FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 april 2024

PSG kleineert Barcelona, Borussia na ommekeer tegen Atletico in halve finales Champions League

In de Champions League zijn de eerste twee halvefinalisten bekend. Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund plaatsten zich dinsdagavond in twee spektakelstukken voor de laatste vier in het miljardenbal, wat vooral voor FC Barcelona uiterst pijnlijk was.

FC Barcelona - Paris Saint-Germain
Barcelona won in Frankrijk met 2-3 en in eigen huis kwam de ploeg na dik tien minuten al op voorsprong: Raphinha rondde een aanval keurig af. Het duurde echter niet lang voor de boel om begon te draaien: Ronald Araújo kreeg een uiterst domme rode kaart.

Kort voor rust begon het pijn te doen bij Barcelona: een voorzet van Gonçalo Ramos werd gemist door Kylian Mbappé, maar kwam perfect voor de voeten van Ousmane Dembélè, die de gelijkmaker scoorde. Tien minuten na rust was het nog eens raak, dit keer stond Vitinha volledig vrij en maakte hij de 1-2.

Bijna gelijk daarna werd Barcelona-coach Xavi weggestuurd na wat dom schreeuwen en trappen aan de zijlijn en niet veel later werd het allemaal nog erger voor de thuisploeg: João Cancelo haalde Dembélè neer in het strafschopgebied en Mbappé liet de kans niet onbenut om vanaf elf meter de 1-3 te maken.

Natuurlijk bleef Barcelona het wel proberen, maar in de laatste minuten viel de definitieve beslissing: na een dubbele rebound schoot Mbappé de 1-4 binnen, waarmee Paris Saint-Germain met een totaalscore van 6-4 naar de halve finales ging.

Borussia Dortmund - Atletico Madrid
Atletico won thuis met 2-1, maar in Duitsland kwam Dortmund na een dik half uur op voorsprong: Julian Brandt schoot vanuit een lastige hoek via de handen van Atletico-doelman Jan Oblak raak. Een paar minuten later kon het stadion helemaal uit z'n dak gaan: Ian Maatsen verdubbelde de score na een fraaie aanval.

Kort na rust gaf Mario Hermoso de bal met het hoofd keurig voor en dat leverde Atletico een goal op, maar wel via de voet van Dortmund-speler Mats Hummels. Een dik kwartier later stond het zelfs weer gelijk: Angel Correa tikte een rebound op bijzonder fraaie wijze in het Duitse doel in het Westfalenstadion.

Het duurde niet lang of Dortmund stond weer op voorsprong: Marcel Sabitzer gaf prachtig voor op Niclas Füllkrug, die de 3-2 binnen wist te koppen. Amper drie minuten later was het Sabitzer die zelf de 4-2 binnen kon knallen en na nog een paar kansen voor Atletico was het daarmee gespeeld: Dortmund won met 4-2 en plaatst zich met een totaal van 5-4 voor de halve finales.

Hoe de Amerikaanse chipsector zich liet passeren met EUV

De belangrijkste technologie voor de productie van chips komt van het Veldhovense ASML: EUV-machines van zo'n $200 miljoen per stuk. Zonder de halfgeleiders die er mee gemaakt worden, zou er geen AI-revolutie zijn en zou de wereldeconomie niet zo hard meer groeien.

In de beginfase werden onderdelen van de technologie in de VS ontwikkeld, maar ASML was de partij die doorzette en het risico nam om EUV lithografie te ontwikkelen tot een commercieel product. Hoewel Intel voorop liep om tijdens de ontwikkeling een majeure financiële impuls te geven aan ASML, werden de in Nederland gemaakte machines vooral gekocht door mede-financiers van het EUV-project: TSMC uit Taiwan en Samsung uit Zuid-Korea. Intel dacht zonder de kostbare machines te kunnen en zo raakte Amerika uiteindelijk op achterstand. De regering onder zowel Donald Trump als Joe Biden heeft zich intussen ingespannen om ervoor te zorgen dat geen van de EUV machines aan China wordt verkocht.

