website voor zaken in ontwikkelingslanden (Foto: ANP)

Koefnoen brengt kroningsspecial

Koefnoen komt op 25 april met een speciale aflevering in verband met de troonswisseling. Owen Schumacher en Paul Groot maken een selectie van de grappigste items over het koningshuis en vullen die aan met nieuwe sketches.

De twee zien Beatrix met weemoed vertrekken, laten ze weten in een verklaring van de AVRO. "Een imitatie van een waardige vorstin kan met een kleine afwijking van het protocol al op je lachspieren werken, terwijl een prins die we bij eerdere gelegenheden met wc-potten hebben zien smijten de satire ver voorbij is."

Behalve Schumacher en Groot zijn ook Marjan Luif, Martine Sandifort, Dick van den Toorn en Sanne Wallis de Vries te zien in de speciale uitzending.

Nederland voert ranglijst gelukkigste kinderen aan

Kinderen in Nederland zijn het gelukkigst. In een ranglijst voor kinderwelzijn in 29 geïndustrialiseerde landen die door Unicef is opgesteld staat Nederland bovenaan.

Op de gebieden rijkdom, school en gedrag (zoals gepest worden, goed eten of weinig drugs gebruiken) staat Nederland volgens Unicef bovenaan. Op het gebied van gezondheid en veiligheid staat Nederland op de vijfde plaats en op het gebied van onderdak en omgeving op de vierde plaats. Dat is samen goed voor een gemiddelde eerste plaats, net als de vorige keer in 2007. Toen stonden Zweden en Denemarken nog op de tweede en derde plaats.

Deze keer staat Noorwegen op de tweede plaats. In de top zes staan verder IJsland, Finland, Zweden en Duitsland. België staat op de negende plaats. Volgens de onderzoekers is er geen sterk verband tussen het gemiddeld inkomen en het welzijn van de kinderen in een land.

Zo staat Slovenië hoger op de lijst dan Canada en doet Tsjechië het beter dan Oostenrijk. De Verenigde Staten staan op de 26e plaats en moeten Griekenland nog net voor zich laten. Alleen in Litouwen, Letland en hekkensluiter Roemenië is het volgens Unicef slechter gesteld met het kinderwelzijn.

Motie van wantrouwen in de maak tegen top KPN

Aandeelhouders van KPN hebben van het gezaghebbende stemadviesbureau ISS het advies gekregen om de raad van bestuur en de commissarissen geen decharge te verlenen over afgelopen boekjaar. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Woensdagmiddag vindt de aandeelhoudersvergadering van het telecombedrijf plaats.

De top van het telecombedrijf krijgt van ISS het verwijt dat het de aandeelhouders vorig jaar verzocht niet in te stemmen met een bod van América Móvil. De Mexicaanse eigenaar Carlos Slim was bereid acht euro per aandeel KPN te betalen voor maximaal 28 procent van het uitstaande kapitaal. KPN achtte dat destijds onvoldoende. Nu wil het telecombedrijf via een claimemissie drie miljard euro ophalen tegen een prijs van onder de drie euro.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering staat de goedkeuring van de claimemissie op de agenda. De door ISS aangeraden 'motie van wantrouwen' heeft waarschijnlijk geen consequenties. De claimemissie wordt ondersteund door de inmiddels grootaandeelhouder geworden Slim. Die heeft ingestemd met de emissie in ruil voor twee zetels in de raad van commissarissen.


Motie van wantrouwen in de maak tegen top KPN (Foto: Novum)

'Noord-Korea zat achter cyberaanval op Zuid-Korea'

Agenten van de Noord-Koreaanse regering zaten achter de cyberaanval die in maart Zuid-Koreaanse televisiezenders en banken trof. Dat is volgens Zuid-Korea gebleken uit een eerste onderzoek. De cyberaanval legde zo'n 32 duizend computers en servers plat.

Volgens Chun Kil-soo van de Zuid-Koreaanse dienst voor internetveiligheid vertoonde de aanval grote gelijkenissen met eerdere cyberaanvallen van Noord-Korea. De aanval zou het werk zijn van een spionagedienst van het Noord-Koreaanse leger. Er werd gebruikgemaakt van zes computers die via meer dan duizend IP-adressen in het buitenland verbinding maakten met servers in Zuid-Korea. In totaal konden dertien IP-adressen worden teruggeleid tot Noord-Korea. De aanval werd acht maanden lang voorbereid.

