Egypte en de Arabische revoluties: de referenties.

 De omstandigheden en het begin van sommige revoluties in de Arabische wereld worden nauwkeurig bijgehouden door verschillende media ter wereld. Dit blogje is voorzien van linkjes en referenties naar verschillende nieuwsbronnen die je alle informatie kunnen geven die er maar nodig zijn om jou van het laatste nieuws te voorzien. Klik op lees verder voor meer informatie.


Op FOK! zijn er verschillende manieren om het nieuws rond de revoluties bij te houden. Op de Frontpage  van FOK! vind je meermaals per dag updates. Op het FOK!forum is er een speciaal subforum geopend. Ook hier op het weblog houden wij de actualiteiten goed bij.

Externe nieuwssites zijn er ook:

Hespress is een nieuwssite die de actualiteiten rondom het Midden Oosten keurig bijhoudt.

Al Jazeera is een Arabische nieuwszender gevestigd in Qatar en die is het meest actueel in zaken in de Arabische wereld dus nu ook rondom de Egyptische revolutie.

Al Arabiya is een Arabische nieuwszender gevestigd in Saudi-Arabië en London en verschilt niet heel veel met Al Jazeera. Het opvallende verschil is Al Jazeera een Engelsgesproken kanaal heeft, iets wat Al Arabiya niet heeft, met uitzondering van een Engelstalige website.

Mocht er iets gebeuren in Noord-Afrika, dan zal je moeten afstemmen op Medi1. Het is een nieuwszender op de radio en televisie gevestigd in Marokko en is een bekend medium in Franstalig Noord-Afrika (Marokko, Algerije, Tunesië). De nieuwsuitzendingen zijn in het Arabisch en in het Frans en komen vaak eerder met het nieuws in die drie landen.

Ken je meer goede externe bronnen? Doe een submit, comment of PM een weblogger!