Bloomberg brengt de historie in beeld en vertelt hoe de VS nu alle zeilen bijzetten om de achterstand in te lopen.

 Hoofdstukken:

  • 00:00 Introductie
  • 00:50 Wat is EUV-lithografie?
  • 03:02 Vroeg onderzoek in de Verenigde Staten
  • 04:44 Intel's strategische fout
  • 05:36 Huawei aanleiding zorgen over China
  •  07:00 De CHIPS-Act en de VS

Random Pics van de Dag #1249

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Aanhouding man (31) met openstaande gevangenisstraf van 7,5 jaar

De politie heeft dinsdagochtend een 31-jarige man aangehouden in een woning in Ermelo. De man werd door de Poolse autoriteiten gezocht voor betrokkenheid bij een diefstal met geweld en had nog zevenenhalf jaar gevangenisstraf openstaan in Polen.

De aanhouding vond daarmee plaats in het kader van de Overleveringswet (EAB) en werd uitgevoerd door Team Rechtshulp van het Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) Oost-Nederland, met bijstand van leden van de Ondersteuningsgroep Noord- en Oost-Gelderland.

De man is overgebracht naar het politiebureau in Arnhem en er zal verder worden gewerkt aan zijn overlevering.

Tesla-bestuurster zit bijna een uur opgesloten in bloedhete auto

Over-the-air updates hebben zo hun voordelen. Het moment van de update zelf in kunnen plannen, is ook handig. Toch beveelt Tesla zijn klanten aan om de update zo snel mogelijk uit te voeren. TikTokster Brianna Filos gaf hier gehoor aan door pal in de zon een update van 24 minuten te activeren. Dat had ze beter niet kunnen doen.

Filos bleef in de auto zitten in de veronderstelling dat de update zo gepiept zou zijn. Je kunt de auto tijdens het updaten namelijk niet gebruiken. Dus ook niet om koele lucht in de cabine te laten blazen en ook niet om een deur of raam open te doen. Je kunt wel de deuren ontgrendelen door aan een hendeltje te trekken, maar dat raadt Tesla je vreemd genoeg af.

Handleiding
In de Tesla-handleiding staat: "Autofuncties, inclusief wat veiligheidssystemen en het openen en sluiten van deuren en ramen, kunnen gelimiteerd of gedeactiveerd zijn tijdens de installatie en je kunt de auto beschadigen." Filos leest dit en besluit te gehoorzamen door de update-tijd dan maar uit te zitten. Intussen wordt het steeds warmer in de Model 3 en loopt de temperatuur op naar 46 graden Celsius. Na 40 minuten, geen 24, is de update voorbij en kan de airco aan.

Onveilige deurhendels
Er is al wat commotie om de nieuwe, elektrische deurhendels. Deze hendels verdwijnen in de carrosserie om zo voor minder luchtweerstand te zorgen. Het nadeel van deze deurhendels is de veiligheid. Bij een ongeluk kunnen deze hendels blokkeren en dus onbruikbaar worden. Hierdoor kunnen hulpverleners niet in de auto komen. Had de TikTokster er nog langer gezeten en had ze zelf niet meer aan die ontgrendelingshendels kunnen trekken, dan had het verkeerd kunnen aflopen. Nou ja, je kunt altijd nog een ruitje intikken natuurlijk.

4 tips voor wedden op tenniswedstrijden

Tennisweddenschappen zijn wereldwijd een groeiende markt, waarbij sportsbooks steeds meer odds en gokopties aanbieden, waaronder live wedden. Ook in Nederland wordt steeds vaker geld ingezet op tenniswedstrijden, maar deze bets zijn nog niet de populairste online sportweddenschappen. Voetbal is nog altijd populairder en waarschijnlijk blijft dat ook zo, maar dat betekent niet dat je geen geld kunt winnen met tennisweddenschappen. Je vergroot je kans op goede bets door de volgende tips toe te passen!