Prinses Ariane viert zesde verjaardag

Prinses Ariane is woensdag jarig. De derde dochter van Willem-Alexander en Máxima viert haar zesde verjaardag in huiselijke kring, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Arianes verjaardag is de laatste verjaardag van een van de kinderen van het kroonprinselijk paar vóór de troonswisseling. Op 30 april wordt Willem-Alexander koning en Máxima koningin. Vanaf het moment van de abdicatie is hun oudste dochter Amalia de wettige troonopvolger. Na Amalia volgen Alexia en Ariane in de lijn van troonopvolging.

Amalia is vanaf 30 april de eerste troonopvolger die de titel Prinses van Oranje draagt. Sinds de grondwetswijziging van 1983 is het mogelijk behalve de titel Prins van Oranje ook de titel Prinses van Oranje toe te kennen. De titel is verbonden aan de vermoedelijke troonopvolger.

Overigens is prinses Ariane niet de enige Oranjetelg die woensdag jarig is, ook prins Floris mag kaarsjes uitblazen. De jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven wordt 38 jaar.

Lauren wil met Jort trouwen op onbewoond eiland

Lauren Verster sluit een huwelijk met Jort Kelder niet uit. Het is voor de 32-jarige presentatrice geen must om in het huwelijksbootje te stappen met de zestien jaar oudere presentator, maar als het gebeurt lijkt een bruiloft in een ver oord haar wel wat.

"Mocht het ooit zover komen, dan zie ik het voor me dat we met z'n tweeën op onze blote voeten op een onbewoond eiland trouwen. Met iemand van de lokale stam als trouwambtenaar", zegt ze woensdag in het AD. "Of bij de Papoea's met Jort in maar één specifiek kledingstuk."

Verster gaat binnenkort wel zelf stellen in de echt verbinden. Voor een evenement rond de film The Big Wedding beloven tortelduifjes onder haar leiding elkaar eeuwige trouw. De presentatrice, die in het verleden brutale fratsen uithaalde op tv, liet zich deze week beëdigen tot ambtenaar van de burgerlijke stand. "Gelukkig kreeg ik het papiertje zonder problemen."

Eigenaar Málaga woedend: "Dit is racisme"

De stemming binnen de selectie van Málaga is na de uitschakeling in de Champions League tot onder het nulpunt gedaald. De Spanjaarden stonden vijf minuten voor tijd nog met 1-2 voor, maar gingen uiteindelijk toch met 3-2 de boot in.

"Een geschorst team kan natuurlijk niet de finale van de Champions League spelen", liet trainer Manuel Pellegrini na afloop met een cynische ondertoon weten. Hiermee refereerde de trainer naar de Europese schorsing, die Málaga een jaar geleden kreeg opgelegd. Dit had te maken met financiële problemen bij de club.

Ook de steenrijke eigenaar van Málaga, sjeik Abdullah Al Thani, trok van leer. Hij deed dit echter via Twitter. "Dit heeft niets met voetbal te maken, dit is racisme."

'Anne Hathaway in overleg met Christopher Nolan over nieuwe film'

Volgens The Hollywoord Reporter is actrice Anne Hathaway in overleg over een rol in de nieuwe film van Christopher Nolan: Interstellar.

Deze nieuwe sciencefictionfilm is gebaseerd op een theorie van natuurkundige Kip Thorne en gaat over tijdreizen en alternatieve dimensies. In een eerder stadium heeft Matthew McConaughey reeds toegezegd in de film te spelen. Hathaway en Nolan hebben in The Dark Knight Rises al eerder samengewerkt. Interstellar zou Hathaway's eerste filmproject worden na het succesvolle Les Misérables, waar ze een Oscar voor ontving.

De film moet in november 2014 in première gaan.

Hathaway en Waltz winnen bijrol-Oscars (Foto: Novum)

Swart noemt gedragsdeskundigen PSV flauwekul

PSV maakte onlangs bekend twee gedragsdeskundigen in te zetten. Zij zullen in de komende periode een analyse van de huidige selectie maken. Dit bericht zorgde voor wisselende reacties. Zo betitelt Sjaak Swart de keuze van de Eindhovenaren als 'flauwekul'.

"Als prof weet je toch hoe je je moet gedragen?", vroeg Mister Ajax zich in De Telegraaf af. "In mijn tijd als voetballer hebben wij bij Ajax ooit een sportpsycholoog gehad. Die ging met twee proppen papier iets uitleggen."