1. Kijk naar hun fitheid 

Tennis is een slopende sport met constante beweging en weinig spelonderbrekingen, wat betekent dat spelers qua conditie op hun best moeten zijn. Houd er rekening mee welke factoren de conditie belangrijker kunnen maken, zoals het weer (warmer weer is vermoeiender), de duur van de wedstrijd (Grand Slam-toernooien zijn best-of-five sets in plaats van best-of-three), evenals blessures en vrije tijd tussen toernooien voor individuele spelers. Weten welke spelers in topconditie zijn, kan ook helpen bij het uitschakelen van live weddenschappen op tennis, omdat hun tegenstander de wedstrijden misschien sterk begint, terwijl de fittere speler het later overneemt.

2. Let op het speeloppervlak

Het speeloppervlak is de belangrijkste handicapfactor bij tennis. Er zijn maar weinig spelers die op alle soorten ondergrond op hun best zijn. Wimbledon heeft bijvoorbeeld een grasoppervlak dat de voorkeur geeft aan serve-and-volley-spelers met grote services. Aan de andere kant is Roland-Garros een ondergrond van klei, wat een voordeel geeft aan basisspelers terwijl grote services worden vertraagd. Weten hoe speeloppervlakken van klei en gras de kansen beïnvloeden, is een belangrijk startpunt. Dit komt ook doordat er allerlei spelers zijn die op een specifiek oppervlak veel beter zijn dan op de anderen. 

3. Houd rekening met de individuele stijlen

Leg niet te veel nadruk op ranglijsten en recente vorm. Tennis is een één-op-één-sport, wat betekent dat speelstijlen belangrijker zijn bij matchups. Elke speler heeft verschillende sterke en zwakke punten, en de onderlinge geschiedenis kan een aantal interessante trends onthullen. Hoewel recente winsten en verliezen nog steeds een factor zijn om rekening mee te houden, moeten tennisgokkers zich ook bewust zijn van de spelstijlen van elke speler.

4. Vergeet het mentale gedeelte niet

Het mentale aspect van het spel is een cruciaal onderdeel bij wedden op tennis, en de situationele voordelen kunnen enorm zijn. Wees alert op teleurstellingen na een grote tegenslag of een uiterst bevredigende overwinning. Houd er rekening mee dat sommige hoger gerangschikte spelers niet zo gemotiveerd zullen zijn als hun lager gerangschikte tegenstanders wanneer ze aan kleinere toernooien meedoen. Planning is ook essentieel, en spelers die de kwalificatie doorkomen, zullen beter opgewarmd zijn dan tegenstanders die automatisch toegang hebben gekregen en nog moeten spelen. Aan de andere kant kan vermoeidheid (zowel fysiek als mentaal) ook zijn tol eisen.

Er zijn diverse sportweddenschappen waar je gebruik van kunt maken als je geld wilt inzetten op tenniswedstrijden. Denk bijvoorbeeld aan de geldlijn, maar je kunt ook wedden op wie het toernooi wint. Waar je ook voor kiest, je moet altijd gebruik maken van de bovenstaande tips om meer kans te maken op succesvolle bets.

De ultieme gids voor veilig gokken online

Online gokken kan een leuke en spannende manier zijn om je vrije tijd door te brengen, maar het is van cruciaal belang om op een verantwoorde manier te spelen. Ondanks de spanning die online gokken met zich meebrengt, moet je je bewust zijn van de bijbehorende risico's, van financiële verliezen tot blootstelling aan fraude en identiteitsdiefstal. Deze gids biedt een uitgebreid overzicht van hoe je veilig kunt gokken op het internet, waarbij we belangrijke aspecten belichten zoals het kiezen van betrouwbare platforms, het beheren van je budget en het beschermen van je persoonlijke gegevens.

Kies een betrouwbaar gokplatform

Online gokken begint met het kiezen van een betrouwbaar gokplatform. Doe grondig onderzoek voordat je je aanmeldt bij een website. Controleer of het platform een geldige licentie heeft en of het voldoet aan de regelgeving. In Nederland is de
Kansspelautoriteit belast met het verstrekken van vergunningen en het handhaven van de wetgeving op het gebied van online gokken. Op de website vind je verdere informatie over online casino's zonder cruks en tips voor veilig gokken.

Doe zeker ook grondig onderzoek naar de reputatie van het gokplatform door beoordelingen te lezen en ervaringen van andere spelers te bekijken. Zoek naar feedback over de eerlijkheid van de spellen, de uitbetalingssnelheid en de klantenservice. Vermijd platforms met veel klachten over vertragingen bij uitbetalingen of onduidelijke voorwaarden.

Bescherm je persoonlijke gegevens

Veiligheid en privacy vormen de ruggengraat van een betrouwbare online gokervaring. Bij het kiezen van een gokplatform is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat deze voldoende beveiligingsmaatregelen heeft geïmplementeerd om jouw gegevens te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Een van de meest essentiële maatregelen is het gebruik van SSL-codering, een protocol dat ervoor zorgt dat alle communicatie tussen jouw webbrowser en het gokplatform wordt versleuteld. Hierdoor wordt het vrijwel onmogelijk om jouw persoonlijke en financiële gegevens te stelen. 

Verstrek nooit meer informatie dan nodig is. Veel gokplatforms vragen bijvoorbeeld alleen om essentiële informatie bij het aanmaken van een account, zoals een gebruikersnaam, e-mailadres en betaalmethode. Wees voorzichtig met het verstrekken van andere persoonlijke gegevens, vooral als het niet relevant lijkt voor de gokervaring.

Sterke en unieke wachtwoorden zijn eveneens van groot belang om je gegevens te beschermen. Sterke wachtwoorden zijn complex en bestaan uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Vermijd het gebruik van voor de hand liggende wachtwoorden, zoals je geboortedatum of de naam van een familielid.

Beheer je budget verstandig

Wanneer je online gaat gokken, is het belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met je geld. Stel een budget vast en houd je hieraan. Gok nooit met geld dat je niet kunt missen en vermijd om geld te lenen. Gokken moet leuk blijven en mag geen financiële problemen veroorzaken. Overweeg eventueel tools die door gokplatforms worden aangeboden, zoals stortingslimieten, zelfuitsluitingsopties en realtime waarschuwingen. 

Ken de spelregels

Voordat je begint met spelen, is het essentieel om de spelregels te begrijpen van de spellen waarin je geïnteresseerd bent. Of je nu kiest voor blackjack, poker, roulette of andere games, neem de tijd om de regels te leren kennen en oefen eventueel in de gratis demoversies voordat je met echt geld gaat spelen. Door te oefenen in een risicovrije omgeving kun je jezelf voorbereiden op de uitdagingen en kansen die komen kijken bij het spelen met echt geld. Het begrijpen van de spelregels is niet alleen van invloed op je kansen op succes, maar het kan ook helpen om onnodige verliezen te voorkomen. Door te weten hoe een spel werkt en welke strategieën het meest effectief zijn, kun je de valkuilen vermijden die leiden tot impulsieve beslissingen en financiële teleurstelling.

Begrijp de risico's van gokverslaving

Gokverslaving is een ernstig probleem dat zowel je financiën als je mentale gezondheid kan schaden. Wees je bewust van de tekenen van gokverslaving, zoals het steeds vaker spelen, het verwaarlozen van verplichtingen en het verbergen van je gokgedrag voor anderen. Als je merkt dat je moeite hebt om je gokgedrag onder controle te houden, zoek dan hulp bij een professionele instantie of gebruik de zelfuitsluitingsopties die veel gokplatforms bieden.

Er zijn tal van online community's en middelen beschikbaar voor mensen die hulp nodig hebben bij gokproblemen. Maak gebruik van deze ondersteunende netwerken en zoek hulp wanneer dat nodig is. Zoek contact met lotgenoten, praat met een professionele hulpverlener of maak gebruik van online zelfhulpprogramma's. Gokken hoeft geen negatieve invloed op je leven te hebben, en het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat en dat er altijd hulp beschikbaar is.