Swart deed vervolgens uit de doeken waar die proppen voor dienden. "Johan Cruijff was de ene prop, ik de andere. Dat werd één lachpartij. We luisterden niet eens."

Wat de conclusie van de gedragsdeskundigen is, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Wolff zet in op rookietest

Susie Wolff hoopt dit jaar voor Williams deel te kunnen nemen aan een rookietest. Op die manier hoopt de 30-jarige Britse rijdster aan haar superlicentie te komen.

Wolff is aan haar tweede seizoen bij Williams bezig en brengt nu veel tijd in de simulator door. Daarnaast voert ze ook enkele aerodynamische tests uit. "Ik wil graag meedoen aan de rookietest en laten zien hoe snel ik ben", liet ze aan BBC Sport weten.

"Ik ben nu steeds de enige op de baan, als ik aerodynamica aan het testen ben voor het team. Maar ik wil graag eens aan iedereen laten zien dat ik snel genoeg ben. Vervolgens hoop ik genoeg kilometers te kunnen maken voor een superlicentie en daarna is het hopen dat er zich ergens een kans voordoet."

Wolff was begin februari de eerste coureur, die met de nieuwe Williams over het asfalt scheurde. Dit vond plaats tijdens een aerodynamische test in Spanje.

Susie Wolff hoopt op rookietest (Foto: Pro Shots)

'Ook Spurs en Newcastle zetten in op Eriksen'

Christian Eriksen heeft over belangstelling niets te klagen. Was Liverpool aanvankelijk als enige in de race om de Ajacied te contracteren, nu lijken ook Tottenham Hotspur en Newcastle United zich in de strijd te mengen.

Ondanks de belangstelling blijft Eriksen er nuchter onder. De spelmaker gaf aan zich eerst op de titelstrijd in de Eredivisie te willen richten. Als dit achter de rug is, neemt hij een beslissing.

Liverpool lijkt tot dusver de meest serieuze plannen met Eriksen te hebben. Oud-Ajacied Jan Mølby liet zich onlangs al ontvallen dat de Deen 'de perfecte speler voor Liverpool' is. De speler heeft bij Ajax nog een doorlopend contract tot medio 2015.

FOK! wat een weer... Van alles wat.

Goedemorgen! Gisteren viel er sinds lange tijd weer wat regen, maar de hoeveelheden bleven bij ons vrij beperkt. Bij onze zuiderburen onstonden er in de loop van de middag wel een aantal actieve buien en daarbij kwam het ook tot onweer. De eerste echte lentebuien dus. Vandaag hebben we in onze omgeving van alles wat.

We beginnen met veel bewolking of nevel en langs de kust is er een grote kans op mist. De vraag is vooral tot hoeverre de mist landinwaarts drijft. Vervolgens breekt op diverse plaatsen de zon even door, maar dan kunnen er ook weer enkele buien vallen. De grootste kans op buien is er in het binnenland en zeker in het oosten zou het daarbij ook kunnen onweren. De temperaturen lopen vandaag flink uiteen, want langs de mistige kust komt het kwik niet verder dan een graad of 6, terwijl het op plekken waar de zon even goed doorbreekt nog 10 of 11 graden kan worden. De wind draait naar het zuidwesten toe en is zwak tot matig.

De afgelopen dagen had ik nog mijn twijfels over het weekend, maar het lijkt er toch echt op dat de temperaturen op zondag plaatselijk de 20 graden gaan halen. Toch blijven de kust en de Wadden nog mijn zorgenkindje, want de situatie daar wordt pas op het laatste moment duidelijk.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Lenteweer in Eemnes
De hei in de omgeving van Eemnes staat er nog maar droogjes bij. De komende dagen valt er af en toe wat broodnodige neerslag. Volgende week krijgen we waarschijnlijk groene foto's van KlapMongeaul.

 

 

 

Offredo breekt ook borstbeen

Yoann Offredo, die zondag tijdens de 111e editie van Parijs-Roubaix zwaar ten val kwam, blijkt daardoor ook een breuk in het borstbeen te hebben opgelopen. Aanvankelijk werd gedacht dat de ongelukkige Franse wielrenner aan de doodsmak een aantal gebroken vingers en vooral schaafwonden had overgehouden.

"Na een pijnlijke nacht nog een tegenvaller: een borstbeenbreuk is aan het licht gekomen. Woensdag onder de scanner", maakte hij zelf bekend. De 26-jarige Offredo zag in de Noord-Franse klassieker een verkeersbord niet en vloog er in volle vaart tegenaan.

Offredo breekt ook borstbeen
Offredo breekt ook borstbeen (Foto: ANP)

Sarpong rond met NAC Breda

NAC Breda en Jeffrey Sarpong hebben dinsdagavond een mondeling akkoord bereikt over een 3-jarig contract. De aanvallende middenvelder traint sinds een week mee met de Brabantse selectie. Het contract gaat komende zomer in.

Sarpong zat zonder club. Hij kwam eerder uit voor Ajax, Real Sociedad en ook al voor NAC Breda. In het seizoen 2011-2012 speelde hij op huurbasis 11 duels voor zijn oude en nieuwe club. Na zijn eerste periode bij NAC werd Sarpong ook nog uitgeleend aan Hercules Alicante.

Seedorf komt weg met voorwaardelijke straf

Clarence Seedorf wordt niet geschorst naar aanleiding van de vreemde rode kaart die hij ruim twee weken geleden kreeg. De tuchtcommissie in Rio de Janeiro besloot de Nederlander een voorwaardelijke straf op te leggen van één duel. Seedorf werd vorige maand in een wedstrijd van zijn club Botafogo van het veld gestuurd na een akkefietje met de scheidsrechter.

De aanklacht tegen de 37-jarige Nederlander luidde onetisch gedrag en beledigen van de scheidsrechter met een maximumstraf van twaalf duels schorsing. Daarnaast hing hem een boete van veertigduizend euro boven het hoofd.

De hoorzitting, die ruim twee uur duurde, vond plaats in een volgepakte zaal, voornamelijk bijgewoond door journalisten. "Het was een lange zit en niet met het gewenste resultaat", zei Seedorf's advocaat Aníbal Rouxinol. "We wilden vrijspraak en nu krijgt hij een wedstrijd voorwaardelijk." Seedorf, die niet tevreden leek met de uitspraak, sprak na afloop niet met de media.

In het duel tegen Madudeira op 24 maart kreeg de middenvelder, ver in blessuretijd en bij een 2-1 voorsprong voor Botafogo, twee gele kaarten binnen een halve minuut. Hij zou worden gewisseld, maar ging in discussie met de scheidsrechter over de plek waar hij het veld moest verlaten. Daarop kreeg hij geel voor tijdrekken en omdat hij de scheids voor clown zou hebben uitgemaakt en het veld alsnog op een andere plek verliet nog een tweede gele kaart en dus rood.

Achteraf bleek dat Seedorf helemaal niet gewisseld werd en dat dit door een fout in de communicatie van de vierde official niet bekend was bij de scheidsrechter. De schuld voor de ontstane situatie op het veld lag dus in eerste instantie bij het arbitrale kwartet. Daarnaast gaf de arbiter zelf toe dat hij zich niet beledigd had gevoeld door Seedorf. Hiermee verviel een van de aanklachten.

Ook het onetisch gedrag werd weggestreept door de commissie, aangezien Seedorf een onberispelijke staat van dienst heeft. De rode kaart was pas de tweede in zijn ruim twintigjarige loopbaan. Volgens de commissie was het duidelijk dat er eerder sprake was van miscommunicatie dan van opzet. "Portugees is niet mijn moedertaal, dus wellicht dat we elkaar niet goed hebben begrepen", stelde Seedorf in zijn verdediging.

Door de uitspraak kan Seedorf woensdagavond gewoon in actie komen in de wedstrijd tegen Friburguense, een duel in de strijd om het staatskampioenschap van Rio de Janeiro.

Naar de hoeren ... of niet?

Nederland heeft in het jaar 2000 prostitutie gelegaliseerd. De motivatie: als je het legaliseert, heb je meer controle en kun je uitbuiting beter bestrijden. Een nobel streven, maar totaal mislukt. Toch wekken de nieuwste suggesties om het weer te verbieden enorme weerstand op. Ik vind het dan toch wel vreemd dat  de weegschaal van weerzin blijkbaar niet doorslaat naar mannen die een vrouw betalen voor seks.

Abonnementen bij nieuwe consoles?

Afgelopen week kwam een gerucht naar buiten dat de nieuwe Xbox een kleine vijfhonderd dollar moet gaan kosten. Er komt echter ook een goedkopere versie (driehonderd dollar) waarbij je een abonnement moet afsluiten. Voorlopig is nog niet bekend wat dit abonnement moet gaan inhouden. Wij vroegen ons af: is dit de manier waarop we consoles willen kopen? Waarbij we verplicht een abonnement moeten afsluiten? Of willen we gewoon een console kopen en that's it?