Veilig online gokken vereist een combinatie van verantwoordelijkheid, kennis en voorzichtigheid. Door een betrouwbare goksite te kiezen die over een vergunning beschikt van de Kansspelautoriteit, je budget te beheren, en je persoonlijke informatie te beschermen, kun je genieten van een leuke en zorgeloze gokervaring. Let op eventuele signalen die wijzen op gokverslaving en zoek op tijd hulp. Met de juiste aanpak kun je veilig en verantwoord genieten van de spanning en het entertainment van online gokken.


Tales of Kenzera: ZAU

Tales of Kenzera: ZAU is een nieuw spel van EA Originals. De grote uitgever EA Games heeft EA Originals in het leven geroepen om kleinere studios te helpen met het ontwikkelen van hun games. De games die voortkomen uit het EA Originals programma scoren over het algemeen erg goed. Tales of Kenzera: ZAU is gemaakt door het Britse Surgent Studios en komt uit voor PS5, Xbox Series X|S en pc op 23 april dit jaar.

Israëlische minister roept op tot 'diplomatieke aanval' op Iran

Israel Katz, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, dringt aan op een "diplomatieke aanval" naast een "militaire reactie" op de aanval van Iran.

In een bericht op X riep Katz op tot verdere strafmaatregelen tegen het raketprogramma van Iran en tot het classificeren van de Iraanse Revolutionaire Garde als een terroristische organisatie.

Menigte wil eigen rechter spelen na steekpartij in kerk Sydney

Honderden demonstranten verzamelden zich bij een kerk in Sydney nadat een man een priester en enkele anderen had neergestoken tijdens een livestream-misdienst. Ze eisten overdracht van de terrorist die vlak daarvoor enkele mensen in de kerk had gestoken, de dader was binnen overmeesterd door kerkbezoekers en werd vast gehouden in afwachting van de politie. 

Bisschop Mar Mari Emmanuel leidde een dienst in Wakeley's Christ The Good Shepherd Church toen een man met een mes op hem af kwam lopen bij het altaar. Op video was te zien dat de aanvaller de leider van de ultraconservatieve sekte van de Assyrisch-Orthodoxen, die veel volgers op sociale media heeft, meerdere keren stak. De politie zei dat ze de verdachte hadden gearresteerd en dat noch de verwondingen van de priester, noch die van drie andere gewonden levensbedreigend zijn.

Fietser slaat automobilist bewusteloos, slachtoffer loopt botbreuken op

De politie is op zoek naar de man die op donderdag 29 februari in Amsterdam een automobilist mishandelde. Het slachtoffer werd daarbij bewusteloos geslagen en liep meerdere botbreuken op. In de hoop de verdachte op het spoor te komen heeft de politie nu herkenbare beelden gedeeld.

De mannen kwamen elkaar rond 11.00 uur 's ochtends tegen, toen de man over de Spaklerweg reed en ter hoogte van de Welnastraat af wilde slaan. Als hij daar het fietspad over wil steken, ziet hij dat de verdachte, die op dat moment op een fiets zit, iets tegen hem zegt. 

Als de automobilist stopt om te vragen wat man de precies zei, trapt de verdachte de deur waar de bestuurder zit in. Als het slachtoffer uitstapt, wordt hij zo hard tegen zijn hoofd geslagen dat hij bewusteloos naar de grond gaat. Ook loopt hij een breuk in zijn kaak en duim op.

Volgens een woordvoerder heeft de politie op dit moment geen idee wie de verdachte is en roept getuigen op om zich te melden. 

Rode Kruis: 450.000 mensen in Nederland in verborgen voedselnood

In Nederland zitten meer dan 450.000 mensen in verborgen voedselnood, zegt het Rode Kruis. Deze groep mensen eet niet voldoende of niet voldoende gevarieerd voedsel en krijgt geen voedselhulp. Terwijl ze die voedselhulp wel zouden willen. Het Rode Kruis baseert dit cijfer op de uitkomsten van een onderzoek van Ipsos I&O. De meest genoemde reden voor het ervaren van voedselnood, is dat mensen niet genoeg geld hebben. De hulporganisatie is geschrokken van het hoge aantal mensen in verborgen voedselnood.

Harm Goossens, algemeen directeur van het Rode Kruis: “Dit is niet zomaar een cijfer. Dit is een stille ramp. Het gaat over mensen die zo weinig geld overhouden voor boodschappen en daardoor 's avonds enkel wat limonade drinken. Over mensen die zelf maaltijden overslaan, zodat hun kinderen wel te eten hebben. Er wordt door de overheid wel gepraat over voedselnood en bestaanszekerheid, maar ondertussen is het probleem nog net zo groot. Terwijl iedereen recht heeft op voldoende en gevarieerd voedsel.”

Te weinig geld voor eten
Het Rode Kruis hoort van mensen dat zij na betaling van de huur, elektriciteit, gas en andere rekeningen, te weinig geld overhouden voor eten. Bovendien krijgt niet iedereen in voedselnood ook voedselhulp, terwijl ze dat wel willen. Zij schamen zich bijvoorbeeld om aan de bel te trekken. Ook weet niet iedereen de weg naar hulp goed te vinden en denkt een deel geen recht op te hebben op voedselhulp.

Voedselnood komt voor bij alle leeftijden, maar de groep alleenstaanden of ouders met kinderen in voedselnood is relatief groter. Bijna 1 op de 5 mensen woonachtig in een grote stad eet te weinig of te weinig gevarieerd. De 450.000 mensen in verborgen voedselnood is volgens het Rode Kruis een ruwe schatting. Mensen zonder adres, onder wie dakloze mensen en mensen zonder verblijfspapieren, zijn niet meegenomen in het onderzoek.

Boodschappenkaarten
Het Rode Kruis helpt mensen in voedselnood met boodschappenkaarten. Voor ongeveer 3 euro per dag kunnen mensen daarmee eten kopen in de supermarkt. Zo bepalen zij zelf wat ze nodig hebben, van een gezond tussendoortje tot een warme maaltijd. De hulporganisatie deelde in 2023 meer dan 250.000 boodschappenkaarten uit. Daarmee hielp het Rode Kruis 30.000 mensen voor maximaal zes maanden. De hulpverleners verwijzen mensen ook door naar andere vormen van hulp, bijvoorbeeld via de gemeente.

Makkelijker toegang tot hulp
In 2021 liet het Rode Kruis ook door Ipsos I&O onderzoek doen naar voedselnood bij Nederlanders en toen was het percentage Nederlanders in voedselnood hetzelfde. Goossens: “Ondanks de maatregelen die zijn genomen door de overheid, is er dus niets veranderd. Het is de taak van de overheid om voor een structurele oplossing te zorgen. En bijvoorbeeld zorgt dat mensen makkelijker toegang hebben tot hulp, het liefst via plekken van vertrouwen in de wijk, zoals scholen en lokale voedselinitiatieven. En door te zorgen dat mensen die voedselhulp ontvangen, niet worden gekort op sociale voorzieningen, zoals de bijstand. Niemand in ons land zou zich zorgen moeten maken of hij of zij voldoende te eten heeft.”

Doneren voor voedselhulp
Mensen in voedselnood kunnen niet wachten op structurele oplossingen vanuit de politiek, zij hebben nu hulp nodig. Het Rode Kruis biedt daarom de mogelijkheid om mensen in voedselnood te steunen door te doneren op Giro 5125. Zo help je mensen in voedselnood met één of meerdere maaltijden, bijvoorbeeld een alleenstaande moeder of gezin met meerdere kinderen die niet genoeg geld overhouden voor een maaltijd. 