FBI onderzoekt afluisteren senator

De Amerikaanse Republikeinse senator Mitch McConnell heeft de FBI gevraagd te onderzoeken of het hoofdkantoor van McConnells campagne is afgeluisterd. Een opname van een gesprek dat in het kantoor plaatshad dook dinsdag op bij nieuwswebsite Mother Jones.

Mother Jones publiceerde fragmenten van de opname, die in februari werd gemaakt. Medewerkers spreken in de opname over onderzoek naar toekomstige Democratische tegenstanders van McConnell, onder wie actrice Ashley Judd. De actrice besloot uiteindelijk vorige maand toch geen gooi te doen naar McConnells Senaatszetel. McConnells medewerkers hebben het onder meer over Judds politieke standpunten, haar religieuze overtuigingen en haar geestelijke gesteldheid.

De campagnemanager van McConnell, Jesse Benton, vergeleek de afluisterpraktijken met het Watergate-schandaal. De FBI en Mother Jones waren niet bereikbaar voor commentaar.

Aangiften na opstootje met Syb van der Ploeg

Verschillende personen hebben aangifte gedaan wegens mishandeling na een opstootje in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, waar Syb van der Ploeg vorige week optrad. De zanger kreeg het aan de stok met een vrouw, die naar de politie stapte. Enkele bezoekers stellen echter dat de vrouw agressief was tegenover hen en deden aangifte tegen haar.

"Ik weet niet wat hem bezielde, maar toen hij mij afgelopen donderdag in de foyer van het Oude Luxor Theater in Rotterdam zag, leken de stoppen bij hem door te slaan", zegt de vrouw volgens De Telegraaf in haar aangifte. "Hij stoof zonder voor mij duidelijke redenen op me af, samen met een medewerker van het theater en zette me hardhandig buiten."

Volgens Marc de Bruin, de manager van Van der Ploeg, liggen de zaken heel anders. "Hoe kun je dit nou serieus nemen?", zegt hij tegen Novum Nieuws. De vrouw is volgens hem al jaren te vinden bij concerten van de zanger, waar ze stennis schopt door onder meer te 'schreeuwen, vloeken en slaan'. "Na het concert hebben minstens twee bezoekers aangifte gedaan tegen haar en ik denk dat er nog meer zouden volgen als het nodig is."

Of de 46-jarige Van der Ploeg zelf stappen onderneemt, is nog niet duidelijk. "We willen eerst alles rustig in kaart brengen", aldus De Bruin. "Eigenlijk willen we hier niet teveel aandacht aan besteden. We hebben het liefst dat ze gewoon wegblijft bij de concerten, dat lijkt me voor iedereen beter."

Twee jaar geleden bracht Van der Ploeg een nachtje door in de cel nadat hij mot had gekregen met zijn geliefde. Die mishandelingszaak werd voorwaardelijk geseponeerd, de zanger kreeg een proeftijd van twee jaar opgelegd.

Klopp: "Dicht bij een hartaanval"

Borussia Dortmund heeft op wonderbaarlijke wijze de halve finale van de Champions League gehaald. Coach Jürgen Klopp kon het niet geloven. Met een 2-1 achterstand na negentig minuten moest Dortmund twee keer scoren om de halve finale te bereiken. Maar dat deed de ploeg ook via goals van Marco Reus en Felipe Santana. Coach Jürgen Klopp ging volledig uit zijn dak.

"Ik kan dit niet verklaren. Ik was er ook getuige van. We hadden alles op niets gezet en we bleven doorgaan, ook al hadden we enorme kansen gemist. Málaga is een erg goed team, maar toen we de bal naar voren speelden, viel die op de een of andere manier goed."

Dortmund liet zich lange tijd vastzetten door Málaga. "Voor het eerst dit jaar waren we zenuwachtig. We speelden ongeïnspireerd en zonder beweging. Málaga verdedigde erg goed, maar aan de andere kant waren we ook makkelijk te verdedigen."

"Maar met dit moraal moet je toegeven dat we terecht doorgaan. Na het eindsignaal was iedereen dicht bij een hartaanval. Zo moet voetbal zijn, dit is het mooie van het spelletje. Natuurlijk vind ik het ook jammer voor Málaga. Ze hebben alles gegeven."

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.