NBA: Postseason gaat beginnen, twintig teams over in strijd om de titel

Voor de basketballiefhebbers is het zover, het postseason in de NBA gaat beginnen! Alle dertig teams hebben hun 82 wedstrijden in het reguliere seizoen achter de rug, waarmee zowel in de Eastern als in de Western Conference de top-6 zich heeft geplaatst voor de playoffs.

In de Eastern Conference was al een tijdje duidelijk dat de Boston Celtics veruit het beste record zouden hebben, uiteindelijk werden het maar liefst 64 overwinningen. De New York Knicks volgden op grote afstand met 50 zeges, voor de Milwaukee Bucks (49), Cleveland Cavaliers (48), Orlando Magic en Indiana Pacers (beiden 47).

De nummers zeven tot en met tien strijden in het zogenaamde play-intoernooi om de laatste twee playoffplekken alvorens de strijd echt los gaat barsten. In het oosten spelen de Philadelphia 76ers (47 zeges) en de Miami Heat (46) tegen elkaar, gevolgd door de Chicago Bulls (39) en Atlanta Hawks (36). De winnaars van het eerste duel mogen als nummer zeven de playoffs in, de verliezers spelen tegen de winnaars van de tweede wedstrijd om de achtste en laatste playoffplek.

In de Western Conference was het beduidend spannender wat de eerste plek betreft. Die ging uiteindelijk naar de Oklahoma City Thunder, net als de Denver Nuggets goed voor 57 zeges, maar met een beter onderling resultaat. De Minnesota Timberwolves pakten 56 overwinningen, voor de Los Angeles Clippers (51), Dallas Mavericks (50) en Phoenix Suns (49).

Met 49 zeges kwamen de New Orleans Pelicans net tekort, zij moeten als nummer zeven het play-intoernooi in en spelen tegen de Los Angeles Lakers (47). De winnaar van dat duel krijgt het zevende playoffplekje, de verliezer speelt om de achtste plek tegen de winnaar van het duel tussen de Sacramento Kings en Golden State Warriors, beiden goed voor 46 zeges in het reguliere seizoen.

Play-intoernooi, eerste ronde
Dinsdagavond 16 april, 19.30u (01.30u NL) - Western Conference; New Orleans Pelicans (7) - Los Angeles Lakers (8)
Dinsdagavond 16 april, 22.00u (04.00u NL) - Western Conference; Sacramento Kings (9) - Golden State Warriors (10)

Woensdagavond 17 april, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference; Philadelphia 76ers (7) - Miami Heat (8)
Woensdagavond 17 april, 21.00u (03.00u NL) - Eastern Conference; Chicago Bulls (9) - Atlanta Hawks (10)

FOK! Wat een weer: nog niet helemaal rustig

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend blijft het wisselvallig met buien. In Zeeland en Zuid-Holland geldt nog code geel wegens zware windstten tot 9:00. De wind draait van west naar noordwest en is boven de zuidwestelijk helft van het land matig tot vrij krachtig, langs de westkust hard en mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. Verder komen er langs de zuidwestkust zware windstoten van 75-85 km/u voor. Later neemt de wind langs de westkust af naar krachtig, windkracht 6 en verdwijnen de zware windstoten weer. In het noordoosten staat verder amper wind.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien, in het zuidwesten een kleine kans op onweer of hagel. Later wordt het in het noorden droog en komt de zon nog even tevoorschijn. Met een maximumtemperatuur van ca. 10°C is het vrij fris. De noordwestenwind is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond komen er opklaringen voor. In het noorden blijft het droog. In het zuiden vallen nog buien en wordt het pas in de tweede helft van de avond droog. Later is er in het westen ook weer een bui mogelijk. De noordwestelijke wind is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht komen er in het westen en noordwesten enkele buien voor, elders is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C plaatselijk in het oosten tot 6°C langs de kust. Boven land staat er weinig wind, langs de kust staat er een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten. 

Tot morgen!

                   

Maastrisch onder de wolken vanaf het Fronterpark (Foto: Pukeko)
Maastricht onder de wolken vanaf het Fronterpark (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.